Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

White SeeD

Win7 64 bit. Logitech G500. Az egér 2,5 az alaplap 1 éves. Az egérnek saját drivere és segédprograma van feltelepítve.
Pár hónapja van az hogy random időnként random programok futása alatt lemountolja az egeret. Ekkor 2 lehetőség van.
Vagy pár sec után visszamountolja, vagy nem. Ha nem akkor ott vége, csak újraindítás segít és hiába dugom át másik usb portba nem észleli az egeret. Nem esetén néha felvillan az egér állapotjelző lede de semmi.
Az usb3-ra rádugott hddval sosincs semmi baj, azt nem mountolja le.
Sajna a probléma egyre gyakoribb és egyre idegesítőbb.

5letek?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Nagyon kell az egér driver? Lehet hogy az szivat.

Cobra

Nekem a BT-s MS egeremmel volt ilyen (még XP alatt). Nem jöttem rá mi baja, inkább vettem másik egeret. Szerintem a vevőegységgel vagy a driverrel lesz gond.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

White SeeD

driver kell mert különben nem tudom állítani a gombokat és a macrot, bár megpróbálom frissíteni.

Csak eddig nem volt vele semmi gond.

+Egyedűl csak a windóz frissítette magát.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Cloud

Esetleg próbáld meg leszedni az utolsó frissítést. (valahol olvastam hogy ilyen lehetőség is van)

Moha

Hali!

Barátnőm el szeretné adni az mp3 lejátszóját. 2GB-os Sony Walkman USB-s mp3 lejátszó. Szerintetek mennyit érhet? Én nem vagyok ebben otthon, évek óta telefonról hallgatok mp3-at. :)

Cloud

Tudsz mondani egy pontos típust?

Moha

NWZ-B152
Ennyi van ráírva. Doboza nincs meg.

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2012-05-05, 22:48:01
mp3 lejátszó
2GB
Szerintetek mennyit érhet? Én nem vagyok ebben otthon, évek óta telefonról hallgatok mp3-at. :)

Sajna fillérek, mert mindenki más is telefont használ, aki pedig annál jobb
minőségre vágyik, az magas bitrátát használ, ahhoz pedig nem 2GB-osat
fog venni, hanem 4-8-16GB-osat.

Darkstar

Ajándékként oda lehet adni valakinek, kb annyit...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Egy F betű nincs a számsor végén?

HA-n van egy ilyen:

http://hardverapro.hu/apro/elado_vadonatuj_sony_walkman_nwz-b152f_2gb-os_mp3/hsz_1-50.html

Ez mondjuk F változat, kicsit túlárazta a srác, de szerintem 3-4 ezer ft-ot simán lehet kérni a tiedért. Talán 5ezret is.

Kraivan

Diablo 3 will be here soon:
Így kicsit utánanéztem, de az én tudományom már nem elég kifinomult informatikai téren itt, az eladónak meg úgyis az a lényege h pénzt hagyjak ott, minél többet, vagy a felhalmozott készlettől szabaduljon.

Íme az alaplapom:
http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?807

Van 2 giga memória, de videokártya az nincs, így a fenti alaplap chipset-jét emésztem.
A béta tesztre nem tudtam belogolni, mert a rendszer közölte h ide a chipset kevés.
Namármost... Ha az éles game megérkezik, és a videokártya elengedhetetlen, akkor melyiket érdemes? 15 ezernél több pénzt nem nagyon akarnék rászánni, ha lehet a 10est se szeretném ha elérné az összeg. A hatalmas kompatibilitási mizériában, ddr3x512 mega vs ddr2x1024 már nem érzem túl magabiztosnak magam, és az se kellemes, h visszavásárlási, és raktárkészlet kipróbálása játékkal próba cseresznye alapon húzzuk egymás idegeit a bolttal.

Amiket én találtam így pár óra keresés után.
a) Gainward GeForce 8400GS PCIe HDMI DDR3 Heat sink nVidia,512MB,DDR3,PCIE,1xDVI,1xHDMI,GPU:567MHz,RAM:512MHz,Aktív hűtés
8330 ft

b) Gainward GeForce 8400GS 1GB DDR3 nVidia,PCIE,GPU:567MHz,RAM:1500MHz,1GB,DDR3,64bit,Aktív hűtés,VGA,1xDVI,1xHDMI
8950 ft

c) Leadtek GT220 1GB DDR3 nVidia,PCIE,GPU:506MHz,RAM:1066MHz,2GB,DDR3,128bit,Aktív hűtés,VGA,1xDVI,1xHDMI,TVO,SLI
12000 ft

Diablo weboldalán a 8400 gs az supported video card. B a bonzó, mert az mégis 1 giga ram. de rákérdezek nehogy azért az 500 ft-ért mondjuk egy inkompatibilitás, vagy bármilyen ép ésszel nehezen felfogható kellemetlenség legyen.
A gt220 nincs egyik listán sem, de beszámolók alapján bírja a kiképzést, és a fenti két kártyával a webshopon amit találtam, jó árú 128bites kártya. Az eladó szerint ha tudok, akkor 128 bit-re törekedjek.

Ha valaki ráér, és szét tud nézni a webshop-ban, akkor picit segíthetne, mert van itt saphire, meg meg minden egyéb hangzatos név, meg kecsegtető árak, de ha lehet nem szeretnék 1 nap alatt informatikus imitátort képezni magamból (aminek a vége valszeg egy szar döntés lenne) amikor itt egy ilyen kecsegtető topic is.
http://www.pccentrum.hu/shop/106/videokartya

Kuroi Tenshi

Quote from: Kraivan on 2012-05-07, 22:11:31
Amiket én találtam így pár óra keresés után.

Vagy inkább kérdeztél volna, s akkor megspóroljuk neked ezt az időt...

10e Ft az a határ, ahol még egy IGP is erősebb a kártyánál. Nem is érdemes
vele foglalkozni. GeF 8xxx széria pedig főleg elavult, már vagy 4-5 generáció
kijött azóta.
Értelmes kártya 15k-nál kezdődik (6570, ha lehet, inkább GDDR5), azalatt
csak pénzkidobás, hidd el, neked se jó, ha kiadsz rá x pénzt, és használhatat-
lan, miközben ha 1-2k-val többet adsz érte, 3x teljesítményt kapsz és már
tényleg tudsz vele játszani is.

Fazék

Quote from: Kraivan on 2012-05-07, 22:11:31
tessék, direkt neked készült, csak hogy lásd melyik kártyával mire mész a játékban. felbontást is írhatnál, hogy hatékonyabban tudjunk segíteni

Kraivan

Köszönöm a gyors választ.
A pénz nagy úr és nagyon behatárol, az igazat megvallva, pedig erre is úgy jön össze h a cinállványomat adom el érte.

Ha legalább annyit keresnék, h az efféle kérdés ne okozzon gondot, akkor nem tennék fel ilyen kérdéseket.
De ugyebár vagy pénzed van, vagy tudásod. :P

Játékon belül többnyire az 1280as grafikákat használom. Minden bizonnyal jobb lenne a nagyobb, de kicsit retrofagség is van bennem, így nekem bőven elég, ha átlátom a képernyőt, és stabil az fps, mégha az stabilan alacsony is. "lagspike" ne legyen.
A linkelt textoldalt nézve low res high text, azaz már látszanak a használhatatlan széthevert csontok, és a karakter árnyéka, ami eleinte biztos egy élmény, de az én véleményem, h nem lesz jobb a játékélmény attól, ha látom a karakterem szivárványhártyájának képfelbontását, ha úgyis csak a hátát/fenekét vagy mell(vértjét) is néha-néha látom, miközben lezergelnének. A drop rate-re meg nincs sok hatással.
A cél h fusson a játék, nem pedig az interaktív mozi, ami [spoiler]elnézést ha megbántok valakit eme sztereotípiával, biztos azért van mert még nem játszottam vele[/spoiler] egy cod vagy bármi más fpsnél a lényeget adja, és szinte másodlagos h sörétessel repíted az ellen agyát.

A gt 220-at nem találtam a linkelt tesztben, pedig ott ugyebár az volt a fő szempont h 128 bites a kártya.

De egyik oldal már gt 210-es 64bites ddr-3al frap-el 40 fps-t produkál, másik odlalon meg 1280-on High perf, 22 fps. Eza kártya 8300 vagy 9200 huf, attól függően h Gainward vagy Gigabyte gyártótól szeretném. (ezek jelentenek bármit is részemről)

Ellenben a többi oldalon már van egy vonzó Radeon 6450, ami a geforce 210-hes képest 2.2x jobb fps-t mutat. Bár a shopban van Sapphire, powercolor, és a gigabyite gyártónak hd6450-es kártyája. 12500+-400 pénz. Bár 64bit-esek, de ha ez így igaz, akkor az a 4ezer ft ekkora performance ugrásért jó.

A 6450-es kártyák a teszteket látva jobban vonzanak, és még a megengedhető. A 6570 már az a kategória, amire azt mondom, h RMAH-ból megszedve sima, de akkor már a következővel szemeznék úgyis. :P

Így felmerülne a kérdés h hd6470 64 bit ami 38 fps-t mutat teszten vs gt220 128bit vélhetően a 210 15fps-e és a 440 65 fps-e köz van, úgy saccolva valahol 30-35 között lenne. Ezek a kártyák árban egy kategória.

A gt440-es már 19-24ezer ft ami a 40-es fraps-fps listában van, teszten meg 60+ fps, versenyben az ajánlott hd6570el.

Mondjuk nem hagyom figyelmen kívül, h 6magos procin voltak a tesztek. De nem titkolom, h a diablora egyrészt befektetésként tekintek. Így mint kockázatelemzés minimális befektetéssel elérni a bevételt, majd utána jöhet az a jelenet, h kényelemre adok.
Azért nem akarok karazhan effektet sem, ahol wow-ban úgy raideltem h a földet zoomoltam, és úgy játszottam mint egy matrix operator. target-of-target bekapcsolva, és durván csak a számokat néztem, nem vizuális reflexem volt. :P Mondjuk akkor jobb munkahelyem volt, kisebb megélhetési kiadással, szal hamar lecseréltem a gépet.

De ha az aukciózás feleolyan pocsékul fog menni mint Aionban akkor nem félek.

A nagy hangos gondolkodásomat befejezve, a kérdés az lenne h az említett gyártók közül van-e szimpatikus, vagy hírhedten rossz amit inkább mellőzzek?
Egy fórumon olvastam h a Saphire-okon pizzát lehet melegíteni télen, de az már vagy 4 éve volt, és ment is a fórumkarate mert páran cédték azt a gyártót, h tény h nem a legjobb, de csórónak megéri.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kraivan on 2012-05-08, 07:18:46
[wall of text]

Rosszmájúan, amíg ezt ide beírtad, meg is kereshetted volna a különbözetet...
Ez egy befektetés, ha nem költesz rá x-et, akkor csak a fogadat fogod szívni
később, mert x alatt drasztikusan esik a teljesítmény.

Gef: a generáción (első számjegy) belüli elhelyezkedést az utána következő
kettő szám jelöli, _10 és _20 a leges-legalja, amit nem is játékhoz, hanem
szimplán csak multimédiához, film-lejátszáshoz javasolnak, úgyhogy a 220-ast
felejtsd végre el, eleve már a 6__ szériánál tartunk, tehát 4 generáció van
azóta.
Radeonnál _3__, _4__ még a multimédiás, _5__-től kezdődnek a koca-gamer
kártyák.
Az adott kártya gyártója (pl. MSI, Giga, Leadtek, Palit, stb) mindegy.

http://www.pccentrum.hu/shop_products/10847/gigabyte-hd5570-1gb-ddr3---gv-r557d3-1gi-amdpciegpu650mhzram1600mhz1gbddr3128bitaktiv-hutesvga1xdvi1xhdmi/3
15871
http://www.pccentrum.hu/shop_products/10766/palit-geforce-430gt-1024mb-ddr3-hdmi-tc64--nvidia1gbddr3pcievga1xdvi1xhdmigpu700mhzram1400mhzaktiv-hutes/2
14248
legrosszabb esetben pedig http://www.pccentrum.hu/shop_products/10513/sapphire-hd5550-1gb-ddr2---directx-11-ati-eyefinity-ati1gbddr2pcievga1xdvi1xhdmigpu550mhzram1600mhz128bitaktiv-hutes/2
13522
Ennél olcsóbban nincs kártya, azokkal nem is érdemes foglalkozni.

Valamint sztem nézz körül kicsit jobban, talán még Szegeden is találni
ennél jobb árakon ezeket vagy hasonlóakat.

Cobra

Ennyi pénzért inkább használt kártyát nézzél. Processzor egyébként milyen van a gépben?

Fazék

érdekes problémába futottam.
és annyira fura, hogy félek, hogy ha t-online ügyfélszolgálathoz fordulnék vele, csak hülyének néznének.

t-online-os e-mail fiókjaink vannak, saját domain címmel.

van egy külföldi partnerünk, akitől kb 1 hónappal ezelőttig hiba nélkül megkaptunk minden e-mailt.

múlt héten rohadtul nem akartak válaszolni egy árajánlat kérésünkre, így hát fölhívtam őket, hogy kapják már össze magukat.
erre mondta hogy de hiszen minden levelemre válaszolt, már 2x átküldte az ajánlatot. elbizonytalanodtam. akkor elnézést, kérem küldje át még egyszer.

egy óra múlva se érkezett meg, írtam neki egy mail-t, hogy akkor próbáljuk már meg, hogy elküldi újból és cc-zi a privát gmail-es címemre.

és láss csodát 10 perc múlva ott volt gmail-es fiókomon a válaszlevél, címzettek között az irodai cím is, ahova meg semmi nem jött meg.

szóval jelenleg úgy áll a helyzet, hogy t-online-os e-mail címről tudok nekik írni, de ha ők arra válaszolnak, akkor nem kapok semmit, és azt állítják, hogy nem küldi vissza őket kézbesíthetetlenként.

ja igen, és kizárt, hogy a mi egyedi domain címünkkel legyen a probléma, mert egy kollégának van tőlünk teljesen független @t-email.hu végű címe, és arra is ugyanúgy áll ez a probléma...

természetesen spam láda, stb leellenőrizve
kipróbáltam, hogy csak t-online-os webmail felületet használva is él a probléma, szóval a levelezőprogramom is ártatlan

Kuroi Tenshi

Márpedig tőlük kell megkérdezned, nem került-e valamilyen filter listára
a partneretek email-címe. Ha fizettek a szolgáltatásért, akkor igenis
adjanak supportot.

Kraivan

QuoteGef: a generáción (első számjegy) belüli elhelyezkedést az utána következő
kettő szám jelöli, _10 és _20 a leges-legalja, amit nem is játékhoz, hanem
szimplán csak multimédiához, film-lejátszáshoz javasolnak, úgyhogy a 220-ast
felejtsd végre el, eleve már a 6__ szériánál tartunk, tehát 4 generáció van
azóta.
Radeonnál _3__, _4__ még a multimédiás, _5__-től kezdődnek a koca-gamer
kártyák.
Az adott kártya gyártója (pl. MSI, Giga, Leadtek, Palit, stb) mindegy.
Ezek azok a legfontosabb információk, amiket nem tudtam.

QuoteEnnyi pénzért inkább használt kártyát nézzél. Processzor egyébként milyen van a gépben?
használtra még rákérdezek, de azért nem mindegy h kapok 1 netalántán 2 év garanciát, vagy használtra 15-30 napos garanciát, márpedig a használt elektrotechnikákban nem bízok túlzottan.
A hely meg marad, mert bár nem a legolcsóbbak, mégiscsak törzsvendég az egyik dolgozó. Eddig is tisztességes munkát végzett, legalább az ő vállalkozásuk fusson az országban.

Öcsémék akartak meglepni egy jó fülhallgatóval karácsonyra, másik cégtől, gyári kontaktosat fogtunk ki, és dec 28án adtuk le, közölték h a visszavásárlás az 3-4 nap, 1 év garancia, 30 napos max határidővel felküldik pestre és vissza. Március végére meguntuk és visszaadták a termék árát. But happy xmass.

Quoteérdekes problémába futottam.
és annyira fura, hogy félek, hogy ha t-online ügyfélszolgálathoz fordulnék vele, csak hülyének néznének.

t-online-os e-mail fiókjaink vannak, saját domain címmel.

van egy külföldi partnerünk, akitől kb 1 hónappal ezelőttig hiba nélkül megkaptunk minden e-mailt.

múlt héten rohadtul nem akartak válaszolni egy árajánlat kérésünkre, így hát fölhívtam őket, hogy kapják már össze magukat.
erre mondta hogy de hiszen minden levelemre válaszolt, már 2x átküldte az ajánlatot. elbizonytalanodtam. akkor elnézést, kérem küldje át még egyszer.

egy óra múlva se érkezett meg, írtam neki egy mail-t, hogy akkor próbáljuk már meg, hogy elküldi újból és cc-zi a privát gmail-es címemre.

és láss csodát 10 perc múlva ott volt gmail-es fiókomon a válaszlevél, címzettek között az irodai cím is, ahova meg semmi nem jött meg.

szóval jelenleg úgy áll a helyzet, hogy t-online-os e-mail címről tudok nekik írni, de ha ők arra válaszolnak, akkor nem kapok semmit, és azt állítják, hogy nem küldi vissza őket kézbesíthetetlenként.

ja igen, és kizárt, hogy a mi egyedi domain címünkkel legyen a probléma, mert egy kollégának van tőlünk teljesen független @t-email.hu végű címe, és arra is ugyanúgy áll ez a probléma...

természetesen spam láda, stb leellenőrizve
kipróbáltam, hogy csak t-online-os webmail felületet használva is él a probléma, szóval a levelezőprogramom is ártatlan
QuoteMárpedig tőlük kell megkérdezned, nem került-e valamilyen filter listára
a partneretek email-címe. Ha fizettek a szolgáltatásért, akkor igenis
adjanak supportot.
Mint HD operátor amit vizsgálnak az h működik-e maga a levelezés.
webmail-re léptek be, mert ha outlook, thunderbird, etc kliens lenne, akkor azonnal szuperszervíz ajánlás.
a probléma így a webmailnél leledzik, a kérdés h hol.
az operátor ha lelkiismeretes, akkor küld egy tesztlevelet, amit ellenőiztek, h megkaptok-e, de ez házilag is megoldható, h magyar-magyar e-mailezés megy-e egymás között.
Ha szűrőben nincs benne az adott vállalkozó, akkor vélhetően fennállhat a levelesláda megtelt hiba, a noob és rosszul írja a címet gond.
Bár levelezésekre vannak külön szűrők, de az inkább vagy kimegy/érkezik minden vagy sem. Ott még talán megérné kutakodni, de megfelelő engedélyezéssel az operátor max kikapcsolja a szűrőt. (ugyebár 3 állapot van: mindent enged, szűr, szabadpálya)
Ha ezek alapján minden rendben, és magyar-magyar próbalevelezés működik, és mindez webmailen ugyebár, akkor magyar oldalról minden rendben tűnik.
Célszerű adott cégnél is jelezni h őnála mint küldő, és a szolgáltatójánál nincs-e hiba. Hisz kétoldalú a kommunikáció, és így mint telekom, mint fogadót ellenőriz téged magyar oldalról. Bármilyen pletyka ellenére nem interkontinentális a cég, és hiába lenne a másik ügyfél is telekomnál, az egy más ország, más rendszer, oda nem tudnak kinyúlni.

Írás közben még felmerült egy mód, de az meg weboldalakra menne, h ip track alapján megnézhetik h hol akad el a jel. De ez egy telefonbeszélgetés amit A gépről mérnek B-re, így ezt a telekom központban nem tudnák elvégezni.

Arra válaszolva h kötelesek intézkedni, arra meg sajnos többedoldalról megvan a szerződésben, h a hibabejelentőn szolgáltatást néznek. ugyebár van szolgáltató és felhasználói hiba. ha minden működik a hibabejelentő szerint, akkor SzSz-es tud utánanézni, és telrfonos pénzes segítség, vagy helyszíni kiszállás intézkedik jó pénzért, de garanciával, számlával. ha onnan visszavezethető h mégis szolgáltató oldali a hiba, természetesen nincs díjszabás.

De megjegyzem h tudakozós operátor lettem, és vannak tapasztaltabb ügyintézők nálam a t-nél rutinnal, nem csak elméleti rálátással. Én ezen az úton járnék el, ismerve a t kezelői adatbáziskezelőket, és ellenőrzőprogramokat

Fazék

Quote from: Kraivan on 2012-05-08, 17:40:25
ugye olyan kijelentést nem tehetek, hogy 100%-os bizonyossággal megkapunk mindenhonnan máshonnan leveleket, de szóval leveleket kapunk a céges e-mail címekre gond nélkül, magunknak hiba nélkül tudok oda-vissza küldözgetni, egyelőre csak ennél az egy olasz cégnél derült ki, hogy tőlük nem kapjuk meg a leveleket, máshonnan egyelőre nem panaszkodtak és nekünk se hiányzott semmi.

de akkor megpróbálkozom az ügyfélszolgálattal, csak persze a halál tudja a telefonos ügyfélszolgálat jelszavunkat, majd kutakodhatok a hihetetlenül rendben tartott szerződések között ^^"

Kraivan

Cobra-nak így utólag:
Pentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz

Kuroi Tenshi

Quote from: Kraivan on 2012-05-08, 18:06:05
Cobra-nak így utólag:
Pentium(R) Dual-Core CPU E6500 @ 2.93GHz

Az jó lesz, az még erősebb kártyát is kihajt.

Cobra

Ha max 15e ,akkor Radeon 5550. Nvidiából a GT430 lenne a hasonló teljesítmény, de az már 17e. Ezeknél alacsonyabb teljesítményűek sajnos csak korlátozottan alkalmasak játékra.
Ha mégicsak érdekelne a használt, akkor (ha jól olvastam Szegeden laksz): http://hardverapro.hu/apro/elado_msi_hd4850_1gb_ddr3_r4850-md1g_oc/friss.html
http://hardverapro.hu/apro/asus_9800gt_512mb_1ev_garival/friss.html
Ezek mondjuk régi felső-közép kategóriás kártyák, ennek megfelelő fogyasztással. Cserébe kb 3x sebességet tudnak az 5550-hez képest.

motifator

Azon gondolkozok, hogy lehet veszek asztali gépet. Viszont nem raktam már össze új gépet lassan 10 éve, úgyhogy a segítségeteket kérem.
Összeraktam magamnak ezt a konfigot: http://secure.newegg.com/WishList/PublicWishDetail.aspx?WishListNumber=17044731
Nem akartam ennyire drágát, de csak sikerült elszállni egy kicsit. Rá tudnátok nézni, hogy mi az, aminek nincs értelme, vagy amiből van olcsóbb, nem sokkal rosszabb alternatíva?
A gép úgy mindenre kéne, játékra és multimédiára is. Jó lenne, ha lehetne lefaragni az árból, de olyat szeretnék venni, amihez egy pár évig nem nagyon kell hozzányúlni.

Még amúgy nem szántam rá magam 100%-ban, hogy veszek gépet. Netezni meg munkára még éppen elmegy a laptopom, játékra meg ott van a PS3, de csak jó lenne egy gép, meg hát ugye D3 :D Ha ésszerűen le lehetne faragni az árból valamennyit, akkor könnyebben rászánnám magam.
Pl. az a videokártya mennyire overkill? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102984
Lehet, hogy elég lenne egy ilyen, vagy inkább egy ilyen Azért is lehet, hogy elég lenne egy kisebb, mert most még monitort nem tervezek venni, egy viszonylag kicsi és nem valami új HDTV-re lenne rákötve játékra meg multimédiára, szal lehet, hogy eleinte csak 720p-ben használnám.
Winyóból egyelőre elég az a kicsi SSD, később majd rakok bele egy nagy HDD-t, ha kell. Prociból csak vagy $20-al lenne olcsóbb egy 2500K, akkor már inkább az újabbat. Tápból lehetne olcsóbbat, de nem tudom, hogy azon érdemes-e nagyon spórolni.
Szal várom a véleményeket és kritikákat. De azért ne szedjétek le nagyon a fejem, tényleg nem vagyok otthon ebben a témában mostanában.
Előre is  :merci:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cobra

A táp feleslegesen nagy és drága, nézzél egy 400-450W körülit. Ha halkat akarsz, akkor pl Enermax Modu82+ 425W, ha Seasonic és kell a moduláris, akkor az M12II-ből az 520-as, moduláris kábelezés nélkül az  S12II430-as. Olcsóbban még halk és jó: FSP Aurum, bár ebből az 500W alattiak nem modulárisak. Corsairből a TX550M moduláris, kisebb meg nem nagyon van, csak kifutó CX-ek, amik annyira nem voltak jók.
Processzor meg alaplap a te döntésed, én ennyit nem költenék rá, mert játékoz feleslegesen erős még jó ideig.
A videókártya jelenleg a legjobb vétel, és látom alig drágább az OC mint a sima. Ennek a hűtője meg jónak tűnik.
Az SSD mellé vegyél mindenképpen egy tároló HDD-t is, valami 5400 fordulatú 1Tb-osat.

Amíg nincs normális monitorod, addig mondjuk elég a processzorban lévő HD4000 is, egész jó a teljesítménye alacsony felbontáson.

motifator

Köszi a tanácsokat Cobra!
Tápból akkor valami ilyesmi elég lenne? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817194090
Esetleg ez a Seasonic: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151074 Mondjuk nem tudom, hogy megéri-e a +$15

Az jó ötlet, hogy elsőnek kipróbálom csak a HD4000-el, és csak később veszek videókarit, ha lesz normális monitor vagy kell a nagyobb teljesítmény.

Prociból meg alaplapból vagyok a legkevésbbé otthon. Ha jobban vissza akarom vágni a végösszeget, akkor egy i3-2120 jó választás lenne?
Mondjuk ebben régebbi a videochip, lehet, hogy akkor mégis csak kéne egy olcsóbb videokártya, mondjuk ez?
A kisebb procihoz tudnátok ajánlani valami alaplapot? Esetleg ez?

Olcsóbb táppal, procival meg alaplappal máris lement az ár $500 környékére videokártya nélkül. Azzal a 6850-essel lenne $650 körül, ami most olyan 150 000 Ft környéke. Még mindig elég drága, de még az olcsóbb cuccokkal is elég bika gépnek néz ki. Legalábbis nekem még sose volt ennyire "új" gépem :)

Esetleg még valami ötlet? Észrevétel? Beszólás?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Kuroi Tenshi

7850 jo, de D3-hoz overkill. Intel 4000 viszont keves.
A kerdes, hogy milyen jatekok lesznek meg. Ha lesz
meg gepigenyes, akkor ajanlom, es irigykedunk,
mert itt sokkal dragabb.

Procibol sztem mindenkepp negymagos, ha hosszabb
tavra tervezed, de nem kell -K-s, sima tuningmentes
is eleg, sztem i5-2300 is jo lesz (Ivy csak3-8%-kal jobb
Sandynel, a kerdes, hogy ez arban megmutatkozik-e
ott).

Rambol legolcsobb 1600-as is eleg, nem kell fancy
hutobordas.

Cobra

Enermaxból a NAXN-t szerintem hanyagold, a Seasonic ennyi pénzért viszont ingyen van. Processzorból mindenképpen i5-öt (ha maradsz Intelnél). Inteles chipseteket már jó ideje nem követem, de a csúcs mindig csak 2 videókártyához éri meg.
Ha olcsóbb videókártyát akarsz, akkor 6850 vagy 7770. Nvidiából jelenleg nincs jó vétel középkategóriában.

motifator

Köszi szépen a segítséget Cobra és KT!
Végül i5-2400 lett a CPU, ramból maradt a GSkill, mert 1-2 dollárral lettek volna annál olcsóbbak és a GSkill-nek voltak a legjobb értékelései. Tápból a Seasonic-ot vettem, videokártya 6850-es lett.
Még belekerült egy DVD író, meg egér+billentyűzet, és így $770 lett a vége. Köszi mégegyszer!