Main Menu

MPlayer

Started by zsozso, 2004-01-13, 23:31:20

Previous topic - Next topic

Marfy

Quote from: ignusSos help. Hogy lehet mplayerben hangsávot váltani, feliratot betenni (mkv a file) Pm me! TNX
A feliratot lejátszás közben a "j" gombal lehet változtatni a hangsávot az -aid 0-1-2-3 stb. parancsal lehet váltani de azt csak a lejátszás kezdetekor, közben szerintem nem lehet.

Foirec

Plz segítsen vki. , nem boldogulok ezzel az mplayerrel:(  1-->Ugye a config fájl-ba kell beírni a parancsokat? 2-->Ha igen en megtettem es amikor elinditom az mplayer.exe-t ezt irja ki :Option mplayer.exe needs a parameter at line 16 (ezt irtam be a config-ba-->mplayer.exe "D:\Letöltések\Inuyasham-1.mkv" -aid 2 PLz segitsen vki!!

Moha

Quote from: FoirecPlz segítsen vki. , nem boldogulok ezzel az mplayerrel:(  1-->Ugye a config fájl-ba kell beírni a parancsokat? 2-->Ha igen en megtettem es amikor elinditom az mplayer.exe-t ezt irja ki :Option mplayer.exe needs a parameter at line 16 (ezt irtam be a config-ba-->mplayer.exe "D:\Letöltések\Inuyasham-1.mkv" -aid 2 PLz segitsen vki!!
Jaaaj! A config-ba csak az állandó paramétereket kell írni (teszem azt, hogy mindig full screen-ben induljon, meg ilyesmi). A lejátszandó file nevét indításkor add meg, a config file-ba pedig egyáltalán nem kell az mplayer.exe bejegyzés. Az nem egy batch file, hanem egy paraméterlista a program számára.
A legegyszerûbb dolog, ha hozzárendeled a video file-okhoz az mplayer-t, mint alapértelmezett programot, és letöltöd az ftp-rõl a config file-t.

via_mala

Az új verzióban (MPlayer-mingw32-1.0pre7.zip) elvileg lehet hangsávot is váltani lejátszás közben, de hogyan?
Man page szerint:

Quote# Cycle through the available audio tracks.
Ezt mos hogyan? A hashmark jellel ugyanis nem megy.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Alkyra

Van egy kis problémám.
Nem tudom, hogy az anime-e ilyen, de a felíratok ott maradnak addig amíg a következõ mondat nem jönn.
Ez eléggé zavaró dolog.
Az anime az Angelic Layer.
Az Mplayer van a gond vagy valamit elállítottam?

zsozso

Quote from: AlkyraVan egy kis problémám.
Nem tudom, hogy az anime-e ilyen, de a felíratok ott maradnak addig amíg a következõ mondat nem jönn.
Ez eléggé zavaró dolog.
Az anime az Angelic Layer.
Az Mplayer van a gond vagy valamit elállítottam?
Valszeg regi az mplayered. Frissitsed.
Death is the only redemption

TurboK

xvid/ac3 avinál hogyan kell ráerõszakolni az mplayert hogy 6 csatornában játsza a hangot? valamiért lekeveri sztereóra.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

sirtomi

Sziasztok!

Hogyan tudok egy mkv kiterjesztésû fájlt lejátszani MPlayerrel?
Most csak a hangot indítja el és nincs kép.
Kell még valamit telepíteni mellé, vagy valami beállítás rossz?

Fazék

Quote from: sirtomiSziasztok!

Hogyan tudok egy mkv kiterjesztésû fájlt lejátszani MPlayerrel?
Most csak a hangot indítja el és nincs kép.
Kell még valamit telepíteni mellé, vagy valami beállítás rossz?
Leszedted a legújabb mplayer-t? Mert kéne képnek is lennie alapból meglepõ módon. :)

sirtomi

Quote from: BlimpLeszedted a legújabb mplayer-t? Mert kéne képnek is lennie alapból meglepõ módon. :)
MPlayer 1.0pre6-3.2.3 van fenn. Kiprobáltam többször is, de csak a hangot indítja el.
Egyáltalán semmi kép nem jön be, csak a hang.

Fazék

Quote from: sirtomiMPlayer 1.0pre6-3.2.3 van fenn. Kiprobáltam többször is, de csak a hangot indítja el.
Legfrissebb mplayer. Szedd le, próbáld ki. Hátha már orvosolták a problémádat.

teraflare

Quote from: sirtomiMPlayer 1.0pre6-3.2.3 van fenn. Kiprobáltam többször is, de csak a hangot indítja el.
Van feltelepített (nem az mplayer letölthetõ) codeck a gépen? Nekem ilyet akkor csinált mikor azokat próbálta használni. Szedd le õket és hagyd hogy a saját (esetleg a saját letöltött) codeckjeit használja inkább.

Kérdés:
Mit lehet olyankor tenni, ha a -ss nél nem a pontos idõpontra ugrik, hanem csak bizonyos szakaszokra. pl 51 mp helyett 60 ra ugrik . Ez idegesítõ mind képlopáskor mind opening vagy hang kivágáskor.

Feldin

Quote from: BlimpLegfrissebb mplayer. Szedd le, próbáld ki. Hátha már orvosolták a problémádat.
most akkor befelyezték az mplayer körüli gázt?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: Feldinmost akkor befelyezték az mplayer körüli gázt?
Nem de, amíg nem záratják be õket, addig megy a fejlesztés. A remény hal meg utoljára...

Moha

Quote from: teraflareMit lehet olyankor tenni, ha a -ss nél nem a pontos idõpontra ugrik, hanem csak bizonyos szakaszokra. pl 51 mp helyett 60 ra ugrik . Ez idegesítõ mind képlopáskor mind opening vagy hang kivágáskor.
Szerintem túl ritka a keyframe interval az adot videóban, ezért a köv. keyframe másodpercekkel arréb van, és oda ugrik. De ez csak egy tipp, ne vedd készpénznek. :)

teraflare

Quote from: MohaSzerintem túl ritka a keyframe interval az adot videóban, ezért a köv. keyframe másodpercekkel arréb van, és oda ugrik. De ez csak egy tipp, ne vedd készpénznek. :)
pedig az ötlet jónak tûnik. Utánanézek a dolognak
#edit: utánanéztem az mplayer keyframe alapján seek-el. majd átkódolom a videókat.

Fazék

Quote from: White SeeDFrancba!
Utálom azt aki kiitalálta az mkv!
Utálom azt akik ebbe konvertálnak bármit! Mért nem jó az ogm? Talán az, hogy mindenki le tudja játszani?
Csupán azért, mert ha jól tudom szebb képet tud produkálni és sokkal inkább dvd-szerûen minden sávhoz tartalmaz egész részletes infót. Bár ezt most hasraütésszerûen mondtam :)

Dragon

Quote from: White SeeDNekem az ogm is tökéletes élényt ad.
(Az elsõ animeom a 2CD-s viv formátumú NGE-m hez képest meg fõleg:))
:P én videókaziról néztem meg elõször, ráadásul néha a felvétel közben zavarok is voltak a vételben, plusz korábban kezdték, mint amire be volt állítva, szóval ezt nem tudod alulmúlni :D
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

TurboK

Quote from: BlimpCsupán azért, mert ha jól tudom szebb képet tud produkálni és sokkal inkább dvd-szerûen minden sávhoz tartalmaz egész részletes infót. Bár ezt most hasraütésszerûen mondtam :)
hát a szebb kép nagyon nem a containertõl függ, hanem a benne lévõ encodertõl. Tehát pl. AVI nézhet ki jobban mint egy fos módon összerakott MKV, ha az avi 640x480 xvid az mkv alatt meg valami 320x224 CVID van.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboKhát a szebb kép nagyon nem a containertõl függ, hanem a benne lévõ encodertõl. Tehát pl. AVI nézhet ki jobban mint egy fos módon összerakott MKV, ha az avi 640x480 xvid az mkv alatt meg valami 320x224 CVID van.
tudom, közben a Neko no ongaeshi-ben lévõ átkozott h.264 miatt olvasgattam egy keveset és rájöttem hogy butaságot, mondtam, és az mkv, mindenféle részletes fejléc-információkkal rendelkezik csupán a tartalmát illetõen, vagy valami ilyesmi.. :)

.Attila

Nem játsza le az mplayer a fent említett anime-nek a video streamjét (v_mpeg4/iso/avc). Mi kell ahhoz, hogy ezt lejátszam? Egyszerûen csak frissebb mplayer?

zsozso

Quote from: BonciNem játsza le az mplayer a fent említett anime-nek a video streamjét (v_mpeg4/iso/avc). Mi kell ahhoz, hogy ezt lejátszam? Egyszerûen csak frissebb mplayer?
Hat nemtom leszedtem 10mbyte ot es siman lejatsza :o

Xaga

Uhulinux alatti Mplayeren hogyan lehet .ogm/.mkv stb fileoknál hangsávot és felíratot választani??

.Attila

Quote from: zsozsoHat nemtom leszedtem 10mbyte ot es siman lejatsza :o
Csak frissítenem kellett magát a programot meg a codeceket is, és már megy is :)

edit: ill csak elindul, aztán megszakad 10-15 mp után, és nem tudom, mi miatt.

Mplayer interrupted by signal 11 in modul: decode_video
- Mplayer chrased by bad usage of CPU/FPU/RAM
Recompile Mplayer with --enable debug and make a 'gdb' backtrace and disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- Mplayer crashed. This shouldn't happen.
It can be a bug in the Mplayer code _or_ in your drivers _or_ in your gcc version. If you think it's Mplayer's fault, please read DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.

Ez az egész szöveg.

.Attila

Úgy látszik vak vagyok, és nem néztem feljebb.
Azt írja, hogy:
Your system is too SLOW to play this!

P4 2.66Ghz, 1GB/333MHz RAM nem képes ezt lejátszani? Ugyan már!

Továbbá: illegal short term buffer state detected.

.Attila

Megvan a hibaforrás: hanglejátszás.
-nosound -dal tökéletesen megy. Vkinek javaslata arra, hogy ezt hogyan lehet megoldani? Notebook-ban nincs rendes hangkártya :(

edit: próbálkoztam a -abs paranccsal, és már normálisan jön hang asszem 16k-tól, és a legtöbb helyen viszi normálisan, de egy ponton (56. másodperc)még mindig kilép, és ezen már a buffer növelése sem segít.

edit2: most meg már nem csak ott akad ki...

Cobra

Bár nagyon nem illik ebbe a topicba, de WMP-vel próbáltad már?  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraBár nagyon nem illik ebbe a topicba, de WMP-vel próbáltad már?  :)
Nem, mert minden codec-et leszedtem, és mkv lejátszása mindig problémás volt WMP-vel.

1.0.2-es verziója matroska full pack megbukott.
1.0.3 is megbukott.

zsozso

Quote from: BonciMegvan a hibaforrás: hanglejátszás.
-nosound -dal tökéletesen megy. Vkinek javaslata arra, hogy ezt hogyan lehet megoldani? Notebook-ban nincs rendes hangkártya :(

edit: próbálkoztam a -abs paranccsal, és már normálisan jön hang asszem 16k-tól, és a legtöbb helyen viszi normálisan, de egy ponton (56. másodperc)még mindig kilép, és ezen már a buffer növelése sem segít.

edit2: most meg már nem csak ott akad ki...
Leszedem az egeszet most majd kiderul.

Dragon

Nekem is hasonlót csinál a legújabb mplayer (és a régebbiek is), de nekem a real media file-oknál.

MPlayer interrupted by signal 11 in module: demux_open
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
  Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
  disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
WINSOCK2 uninit

és ha el is indul, akkor is iszonyat alacsony FPS-el megy a kép

a file-t megnéztem RealPlayer-el, avval tökéletes
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]