Main Menu

MPlayer

Started by zsozso, 2004-01-13, 23:31:20

Previous topic - Next topic

ArchElf

Quote from: zsozsoHmm megkerdeztem winfosra nincs patch.
Nem egészen értem... ez azt jelenti, hogy linux alatt megy az SSA rendesen, vagy mi? Amúgy a jpeg output driver nem rakja ki a képekre a feliratot, úgyhogy nem sokat ér (nekem).

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

teraflare

Quote from: BonciHogy lehet screenshotot csinálni?

ahogy zsozso is írta kicsit fentebb:
-ss x -frames y -vo jpeg
x:idõponttól lehet szám pl:34 ekkor a 34. másodperctõl, vagy idõ 0:00:34 ekkor is
y:ennyi képkockát szed ki (frameskiptõl függõ, ha be van kapcsolva ritkábban szedi, ha ki van kapcsolva sûrûbben)
a -vo utáni jpeg is meg lehet változtatni asszem a mplayer -vo ? vagy hasonló parancs után adott lista elemeivel
még gif animációt is csinál, de nem túl jól bánik a színcsökkentéssel

Karma XXL

Quote from: teraflarea -vo utáni jpeg is meg lehet változtatni asszem a mplayer -vo ? vagy hasonló parancs után adott lista elemeivel
még gif animációt is csinál, de nem túl jól bánik a színcsökkentéssel

A '-vo help' listázza ki az elérhetõ kimeneteket. A GIF kimenetét nem próbáltam, de JPEG képekbõl egész kényelmesen össze lehet rakni az animált GIFet. (Ld. avatárom ;) )

teraflare

Quote from: SysOP XXLA '-vo help' listázza ki az elérhetõ kimeneteket. A GIF kimenetét nem próbáltam, de JPEG képekbõl egész kényelmesen össze lehet rakni az animált GIFet. (Ld. avatárom ;) )
Te mivel rakod össze a gif-et?

Karma XXL

Quote from: teraflareTe mivel rakod össze a gif-et?

The GIMP.

Felveszem a képeket külön rétegekre, aztán optimalizálom és lementem animált GIFként.

purple haze

Quote from: zsozsoLeszed uj mplayer, hasznal mplayer.
http://mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32-beta/MPlayer-mingw32-dev-CVS-050117.zip

hát ez sajna nem jött be... speciel az X-TV 9. részével van a para. Lehet, hogy nem a lejátszó hibája?

Fazék

Quote from: purple hazehát ez sajna nem jött be... speciel az X-TV 9. részével van a para. Lehet, hogy nem a lejátszó hibája?
ha azóta nem lettek kicserélve, akkor a fönt lévõ X TV ogm file-ok közül a következõk felelnek meg az official crc-nek:
anime-mx: 3,5,7,10,11,12,13,15,16,18,19 - a4e: 19-24 - a többi vélhetõen tartalmaz kisebb hibákat, amik biza elõ is jöhetnek lejátszás közben...

purple haze

azt sajnálom... :(   Azért köszi.

Moha

MplayerHQ :( Dögöljön meg az összes rohadt joghuszár!  :b+:

Ambpeti

Sziasztok!

Mi a fenét csináljak akkor, ha az mplayer minden betûtípus fájlra azt írja ki hogy:

akarmi.ttf does't seem like a font file. Ignoring
can't load akarmi.ttf

És ennyi! Akármit csinálok, semmi sem mûködik. A végén közli, hogy nem tudja megjeleníteni a feliratokat... Már az XP összes betûtípusát kipróbáltam, nem beszélve a sajátjaimról!

A.P.

Ja! csak MKV-nél csinálja...

Feldin

Az mplayer miért szabálysértõ??????
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: FeldinAz mplayer miért szabálysértõ??????
én a codec-tartalmára tippelnék... lehet hogy most nagy baromságot mondok, de ha jól tudom alapvetõen szinte ellehetetlenítik az ingyenes programok készítését a szoftver-szabadalmak bevezetésével... mert 0-ról kevesen szeretnek írni, és ha azt akarod, hogy használható legyen a programod máris kell pár szabványt használnod benne/hozzá, vagyis máris fizethetsz majd jogdíjakat... de nyugodtan javítsatok ki ha nem így van, szívesen értekezem (talán helyesebb az érdeklõdöm :)) errõl egy másik topic-ban

zsolti123

sztem ha nulláról megírod pl. valami formátum dekóderét, akkoris jogdíjat kell fizetned. valamikor a fraunhofer minden mp3 lejátszóprogramért jogdíjat akart kérni (a szabványuk használatáért), kb ugyanez lehet sztm.

sirtomi

Remélem azért valakinek van egy példánya a telepítõbõl.
Én csak felraktam, de aztán töröltem. Nem gondoltam volna, hogy ilyen elõfordulhat.

sirtomi

Quote from: DarkstarHa az mplayer telepítõjére gondolsz, az fent van a szerveren.
Ok. Asszem kezdek teljesen feledékeny lenni. Már nem csak a neveket felejtem el :D

via_mala

Quote from: zsolti123sztem ha nulláról megírod pl. valami formátum dekóderét, akkoris jogdíjat kell fizetned.
Semi-OFFTOPIC:
Szerintem meg nem! Annak idején a JPEG és a GIF formátumok kapcsán jártam utána egy kicsit a témának, és úgy emléxem, hogy a megjelenítéshez nem kell licencet fizetned, csak akkor, ha ilyen formátumú fájlokat akarsz létrehozni. Ugyanígy, nem kell fizetned, ha ZIP-et, RAR-t kicsomagoló programot írsz, de akkor már igen, ha becsomagolni is akarsz ezzel az algoritmussal.
Ebbõl tehát az következne, hogy az mplayer.exe továbbra is használható kellene legyen, csak az mencoder.exe-t kellene kivenniük a csomagból, ami persze elég jelentõs presztízsveszteség lenne, de még mindig jobb, mintha az egész project lehúzná a redõnyt. :mad:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Moha

Szerintem csak a szabadalom tulajdonosától függ, hogy engedi-e a megjelenítõ programokat ingyenesen, vagy azokért is jogdíjat kér. (Bár ez csak szvsz, lehet, hogy tévedek).

.Attila

mplayer automatikusan lemixel 2.0-ra, vagy meg kell mondani neki?
Belenéztem a Tokyo Godfathers-be, mert 5.1-es hang van benne a file neve szerint. Amennyibe belenéztem, a hang jónak tûnik, de biztos ami biztos, megkérdezem.

Fazék

Valaki tudna segíteni? Megoldható mplayer-ben, hogy ha van egy paramétersor, ami a következõképpen néz ki:
"%P%O.%E" -fs -alang hun,jpn,eng -slang hun,eng
(vagyis szeretném, hogy elég sok általános esetben mûködjön), hogyan tudom megoldani, hogy ha mégis lenne egy ugyanolyan nevû felirat-file a könyvtárban, akkor ne a videóban lévõ feliratokat nézze át a megadott sorrendben, hanem elõször a külsõ felirat-file-t próbálja meg betölteni? Elõre is köszi!

Moha

Quote from: Blimphogyan tudom megoldani, hogy ha mégis lenne egy ugyanolyan nevû felirat-file a könyvtárban, akkor ne a videóban lévõ feliratokat nézze át a megadott sorrendben, hanem elõször a külsõ felirat-file-t próbálja meg betölteni? Elõre is köszi!
Nem hiszem, hogy ezt így meg tudod oldani. Mármint, hogy a külsõ feliratot vegye elsõdlegesnek.
Mert ha ugyanolyan nevû feliratfile van, akkor azt észreveszi, és a J-vel tudsz váltani, de mindenképpen a file-ban lévõket veszi elsõdlegesnek.

Bonci: Tudtommal csak AAC esetén nem mixel automatikusan 2.0-ra. Legalább is nekem az AAC-s MKV fileok (pl Nausica) esetében van az, hogy "nem onnan jön a hang, ahonnan kell"...

kikuchiyo

Blimp: a Total Commander ikont akarod intelligenssé tenni, ugye?
Estleg megpróbálhatod a -sub "%P%O.srt" kapcsolót mögéírni, mivel úgy rémlik, ha parancssorban explicite megadod neki a feliratfájl nevét, akkor azt veszi legelõre. De lehet, hogy így siránkozni fog akkor, ha nincs ilyen nevû felirat.
Egyébként meg nyomogassad a j-t, ha ez nem válik be. :)

// Arra gondoltam, hogy lehetne írni egy egyszerû frontendet perlben vagy akármi másban az mplayerhez, ami elõször lefuttat egy mplayer -identify-t a lejátszandó videón, kigreppeli a kimenetébõl a lényeges infókat, mint pl. milyen kodek kell és milyen beállítás a legjobb hozzá, hány feliratsáv van, melyik a japán, vagy milyen az aspect ratio stb., majd ezek alapján testreszabná a kiadandó mplayer parancssort, pl. legyen -vf expand a feliratnak, ha 16:9-es a film, de ne, ha 4:3. //

Bonci: Ahogy a kolléga mondja, AC3-as 5.1-es hangsáv esetén magától lekeveri 2 csatornásra, 6 csatornás AAC hangnál pedig meg kell mondanod neki, hogy mit csináljon:
-af pan=6:.32:.39:.06:.17:-.17:.33:.32:.06:.39:-.17:.17:.33

A 6 mondja meg, hogy hány csatornából indulsz ki, a többi pedig a keverési együtthatókat adja meg. Ha túl halk lenne a kimenõ hang, akkor az összes együtthatót szorozd fel egy konstanssal.
Failure is the default option

Moha

Quote from: kikuchiyo-af pan=6:.32:.39:.06:.17:-.17:.33:.32:.06:.39:-.17:.17:.33
Kérdés: mit csinál, ha sima stereo vagy AC3-as hangnál adom meg ezt a paramétert?
Mert ezt megjegyezni úgysem fogom :p és inkább beírnám a config file-ba, feltéve, hogy nem fogja elrontani a többi video lejátszásakor a hangot.

kikuchiyo

Jó kérdés, vagy hibaüzenettel meghal, vagy hibaüzenettel elkezdi játszani hang nélkül, vagy kussban marad és elcseszi a hangot. :)

Moha

Quote from: kikuchiyoJó kérdés, vagy hibaüzenettel meghal, vagy hibaüzenettel elkezdi játszani hang nélkül, vagy kussban marad és elcseszi a hangot. :)
Megnéztem. Avi esetében lenyomja a hangot bal oldalra, ogm-nél meg kussban van. Most hirtelen 5.1-es ac3 nem volt kéznél, de lényeg, hogy nem oké.
Egyszerûbb kapcsoló nincs amúgy hozzá?

Fazék

Köszi a tippeket! Amint visszavettem szobámban a totális káosztól az uralmat, ki is próbálom :D

kikuchiyo

Hát, megpróbálhatod még a -af hrtf-et is, bár az nálam kissé furcsa eredményt ad.

Dragon

Quote from: MohaNem hiszem, hogy ezt így meg tudod oldani. Mármint, hogy a külsõ feliratot vegye elsõdlegesnek.
Mert ha ugyanolyan nevû feliratfile van, akkor azt észreveszi, és a J-vel tudsz váltani, de mindenképpen a file-ban lévõket veszi elsõdlegesnek.
Batch file-ból "if exists" -el, csak a programot kell megírni
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

zsozso

Quote from: White SeeDNemrég szedtem el a Popotant-t az FTP-rõl és valamiért iszonyat pocsék a minõség. A képen a színek torzúlnak fõleg a kép alján, sokszor meg az egész képet ellepik az értelmetlen pixelek. Pl a ház "teleportálásából" gyakorlatilag semmi sem marad.

Ez kódek hiba? Vagy letöltési hiba?
Más minden animom megy.
Gyanitom vmi xvid gebasz lesz.
Death is the only redemption

Moha

Quote from: White SeeDNemrég szedtem el a Popotant-t az FTP-rõl és valamiért iszonyat pocsék a minõség. A képen a színek torzúlnak fõleg a kép alján, sokszor meg az egész képet ellepik az értelmetlen pixelek. Pl a ház "teleportálásából" gyakorlatilag semmi sem marad.

Ez kódek hiba? Vagy letöltési hiba?
Más minden animom megy.
XviD hiba! Egy régebbi XviD codec-kel jól vitte, de a friss nekem is ezt csinálja.
Egyszerûbb, ha Mplayer-rel játszod, annak nincs vele gondja. :)

ignus

Sos help. Hogy lehet mplayerben hangsávot váltani, feliratot betenni (mkv a file) Pm me! TNX
"...egyszer csak talajt érzett a lába alatt, sõt közvetlen az arca alatt, még a szája is tele lett vele..."