Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

Ramiz

Bocsánat, de nem értem a különbséget. Nem vaslánccal meg bikacsökkel való verésre gondoltam én sem!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: DamnatusA szingliség nem egy követendõ életforma,
Tévedés és te is megcáfoltad magad... Szimplán üsd be a google-ba, hogy szingli. Kapásból egy életmódmagazint kapsz, másodiknak egy fesztivált, stb, stb.
Quote from: Damnatushanem a tudat átalakítása oly módon, hogy "én nem egy lúzer vagyok, aki még arra sem képes, hogy társat találjon magának, hanem én egy olyan ember vagyok, aki szabadon, kötöttségek nélkül akar élni". Legalábbis sokan, akik magukat szinglinek mondják, nem sikerül párt találniuk (rövid ideig tartó, kapcsolataik, "egyéjszakás" kalandjaik lehetnek), és az önmagukkal konfliktusba kerülést úgy oldják meg, hogy áttranszformálják ebbe a szingliségbe. Persze sokan vannak, akik szeretik is a szingliséget, sokaknál ez csak álca.
Hát szerintem semmivel sem kevésbé lúzerség kijelenti a fenti idézõjeles részt, bemesélni magadnak hogy fasza legény vagy, mint tisztában lenni azzal, hogy jelenleg nincsen párod, és ez amiatt van, mert nem tudsz egy rendes kapcsolatot összehozni. Szerinted annyival jobb a szingli "álcát húzok" gondolkodás?
Quote from: DamnatusÉs még mindíg jobb trendinek, mint lúzernek lenni.
Ezek szerint te úgy gondolod, hogy nyugodtan le lehet "lúzerezni" minden embert, akinek nincsen párja, de szeretne egyet? A legjobb, amikor a szingli a végén még el is hiszi magáról, hogy ez tök jó, hogy egyedül éli le az életét...  Te lúzer vagy, vagy trendi, vagy párkapcsolatban élõ? Mert én lúzer. Helló.

Rounin

Quote from: DamnatusHali!

Én nem is verésrõl, hanem nevelõ célzatú szülõi pofonról beszéltem! Verni valónban nem szabad a gyereket!

Ezzel egyetértek egy az egyben. Persze ott lenne a csimpánzok módszere is - elterelni a nem kívánt dologról a figyelmét a kölyöknek - de elég megnézni, milyen agresszorok lesznek azok felnõttkorukra :rolleyes:

Én kaptam pár pofont, s*ggreverést - és örülök neki. Tudom, sablondumának hat már, de tényleg. A finom "erõszakból" könnyebben értünk, mint a könyörgésbõl. Elég megnézni mit ér el egy anyuka az engedetlen gyermekénél az utcán, mikor az megmakacsolja magát.

"Lúzerség" : hé, én kezdem megkedvelni ezt az életformát. Sok elõnye van.

Damnatus

Hali!

Blimp!
1. csak nem vetted magadra?
2. a homoszexualitás is kezd elterjedni, ettõl függetlenül szerintem nem követendõ életforma.
3. nem minden szingli lúzer, de jópár magát lúzernek érzõ, aki inkább szinglinek állítja be magát.
4. nem mondtam, hogy jó dolog. Sõt, lúzernek lenni sem jó dolog. Vagy az?
5. szerintem az a lúzer, aki annak érzi magát. És inkább érezze magát valaki trendinek, mint lúzernek.

Ramiz

Quote from: Rounin"Lúzerség" : hé, én kezdem megkedvelni ezt az életformát. Sok elõnye van.

:D Keblemre, elvtárs! :haha:  :__devil:

Fizikai nevelés téma: én megtanultam belõle, hogy hol a helyem: a nálam erõsebbek alatt. Amíg az apám erõsebb, mint én, addig még tartani fog a "evelésének" a hatása. Aztán én verhetném meg, és õ tanulhatná meg a leckét... :__devil: de azt nem akarom.

Másik téma: szerintem túl könnyen dobálóznak manapság a "lúzer" szóval. Ez egy szemét szó, mert azt fejezi ki, hogy ha valamiben nem vagy jó, akkor rádragaszthatják ezt a szót azok, akik azt hiszik, hogy tökéletesek, mert követik a divatos irányzatokat (amik amerika-csodaországból jönnek szépen filmekbe, könyvekbe, újságokba, zenékbe csomagolva), és akkor már semmiben sem lehetsz jó, hiszen "lúzer" vagy, azaz vesztes... Ez egy nagyon geci pszihológia! (Már elnézést, de tényleg az!) Nem hiszem, hogy tudatos lenne azoknál, akik gyakran használják másokra - legalábbis remélem.
Nyilván fontos dolog a párkapcsolat, de ugyanúgy értelmetlen eltúlozni és egy "mennyire vagy értékes?"-kérdést kovácsolni belõle, mint aból, hogy milyen kocsija van a szomszédnak vagy a kollegádnak.
(Legalábbis a párkapcsolat nélkül tengõdõk ezt mondják. :rolleyes:  :__devil: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: DamnatusA szingliség nem egy követendõ életforma, hanem a tudat átalakítása oly módon, hogy "én nem egy lúzer vagyok, aki még arra sem képes, hogy társat találjon magának, hanem én egy olyan ember vagyok, aki szabadon, kötöttségek nélkül akar élni".
Hát nem gondoltam volna, hogy egyetlen szavamból ekkora vita kerekedik. :haha:
Részemrõl nekem semmi közöm ehhez a "szingli" trendhez, egyszerûen ez a szó jutott az eszembe. Gomen.
Nekem sincs barátnõm, de persze szeretnék egyet. Mindössze jelenleg nem hajszolom minden áron, csak nyitva tartom a szemem. Ez általában úgyis váratlanul jön.
Az ember alapjában társas lény, tehát leszögezni, hogy "márpedig nekem soha nem kell hosszútávú kapcsolat" elég nagy hülyeség.
Azért viszont senkit nem kell leszólni, mert nincs társa, vagy nem jön össze neki a dolog. Egyrészt mert ez nem egy olyan dolog, hogy "ha nem megy, akkor te csinálsz valamit rosszul", másrészt mert nem csak egy egyszerû elhatározás kérdése.

Fazék

Quote from: Damnatus1. csak nem vetted magadra?
Szeretem amikor valaki leír valamit, egyértelmû célzattal és utána meglepõdik, hogy magamra vettem... :rolleyes:
Quote from: Damnatus2. a homoszexualitás is kezd elterjedni, ettõl függetlenül szerintem nem követendõ életforma.
Igen, meg a sz*revés is milyen népszerû... remek példa, de ettõl függetlenül, ha egy picit körülnézel feltûnhet, mennyire jónak tartja

na jó gyõztél, õszintén szólva túl ideges vagyok, hogy ezt a vitát észérvekkel folytassam. gratulálok

Damnatus

Hali!
Quote from: BlimpSzeretem amikor valaki leír valamit, egyértelmû célzattal és utána meglepõdik, hogy magamra vettem... :rolleyes:
na jó gyõztél, õszintén szólva túl ideges vagyok, hogy ezt a vitát észérvekkel folytassam. gratulálok
Már bocs, de akinek nem inge, ne vegye magára...
Semmi személyeskedést, célzást nem kívántam belevinni a dologba. Te vetted magadra, hogy én lelúzerezlek. Én nem lúzerezek le senkit! Sokkal többre becsülök bármely embert, hogy ezt megtegyem. Nemhogy egy majdnem 1 éves fórumtárssal! :tezsvir:

Fazék

Quote from: DamnatusHali!

Már bocs, de akinek nem inge, ne vegye magára...
Semmi személyeskedést, célzást nem kívántam belevinni a dologba. Te vetted magadra, hogy én lelúzerezlek. Én nem lúzerezek le senkit! Sokkal többre becsülök bármely embert, hogy ezt megtegyem. Nemhogy egy majdnem 1 éves fórumtárssal! :tezsvir:
ok, ok rossz hangulatban ültem le, és néha tényleg összegabalyodik a nyelvem amikor egy olyan nõvel beszélek, aki tetszik és emiatt néha lúzernek tartom magam és ha éppen rossz idegállapotban vagyok, rosszul esik, ha ezt mástól is hallom és hajlamosabb vagyok magamra venni... én már csak ilyen hirtelen-haragú vagyok, sorry :) örülök, hogy te rendesen is le tudsz egy értelmetlen vitát zárni, ha már én nem is :) szóval thx és peace :tezsvir:

Feldin

Quote from: BlimpSzeretem amikor valaki leír valamit, egyértelmû célzattal és utána meglepõdik, hogy magamra vettem... :rolleyes:

Igen, meg a sz*revés is milyen népszerû... remek példa, de ettõl függetlenül, ha egy picit körülnézel feltûnhet, mennyire jónak tartja

Blimp!
Azért ne ugorjatok egymásnak!
(veled értek egyet)
BÉKE!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Miura

Quote from: MohaHát nem gondoltam volna, hogy egyetlen szavamból ekkora vita kerekedik. :haha:
Részemrõl nekem semmi közöm ehhez a "szingli" trendhez, egyszerûen ez a szó jutott az eszembe. Gomen.
Nekem sincs barátnõm, de persze szeretnék egyet. Mindössze jelenleg nem hajszolom minden áron, csak nyitva tartom a szemem. Ez általában úgyis váratlanul jön.
Az ember alapjában társas lény, tehát leszögezni, hogy "márpedig nekem soha nem kell hosszútávú kapcsolat" elég nagy hülyeség.
Azért viszont senkit nem kell leszólni, mert nincs társa, vagy nem jön össze neki a dolog. Egyrészt mert ez nem egy olyan dolog, hogy "ha nem megy, akkor te csinálsz valamit rosszul", másrészt mert nem csak egy egyszerû elhatározás kérdése.
Ehhez nekem is lenne hozzáfûzni valóm..
igazad van...nagyon is az van..de sajnos a világ most arra felé megy,hogy nézzük már le azokat,akik normális kapcsolatban élnek...
Mondjuk te biztos nem olvasol nõi magazint..de most már majdnem mindegyikben az van,hogy a "szeretõm",vagy már bocsánat idézek:
"Nem kell kivárnod az éjszakát bízvást átadhatod magad az érzéki gyönyöröknek,akár fényes nappal....Még partner sem kell hozzá"(tipikus szingli rózsaszín nõi magazin májusi száma)
nem is tudom,nekem ettõl felfordul a gyomrom..ami mögötte van,hajszold csak az élvezeteket,vedd meg a legujabb,legdrágább cuccot, nem kell ám hozzá pasi,de ha van,akkor csak egy jó kiegészítõ....
szal mintha elveszne az,hogy a férfi társ az életben,az aki melletted áll,akit szeretsz teljes szívedbõl.....és vele szeretnél élni ameddig csak lehet..
és hogy egyáltalán nem az a fontos,hogy mennyit keresel,mit engedhetsz meg magadnak,ha boldog vagy vele,ha õ a társad mindenben..
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Damnatus

Hali!

Egyébként, ok-okozatot most nem keresve: a fogyasztói társadalomnak jobb, ha az emberek minél kisebb közösségben (magányosan) élnek, mert így sokkal többet költenek. Pl. két lakást kell fentartani, két hûtõt stb. Nem véletlen, hogy a családnak gazdasági szerepe is van.

Ramiz

Quote from: Miuraszal mintha elveszne az,hogy a férfi társ az életben,az aki melletted áll,akit szeretsz teljes szívedbõl.....és vele szeretnél élni ameddig csak lehet..
és hogy egyáltalán nem az a fontos,hogy mennyit keresel,mit engedhetsz meg magadnak,ha boldog vagy vele,ha õ a társad mindenben..

A kérdés: mennyi lány/nõ van, akik így gondolkodnak?
Persze a másik oldalon is megvan ugyanez ("macsó férfi" imidzs).

Raggie

Quote from: RamizA kérdés: mennyi lány/nõ van, akik így gondolkodnak?
Sajnos egyre kevesebben!!(+a férfiak oldaláról is! :grrr: )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Quote from: MiuraEhhez nekem is lenne hozzáfûzni valóm..
igazad van...nagyon is az van..de sajnos a világ most arra felé megy,hogy nézzük már le azokat,akik normális kapcsolatban élnek...
Mondjuk te biztos nem olvasol nõi magazint..de most már majdnem mindegyikben az van,hogy a "szeretõm",vagy már bocsánat idézek:
"Nem kell kivárnod az éjszakát bízvást átadhatod magad az érzéki gyönyöröknek,akár fényes nappal....Még partner sem kell hozzá"(tipikus szingli rózsaszín nõi magazin májusi száma)
nem is tudom,nekem ettõl felfordul a gyomrom..ami mögötte van,hajszold csak az élvezeteket,vedd meg a legujabb,legdrágább cuccot, nem kell ám hozzá pasi,de ha van,akkor csak egy jó kiegészítõ....
szal mintha elveszne az,hogy a férfi társ az életben,az aki melletted áll,akit szeretsz teljes szívedbõl.....és vele szeretnél élni ameddig csak lehet..
Ez jo hozzászólás!
Kár, h ez a "divat". Még jo h eddig sem érdekelt a divat...

Moha

Quote from: ShiroiUndorító, hogy az emberek mostanában inkább ki akarnak próbálni mindent, ahelyett, hogy inkább valami biztosat választanának.
100% egyetértek! :tezsvir: A "járt utat járatlanért" elve sok helyen érvényesül szvsz!

katz

Quote from: Shiroi...a divat.Tényleg, valaki meg tudná magyarázni nekem ennek a szónak a jelentését úgy, hogy az fontos és értelmes dolognak tûnjön? Kétlem.
A divat olyan dolog amit a rút (testileg vagy lelkileg) emberek találnak ki, hogy magukat szépnek mutassák a többi rút "ember" számára, elfeledkezve arról, hogy a szépség belülrõl fakad!
Megfelel?

Djinn

Quote from: ShiroiEdit: Kicsit olyan, mintha direkt rosszat akarnának maguknak, nem?
És ezen most meg kéne lepõdnünk? Elvégre rólad van szó  :hehe:  :haha:

Szerintem a divat nem feltétlenül jelent rossz dolog. Arra gondolok, hogy jó dolgok is "divatba jöhetnek". Mint pl. leszokni a cigirõl vagy olvasni....
És szvsz nagyon nem a "biztos" dologhoz kell ragaszkodni!! Emiatt van pl. annyi kapcsolat, ami megszokásra épül. Valahol a két dolog között van a megoldás szerintem.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Dragon

A divat az a felnõtteknél, ami a gyerekeknél az
"Anyuuuuu, vegyél olyat nekem, az Gézukának is olyan piros autója van, anyuuuu, naaa, anyuuuuuuu...."
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Djinn

Quote from: ShiroiÖööö... itt most a divatot követõkre gondoltam. És én nem igazán vagyok közéjük sorolható.
Jól van na! Bocsánat, csak vicc volt...  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

katz

Quote from: bpka000A divat az a felnõtteknél, ami a gyerekeknél az
"Anyuuuuu, vegyél olyat nekem, az Gézukának is olyan piros autója van, anyuuuu, naaa, anyuuuuuuu...."
:lol:

Feldin

Quote from: katzEz jo hozzászólás!
Kár, h ez a "divat". Még jo h eddig sem érdekelt a divat...
egyetértek.
Elcseszett egy korban élünk...

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: Shiroi:D Ez még mindig nem "fontos és értelmes dolog"! Tehát mi a divat? Semmi. Értelmetlen és hiú (stb...) emberek kicsinyes próbálkozása, hogy magukat megszerettetthessék a náluknál csak egy kicsit is különbekkel. De azért értékelem a próbálkozást, maga a megfogalmazás helytálló!

:tezsvir:
Edit: Kicsit olyan, mintha direkt rosszat akarnának maguknak, nem?

A divat amellett hogy az ilyen emberek mentsvára, a cégek imádott bálványa. Ami divat abból a sok hülye sokat vesz. Pénzzel meg lehet divatot teremteni. Szóval innentõl ördögi kör.

topok:

Feldin

Quote from: ShiroiErrõl a témáról most eszembe jutott a Vektor címû magyar mûalkotás, amibõl idéznék is:
"Régen voltak ronda emberek is. Rondák, és tehetségesek. De mostanra... mostanra mind eltûntek. Felszívódtak. Ma már csak szép embereket látni. Tudod mi lett a rondákkal? ... "
az a film.... Hát nekem túl fárasztó.  de ez az idézet passzol :)

topok:

Ramiz

Quote from: Feldinegyetértek. Elcseszett egy korban élünk...

Minden kornak megvannak a "szépségei"...

Miura

Quote from: ShiroiTényleg, valaki meg tudná magyarázni nekem ennek a szónak a jelentését úgy, hogy az fontos és értelmes dolognak tûnjön? Kétlem.
Divat az a dolog,hogy egyes emberek a társadalomban kialakítanak még egy kis belsõ társadalmat..és ha hozzájuk szeretnél tartozni(mivel az ember társasági lény,szeret egy társasághoz tartozni),akkor követned kell az õ életviteli normájukat..hogy befogadjanak..
Akik divatosak akarnak lenni,azok igazából csak ahhoz a társadalmi formához szeretnénk tartozni,amit a tévében,újságokban látnak;)

elég fontos,és értelmes dolognak hangzott?próbálkoztam ;)))

Az a szép benne,hogy ha egy tásasághoz szeretnél tartozni,nem az számít 90%-ban ,hogy hogy nézel ki,hanem ahogy viselkedsz ;)
"A szeretet hiányát az ember soha nem pótolhatja; ám a szeretet minden mást pótol."
(P. Matteo)

Miura

Quote from: RamizMinden kornak megvannak a "szépségei"...
az meglehet,ennek a kornak is megvannak az elõnyei
de nagyon is megvannak a hátulütõi..és nézd az emberek nem változnak..ugyanazok a tulajdonságok jellemzik mint több száz évvel ezelött..
pl mondj egy évszázadot,amikor nem volt háború,nem volt hatalmát fitogtató ember,és nem a pénz volt a lényeg...ez minden évszázadban megvan..ebben is sajnos..
(P. Matteo)

Damnatus

Hali!

A divat az alábbi logikára épül:
1. mindenki ugyanolyan.
2. Az elit külön akar válni a többiektõl, ezért elkülönülés jeleként eltérõ szokásokat, öltözéket stb. vesz fel
3. a tömeg szintén az elithez akar tartozni, ezért elkezdi utánozni azt.
4. újra az 1.

katz

Quote from: ShiroiNem. Az ember nem társas lény. Ugyanis minél több ember van körülötte, annál több problémája lehet. Többen útálhatják, több emberrel lehet nézeteltérése. Minél kevesebb embert ismersz, annál nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz, nem gondolkozol hülyeségeken pl.: kirõl ki mit mondott, "Õ" tényleg szeret-e stb. stb. stb. ... Ti is tudnátok számtalan példát. Úgy gondolom ez is összeköthetõ az idegrendszer mûködésével - vagyis minél jobban mûködik, annál kevesebb ingerre van szüksége = minél kevesebb emberi kapcsolat = :jee:
Persze akinek gondok vannak az idegrendszerével, az nem fogja ezt soha megérteni, mert neki CSAK akkor jó, ha nagy pörgés van, buli, haverok...
:wtf: Lassan leállhatnál a suicid zenékkel, mer a végén még moderátor nélkül maradunk itten....
Quote from: ShiroiHja. Kár, hogy az emberek nem ugyanolyanok. De ettõl függetlenül igaz lehet, amit mondtál. Sajnos. :(
Nem ugyan olyanok, de az átlag ember hasonulni szeretne a többséghez. Falkaösztön. Senki nem akar kívülálló lenni. Ezért nem szeretik annyira az átlagemberek a magányos farkasokat, akiket ez az egész nem érdekel és probálják megtéríteni õket, hogy a falkához tartozás valójában nekik jó.