Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Gauss_chan

QuoteOriginally posted by deyo
Asszem holnap én is veszek egy RW-t (feltételezem olyan mint a cd-nél)...:-))

Így van! Én TDK-RW -t vettem, azzal próbáltam és teljesen jó volt.
Csak annyi a különbség a síma dvd-vel szemben hogy az rw-t sokkal lassabban írja, de majd meglátod. Sok sikert hozzá! :)
Egyébként meg esetleg érdemes lenne visszamenni az üzletbe, hátha van nekik a pult alatt pár tucat B's Gold íróprogram. :D

deyo

QuoteOriginally posted by Gauss_chan
Így van! Én TDK-RW -t vettem, azzal próbáltam és teljesen jó volt.
Csak annyi a különbség a síma dvd-vel szemben hogy az rw-t sokkal lassabban írja, de majd meglátod. Sok sikert hozzá! :)
Egyébként meg esetleg érdemes lenne visszamenni az üzletbe, hátha van nekik a pult alatt pár tucat B's Gold íróprogram. :D
Szted ha visszamennénk az üzletbe adnának dvd író programot csak úgy? Mert azért nem fogok megintcsak nemtomennyit kiadni:-((

Sikerült egy Toshina DVD-rom-os gépet keresnem a közelben (kolesz) és az még annyit se lát a DVD lemezből, mint az író (az legalább megmondja, hogy van benne lemez (disc info-ra), de már be nem olvassa... az olvasó még azt se látja:-(((
Sikeült elcsesznem életem első DVD-ját:-)))) Hurrá:-))
Addig most nem írok semmit amig ki nem tapasztalom a dolgot egy RW-vel...:-((((
Ha sikerül rájönnöm mi volt a gond megírom... nehogy más is abba a hibába essen:-)))

Gauss_chan

deyo:

Az ismerősöm vett magának egy cd írót. Hazament és akkor látta, hogy nem adtak hozzá író programot. Visszament a boltba és kérte az eladótol. Mint kiderült csak azért nem adták oda mert nem szokták kérni, de az hozzá jár. Szerintem megér egy utat.
Ami pedig a dvd-t illeti. Én már nem lepődöm meg azon, hogyha egy dvd olvasó nem olvas be egy lemezt, mégha az jó is.
Egy az, hogy sajna a különböző gyártók más és más márkákat preferálnak. A dvd írók/olvasók csak azokat tudják beolvasni a többit nem. A másik probléma pedig a szabványokkal van.
Te plusszos dvd-t írtál, azonban a dvd olvasók többsége a minuszosat szereti csak. Most már javulóban van a helyzet de ez még mindíg probléma szokott lenni. Szóval szerintem ha veszel is minuszos lemezeket vegyél. :)

deyo

deyo:

Az ismerősöm vett magának egy cd írót. Hazament és akkor látta, hogy nem adtak hozzá író programot. Visszament a boltba és kérte az eladótol.

Ami pedig a dvd-t illeti. Én már nem lepődöm meg azon, hogyha egy dvd olvasó nem olvas be egy lemezt, mégha az jó is.

Te plusszos dvd-t írtál, azonban a dvd olvasók többsége a minuszosat szereti csak. Most már javulóban van a helyzet de ez még mindíg probléma szokott lenni. Szóval szerintem ha veszel is minuszos lemezeket vegyél. :)
Akkor asszem teszek majd egy próbát az író progival:-))

Erről olvastam, de nem tudtam, hogy ennyire gázos ez a kül. DVD szabvány dolog:-((

Ja... csak azért vettem +-osat mert -os nem volt... de legközelebb inkább várok ha kell:-((

Ja... amúgy az baj lenne ha az írót használnám olvasónak is?? Mert azt tudom, hogy a CD írókkal ezt nem igazán volt érdemes megtenni... A DVD írók ezt mennyire bírják?:-))

Gauss_chan

QuoteJa... amúgy az baj lenne ha az írót használnám olvasónak is?? Mert azt tudom, hogy a CD írókkal ezt nem igazán volt érdemes megtenni... A DVD írók ezt mennyire bírják?:-))

Nekem csak egy cd olvasóm van mellette. Erről játszom és hallgatok zenét, stb.., ezzel sem csökkentve az íróm élettartamát, de dvd olvasót nem fogok csak ezért venni. Nem lesz olyan terhelésnek kitéve mintha cd lenne. Legalábbis nálam. :D  Szóval szerintem elég ha van mellette egy cd olvasó és akkor nem lesz vele gondod.

deyo

Nekem csak egy cd olvasóm van mellette. Erről játszom és hallgatok zenét, stb.., ezzel sem csökkentve az íróm élettartamát, de dvd olvasót nem fogok csak ezért venni. Nem lesz olyan terhelésnek kitéve mintha cd lenne. Legalábbis nálam. :D  Szóval szerintem elég ha van mellette egy cd olvasó és akkor nem lesz vele gondod.
Én se azt akarom, hogy a DVD-ről nézem az anime-ot... azzal archíválom, azt majd ha kedvem támad újra megnézni (lehet fél év/egy év akkor előveszem felmásolom és megnézem...) asszem ez nem olyan nagy terhelés:-))

Érdekes dolgok mennek itt... csak úgy próbaképpen a Nero Express-el mintha írni akarnék (a megírt dvd-vel benn) és akkor kiírja, hogy nem multisession-ös disc... de továbbmegy és..és kilistázza a disc tartalmát... az összes fájl fel van sorolva helyes mérettel, meg minden... szal most megpróbálok egy image fájlt készíteni a disc-ről... asszem akkor fog padlót az állam (lehet, hogy egy emelettel lejjebb) ha abban meg meglesznek a fájlok... bár asszem inkább nem reménykedek:-((( De 1 próbát megér:-))

Gauss_chan

deyo: Erre én is kiváncsi vagyok. Légyszi majd írd meg, hogy mi lett a vége.

deyo

deyo: Erre én is kiváncsi vagyok. Légyszi majd írd meg, hogy mi lett a vége.
Ahogy várható volt nem jött be:-((
Az alcohol a köv hibát dobta ki a grabbel-és 100%-os állapotánál:-((

20:25:02 Disc read error at: 2287600
20:25:02 Disc dumping failed!
         Error message: [05/21/00] - Logical Block Address Out Of Range
20:25:02 T:\Anime\kiddy_grade.mds: Image file writing aborted!

Lehet, hogy vkinek mond vmit ez a hiba... nekem sajna nem:-((

Gauss_chan

Hát nagyon úgy néz ki, hogy ez a dvd valamilyen oknál fogva rosszul lett megírva. Remélem a következő jobban sikerül. :)

.Attila

AMV-ket raknék fel az ftp-re, csak a Total Commander-nél tök üres ablakot hoz be, a copy persze nem működik. Mit kéne csinálni?

Spectre

QuoteOriginally posted by Trivi
AMV-ket raknék fel az ftp-re, csak a Total Commander-nél tök üres ablakot hoz be, a copy persze nem működik. Mit kéne csinálni?

Be van kapcsolva a passzív mód?
"Don't worry. I struck you with the back of the sword. Oh, sorry. This sword is double-bladed."
"One must admire how well the laws of physics were written."

deyo

Hát nemtom... lehet (biztos), hogy nem veszek ilyet többet... ma vettem Primedisc DVD-RW-t és ugyanúgy írtam meg mint a Fujifilm+R-t... és ezzel semmi gond nem volt... minden megy ahogy kell... lehet, hogy én vonok le rossz következtetést, de sztem ha mindent ugyanúgy csináltam, az rossz, ez meg jó, akkor talán nem az én hibám hanem a F+R nem egy nyerő választás:-(((
Azért jó tudni, hogy potyára vettem meg:-(((

Erre én csak azt mondom:
Az okos legalább a saját kárán tanul ha másén nem is... A hülye még azon se.

sam7

Srácok, akad egy kis problémám. Tegnap letöltöttem a Wolf Brigade-ot, de a felirat az alább iformátumban van: .SSA

Eleddig még nemvolt szerencsém egyik lejátszóval sem. Valaki megmondaná, hogy melyik viszi normálisan? (Bsplayer kizárva, nem bírja a W98)

.Attila

QuoteOriginally posted by Spectre
Be van kapcsolva a passzív mód?

Passzív mód? Az meg mi?

Gauss_chan

QuoteOriginally posted by sam7
Srácok, akad egy kis problémám. Tegnap letöltöttem a Wolf Brigade-ot, de a felirat az alább iformátumban van: .SSA

Eleddig még nemvolt szerencsém egyik lejátszóval sem. Valaki megmondaná, hogy melyik viszi normálisan? (Bsplayer kizárva, nem bírja a W98)

Biztos van egyszerűbb módszer is, de én azt csináltam, hogy megadtam az ffdshow-nak a subfájl elérési útját. Az ffdshow ismeri az ssa-t. :D  Persze ennek feltétele, hogy az ffdshow legyen feltelepítve.

Gauss_chan

Trivi:
Total vagy Windows Commander-ben, amikor létrehozol egy új ftp kapcsolatot, akkor a lap alján van egy checkbox,
"Passzív mód használata felirattal". Amíg ezt nem kapcsolod be, addig nem fogsz látni semmit.

sam7

Biztos van egyszerűbb módszer is, de én azt csináltam, hogy megadtam az ffdshow-nak a subfájl elérési útját. Az ffdshow ismeri az ssa-t. :D  Persze ennek feltétele, hogy az ffdshow legyen feltelepítve.

Köszi szépen, segített. Bár már afilm 90%át megnéztem, pár szót nemértettem, de ez legalább egy jó indok, hogy újra megnézzem, mert bizony ez számomram az eddigi legjobb anime!

.Attila

Trivi:
Total vagy Windows Commander-ben, amikor létrehozol egy új ftp kapcsolatot, akkor a lap alján van egy checkbox,
"Passzív mód használata felirattal". Amíg ezt nem kapcsolod be, addig nem fogsz látni semmit.

Már megtaláltam, de azért kösz! mellesleg már felment egy pár amv.

VASH

ffdshow

Tudom lama vagyok de ez mi:confused: :confused: :confused:
You can't stop me
I love the world with all its lies
You can't stop me
I'm close enough to kiss the sky
keep it to myself
keep it to myself

deyo

Asszem itt megint van egy kis kavirc...:-((
Az ogm-es változat szerinti 11. rész ugyanaz mint az avi-s változat szerinti 12. rész..:-(((
Ha esetleg az evis van elcsúszva, akkor abból viszont nincs 13. rész:-((
ÁÁÁÁ.. akkor most melyik is melyik? Nem szeretnék egy részt se kihagyni:-((

Cobra

az avi-s biztos megvan végig, csak a 27. rész kicsit bugos (nálam), de az úgyis csak egy összefoglaló rész, az ogm-et nem néztem
Hide and fear, Cobra Commander is here !

deyo

QuoteOriginally posted by Cobra
az avi-s biztos megvan végig, csak a 27. rész kicsit bugos (nálam), de az úgyis csak egy összefoglaló rész, az ogm-et nem néztem
A USTeam-en vegyesen vannak fenn részek... van ami csak avi-s, csak ogm-es és van ami mindkettő formátumban fenntvan:-))
Sajna az említett 12(ogm) vagy 13(avi) ponnt nincs fennt:-(((
Megnéztem mIRC-en és ott meg is van, csak hát ott fél év mire az ember sorra kerül:-(((

Gauss_chan

QuoteOriginally posted by VASH
Tudom lama vagyok de ez mi:confused: :confused: :confused:

Ennél szebben én sem tudnám leírni: :D

ffdshow is DirectShow decoding filter for decompressing DIVX and XVID movies using libavcodec or xvid with rich set of video postprocessing filters. ffdshow can also be used as a separate postprocessing filter for other decoders.

Cobra

A USTeam-en vegyesen vannak fenn részek... van ami csak avi-s, csak ogm-es és van ami mindkettő formátumban fenntvan:-))
Sajna az említett 12(ogm) vagy 13(avi) ponnt nincs fennt:-(((
Megnéztem mIRC-en és ott meg is van, csak hát ott fél év mire az ember sorra kerül:-(((
Ez érdekes, amikor én szedtem le a részeket, akkor meg volt mindegyik avi, de csak néhány ogm, most több az ogm, de hiányoznak avi-k :confused:
ZSOZSO !!!
Hide and fear, Cobra Commander is here !

roderick

Ha a Bsplayert 1280x1024-es felbontásban használom, akkor mindig egy Overlay Failed-et kapok az arcomba... vajh mit?l lejet?
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

zsozso

QuoteOriginally posted by Cobra
Ez érdekes, amikor én szedtem le a részeket, akkor meg volt mindegyik avi, de csak néhány ogm, most több az ogm, de hiányoznak avi-k :confused:
ZSOZSO !!!

Ezt mond annak aki feltoltotte... Belebujni nemtudok.
Death is the only redemption

Karma XXL

QuoteOriginally posted by roderick
Ha a Bsplayert 1280x1024-es felbontásban használom, akkor mindig egy Overlay Failed-et kapok az arcomba... vajh mit?l lejet?

Nálam akkor csinál ilyet a bsplayer, ha tv-outtal akarom használni. Próbáld meg Media Player Classic-kal! (vagy esetleg LINUXal :) )

Silme

léci vki segítsen! melyik az a progi, amivel  lehet lejátszani .avi-t, és ami tud mellé .srt feliratot is mutatni? légyszi választ ide küldjétek: serebii@freemail.hu
*~* Holy Bell *~*

Karma XXL

Asszem itt megint van egy kis kavirc...:-((
Az ogm-es változat szerinti 11. rész ugyanaz mint az avi-s változat szerinti 12. rész..:-(((
Ha esetleg az evis van elcsúszva, akkor abból viszont nincs 13. rész:-((
ÁÁÁÁ.. akkor most melyik is melyik? Nem szeretnék egy részt se kihagyni:-((

Bocs, de melyik animérõl van szó? Ha esetleg a Chobitsról (ott is ilyen gondok vannak), abból fel tudnám tölteni a Chii Plays (13.) részt.

deyo

QuoteOriginally posted by SysOP XXL
Bocs, de melyik animérõl van szó? Ha esetleg a Chobitsról (ott is ilyen gondok vannak), abból fel tudnám tölteni a Chii Plays (13.) részt.
Jaja... a Chobits-ről van szó... az, hogy 13. rész nem sokat mond a számozás összekeverése végett, de igen... a Chii Plays az amelyik hiányzik... (legalábbis asszem):-)))
A végefelé volt egy összefoglaló rész... abban volt, hogy vmi szerepjáték féleséget játszottak... na azt a részt nem láttam:-(((