Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

NLZ

128x128nál nagyobb képet lekicsinyít a fórummotor, szal nincs korlát. :D
[reserved]

Cloud

Quote from: noriko on 2009-07-18, 21:28:35
ld. fórumszabályzat.  hasznos olvasmány. ;)
Ó köszike. Én kapásból "Help"-re kattintottam nem is néztem hogy van ilyen topic.

Solid Snake

Quote from: Cloud on 2009-07-18, 21:25:05
Itt a fórumon mi a legnagyobb megengedett avatar méret?

Breaking the habit?  :ejnye:

Rounin

Quote from: NLZ on 2009-07-18, 21:29:38
128x128nál nagyobb képet lekicsinyít a fórummotor, szal nincs korlát. :D

16384 byte-nál akkor nem is lehet nagyobb? :p

NLZ

4 megás jpg nem jó, próbáltam. :D
[reserved]

Kvikveg

Van itt valaki aki otthon van legkondi temakorben?
30 m2 alatti, panel, legfelso emeletre kellene valami ami megoldja, hogy ne fojek meg. Kulon kell kulteri es belteri egyseg, mert az ablakba beepites itt helyhiany miatt nem megy. Most szembesultem azzal is, hogy engedelyt kell kerni a kulso egysegre?
Mennyibe szoktak ezek kerulni? Inkabb kicsit tobbet fizetek, de tartos legyen es jo minosegu. Es ne szaritsa a levegot nagyon, igy is tul alacsony a paratartalom itt.
Koszi.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Igen, azt meg kell érdeklődnöd a polgármesteri hivatalban, hogy rakhatsz-e fel egyáltalán külső egységet. 30m2-re elég egy 2-2,5kW-os is. Ami még szóba jöhet, ha problémás a kültéri egység felszerelése, az a mobil klíma, aminek csak 1 (vagy 2) lyukat kell fúrni a falon/vágni az üvegen (1 cső a meleg levegő kivezetésére+ jobbaknál van egy cső, amin szív be levegőt a hőcseréhez és nem a benti levegőt fújja ki).
A 2 részes klímák árához még számolj hozzá legalább 20-30e Ft-ot a beszerelésre.
A levegőt mindegyik szárítja, ha zavaróan száraz lesz a levegő (nagy melegben nem hiszem), akkor kell egy külön párásító.
Árakat annyira nem tudom, mobilt néztem, abból egy közepes minőségű 90e Ft körül van (van 60-ért is, de azt nem ajánlom, ha megbízhatót és tartósat akarsz) Márkákból ami most eszembe jut és jó minőség: Samsung, LG, Stiebel Eltron, Genex (ezt nem ismerem élőben, de jókat hallottam róla).
És még annyi, hogy most van ugye a szezonja a légkondiszerelésnek, szóval kérdéses, hogy augusztus 20. előtt ráér-e egy szerelő felszerelni a légkondit :) A szomszédba a jövő héten jönnek szerelni, ha gondolod meg tudom kérdezni mikor érnek rá és mennyiért szerelnének.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Koszi! Ha jo a szerelo akkor erdekelne.
Megneztem kozben a splitklimak arait, hat nem mondom, elkerik az arat. Nem gondoltam volna, hogy 200-300 000 egy ilyen.  :eek:
Az engedelyeztetesi mizeria miatt gondoltam mobilra, csak azon filoztam, hogy mekkora, hogy vagjak ki az uveget, es mennyire zajos.
A split elonye az lenne, hogy nem nez ki ocsmanyul, nem foglal helyet es kevesbe zajos.

edit: ... megsem kell... :/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2009-07-26, 15:09:23
csak azon filoztam, hogy mekkora,
hogy vagjak ki az uveget,
es mennyire zajos.

Ált. 50*30cm alapterület * kb 80-100cm magasság körüli
Szépen körbe ki tudják vágni méretre
Eléggé...

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-07-26, 15:13:24
csak azon filoztam, hogy mekkora,
hogy vagjak ki az uveget,
es mennyire zajos.

Ált. 50*30cm alapterület * kb 80-100cm magasság körüli
Szépen körbe ki tudják vágni méretre
Eléggé...
:merci:

Próféta

Kviki: megkérdeztem a családban az illetékest.
Gyakorlatilag minden egyszerű házi léghűtő szárítja a levegőt.
A mobil klímának jóformán nulla a hatékonysága, azt csak végszükség esetén...
Split klímából érdemes inverterest venni, mert az jól leszabályozza a fogyasztását, ha nincs szükség az egész teljesítményre.

Informátorom véleménye szerint a minőségi sorrend inkább LG, Toshiba, Samsung.

Ha van rá pénzed, azt is érdemes nézned, hogy melyiknél mennyire esztétikus a beltéri egység - egy nagy randa doboz a plafonon, vagy mondjuk egy falon lévő kép az egész (LG-nek pl. van ilyen, persze valamivel drágább).
Azt ajánlja, hogy látogass el mondjuk egy LG mintaboltba (Rákóczi tér 2). Látszik amúgy, melyik cégnek a rajongóját sikerült megkérdeznem :)

edit: ... megsem kell... :/
Mi nem kell? Klíma?

Kvikveg

Koszi az infot.
A "megsem kell" az meg nem biztos. Meg erosen gondolkodunk, hogy egyaltalan legyen-e. De a Rakoczira mindenkeppen benezek.
:merci:

Cobra

Quote from: Próféta on 2009-07-26, 20:40:43
A mobil klímának jóformán nulla a hatékonysága, azt csak végszükség esetén...
Azért ez így abszolút nem helytálló. Mobilból tény, hogy ugyanannyiért jóval kisebb teljesítményt kapsz, meg eleve kapni kisebb teljesítményűt, mint faliból, de mobilból is vannak komolyabb darabok, igaz legalább 25%-kal drágábban, mint faliból.
Érdekes, jelenleg egyetlen 2 csöves vagy mobil split klímát nem találtam a neten.

Nakedape

kéne valami jó klikkelő,, automatikus linkkattintó program, amivel 15 percenként rá tud a gépem kattintani egy linkre. a legegyszerűbbek ( monitoron kijelölöm a klikkelés helyét) nem jók egyelőre,mert klikkelés után lejjebb kerül a link (görgetni kell hozzá) ötletek?  ajánlatok?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

noriko

Debreceniektől kérdezem: tudtok ajánlani varrónőt Debrecenben?

noriko

Ha valakinek volt már "szerencséje" fáraó hangyákhoz, kérem, ossza meg irtási tapasztalatait!  :frown:

Kvikveg

Quote from: noriko on 2009-08-10, 12:27:10
Ha valakinek volt már "szerencséje" fáraó hangyákhoz, kérem, ossza meg irtási tapasztalatait!  :frown:
Mozes es a het csapas? :)
(Amugy nem volt balszerencsem hozza egyelore, bar a kertben k sok hangyaboly van...)

Moha

Quote from: noriko on 2009-08-07, 16:55:02
Debreceniektől kérdezem: tudtok ajánlani varrónőt Debrecenben?
Egyik haverom barátnője szokott ilyesmit vállalni asszem, mi lenne pontosan a feladat?

Cobra

Quote from: noriko on 2009-08-10, 12:27:10
Lángszóró? :)
Más ötletem nincs, mint telibefújni őket valami komolyabb hangyairtó spray-vel. (egyébként ha elétartasz egy öngyújtót/gyufát, akkor megvan a lángszóró is)

Darkstar

Nekünk még nem volt szerencsénk hozzájuk, de ha jól rémlik lehet kapni olyan lassan ölő irtót, ami kis dobozkában van, le kell tenni a földre, a hangyák meg beviszik belőle az anyagot a bolyba és remélhetőleg a nagy részét kiirtják.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Hallottam valami olyasmi cuccról is, ami a szaporodási képességüket veszi el, így nem lesz tele a lakás döglött hangyával. De a vidám cucc is jó, amit bevisznek a bolyba nagy vígan. CSak ügyelj rá, hogy kifejezetten fáraóhangya elleni szer legyen, különben csak kiröhögnek. A hangyák.

Más: az okmányirodából hazafele sétálva durva jelenetet láttunk. Az járda szélén kis repedésből valagsok fáraóhangya jött elő, de vagy 200 darab. Sok taguk vissza-visszafordult mégis határozodtan haladt előre a tömeg, így olyan volt, mint ha hömpölyögnének. Át a járdán, át a füvön, át az úton, fel a túloldalra. De nyíl egyenesen mentek, mintha valaki kijelölte volna a földön az egyenes útvonalat, tisztára mint valami stratégiai játékban. Elején pár felderítő, végén pár hátvéd, de teljesen rendezetten meneteltek, ahhoz képest, hogy hangyák. Nem maradt hátul senki se, vonult az egész állomány. De tojások nem voltak, szal nem költöztek. Félelmetes volt, nem bírtam elképzelni, hogy itt mi lesz. Autó szerencsére csak pár jött, így alig lapultak ki, hát követtem őket tovább a célállomásuk felé. Útirányuk viszont hamar megakadt, mikor a fűből kiértek a parkoló padkájához. Onnan egyszerűen nem akartak lemenni, mintha tűz lenne ott. Erre megláttam a megérkezésüktől kb fél méterre egy vöröshangya fészek volt. Először azt hittem csak véletlen, hisz az eddigi szögegyenes vonulásuk azt hittem pontos volt, de hamarosan rámozdult a két lyukra az egész sereg. Először csak óvatosan ismerkedtek, de hamar teljesen lerohanták őket. Vitték ki a tojásokat, közben a vösörhangyák neki-neki estek a fáraóknak, de már látszott, hogy itt egy sikeres fosztogatás van, egyes fáraók már mentek is vissza tojásokkal. Ekkor már hazamentem, hisz egyértelmű volt a végkimenetel.
Nemtom szándékosan mentek-e oda, vagy csak akkor látták meg és portyáztak egy jót, de egy félelmetes hadjárat volt ez.
[reserved]

Próféta

NLZ: ha ennyire céltudatosak voltak, akkor szerintem már le volt fektetve a feromonösvény előre.

NLZ

Csak fura, hogy mintha vonalzó mentén haladtak volna, mégis aztán úgy egy bő méterrel eltévesztették a célt, és kellett egy-két perc, míg a patkánál felgyülemlettek, aztán arrébb vonultak a bolyhoz. De jah, végülis logikus, hogy ide indultak. Városi fiúként még nem láttam ilyet.
[reserved]

noriko

Mieink is rendezett tömött( :zomg:) sorba mennek a csalihoz. Nagyon cukik, mit ne mondjak.
Olyan lárvasorvasztós csalit találtam csak a boltban, ami kifejezetten fáraóhangyákra van szabva. Viszik is rendesen. Csak az bosszant, hogy állítólag vagy 3 hónap kell, hogy eltüntesse őket, és addig bámulhatom a vonulásukat és figyelhetem, hogy van-e nekik még kaja. Teljesen olyan, mintha valami háziállatot kéne etetnem... ::) Szívem szerint én is lángszóróznék, de a konyhabútornak nem biztos, hogy jót tenne.

Moha: varrónő valami koszorúslányruha varráshoz/igazításhoz kéne barátnőmnek. Mondjuk az esküvő már vészesen közeleg, úgyhogy nem tudom, hogy kész lehet-e egyáltalán addigra.

NLZ

Nem sorban mentek, hanem egy hagy hullámban. A menet néhol egy-két arasznyi szélességgel is bírt. Faszom, kár, hogy nem volt nálam a fényképezőm, meg kellett volna örökítenem.
[reserved]

Kvikveg

Quote from: noriko on 2009-08-11, 11:38:00
...
lángszóróznék
...
Ezt most ugy elkepzeltem.  :D

Member

Noriko: Azt bérelni nem lehet?

NLZ

[reserved]

Nakedape

Quote from: NLZ on 2009-08-11, 14:08:49
Quote from: Kvikveg on 2009-08-11, 13:26:09
Quote from: noriko on 2009-08-11, 11:38:00
...
lángszóróznék
...
Ezt most ugy elkepzeltem.  :D