Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Quote from: Makos on 2009-09-24, 23:27:30
uhh azt kihagytam hogy az ati-val nem vagyok kibékülve
muhaha

Makos

Kuroi Tenshi

Quote from: Makos on 2009-09-24, 23:30:14
Quote from: Zsiga on 2009-09-24, 23:29:44
uhh azt kihagytam hogy az ati-val nem vagyok kibékülve
muhaha
?

nVidia chipek tokozásával voltak kisebb gondok, amik főleg
laptop-chipeknél jelentkeztek, az ottani nagyobb hőmérséklet-
ingadozás miatt, ami miatt sorozatosan haltak be nv-chipes
laptopok. A legszebb, hogy nV még a mai napig nem mondta
meg, hogy mely sorozatok érintettek, tehát nem tudhatod,
hogy mit fogsz ki.
Másrészt az nV egy ideje inább átnevezgeti a chipjeit, mint
fejleszti őket (ld az előbb említett GT220 == 9600M GT ==
8700M GT. Vicces, hogy "3 generáción" át ugyanazokat a
chipeket nevezgették át ::) )

NLZ

Na majd a GT300!
[spoiler]:D[/spoiler]
[reserved]

TurboK

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

200k-ig csak ezeket találtam, amiben komolyabb videovezérlő van, az már inkább 250k körüli. És tény, hogy újabb játékok már mediumon se biztos, hogy elmennek ezeken a chipeken, főleg a dedikált Vram hiánya miatt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-09-25, 00:55:26
Quote from: NLZ on 2009-09-25, 00:44:55
Na majd a GT300!

rebrandolt GTS250 aka 9800GTX+ aka 8800GTS lesz.

Fix'd.

GT300 már az se biztos, hogy idén kijön. Azt csicsergik a
madarak, hogy hihetetlen selejtaránnyal (90+%) készült az
első teszt-sor, úgyhogy ezt még legalább egy, de inkább
kétszer áttervezik (respin). Aztán arra még egy-két hónap
a gyártói validálás, ahogy a prototípusokat szétküldték;
majd csak azután jön a tömegtermelés, s utána kerül csak
a boltokba. Minimális az esély arra, hogy még idén megjelenik.
Ezzel szemben az 5870 már itt van, és elég jól teljesít,
megint rádupláztak az elődre. Amennyire nyeregben voltak a
G80 és G92 megjelenésekor, most annyira csúsznak le...

/off

van amikor 4 órán keresztül nem tudok mit kezdeni magammal, mert 2 óra között annyi szünet van.

Azokat az órákat hamar elkezded majd kihagyogatni ;)
Ebéd, hírek olvasása, fórumozás, filmnézés, online flash
és retro / régi klasszikus / alacsony gépigényű játékok,
órára / vizsgára tanulás, házi-írás, stb. -- ezek egy
egyszerűbb gépen is futnak. Szerintem az ilyen gyenge
GPU-val ellátott light gémer laptopok semmit sem
érnek: normális (=nem lebutított, alacsony felbontásra
állított) játékhoz kevesek, de jóval drágábbak, mint
egy normál laptop. De végülis neked kell eldöntened.

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-09-25, 01:22:00
Quote from: TurboK on 2009-09-25, 00:55:26
Quote from: NLZ on 2009-09-25, 00:44:55
Na majd a GT300!

rebrandolt GTS250 aka 9800GTX+ aka 8800GTS lesz.

Fix'd.

GT300 már az se biztos, hogy idén kijön. Azt csicsergik a
madarak, hogy hihetetlen selejtaránnyal (90+%) készült az
első teszt-sor, úgyhogy ezt még legalább egy, de inkább
kétszer áttervezik (respin). Aztán arra még egy-két hónap
a gyártói validálás, ahogy a prototípusokat szétküldték;
majd csak azután jön a tömegtermelés, s utána kerül csak
a boltokba. Minimális az esély arra, hogy még idén megjelenik.
Elvileg ez már nullárol újra van tervezve, hisz a régi arhitectúra egyszerűen nem alkalmas DX10, pláne nem DX11 alapú játék futtatására. Meg nem is másolhatják az új radeont, mert azzal önmagukat járatnák le, ha beismernék, hogy az AMD féle olcsó skálázhatóság a nyerő, és nem a nagy batár dögök gyártása sok pénzért.
De nagy a valószínüsége, hogy a karácsonyi szezonra nem lesznek kész, max névlegesen.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2009-09-25, 02:08:02

Tyű, nem mondod... és a gyerekeket sem gólyák hozzák?

Lesz benne pár olyan dolog (pl. SIMD helyett MIMD végrehajtás,
GPGPU), ami ha tényleg működni fog, akkor újabb G80-szerű
fordulatot hozhat; de ott van benne az a nagy "ha". Az R600 és
a K10 is papíron forradalmi újításainak köszönhetően fel kellett
volna forgatnia a piacot, de elsőre elhasaltak, csak második
(Phenom II) ill. harmadik (RV770) generációra lettek igazán ütősre
összecsiszolva.

/off

3456postGET (offal együtt 9600+ :haha: )

NLZ

Ki mondta, hogy megváltják a világot? Milyen forradalmi újítás jön most ide? Igazából csak annyiból izgat, hogy legyen meg, azt vigye le az 5850 árát.
[reserved]

Makos

van amikor 4 órán keresztül nem tudok mit kezdeni magammal, mert 2 óra között annyi szünet van.

Azokat az órákat hamar elkezded majd kihagyogatni ;)
Ebéd, hírek olvasása, fórumozás, filmnézés, online flash
és retro / régi klasszikus / alacsony gépigényű játékok,
órára / vizsgára tanulás, házi-írás, stb. -- ezek egy
egyszerűbb gépen is futnak. Szerintem az ilyen gyenge
GPU-val ellátott light gémer laptopok semmit sem
érnek: normális (=nem lebutított, alacsony felbontásra
állított) játékhoz kevesek, de jóval drágábbak, mint
egy normál laptop. De végülis neked kell eldöntened.
Hát azokat az órákat nem fogom kihagyogatni, mert pont az az a 2 óra ami érdekel :P

És nem kell hogy max grafikán fusson minden játék. Igazság szerint quake3al is minimum grafikán játszok gép teljesítményétől függetlenül :P

Igazság szerint a gx630-asban annyi zavar hogy amd proci van benne. bár legalább télen nem fagynak le az ujjaim  :angyali:

TurboK

Ezért lesz a gt300 majd rebrandolt 5870.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

[reserved]

SaiyaGin

Pár nap múlva lejár a gépemhez kapott Office-próbaverzió, viszont a szakdolgozatíráshoz nem haszontalan, ha van Word a gépen, ezzel kapcsolatban van kérdésem.
[spoiler]A régi gépen van olyan Office, ami nem próbaverzió, viszont az eredetiségébe bele lehet kötni. Fel tudja-e ezt tenni egy hozzám hasonló perman00b, vagy trükközni kell, esetleg a MS bérgyilkosokat küldene rám, ha feltenném?  [/spoiler]

Cloud

Quote from: SaiyaGin on 2009-09-27, 09:50:21
Pár nap múlva lejár a gépemhez kapott Office-próbaverzió, viszont a szakdolgozatíráshoz nem haszontalan, ha van Word a gépen, ezzel kapcsolatban van kérdésem.
[spoiler]A régi gépen van olyan Office, ami nem próbaverzió, viszont az eredetiségébe bele lehet kötni. Fel tudja-e ezt tenni egy hozzám hasonló perman00b, vagy trükközni kell, esetleg a MS bérgyilkosokat küldene rám, ha feltenném?  [/spoiler]

Ha ennyire parázol akkor OpenOffice? :) (ingyenes)

SaiyaGin

Quote from: Cloud on 2009-09-27, 10:39:22

Gondoltam rá, de még sosem használtam.

Makos

Alkyra

Vagy Lost Symphony vagy mi. Ha jól emlékszem az is ingyenes.

Cloud

Quote from: SaiyaGin on 2009-09-27, 10:47:01

Szinte dettó ugyanaz mint office. :D

Próféta

Quote from: Alkyra on 2009-09-27, 13:53:29
Vagy Lost Symphony vagy mi. Ha jól emlékszem az is ingyenes.
Lotus Symphony. Az is ingyenes, egy OpenOffice 1.valahány kicsit átdizájnolva és rárakva az IBM logót.

Fazék

Quote from: SaiyaGin on 2009-09-27, 10:47:01

ugyan vannak hülyeségei az openoffice-nak és egy ideig eltart mire átszoksz rá, de már sztem is elérte a használhatósági szintet, üzletben már szinte csak ezt használok. és már csak azért is marhára imádom, mert van benne pdf-fé konvertálás, vagyis minden árajánlat, táblázat, akármi, amibe nem kell másnak beleszerkesztenie, kimehet pdf formátumban, és végre nem kell aggódnom, hogy óó vajon nála milyenek az office beállítások, hogy nézhet ki a dokumentum, ha megnyitja a gépén... :)

Próféta

Quote from: Fazék on 2009-09-27, 15:07:42
van benne pdf-fé konvertálás, vagyis minden árajánlat, táblázat, akármi, amibe nem kell másnak beleszerkesztenie, kimehet pdf formátumban
Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy MS Office 2007 és 2008 már szintén képes rá, legfeljebb valami felfoghatatlan jogi kényszerből külön ingyen letölthető plugin kell hozzá.

chilip

Office 03-tól vagy mikortól kezdve felrakható a freeware PRIMO PDF progi, ami annyit tesz hogy a nyomtatók közé beteszi magát és a táblázatokat, dokumentumokat egyszerűen csak belenyomtatod 1:1 a PRIMO-ba és kész a pdf. és jó minden progira. Office 2007el használom azt a régi jópáréves verzióm amit még a 03-as alatt futattam.

Próféta

Quote from: chilip on 2009-09-27, 15:50:16
Office 03-tól
Semmi köze az Office-hoz, egyáltalán nem követelmény. Az ingyenes PDF csinálók (az általad ajánlott meg még egy pár) a régi jó Postscript printer hagyományok jegyében általában nyomtatóként települnek és minden program tud beléjük nyomtatni. De ez nem helyettesíti teljesen az irodai programokba épített PDF konverziót. Például a hiperlinkek, belső hivatkozások, lábjegyzet számok nem maradnak linkek, nem generálódik tartalomjegyzék, stb. És jóval kényelmetlenebb is.

Lythis

Quote from: Próféta on 2009-09-27, 15:46:19
Quote from: Fazék on 2009-09-27, 15:07:42
van benne pdf-fé konvertálás, vagyis minden árajánlat, táblázat, akármi, amibe nem kell másnak beleszerkesztenie, kimehet pdf formátumban
Az igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy MS Office 2007 és 2008 már szintén képes rá, legfeljebb valami felfoghatatlan jogi kényszerből külön ingyen letölthető plugin kell hozzá.
adhatsz hozzá linket, lusta vagyok keresni :D (mondjuk amennyit én használnám.. sebaj, jó, ha van ^^)

Próféta

Quote from: Lythis on 2009-09-27, 16:12:52
adhatsz hozzá linket, lusta vagyok keresni :D (mondjuk amennyit én használnám.. sebaj, jó, ha van ^^)
http://tinyurl.com/y92gj7a :)

Damnatus

Én is openofficet használok (még). És alapvetően nincs problémám vele. A többszintű bekezdéseket nem sikerült jól kezelnem vele, a többit meg tudtam oldani :D

Nakedape

switch beüzemeléshez kell valami tudás? vagy csak elvileg mindent beledugok?, a  h va-e kitüntetett kábelnek külön hely elvileg ( amin a net jön)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Nakedape on 2009-10-02, 15:00:59
switch beüzemeléshez kell valami tudás? vagy csak elvileg mindent beledugok?, a  h va-e kitüntetett kábelnek külön hely elvileg ( amin a net jön)
nem. ja. nincs.

Cloud

Van egy képem. Négy egyenlő részre akarom vágni. Milyen progival tudom megcsinálni? :D