Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: Xipeugyan szivesebben hasznalnek Western Digital winchestereket, de azt sajnos itthon nem arusitanak.
Van, nem is egy helyen. Klikk.
Noki: örülj, hogy még mûködik a Maxtor. Nekünk elfüstölt, az összes adatunkkal együtt.
Az én gépemben Toshiba megy, és semmi baja nem volt eddig. Hamarosan egy Hitachi-t szeretnék mellé beszerezni.

Djinn

Quote from: MohaAz SP1 elég, hogy felismerje a 120-nál nagyobbakat. De amúgy nem jó ötlet szvsz 1 particióra rakni mindent. Jó, ha van egy rendszerparició, és a többi külön.
Hát én is így csináltam. De attól még afennmaradó hely eltünt. Na mind1! Mint írtam tdom a megoldást én is , de már nem bíztam a szerkezetben  :eeek:
Quote from: BaldyHa már vinyók és szarok, akkor ne felejtsük el megemliteni a "legjobbat": Maxtor 80GB és a felett :)
Szóval ha valaki vinyóba kiván beruházni, az ne vegyen Maxtort, vegyen helyette inkább Seagate-t :)
Egyébként nekünk az összes vinyó Maxtor (Még van Quantum is  :p  :rotflol: )
2 db 120-as, 2 db 80-as, 1 db 30-as meg egy 5-ös. És mind tökéletesen mûködik. Ebben is mákom van  :)
De ha sok rosszat mondtok, akkor legközelebb mástveszünk. Úgyis vészesen fogy a hely   :rolleyes:

edit: Ez tök jó! Mindenki másra esküszik. Kinek mibõl jutott selejt, vagy nem selejt...  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xipe

Quote from: TriviVan, nem is egy helyen. Klikk.
Noki: örülj, hogy még mûködik a Maxtor. Nekünk elfüstölt, az összes adatunkkal együtt.
Az én gépemben Toshiba megy, és semmi baja nem volt eddig. Hamarosan egy Hitachi-t szeretnék mellé beszerezni.

te trivi, imadlak.
megyek veszek is kettot.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: DjinnEgyébként nekünk az összes vinyó Maxtor (Még van Quantum is  :p  :rotflol: )
2 db 120-as, 2 db 80-as, 1 db 30-as meg egy 5-ös. És mind tökéletesen mûködik. Ebben is mákom van  :)
De ha sok rosszat mondtok, akkor legközelebb mástveszünk. Úgyis vészesen fogy a hely   :rolleyes:

edit: Ez tök jó! Mindenki másra esküszik. Kinek mibõl jutott selejt, vagy nem selejt...  :)

djinn,mindenki sajat tapasztalatrol beszel.
en azt mondom,hogy ne hasznaljatok CD-t mert egyszer nekem az egyik osszekarcolodott es nem mukodott utana.
meg senki se mondta hogy a tapot nem szabad vizzel mosni.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipedjinn,mindenki sajat tapasztalatrol beszel.
Én is így gondoltam  :tezsvir:
Quote from: Xipeen azt mondom,hogy ne hasznaljatok CD-t mert egyszer nekem az egyik osszekarcolodott es nem mukodott utana..
Semmi sem tökéletes...
Quote from: Xipemeg senki se mondta hogy a tapot nem szabad vizzel mosni.
:wtf: Nem szabad?  :rotflol:
Beleraktad a fürdõkádba vagy mi?  :hopp:

.Attila

Quote from: DjinnEgyébként nekünk az összes vinyó Maxtor (Még van Quantum is  :p  :rotflol: )
A Quantum az jó volt, csak a Maxtor felvásárolta, és elxarta. Ill. ez a nagyobb méretû vinyókra igaz.

Xipe

Quote from: DjinnÉn is így gondoltam  :tezsvir:
Semmi sem tökéletes...

:wtf: Nem szabad?  :rotflol:
Beleraktad a fürdõkádba vagy mi?  :hopp:

centrifuga.
coccolinoval.
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Maxtorból volt egy komplett szériahibás sorozat, aminek a motorvezérlõ IC-je besült, ilyenkor azonos méretûbõl kiszedett vezérlõnyákkal életre lehetett kelteni, és lementeni az adatokat, ezt nagyon sok ismerõsöm mesélte, és én is láttam személyesen.
De az enyém nem csinálja... legalábbis még nem.
De azért bizti, ami bizti nem azon van a rendszer, meg a sok fontos cucc, azt csak egy Seagate Barracuda-ra mertem rábízni.

Djinn:
a 16x-osan írt 8x-os DVDk nem tudom milyen élettartamot képviselnek, hiszen az írásuk nemrég történt, de csak nem rohad már le róla az adat, habár ki tudja

katz:
ha az író nem lenne jó, akkor még annyiszorosan sem lehetne megírni mûködõképesre, ahányszorosan hivatalosan lehet, szóval szerintem egyértelmûen azt jelenti, hogy jó az író (és igen a lemez is, de a kettõ együtt)
egyébként meg, sok probléma van más (pl. LG :P) írókkal írt DVD-kkel asztali lejátszókban, ugyanúgy, ahogy régen a túl gyorsan írt CD-kkel.
majd egyszer elmondom, miért
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Cobra

Az újak nem tudhatják, de kb másfél éve az AnimeHQ szerverében egyszerre elszállt a HDD-k egy része, és érdekes módon mind Maxtor volt! Amelyik más márkájú volt, azok talán még most is mennek a szerverben. Szóval Maxtoron ne tároljatok semmi pótolhatatlan adatot (bár másmilyen HDD-nél se árt 1-2 biztonsági másolat)
CD-íróból nekem Philips combo van és katasztrófális, volt, hogy gyári CD-t nem tudott beolvasni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Megsúgom hogy a Pioneer DVD írók NEC chipet használnak.

LG meghajtókról annyit hogy dupla session lemezeknél (pl Dreamcast emulátor 500 ROMmal) nem tudta beolvashi csak az elsõ sessiont, ami rohadtul irritált, mert minded a második sessionon volt. Továbbá kiakasztotta a rendszert ahányszor beolvasott egy lemezt, és nem volt rajta C2 hibakorrekció sem. Volt olyan CD amit be sem olvasott egyáltalán. ASUS olvasó ezzel szemben hibátlanul mûködik, a 5 éves 32x drive és a 1 éves 52x drive is. A régebbiben már szétkopott a lézerfej ezért egy kicsit sokat keres olvasásnál, meg karcos lemezeket nem szeret. Mondjuk ahoz képest hogy mennyit használtam, nem is csoda (sõt!). Van rajta C2 is. Egy kicsit helikopter hangja van, de csak akkor ha muszáj, amugy annyira nem.

Jelenleg van a gépben 8x Pioneer DVD író, tökéletesen megy, kb 4 hónapja. Ezenkívül Samsung combo drive, ami érdekes módon kitalálta hogy DVDt nem olvas be, csak eredetit. És persze tette ezt a gari lejárta után. Majd ha veszünk ujat, valszeg Plextor lesz, mégegy dvdíró (a biztonság kedvéért, ha esetleg a Pio is tönkremenne)

Winchester:
Quantum Fireball, 3 gigás, 5 éves, hibák száma (5ös szintû Spinrite teszt után) NULLA, és ebben benne van az ECC által korrigálható is.
Maxtor, 80 giga, 8mb cache - elsõ héten bad sectoros lett, format. Ezt elõadta havi rendszerességgel, utána NTFSbe konvertáltam. Ezután már csak 3 havonta hozta elõ. Most decemberben úgy el lett kúrva hogy format sem segitett, particionálásra nem volt hely, ugyhogy vettünk egy ujat.
Ja, és a Spinrite 2es teszten kidobott rajta 2 millió hibás (de hardweresen javitható) szektort. És 60 fokon ment a vinyó.
Jelenleg van a gépben 2k4 December óta egy 160gb 8mb cache Seagate és hibátlanul megy. kb 50 fokon, ha meg van terhelve. Spinrite itt is kidob pármillió hibát, de eddig Bad Sector még nem volt.

DVDt írni meg hülyeség 4x felett. CDt pedig 16x felett. Najó, 24x ha nagyon sietsz.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Xipe

Quote from: TurboKMegsúgom hogy a Pioneer DVD írók NEC chipet használnak.

DVDt írni meg hülyeség 4x felett. CDt pedig 16x felett. Najó, 24x ha nagyon sietsz.

ebben egyetertek veled.
az a 15 perc amig megirja a DVD-t most nem mindegy emberek?
emlekszem meg amikor max 1-szeresen lehetett CD-t irni es az NAGYON jo volt.
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: TurboKMegsúgom hogy a Pioneer DVD írók NEC chipet használnak.
Ez még nem mond el semmit a többi részérõl az lehet jobb/rosszabb is.
Mindenesetre mindkettõ jónak tûnik nekem, a Pioneert kifejezetten istenítik a haverok.
Quote from: TurboK(pl Dreamcast emulátor 500 ROMmal)
milyen emulátort használsz? (kell nekem is egy jó!)

Quote from: TurboKJelenleg van a gépben 8x Pioneer DVD író, tökéletesen megy, kb 4 hónapja. Ezenkívül Samsung combo drive, ami érdekes módon kitalálta hogy DVDt nem olvas be, csak eredetit. És persze tette ezt a gari lejárta után. Majd ha veszünk ujat, valszeg Plextor lesz, mégegy dvdíró (a biztonság kedvéért, ha esetleg a Pio is tönkremenne)
Samsung => kuka
volt olyan, hogy Samsung CD íróval megírt CD-t nem olvasta a Samsung DVD író

Quote from: TurboKJelenleg van a gépben 2k4 December óta egy 160gb 8mb cache Seagate és hibátlanul megy. kb 50 fokon, ha meg van terhelve. Spinrite itt is kidob pármillió hibát, de eddig Bad Sector még nem volt.
Azt én is észrevettem, hogy 8-10 fokkal többet mutat a hõmérõ a Maxtoron, mint a Seagate-en, remélem nem fogja a Maxtorom megfõzni a Seagate-emet, merthogy egymás fölött vannak.

Quote from: TurboKDVDt írni meg hülyeség 4x felett. CDt pedig 16x felett. Najó, 24x ha nagyon sietsz.
Hát, ha csak ripsz-ropsz ki akarsz durrantani valamit, akkor jól jön.
Ha valamit nagyon meg akarok tartani, és sokat jelent számomra, akkor azt én is lassan írom, márkás DVD-re.
Egyébként meg durr kifele valami 100 forintos sz*rra pár perc alatt, azt ne is lássam
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: Djinnedit:Egyébként ki õ? Lehet tudni?  :)
Na most, lehet, hogy gonosznak fogsz tartani, de igazából alig ismerem az illetõ leányzót. Anno a netes társkeresõben levelezgettük egy darabig, de személyesen nem láttam... ...viszont hasonlít az exbatárnõmre (csak neki szemüvege volt)
Quote from: Xipesenki se mondta hogy a tapot nem szabad vizzel mosni.
Hát annak szerintem még a Chieftec sem örülne - én az enyémmel biztos ki nem próbálom :)
Apropó tápok: abból aztán vannak ritka szar darabok...
Quote from: TriviA Quantum az jó volt, csak a Maxtor felvásárolta, és elxarta. Ill. ez a nagyobb méretû vinyókra igaz.
Ez így igaz, sajnos. :(
Quote from: TurboKDVDt írni meg hülyeség 4x felett. CDt pedig 16x felett. Najó, 24x ha nagyon sietsz.
Végre egy értelmes ember, aki nem hajta a maximumra az írást! Én CD-t még most is inkább 8X-al írok. DVD-t meg vagy 2x vagy 4x. Szvsz tartósabb, ha lassabban írod (nomeg normális minõségû lemezre)
Quote from: bpka000Samsung => kuka
Ja, haver is panaszkodik a Samsung CD-írójára. Ellenben a Samsung HDD-k szerintem jók. Sokan mondják, hogy nagyon melegszenek. Nem tudom. Nálam 1db 8cm venti hût 5V-on 2db HDD-t és max 32 fokig mennek fel...

Djinn

A monitoral problémázók figyelmébe ajánlanám ezt  ;)

Xipe

Quote from: DjinnA monitoral problémázók figyelmébe ajánlanám ezt  ;)

ki kene probalni.
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: DjinnA monitoral problémázók figyelmébe ajánlanám ezt  ;)
Azta!!! TFT monitor + írásvetítõ = projector! :D:D
Ha lesz a cégnél egy TFT, amit felhasználhatok, komolyan meg fogom csinálni! :)

Animal

Quote from: Moha...Ellenben a Samsung HDD-k szerintem jók. Sokan mondják, hogy nagyon melegszenek. Nem tudom. Nálam 1db 8cm venti hût 5V-on 2db HDD-t és max 32 fokig mennek fel...

Ti hogy méritek a HDD-k hõmérsékletét? (Tudom, I'm a  :lame: )

Djinn

Quote from: MohaAzta!!! TFT monitor + írásvetítõ = projector! :D:D
Ha lesz a cégnél egy TFT, amit felhasználhatok, komolyan meg fogom csinálni! :)
Ha kipróbálja valaki értesítsen a tapasztalatairól plz!  :)
Kíváncsi vagyok nagyon (mivel milliomos nem vagyok, ez marad nekem  :rolleyes: )
Most szembesültem vele, hogy nem lehet csak úgy 15 mp-enként postolgatni :eeek:

Xipe

Quote from: DjinnHa kipróbálja valaki értesítsen a tapasztalatairól plz!  :)
Kíváncsi vagyok nagyon (mivel milliomos nem vagyok, ez marad nekem  :rolleyes: )
Most szembesültem vele, hogy nem lehet csak úgy 15 mp-enként postolgatni :eeek:

ja csak 30mp-kent
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: AnimalTi hogy méritek a HDD-k hõmérsékletét? (Tudom, I'm a  :lame: )
Az újabb HDD-k SMART-jában benne van a hõfok mérése is. Nézd meg pl Everest-tel (néhai Aida32 utódja), vagy pl amit én használok: HDD Health

Djinn

Quote from: Xipeja csak 30mp-kent
Ezt is csak az olyan buzgómócsingok veszik észre, mint Te meg én!  :hopp:
Fogadok, hogy a többségnek nem tünt fel.

Xipe

Quote from: DjinnEzt is csak az olyan buzgómócsingok veszik észre, mint Te meg én!  :hopp:
Fogadok, hogy a többségnek nem tünt fel.

hehe, latszik kik itt az agyak.
_(๏̯͡๏)_

Animal

Quote from: MohaAz újabb HDD-k SMART-jában benne van a hõfok mérése is. Nézd meg pl Everest-tel (néhai Aida32 utódja), vagy pl amit én használok: HDD Health

Köszi, Moha! Megnéztem mindkét Maxtor vinyómat. A 80 GB-os nincs külön hûtve, az 32 fokos, a másik (egy 120-as) mobile rack-ben van, ami ventis, az 44 fokos  :confused:  Honnantól nem egészséges?

Xipe

nekem is ketto fityeg bennt a rackes vinyom 37fokon uzemel a masik meg 27fokon uzemel.
mindketto Samsung.
kulonben van 1 db ventillator a gepemben.
mondjuk az lehet hogy segit hogy meg most telen is nyitva az ablakom es a szobamban is csak 22.6 Celsius van.
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: AnimalKöszi, Moha! Megnéztem mindkét Maxtor vinyómat. A 80 GB-os nincs külön hûtve, az 32 fokos, a másik (egy 120-as) mobile rack-ben van, ami ventis, az 44 fokos  :confused:  Honnantól nem egészséges?
Hát a 44  még éppen elmegy. 50 fok felett viszont nem érdemes tartósan mûködtetni, mert csökken az élettartam.
Nálam egyszer volt egy 40-es maxtor, ami a rackben (hûtés nélkül) 1,5 óra alatt 65 fokig kúszott fel. Szegény Hddhealth meg csak úgy ordibált.

Igazából a vinyóknak nem kell nagy teljesítményû hûtés, csak legyen megfelelõ a légmozgás. Ha nyitott a ház, és van elég hely a HDD alatt/felett, akkor ált. nem muszáj cooler.
Ha zsúfoltabb a gép akkor nem árt a hûtõ. Egy kis fordulatszámú cooler is megteszi. Annyi kell csak, hogy a levegõt megmozgassa a HDD körül.

Xipe

lehet hogy nekem is vennem kene egy ventillatort.
de lehet hogy csak ki kene tisztitanom a rackben levot.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: MohaHoppá. :) Szeretem a Metal-t, de ez már kicsit kemény nekem... :)
Manowar nem is olyan kemény! Hallgasd csak meg ezeket pl.:
-Carry on
-Heart of steel
-Defender
-The Crow and the King
stb., stb.
Gyönyörû, gyönyörû zenék!!!!  
:hail:
Egyébként szinte az összes számuknál érteni lehet a szöveget. (és milyen jók a szövegek!!!) Egyátalán nem zúzós fajta!!!!
Nekik voltak a legjobb koncertjeik a világon. És a leghangosabbak is   ;)  
Kicsi elragadtattam volna magam? Bocs.

Pirula

Quote from: DjinnManowar nem is olyan kemény! Hallgasd csak meg ezeket pl.:
-Carry on
-Heart of steel
-Defender
-The Crow and the King
stb., stb.
Gyönyörû, gyönyörû zenék!!!!  
:hail:
Egyébként szinte az összes számuknál érteni lehet a szöveget. (és milyen jók a szövegek!!!) Egyátalán nem zúzós fajta!!!!
Nekik voltak a legjobb koncertjeik a világon. És a leghangosabbak is   ;)  
Kicsi elragadtattam volna magam? Bocs.
Háát, azért van nem kevés szám amiben keménykednek, pl. Return of the Warlord, de amiket írtál azok tényleg nagyon heroikusak és dallamosak - még a Courage-et is idevenném -, az ember képes lenne a hallgatásuk után egy hámozókéssel megrohamozni sárkányokat.
Mondjuk a szövegek érdekesek, szoktunk mosolyogni rajtuk, meg szikronban tükörfordítani. Már úgy értem hogy a king, metal, fire, steel, thunder, die, glory szavak ismeretében már egész korrekten le lehet fordítani õket. :D
Moha, ha érdekelnének ezek a számok szólj csak rám, aztán megoldom hogy eljusson hozzád.

Djinn

Quote from: PirulaHáát, azért van nem kevés szám amiben keménykednek, pl. Return of the Warlord, de amiket írtál azok tényleg nagyon heroikusak és dallamosak - még a Courage-et is idevenném -, az ember képes lenne a hallgatásuk után egy hámozókéssel megrohamozni sárkányokat.
Mondjuk a szövegek érdekesek, szoktunk mosolyogni rajtuk, meg szikronban tükörfordítani. Már úgy értem hogy a king, metal, fire, steel, thunder, die, glory szavak ismeretében már egész korrekten le lehet fordítani õket. :D
Moha, ha érdekelnének ezek a számok szólj csak rám, aztán megoldom hogy eljusson hozzád.
Azért a keménykedõs számok sem olyn durvák. Kevés reszelõs van csak! Szerintem.
Igen valóban vannak "gyakran elõforduló szavak". De legalább megértettük mindig  :rolleyes:
Én két Manowar koncerten voltam Bp-en, de azok voltak életem legjobb koncertjei   :jee:   (Talán az idõ még szebbé teszi  :rolleyes: )

Igen én is szívesen terjesztem, akinek kell!!  :)

Xipe

na akkor ki jon Cradle of Filth koncertre velem nyaron?
_(๏̯͡๏)_