Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Meske

Quote from: DjinnMég majd postolok ilyeneket ha valakit érdekel.
Engem érdekel! :)
A boldogságról pedig csak annyit, hogy már leírtatok mindent, amit hozzá tudtam volna fûzni, úgyhogy nekem már csak annyi maradt, hogy ne csak filozofáljunk róla, hanem törekedjünk a boldogság elérése felé, azaz legyen meg mindenkinek a saját célja, és törekedjen e felé! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Rounin

Quote from: DjinnÖrökké? Vigyázzunk vele. Az örökké nagyon hosszú idõ  :rolleyes:

Talán, ami ma bologságot okoz, holnap már terhünkre van nem?
És ha olyan sokáig érzed, nem 'unod-e' meg? Akkor is olyan nagy ajándék lesz?

Hosszú? Az örökké relatív. Ezt kifejtettem egy versemben is. Jól megtanultam: az örökké és a soha nem valós fogalmak:p

Ramiz

Quote from: RouninHosszú? Az örökké relatív. Ezt kifejtettem egy versemben is.

:hail:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: DjinnNa ezzel én pont forditva vagyok. De az sem jobb.
Ezzel én is így vagyok. Csináltam személyiségtesztet is (nem ilyen internetest, hanem "normálisat") és elég magasra jött ki az empátiaértékem.

Damnatus

Hali!

Quote from: Zanadora boldogság teljesen szubjektiv. Ehhez tartozik, bár egy kicsit elvont hasonlat, hogy elég sokszor elgondolkozok azon, hogy két ember ugyan azt a szint látja-e, amikor ránéznek egy falevélre, vagy csak régen megmondták nekik, hogy "ez a zöld" és azóta azt a szint zöldnek nevezik. A boldogság is kicsit ilyen szerintem: valamikor régen kialakult mindenkiben, hogy mi is az a "boldogság", és azóta azt tekintik annak. Mivel nem lehet érzéseket egy az egyben átvinni bármely két ember között, ezért szerintem ezt nem lehet fixen meghatározni.

felhasználva a hasonlatot: lehet, hogy a te szemedben máshogy néz ki a zölde, de Te is zöldnek hívod a színt. Lehet, hogy neked más úton jön el a boldogság, de Te is a legcsodálatosabb érzést boldogságnak hívod.

Zanador

Quote from: DamnatusHali!

felhasználva a hasonlatot: lehet, hogy a te szemedben máshogy néz ki a zölde, de Te is zöldnek hívod a színt. Lehet, hogy neked más úton jön el a boldogság, de Te is a legcsodálatosabb érzést boldogságnak hívod.
És szerintem ebben meg is állapodhatunk :tezsvir:  :zen:
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Djinn

:haha:  Akkor még pár idézet:

"Amit szívedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt,
amit szemeddel sejtesz,
szíveddel várd ki azt.

A szerelembe - mondják -
belehal, aki él,
de úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér.
..."
(József Attila)
Ezt ^ nagyon szeretem.

,,Élj, szeress, légy boldog,
És hidd el nekem:
Szeretni annyit jelent,
Mint élni valakiért,
s ez teszi szebbé az életet."
(Saint-Exupery)

Az életben az a legnagyobb boldogság,
ha meggyõzõdhetünk róla, hogy önmagunkért
szeretnek, pontosabban szeretnek bennünket annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk.
(Victor Hugo)

,,Nem az a szerelem tesz boldoggá bennünket,
amit kapunk, hanem amit adunk."
(Nagy Eszter)

Csak egy út van a boldogság felé: másokat boldoggá tenni.
(Lord Baden Powel)

Hát egyenlõre ennyi. :rolleyes:
Tudni kell, hogy én "idézet-mániás" vagyok, úgyhogy ne nagyon bátorítsatok, mert aztán teleszórom a fórumot idézetekkel  :lul:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Djinn

Quote from: DamnatusHali!

Egyetértek!  :zen:

Animal

Quote from: DamnatusNálam inkább az a baj, hogy az empatikus készségem nagyon alacsony, az érzelmi jellegû információkat nem érzékelem/rosszul dolgozom fel. pl. ha beszélgetünk, akkor szinte elõre kitalálom, hogy mit akarsz mondani, de azt, hogy van-e kedved még beszélgetni, már csak a nagyon egyértelmû jelzésekbõl.

Ebben nagyon hasolítunk egymásra. Nálam is kb. ez a helyzet az empatikus készséggel kapcsolatban. Bár én néha még arra sem érzek rá, hogy mit fog a másik mondani.  Régebben szinte egyáltalán nem láttam mások szavai mögé csak a szó szerinti tartalmora koncentráltam  :lame:  (kivéve talán a költõket, de ott meg rajtuk kívül ki tudhatja igazán, hogy mire is gondoltak valójában.)
Ezen Djinn segített valamelyest és ez példa arra, hogy nem feltétlenül baj, ha jelentõsebb dolgokat is megváltoztat benned/rajtad a társad.

Quote from: DamnatusVelem is hasonló a helyzet, de én a legközelebbi barátaimmal megosztom azért a dolgaimat.

Régebben ezt tettem én is. Illetve csak egy közeli barátom volt, de most már inkább csak Djinnel osztom meg a bánatot/örömet és azt hiszem ez így majdnem teljesen OK is. (Azért egy jó barátra szerintem mindig szükség van, még akkor is, ha van egy jó kapcsolatod.)

Assassin

Quote from: MohaEz nagyon igaz, de szerintem néha kell valaki, aki egy kudarc után (legyen az bármilyen téren) bátorítja az embert, hogy talpra tudjon állni. E nélkül hamar feladnánk szerintem. Legalább is nem biztos, hogy mindenki önerejébõl el tudja viselni a kudarcokat és folytatni.

Teljesen egyetértek, és a legrosszabb, amikor megtudod, hogy aki segített/segíteni próbált, nem is igazából gondolta,... hirtelen rájössz, hogy egyedül vagy...inkább jobb néha , ha egyedül vészeled át a gondterhes idõszakokat, mint hazugságok között élni....ez viszont rendesen visszahúzó erõ a javulás útján, ha nincs valaki melletted, aki megért....
" There is no sin to know their sins."

Assassin

Quote from: DjinnNa ezzel én pont forditva vagyok. De az sem jobb. :( Sok probémám adódott már abból, hogy bizonyos dolgokat meglátok és megérzek.  :eeek:

(nem vagyok jós vagy ilyesmi, mielött valaki vicceskedni akarna  :hehe: )

Nem vagy egyedül, és sajnos sok esetben nem lehet ellene tenni semmit...De van, amikor segít is...és az hülye aki humorizálni akar ezen...

Assassin

Quote from: Djinn:haha:  Akkor még pár idézet:

"Amit szívedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt,
amit szemeddel sejtesz,
szíveddel várd ki azt.

A szerelembe - mondják -
belehal, aki él,
de úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér.
..."
(József Attila)
Ezt ^ nagyon szeretem.

,,Élj, szeress, légy boldog,
És hidd el nekem:
Szeretni annyit jelent,
Mint élni valakiért,
s ez teszi szebbé az életet."
(Saint-Exupery)

Az életben az a legnagyobb boldogság,
ha meggyõzõdhetünk róla, hogy önmagunkért
szeretnek, pontosabban szeretnek bennünket annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk.
(Victor Hugo)

,,Nem az a szerelem tesz boldoggá bennünket,
amit kapunk, hanem amit adunk."
(Nagy Eszter)

Csak egy út van a boldogság felé: másokat boldoggá tenni.
(Lord Baden Powel)

Hát egyenlõre ennyi. :rolleyes:
Tudni kell, hogy én "idézet-mániás" vagyok, úgyhogy ne nagyon bátorítsatok, mert aztán teleszórom a fórumot idézetekkel  :lul:

Bár igazak is lennének...

Djinn

Quote from: AssassinBár igazak is lennének...
Azok, hidd el!  ;)
A többségrõl tapasztalatból tudom. Márpedig én egy egyszerú ember vagyok, nem valami különleges egyén. Tehét bárki megtapasztalhatja  :)

Moha

Nagyon szép idézetek! És szerintem is van bennük igazság.
Akárhogy is, biztos, hogy nem csak üres szavak.

Assassin

Quote from: DjinnAzok, hidd el!  ;)
A többségrõl tapasztalatból tudom. Márpedig én egy egyszerú ember vagyok, nem valami különleges egyén. Tehét bárki megtapasztalhatja  :)

Azt nem mondanám, sokszor visszafele tapasztaljuk meg, én arról beszélek ha "one-sided", akkor mi az értelme?....

Xipe

Quote from: ShiroiSÍRÁS ON:
Még egy pont annak, aki valami ilyesmit mondott egyszer: amirõl a másik nem tud, az nem fáj neki...
SÍRÁS OFF.

ez addig jo amig birja a lelkiismereted.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Rounin

Quote from: MohaNagyon szép idézetek! És szerintem is van bennük igazság.
Akárhogy is, biztos, hogy nem csak üres szavak.

Van igazság bennük, de nem általános érvényûek. Mert csak egy példát kiragadva: az a szerelem, amit adsz, nem feltétlenül szép/jó/boldog. Hiszen a viszonzatlan szerelem nem tartozik az emebrek kedvenc idõtöltése közé, és nem véletlenül van ez így :/

Plussz másokat boldoggá tenni sem egyenlõ a saját boldogságoddal. Attól is függ, kit teszel boldoggá. (meg még sok mindentõl)

Ettõl függetlenül szép idézetek, és tetszenek is. (fenntartásaim ellenére)

Xipe

Quote from: ShiroiHja. Csak most nem az enyémrõl van szó. De tényleg ez mazochista állat vagyok, mert még külön rá is kérdezek a részletekre...  :rolleyes: :suicide:

a vegen mar en is.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Rounin

Quote from: ShiroiNem tudom, jobb-e így, vagy elég, ha csak a lényegrõl tud az ember.  :rolleyes: :suicide:

Az önsanyargatáshoz elég a lényeg. A részletek a :suicide:-hez kellenek :/

Xipe

Quote from: ShiroiMármint a kapcsolat végén? Vagy ezt most értsem úgy, hogy a végén még rákérdezel, hogy mi történt pontosan velem? (ide most kéretik valami vicces smiliet képzelni, sajnos nem áll szándékomban valóban iderakni)

Speciel a kapcsolat vegere gondoltam.
De ne szomorkodj, jossz meet-re es 3-4 kancso sor utan magadtol is elmondod majd mi tortent.
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Quote from: ShiroiElmondanám én itt is (talán), csak akkor kellene valami "szexualitás" jellegû thread... Hátha akkor tudna valaki olyat mondani, ami használ.

Marad a PM.
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Quote from: ShiroiAkkor nekem záros határidõn belül lõttek. Várom mások véleményét is: jobb-e tudni a részletekrõl, vagy sem?
tessék létrehozni a thread-et, ha tudunk megpróbálunk segíteni

Ramiz

Szerintem az ilyet vagy élõben, vagy sehogy. De ez csak vélemény.
Az viszont tény, hogy ez egy hatalmas off ebben a topicban, és bár nekem kéjes örömet okozna erre pont egy szigorú, harcos off-topic ellenes moderátort figyelmeztetni, ezúttal, tekintettel a tekintendõkre, nem fogom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Feldin

Quote from: ShiroiHa eddig a boldogság volt a téma, akkor most váltok egy "kicsit":
SÍRÁS ON:
Még egy pont annak, aki valami ilyesmit mondott egyszer: amirõl a másik nem tud, az nem fáj neki...
SÍRÁS OFF.
Ajjaj. Mi törpént?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Quote from: "bpka000"Igen ez tökjó lenne (itt kicsit olyan Ikari Gendo -feeling van, nem?)
Én inkább azt javasolnám, hogy az egész kócerájt vissza kéne dobni az "öregnek" avval a szöveggel, hogy "Banyek, összecsaptad 6 nap alatt, a hetediken meg lazsáltál? Micsoda trehány dolog. Na, most elõrõl az egészet!"
....már bocs, ha valakit megsértettem, de tényleg ez a véleményem
(ugye, ha minden rendben lenne, akkor a bibliában nem lenne mirõl írni, például kimaradna az izgis bárkás jelenet is)

Más: ha én most "csinálnék" egy gyereket, nem tenném ki a szoba közepére a forró vasalót, ha tudom, hogy úgyis hozzá fog nyúlni, mert hiába mondom neki, hogy "Ne csináld, mert bünti lesz!"

0.) Hogy olvasandóak a postjaim: feltételezve, de meg nem engedve, hogy a) létezik Isten és b) olyan, amilyennek a Biblia írja.
1.) A Biblia sosem magyarázza, hogy mit miért tett az Úr. "Ne akarj belelátni a kártyáiba!" A vallási magyarázat szerint ez a világ most nem tökéletes - legalábbis nem a mi szemszögünkbõl. Akkor az volt, és akkor is csak az Úréból.

Az más kérdés, hogy igazságosnak érzi-e valaki, hogy eleve egy sz*r helyre született, és még hálásnak is kell lennie érte. (Én sem. :tezsvir: )

2.) Ez számomra is a "leggyengébb láncszem" az egész sztoriban. Jó, elég soviniszta vagyok, és jólesik, hogy a nõk hibája az egész :D , de komolyra fordítva a szót: végül is azért kellett egy értelmes lény, hogy valaki imádja õt. Az állatok azok csak zabálnak meg tosznak. Az ember is, de az dicsér(het)i õt. Jó, jó, de azért kell valami, ami egyértelmûvé teszi a különbséget. Legyen mondjuk egy fa, egy gyümölcs...

Dragon

Quote from: RamizAz állatok azok csak zabálnak meg tosznak.
Na ja, de láttál már olyan nyulat pl. amelyik ezt letagadta volna? :D
Az ember meg folyton avval jön, hogy õ micsoda nagyszerû isteni lény, meg mennyivel okosabb az állatoknál. (És miközben a Marsra tudunk repülni, itt a Földön nem tudjuk megállítani a természet pusztulását és a fajok -beleértve az embert is- kihalását, ez aztán az intelligencia.)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: bpka000Az ember meg folyton avval jön, hogy õ micsoda nagyszerû isteni lény, meg mennyivel okosabb az állatoknál. (És miközben a Marsra tudunk repülni, itt a Földön nem tudjuk megállítani a természet pusztulását és a fajok -beleértve az embert is- kihalását, ez aztán az intelligencia.)
Pont azért kell a Mars-ra és egyéb helyekre repülni, hogy ha ezt itt teljesen szétbarmoljuk, legyen hova menni. Új kolóniákat kell alapítani :D:D
Egyébként olvasta valaki a Csapda I-II-III (Robert Forester) címû könyvet?  :jee: Csak mert kapcsolódik a táméhoz némileg  :rolleyes:

Orion

Quote from: DjinnPont azért kell a Mars-ra és egyéb helyekre repülni, hogy ha ezt itt teljesen szétbarmoljuk, legyen hova menni. Új kolóniákat kell alapítani :D:D:
Oké, menjünk a Marsra, de mi a biztosíték, hogy azt nem barmoljuk szét? Szerintem amíg ember lesz a Földön, addig a pusztítás sem fog megállni. Egyes emberek szerint a pusztítás az emberi génekben van. :nagyere:
Persze akadnak olyanok, akik átlátják ezt, de ök (mi) nincsenek olyan pozícióban, hogy beleszóljanak a világ folyásába.
Liberate tuteme ex infrenis!

Moha

Quote from: OrionPersze akadnak olyanok, akik átlátják ezt, de ök (mi) nincsenek olyan pozícióban, hogy beleszóljanak a világ folyásába.
Hát igen, de az az igazság, hogy szvsz akik így vannak, azon nem is akarnak belebonyolódni a dolgokba.
De hát így van ez: a vezetõ pozicíókba általában mindig azok kerülnek be, akik átgázolnak a másikon, és csak a saját érdekeiket néznik. :ejj:

Xipe

Quote from: ShiroiBizony, nem hülye ember a mi Administrator-unk sem, hogy ez az aláírása :"Death is the only redemption". Aki nem értené a redemption jelentését, azi válassza ki innen a számára szimpatikus szót...
Egyébként kevés ember van, aki különb, mint egy állat - sõt, sokan rosszabbak. Evés, ivás, alvás, fajfenntartás. Csak kitaláják kicsinyes céljaikra, hogy azok milyen fontosak. De nem azok. Ráadásul az ember direkt csinál baromságokat. Az állatoknak bizonyos szempontból több eszük van. Mert az ember annak ellenére csinál dolgokat, hogy tudja, mennyire káros az önmagára. És abba már bele sem mennék, hogy másokra milyen káros...

Pontosabban az allatok nem hasznalnak fel mast arra hogy elerjek sajat celjaikat.
_(๏̯͡๏)_