Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Zsiga

Ott van pl. az a WinFLP amit Selmo linkelt pár napja, az egy jó kiindulópont.

Member

Nem indul el os-ből sem és nem is boot-olja.

Zsiga

Ezt töltsd le, ez tuti működik. (Ha ez se akkor nálad van a baj, rituálisan el kell égetned magad a gépedből épített máglyán. Sorry.)

Member

Zsiga

Cobra

Gyűjtsünk már pénzt, hogy Member vehessen egy normális HDD-t.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Következő ösztöndíjból tervezem, nyugi, november valamennyi körül. ^^" De egy úgy proci is kéne, mert gyakran pörög 100%-on, míg a memória szinte folyton üres. Valahol meg lehet nézni, hogy milyen alaplapom van, bios nélkül? (tudom, mibe telne újraindítani...)

Zsiga

Komolyan mondom adnék egyet ajándékba, de nincs SATA portod... ::) :rotfl:

Member

Én

Nekem porosodik egy régi 40 gigás az íróasztalomban, asszem leöntöttem már valamivel nemegyszer, de tán még működik. Nem SATA, hanem a másik.

Selmo

Quote from: Member on 2008-10-28, 22:41:51
Következő ösztöndíjból tervezem, nyugi, november valamennyi körül. ^^" De egy úgy proci is kéne, mert gyakran pörög 100%-on, míg a memória szinte folyton üres. Valahol meg lehet nézni, hogy milyen alaplapom van, bios nélkül? (tudom, mibe telne újraindítani...)
CPU-Z
WINFLP-t és hozzá MUI-t meg én magam seedelem neked ha kell...

A tökéletesség unalmas.

Member

Valahol már láttam ezt a progit, talán 4-5 éve. :)

Szóval akik nagyon kenik a viszonyokat/árakat/kontatibilitást (Selmo/K_T? :D), meg tudják mondani, ez melyik procit bírja még el?

Selmo

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Quote from: Member on 2008-10-29, 00:08:13
Valahol már láttam ezt a progit, talán 4-5 éve. :)

Szóval akik nagyon kenik a viszonyokat/árakat/kontatibilitást (Selmo/K_T? :D), meg tudják mondani, ez melyik procit bírja még el?
google, basszus

http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/A7V266-M.html

Most komolyan, tegyél fel egy "számitógép karbantartást vállalok" aprohirdetést. Ez a legtobb esetben annyi munkával jár hogy msconfiggal kilősz néhány felesleges progit meg hagyod hogy lemenjen egy windows update, utána defrag, esetleg virusirtás meg virusirto telepités pendriverol (és ne mond hogy pendrivera sincsen pénzed mert olcsobb mint a floppilemez), de kérhetsz utána 2-3 ezer ft-ot is (ha virusokat kell gyilkolnod akkor nem pofátlanság még többért csinálni). max 3 délután kell és lesz pénzed egy uj vinyora.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Member

Jó, bocsi.
Hát a rendszergazdánknál szinte biztosan jobban csinálnám a karbantartást, az egyszer biztos. Van pendrive-om, csak kicsit shit. :)

Cobra

Csak nagyon olcsón vegyél bele processzort, mert egy ennyi idős lap bármikor megadhatja magát. Meg a másik dolog, hogy honnan szerzel még T-Bred magos Athlont magában.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Haver ismer két PCbontót, majd megnézzük.
Más: Araki új laptopját már most utálom. Addig OK, hogy a Linux hibás volt rajta és a boot-ban megakadt, de most a winfos boot CD sem jut rajta el odáig, hogy elinduljon a setup. Lelövöm magam.

Fazék

Member

És tényleg, nem sok kell hozzá. MEt valahogy sikerült felrakni a laptopra de ezt sem tölti be. Addig jut el, hogy Win Logo, aztán "nem töltött be, mit akar?", onnan pedig újraboot-ol és kezdi előről. Mi a fene baja lehet?

Nos:
WinFLP: Nem boot-oható a CD, dos módból nem indul.
Win2000: Boot-olható, addig jut el, hogy a driver-eket, fájlokat betölti, aztán feladja a "Windows 2000 betöltése..." résznél az install.
WinME: Felteszi, aztán boot-kor auto újraindul.
Linux: Nem próbáltam újrarakni.

Most próbálok letorrentezi egy XPt, de sanda gyanúm, hogy az sem fog menni.

chilip

elszállt az új winchester, de sikerült visszavarázsolnom az életbe :S egyszerűen eltűnt, majd miután kivettem és visszaraktam ment normálisan... most kezdjek el adatot kimenteni és vigyem vissza a boltba?  :confused:

ed.: pont van annyi hely a régin, hogy a tartalmát lementsem, a fontosabbakat elkezdem átrakodni :frown:

motifator

Ha visszaviszed, és náluk gond nélkül működik, akkor garantáltan nem fognak csinálni semmit. Szvsz az adatmentés nem rossz ötlet, de azért mert egyszer jelentkezett a hiba, és azóta működik, nem sok értelme van visszavinni. Ha majd többször csinálja, és biztos, hogy a vinyó a ludas, akkor esetleg visszaviheted, addig nem sokat érnél el vele.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Zsiga

Quote from: chilip on 2008-10-29, 12:35:36
elszállt az új winchester, de sikerült visszavarázsolnom az életbe :S egyszerűen eltűnt, majd miután kivettem és visszaraktam ment normálisan... most kezdjek el adatot kimenteni és vigyem vissza a boltba?  :confused:

ed.: pont van annyi hely a régin, hogy a tartalmát lementsem, a fontosabbakat elkezdem átrakodni :frown:
99% hogy adatkábel-probléma van, gondolom SATA-vinyó, dobd ki a kábelt és vegyél olyat aminek van a végén kis fém rögzítőpöcök, úgy nem csúszik ki a helyéről.

chilip

ok, megnyugodtam. bár már nem olyan hangos a winchi mint amilyen volt elötte :confused:

ed.: azért a legfontosabb dolgokat duplán lementem :D

Zsiga

Quote from: chilip on 2008-10-29, 12:44:15
ok, megnyugodtam. bár már nem olyan hangos a winchi mint amilyen volt elötte :confused:
Az meg pl. a kiszedés-berakás következménye lehet, ha rosszul van berakva a rezonancia miatt hangosabb.

chilip

nem lehet máshogy berakni, mivel chieftech házam van és egy sínen kell becsúsztatni...

kikuchiyo

Amit itt Member előad, az már nem is a "szegény embert az ág is húzza", hanem a "szegény ember feldugja magának az ágat, jó mélyre"...
Failure is the default option

Member

Látom, a zöld párt is megszólalt, most az értelmesekhez szólok, ha esetleg az XP sem menne fel rá, akkor mi a teendő?

Zsiga

Quote from: Member on 2008-10-29, 13:09:06
Látom, a zöld párt is megszólalt, most az értelmesekhez szólok, ha esetleg az XP sem menne fel rá, akkor mi a teendő?
http://encyclopediadramatica.com/How_to_become_an_hero

chilip

megnéztem összes winchi-slotot, a 3. kivételével (ahol az első samsung winchi van) mindeggyikben mozog egy picit (emiatt rezonál folyton). Így a gépház oldalát véglegesen leszedtem és a winchi állítva lesz a gép mellett :D mivel azon az oldalon a tölgyfa-asztal van, így nem félek hogy valami baja lesz :) legfeljebb gyakrabban kell portalanítani majd a gépet

Member

A hős lét unalmas.
XP CD szerint nincs benne winchester, a bios látja, a többit tudjátok. Itthon felnyitni nem volna szerencsés, mert akkor ugrik a gari. Akkor hívjam a szervízt annak ellenére, hogy a linuxot megöltem rajta?