Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Mattanja

Ha eddig a boldogság volt a téma, akkor most váltok egy "kicsit":
SÍRÁS ON:
Még egy pont annak, aki valami ilyesmit mondott egyszer: amirõl a másik nem tud, az nem fáj neki...
SÍRÁS OFF.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Xipe

Quote from: ShiroiSÍRÁS ON:
Még egy pont annak, aki valami ilyesmit mondott egyszer: amirõl a másik nem tud, az nem fáj neki...
SÍRÁS OFF.

ez addig jo amig birja a lelkiismereted.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Rounin

Quote from: MohaNagyon szép idézetek! És szerintem is van bennük igazság.
Akárhogy is, biztos, hogy nem csak üres szavak.

Van igazság bennük, de nem általános érvényûek. Mert csak egy példát kiragadva: az a szerelem, amit adsz, nem feltétlenül szép/jó/boldog. Hiszen a viszonzatlan szerelem nem tartozik az emebrek kedvenc idõtöltése közé, és nem véletlenül van ez így :/

Plussz másokat boldoggá tenni sem egyenlõ a saját boldogságoddal. Attól is függ, kit teszel boldoggá. (meg még sok mindentõl)

Ettõl függetlenül szép idézetek, és tetszenek is. (fenntartásaim ellenére)

Mattanja

Quote from: Xipeez addig jo amig birja a lelkiismereted.
Hja. Csak most nem az enyémrõl van szó. De tényleg ez mazochista állat vagyok, mert még külön rá is kérdezek a részletekre... Nem tudom, jobb-e így, vagy elég, ha csak a lényegrõl tud az ember.  :rolleyes: :suicide:
8]]=((

Xipe

Quote from: ShiroiHja. Csak most nem az enyémrõl van szó. De tényleg ez mazochista állat vagyok, mert még külön rá is kérdezek a részletekre...  :rolleyes: :suicide:

a vegen mar en is.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: Xipea vegen mar en is.
Mármint a kapcsolat végén? Vagy ezt most értsem úgy, hogy a végén még rákérdezel, hogy mi történt pontosan velem? (ide most kéretik valami vicces smiliet képzelni, sajnos nem áll szándékomban valóban iderakni)
8]]=((

Rounin

Quote from: ShiroiNem tudom, jobb-e így, vagy elég, ha csak a lényegrõl tud az ember.  :rolleyes: :suicide:

Az önsanyargatáshoz elég a lényeg. A részletek a :suicide:-hez kellenek :/

Xipe

Quote from: ShiroiMármint a kapcsolat végén? Vagy ezt most értsem úgy, hogy a végén még rákérdezel, hogy mi történt pontosan velem? (ide most kéretik valami vicces smiliet képzelni, sajnos nem áll szándékomban valóban iderakni)

Speciel a kapcsolat vegere gondoltam.
De ne szomorkodj, jossz meet-re es 3-4 kancso sor utan magadtol is elmondod majd mi tortent.
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: XipeSpeciel a kapcsolat vegere gondoltam.
De ne szomorkodj, jossz meet-re es 3-4 kancso sor utan magadtol is elmondod majd mi tortent.
Elmondanám én itt is (talán), csak akkor kellene valami "szexualitás" jellegû thread... Hátha akkor tudna valaki olyat mondani, ami használ.
8]]=((

Xipe

Quote from: ShiroiElmondanám én itt is (talán), csak akkor kellene valami "szexualitás" jellegû thread... Hátha akkor tudna valaki olyat mondani, ami használ.

Marad a PM.
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: RouninAz önsanyargatáshoz elég a lényeg. A részletek a :suicide:-hez kellenek :/
Akkor nekem záros határidõn belül lõttek. Várom mások véleményét is: jobb-e tudni a részletekrõl, vagy sem?
8]]=((

Fazék

Quote from: ShiroiAkkor nekem záros határidõn belül lõttek. Várom mások véleményét is: jobb-e tudni a részletekrõl, vagy sem?
tessék létrehozni a thread-et, ha tudunk megpróbálunk segíteni

Ramiz

Szerintem az ilyet vagy élõben, vagy sehogy. De ez csak vélemény.
Az viszont tény, hogy ez egy hatalmas off ebben a topicban, és bár nekem kéjes örömet okozna erre pont egy szigorú, harcos off-topic ellenes moderátort figyelmeztetni, ezúttal, tekintettel a tekintendõkre, nem fogom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Lezárva. A szexuális töltetû téma élõben vagy pm-ben.
8]]=((

Feldin

Quote from: ShiroiHa eddig a boldogság volt a téma, akkor most váltok egy "kicsit":
SÍRÁS ON:
SÍRÁS OFF.
Ajjaj. Mi törpént?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Quote from: "bpka000"Igen ez tökjó lenne (itt kicsit olyan Ikari Gendo -feeling van, nem?)
Én inkább azt javasolnám, hogy az egész kócerájt vissza kéne dobni az "öregnek" avval a szöveggel, hogy "Banyek, összecsaptad 6 nap alatt, a hetediken meg lazsáltál? Micsoda trehány dolog. Na, most elõrõl az egészet!"
....már bocs, ha valakit megsértettem, de tényleg ez a véleményem
(ugye, ha minden rendben lenne, akkor a bibliában nem lenne mirõl írni, például kimaradna az izgis bárkás jelenet is)

Más: ha én most "csinálnék" egy gyereket, nem tenném ki a szoba közepére a forró vasalót, ha tudom, hogy úgyis hozzá fog nyúlni, mert hiába mondom neki, hogy "Ne csináld, mert bünti lesz!"

0.) Hogy olvasandóak a postjaim: feltételezve, de meg nem engedve, hogy a) létezik Isten és b) olyan, amilyennek a Biblia írja.
1.) A Biblia sosem magyarázza, hogy mit miért tett az Úr. "Ne akarj belelátni a kártyáiba!" A vallási magyarázat szerint ez a világ most nem tökéletes - legalábbis nem a mi szemszögünkbõl. Akkor az volt, és akkor is csak az Úréból.

Az más kérdés, hogy igazságosnak érzi-e valaki, hogy eleve egy sz*r helyre született, és még hálásnak is kell lennie érte. (Én sem. :tezsvir: )

2.) Ez számomra is a "leggyengébb láncszem" az egész sztoriban. Jó, elég soviniszta vagyok, és jólesik, hogy a nõk hibája az egész :D , de komolyra fordítva a szót: végül is azért kellett egy értelmes lény, hogy valaki imádja õt. Az állatok azok csak zabálnak meg tosznak. Az ember is, de az dicsér(het)i õt. Jó, jó, de azért kell valami, ami egyértelmûvé teszi a különbséget. Legyen mondjuk egy fa, egy gyümölcs...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dragon

Quote from: RamizAz állatok azok csak zabálnak meg tosznak.
Na ja, de láttál már olyan nyulat pl. amelyik ezt letagadta volna? :D
Az ember meg folyton avval jön, hogy õ micsoda nagyszerû isteni lény, meg mennyivel okosabb az állatoknál. (És miközben a Marsra tudunk repülni, itt a Földön nem tudjuk megállítani a természet pusztulását és a fajok -beleértve az embert is- kihalását, ez aztán az intelligencia.)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: bpka000Az ember meg folyton avval jön, hogy õ micsoda nagyszerû isteni lény, meg mennyivel okosabb az állatoknál. (És miközben a Marsra tudunk repülni, itt a Földön nem tudjuk megállítani a természet pusztulását és a fajok -beleértve az embert is- kihalását, ez aztán az intelligencia.)
Pont azért kell a Mars-ra és egyéb helyekre repülni, hogy ha ezt itt teljesen szétbarmoljuk, legyen hova menni. Új kolóniákat kell alapítani :D:D
Egyébként olvasta valaki a Csapda I-II-III (Robert Forester) címû könyvet?  :jee: Csak mert kapcsolódik a táméhoz némileg  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Orion

Quote from: DjinnPont azért kell a Mars-ra és egyéb helyekre repülni, hogy ha ezt itt teljesen szétbarmoljuk, legyen hova menni. Új kolóniákat kell alapítani :D:D:
Oké, menjünk a Marsra, de mi a biztosíték, hogy azt nem barmoljuk szét? Szerintem amíg ember lesz a Földön, addig a pusztítás sem fog megállni. Egyes emberek szerint a pusztítás az emberi génekben van. :nagyere:
Persze akadnak olyanok, akik átlátják ezt, de ök (mi) nincsenek olyan pozícióban, hogy beleszóljanak a világ folyásába.
Liberate tuteme ex infrenis!

Moha

Quote from: OrionPersze akadnak olyanok, akik átlátják ezt, de ök (mi) nincsenek olyan pozícióban, hogy beleszóljanak a világ folyásába.
Hát igen, de az az igazság, hogy szvsz akik így vannak, azon nem is akarnak belebonyolódni a dolgokba.
De hát így van ez: a vezetõ pozicíókba általában mindig azok kerülnek be, akik átgázolnak a másikon, és csak a saját érdekeiket néznik. :ejj:

Mattanja

Quote from: OrionOké, menjünk a Marsra, de mi a biztosíték, hogy azt nem barmoljuk szét? Szerintem amíg ember lesz a Földön, addig a pusztítás sem fog megállni. Egyes emberek szerint a pusztítás az emberi génekben van. :nagyere:
Bizony, nem hülye ember a mi Administrator-unk sem, hogy ez az aláírása :"Death is the only redemption". Aki nem értené a redemption jelentését, azi válassza ki innen a számára szimpatikus szót...
Egyébként kevés ember van, aki különb, mint egy állat - sõt, sokan rosszabbak. Evés, ivás, alvás, fajfenntartás. Csak kitaláják kicsinyes céljaikra, hogy azok milyen fontosak. De nem azok. Ráadásul az ember direkt csinál baromságokat. Az állatoknak bizonyos szempontból több eszük van. Mert az ember annak ellenére csinál dolgokat, hogy tudja, mennyire káros az önmagára. És abba már bele sem mennék, hogy másokra milyen káros...
8]]=((

Xipe

Quote from: ShiroiBizony, nem hülye ember a mi Administrator-unk sem, hogy ez az aláírása :"Death is the only redemption". Aki nem értené a redemption jelentését, azi válassza ki innen a számára szimpatikus szót...
Egyébként kevés ember van, aki különb, mint egy állat - sõt, sokan rosszabbak. Evés, ivás, alvás, fajfenntartás. Csak kitaláják kicsinyes céljaikra, hogy azok milyen fontosak. De nem azok. Ráadásul az ember direkt csinál baromságokat. Az állatoknak bizonyos szempontból több eszük van. Mert az ember annak ellenére csinál dolgokat, hogy tudja, mennyire káros az önmagára. És abba már bele sem mennék, hogy másokra milyen káros...

Pontosabban az allatok nem hasznalnak fel mast arra hogy elerjek sajat celjaikat.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Na igen! Mindhármotokkal csak egyetértni tudok. :(
És ajánlanám megint A csapda címû könyvet :D:D

edit: pontosítok: négyõtökkel értek egyet  :haha:

Orion

Quote from: ShiroiBizony, nem hülye ember a mi Administrator-unk sem, hogy ez az aláírása :"Death is the only redemption". Aki nem értené a redemption jelentését, azi válassza ki innen a számára szimpatikus szót...

Így hát felmerül a kérdés, hogy megérdemli-e az ember az életet? Kapott egy lehetöséget és most szépen eljátsza azt. De vajon meddig játszhat? Mikor fogja "valaki" meghúzni a vonalat, hogy eddig és ne tovább? Lesz-e egyáltalán "valaki"?

Djinn

Quote from: OrionÍgy hát felmerül a kérdés, hogy megérdemli-e az ember az életet? Kapott egy lehetöséget és most szépen eljátsza azt. De vajon meddig játszhat? Mikor fogja "valaki" meghúzni a vonalat, hogy eddig és ne tovább? Lesz-e egyáltalán "valaki"?
Nem lesz. Hogy tudná megtenni, bárki is?? Hogy lehet elérni pl. azt, hogy a világon senki ne égessen mûanyagot? És ez csak egy apróság. Szerintem ez lehetetlen. :(

Orion

Quote from: DjinnNem lesz. Hogy tudná megtenni, bárki is?? Hogy lehet elérni pl. azt, hogy a világon senki ne égessen mûanyagot? És ez csak egy apróság. Szerintem ez lehetetlen. :(

Hm, nem feltétlenül emberi beavatkozásra gondoltam...Itt léphetne közbe a vallás, pontosabban a vallások középpontjában álló "lény". Lehet, hogy ez nagyon naívnak hat, de akkor mi értelme van hinni valamiben, ha semmit nem tesz? :confused:

Mattanja

Quote from: OrionDe vajon meddig játszhat?
Bizonyos tanok szerint már nem sokáig....
Quote from: DjinnNem lesz. Hogy tudná megtenni, bárki is?
Egy ember nem is. Majd valaki ... más intézkedik. Már várom. Jó buli lesz, elhihetitek. Csak sajnos akkor már késõ lesz bánkódni, hogy : jaj, én ezt nem is tudtam! : :bruhuhu:

Edit:
Látom Orion is erre gondolt...
8]]=((

Xipe

Quote from: ShiroiBizonyos tanok szerint már nem sokáig....

Egy ember nem is. Majd valaki ... más intézkedik. Már várom. Jó buli lesz, elhihetitek. Csak sajnos akkor már késõ lesz bánkódni, hogy : jaj, én ezt nem is tudtam! : :bruhuhu:

Edit:
Látom Orion is erre gondolt...

Remelem interNet azert meg lesz.
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: OrionHm, nem feltétlenül emberi beavatkozásra gondoltam...Itt léphetne közbe a vallás, pontosabban a vallások középpontjában álló "lény". Lehet, hogy ez nagyon naívnak hat, de akkor mi értelme van hinni valamiben, ha semmit nem tesz? :confused:
Látszik, hogy én teljesen figyelmen kívül hagyom a vallást. Eszembe sem jutott ilyesmi...  :eeek:
Ha tényleg valaki intézkedni fog odafentrõl, akkor valaki szólhatna naki, hogy igyekezzen. Már elég gáz a helyzet, mire vár még? :rolleyes:
Quote from: XipeRemelem interNet azert meg lesz.
:haha: Igen az tényleg jó lenne.

Xipe

Quote from: Djinnmire vár még? :rolleyes:

szerintem tapsra.
_(๏̯͡๏)_