Manga ajánlás, információs sarok

Started by kaoru, 2002-12-31, 14:53:15

Previous topic - Next topic

Próféta

#360
Quote from: Ymir on 2011-04-28, 23:17:13
A Nausicaa mangája jobban sikerült mint az anime?
Szvsz lényegesen sokrétűbb a történet a mangában. Talán nem annyira naiv, mint az anime. Cserébe nagyon hosszú, egyelőre nem is fejeztem be :( A manga csatajelenetei is követhetetlenek néha.

NLZ

Kyou kara Ore wa!!
Ilyen sulis manga két srácról. Vicces, ráadásul mostanában sűrűn jön ki scan. Szeressük.

Gokusen
Yakuza vezér lánya tanárkodik. Poénos.

Kiseijuu / Parasyte
Földre gyünnek alien paraziták, akik belebújnak az emberek fejébe és asszimilálódnak velük. Komoly darab, kissé véres, de ajánlott.

Project ARMS
Gyerekek kapnak szuperrobot végtagokat, azt nekimennek a titkos szupercégnek. Kicsit sok a rinya, de nézhető.

GTO
Ezt remélem nem kell bemutatnom. Kedvenc.

Kenji
Srác az apja nyomdokaiba lépve elkezd kungfuzni. Eleje kicsit vicces, de aztán lesz timeskip.

Ushio to Tora
Fiú szert tesz a legendás youkai ölő lándzsára és egy daiyoukai társul hozzá. A scan már a vége fele jár, kicsit sok a hülyeség így vége fele, egyébként nem rossz.
[reserved]


Darkstar

Kicsit talán off, de megtaláltam a szerintem létező legolcsóbb mangoo beszerző helyet.
TLR:D vol 1 meg is rendelve.
http://www.bk1.jp
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Quote from: Darkstar on 2011-05-17, 15:42:39
Kicsit talán off, de megtaláltam a szerintem létező legolcsóbb mangoo beszerző helyet.
TLR:D vol 1 meg is rendelve.
http://www.bk1.jp

Az biztos, hogy olcsó, de a postaköltség akkor is sokat húz rajta :)

Te mivel rendelted? Nekem még a légiposta tűnik a legjobb választásnak, már az EMS is drága.

Darkstar

Légiposta.
Nekem nem tűnik soknak (arányaiban persze, több, mint 1 manga, de olcsóbb, mint a nagy átlag)
http://www.bk1.jp/docs/help/He-0201-03
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん


NLZ

[reserved]

fema

Remélem, itt jó helyen van a kérdésem... ^^

Link, itt vannak a Spice and Wolf novellák, ezeket akarom elolvasni, de úgy látom, az újabbakat max az unokám születésekor fogom tudni, ha az angol változatra várok, ami nem nyerő opció. Épp most láttam kikuchiyo rantját a japán nyelvről, szóval csak ezért a nyelvet se nagyon akarom megtanulni. Tud esetleg valaki valami fanmade fordítást ezekhez? Németre és angolra vagy magyarra is jó lenne.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Prof. William

Arachnid

http://www.mangafox.com/manga/arachnid/

Alice eléggé problémás csaj. Egyszerűen kénytelenen figyelni. Vagyis inkább annyi mindenre figyel hogy semmire sem tud igazán odafigyelni. A legkisebb dolog is képes elvonni a figyelmét. Ez amúgy egy létező betegség. Az anyja halála óta a kicsapongó nagybácsijánál él aki minden kétes üzletben benne van és emellett rendszeresen terrorizálja őt. 

A nagybácsira pár kétes üzlet miatt helyi maffia kimondja halálos ítéletet és az egyik legjobb bérgyilkosukat küldik el hogy végrehajtsa a dolgot.

A dolog simán is megy addig amíg a életveszélyben lévő lány rá nem támad a gyilkosra és nem sokon múlik hogy a gyilkos marad holtan a porondon. A gyilkos ( Asassin ) felismeri lányban rejlő potenciált és tanítani kezdi hogy legyen majd valaki aki a helyébe lép.

A rajzolás sztem jó és a történet is izgalmasnak tűnik. A harcstílus pedig amit az Asassin meg akar tanítani lánynak kellően egyedinek tűnik.

chilip

DarkStar, találtam neked valamit

http://www.mangareader.net/lolicon-saga
Quote
(From Lolitannia) Dojigiri city is a city surrounded by mountains, and the population is only 9000 people... But this city has one thing that different than other cities... ALL WOMEN FROM THIS CITY ARE LOLIS!!

SaiyaGin


LuckyDingo

Quote from: SaiyaGin on 2011-09-23, 20:27:10
Freezing Manga Gets First Chronicle Spinoff Manga Series
Ööö, ehhez a hírhez milyen smiley illene a legjobban?

Ez tök jó, mindig is odavoltam Chiffonért.. XDD De hogy ez hogy jött az nem értem.

frozenstein


Liquid Snake

Valaki tud vmit bővebben erről? Annyit tudok, hogy Eureka Seven folytatás. Mikor indult? Anime-ről gondolom még nincs szó. Meglepett, várom nagyon.

Liquid Snake

Akkor gondolom ez nem olyan lesz, hogy vagy 40 ch után kezdenek gondolkodni az anime-n :D Bár nemtom, hogy az első szériánál hogy volt. Na de mind1 végülis, ami a lényeg, hogy a főhős lány máris tetszik XD Ao meg tényleg annyira genderswap érzést nyújt, hogy nehéz lesz megszokni ezt a kinézetet "fiúként".



Darkstar

#379
And a not a single fuck, etc

Mangánál azért simán meg lehet venni az eredetit, ott nem akkora érvágás, mintha egy full anime sorozatot akarna venni az ember. LE dobozos verzióról meg ne is beszéljünk, mert most nagyon folyik a nyálam egy Denpa settre, de az ára no comment. Viszont a Nisemonogatarit lehet, hogy akkor is megveszem, ha utána fél hónapig nem lesz kajapénz. :D
Persze én sem veszek meg mindent, amit olvasok, de amit különösen szeretek, azt igen. A kommentek közül meg néhány különösen vicces.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Acchan

Jellemzően mindent túldramatizálnak. Ez a mai fiatalság...  :hehe:

Bishop

Magi
Első látásra egy elég bugyuta manga, de ahogy halad előre egyre jobb lesz, és már már az FMA-hoz tudnám hasonlítani, a karakterek színvonalában, a gazdag történetben. És a politikai és hadi csatározásokban.
Kicsit spoilerezek mert az elején nem sok minden derül ki. Az egész világ az ázsiai azon belül is a kis ázsiai arab mondákra épít, de Kína is megjelenik benne, persze mind más néven. Illetve valahol Róma idejébe tehető a dolog ha nagyon el akarom helyezni.
Aladdin egy kisfiú aki nagyon vidám és gondtalan de bölcs fiú, aki imádja az életet és még inkább a női melleket :D járja a világot. Van egy furulyája amiben egy dzsinn lakozik akit Ugonak nevez. Ugo egy nagy izmos test, fej nélkül ami mint ha bele lenne szorulva a furulyába, de igazából valahol máshol létezik. Aladdinnak egy kívánsága volt Ugotól hogy legyen a barátja, így most együtt járják a világot Ugo feje után kutatva.
Innentől bonyolódik a helyzet, mivel a világban vannak úgynevezett "dungeonök" amik mint egy palota kibukannak a földből és arra várnak hogy a rá alkalmas egyén meghódítsa azt. Ezek tele vanna varázslatos ereklyékkel, fegyverekkel. Még is a legnagyobb kincs bennük a végükön lakozó Dzsinnek akik mesterüknek fogadják azokat akik eljutnak ilyen messze. És egy tárgyba költöznek amit aztán a Mesterük fegyverként tud használni. Egy ilyen alkalommal ismerkedik meg Aladdin Alibaba-val akinek minden vágya hogy a dungeonöket meghódítsa.
Alibabaról külön lehetne mesélni, később fontos szerepe lesz még. Illetve itt említeném meg Morgianat aki egy olyan Finalist nevű klánból származik ahol az emberek nagyon erősek, ahogy Morgiana is szinte ember feletti fizikális erővel rendelkezik, hát még a klánja férfi tagjai...
Itt kiderül Aladdinról hogy egy Magi, na hogy mi a Magi az érdekes megint.
A világot körülveszi egy erő, a Rukh, ami amolyan életkörforgás, a meghaltak ereje egy szárnyas kis fényként jelenik meg. Minden emberben van Magoi, ami amolyan varázserő. A Dungeon capturerek(akik a dungeonokat meghódítják) is ilyen van, de a Magik abban különlegesek hogy a Rukh kegyét élvezik, és ők sokkal nagyobb Magoi-al rendelkeznek, a magoi amúgy sima erő nem sok sebzésre képes, de átalakítható bármilyen elemmé, jég, villám, mivel minden magoi-ból van a világon.
Magiból több is van, elvileg 7 azt hiszem, de Aladdin a +1 az biztos. A magi dolga hogy kiválasszon egy Királyt, azt aki a világot fogja vezetni, ezek általában a Dungeon capturerek közül kerülnek ki de nem mindig. Vannak jó magik és rossz magik is ahogy rossz kiválasztottak és jók is. Mindenkinek meg van a saját célja.
A sztori kezd egyre feszültebbé és érdekesebbé válni, újabb és újabb információk, a tempó gyors, az elején kell kibírni még Aladdin vissza nem jön a "mongol" törzstől.

Az erénye mint mondtam már az hogy nagyon jók a karakterek mint pl Aladdin, Alibaba, Sinbad, vagy Morgiana. A Harcok is nagyon jók most már azért nem lehet unatkozni e téren sem. A történelmi referenciák még ha nem is pontosak magukba tudnak szippantani. Ha egyszer megragadja az embert nehéz lerakni. Mi sem bizonyítja jobban hogy sajnos vagy nem sajnos de már 68 chapter után anime készül belőle...

NLZ

[reserved]

White SeeD

Mert a jogvédő maffia erősen mozgolódik és bekeményített itt ott az utóbbi időkben.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Nem valami olyan volt, hogy az amcsi kiadó kitalálta, hogy majd ő csinálja angolul jópénzé? Vagy ez csak tündérmese?
[reserved]

LuckyDingo

Quote from: Ymir on 2012-03-07, 20:22:56
:wtf:

Nem tudja valaki, hogy hirtelen miért került license tag alá ma hipp-hopp a Naruto, Bleach, One Piece, Hunter x Hunter is?

Megijedtek, a VIZ-től :D De aki szemfüles talál olyan online olvasót, ahol még felkerül :3

kada

Denpa Kyoushi

Címszavakban:
Egy felnőtt Negi Springfield hasonmás és megrögzött otaku (Katsuragi szinten) nekiáll GTO-t játszani, hogy a növére ne törje apró ripityára a csontjait (kisebb gond mert ígyis-úgyis...) és a figuráit (nagyobb gond).
A mangában Classmate C is beszól valami olyasmit hogy "mit képzel ez magáról, hogy ő Onizuka?", de a stílus azért csöppet mást persze.

Első részben van egy Bento poén, onnantól kezdve nehezebb dolga lett volna elrontani, és szerencsére nem is sikerült a 17 rész alatt amit olvastam.

kikuchiyo

Failure is the default option

kada

Maoyuu Maou Yuusha - Kono Watashi no Mono Tonare, Yuusha yo Kotowaru
QuoteAfter a long and treacherous journey, our Hero finally arrives at the Dark Lady's castle only to find himself being asked for help. The Hero explains how the war that the demons have brought upon the humans have killed thousands and put more in misery. The queen of demons however argues that this war has made the human society band together as one and showed empirical evidence how it has increased population, increased production, boosted economy and improved society overall. Furthermore, she explains to the Hero that ending this war will result in a civil war that will produce more bloodshed than there ever was. The Hero, convinced that the only way to bring peace, relatively speaking, is to join forces with the Dark Lady, agrees to help with her plans!

Hibái:
1) a főhős densiumból van (bár van ahol kiderült hogy mégse teljesen annyira, csak... - de aztán minden más hölgyre mégis)
2) túl könnyed ahhoz képest hogy miről is szól (habár így nyugisabb)
3) moe-moe daemonette invasion a war40k "meglepetés" nélkül [edit:] a második fele inkább előny
4) Damon Queen kissé olyan, mintha valaki a saját tudását és mentalitását nem tudná rendesen elválasztani a karakterétől - de így lesz a történetből az, ami

Előnyök:
nincsenek megjegyezhetetlen nevek, rögtön mindenkiről tudom hogy kicsoda-micsoda
van egy saját hangulata, kis békés kikapcsolódás

szerintem jó és kész, ajánlva vagyon  :P

fema

Valaki olvassa a Kimi no Iru Machi mangát?

(Feleslegesen nem írom le a kérdésem, nem égetem magam előre... :D)