Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

NLZ

Másolni lehet a doksiból? Ha igen, jelöld ki az egészet és másold át egy új doksiba. :D
[reserved]

Próféta

Nem lehet, hogy az új Office Open (!= OpenOffice ;) ) fájlformátumokkal (docx, xlsx, pptx, stb.) készült? Azt egyelőre csak megnyitni tudja az OpenOffice, de menteni bele nem (EDIT: a Novell saját OO-variánsa viszont állítólag képes rá). Mentés másként megoldja a problémát; csak az a kérdés, a formázás mennyire zilálódik szét.

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2009-02-24, 23:53:04
Nem lehet, hogy az új Office Open (!= OpenOffice ;) ) fájlformátumokkal (docx, xlsx, pptx, stb.) készült?

Mit próbálod itt a jónépet keverni? :hehe:
docx, xlsx, stb = Office07 formátumok.
Az open formátumok pedig az odt és tsaik (amiket végre már MSO07 is ismer).

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-24, 23:58:11
Quote from: Próféta on 2009-02-24, 23:53:04
Nem lehet, hogy az új Office Open (!= OpenOffice ;) ) fájlformátumokkal (docx, xlsx, pptx, stb.) készült?

Mit próbálod itt a jónépet keverni? :hehe:
docx, xlsx, stb = Office07 formátumok.
Az open formátumok pedig az odt és tsaik (amiket végre már MSO07 is ismer).
Nem én próbálom keverni, hanem a Microsoft, mert ő nevezte el így azt a formátumot, amire (a 2007-es változatban) átállt az MSOffice. Nyilván leszarták, hogy veszélyesen hasonlít a neve az OpenOffice-ra. Az odt, ods, odm, odp, stb. pedig az ODF (OpenDocument) szabvány, amire (jó régen) átállt az OpenOffice.

Kuroi Tenshi

:ejnye:
Nézd meg mit írtál: Office Open. A teljes neve Office Open XML,
amit OpenXML-nek rövidítenek, nem pedig Office Opennek :hehe:
Az "open formátum" meg te is tudod, hogy "open document
format", csak tudom, kötözködni jobban esik, mi? :hehe:

Moha

Quote from: Dreamcleaver on 2009-02-24, 23:33:35
Az miért van, hogy egy dokumentumot nem enged editálni? Olyan mintha read only lenne a fájl, nem enged beleírni, kitörölni, változtatni a betűk méretén etc. Windowsból megnéztem, és a fájl írható. Ez valami feature az OF-ben? Hol lehet kikapcsolni?
Drag&Drop-al húztad be a doksit vagy rendesen a megnyitás funkcióval? Mert ha az előbbi, akkor próbáld meg simán megnyitással, ugyanis az OpenOffice.org valamiért nem engedi szerkeszteni a doksit, ha csak simán behúzod az ablakba a file-t.

Dreamcleaver

Most megzavartatok, mert csak emlékezetből írtam. odt fájlkiterjesztést használt a progi, és én Open Office-ra emlékszem, Windows XP alatt futott.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Próféta

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-25, 00:12:20
:ejnye:
Nézd meg mit írtál: Office Open. A teljes neve Office Open XML,
amit OpenXML-nek rövidítenek
Ha már itt tartunk, leginkább OOXML-nek szokták rövidíteni.  :ejnye:
Amúgy szerintem ez sokkal inkább minősül kötözködésnek, mint amit én előadtam.
Az XML persze része a hivatalos névnek, ebben igazad van, de a zavart csak növeli, mert persze nem egy XML fájlról van szó, hanem egy zipről, amelyben többek közt XML-ek is vannak, és ez az ODF-re például ugyanígy igaz.
Ja és hivatalosan mindkettő nyílt formátum (mint a PDF, png, stb.), ezért nekem eszembe se jutott, hogy az ODF-et open formátumnak hívjam.

Quote from: Dreamcleaver on 2009-02-25, 00:26:12
Most megzavartatok, mert csak emlékezetből írtam. odt fájlkiterjesztést használt a progi, és én Open Office-ra emlékszem, Windows XP alatt futott.
Most meg te zavartál meg :) Akkor ezek szerint nem a fájlformátummal van gond.

Van ilyen feature, hogy direkt read only módban nyitsz meg fájlokat, de ennyire csak nem vagy béna :) Nekem drag & droppal is írhatóan nyílik meg.
Mindenesetre ha mentés másként megoldja, akkor ne nagyon filózz azon, hogy mi lehetett a baj. Ha meg nem oldja meg, akkor valószínűleg valami űrlapvédelem vagy ilyesmit kell kikapcsolni (toolbarok közül kapcsold be a Form Designt, és ott design módba váltva próbáld).

motifator

Quote from: Próféta on 2009-02-25, 00:43:12
Ha már itt tartunk, leginkább OOXML-nek szokták rövidíteni.  :ejnye:
Ha már itt tartunk, akkor nekem is OpenXML néven rémlik a szabvány, az Office Openre én is csak néztem, hogy most mire is gondolhatsz :) A kötözködés attól még persze kötözködés marad :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Fazék

P3-450 Klamath, 512MB SD RAM, Matrox G200 konfigra sztetek érdemes fölrakni XP-t? csak mert nincs sok kedvem hulladék ME-t újratelepíteni rá... le lehet butítani úgy az XP-t, hogy még normálisan fusson ezen a konfig-on SP3-mal IE7-tel stb is?

NLZ

Ha pl nLite segítségével szakszerűen megheréled az XP-t, akkor akár egész kellemesen elfuthat. De azért ne reménykedj. :D  Lehet egy 98SE service pakkal jobb ötlet lenne. :D
[reserved]

Moha

Tegyél rá Linuxot! :)
Az 512 ram egy SP1-nek még elmenne, SP3 IE7-el szerintem esélytelen, a 450-es proci szintén.
Én nagynénémnek is inkább Kiwi-t (gyakorlatilag kiegészített Ubuntu) raktam fel, pedig az P3-1300Mhz volt, de az 512 Ram miatt, ha MSN-ezni is akar akkor nem jó az XP.

Fazék

Quote from: Moha on 2009-02-25, 20:01:32
Tegyél rá Linuxot! :)
Az 512 ram egy SP1-nek még elmenne, SP3 IE7-el szerintem esélytelen, a 450-es proci szintén.
Én nagynénémnek is inkább Kiwi-t (gyakorlatilag kiegészített Ubuntu) raktam fel, pedig az P3-1300Mhz volt, de az 512 Ram miatt, ha MSN-ezni is akar akkor nem jó az XP.
bocsi, de a linux-szal hagyjál. nem én fogom használni, hanem munkatárs. esélytelen hogy úgy beállítsam neki, hogy tudja használni

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-02-25, 17:26:44
P3-450 Klamath, 512MB SD RAM, Matrox G200 konfigra sztetek érdemes fölrakni XP-t? csak mert nincs sok kedvem hulladék ME-t újratelepíteni rá... le lehet butítani úgy az XP-t, hogy még normálisan fusson ezen a konfig-on SP3-mal IE7-tel stb is?

Mihez képest normálisan, de futni fog.
Pár hónapja amikor szétszedtem a notim, az egyik ramot nem
nyomtam be eléggé. Kb egy hétig fel se tűnt, és azután is csak
a feladatkezelőből vettem észre. Net (bár nem sok tabbal),
office programok simán mentek rajta -- és ehhez adjuk hozzá,
hogy ez a sony gyárija volt, telis-tele bloatware-rel, mégis
simán ment fél gigán. De ez viszont tényleg a minimum, láttam
már xp-t 256-on, és folyamatos swapből állt...
nlite-tal ess neki, és szedj ki belőle néhány felesleges dolgot.

450-hez: fent említett laptop core solo prociját fixen 800-ra
állítva a youtube 40-60% terhelés, tehát ahhoz lehet, hogy
kevés lesz. De amúgy menni fog.

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-06, 00:08:44
RV740 csupa találgatás, elég sok "wishful thinking"-gel
megfűszerezve. Egyáltalán nem tartom valószínűnek, hogy
az AMD az RV770-esek jó forgalmát és profitját direkt
tönkretenné azzal, hogy egy feleannyiba kerülő kártyába
közel hasonló teljesítményt zsúfol. Főleg, hogy most sincs
árban versenytársuk, és ezt a 9600GT és talán 8/9800GT
(vagy vagy GT1xx vagy GTS2xx vagy akárhogy is hívják
már...) ellen szánják. Sokkal valószínűbb, hogy az RV740
teljesítményben kicsivel a 4830 alatt marad, cserébe árban
egyharmaddal olcsóbb lesz.
Quote from: NLZ on 2009-01-06, 01:37:42
RV740-ról felesleges találgatni, majd ha kijött, lehet a "na én megmondtam" szöveget nyomni. :)
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4750-rv740-review-preview-test/1
Na én megmondtam. :Kiraly:
Oké, még csak előzetes példány, de az ilyeneknek megjelenés után max pár százalékkal tér el a teljesítményük. Szal nekem volt igazam, szokás szerint. :angyali:
[reserved]

TurboK

Szerintem flottul menne, habár a proci egy kicsit lassu. Ha nem lesz a gép agyonvágva mindenfajta fos rezidens progival, akkora memória is bőven elég, sp3+ie7-tel együtt, legfeljebb kibütykölsz róla egykét olyan servicet ami feleslegesen megy (persze nem is photoshopozásra lesz elég, de el lehet vele netezni). Minap állitottam egy gépet amin 47 folyamat volt inditás után (Creative Audigy konzol, logitech kamera beállitás, powerdvd, quicktime, winamp agent, skype, msn, biztos egy sor spyware is), na AZ lassan indult el.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2009-02-25, 21:46:12
Na én megmondtam. :Kiraly:
Oké, még csak előzetes példány, de az ilyeneknek megjelenés után max pár százalékkal tér el a teljesítményük. Szal nekem volt igazam, szokás szerint. :angyali:

FAIL ::)
Ha beidézném, hogy hányszor tévedtél, teli lenne az oldal :hehe:

FAIL2:
Smaller die-size, more shader processors (compared to RV730), oh and that life-size rabbit I just mentioned... it's GDDR5 memory.
[...]
You guys ready? Let's meet the RV740, and though we don't know it's real name just yet, allow us to call this product the Radeon HD 4750 for the ease of understanding, product placement and well... the sake of the most logical name for this product, mmhh okay?
[...]
Right then, meet the RV740, what we think will be called Radeon HD 4750.

Minden más forrás arról beszél, hogy a 4750 GDDR3-at kap, s csak a
4770 kap GDDR5-öt, ami teljesen logikus is. Akkor meg honnan a
fenéből vették, hogy ez a 4750, és nem a 4770?
Másrészt: az órajelekről is csak találgatnak, simán lehet, hogy nem ez
lesz a végleges órajel. 4750-nél pedig biztosan nem.
Ez az egész még józan paraszti logikának is ellentmond, nem értem,
hogy hogy bírták ezt így végiggondolás nélkül leírni.

NLZ

Szal még mindig görcsösen ragaszkodsz az igazságodhoz. :D  Na jó, ám legyen. Lesz itt még második forduló. :P
[reserved]

Selmo

667-es CPU-n láttam futni XP-t. Te azt nem akarod. :P
http://en.wikipedia.org/wiki/WinFLP ha már XP vagy 98.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

ellenpélda:

Van egy jópár éves IBM Thinkpad laptopunk a munkahelyemen, egy kb. 600 MHz-es Celeron processzor van benne 64 MB memóriával.* XP van rajta, és tökéletesen használható. Indításkor és leálláskor lassú, egyébként semmi baja. Éles mérésvezerlési és adatgyűjtési feladatokra használjuk.

*én sem hittem el először, de ezt írja ki a hardverinformációs panel.
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2009-02-26, 00:02:56

Még pasziánsz sincs benne, kinek kell ez? :haha:
Akkor akár 2k is lehet -- kevésbé ismert, mert mint NT-utód,
elsősorban vállalati szektornak adták ki (míg az otthoni
felhasználók szemét a ME-el szúrták ki), és az XP is erre
épül.
De mint mondtam: egy XP, bár lassan (főleg bootnál), de
menni fog azon a gépen. Bootolni meg ált. naponta egyszer
kell, hibernálással meg annyiszor sem.

TurboK

Én Celeron 300-on. Nem is volt olyan rossz mint hittem, habár egy napig biztosan bütyköltem hogy normálisan menjen. De egy P3 450 azért sokkal erősebb (A Celeronos gép azért töltött lassan mert 12 éves vinyóról ment, valami 4000rpm max).

Szerintem is jobb ha Win 2000 megy fel arra a gépre, ha nem akarod bütykölni, de nem lehetetlen úgy beállitani az XPt hogy full update legyen rajta, használható sebesség mellett.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

motifator

Annakidején P3 700MHz-es gépemen fél giga rammal gond nélkül ment az xp. Nem volt valami szédítő sebesség, de teljesen használható volt.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

IE-ben hol lhet beállítani azt, hogy ne színezze ki azokat a tabokat amelyekből egymásra jutottam el? Eddig nem zavart, de most valahogy böki a szemem.

TurboK

Quote from: Én on 2009-02-26, 21:07:57
IE-ben hol lhet beállítani azt, hogy ne színezze ki azokat a tabokat amelyekből egymásra jutottam el? Eddig nem zavart, de most valahogy böki a szemem.
Internetbeállitások, lapok, lapcsoportok engedélyezése (asszem).

Member

Ne is mond. Kollégiumomban 3 gép ilyen, be is darálta a 2 órás munkámat, addig is csak döcögött. Mondjuk a ram is 91 mega volt, utólag megnéztem, talán kőműves végzettségű  a rendszergazdánk?!

Moha

Quote from: Member on 2009-02-27, 15:13:39
utólag megnéztem, talán kőműves végzettségű  a rendszergazdánk?!
Hát, akkor legalább a tűzfalhoz ért.  :hopp:

Én

Quote from: TurboK on 2009-02-27, 14:53:30
Quote from: Én on 2009-02-26, 21:07:57
Internetbeállitások, lapok, lapcsoportok engedélyezése (asszem).
:merci:

Cloud

Valaki tud segíteni?
Éttermünkben outlook express 6-ot használunk levelezésre.
Pár napja kezdődött hogy bejövő levelek megérkeznek, viszont ha küldeni akarunk akkor kidob egy hibaüzit hogy "xy" állomás nem található(xy a kimenő levelek kiszolgálója, természetesen nem xy :) )
Hiba a szoftvercsatornában:11004, hibaszám: 0x800CCC0D

Eddig működött csak pár napja adta be az unalmast.
Mi lehet a gond?

Próféta

Quote from: Cloud on 2009-02-28, 12:36:43
Eddig működött csak pár napja adta be az unalmast.
Mi lehet a gond?
http://www.google.hu/search?q=0x800CCC0D
http://ask-leo.com/outlook_error_0x800ccc0d_how_do_i_fix_it.html

Ha továbbra is jó SMTP szerver van beírva a beállításokban, és amúgy működik a net, akkor érdemes a szolgáltatótokkal felvenni a kapcsolatot.