Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: Emarsharaeblablabla és más hasonló ökörségek meg öntömjénezés...
Csak hogy tudd minek tartalak téged! Ennek fügvényében postolgass nekem.

animoni

Quote from: EmarsharaeEmellett "a hülyeségek amiket beszélek" biztos a két év egyháztörténelem és az egy félév vallásfilozófia hallgatásából fakadnak. és mielõtt belémkötnél, elvégeztem mindet, és nem is aludtam közben.
VÁÓ!!
Milyen szakos vagy??????
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Emarsharae

Quote from: animoniValakinek nagyon jó az önértékelése :rolleyes:
Szerintem amit írt, azt az én megjegyzésem folytatásának szánta, mivel az idézetem végére plusz két pont került.
Hát nemtom, katz. Érdekes ötlet, de nem értünk egyet. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy senki se szereti ha lehülyézik, vagy közlik minden alapos cáfolat nélkül, hogy hülyeségeket beszél. (Igen, ha vetted volna a fáradtságot, lehülyézés helyett közölhetted volna, indokaiat hányas postban keressem, vagy küldhettél volna egy PM-et.)
Mellesleg... arra sértõdtél meg, hogy tanultam ilyesmit, hogy közöltem veled ezt, vagy hogy közöltem, a "hülyeségeket beszélsz" nem elég jó indok? :rolleyes:
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Emarsharae

Quote from: animoniVÁÓ!!
Milyen szakos vagy??????
Angol szakos, tanárképes (ergo tanár szakos) bölcsész. Emellett elég széleskörû az érdeklõdésem, és mivel református egyetemre járok, élek is vele. Nem is tudjátok, milyen jópofa és fura spec.koll.-okat lehet felvenni. Pl. szabadkõmûves speckoll, és társai. :D
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Fazék

Olyan vicces látni, amikor az emberek hallott információk alapján megmondják a frankót vallási-, hadi-ügyben és, hogy milyen durván elbánsz velük, elég komoly tájékozottsági szinteddel :haha: én nem mernék veled vitába szállni az elõbb említett 2 témában :) hadi-ban, mert abszolút nem értek hozzá, csak tippelek, és logikázok maximum, vallásiban, mert tudom hogy úgyis meggyõzhetetlen vagy és a végén még konvertálsz engem is :haha: erre a két témára jócskán rágyúrtál, ezt el kell ismernem, de megnyugtató, hogy White Seed által írt dolgokat, ha nem is ilyen pontossággal, de én is meg tudtam volna cáfolni :) yeeah. :lazza:  atom ügyileg is egyetértek veled, amelyik kutya ugat, az nem harap, sztem mindegyik nép nagyon jól tudja (kivétel persze az általad említett terroristák sajnos) hogy milyen következményekkel járna, akár csak egy "kisebb" atomháború is. röviden : beláthatatlan következményekkel. senkinek sem éri meg. sztem.

edit: gondolom egyértelmû, hogy katzra vonatkozott az írásom, akit megértek, hogy ugyanazon vallási kérdések 30. elõhozatalánál már nincs kedve újból leírni mindent a tévedésekkel kapcsolatban (természetesen abszolút nem csak tévedéseket írtok, de kicsit átgondolatlannak tûnnek a kommentek) lehet hogy én a helyedben mondjuk kikeresném, pár velõsebb post-omat a Vallási topic-ból, és betenném az aláírásomba, vagy nemtom :)

edit2: persze abban is biztos vagyok, hogy jópáran nálam jóval tájékozottabbak vagytok vallási kérdésekben, ezért nincs is különösebben jogom kijelenteni, hogy csak katznak lehet igaza, mert errõl csak õ van meggyõzõdve teljesen (bocsi :D), de még számomra is furán jön ki egyesek kitörése vallási kérdésben. én is elítélem múltbeli tetteiket, de nem hiszem hogy sokkal különbb lenne tõlük bármi más csoportosulás manapság. a nép bután jó, akkor lehet irányítani. és én ki is szállok a témából, inkább csak figyelek :)

Emarsharae

Quote from: katzCsak hogy tudd minek tartalak téged! Ennek fügvényében postolgass nekem.
Biztos, hogy nem magadról beszélsz, cicafiú?

Mellesleg, kedves katz... ha ismernél, akkor tudnád, hogy nyomós indokok alapján hiszek az embereknek, de persze te azelõtt itélsz, hogy megismernéd a helyzetet. Mindegy, nem számítottam másra tõled.
Ja, és hallott információ... valóban, csak hallott és olvasott (ergo másodkézbõl való, mint pl. maga a Biblia) információm van, meg tapasztalatom egy egész egyetemnyi vallásos tanárral kapcsolatban. Fura lenne, ha láttam volna Mózest és társait, nem gondoljátok?
Edit(akárhány): nem folytatom a vitát. Már elkövettem egyszer ezt a hibát, de nem fogom többször, remélhetõleg. Nézzetek hülyének, vagy ami tetszik.

katz

Quote from: Fazékén nem mernék veled vitába szállni az elõbb említett 2 témában :)
Hadi téren nincs mit vitázni. Ott tények vannak. Max a tények alapján a lehetõségekrõl érdemes eszmét cserélni.
Vallás témában: nekem ne bohockodjon egy olyan a kereszténységrõl vagy bármely más vallásról akinek gõze sincs az egészhez, csak olvasta vmi kivonatát A Világ vallásai címû könyvnek.
Ha vki kérdezni akar vmelyik témában ok, de ne kelljen már faszságokról vitáznom...
Quote from: Fazéklehet hogy én a helyedben mondjuk kikeresném, pár velõsebb post-omat a Vallási topic-ból, és betenném az aláírásomba, vagy nemtom :)
Az ottani postok több mint 10%-a az enyém. Elég ha vki belenéz a topicba és "belém botlik"

Kvikveg

Valahogy az az erzesem, hogy katz nem akarja huszadszorra ugyanazt leirni.
Valahogy az az erzesem, hogy Emarsharae nem fogja elolvasni a Vallasok topicot, de vitazni akar.
Valahogy az az erzesem, hogy ha nem hagyjatok abba, akkor bunyo lesz.

Visszaneztem, es katz eleg sok b*sztatas utan 'hulyezett' le. Csak kb 20szor leirta, hogy olvassatok el azt a @#$% topicot. Megertem, hogy nem akar olyanrol vitazni, ami ott mar reragott csont. Egyebkent ha folytatjatok, akkor ott. Koszi. :mad:

Ui: a nemtudomhany felev lehallgatott ezaz engem sem zavar, max azt jelzi, hogy a vallasokban nem vagy annyita tegla, mint pl en, de a vitakeszseged asszem meg javitasra szorul. Ok: ld elozo bekezdes.

Basszus, kell nekem visszaolvasni. :mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: KvikvegValahogy az az erzesem, hogy ha nem hagyjatok abba, akkor bunyo lesz.
Nem valószínû Elegem lett abból a bohócból, ez csak az uccso csepp volt. Nem vagyok kénytelen elviselni ilyen seggfejeket. Innentõl fogva azt ir amit/kamázik akar, felõlem fel is fordulhat. :b+:

Rounin

.Attila

Quote from: animoniEz meg mi :3x3: ? Ugy látszik mindenki tudja csak én nem :lame: !
Csokis ropi. Nézd meg az Onegai Teachert, és megtudod, miért raktam be ;)

.Attila

Az egy dolog, hogy az USA hogyan viselkedik, de saját magukra nézve is ártalmas dolgot nem fognak csinálni, ergo nem fognak atomot lövöldözni ide-oda csak úgy -_-

A hír, amit mondtál, az pedig el volt ferdítve egy kicsit. Az egyik generális vagy mi jelentette ezt be, de csakis a saját nevében beszélt, nem a kormány nevében. Lehet hypeolni a témát még egy kicsit, de jelen helyzetben feleslegesen túl van ragozva.

.Attila

A rakéta akkor sem jutna az USA közelébe, ha tényleg kilõnének egyet -_-

Fazék

Quote from: White SeeDhai hai. Ehhez képest láttam a sprektumon nemrégiben egy adást (vagy a realitin) ahol magasrangú vezetõk beszéltek az iraki háborúról és elhangzott a kérdés, hogy ha bevetnének az usa ellen vegyifegyvert, akkor mi lenne. Válasz: Atomfegyverrel válaszolnánk...

Valóban kissé ferdített. De ott nem úgy mennek a dolgok mint nálunk, hogy összeül a parlament, azt tanakodunk hogy mi legyen... Ott az egyes személyeknek igen nagy hatalma van.
Jóember, szted mit kell ezeknek a katonai vezetõknek mondaniuk?? Naná hogy atommal fenyegetõznek, amennyiben még vadabb támadásokra szánnák el magukat ellenfeleik. Ez is egyfajta megelõzési taktika. Senki sem szeretne atomháborút, nagyon jól tudják, hogy egy ilyen ledobott sz*rnak igen nagy körzetben lenne hatása sugárzás satöbbi téren, vszleg saját népük részérõl is komoly ellenszenv támadna. Nagyon jól tudják, hogy nem éri meg ezt a láncreakciót elindítani. Persze vannak megrögzött idióták, akiknek remeg a ravaszon a kezük, hogy végre kilõhessék ezeket a rakétákat, csak vélhetõen vagy nem tehetik meg, vagy nem õk ülnek a megfelelõ székben szerencsére. Amíg ilyen szerencsétlen eset nem történik, addig vélhetõen maradnak az ugatásnál, de nem harapnak. Persze az is lehet hogy túl optimista vagyok, de sztem reálisan látom a helyzetet.

Nethiree

Quote from: White SeeDhai hai. Ehhez képest láttam a sprektumon nemrégiben egy adást (vagy a realitin) ahol magasrangú vezetõk beszéltek az iraki háborúról és elhangzott a kérdés, hogy ha bevetnének az usa ellen vegyifegyvert, akkor mi lenne. Válasz: Atomfegyverrel válaszolnánk...

Valóban kissé ferdített. De ott nem úgy mennek a dolgok mint nálunk, hogy összeül a parlament, azt tanakodunk hogy mi legyen... Ott az egyes személyeknek igen nagy hatalma van.
Elõször is, ha a Reality-n láttad, az nem egy megbízható forrás - szvsz. A spektrum pedig nem a napi politika legautentikusabb hír forrása, az egy dokumentum film csatorna, és láttam már ott olyan "dokumentum" filmet, ami enyhén szólva kétséges információkat hordozott.
A másik, hogy lehet, hogy nagy hatalma van egyes embereknek amerikában, és az is lehet, hogy George W. Bush, nem az eddigi leginteligensebb elnök, de én még bízom benne, hogy a tanácsadói meggyõzik, hogy nem jó senkinek, ha atomháború kezdõdik. Bár az is lehet, hogy én ehhez túl naiv vagyok.

katz

1. grat a Senior Memberséghez Nethiree (<=ezt hgy kell ejteni?)
2. A parancsot ugyan az elnök adja ki a táskával, de a gombot emberek nyomják meg a bázison és a tengeralattjárón is, és ott általában nyugodt emberek ücsörögnek, nem holmi ideges idióták.
3. Izrealnek régóta van atomfegyvere és az arabbokkal kölcsönösen egymást torkát szorongatják. Ha az egyik vegyi/biologiai fegyvert vet be, a másik ledobja az atomot és viszont. Folyamatosan ugatnak egymásnak, mindkét félnek megvannak a tömegpusztítófegyver készletei, de még egyikük sem mert harapni.
4. Atomfegyverek:
A japiknál két, egyenként kb 10 kt-ás bomba robbant.
A jelenlegi skála 0,1-0,5kt-tól - 100-150 Mt-ig tart.
Érzékeltetésképpen. Az elõbbit ki lehet lõni egy sima 203 milis ágyúból. M422 és M753 néven lett rendszeresítve. Hatóereje kb 1-3 km es kör. 1-500m-en belül azonnali halál. A hatása 2 éven belül elmúlik és a terület ujra biztonsággal lakható. Harctéri taktikai csapásra ideális, gondolok itt elõsorban egy erõd/bázis ostromára és nagy számú ellenséges csapás elhárítására. A megfelelõ ágyúkhoz 4 db van rendeszeresítve ágyúnként(!!!), ha olyan a helyzet (komolyabb háború). Láttam videon ilyet kilõni önjárõ tüzérségi lövegbõl. Látványos volt.
Az utóbbival le lehet vakarni Magyarországot a térképrõl kb... ugy 10 000 évre.

Az átlagos, ami a rakéták fejében csücsül kb 0,1-1Mt-s. Ez elég ahhoz, hogy egy BP mértû várost leradírozzon a térképrõl 1-5 millio lakosával együtt pár 10 évig. A terület 2-3 emberöltõn belül lakható lesz.

5. Eddig ezért csak pofázott mindenki, és nem használta senki, mert nem merik használni (legalábbis a nagyobb változatot). Mindenki fél az utóhatástól. Egy átlagos bomba felér 10 csernobillal (ott nem volt nukleáris robbanás, szerencsére), és amellet, h idõszakosan akár pár 1000 km-es körben is szennyezhet (kedvezõ széljárás esetén), a másodlagos hatási (sugárzás) túlságosan nagy kárt okoznak. Egy olyan területet nem érdemes elfoglalni, ahová ilyet dobtak, akkor meg minek ledobni?Ezek mind végszügség esetére vannak. Bosszúra, meg arra h a haldokló ország magával rántsa a támadóját a pusztulásba. :teccik:

katz

LOL
Most nézem vmi netcigány megint kitett magáért :lul: szánalmas

Kvikveg

Quote from: katzLOL
Most nézem vmi netcigány megint kitett magáért :lul: szánalmas
He?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Quote from: BonciCsokis ropi. Nézd meg az Onegai Teachert, és megtudod, miért raktam be ;)

Hol lehet kapni?  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Quote from: katz1. grat a Senior Memberséghez Nethiree (<=ezt hgy kell ejteni?)

Nesziré. Amennyire én tudom :D (vagy neziré, egyéntõl függ^^)

.Attila

Quote from: DarkstarHol lehet kapni?  :)
Blaha és a Keleti között van egy bolt, ahol keleti élelmiszereket lehet kapni, egész olcsón. Pl. 10es csomagolású algalap 400 Ft. Pontos címet nem tudok mondani.

Tervezem már egy ideje, hogy elmegyek a Kosztolányi Dezsõ téri japán étterembe (asszem Wasabi Étterem). Ki tartana velem?
Ebéd esetén 3000 Ft korlátlan fogyasztás.

katz

Quote from: KvikvegHe?
Szokásos
Jött vmi szarcsinbók aki nem ismeri a különbséget a kritika és a netcigányság között és névtelenül anyázott egyett. Szokásos gerintelenség. Szánalmas.

katz

Quote from: BonciTervezem már egy ideje, hogy elmegyek a Kosztolányi Dezsõ téri japán étterembe (asszem Wasabi Étterem). Ki tartana velem?
Én, ha látok egyszer egybe 3k-t. Nyár van, örülök, h nem halok éhen.
Mikor mész ki? Van már fix idõpontod?

.Attila

Quote from: katzÉn, ha látok egyszer egybe 3k-t. Nyár van, örülök, h nem halok éhen.
Mikor mész ki? Van már fix idõpontod?
Természetesen nincs, mert megbeszélés alapja az idõpont.

katz

Quote from: BonciTermészetesen nincs, mert megbeszélés alapja az idõpont.
kb?
Ott mikor kezdõdik a szemeszter?

.Attila

Quote from: katzkb?
Ott mikor kezdõdik a szemeszter?
Ja hogy Japánba mikor megyek ki... szeptember közepén, napra pontosan még nem tudom, de valszeg 15-én.

Rin

Quote from: BonciKi tartana velem?

Én lehet. A multkor nagyon nézegettem a szórólapjukat, de egyedül nem szántam rá magam.  :)

Darkstar

Quote from: BonciKi tartana velem?

Én lehet. A multkor nagyon nézegettem a szórólapjukat, de egyedül nem szántam rá magam.  :)

(Kezd elegem lenni, hogy Rin sosem jelentkezik ki a gépemrõl...)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Ramiz

Milyen durva lett ez a topik! Régen még normális mederben folytak le a hasonló viták, de azóta páran kezdik egy kicsit elengedni magukat. Tudom, az ilyen vitába nem (lett volna) érdemes beleszólni, egyrészt mert le lehet vonni tanulságot anélkül is, másrészt meg szerencsére az abszolút elfogulatlan moderátor kész rendet teremteni, és teszi mindezt példaértékû stílusban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: ShiroiIlyenkor bezzeg rögtön kellene egy moderátor, ugye? Pedig nemrég még arról volt szó, hogy tökéletesen felesleges a léte. Akkor most hogy is van? Ha ti úgy gondoljátok, akkor kell, amúgy meg nem? :confused: :rolleyes:
És csak a kedvedért majd kicserélem azt a szót erre  :b+: , jó? Hogy ne bántsa a szemedet, kicsi offmonsterem...
Nem felesleges... bizonyos dolgokhoz moderátor kell. (Idézz postot, ha hivatkozol.) Most sem mondtam se azt, hogy egy moderátornak kellett volna beleszólnia a veszekedésbe, se azt, hogy nem, csak azt, hogy nem így. (Féltem is "kritikát" írni, mert mindig rögtön sértésnek veszed.)
A szót nyugodtan hagyhatod cenzúrázatlanul, nem arról van szó, hogy mimózalelkû vagyok, hanem arról, hogy ki hol és mikor és miért trágárkodik/viselkedik sértõn. No de mindegy.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!