Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Darkstar

Ki milyen vinyóellenőrző programot ajánl? Mármint ami a S.M.A.R.T.-ból szedi ki adatokat, és szépen közli velem a vinyó részletes állapotát. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: Darkstar on 2006-12-15, 11:36:38
Ki milyen vinyóellenőrző programot ajánl? Mármint ami a S.M.A.R.T.-ból szedi ki adatokat, és szépen közli velem a vinyó részletes állapotát. :)
Engem is érdekel!!!

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-12-15, 11:36:38
HD Sentinel. Egy fél éve használom, nagyon jó. Meg is vettem, pedig nem szokásom. :D (Mondjuk olcsó volt, egy magyar srác a fejlesztő, ráadásul nagyon korrekten válaszolgat a kérdésekre, ha találok valami bugot a programban és szólok neki akkor pár nap múlva jön ki a javított beta, stb...)

Darkstar

Thx, akkor kipróbálom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-12-15, 11:42:30
Thx, akkor kipróbálom.
Mindenképp a legfrissebb beta-t rakd fel, mert nagyon sokat fejlődött a program a legutóbbi stable release óta.

sirtomi

Ezt kipróbálom én is. Köszi!

Selmo

Jó ez a program, bár annak kevésbé örülök, hogy a winyóm élettartama már csak 756 nap. XD

A tökéletesség unalmas.

Liquid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-15, 00:38:11
"Ipari standard" a Cubase. Eddig még csak ezt használtam,
de tudom, hogy még egy rakás van ezen kívűl, változó
funkcionalitással. Freeware-ek közül asszem az audacity
is kezel több sávot. Google multitrack editor biztos kidob
jópár találatot.

Hali! Na megvan a Cubase. Annyi lenne a kérdésem h ha megnyitom a fájlt amit szét szeretnék szedni akkor azt hogy csináljam? Meg van nyitva de nem nagyon értek hozzá és nemtom szétszedni a hangsávokat vagy egyáltalán megnézni h szét lehet-e...

sirtomi

HD Sentinel legújabb bétájának feltelepítését nem ajánlom senkinek. Gyakorlatilag megölte gépemet.

Indítás után homokóra felvillant majd szépen minden lefagyott, feladatkezelő sem jött be, majd az egér kurzor is megállt. Csak a reset segített.

Darkstar

Szintén ugyanezt tapasztaltam. Bár 1* volt, hogy kb csak 1 perc után ölte le a gépet, de miután leszedtem, nem volt több fagyás.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

sirtomi

Quote from: Darkstar on 2006-12-15, 23:21:49
Szintén ugyanezt tapasztaltam. Bár 1* volt, hogy kb csak 1 perc után ölte le a gépet, de miután leszedtem, nem volt több fagyás.
Tettem egy újabb próbát az első fagyás után, most már uninstalálni sem tudom :)

Fazék

nálam hibátlanul föltelepült és azóta is gond nélkül fut a legfrissebb beta változat (v1.71b)

Próféta

Quote from: Fazék on 2006-12-15, 23:23:54
nálam hibátlanul föltelepült és azóta is gond nélkül fut a legfrissebb beta változat (v1.71b)
Szintúgy.

De nyilván nem mindenkinél működik. Ezért béta.

Kuroi Tenshi

Quote from: Liquid Snake on 2006-12-15, 20:56:58
Hali! Na megvan a Cubase. Annyi lenne a kérdésem h ha megnyitom a fájlt amit szét szeretnék szedni akkor azt hogy csináljam? Meg van nyitva de nem nagyon értek hozzá és nemtom szétszedni a hangsávokat vagy egyáltalán megnézni h szét lehet-e...
Lolz...
mondtam, hogy csak multitrack sávok! Azaz van benne minden hangszerre pár
sáv. Te meg gondolom valami sztereóba lemixelt anyagot akarsz szétszedni,
ugye? Hát evvel nem fog menni (bár amennyi plugin van hozzá, ... de akkor is
erősen kétlem). Ehhez mastering-színtű szoftver (meg hozzá hardver) kellene.
Esetleg a neten kószál pár sw, amivel gyenge minőségben, de sok munkával
meg lehet ezt csinálni. Sztem felejtsd el. Olyan, mint a kakaó: miután a kakaót
a tejbe bekeverted, már nem szeded ki egykönnyen.

Liquid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-12-16, 01:13:41
Quote from: Liquid Snake on 2006-12-15, 20:56:58
Lolz...
mondtam, hogy csak multitrack sávok! Azaz van benne minden hangszerre pár
sáv. Te meg gondolom valami sztereóba lemixelt anyagot akarsz szétszedni,
ugye? Hát evvel nem fog menni (bár amennyi plugin van hozzá, ... de akkor is
erősen kétlem). Ehhez mastering-színtű szoftver (meg hozzá hardver) kellene.
Esetleg a neten kószál pár sw, amivel gyenge minőségben, de sok munkával
meg lehet ezt csinálni. Sztem felejtsd el. Olyan, mint a kakaó: miután a kakaót
a tejbe bekeverted, már nem szeded ki egykönnyen.

OK, értem. Látom én is h nem olyan egyszerű ez mint azt az elején hittem. Ez a kakaós dolog nagyon jó példa :D  :hopp:  :lol:

Selmo

Quote from: sirtomi on 2006-12-15, 23:20:04
HD Sentinel legújabb bétájának feltelepítését nem ajánlom senkinek. Gyakorlatilag megölte gépemet.

Indítás után homokóra felvillant majd szépen minden lefagyott, feladatkezelő sem jött be, majd az egér kurzor is megállt. Csak a reset segített.
SATA winyó? Öcsémnél gyakorlatilag semmit sem lát a SATA winyóból, kiírja, hogy nincs adat, vagy ilyen. :eek:

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Igen SATA winyó.

Felraktam a Paragon Hard Disk Manager 8-at. Ez is ugyanazt a fagyást produkálja. Megjelenik a progi képe, de ablak már nem jön be, egy idő után már semmire sem tudok kettintani és csak a reset segít.

Ugye nem a winyóm haldoklik???

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2006-12-16, 11:41:00
Igen SATA winyó.

Felraktam a Paragon Hard Disk Manager 8-at. Ez is ugyanazt a fagyást produkálja. Megjelenik a progi képe, de ablak már nem jön be, egy idő után már semmire sem tudok kettintani és csak a reset segít.

Ugye nem a winyóm haldoklik???
Valószínűleg inkább a vezérlővel van probléma. Milyen chipsetes az alaplap? (Ha van esetleg valami ismerős a közelben akinek másféle alaplapja van, ahhoz pl. átvihetnéd kipróbálni.)

sirtomi

Quote from: Zsiga on 2006-12-16, 13:55:44
Valószínűleg inkább a vezérlővel van probléma. Milyen chipsetes az alaplap? (Ha van esetleg valami ismerős a közelben akinek másféle alaplapja van, ahhoz pl. átvihetnéd kipróbálni.)
Gigabyte GA-K8NF-9 alaplapom van, NForce 4-4X chipset.

Winyó meg nem ugrik be mulyen :)

Szerk: Samsung winyóm van :) 200GB

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2006-12-16, 14:06:20
Quote from: Zsiga on 2006-12-16, 13:55:44
Gigabyte GA-K8NF-9 alaplapom van, NForce 4-4X chipset.

Winyó meg nem ugrik be mulyen :)
Az nForce-os lapok között mindig előfordultak vinyókezelési problémák, könnyen lehet hogy emiatt van. Szerintem érdemes lenne kipróbálni másik gépben; illetve írj egy emailt HD Sentinelnek (vagy írj a topicjába a PH!-n), valószínű tud segíteni, és a bugreportok is mindig jól jönnek a fejlesztésben.

Selmo

Hm... Öcsémnek ASUS alaplap Samsung winyóval, talán típushiba?

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Samsung vinyó itt is van.  :haha: Lehet megvan a gond?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2006-12-16, 14:41:47
Samsung vinyó itt is van.  :haha: Lehet megvan a gond?
:)
Mondjuk tesóm gépén Samsung vinyóval megy, bár az PATA, nem SATA, de elképzelhető.

Cobra

Rakjátok fel a Speedfant, annak is van Smart része, bár túl sok információt nem ad.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Rounin

Hát nekem samsung vinyóval tökéletesen megy, szóval a samsung önmagában tuti nem hibaforrás.^^

.Attila

Winfos word most jól felbaszta az agyamat.
Élőláb: hol lehet beállítani, hogy amit írok, az csak az aktuális oldalon jelenjen meg?

Előhívtam a súgót, ahol nincs címszó keresés (WTF??????). Csak néhány témakör volt, és mindössze néhány hülye dolgot mond. Hát ez tényleg fos.
Nem lehet megtalálni egy alapvető dolgot, és a segítő is egy rakás szar.

Próféta

Quote from: .Attila on 2006-12-16, 22:37:23
Winfos word most jól felbaszta az agyamat.
Élőláb: hol lehet beállítani, hogy amit írok, az csak az aktuális oldalon jelenjen meg?
Én azt hiszem, hogy az élőláb fogalmilag azt jelenti, hogy minden oldalon megjelenik. Persze bisztos lehet valahogy makrókkal trükközni, hogy oldalszámfüggő tartalma legyen, de nem arra való.
Amit keresel, az inkább valami lábjegyzet, vagy ilyesmi, nem?

(t) tévedés joga fenntartva

Kuroi Tenshi

Élőfej/élőlábat a word2003 jól elszúrta, ott az Élőfej/élőláb
eszköztár - Oldalbeállítás - Elrendezés fülön lehet, az "Első
oldal eltérő" beikszelésével, vagy a Hatókör beállításával, de
még ez sem engedi, hogy minden oldalon más legyen.

.Attila

Szerencsére pont az utolsó oldalon akarom használni az élőlábat, így a hatókört az "aktuális ponttól" opcióra állítva meg tudtam oldani a problémát.
Próféta: a lábjegyzet az élőlábba jön ;)

Próféta

Quote from: .Attila on 2006-12-16, 23:42:36Próféta: a lábjegyzet az élőlábba jön ;)
Megnéztem, és csakazértse. Word 2002 legalábbis úgy értelmezi az élőláb fogalmát, mint én.