Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Előfordul, találkoztam már ilyennel, hogy a pen egy gépen nem is létezett, mindenhol máshol felismerték.

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Tanácsot kérek:

Az miért van, hogyha rendesen megy a net, beindítom az utorrentet, alig tölt a max sávszél negyedével, kikapcsolom, utána akárhova megyek (youtube, speedtest etc) a letöltés lassú, modem restart után megint minden jó, de ha beindítom a utorrentet, megint lelassul amíg újra nem indítom a modemet.  :confused:

Edit. Leszedtem az 1.8-t és most jó. Lehet a kódrés az 1.7.7-es verzióban okozta, fene tudja.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Liquid Snake

Nekem nem is igazán hardver/szoftver bajom van de mivel ez a help topic itt kérdezem. Valaki nem tud egy olyan oldalt ahol meglehet nézni milyen téglakötések, falvégek, falkereszteződések, falsarkok vannak rétegekre bontva, vagy ha esetleg vkinek lenne olyan könyve amiben benne van nem csinálna róluk pár képet és töltené fel vhova, ahonnan le tom szedni, nagyon kéne mert holnap dogát írunk belőle...  :zomg: SAVE MY LIFE!!!

Cobra

Játékra kevés, meg MSI. Ár kb reális szerintem.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Makos

Nemannyira játszani akarok rajta....inkább netezni, letöltögetni :)
Jó játszani is de nem az ien legújabb szarokkal.
WoW menne rajta?

teraflare

Quote from: Makos on 2008-09-10, 23:42:36
WoW menne rajta?
Igen. De lehet túl nagy raidben nem kellene résztvenni.  :D

Makos

Quote from: teraflare on 2008-09-11, 11:39:02
Quote from: Makos on 2008-09-10, 23:42:36
WoW menne rajta?
Igen. De lehet túl nagy raidben nem kellene résztvenni.  :D

Raidnál meg majd szaggatok na, de legalább megy :D

Cloud

Nem tudtam hova kellene így jött ide.
Nagyon de nagyon sűrgősen kellene vennem egy új laptopot. Kp-m most nincs, így gondoltam hitelre veszek gépet.

Szoktam látni olyat, hogy ha számlára érkezik fizu, akkor elég utolsó havi kivonatot  bemutatni,meg egyéb személyes okmányokat.
Na én kézbe kapom fizut. Van szerintetek lehetőség arra hogy így is meg tudjam venni laptopot hitelre?
Törlesztőrészletet simán tudnám fizetni. Vagy mindenképp kell nekik számla?

Cobra

Munkáltatói igazolás kell a fizetésedről. A hitelintézetnek van hozzá nyomtatványa, azt kell a főnököddel kitöltetni.

Cloud

Ok.köszi. Akkor úgy fogom intézni.Nem  tudom,hogy  fog nekik  az  tetszeni hogy 4 órában dolgozok br. 35k-ért. :hopp:

Kuroi Tenshi

Quote from: Cloud on 2008-09-11, 20:57:22
Ok.köszi. Akkor úgy fogom intézni.Nem  tudom,hogy  fog nekik  az  tetszeni hogy 4 órában dolgozok br. 35k-ért. :hopp:

Ha ez a tényleges fizetésed, akkor ne fűzz sok reményt hozzá...
Másrészt, laptopnál és egyéb féltartós (pár éven belül avuló)
elektronikai cikknél csak utolsó utáni lehetőségként fordulnék
hitelhez. Az ilyenek 1-2-5 év futamidősök, így lehet, hogy már
meg se lesz a noti, de még akkor is törleszteni fogod... a maga
x% THM-jével.

kikuchiyo

Nyafog a gép, hogy fel szeretné tenni a SP3-at.
Biztonságos, vagy inkább azért csináljak egy restore pointot előtte?
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2008-09-12, 00:51:09
Nyafog a gép, hogy fel szeretné tenni a SP3-at.
Biztonságos, vagy inkább azért csináljak egy restore pointot előtte?
restore point - semmi erőfeszítést nem igényel és hasznos lehet
de eddig nem volt gondom SP3 telepítéssel, szóval nem aggódnék a helyedben

Selmo

Nyugodtan felteheted, mert le lehet szedni bármikor utána.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

How do I torrent on the university's wlan? Bribing the operator is not an option.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-09-11, 21:43:39
Quote from: Cloud on 2008-09-11, 20:57:22

Ha ez a tényleges fizetésed, akkor ne fűzz sok reményt hozzá...
Másrészt, laptopnál és egyéb féltartós (pár éven belül avuló)
elektronikai cikknél csak utolsó utáni lehetőségként fordulnék
hitelhez. Az ilyenek 1-2-5 év futamidősök, így lehet, hogy már
meg se lesz a noti, de még akkor is törleszteni fogod... a maga
x% THM-jével.

[spoiler]Na igen ez nálam tényleg már az utolsó utáni lehetőség.
Az  az igazság hogy csak négy órára vagyok bejelentve, amúgy 90k-t kapok. ::) Tudom ez nem a legjobb ötlet de hirtelen kellett meló, és elvállaltam.
Noti-t simán tudnám fizetni(hitelintézeteket persze ez nem érdekli) és nem is tervezem hogy eladom a jövőben, még akkor sem ha megszorulok.
Mindegy majd valahogy megpróbálom megoldani.
Azért köszike. :merci:[/spoiler]

teraflare

Az lenne a helyzet hogy a nővérem szeretne venni egy nyomtatót 20k alatt. Én ehhez sík hülye vagyok, ti mit javasolnátok, mit érdemes venni?

Flaser

Quote from: teraflare on 2008-09-12, 13:53:31
Az lenne a helyzet hogy a nővérem szeretne venni egy nyomtatót 20k alatt. Én ehhez sík hülye vagyok, ti mit javasolnátok, mit érdemes venni?

Ilyen árban sztem. csak tintasugarast kapsz. Azaz:

Ne tegye. PONT. BAZINAGY .

Inkább adjon ki 30-40k-t egy akármilyen lézerért. Sokszorosan vissza fog térülni a befektetés:
-A tintapatron beszárad, ha nem használod. A lézer nem.
-A tintapatront a tintasugarasba aranyáron adják. Sokszor a nyomtatót már "szinte ingyen van", mert a patronba van az üzlet.
-Ha sokat használod a lézer még mindig sokkal olcsóbb üzemeltetni. Egy tonerből legalább 4-8x annyit tudsz nyomtatni.
-A toner utántöltő (ami a tintapatron utántöltővel ellentétben gyári változatban is kapható és 100%-ban működik) ára mostanra (és ez kész röhej) annyi mint egy tintapatroné.
-A legtöbb lézerbe teljes értékű tonert kapsz rögtön a vásárláskor. A tintapatronos gépbe többnyire csökkentett méretű patront ami hamar kifogy.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Member

+1 a lézer mellé, igaz, nekem monokróm van csak, de vmi eszméletlen mennyiséget bírt eddig a toner úgy, hogy több képet is nyomtattam, és baromigyors. Nameg finom illata van a frissen kijöttnek. :D

Fazék

Quote from: teraflare on 2008-09-12, 16:23:43
ő ezekből szándékozott választani
http://www.edigital.hu/Szamitastechnika/Nyomtato/Tipus_szerint/Szamitastechnika/Nyomtato/Lezernyomtato/Szamitastechnika/Nyomtato/Lezernyomtato/Tipus_szerint-c1079.html?sort=price&sort_direction=0
extreme digital-tól vásárolni sztem alapból butaság...
inkább nézzétek meg depo.hu -n, vagy argep.hu -n a (színes?) lézernyomtatókat, 30-40k-ért sztem simán lehet egy otthoni használatra hibátlanul megfelelőt találni, és kiválaszthatod a neked legszimpatikusabb boltot, ahonnan megveszed.
extreme digital-t tessék szépen kerülni.

White SeeD

Én egyszer próbáltam meg rendelni egy nyomtatót az extreme digital-tól. Ki volt írva hogy azonnal szállítható. Két hét után sem jött semmi. Persze 2 naponta hívtam őket, és mindíg csak igérgetek. 2 hét után visszamondtam a rendelést.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

teraflare

Cobra

Lézernyomtató árak is csúnyán leestek, nem gondoltam volna, hogy 20e alatt kapni lézert.

chilip

kéne kis segítség Adobe Photoshoppal. kijelöltem egy részt, hogy tudom azt áttetszővé tenni? vagyis pl ha berakom ide avatarnak, akkor a hátteret lássam ott, ne azt a fehéret. lehet n00b kérdés, de életemben ha 3 órát töltöttem ezzel a progival :D

minuszmiki

Nincs most fönt a gépen Photoshop, és nem is vagyok nagy mágus benne, de ha jól emlékszem, nagyjából így: Nyomsz egy másolást/kivágást a kijelölt részre, nyitsz egy új, szűz fájlt, és annak a beállításainál megadod, hogy legyen transparent a cucc. Aztán beilleszted az újba.

Member

Mentsd le gifként úgy, hogy ne használjon árnyalatokat az új, szűz képen, ami lehetőleg olyan hátterű, ami a képben nemigen van. Én mondjuk ezt más progikkal járom körbe, nem PS-sel. :D

chilip

Liquid Snake

Valaki nem tud egy normális tömörítő programot nem hiszem el, hogy a ***va Winrar mindössze 283mb-ra tömöríti be a 285mbos mappát amiben zenék vannak  :uzi: :uzi: :uzi: :grrr: :grrr: :grrr: