Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: Shiroi:wtf:
Ez most mi?
Poén akart lenni csak lemaradt a smile. Gomen
Quote from: ShiroiSemennyire. Sõt! De nem is azt mondtam, hogy te ilyen lennél.
Pedig akkor is ott volt az övem az akár élet kioltására is alkalmas eszköz. Én nem azért hordom, mert attól embernek érzem magam vagy vmi kemény srácnak. Egyszerûen szeretem, ha ott van a kezem ügyében és jó érzés tudni, h számíthatok rá vészhelyzetben. Már vagy 6-8-10-nem tom hány éve lapul kés az övemen. Eddig egyszer sem kellett használnom és ennek roppantul örülök. Nem is akarom használni soha, mert ez egyet jelent azzal, h vmi veszélyes helyzetbe kerülök. Remélem a pisztolyt se kell majd soha használnom!
Quote from: ShiroiBiztosan ismersz pár olyan embert te is, akikre vonatkozhat az, amit írtam. Ha nem ismernél, akkor örülj neki.
Na, igen. Ezért kellene megvalósítani azt, ami a belinkelt cikben van. Ma gyakorlatilag bárki leteheti a fegyvervizsgát és ha megkeni az engedélyezetõ rendõrt!!!! akkor lehet is saját fegyver. Többek között olyan hugyagyú idiótáknak is mint Jimmy :kiraly: Még csak pszichológiai vizsgálat sem kell, így mindenféle primítív állatok szaladgálnak fegyverrel. Ez a rendszer alapjában rossz.
Quote from: ShiroiKérdés:
"Akkor is szeretni fogod a fegyvert, mikor a halántékodhoz szegezik?"
Rendkívül okos válasz:
"Akkor is szeretni fogod az autót, amikor elüt? Az áramot, amikor megráz?"
Valahogy mégsem ugyanaz a fegyver és az autó/áram, nem? Vagy írjak én is ilyen butaságokat példának?
Ezt Baldy megválaszolta helyettem. Rázott már meg áram és nem utáltam meg érte az áramot. A saját ostobaságom miatt történt. Autó még nem ütött el szerencsére, de ha bekövetkezne, attól még szeretném az autókat.
Quote from: ShiroiNe érts félre, értem, hogy miért tartanád helyesnek, ha az arra alkalmas (fizikailag/pszichikailag, stb...) emberek fegyvert tartsanak, de akkor is jobb lenne, ha az ok (bûnözés) szûnne meg.
Szép álom, de bûnözés mindig lesz. Tök mindegy milyen fejlett vagy gazdag egy kultúra, a bûnözés az emberek vérében van. Pl.: vannak dolgok amikbõl csak egy van és az általában nem csak egy embernek kell! Ez a téma elég jól ki van fejtve az egyik Asimov regényben. A címét nem tudom, de ha érdekel utána tudok nézni.
Quote from: ShiroiÉn a büntetéseket szigorítanám inkább.
Én is! De sajnos épp az ellenkezõje folyik. Több mint 10 évvel a halálbüntetés eltörlése után most a tényleges életfogytot akarják eltörölni. :beken: Gondolj bele 20-30 év börtön után nyugodtan kiengednek bármilyen tömeggyilkost. :grrr: Épp errõl folyik most egy kisebb vita tomcat blogjában.
Egyébként a statisztikák szerint nem a büntetések szigorúsága a legnagyobb visszatartó erõ, hanem a nagy arányú felderítés, ami idehaza nem igazán valósul meg. :beken: A rendõrnek egyszerûen nem érdeke elkapni a bûnözõt. :grrr:

Baldy

Quote from: katzA rendõrnek egyszerûen nem érdeke elkapni a bûnözõt. :grrr:
Na igen, ez is egy nagy gond...
A rendõri munka elhivatottságot igényleg, és mostanában ez hiánycikk a magyar rendõröknél...
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

.Attila

Ahogy azt katz fejtegette: nem a fegyver öl, hanem az ember.
Persze megtehetjük, hogy eltüntetjük az összes lõfegyvert az egész világról, ami egyébként is lehetetlen, de tegyük fel, hogy sikerül. Akkor a bûnözõ majd konyhakést fog használni. Betiltjuk a konyhakést is? Tiltsuk be! Akkor veszi a bicikliláncot, hogy azzal verje agyon a másikat. Tiltsuk be a bicikliláncot? Stb.
Asszem lehet érteni, mit akarok ezzel mondani.
Igen, az okot kéne megszûntetni, az lenne a legjobb, de sajnos azt nem lehet teljesen. Próbáld meg megtéríteni az iszlám fanatikusokat.
A helyi bûnözésért pedig a leginkább a rossz nevelés a felelõs. Az embereket meg kéne tanítani gyerekeket nevelni, dehát az iskolában nem tanítanak ilyet, helyette inkább a húdesokoldalas sokszög minden bizbasz adatát kell kiszámolni, memoritert kell tanulni, és tudni kell, hogy ki mikor hol lopta el Hitler köszös alsónemûjét. Most vagy tanítunk rendes pszichológiát a gyerekeknek, vagy pszichológiai vizsgálathoz, teszthez kötjük a gyerekvállalást, hogy idióták ne hozzanak a világra gyereket, akit aztán jól félrenevelnek (ergo: beszámíthatóságon alapuló születésszabályozás). Utóbbi persze emberi jogok, méltóság blablabla miatt nem lehetséges.

katz

Quote from: ShiroiHuhh. Már azt hittem, hogy nem értjük majd meg egymást...
Na, adj egy ötöst gyorsan :tezsvir: !
:tezsvir: Ugyan arról beszélünk csak másképp + én fegyverbuzi vagyok.
Quote from: BaldyKatz: majd meeten találkozunk, megnézem, meddig birsz engem hidegvérrel :D
Király. Már amugy is ki akartam probálni a cuccost. Direkt a legdurvább 120mg paprika töltetû töltényeket vettem. Kíváncsi vagyok meddig fetrengsz majd tõle a földön :D  :__devil:
Quote from: BaldyNa igen, ez is egy nagy gond...
A rendõri munka elhivatottságot igényleg, és mostanában ez hiánycikk a magyar rendõröknél...
Ugyan miért is legyenek elhivatottak a rendõrök? A felszerelésük nagyságrendekkel xarabb!!! a polgárõrökénél. A fizetésük a bányászbéka segge alatt van. Ha elkapnak egy bûnözõt, akkor azzal rengetek munka van (jelentések irogatása, birosági tárgyalások), amiért persze nem kapnak plusz pénzt. Ráadásul ma már a bûnözõnek lassan több joga van, mint a rendõrnek :grrr: :b+:  :kabbea:  :morci:  Az egyetlen normális bevételük az ilyen-olyan csúszópénzek. Így legyenek lehivatottak? :ejj:

Fazék

Quote from: BaldyNa igen, ez is egy nagy gond...
na akkor most egy picit hadd védjem õket. egy rendõrtiszt haveromtól (már amit elmondhat) folyamatosan hallom, hogy milyen akciókban vesz részt, miket csinálnak stb. a problémák nem az elhivatottsággal vannak. ti most sztem a közrendõrre gondoltok, annak meg megy a 8-általánosos ember általában (tisztelet a kivételnek), és ott persze hogy elõfordulnak "kevésbé hiteles" rendõrök. ahogy a barátom is mondta, fõleg ott van a probléma, hogy a bürokrácia öli meg a nyomozásokat ill. az eljárási lehetõségeket... ezekre elismeri, hogy szükség van, mert milyen lenne már egy ellenõrizetlen rendõrség, csak aránytalanul a bûnözõk kezére játszanak ezek a tényezõk. még egy problémát említett, hogy sajnos a felsõ vezetésbe sok helyre a csókosok kerülnek be, akiknek nem csak az elhivatottságuk, hanem a megfelelõ szakértelmük sincs meg a munkához, ezzel több esetben akadályozzák beosztottjaikat is a munkában... közel sem teljes a rálátásom a témára, de a rendõrség munkájának egybeni elítélését nem tartom helyesnek.

edit: látom katz is hasonlót írt elõttem, szóval igen, sajna ez van, ezen kéne valahogy változtatni... :(

Baldy

Igaz, én most a közrendõröket szidom, hiszen általában velük találkozik az ember. Bár tény, hogyha valami jót csinál egy közrendõr, azt mi  nem tudjuk meg, lévén nem hiradós téma, ellenben ha az akciócsoport jár sikerrel egy munkában, az rögtön világhirnek örvendhet... De tény, hogy a közrendõr, amikor teheti, plusz zsebpénzzel próbál meg távozni a helyszinrõl.
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Dragon

Quote from: TriviAhogy azt katz fejtegette: nem a fegyver öl, hanem az ember.
Persze megtehetjük, hogy eltüntetjük az összes lõfegyvert az egész világról, ....
Ez a beszéd!
Nem a fegyvereket kell eltüntetni, hanem az embereket.
Ha nincsenek emberek, nem gond a fegyverek létezése (meg más se)
Már mióta dolgozok egy ilyen terven, de eddig még nem találtam hatékony megoldást. Talán a természet nemsokára elvégzi a piszkos munkát.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Xipe

Quote from: katzMár vagy 6-8-10-nem tom hány éve lapul kés az övemen. Eddig egyszer sem kellett használnom és ennek roppantul örülök. Nem is akarom használni soha, mert ez egyet jelent azzal, h vmi veszélyes helyzetbe kerülök. Remélem a pisztolyt se kell majd soha használnom!

igy vagyok vele en is.
nekem is mar sok eve nelkulozhetetlen tarsam lett a kes.
szerencsere nekem se kellett hasznalnom, de tenyleg megnyugtato,hogy keznel van ha szuksegem lenne ra.
szerintem egyikunk celja sem az peldaul egy veszelyes helyzetben,hogy embereletet oltsunk ki,de ilyen helyzetben a tamado inkabb lelep mintse tovabb probalkozzon.

speciel nalam meg shuriken is van.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Meske

Quote from: TriviA helyi bûnözésért pedig a leginkább a rossz nevelés a felelõs. Az embereket meg kéne tanítani gyerekeket nevelni, dehát az iskolában nem tanítanak ilyet...
Na, majd én tanítani fogok! ;) (legalábbis megpróbálom...)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Marfy

Quote from: MeskeNa, majd én tanítani fogok! ;) (legalábbis megpróbálom...)
Hát sok szerencsét hozzá ;).

.Attila

Sajna egy fecske nem csinál nyarat, de azért néhány gyereket sikerülhet jó irányba terelni, szóval hajrá :)
Annyit mondanék, hogy nem büntetni kell a gyereket, az rossz irányba tereli, márha tereli egyáltalán valamerre. El kell érni, hogy tiszteljen és adjon a véleményedre. Ezt kedvességgel lehet elérni. Ha sikerült, akkor majd nem akar csalódást okozni annak, akit tisztel, szeret, és ezért nem fog rosszul viselkedni.
Egy tanárnéni :) sokat elérhet, de a legfontosabb szerepük akkoris a szülõknek van, azokat kéne megtanítani elõször.

Meske

Quote from: TriviSajna egy fecske nem csinál nyarat, de azért néhány gyereket sikerülhet jó irányba terelni, szóval hajrá :)
Annyit mondanék, hogy nem büntetni kell a gyereket, az rossz irányba tereli, márha tereli egyáltalán valamerre. El kell érni, hogy tiszteljen és adjon a véleményedre. Ezt kedvességgel lehet elérni. Ha sikerült, akkor majd nem akar csalódást okozni annak, akit tisztel, szeret, és ezért nem fog rosszul viselkedni.
Egy tanárnéni :) sokat elérhet, de a legfontosabb szerepük akkoris a szülõknek van, azokat kéne megtanítani elõször.
Sajons a szülõket nem tudom megtanítani, de ha már a gyerekeket megtanítottam, akkor már õk ís úgy fogják tanítani gyerekeiket. Igaz, hogy ez nem sok, de mégis több a semminél... :)

Baldy

Melletted állunk, szurkolunk neked, hajrá!!!!
És ha netán még össze is jön, akkor még gratulálni is fogunk ;)

Meske

Quote from: BaldyMelletted állunk, szurkolunk neked, hajrá!!!!
És ha netán még össze is jön, akkor még gratulálni is fogunk ;)
Köszi, megteszek minden tõlem tellhetõt! :)

Baldy

Quote from: MeskeKöszi, megteszek minden tõlem tellhetõt! :)

Ezt el is várjuk tõled, máskülönben nem állnánk ki melletted ;)

Shadowolf

Quote from: DamnatusMi sima memberek nem szemetelünk!

Nem is rólatok volt szó, hanem rólam. ;)

Baldy

Quote from: ShadowolfNem is rólatok volt szó, hanem rólam. ;)

Milyen postról van itten most szó???

Shadowolf

Quote from: BaldyMilyen postról van itten most szó???

Errõl. :)

Damnatus

Hali!

Quote from: ShadowolfNem is rólatok volt szó, hanem rólam. ;)
Rablóból pandúr?

Pirula

Quote from: BaldyHmmm...
Najó, lemondok róla, de akkor küld át Görög Zitát ;):D
Azt mondja hogy most egy kicsit elfoglalt, a Karib-szigetekrõl is azért ugrott csak haza mert már hiányoztam neki. :hopp: Talán márciusban lesz egy kis szabadideje.

Baldy

Quote from: PirulaAzt mondja hogy most egy kicsit elfoglalt, a Karib-szigetekrõl is azért ugrott csak haza mert már hiányoztam neki. :hopp: Talán márciusban lesz egy kis szabadideje.

Legyen, addig elleszek Horváth Évával :D

Djinn

Quote from: XipeDjinn, ezt azert nem mondtam volna.
Mi akkor is elkeszulunk 10 perc alatt ha el kell menni valahova.
Nem ugy mint XY kromoszomas tarsaink.
Hát ez nem teljesen fair! Én hagytam lehetõséget a kivételeknek, te nem! Miért kell általánosítani?
Én spec elkészülök 10 perc alatt. Viszont a többiek védelmében mondanám, hogy TI pasik elvárjátok a nõktõl, hogy legyenek szépen sminkelve, festve, kenve... Há ez idõ!   :)
Én nem is festem magam, csak extrém esetekben. Nincs mûkörmöm, mûhajam, mûlelkem...amiket fel kell szerelni.  
Persze emiatt sokak miatt nem is vagyok igazi nõ (meg más miatt sem) :eeek: De a kromoszómáim megmaradtak  :hehe:
Szvsz a nõk azért vannak annyit a fürdõben mert ezt várjátok tõlük.  :hehe:
Na ezt most jól megmondtam  :rolleyes:
Ja és még annyi, hogy aki nõ és van önálló véleménye azt majd' minden pasi le "feministázza". Ám legyen. csak ne lepõdjetek meg ha a csajszik nagyrésze olyan kis "butus"...  :rotflol:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Djinn

Quote from: XipeDjinn, ezt azert nem mondtam volna.
Mi akkor is elkeszulunk 10 perc alatt ha el kell menni valahova.
Nem ugy mint XY kromoszomas tarsaink.
Hát ez nem teljesen fair! Én hagytam lehetõséget a kivételeknek, te nem! Miért kell általánosítani?
Én spec elkészülök 10 perc alatt. Viszont a többiek védelmében mondanám, hogy TI pasik elvárjátok a nõktõl, hogy legyenek szépen sminkelve, festve, kenve... Há ez idõ!   :)
Én nem is festem magam, csak extrém esetekben. Nincs mûkörmöm, mûhajam, mûlelkem...amiket fel kell szerelni.  
Persze emiatt sokak szerint nem is vagyok igazi nõ (meg más miatt sem) :eeek: De a kromoszómáim megmaradtak  :hehe:
Ja és még annyi, hogy aki nõ és van önálló véleménye azt majd' minden pasi le "feministázza". Ám legyen. csak ne lepõdjetek meg ha a csajszik nagyrésze olyan kis "butus"...  :rotflol:

Xipe

Quote from: DjinnHát ez nem teljesen fair! Én hagytam lehetõséget a kivételeknek, te nem! Miért kell általánosítani?
Persze emiatt sokak szerint nem is vagyok igazi nõ (meg más miatt sem) :eeek: De a kromoszómáim megmaradtak  :hehe:

Djinn, az elozo postomban mondtam,hogy "tisztelet a kivetelnek".
Es ha te elkeszulsz 10 perc alatt, azt megneznem.
addig is  :hehe:
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: XipeDjinn, az elozo postomban mondtam,hogy "tisztelet a kivetelnek".
Akkor bocs.  :)
Quote from: XipeEs ha te elkeszulsz 10 perc alatt, azt megneznem.
addig is  :hehe:
Nem kell elhinni, akkor is úgy van :hehe:

.Attila

Quote from: DjinnHát ez nem teljesen fair! Én hagytam lehetõséget a kivételeknek, te nem! Miért kell általánosítani?
Akkor azt magyarázd meg, miért van az, hogy ha megkérdezi egy nõ, hogy jól néz-e ki, és a férfinek van vmi kifogása, akkor rávágja, hogy úgysem ért hozzá a férfi.
Az én verzióm a válaszra: sokszor a nõk nem a férfiaknak öltöznek fel, nem nekik szépek, hanem egymásnak. Meg akarják mutatni a többi nõnek, hogy õk a szebbek. Vagy ha nem is szebbek akarnak lenni, de meg akarják mutatni, hogy õk szépek, és nem maradnak el a többiektõl. Azaz: versenyeznek egymással, többé-kevésbé.

Xipe

Quote from: DjinnAkkor bocs.  :)

Nem kell elhinni, akkor is úgy van :hehe:

Djinn, ha mondom, elkeszulsz 10 perc alatt az mar Guiness Konyv rekord noknek.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: TriviAkkor azt magyarázd meg, miért van az, hogy ha megkérdezi egy nõ, hogy jól néz-e ki, és a férfinek van vmi kifogása, akkor rávágja, hogy úgysem ért hozzá a férfi.
Az én verzióm a válaszra: sokszor a nõk nem a férfiaknak öltöznek fel, nem nekik szépek, hanem egymásnak. Meg akarják mutatni a többi nõnek, hogy õk a szebbek. Vagy ha nem is szebbek akarnak lenni, de meg akarják mutatni, hogy õk szépek, és nem maradnak el a többiektõl. Azaz: versenyeznek egymással, többé-kevésbé.
Sajnos ezt nem tudom megmagyarázni mert hogy én meg sem kérdezem, jól nézek-e ki. Igazad lehet ebben a dologban.
Viszont az egyik legigazabb mondás ami létezik, így szól:"Nem a ruha teszi az embert" vagy ennek más változata.
A lényeg, hogy külsõségek prioritása minden emberben a megfelelõ helyen kellene, hogy legyen.
Ha fontos neked egy lány, akkor ezt meg kell vele értetni: Az igazi szépség belülrõl jön!! A testi szépség önmabában csak egy ideig hatásos aztán elmúlik a varázsa.... :rolleyes:  Ez igaz nõre, férfira egyaránt!!
:zen:
Az egyik alapvetõ probléma manapság szerintem, hogy ezt sokan nem értik...  És ezért a DIVAT-nak nevezett dolog az egyik nagy bûnös:(

Djinn

Quote from: XipeDjinn, ha mondom, elkeszulsz 10 perc alatt az mar Guiness Konyv rekord noknek.
Szegény. Elég rossz sorsod lehetett eddig ilyentéren :rotflol:
Hát ha bálba megyek (ami még egyszer sem fordult elõ  :eeek: ), akkor lehet, hogy egy hangyányit tovább tart..
Most komolyan: Vasalás(opcionális), fogmosás, zuhany, öltözködés, fésülködés. Ez megvan 10 perc alatt (ugye ha nem báli ruhát kell vasalni  :rolleyes: )
Nem kell túldrámázni a dolgot   :p

.Attila

10 perc alatt mindezzel megvagy? Azért túlzásba nem kell esni :rolleyes: Zuhany nélkül még esetleg meg lehet csinálni, de zuhanyozással biztos több, mint 10 perc ;)