Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: White SeeDEgyre kevesebb az istenhívõ, pont ezért, mert modern társadalmunkban nincs szükség istenre
bocs, de azt ugye tudod, hogy ezzel nagy butaságot írtál...

edit: bár gondolatvezetésben nem vagyok túl jó, de azért megpróbálom állításomat igazolni.

istenekre mindig szükség van/lesz. sok embernek szüksége van vmilyen támaszra. a legintelligensebb emberek közt is vannak igaz hívõk. ez nem függ a modernségtõl. arról nem is beszélve, hogy a modernség elég komoly szinten megvan pl Amerikában, mégis a lakosság nagyon jelentõs része komoly hívõ. tény hogy ezek egy része véletlenül se rendelkezik az "európai tudományos gondolkodás" eszméivel, magyarul buták, de ettõl még modern társadalomban élõ embereknek számítanak. és bár ilyen statisztikákat nem láttam, de meg merném kockáztatni, hogy a felvilágosult, mûvelt embereknek is nagyon nagy része vallásos. szóval ilyet kijelenteni, hogy nincs szükség istenre...

Fazék

Quote from: White SeeDezt "a nincs szükség istenre" a szövegkörnyezetemre értettem. Már nem látja el azt a funkcióját, mint régen. (végsõ remény, csodavárás stb)
ok, akkor egy picit félreértettelek. de ez se változtat sokat a dolgon, mert sokan márpedig elvárnak isteneiktõl ilyen tetteket továbbra is. elvégre ha hisz benne, akkor miért ne hinne és bízna csodatevõ képességében és miért ne fogná rá, ha nyerne a rulettasztalnál pl...

Djinn

Quote from: Blimpbocs, de azt ugye tudod, hogy ezzel nagy butaságot írtál...

edit: bár gondolatvezetésben nem vagyok túl jó, de azért megpróbálom állításomat igazolni.

istenekre mindig szükség van/lesz. sok embernek szüksége van vmilyen támaszra. a legintelligensebb emberek közt is vannak igaz hívõk. ez nem függ a modernségtõl. arról nem is beszélve, hogy a modernség elég komoly szinten megvan pl Amerikában, mégis a lakosság nagyon jelentõs része komoly hívõ. tény hogy ezek egy része véletlenül se rendelkezik az "európai tudományos gondolkodás" eszméivel, magyarul buták, de ettõl még modern társadalomban élõ embereknek számítanak. és bár ilyen statisztikákat nem láttam, de meg merném kockáztatni, hogy a felvilágosult, mûvelt embereknek is nagyon nagy része vallásos. szóval ilyet kijelenteni, hogy nincs szükség istenre...
Mit értesz komoly hívõ alatt? HOgy eljár templomba és lépten nyomon keresztet vet?
Én azt mondanám, hogy sok képmutató ember van. Komoly hívõ kevés :(
Istenre meg azért van szükség, mert lehet vele az elõbb említett embereket irányítani.
És akkor most lehet kövezni... :eeek:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Fazék

Quote from: DjinnMit értesz komoly hívõ alatt? HOgy eljár templomba és lépten nyomon keresztet vet?
Én azt mondanám, hogy sok képmutató ember van. Komoly hívõ kevés :(
Istenre meg azért van szükség, mert lehet vele az elõbb említett embereket irányítani.
És akkor most lehet kövezni... :eeek:
ez így korrekt. de ez a "képmutató hívõ" továbbra se hinném, hogy világszinten jellemzõ lenne, biztos vannak mindenhol ilyenek, de úgy vélem több az "igaz hívõ" a kevésbé oktatott területeken, mint gondolnánk. - bár megint belevettem az oktatást ebbe a hívõs kérdésbe, de ez egyelõre csak hasraütés... jó lenne látni egy statisztikát, bár vszleg elég nehéz lehet összehozni egy ilyet, hogy a tényleges hívõség és az intelligencia-hányados milyen kapcsolatban vannak egymással. nagyon kíváncsi lennék ezekre az arányszámokra, sztem meglepõ eredménnyel szolgálnának.

Dragon

Quote from: White SeeDA bibliai 10 parancsolat azért készült el, mert simán szükség volt rá.
Gondoljunk csak bele: Ókor, középkor. az emberek mélyen vallásosak. A legnagyobb bûnmegtartóztató erõ ez a pár sor szöveg, és mögé biggyesztve, ha megszeged mehetsz a pokolra. Mivel az akkori rendfentartás nem volt éppen megfelelõ simán szükség volt ilyenre, hogy az ember lelkiismeretére és hitére bízták az ilyen dolgokat. ha meg olyat tett simán levágták valamilyét, vagy kivégezték... A bíróságokat fõleg az egyház látta el. És a szent ítélõszékével igencsak "rendet" tudott tartani. Akkor ez szvsz jó volt.
Ezt magyarázom már mióta.

Na, innentõl kezdve az olvassa csak, aki szeretne megbotránkozni, vagy mindenféle undorító eretnek tanok szennyében megfürödni.
Egy sor elolvasása minimum 1000 év a tisztítótûzben.

A tízparancsolatból min. 2 totál fölösleges ahhoz, hogy jó ember legyél:
az "uradat istenedet..." meg a "az úr napját..." kezdetûek.
de ha nem ünnepelnéd az úr napját, hogy dobnál be pénzikét a kis gyûjtõládába, ugye?

Másrészt tuti, hogy a bibliát, sõt, ha ügyesek, akkor akár a tízparancsolatot is módosították, bõvítették/rövidítették itt-ott az idõk során
Már csak azért, mert nem magyarul íródott eredetileg, és nem is latinul, (és nem is ógörögül, ahogy a neve sejtetné).
De nem is arra való, hogy szó szerint értelmezd.

Aztán meg a sátánizmus:
na, ha valami nem létezik, egészen biztosan és garantáltan, akkot az a sátán
brr.... ilyen hülyeséget
a sátán arra való, hogy meg lehessen mondani, hogy "ja, meghalt ennyi meg ennyi ember valami természeti katasztrófában vagy miben? nem én voltam, õ volt! a csúnya gonosz sátán bácsi! és vigyázz, mert te is a pokolra kerülsz ám, ha nem leszel jófiú!"
Jól jön ám egy ilyen sátán, ha
1. bénák vagyunk egy jó világot összehozni
2. összecsapjuk 6 nap alatt
3. a fõszereplõket a saját (önzõ) képünkre teremtjük, aztán csodálkozunk, hogy hoppá, mi lett ebbõl
4. megvicceljük õket egy fával, hogy ha eddig jók voltak, hát majd most...
5. szimplán jót akarunk röhögni a kis kék üveggolyóba zárt emberkéken

Úgy látszik, hogy a "tartsd oda a másik orcádat is" elmélet nem vonatkozik istenre, aki megbántja, az mehet szívni a pokolra.
Egyébként a sátánizmus (na nem az a szûzáldozós kosfejes baromkodás) hanem a szimpla önmagunkkal törõdés illik a leginkább az emberhez.
Mert vannak olyan sátánista szekták, amiknek ez az elsõdleges tana.
Persze az megint más kérdés, hogy a marhák miért tömörülnek csoportokba, mikor az egész "vallásuk" pontosan ez ellen van.

Más: én igenis szeretném, ha minden ember 100%-ig betartaná a 10parancsolatot, tök jó lenne, szépen boldogan élnénk, aztán meg jönne, aminek jönnie kell. Csak ez egy kicsit utópisztikus.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Azért ez egy kicsit erõs.
Quote from: bpka0001. bénák vagyunk egy jó világot összehozni
Most gondolkodj kicsit "stratégiai játékos" fejjel: milyen volna egy tökéletes világ? Nem unalmas?
Quote2. összecsapjuk 6 nap alatt
Pont te írtad, hogy nem szószerint kell értelmezni. A 6 nap sem feltétlen napot jelent, inkább 6 szakaszt, ami egyenként akár többezer év is lehetett.

Különben én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen bonyolult, sokszínû rendszer, mint a természet, ahol minden mindennel összefügg, egyszerûen NEM jöhetett létre pusztán véletlen változások sorozatából. Evolúció? Igen, minden fejlõdik. De azt nem hiszem el, hogy minden fejlett élõlény az egykori egysejtûekbõl alakult ki. Ha belegondoltok: a gén egy adathalmaz. Ha véletlenszerûen változtatunk rajta, az a legritkább esetben lesz "értelmes". Magyarán: szerintem kizárt, hogy pusztán így létrejöjjön egy ilyen bonyolult rendszer. Valamiféle felsõbb erõnek léteznie kell!

Xipe

Quote from: MohaAzért ez egy kicsit erõs.Most gondolkodj kicsit "stratégiai játékos" fejjel: milyen volna egy tökéletes világ? Nem unalmas?Pont te írtad, hogy nem szószerint kell értelmezni. A 6 nap sem feltétlen napot jelent, inkább 6 szakaszt, ami egyenként akár többezer év is lehetett.

Különben én úgy vagyok vele, hogy egy ilyen bonyolult, sokszínû rendszer, mint a természet, ahol minden mindennel összefügg, egyszerûen NEM jöhetett létre pusztán véletlen változások sorozatából. Evolúció? Igen, minden fejlõdik. De azt nem hiszem el, hogy minden fejlett élõlény az egykori egysejtûekbõl alakult ki. Ha belegondoltok: a gén egy adathalmaz. Ha véletlenszerûen változtatunk rajta, az a legritkább esetben lesz "értelmes". Magyarán: szerintem kizárt, hogy pusztán így létrejöjjön egy ilyen bonyolult rendszer. Valamiféle felsõbb erõnek léteznie kell!

felsobb ero letezhet, de az nem kifejezetten egy Teljhatalmu leny.
ez majd akkor lesz erdekes ha elerkezunk szemelyi letezesunk vegere es megtudjuk mi is az igazsag.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: MohaValamiféle felsõbb erõnek léteznie kell!
Azt nem mondtam, hogy ez a véletlen mûve, vagy hogy "felsõbb erõ" nem létezik.
De a felsõbb erõ feltétlenül egy személyiséggel rendelkezõ valaki, akit imádni kell, és büntet vagy dícsér?
Szerintem véletlenek nincsenek, minden összefüggésben van mindennel, a végtelen világból látunk mi egy icinyke-picinyke szeletet, amin kívül végtelen sok más "dolog" is van és nincs is. A mi általunk felfogott részletben van egy olyan dolog, amit fizikának nevezünk, és ebbõl is már felfogtunk egy morzsányi részt. Ebben a fizikának nevezett valamiben vannak törvények, amik mindent meghatároznak az általunk ismert világban, így az idegsejtjeink közti impulzusokat is, molekuláris szerkezetünket, tehát az egész lényünket és gondolkodásunkat.
Ámde a végtelenségnek ez egy elhanyagolható kis része.
Szerintem a felsõbb erõ maga a végtelen.

Ha úgy gondolod, hogy túl kicsi az esély rá, hogy pont ez történjen, amit mi földi életnek nevezünk, akkor gondolj csak bele abba, hogy mekkora az a hely, ahol ez épp bekövetkezett. Mégis mekkora az ún. világegyetem?
Ha pusztán statisztikailag nézzük, akkor akár a mi galaxisunkban is létezhet(ett/fog létezni) még egy, az emberhez hasonló (vagy teljesen másmilyen) faj, mert pont úgy jöttek össze a dolgok ott is. De ez nem véletlen, ahogy egy dobókocka eldobását is a fizika törvényei szabályozzák, nem pedig "a sors", vagy Fortuna istennõ, vagy akárki.
(Juteszembe, az ufók, vagy idegenek, vagy mik, azok állatnak minõsül(né)nek a biblia szerint, (ha léteznének) vagy embernek, vagy minek?)
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

katz

Quote from: bpka000A tízparancsolatból min. 2 totál fölösleges ahhoz, hogy jó ember legyél:
az "uradat istenedet..." meg a "az úr napját..." kezdetûek.
de ha nem ünnepelnéd az úr napját, hogy dobnál be pénzikét a kis gyûjtõládába, ugye?
Hegyreigazítás!!!
A most következõ sorok a legujabb hivatalos katolikus Bibliafordításból (Neovulgáta) származnak. Kéretik elolvasni!!!

Az elsõ parancsolat:
"Akkor Isten elmondta mindezeket a szavakat: "Én az Úr, vagyok a te istened, aki kihoztalak téged Egyiptom földjérõl, a rabszolgaság házából. Rajtam kívül más istened ne legyen! Ne készíts magadnak faragott képet, és semmiféle képmást arról, ami fenn van az égen, vagy lenn a földön, vagy a föld alatt, a vizekben! Ne imádd ezeket, és ne szolgáld õket, mert én az Úr,  a te Istened erõs és féltékeny vagyok, és az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyûlölnek engem! De irgalmasságot gyakorlok ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsaimat." Kiv 20, 1-6

Ennek a vallásnak az alapját az egyisten hit képezi, így IMHO természetes, h az elsõ parancsolat a teremtõ Isten tisztelete. Ugyan így van ez a többi vallásban is. Mindegyik vallás a saját Istenét egy felsõbbrendû lényként kezeli éppen ez az Isten lét alapja.
A sorok közt nincs ott, h fizess az egyháznak!!!

A harmadik parancsolat:
"Emlékezz meg arról, hogy a szombat napját megszenteld! Hat napot dolgozzál, és végezd minden minkád! A hetedik napon azonban az Úrnak, a te Istenednek szombatja van: semmiféle munkát se végezzél végez azon se te, se fiad, se lányod, se rabszolgád,se szolgálód, se állatod, se a jövevény, aki kapuidon belül van!Hat nap alkotta ugyanis az Úr az eget és a földet, a tengert, és mindazt, ami bennünk van, a hetedik napon azonban megpihent, ezért áldotta meg az Úr a szombat napját, és ezért szentelte meg." Kiv 20, 8-11

"szombat napját megszenteld" = van a héten egy szabadnapod!
Nem az van ott, h menj templomba és fizess!!! hanem az, h pihenj otthon és emlékezz meg a termetõ Istenedrõl!

Quote from: bpka000Másrészt tuti, hogy a bibliát, sõt, ha ügyesek, akkor akár a tízparancsolatot is módosították, bõvítették/rövidítették itt-ott az idõk során
Már csak azért, mert nem magyarul íródott eredetileg, és nem is latinul, (és nem is ógörögül, ahogy a neve sejtetné).
De nem is arra való, hogy szó szerint értelmezd.
Nem, nem módosították, csak másképp adják elõ. Mellesleg a Biblia részben ógörögül és latinul írodott. Gondolj az Újszövetségre. Mikor is keletkezett? Mi volt akkor a világnyelv? Bingo: az ógörög és a latin. A többi része részben héberül maradt fenn, részben pedig ögörög fordításként.

Az amit a templomban prédikálnak és ami a Bibliában két külön dolg. Szvsz az egyház csak egy ipar ami rátelepült a vallásra és annak megfelelõen befolyásolja az embereket, h nekik mi az érdekük (ld.: egyházaknak a választások idején Fidesz kampány). Ezért is nem járok temploma. Nem érzem szükségességét, h végighallgassam azt a sok álszent hazugságot. A legtöbb ilyen ember mélyen vallásosnak hiszi magát, de az amit cselekszik és az ahogyan él ugyancsak messze van a Bibliában elõirtaktól és ez vonatkozik a papságra is.

Dragon

Én nem azt mondtam, hogy ezek a "kereszénységben, mint vallásban" fölöslegesek. Én azt mondtam, hogy ettõl még lehetsz jó ember. (illetve, lehetsz hasznosabb mások számára, mint amennyire káros....)

QuoteA sorok közt nincs ott, h fizess az egyháznak!!!
de azért elvárják, és ez nem csak a mai világban van így
de ezt természetes, az éhenhalt papok ugyanis nehezen tudnak prédikálni

QuoteNem az van ott, h menj templomba és fizess!!! hanem az, h pihenj otthon és emlékezz meg a termetõ Istenedrõl!
Na, most képzeld el, ha az lenne ott, hányan csinálnák? LOL
Ha én mindennap dolgozok (nem bányamunkásként, vagy egy multi vezetõjeként, hanem pl. orvosként vagy egy szegények otthonában) és mindig az istennek tetszõ munkát végzek, akkor vétkeztem? Na, ezért nem kell szó szerint venni ezt se.

QuoteNem, nem módosították, csak másképp adják elõ. Mellesleg a Biblia részben ógörögül és latinul írodott. Gondolj az Újszövetségre. Mikor is keletkezett? Mi volt akkor a világnyelv? Bingo: az ógörög és a latin. A többi része részben héberül maradt fenn, részben pedig ögörög fordításként.
Te komolyan azt hiszed, hogy ma is szó szerint ugyanaz van leírva???
Egyébként nem csak újszövetség létezik, és pont a tízparancsolat nem az újszöv.be tartozik.

Quoteinnen folytatom ha ettem:
jó étvágyat!

Feldin

Quote from: DjinnPont azért kell a Mars-ra és egyéb helyekre repülni, hogy ha ezt itt teljesen szétbarmoljuk, legyen hova menni. Új kolóniákat kell alapítani :D:D
Egyébként olvasta valaki a Csapda I-II-III (Robert Forester) címû könyvet?  :jee: Csak mert kapcsolódik a táméhoz némileg  :rolleyes:
Hogy aztán azt is tönkre tegyük. Éljen. Az ember vírus a bolygókra nézve.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: DjinnLátszik, hogy én teljesen figyelmen kívül hagyom a vallást. Eszembe sem jutott ilyesmi...  :eeek:
Ha tényleg valaki intézkedni fog odafentrõl, akkor valaki szólhatna naki, hogy igyekezzen. Már elég gáz a helyzet, mire vár még? :rolleyes:

:haha: Igen az tényleg jó lenne.
Hiányolod a világégést?
Õszintén, én még élnék egy kicsit.
De majdcsak jön. Ha körbenézel azért látod hogy nincs az már olyan messze.
Különbenis, lehet  hogy kiirtjuk magunkat mielõtt megjönne. Na az a szívás!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: RamizPontosan ez a fajta fenyegetõs hitre buzdítás, ami miatt a leginkább kedvem van felcsapni sátánistának... persze csak túlzok, de az ijesztgetõs vallásos nevelés manapság egyre kevesebb embernél válik be.
A kat egyház nagy eszköze volt és egy darabig be is vált.
De változnak az idõk.
De hinni meg nem azért kell mert félsz vagy valami más módon rávesznek. :ejj:

topok:

Feldin

Quote from: ShiroiÉs a jelek szerint egy darabig nem is gyõzzük meg a másikat.

Valóban, a tömegeket félelemmel irányítják, csak azt nem a vallás teszi.
A tömeget a média irányitja, a médiát meg hagyjuk ki.
De nem csak félelemmel hanem a pszihológia teljes tárházával.

topok:

Xipe

You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Feldin

Quote from: DjinnA probléma az, hogy a "vallás" nem kézzel fogható. Az egyház viszont igen.
És az igenis irányít!!!
Márpedig az egyház a vallást úgy alakítja, ahogy neki tetszik. Tehát a két dolog nem válsztható el a mindennapokban.
Djinn!
Már kinõttük a középkort! Világi hatalom van!
DE az már más ha bizonyos egyházi vezetõk mégis politikáznának, illetve ha a politika az egyházt használja fel.

topok:

Feldin

Quote from: RamizPRE: bocsánat a hosszú postért, de ha elkezded, ne hagyd abba a felénél, hogy ne érts félre.
A "figyelmeztetés"-sel kapcsolatban: az összes többi egyház ugyanígy figyelmeztet... melyiknek higgyek? Maximum 1 db lehet igaz, mert mindegyik azt mondja, hogy csak õ az. Így tehát mindenképpen nagyon kicsi (mondhatni elenyészõ) matematikai esélyem van arra, hogy pont a megfelelõt találjam el. Ezek után szerencsejátékba megy át az egész, illetve számítgatásba: abban a vallásban érdemes hinni, amelyik a legtöbb kínt ígéri, ha nem hiszel, egyszerûen taktikából - azt biztos megúszod.

De innen már egyenes út vezet ahhoz, amit Stanislaw Lem egy zseniális novellájában olvastam (a gondolat régi): "Higgy, mert ha nincs Isten, így nem jársz rosszabbul, mint ha nem hinnél, viszont ha nem hiszel és van Isten, a pokolra jutsz." Ez a fajta hit nélküli "száraz" vallásosság, amit több embernél is láttam már (bár nem ilyen tudatosan), engem kimondhatatlanul rémiszt.
Nu, ez a fajta vallásosság tényleg gáz.  De ez nem is hit és ponty.
Választás: Minden egyház mást mond, hogy csak õk az igazik meg minden. Igazából ezt majd távozásod után tudod meg, DE lehet hogy mind ugyanarról beszél más megközelítésben, más hozzáállással más kultúrából!

topok:

Feldin

Quote from: DjinnA Bibliát talán nem úgy értelmezi, az egyház, ahogy neki tetszik?  És vajon nem alakították azt is?
De. Viszont te úgy értelmeed ahogy te látod.

topok:

Feldin

Quote from: XipeUgy ertelmezi ahogy akarja, azt rak hozza es azt vesz el belole amit akar.
Nagyon szivesen beulnek egy idore a Vatikan Konyvtaraba es Leveltaraba marcsak azert is,hogy elolvashassam a Biblia tobbi valtozatat is.
Engem speciel a zárolt titkos könyvek érdekelnének.
Rituális szertartások stb. Túl sokszor kitalálták már hogy ott biza érdekes és sötét titkok vannak elzárva az avatatlan kezek elõl. Még igaz is lehet.

topok:

Feldin

Quote from: AnimalSzerintem a 10 parancsolat sem tartható be. Legalábbis Magyarországon tuti nem, ha élni akarsz és nem csak vegetálni. Pl: Ne lopj! A munkahelyed szerzõdést köt veled, hogy minibálbért kapsz, de valójában nem, mert hó végén a törvényes fizetésed mellé kapsz még kb. ugyanannyit nem törvényesen. Ezzel a munkaadód és vele szövetségben Te is megLOPtad az államot. Ha szólsz a fõnöködnek, hogy ez nem szép dolog, kirúgnak és nincs munkád. Ha nem szólsz, bûnrészes vagy elvileg. Na most akkor mi van egy ilyen helyzetben?  :confused:
Ott a pont Animal. Ott a pont. De ez egy elcseszett ország tele tolvajokkal és csalókkal....
Bocs, de most ez jutott eszembe.

topok:

Feldin

Quote from: MohaHmmm. Namost ilyen szempontból akkor átlag havi 15 ezret lopok az államtól... ;)
Persze szerintem nem kell mindent szó szerint értelmezni. Ha belegondoltok, hogy a Biblia mikor íródott, és mennyivel másabb volt az akkori társadalom szerkezete....
De az alapelvek ma is érvényesek, csak - hogy is mondjam - adaptálni kell a jelen rendszerhez. A lopás, gyilkosság, hamis tanúzás, stb ma is ugyanolyan bûn, legfeljebb kicsit más az értelmezése, mint párezer évvel ezelõtt.
a lopás az lopás
a gyilkosság gyilkosság
a hamis tanúzás meg hamis tanúzás.

topok:

Orion

Quote from: FeldinEngem speciel a zárolt titkos könyvek érdekelnének.
Rituális szertartások stb. Túl sokszor kitalálták már hogy ott biza érdekes és sötét titkok vannak elzárva az avatatlan kezek elõl. Még igaz is lehet.

Ezeket hívják apokrifus szövegeknek, ha nem tévedek. És ha ismét csak nem csal az emlékezetem(ami elõfordult már), akkor pár éve a Vörös-tengernél találtak pár tekercset, amirõl a mai napig nem tudni semmit. Amúgy én is szívesen böngésznék a Vatikán könyvtárába. :)
Liberate tuteme ex infrenis!

Xipe

Quote from: OrionEzeket hívják apokrifus szövegeknek, ha nem tévedek. És ha ismét csak nem csal az emlékezetem(ami elõfordult már), akkor pár éve a Vörös-tengernél találtak pár tekercset, amirõl a mai napig nem tudni semmit. Amúgy én is szívesen böngésznék a Vatikán könyvtárába. :)

akkor gyerekek, ostrom ala vesszuk a vatikant.
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: OrionEzeket hívják apokrifus szövegeknek, ha nem tévedek. És ha ismét csak nem csal az emlékezetem(ami elõfordult már), akkor pár éve a Vörös-tengernél találtak pár tekercset, amirõl a mai napig nem tudni semmit. Amúgy én is szívesen böngésznék a Vatikán könyvtárába. :)
Vörös?

Feldin

Quote from: katzHegyreigazítás!!!
A most következõ sorok a legujabb hivatalos katolikus Bibliafordításból (Neovulgáta) származnak. Kéretik elolvasni!!!
Leírtad a lényeget ehhez semmit se kell hozzáfûzni.

topok:

katz

Quote from: bpka000jó étvágyat!
Kösz, finom volt!

Egész érdekes kis vita kezd itt kibontakozni. Teccik :)

Quote from: bpka000Aztán meg a sátánizmus...
A sátán egy olyan papi ferdítés mint a kövér pufók gyerektestû angyalkák.
A Könyv szerint a természeti katasztrófák meg a hasonló cuccok mind Isten büntetései az emberek gonoszsága miatt, csak persze ezt másképp adják elõ a papok. Isten messze nem olyan barátságos, mint amilyen a reklámja alapján gondolná az ember. A kersztény Isten kegyetlen. Könyörtelenül megtorolja a szembeszegülést, ha úgy érzi ez szükséges. Az angyalok is valójában a halál hírnökei csak mint az Úr közvetlen szolgáit, õket is pozitív színben tüntetik fel.
Quote from: bpka000Úgy látszik, hogy a "tartsd oda a másik orcádat is" elmélet nem vonatkozik istenre, aki megbántja, az mehet szívni a pokolra.
Nézd csak meg megint az elsõ parancsolatot. Ha hiszed, ha nem a pokol is csak papi ferdítés. A könyvben csak tisztítótûz szerepel. A pokol meg a sátán csak egy olyan vmi amivel a papok tudják ijesztegetni a parasztokat. Ettõl eltekintve, h felbosszantod Istent akkor ugyancsak balszerencsés leszel(az írás szerint).
Quote from: bpka000Egyébként a sátánizmus (na nem az a szûzáldozós kosfejes baromkodás) hanem a szimpla önmagunkkal törõdés illik a leginkább az emberhez.
Pontosan. Szimpla hedonizmus + Carpe Diem + megdobnak kõvel dobj vissza egy gránátot.
Quote from: bpka000Persze az megint más kérdés, hogy a marhák miért tömörülnek csoportokba, mikor az egész "vallásuk" pontosan ez ellen van.
Lobbiérdek. Így képviselni tudják magukat és elkerülik az ujabb inkviziciót.
Quote from: bpka000Más: én igenis szeretném, ha minden ember 100%-ig betartaná a 10parancsolatot, tök jó lenne, szépen boldogan élnénk, aztán meg jönne, aminek jönnie kell. Csak ez egy kicsit utópisztikus.
A Biblia szerint az ember eredendõen bûnös és az utópia csak a Végitélettel jön el.
Szvsz az általad festett kép elég unalmas lenne. Gondolj bele a következõ kettõbe:
Ne ölj! - elfelejthetnéd még a CS/COD/AA-t is az SVD meg mehetne az olvasztóba :bruhuhu:
Ne paráználkodj! - a szex eredendõ bün. Csak az utódnemzés céljából lehet párosodni, mint az állatoknál. :eeek:
Quote from: bpka000Én nem azt mondtam, hogy ezek a "kereszénységben, mint vallásban" fölöslegesek. Én azt mondtam, hogy ettõl még lehetsz jó ember. (illetve, lehetsz hasznosabb mások számára, mint amennyire káros....)
Ezt nem egészen értem, h jött ide. Arra próbáltam rávilágítani, h a Biblia és a keresztény egyház két külön dolog. Attól, h nem hiszel Istenben még persze, h lehetsz jó ember feltéve ha betartod a tizparancsolat nagy részét. (pl.: Ne ölj! Ne lopj!...)
Quote from: bpka000Na, most képzeld el, ha az lenne ott, hányan csinálnák? LOL
LOL Figyelembe véve az átegos inteligenciszintet, gyanítom sokan. Gondolj csak a pénznyelõ szektákra (szcientológia, hit gyülekezete meg hasonlók) a sok barom nekik is önszántukból tejel.
Quote from: bpka000Ha én mindennap dolgozok (nem bányamunkásként, vagy egy multi vezetõjeként, hanem pl. orvosként vagy egy szegények otthonában) és mindig az istennek tetszõ munkát végzek, akkor vétkeztem? Na, ezért nem kell szó szerint venni ezt se.
Ez a parancsolat arra van, h a hét egy napján pihenj. Tök mindegy milyen munkát végzel. És ha már ugyis pihensz a nagy meditálás közben nyugodtan elmélkedhetsz Istenrõl, olvasgathatod a Bibliát meg hasonlók ez a testi pihenés mellett morális épüléssel is szolgál.
Quote from: bpka000Te komolyan azt hiszed, hogy ma is szó szerint ugyanaz van leírva???
Kövezz meg érte nyugodtan, de komolyan azt hiszem. Éppen ezért olvasgatom a Bibliát, a helyett h tempolmba mennék és ott hallgatnám az álszent prédikációt.
Quote from: bpka000Egyébként nem csak újszövetség létezik, és pont a tízparancsolat nem az újszöv.be tartozik.
Mint ahogy ezt írtam is. Nem olvastad elég figyelmesen :ejnye:

Dragon

Quote from: katzA Könyv szerint a természeti katasztrófák meg a hasonló cuccok mind Isten büntetései az emberek gonoszsága miatt, csak persze ezt másképp adják elõ a papok. Isten messze nem olyan barátságos, mint amilyen a reklámja alapján gondolná az ember. A kersztény Isten kegyetlen. Könyörtelenül megtorolja a szembeszegülést, ha úgy érzi ez szükséges. Az angyalok is valójában a halál hírnökei csak mint az Úr közvetlen szolgáit, õket is pozitív színben tüntetik fel.
Na de akkor ez nem áll szöges ellentétben a könyörületességgel, vagy -ahogy az szokás itt a földön is- a fõnökre nem vonatkoznak a szabályok, mi?
Na, ilyen fõnök nekem nem kell. A problémám, hogy ezt nem mondták el a felvételi beszélgetésen, most meg már szar dolog fölmondani.

Quote from: katzNézd csak meg megint az elsõ parancsolatot. Ha hiszed, ha nem a pokol is csak papi ferdítés. A könyvben csak tisztítótûz szerepel. A pokol meg a sátán csak egy olyan vmi amivel a papok tudják ijesztegetni a parasztokat. Ettõl eltekintve, h felbosszantod Istent akkor ugyancsak balszerencsés leszel(az írás szerint).
Tökmindegy helyettesítsd a pokol szó helyére a kedvenc szívós helyedet...

Quote from: katzLobbiérdek. Így képviselni tudják magukat és elkerülik az ujabb inkviziciót.
Akkor ugyanúgy bort isznak és vizet prédikálnak... gratulálok nekik.

Quote from: katzA Biblia szerint az ember eredendõen bûnös és az utópia csak a Végitélettel jön el.
Nem, az emberrel semmi baj nem volt, amíg a csúnya gonosz sátán bácsi meg nem etette a fuj-fuj almával, azóta minden szerencsétlen bûnösnek születik, ahelyett, hogy visszacsinálná az isten az egészet (vagy nincs hatalma rá?)
Tudom, ne kérdezzem, hogy miért. De valahol ez tesz emberré, hogy megkérdezem. Talán pont ez az amitõl bûnös az ember.

Quote from: katzSzvsz az általad festett kép elég unalmas lenne. Gondolj bele a következõ kettõbe:
Ne ölj! - elfelejthetnéd még a CS/COD/AA-t is az SVD meg mehetne az olvasztóba :bruhuhu:
Ne paráználkodj! - a szex eredendõ bün. Csak az utódnemzés céljából lehet párosodni, mint az állatoknál. :eeek:
Akkor a paradicsomban rohadt unalmas lehetett, sõt az lesz a mennyországban is (habár ezt valószínûleg én már úgysem tudom meg, de majd meséljen aki odajut...)
Szóval akkor a tízparancsolat egyáltalán nem jó?

Quote from: katzEzt nem egészen értem, h jött ide. Arra próbáltam rávilágítani, h a Biblia és a keresztény egyház két külön dolog. Attól, h nem hiszel Istenben még persze, h lehetsz jó ember feltéve ha betartod a tizparancsolat nagy részét. (pl.: Ne ölj! Ne lopj!...)
Úgy, hogy én arról kezdtem el beszélni, és pont azt a kettõt említettem a tízbõl.

Quote from: katzLOL Figyelembe véve az átegos inteligenciszintet, gyanítom sokan. Gondolj csak a pénznyelõ szektákra (szcientológia, hit gyülekezete meg hasonlók) a sok barom nekik is önszántukból tejel.
Helyes, most már tényleg alapítani kell egy saját egyházat.

Quote from: katzEz a parancsolat arra van, h a hét egy napján pihenj. Tök mindegy milyen munkát végzel. És ha már ugyis pihensz a nagy meditálás közben nyugodtan elmélkedhetsz Istenrõl, olvasgathatod a Bibliát meg hasonlók ez a testi pihenés mellett morális épüléssel is szolgál.
Tehát pihenni kötelezõ? És erre hivatkozni is lehet? Ez nem olyan ókori zsidó -féle hozzáállás?

Quote from: katzKövezz meg érte nyugodtan, de komolyan azt hiszem. Éppen ezért olvasgatom a Bibliát, a helyett h tempolmba mennék és ott hallgatnám az álszent prédikációt.
Hát én még nem olvastam az eredetit, de biztos vagyok benne, hogy nem pontos a mai fordítás, már csak azért mert emberek fordították, és ha nem is szándékosan, de biztosan eltévesztettek egy-két dolgot.

Quote from: katzMint ahogy ezt írtam is. Nem olvastad elég figyelmesen :ejnye:
Ezt azért írtam, mert épp az újszöv. nyelvérõl beszéltél, én meg pont nem arról.

katz

Quote from: bpka000Na de akkor ez nem áll szöges ellentétben a könyörületességgel, vagy -ahogy az szokás itt a földön is- a fõnökre nem vonatkoznak a szabályok, mi?
Isten kegyetlen. Könyörtelenül megtorol minden bûnt, ugyan akkor, ha tiszteled és szereted õt, akkor õ is szeretni fog téged és megtalálod lelki üdvödet (ez nem feltétlenül egyenlõ azzal, h sok zséd lesz). Ha tiszta szívedbõl kéred õt, hogy bocsássa meg bûneidet, akkor õ megbocsájt. Az apostolok fele még csak zsidó sem volt. Az egyikük adószedõ volt, ami az elbeszélések szerint ugyancsak bûnös szakmának számított, mégis megtért. Elfogadta Istent és az Úr is elfogadta õt.
Mindezek benne vannak a Bibliában. Mielõtt rátérne a hitre, bárki tanulmányozhatja és láthatja, Isten ugyancsak kemény kézzel csap le azokra akik nem tetszenek neki (pl.: Szodoma, Gomora) Ez alól persze a katolikusok kivételek, mert ott még csecsemõkorban van a keresztelés anélkül, h az ifjú megismérné a tanokat és eldöntené kell e ez neki...
Quote from: bpka000Na, ilyen fõnök nekem nem kell. A problémám, hogy ezt nem mondták el a felvételi beszélgetésen, most meg már szar dolog fölmondani.
Akár mikor fölmondhatsz. Ezt öngyilkosságnak hívják.
Quote from: bpka000Tökmindegy helyettesítsd a pokol szó helyére a kedvenc szívós helyedet...
Nem kerülsz sehová. Nincs pokol. A te (és unokáid) élete válik földi pokollá.
Quote from: bpka000Akkor ugyanúgy bort isznak és vizet prédikálnak... gratulálok nekik.
A sátánista vallás alapja, h saját maguk állnak a középpontban és az õ érdekeik a legfontosabbak. A társadalom le van sz@rva.
Quote from: bpka000Nem, az emberrel semmi baj nem volt, amíg a csúnya gonosz sátán bácsi meg nem etette a fuj-fuj almával, azóta minden szerencsétlen bûnösnek születik, ahelyett, hogy visszacsinálná az isten az egészet (vagy nincs hatalma rá?)
Tudom, ne kérdezzem, hogy miért. De valahol ez tesz emberré, hogy megkérdezem. Talán pont ez az amitõl bûnös az ember.
Ez megint nem egészen így van...
1. Nincs sátán. Legalábbis a Bibliában nincs benne úgy ahogy az általánosságban gondolják az emberek!!!
2. A bûnbeesés a kígyó unszolására történt, akit büntetésül megalázott Isten. "Mivel ezt tetted, légy átkozott minden állat és földi vad között; a hasadon járj, és port egyél életed valamennyi napján!" Ter 3,14 Nem mintha a kígyónak lehetett volna egyéb lehetõsége, szóval ez egy kicsit fura mondat. Lényeg, h sem itt sem a bûnbeesésnél nincs sátán.
3. Az ember eredete röviden: Ádám + Éva => Káin + Ábel + késõbb Szet
Szet utódai a Bibliában az Istenek fiaiként szerepeltek. Káin szintén nemzett még utódokat, de hogy honnan lett a felesége azt ne kérdezd, de az õ utódait hívták az embereknek. "Amikor aztán az emberek sokasodni kezdtek a földön és lányokat nemzettek, látták az isten fiai, hogy az emberek leányai szépek, és feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek" Ter 6,1-2 De mivel az emberek Káintól származtak ezért eredendõen gonoszak voltak. Isten erre bepöccent és ki akarta írtani az egész bagázst! "Noé azonban kegyelmet talált az Úr elõtt" és Nóé utódaiból származik a mai emberiség

Isten vissza akarta csinálni. Amikor látta, h ugy xar az egész ahogy van akkor el akarta törölni a Föld színérõl. Gondolom, h ujra próbálkozzon. Mi emberek csak a béta verzió vagyunk, egy elfuserált kisérlet.
Quote from: bpka000Tudom, ne kérdezzem, hogy miért. De valahol ez tesz emberré, hogy megkérdezem. Talán pont ez az amitõl bûnös az ember.
Ne feledd: Isten a saját képére teremtette az embert. Mind olyanok vagyunk, mint Isten... hatalom nélkül!!!
Quote from: bpka000Akkor a paradicsomban rohadt unalmas lehetett, sõt az lesz a mennyországban is (habár ezt valószínûleg én már úgysem tudom meg, de majd meséljen aki odajut...)
Csak éppen nem lesz!!!
A végitélet után az Úr csinál egy restartot azokkal akiket õ méltónak talál rá.
Bõvebb infóért olvasd el János jelenései-t. Alig 17 oldal. Az eleje meglehetõs egyezést mutat Nostradamus jóslataival illetve a mai eseményekkel az utópiát pedig az uccsó 1-2 oldal tartalmazza.
Quote from: bpka000Szóval akkor a tízparancsolat egyáltalán nem jó?
Miért nem? Ezt a kérdést most így nem értem, kérlek fejtsd ki bõvebben.
Quote from: bpka000Helyes, most már tényleg alapítani kell egy saját egyházat.
A neten láttám valahol egy ilyen szekta mûködési diagrammját. Nem is olyan nehéz, csak egy megfelelõ beszélõkéjû vezérfigura kell és dõl a lé. (ld.: szósz park amikor a gyerekek csinálnak saját egyházat és jön Cartmen a mindenki adjon most 1$-t szöveggel :D)
Quote from: bpka000Tehát pihenni kötelezõ? És erre hivatkozni is lehet? Ez nem olyan ókori zsidó -féle hozzáállás?
A naptári hét azért 7 napig tart, mert Isten 6 napig dolgozott és a hetediken lepihent. Az ember, mint Isten képmására teremtett lény részérõl ugy gondolom helyes ha hasonlóan cselekszik. Ez nem csak a vallás alapja, hanem a naptáré is. A zsidóknál szombatnak hívják nálunk vmiért vasárnapnak, de a lényeg ugyan az.
Isten megtiltotta, h a hetedik napon dolgozz!!! mert õ sem dolgozott és ha már ugyis pihensz, adj hálát neki amiért megteremtett. Ez az elsõ törvény! Nem azt mondja, h menj temploma és tejelj a papoknak. Mellesleg az is szerepel a Bibliában (a tejelõs rész) csak éppen nem Isten mondja, hanem a papok. Az egyház korruptsága is az egyik ok amiért szvsz Isten leküldte a fiát szenvedni.
Quote from: bpka000Hát én még nem olvastam az eredetit, de biztos vagyok benne, hogy nem pontos a mai fordítás, már csak azért mert emberek fordították, és ha nem is szándékosan, de biztosan eltévesztettek egy-két dolgot.
Jogos, lévén ma már senki sem beszéli az ókori héber és ógörög nyelvet, ezért is szoktak teologiai vitkat folytatni egy-egy változtatásnál. Az alapnak a hébert tekintik és annak csak a hiányzó részeit egészítik ki az ógörög szövegen találtakkal.
Quote from: bpka000Ezt azért írtam, mert épp az újszöv. nyelvérõl beszéltél, én meg pont nem arról.
Szintén jogos, de az Ószövetség egy része is csak ögörögül maradt ránk.

Dragon

Quote from: katzIsten kegyetlen. Könyörtelenül megtorol minden bûnt, ugyan akkor, ha tiszteled és szereted õt, akkor õ is szeretni fog téged és megtalálod lelki üdvödet (ez nem feltétlenül egyenlõ azzal, h sok zséd lesz). Ha tiszta szívedbõl kéred õt, hogy bocsássa meg bûneidet, akkor õ megbocsájt. Az apostolok fele még csak zsidó sem volt. Az egyikük adószedõ volt, ami az elbeszélések szerint ugyancsak bûnös szakmának számított, mégis megtért. Elfogadta Istent és az Úr is elfogadta õt.
Neki könnyû! Mi alapján lett õ a góré?
Quote from: katzMindezek benne vannak a Bibliában. Mielõtt rátérne a hitre, bárki tanulmányozhatja és láthatja, Isten ugyancsak kemény kézzel csap le azokra akik nem tetszenek neki (pl.: Szodoma, Gomora) Ez alól persze a katolikusok kivételek, mert ott még csecsemõkorban van a keresztelés anélkül, h az ifjú megismérné a tanokat és eldöntené kell e ez neki...
Na pont ez a helyzet. Emellett addig etetik az egésszel amíg szépen elsõáldozik, majd megbérmálkozik, aztán majd rájön, hogy kell-e neki, vagy nem. Vagy nem jön rá...
Quote from: katzAkár mikor fölmondhatsz. Ezt öngyilkosságnak hívják.
Errõl beszélek.... úgy látszik egy kicsit szájbarágósabban kéne ;)
Quote from: katzNem kerülsz sehová. Nincs pokol. A te (és unokáid) élete válik földi pokollá.
Mi?
Quote from: katzA sátánista vallás alapja, h saját maguk állnak a középpontban és az õ érdekeik a legfontosabbak. A társadalom le van sz@rva.
Az õk érdekei vagy minden egyes ember saját egyéni érdeke? Ugye más.
(Csak magyarul nincs jó szó rá...)

Quote from: katzEz megint nem egészen így van...
1. Nincs sátán. Legalábbis a Bibliában nincs benne úgy ahogy az általánosságban gondolják az emberek!!!
2. A bûnbeesés a kígyó unszolására történt, akit büntetésül megalázott Isten. "Mivel ezt tetted, légy átkozott minden állat és földi vad között; a hasadon járj, és port egyél életed valamennyi napján!" Ter 3,14 Nem mintha a kígyónak lehetett volna egyéb lehetõsége, szóval ez egy kicsit fura mondat. Lényeg, h sem itt sem a bûnbeesésnél nincs sátán.
Jó, akkor kenjük a kígyóra, nekem 8
De miért, mit ártott az a szegény állat?
Egyébként meg, ha már a szószerintvevésnél tartunk, a kígyót is õ csinálta, szóval ne jöjjön nekem mindenféle kifogással!
Quote from: katz3. Az ember eredete röviden: Ádám + Éva => Káin + Ábel + késõbb Szet
Szet utódai a Bibliában az Istenek fiaiként szerepeltek. Káin szintén nemzett még utódokat, de hogy honnan lett a felesége azt ne kérdezd, de az õ utódait hívták az embereknek. "Amikor aztán az emberek sokasodni kezdtek a földön és lányokat nemzettek, látták az isten fiai, hogy az emberek leányai szépek, és feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek" Ter 6,1-2 De mivel az emberek Káintól származtak ezért eredendõen gonoszak voltak. Isten erre bepöccent és ki akarta írtani az egész bagázst! "Noé azonban kegyelmet talált az Úr elõtt" és Nóé utódaiból származik a mai emberiség
Noét is ki kellett volna irtani, akkor nem öröklõdik ez a szarság.
Most tényleg, ha (tegyükfel....) te újrarajzolod egy rajzodat, csak leradírozod 99%-ban, aztán onnan kezded újra, vagy veszel egy komplett új lapot?

Quote from: katzIsten vissza akarta csinálni. Amikor látta, h ugy xar az egész ahogy van akkor el akarta törölni a Föld színérõl. Gondolom, h ujra próbálkozzon. Mi emberek csak a béta verzió vagyunk, egy elfuserált kisérlet.
Ezt jó tudni, akkor az ufók az 1.0 verzió? Ömmm, tényleg hányadik próbálkozás vagyunk? És ki az a vevõ, aki majd visszadobja, hogy bugos?
Quote from: katzNe feledd: Isten a saját képére teremtette az embert. Mind olyanok vagyunk, mint Isten... hatalom nélkül!!!
Eddig is undorodtam az embertõl, most meg...
Quote from: katzCsak éppen nem lesz!!!
A végitélet után az Úr csinál egy restartot azokkal akiket õ méltónak talál rá.
Bõvebb infóért olvasd el János jelenései-t. Alig 17 oldal. Az eleje meglehetõs egyezést mutat Nostradamus jóslataival illetve a mai eseményekkel az utópiát pedig az uccsó 1-2 oldal tartalmazza.
Mégegyszer ugyanez a szar? Akkor inkább a pokol! (ez nem unalmas?)
Quote from: katzMiért nem? Ezt a kérdést most így nem értem, kérlek fejtsd ki bõvebben.
Hát, ha az öléstõl csak izgalmasabb, meg a paráználkodástól akkor gondolom a  többit már egyszerû belátni, hogy felesleges. Vagy nem ezt mondtad?
Quote from: katzA neten láttám valahol egy ilyen szekta mûködési diagrammját. Nem is olyan nehéz, csak egy megfelelõ beszélõkéjû vezérfigura kell és dõl a lé. (ld.: szósz park amikor a gyerekek csinálnak saját egyházat és jön Cartmen a mindenki adjon most 1$-t szöveggel :D)
stipi-stopi én leszek a beszélõember!
Quote from: katzA naptári hét azért 7 napig tart, mert Isten 6 napig dolgozott és a hetediken lepihent. Az ember, mint Isten képmására teremtett lény részérõl ugy gondolom helyes ha hasonlóan cselekszik. Ez nem csak a vallás alapja, hanem a naptáré is. A zsidóknál szombatnak hívják nálunk vmiért vasárnapnak, de a lényeg ugyan az.
Isten megtiltotta, h a hetedik napon dolgozz!!! mert õ sem dolgozott és ha már ugyis pihensz, adj hálát neki amiért megteremtett. Ez az elsõ törvény! Nem azt mondja, h menj temploma és tejelj a papoknak. Mellesleg az is szerepel a Bibliában (a tejelõs rész) csak éppen nem Isten mondja, hanem a papok. Az egyház korruptsága is az egyik ok amiért szvsz Isten leküldte a fiát szenvedni.
Én rohadt bûnös vagyok, mert még éjszakázok is vasárnap! Én állat! De ha ez enyhítõ körülmény, általában próbálok netezni, vagy aludni. Egyébként meg a kígyó fõnökeim kényszerítenek.

katz

Quote from: bpka000Neki könnyû! Mi alapján lett õ a góré?
"Kezdetben teremtett Isten az eget és a földet..."
Te mit szólnál ha a Lego autóid lázadozni kezdenének és elküldenének a picsába?
Quote from: bpka000Na pont ez a helyzet. Emellett addig etetik az egésszel amíg szépen elsõáldozik, majd megbérmálkozik, aztán majd rájön, hogy kell-e neki, vagy nem. Vagy nem jön rá...
Ja. Ezért is nem bírom ennyire ezt a vallást. A kereszténység különbözõ ágai közül szvsz a katolikus a leg álszentebb és legvackabb. Mellesleg én is az vagyok, de templomot már vagy 3 éve nem láttam belülrõl.
Quote from: bpka000
Quote from: katzNem kerülsz sehová. Nincs pokol. A te (és unokáid) élete válik földi pokollá.
Mi?
Ld.: elsõ parancsolat pár posttal lejjebb
Konkrétan:
"...az atyák vétkét megtorlom gyermekeiken, és azok harmadik és negyedik nemzedékén, akik gyûlölnek engem! De irgalmasságot gyakorlok ezer nemzedéken át azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsaimat."
Quote from: bpka000Errõl beszélek.... úgy látszik egy kicsit szájbarágósabban kéne ;)
Ja, csak gondoltam vki nem ismeri ezt a viccet :rolleyes:
Quote from: bpka000Jó, akkor kenjük a kígyóra, nekem 8
De miért, mit ártott az a szegény állat?
Egyébként meg, ha már a szószerintvevésnél tartunk, a kígyót is õ csinálta, szóval ne jöjjön nekem mindenféle kifogással!
"A kígyó azonban ravaszabb volt, mint a föld minden állata, amelyett az Úr Isten alkotott. Azt mondta az asszonynak..."
Szvsz a kígyó csak egy bug volt. Ugyan olyan béta, mint az ember. Nem volt kellõen optimalizálva az inteligenciája. Túl erõsre sikeredett, ezért tudott pl beszélni.
Quote from: bpka000Noét is ki kellett volna irtani, akkor nem öröklõdik ez a szarság.
Noé és egész családja megmenekült. Noé egyik fia, Kám azonban gyalázatosságot cselekedett és Noé megátkozta. Kám utódaiból lettek elvileg az arabok...
Quote from: bpka000Most tényleg, ha (tegyükfel....) te újrarajzolod egy rajzodat, csak leradírozod 99%-ban, aztán onnan kezded újra, vagy veszel egy komplett új lapot?
Én általában radírozni szoktam. Az egész rajz ritkán szokott rossz lenni, vmi jó mindig van benne. A gond nem Noéval volt hanem a fiaival akik alanyi jogon szintén megmenekültek.
Quote from: bpka000Ezt jó tudni, akkor az ufók az 1.0 verzió?
Ha a Bibliábol indulok ki akkor:
a) UFO-k nincsenek (na ja 200 miliárd lakaltlan csillag, mi?)
b) õk az angyalok. Ebben az esetben hamarosan meghalunk
c) Õk Isten. Ezt aligha hiszem!
d) egyéb. Gyanítom az egyház addig nem fogja elismerni a létezésüket amig le nem szállnak az idegenek Vatikánvárosban.
A Biblia azt írja, h Isten megteremtette a Földet majd utánna a csillagokat. Arról nem ír, hogy teremtett másutt is életet esetleg egy jobb, ujabb verziójú embert, de nem is zárja ki.
Quote from: bpka000Ömmm, tényleg hányadik próbálkozás vagyunk?
IMHO elsõ. Azért vagyunk olyanok amilyenek...
Quote from: bpka000És ki az a vevõ, aki majd visszadobja, hogy bugos?
Nincs vevõ. Legalábbis addig biztos nincs amíg át nem megyünk a minõsítõ teszten és ennek az emberiségnek vagy ha úgy tetszik ennek a verziónak ez aligha fog sikerülni
Quote from: bpka000Mégegyszer ugyanez a szar? Akkor inkább a pokol! (ez nem unalmas?)
Nem teljesen.

A kevéske kiválasztottnak:
"Isten  letöröl majd a szemükrõl minden könnyet, és nem lesz többé sem halál, sem gyász, sem jajgatás, és a fájdalom sem lesz többé, mert az elsõk elmúltak."

A többieknek (ide beleértve az elhunytakat is):
"De a gyáváknak, az elátkozottaknak, gyilkosoknak, paráznáknak, varázslóknak, bálványimádóknak és minden hazugnak osztályrésze a tûzzel és kénkõvel égõ tóban lesz. Ez a második halál.""
Quote from: bpka000Hát, ha az öléstõl csak izgalmasabb, meg a paráználkodástól akkor gondolom a  többit már egyszerû belátni, hogy felesleges. Vagy nem ezt mondtad?
Á értem. Nem éppen erre gondoltam.
Ha a "Ne ölj!" teljesül akkor nem kellenek fegyverek sem. Na, de mi is az én hobbim? Army otaku! Számomra egy fegyverek és harceszközök nélüli világ meglehetõsen... unalmas. Számomra az egyik leggyönyörûbb látvány egy hatalmas fényes gombafelhõ ami még a napot is elhalványítja.
Quote from: bpka000stipi-stopi én leszek a beszélõember!
ok és én a pénztáros :D
Quote from: bpka000Én rohadt bûnös vagyok, mert még éjszakázok is vasárnap! Én állat! De ha ez enyhítõ körülmény, általában próbálok netezni, vagy aludni. Egyébként meg a kígyó fõnökeim kényszerítenek.
:lol: Bûnös lélek, ezért megfizetsz.