Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Dragon

Quote from: kisviragszebb világ, kedvesebb emberek :P
hadd helyesbítsek:
szebb világ, kevesebb emberek
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: bpka000hadd helyesbítsek:
szebb világ, kevesebb emberek
More people, more frag :)

kisvirag

Quote from: katzMore people, more frag :)

more people, more blood, nem ezt akartad mondani? :P
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Darkstar

Quote from: katzMore people, more frag :)
:lol:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

katz

Quote from: kisviragmore people, more blood, nem ezt akartad mondani? :P
Szörnye válogatja :rolleyes:

kisvirag

Szörny?

ehh, dehogyis, hol látsz te itt szörnyet?
/me ártatlanul illatozik
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

katz

Quote from: kisviragSzörny?

ehh, dehogyis, hol látsz te itt szörnyet?
/me ártatlanul illatozik
Ragadozó, beszélõ virág, vérszomjas vámpír... egyremegy.

.Attila

Quote from: katzDe ismerelek. Jössz a szokásos dumával ami egy jó vitának lehetne a kezdete, ha ezt a vitát már nem folytattuk le volna vagy 5x legalább, csak te lusta vagy visszaolvasni, én meg nem fogok érdemi választ adni, mert már elegem van önmagam ismételgetésébõl...
Most azért nem lehet elvárni senkitõl, hogy több mint 1000 postot olvasson vissza ;)
Ha te tudod, melyik postnál volt róla szó, linkeld be ;)

katz

Quote from: BonciMost azért nem lehet elvárni senkitõl, hogy több mint 1000 postot olvasson vissza ;)
Ha te tudod, melyik postnál volt róla szó, linkeld be ;)
Ebben a topicban a postok több, mint 10%-a az enyém. Elég ha találomra válogat :) :rolleyes:

Ramiz

Quote from: BonciTehát szerinted egy vallás kitalál dolgokat, hogy fennmaradhasson? Ezek szerint a vallásoknak nincs valóságalapja, csak eszközök vmilyen célra.
Igen... persze ez (talán) nem ilyen tudatos, de szerintem kell egy vallás fennmaradásához. Persze megindokolják, van körítés.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: Leon CarterNekem nincs bajom a hívõkel. Ha a stigmatát látta valaki akkor tudja hogy isten nem a templomba van hanem a fákban és a kövekben. Mi magunk is létezünk alkotásainkaban. Én csak a keresztény vallást utálom magát a céget.
Dél amerikában pár száz ével ezelõtt ezreket öltek meg a kereszténység nevében. Én a tisztaszívüek híve vagyok! ha nem tudod mi az hallgas a szívedre!
Sztem az egyház az a szó, amit keresel. A vallás az nem lehet cég, mivel a vallás az sok ember hitébõl áll, amik egy dolog felé mutatnak, összehangzanak. A vallás tiszta, maximum az egyház lehet gonosz. Az egyház a vallás földi irányítója, képviselõje. Ennek a tagjai papok, akik szintén emberek, tehát nem lehetnek tökéletesek. Vannak(és voltak, és mindíg is lesznek) rá példák, hogy közülük valaki bûnt követ el saját vallása szerint.

A tiszta szívhez szvsz nem elég a boldogság, az öröm és a szeretet. Az ember naggyon csúnya dolgokat tud elkövetni kzárólag boldogságból és/vagy örömbõl és/vagy szeretetbõl!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Quote from: RamizIgen... persze ez (talán) nem ilyen tudatos, de szerintem kell egy vallás fennmaradásához. Persze megindokolják, van körítés.
Na ezt most nem értem :confused:
Ha nem hiszünk vmiben akkor meghalunk, vagy mi? Meg a valllásnak semmi köze a valósághoz?

Ramiz

Quote from: katzNa ezt most nem értem :confused:
Ha nem hiszünk vmiben akkor meghalunk, vagy mi? Meg a valllásnak semmi köze a valósághoz?
Ezt meg én nem értem...
A legtöbb vallás azt mondja (de a keresztény biztos), hogy ha hallottál róla, de nem hiszed el, megszívod halálod után, hiába élsz emberi erkölcsök szerinti példás életet. Konkrétan pl.: egész életedben beteg gyerekeken segítesz, de nem hiszel Istenben, nem jársz templomba és vasárnap is dolgozol (elsõ 3 parancsolat kapásból megsértve). Boncinak és nekem ez nem tetszik.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizEzt meg én nem értem...
A legtöbb vallás azt mondja (de a keresztény biztos), hogy ha hallottál róla, de nem hiszed el, megszívod halálod után, hiába élsz emberi erkölcsök szerinti példás életet. Konkrétan pl.: egész életedben beteg gyerekeken segítesz, de nem hiszel Istenben, nem jársz templomba és vasárnap is dolgozol (elsõ 3 parancsolat kapásból megsértve). Boncinak és nekem ez nem tetszik.
A többi vallás is ezt mondja. Nem értem mi nem teccik benne, vagy mit nem értesz benne? Ha nem hiszel az adott vallás Istenében, akkor miért is akarsz a menybe kerülni?

Dragon

Quote from: katzA többi vallás is ezt mondja.
Te viszont olvasd el Necrid postját mégegyszer.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: bpka000Te viszont olvasd el Necrid postját mégegyszer.
Quote from: Necrid
Quote from: katz
Quote from: NecridA Kóránban ugy magyarázza hogy a Menyórszág nem 1 db menyórszág hanem 7 vagy 9 pontosan most nem rémlik és minél magasabb annál jóbb
Ez amolyan forditott pokol? A pokolnak is vannak szinjei? Kik kerülnek oda? olyanok is kerülhetnek pokolra akik hisznek Istenben, de bûnös életete élnek?
Igen fórditott pokol a pokolnak is van szintje-i hogy menniy az senki nem tudja csak 1 biztos hogy sok, azok kerülnek be elsösörban akik nem hisznek Allahban és öröké fognak ott maradni..azok akik hisznek istenban de bünös életuk volt be keülnek a pokolban de egy bizónyos idöre.A kórán ugy magyarázza hogy Allah tisztitja öket ugy hogy meg tisztija a bünök majd be keülnek a menyórszágban.
Mi nem stimmel?

.Attila

Quote from: ShiroiMiért, csak azért mert megszülettél, már rögtön hibátlannak számítasz, és jogod van jól élni, és halálod után is jó helyre kerülni? :wtf:
Te most mirõl beszélsz?
Én csak azt mondtam, hogy a születés pillanatában még nem bûnös vki, csak utána lesz az (miután ténylegesen elkövet bûnös dolgokat). A keresztény vallás szerint (vagy legalábbis sok katolikus szerint) már akkor bûnös az ember. Ezt tartom én orbitális marhaságnak, és ha vki mást mond, az számomra nem épelméjû, már elnézést...

Ramiz

Quote from: ShiroiNem ti vagytok az egyetlenek, de ez nem a vallás miatt van, hanem mert kevesen képesek a számukra értelmetlenül tiltott dolgokról lemondani, és a kötelezetteket pedig betartani.
Ez valószínûleg így van. Azt hiszem, azért zavar, mert gyerekkoromban az Isten-képem (nevelés, tanítás hatására nagyrészt) a Jó, Igazságos, minket Szeretõ Isten képe volt, amibe utólag nem fért bele az az "öntörvényûség" (vagy minek nevezzem), amelyik a puszta hitet követeli, holott az nem is egészen az emberen múlik: ha kétkedõ a természete, ha tudományos gondolkodású ember (azt hiszi el, amit bebizonyítanak neki), ha tamáskodik ("könnyû neked hinni, aki látsz és tapintasz engem..."), akkor ésszel nem biztos, hogy rá tudja magát bírni a hitre, és szerintem nem is lenne jogosan, igazságosan megkövetelhetõ. Persze Isten és én máshogy értelmezem a "jogot" és az "igazságosságot", és valószínûleg amikrõl most beszélek, már eleve istenkáromlás... de Õ (ha létezik) látja a lelkemet, és ha pokolra küld a hitem hiánya és a kételkedésre való bátorságom miatt, megbánás nélkül fogok odajutni. Mert az a fajta vakhit, ami a legegyszerûbb, legtanulatlanabb emberek sajátja, engem, ha nem is taszít, de hidegen hagy. És ha a vallás elvárja a híveitõl, hogy ne gondoljanak bele a tanításokba, hogy ne kérdõjelezzék meg a vallás egyes alapkõnek mondott részeit, pusztán az átgondolás, a mindent megkérdõjelezés kedvéért, magyarul ne vessék el a nagyon is kényelmes birkaszellemet, akkor az a vallás azonfelül, hogy nem tudok hinni benne (ami valamennyire rajtam kívül álló dolog), vissza is taszít.

Rounin

Quote from: ShiroiMiért, csak azért mert megszülettél, már rögtön hibátlannak számítasz, és jogod van jól élni, és halálod után is jó helyre kerülni? :wtf:

Ezt senki nem írta. Arról írnak, hogy ekkor még tiszta lap, nem dõlt el semmi.

katz

Quote from: Ramizha a vallás elvárja a híveitõl, hogy ne gondoljanak bele a tanításokba, hogy ne kérdõjelezzék meg a vallás egyes alapkõnek mondott részeit, pusztán az átgondolás, a mindent megkérdõjelezés kedvéért, magyarul ne vessék el a nagyon is kényelmes birkaszellemet, akkor az a vallás azonfelül, hogy nem tudok hinni benne (ami valamennyire rajtam kívül álló dolog), vissza is taszít.
Miért is ne gondolhatnál bele? :confused: Nem az taszit a pokolra, ha elgondolkodsz a vallás alapjain, hanem az, ha ellököd azokat magadtól! Az ami a Bibliában van nem teljesen egyértelmû (itt általánosságokban beszélek és nem olyasmirõl, mint pl a tizparancsolat), töbféleképpen lehet értelmezni, és elvonatkoztatható, igy elõfordulhat az is, h két ember kétféle következtetést von le ugyanazon írásról (sok dolog az adott vallás vezetõinek körében is vita tárgyát képezi, innen erednek pl az egyházi zsinatok etc). Nem egészen értem mi a te bajod, vagy hogy mit nem értesz?

Ramiz

Quote from: katzNem az taszit a pokolra, ha elgondolkodsz a vallás alapjain, hanem az, ha ellököd azokat magadtól! (...) Nem egészen értem mi a te bajod, vagy hogy mit nem értesz?
Azt nem értem, hogy a könyörület és a szeretet miért nem feljebb való, mint az Isten imádata.

.Attila

Quote from: katzNem az taszit a pokolra, ha elgondolkodsz a vallás alapjain, hanem az, ha ellököd azokat magadtól!
Szerintem ökörség. Egy jóságos, bölcs és igazságos isten nem az alapján ítél el egy halandót, hogy hitt-e benne vagy sem, nekem ez a véleményem.

katz

Quote from: BonciTe most mirõl beszélsz?
Én csak azt mondtam, hogy a születés pillanatában még nem bûnös vki, csak utána lesz az (miután ténylegesen elkövet bûnös dolgokat). A keresztény vallás szerint (vagy legalábbis sok katolikus szerint) már akkor bûnös az ember. Ezt tartom én orbitális marhaságnak, és ha vki mást mond, az számomra nem épelméjû, már elnézést...
A keresztény vallás szerint az ember részben Káintól származik, részben Istentõl eltévelyedett gyermekeitõl. Bûnös az eredete, bûnösként is születik, de nyitott számára a lehetõség, h megjavuljon.

Elkövet bünös dolgokat vki? Miután megszületik rögtön elkövet egyet! Mégpedig az elsõt. Nem hisz Istenben! Vagy szerinted egy csecsemõ ugy születik, hogy hisz Istenben csak a világ megrontja?

Shiroi egyébként a tízparancsolatra utalt szvsz.

katz

Quote from: BonciSzerintem ökörség. Egy jóságos, bölcs és igazságos isten nem az alapján ítél el egy halandót, hogy hitt-e benne vagy sem, nekem ez a véleményem.
Szerintem meg az az ökörség amit te írsz. Miért várod el Istentõl, hogy ne ítéljen el azért, mert nem hiszel benne? Isten mindenek felett áll, tökmindegy mennyire vagy szentéletû, ha benne nem hiszel, ha õt nem fogadod el, akkor megette a penész az egészett, mert a létezésed alapját taszítod el magadtól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quote from: RamizAzt nem értem, hogy a könyörület és a szeretet miért nem feljebb való, mint az Isten imádata.
Magyarázd már el miért lenne az! Szerinted Isten teremtményeit jobban kellene szeretned, mint magát az Istent? Te ezt írtad! Az emberekhez lennél könyörültes és szeretõ, akik mind Isten teremtményei, ergo Istennél alacsonyabbrendû létformák!!!

Ramiz

Quote from: katzMagyarázd már el miért lenne az! Szerinted Isten teremtményeit jobban kellene szeretned, mint magát az Istent? Te ezt írtad! Az emberekhez lennél könyörültes és szeretõ, akik mind Isten teremtményei, ergo Istennél alacsonyabbrendû létformák!!!
Nem, félreértesz: Isten részérõl való könyörületet és szeretetet gondoltam. Azt nem értem, miért jobb ember az, aki hisz Istenben! Lelki-szellemi támasz miatti igény vagy transzcendens dolgokra való fogékonyság, mindegy, valamiért hisz. És? Ha Isten lejönne az égbõl, megmutatná magát, utána az alapján ítélne, hogy ki mennyit jár templomba vagy mittomén, az tiszta sor lenne, de miért rossz ember (==> pokol), aki egyszerûen nem hiszi el biztosra, hogy létezik, és ezért nem is imádja. Egyébként a többi emberrel rendesen bánni, viszont Istent nem imádni akkor sem bûnös dolog szerintem, ha tényleg létezik, mert: Istennek nincsenek gondjai, Isten nem éhes, nem fázik, nem depressziós stb., és még csak meg sem mutatja magát, nem értem, miért jó neki, ha én gyertyát égetek a templomban, ahelyett, hogy akármi mást csinálnék.

.Attila

Quote from: katzA keresztény vallás szerint az ember részben Káintól származik, részben Istentõl eltévelyedett gyermekeitõl. Bûnös az eredete, bûnösként is születik, de nyitott számára a lehetõség, h megjavuljon.
Szóval ha apád gyilkos volt, te is az vagy.
QuoteElkövet bünös dolgokat vki? Miután megszületik rögtön elkövet egyet! Mégpedig az elsõt. Nem hisz Istenben! Vagy szerinted egy csecsemõ ugy születik, hogy hisz Istenben csak a világ megrontja?
Bocs, de továbbra is marhaságnak tartom. Tabula rasa.
Pl.: úgy döntesz, hogy veszel játékokat egy árvaház gyermekeinek. Elvárod, hogy a gyerekek tudják és mindörökre fejben tartsák, kitõl kapták? Megsértõdsz, ha nem tudják? Várom válaszod.
QuoteSzerintem meg az az ökörség amit te írsz. Miért várod el Istentõl, hogy ne ítéljen el azért, mert nem hiszel benne? Isten mindenek felett áll, tökmindegy mennyire vagy szentéletû, ha benne nem hiszel, ha õt nem fogadod el, akkor megette a penész az egészett, mert a létezésed alapját taszítod el magadtól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akkor most melyikben higgyek? Allah? Isten? Buddha? Odin? etc.

katz

Quote from: BonciSzóval ha apád gyilkos volt, te is az vagy.
Mintha nem ezt mondtam volna. Evoluciós példával élve inkább ugy fogalmaznék: Ha apád majom volt, te is majomnak születsz, de attól még többé válhatsz, mint az apád.
Quote from: BonciBocs, de továbbra is marhaságnak tartom. Tabula rasa.
Pl.: úgy döntesz, hogy veszel játékokat egy árvaház gyermekeinek. Elvárod, hogy a gyerekek tudják és mindörökre fejben tartsák, kitõl kapták? Megsértõdsz, ha nem tudják? Várom válaszod.
Miért, te talán isten vagy? Talán te teremtetted azt az árvaházi gyereket? Elfelejted a különbséget az Isten és az ember között.
Quote from: BonciAkkor most melyikben higgyek? Allah? Isten? Buddha? Odin? etc.
Az elsõ kettõ egy és ugyanaz. Egyébként a saját döntésed, az én szívemhez az zsidó-kersztény-mohammedán Isten áll legközelebb. Én azt mondanám válaszd azt, de ismerkedj meg velük (mármint a különbözõ vallásokkal), a tanításikkal és azután döntsd el, egyébként semmi értelme az egésznek (ezért is helytelenítem a katolikus szokásokat).

katz

Quote from: RamizNem, félreértesz: Isten részérõl való könyörületet és szeretetet gondoltam. Azt nem értem, miért jobb ember az, aki hisz Istenben! Lelki-szellemi támasz miatti igény vagy transzcendens dolgokra való fogékonyság, mindegy, valamiért hisz. És? Ha Isten lejönne az égbõl, megmutatná magát, utána az alapján ítélne, hogy ki mennyit jár templomba vagy mittomén, az tiszta sor lenne, de miért rossz ember (==> pokol), aki egyszerûen nem hiszi el biztosra, hogy létezik, és ezért nem is imádja. Egyébként a többi emberrel rendesen bánni, viszont Istent nem imádni akkor sem bûnös dolog szerintem, ha tényleg létezik, mert: Istennek nincsenek gondjai, Isten nem éhes, nem fázik, nem depressziós stb., és még csak meg sem mutatja magát, nem értem, miért jó neki, ha én gyertyát égetek a templomban, ahelyett, hogy akármi mást csinálnék.
Vmiért marhára nem értük egymás mondanivalóját :confused:

Nem attól leszel bûnös, hogy jól bánsz az emberekkel, hanem attól, hogy nem hiszel Istenben, vagyis megsérted az egyik parancsolatot.
Az irásod többi részét meg nem értem tisztán, nem értem mit akarsz mondani, fogalamazd meg másképp.

Ramiz

Quote from: katzVmiért marhára nem értük egymás mondanivalóját :confused:

Nem attól leszel bûnös, hogy jól bánsz az emberekkel, hanem attól, hogy nem hiszel Istenben, vagyis megsérted az egyik parancsolatot.
Az irásod többi részét meg nem értem tisztán, nem értem mit akarsz mondani, fogalamazd meg másképp.
Sajnálom, de tényleg nem tudom jobban elmondani. Legfeljebb egyszer élõszóban megpróbálkozunk.
Azt meg értem, hogy az a baj, hogy nem hiszel, csak azt nem, hogy ez miért baj, azaz eleve MINEK van ilyen parancsolat? Na mindegy. Isten már röhög rajtunk. Hagyjuk.

.Attila

Quote from: katzMintha nem ezt mondtam volna. Evoluciós példával élve inkább ugy fogalmaznék: Ha apád majom volt, te is majomnak születsz, de attól még többé válhatsz, mint az apád.
Genetikai dolgokat ne keverjünk erkölcsi dolgokkal.
QuoteMiért, te talán isten vagy? Talán te teremtetted azt az árvaházi gyereket? Elfelejted a különbséget az Isten és az ember között.
Nem válaszoltál a kérdésemre. Addig nem is fogod megérteni, hogy mit akarok mondani.
QuoteAz elsõ kettõ egy és ugyanaz. Egyébként a saját döntésed, az én szívemhez az zsidó-kersztény-mohammedán Isten áll legközelebb. Én azt mondanám válaszd azt, de ismerkedj meg velük (mármint a különbözõ vallásokkal), a tanításikkal és azután döntsd el, egyébként semmi értelme az egésznek (ezért is helytelenítem a katolikus szokásokat).
Téves istenben hinni is rossz dolog, ugye? Azért is a pokolra jutok?
Ha ezek közül az istenek közül egyik sem igaz, akkor az összes ember a pokolra jut (márha egyáltalán létezik ilyen). Jóságos és bölcs isten tudja (tudnia kell, ha bölcs...), hogy az ember nem tudja, ki az igazi isten. Hogy miért? Mert korlátozottak az érzékei, mert stb. etc. lehetne folytatni. Ha bölcs az isten, ezt látja, és nem ez alapján ítéli meg az ember cselekedeteit.