Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Alkyra

Quote from: Zsiga on 2008-05-15, 17:19:37
Quote from: Alkyra on 2008-05-15, 16:50:36
A kedves programozó emberektől szeretném megkérdezni, hogy a Dell Laptopomon(Vostro 1500) át lehet-e programozni a "Dell Media Center" gombot valami más funkcióra manuálisan?(direktbe nem engedi s nem lehet beállítani)
LOL
Csak nekem jutott eszembe a klasszikus "mondjatok egy tuningprogramot amivel kocsis képeket lehet tuningolni"? :D

Btw. 10 sec google.
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=218205
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=155997

Én akárhogy keresetem rá nem adta ki-.-
Köszönöm szépen azért.

edit: nem jött be.:P keresek tovább akkor. ezt az oldalt úgyse ismerem. hátha kidob valamit.
edit2.: mégis bejött. csak kellett neki egy restart.:)

Mégegyszer köszönöm szépen akkor.:)

Kvikveg

CS:S versus alaplapra integralt ATI Radeon1200:   sok:0
Per pill valamiert egy ido utan elszall, uj driverrel is. Hosszu ido ota eloszor elveznem a masik fejenek ledurrogtatasat, erre ez a dog szabotal.
-> Videokartyat vennek.
[spoiler=gep]processzor
AMD Athlon64 X2 4600 2x512kb AM2 
Dual-Core, 4,6xx GHz, 2400MHz/2000MHz, 512kb x 2

alaplap Gigabyte MA69G-S3H AMD690G Socket AM2 mATX
Socket AM2, AMD, AMD 690G+SB600, DDRII, PCI-E x16, ATX,
Integrált VGA, Firewire, Gigabit LAN, Raid, HDMI port

memoria Kingston DDR-II 2 x 1GB/667MHz
[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Mennyi videoram van engedélyezve a biosban? Illetve Steam oldalát kéne megnézned, hátha írnak rá valamit.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-05-16, 22:15:13
Mennyi videoram van engedélyezve a biosban? Illetve Steam oldalát kéne megnézned, hátha írnak rá valamit.
Beallitott videoramot meg lehet nezni gep lelovese nelkul?

edit: shared memory talan.. nezem...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Elvileg igen, pl Everest jó eséllyel kiírja pontosan. Illetve a felhasználható rammenyiségból is kiderül. 128Mb legyen beállítva, vagy ha van 2Gb ramod, akkor lehet 256 is.

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-05-16, 22:23:36
Elvileg igen, pl Everest jó eséllyel kiírja pontosan. Illetve a felhasználható rammenyiségból is kiderül. 128Mb legyen beállítva, vagy ha van 2Gb ramod, akkor lehet 256 is.
teljes fizikai 1024 MB
szabad fizikai 512,23 MB
teljes virtualis 2 GB

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2008-05-16, 22:12:38
-> Videokartyat vennek.

Keret?

GDDR3-as Nv 8600GT: 15k+
ATi 3850: 25k+
nv 8800GT512: 32k+

Kvikveg

15 koruli ok
Most a video minoseget lejjebb tettem, oknak tunik, de ez semmit sem jelent.
Viszont a szerveren per pill masodpercek alatt kinyirnak. :/

Cobra

Ebből nekem úgy tűnik, hogy 512Mb van lefoglalva, ezt lejjebb kéne venni 128-ra. Nem biztos, hogy segít, de legalább nem foglalja feleslegesen a ramot.

Kuroi Tenshi

Én viszont arra tippelnék, hogy ez nem az integrált
grafika memória-foglalása, hanem a teljes ram-
használat. Olyan elvetemült beállítást, hogy 512MB
ramot ad az integrált grafnak, nem hinném, hogy
gyárilag beállítanának.

Member

Úgy "hallom", hogy az alaplapomon bedöglött a hangkimenet. Lehet ilyenkor bármit is tenni? Tegnap este fülhallgatóval hallgattam és még ment, de nem akartam felverni a családot éjfélkor (a hangfal DVDhez lenne és nincs rajta fülldugesz), ma reggel visszadugtam és semmi.

Ja, mégsem, csak néha bealkotnak az olyan cuccok, amit keresztapám a pc-hez vesz, miközben DVDhez való...

Fazék

egy .msg file-t, ami formázott és képek is vannak benne, mi a fenével tudnám eredeti formájában olvashatóan megjeleníteni? :comp:
outlook nem érdekel. azon kívül.
letöltöttem több programot is, de mindegyik csak kóddal teletűzdelten jelenítette meg a szöveget, és a képeket is csak csatolmányként tudtam megnézni.
thunderbird-ben vagy akár outlook express-ben mit kell művelni, ha meg akarok nyitni egyetlen .msg file-t magában? csak mert semmit sem voltak rá hajlandóak reagálni... :comp:

Próféta

Ez valami Outlook-saját formátum lesz. Itt azt mondják, küldesd újra emberibb formátumban.
Létezik az, hogy RTF van benne?
The Bat esetleg viszi? Mintha neki is lenne .MSG formátuma, ami persze nem biztos, hogy egyezik az Outlook / Exchange azonos nevűével.

Liquid Snake

Van egy kis problémám. LimeWire-el töltögettem és van egy kép amit nem szedett le mert megállítottam, és azóta is ottvan félig a mappában nem tudom sehogy kitörölni egyfolytában ezt írja ki: ...fájl nincs meg   Átugrik Újra Megszakít -.- Én törölni akarom em átugrani,újrapróbálni vagy megszakítani :D Vki nem tud vmi megoldást? Nagyon idegesítő mert szeretem ha rend van a gépemen és ez az 1 kép vagy 3 mappát tart fel, mert ugye addig azokat sem lehet törölni míg benne van a kép -.- PLS help  :zomg:

Próféta

Ugye nem használja semmilyen program azt a fájlt? Tehát pl. LimeWire már rég lemondott róla, nem jelenik meg a letöltési listában, ugye?
Rejtett fájl?
Egyedül van már csak abban a könyvtárban? Ha igen, akkor előkapod a cmd-t, odamész abba a könyvtárba, és del *.*?

Liquid Snake

Quote from: Próféta on 2008-05-21, 17:58:33
Ugye nem használja semmilyen program azt a fájlt? Tehát pl. LimeWire már rég lemondott róla, nem jelenik meg a letöltési listában, ugye?
Rejtett fájl?
Egyedül van már csak abban a könyvtárban? Ha igen, akkor előkapod a cmd-t, odamész abba a könyvtárba, és del *.*?

cmd-ben sikerült kitörölni a fájlt de a mappákat nem lehet. Még szenvedek vele kicsit nemtom mivan vele...

edit.: Na sikerült mindent eltűntetni, legközelebb ezt se kell kérdeznem :D Thx Próféta

White SeeD

Mint ps2-t csak képről látott ember feltenném a kérdést.
Emulátort elindítom.
Bejön a browserver meg a system configuration.
Jó, beállítgatok mindent, leformázom a mem cardot.

De hol a *** életbe indítom a gamet?!
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Makos

Quote from: White SeeD on 2008-05-21, 19:52:15
Mint ps2-t csak képről látott ember feltenném a kérdést.
Emulátort elindítom.
Bejön a browserver meg a system configuration.
Jó, beállítgatok mindent, leformázom a mem cardot.

De hol a *** életbe indítom a gamet?!

A problémád megoldódott ha jól láttam (FF topic) :)
Mellesleg felesleges ps2-ős játékokat gépen nyomni mer vagy nem indul el vagy nagyon nagyon lassúúúúú

White SeeD

Megy az, én az FF-eim nagy részét emun nyomtam végig. :smile:
Ha az ember kikapcsolja a hangot tökéletes valós sebeséggel fut :smile:

A DVD-vel meg az volt a probléma (egy tucat felforgatása után) hogy a dc beállításnáll, rosz fajta volt megadva, és noha elindúlt az emulálás, úgy vette ki, hogy nincsen bent lemez.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kikuchiyo

Hibajelenség:
A testvérem laptopja csak akkor tud csatlakozni a wireless hálózatra, ha az én gépem is be van kapcsolva.
Amíg nincs, addig mintha nem is érzékelné.

Ötlet?
Failure is the default option

Próféta

Ad-hoc módban megy a kommunikáció, és te vagy az átjátszóállomás az öcsi és az internetcsatlakozás közt?

kikuchiyo

Ha így lenne, érteném.

De infrastructure módban megy, lent van a pincében a router, ahhoz csatlakozik mindkét gép.

És van, hogy a gépem nélkül is megy nála.
De ha hosszabb ideig nincs bekapcsolva a gépem, akkor már nem. Legalábbis asszem, nem győződtem még meg róla, hogy determinisztikus a jelenség.
Failure is the default option

Xzone

Szerintem a router a felelős a dologért, nézd át a LAN IP és a wireless beállításokat imo. Talán ráakadsz valami hibára.

Próféta

Lehet, hogy alapból neked osztja a DHCP az első szabad címet, és azt nem szereti valamiért az öcsi gépe? De ha te elhalászod előle, akkor már a másodikat kapja, és az jó, amíg kikapcsolás után le nem jár a lease?

Egyáltalán: jelerősséggel van gond, vagy csak a kapcsolódásnál?
Meg tudsz nézni valami részletes logot, hogy mi zajlik, amikor az öcsi kapcsolódik? /var/log/fogalmamsincsmi, vagy Windows Event Log? Ha más nem, sikeres és sikertelen küldeményeket számolnia kéne a csatlakozáskor, azt talán GUI-ra is kivezették...
Esetleg router oldali logot is nézz, ha van.

Cobra

Szerintem is IP kiosztási gubanc lesz. Lehet routerben be van kapcsolva a DHCP, de a laptopon fixre van állítva az IP. Így ha mindkét gép ki van kapcsolva és az övé lett előbb bekapcsolva, akkor ő kapná a .100-at, de neki a .101 van fixre benyomva.

Baggio

egyszer már beírtam ezt ide: szóval az a gond hogy a windows vista képnézegetőjében elsárgult minden. van egy alap sárgás színe az egésznek. a többi programmal jó, a windows media centerrel is.
valaki azt tanácsolta a multkor hogy keressem meg a vistában az egyes programok színséme beállítását vagy mit mert valszeg csak az állítódott el. feltúrtam már az egész vistát meg a help-jét de még így se találom. szóval tudja valaki hol kell ezt átállítani?

Zsiga

Quote from: Baggio on 2008-05-24, 17:20:19
egyszer már beírtam ezt ide: szóval az a gond hogy a windows vista képnézegetőjében elsárgult minden. van egy alap sárgás színe az egésznek. a többi programmal jó, a windows media centerrel is.
valaki azt tanácsolta a multkor hogy keressem meg a vistában az egyes programok színséme beállítását vagy mit mert valszeg csak az állítódott el. feltúrtam már az egész vistát meg a help-jét de még így se találom. szóval tudja valaki hol kell ezt átállítani?
Képernyőbeállítás/Speciális/Színkezelés. Ami színbeállítás van a Vistában az mind ezen belül van.

Manitu

Egyébként nem használ. Nálam is ugyanazt csinálja, csak annyi különbséggel, hogy nem elsárgult, hanem defaultból egy sárgás alaptónust rak rá. Nem sűrűn használom azt a progit, úgyhogy nem tudom, hogy régebben jó volt-e, nálam friss install után is már eleve olyan. Szvsz ezt vagy featurenek szánták Microsofték, vagy valami bug került bele valamelyik frissítéssel.

Baggio

hmm nekem első installnál nem volt ilyen sárga layer de egyszer csak bekattant. én sokat használom ugyhogy elég zavaró. de ezek szerint nem lehet vele mit kezdeni. köszi az ionfót

Manitu

No, a múltkor nem néztem túlzottan utánna, mivel úgysem használom a progit, most meg épp nincs kéznél Vista, de asszem megtaláltam a megoldást. Jól sejtettem, valami updatenél került bele a gixer, méghozzá a monitor driverekbe. Némelyik monitor vistás drivere nem jól kezeli az ICC profilokat. Úgy tűnik egyébként, hogy egyéb programokat is érinthet a dolog, teljesen random módon, szóval ha haza megyek, akkor nekem sem árt kezdenem valamit a problémával ::)
workaround