Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

azt azért nehezen hiszem, hogy egy FF reinstall ne oldaná meg a gondot (pláne úgy, hogy ha töröl minden általa hátrahagyott file-t, vagyis a profile-t is a docs & settings-en belül)

Próféta

Érdemes először csak simán új profillal megpróbálni. Utána lehet újrahúzott Firefoxszal, de a régi profillal. Meg Flash uninstall, reinstall, persze :)
Add-ons / Plugins mit ír, milyen Flash van fönt?

TurboK

Logitech egér driverben lehet valahogy olyat beállitani hogy ne az aktív ablakot pörgesse a scroll wheel, hanem azt amelyikre az egérrel mutatok, függetlenül hogy aktív vagy sem? A4 driver valamiért tudott ilyet de a uj Logitech egerem nem képes rá, iszonyú zavaró tud lenni.

Egy ilyet találtam, ami megoldja a dolgot, de nem szeretek extra progikat telepiteni ilyen apróságokért.
http://ehiti.de/katmouse/

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK on 2009-03-02, 22:34:19
Logitech egér driverben lehet valahogy olyat beállitani hogy ne az aktív ablakot pörgesse a scroll wheel, hanem azt amelyikre az egérrel mutatok, függetlenül hogy aktív vagy sem? A4 driver valamiért tudott ilyet de a uj Logitech egerem nem képes rá, iszonyú zavaró tud lenni.

Egy ilyet találtam, ami megoldja a dolgot, de nem szeretek extra progikat telepiteni ilyen apróságokért.
http://ehiti.de/katmouse/
én is hiányoltam a funkciót A4->Logitech áttérés után, de eszembe sem jutott kutatni utána, nem gondoltam, hogy létezhet hozzá megoldás :)
Logitech driver-ben 99%-os magabiztossággal ki merem jelenteni, hogy nincs benne ez az opció, sztem csak azzal a külső programmal van esélyed megoldani.

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-02, 20:25:34
FireFox is the worst fukken piece of shiat evar!

A júzer hülyeség nem a browser hibája :hehe:
Nekem ilyet még egyetlen gépen sem produkált, pedig jópár gépre
telepítettem már és sokan használtam. FF flash plugin, vagy ha
az nem oldja meg, akkor teljes FF reinstall.
Használj IE6-ot, majd meglátod, hogy milyen a fukken piece of shiat  :__devil:

TurboK

Quote from: Fazék on 2009-03-02, 22:41:27
én is hiányoltam a funkciót A4->Logitech áttérés után, de eszembe sem jutott kutatni utána, nem gondoltam, hogy létezhet hozzá megoldás :)
Logitech driver-ben 99%-os magabiztossággal ki merem jelenteni, hogy nincs benne ez az opció, sztem csak azzal a külső programmal van esélyed megoldani.
Scroll Wheel inverzálás sincsen benne, de ebben van:
http://www.highrez.co.uk/downloads/XMouseButtonControl.htm

Egyedül az alttab szimulátor gombot nem olvassa az én egeremen (logitech click! cordless valami), de szerintem jobb mint a sima Logitech fos driver.

QuoteHasználj IE6-ot, majd meglátod, hogy milyen a fukken piece of shiat
Ezzel az erővel használhatna Netscape 4-et is, ugyanaz.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dreamcleaver

Quote from: Próféta on 2009-03-02, 22:17:38
Érdemes először csak simán új profillal megpróbálni. Utána lehet újrahúzott Firefoxszal, de a régi profillal. Meg Flash uninstall, reinstall, persze :)
Add-ons / Plugins mit ír, milyen Flash van fönt?

A bővítményeknél azt írja, hogy shockwave flash 10.0 r22 van fent. Én amúgy az Adblockra gyanakaszom, lehet letörlöm a fenébe.

Igazából újraraknám az FF-t, de nem értek a profil kezeléséhez. Ha kimentem a könyvjelzőkez egy .html-be az export opcióval, újrarakom az FF-t, és beimprotálom a .html-ből az úgy okés?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Adblock esetén simán jobb gomb az ikonjára és kikapcsolod. Ha a probléma továbbra is fennáll, nincs köze hozzá.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-02, 20:25:34
FireFox is the worst fukken piece of shiat evar!

Na már egy ideje van ez a problémám FF-ben, hogy semmilyen Flashes siteot, videó nem hajlandó megnyitni. Siteok esetében kiírja, hogy telepítsem/upgradeljem a flash playert, de semmi sem történik, ha megteszem, videók esetében meg betölti a siteot, de a videó nem jelenik meg. Megoldás?

IE-ben minden müxik rendesen.

Ugyanez volt a probléma nekem is pár napja. Hiába telepítettem fel legújjabb flash playert, akkor is kiírta.  Aztán másnap gép  bekapcs és megy minden rendesen. Ki érti ezt?

Próféta

Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-03, 13:35:28
Igazából újraraknám az FF-t, de nem értek a profil kezeléséhez. Ha kimentem a könyvjelzőkez egy .html-be az export opcióval, újrarakom az FF-t, és beimprotálom a .html-ből az úgy okés?
Ha a bookmarkjaidon kívül másra (jelszavak, beállítások, addonok, szótár, cookiek, űrlapadatok, stb.) nincs szükséged, akkor okés. Bár uninstallkor asszem választható az, hogy meghagyja a profilodat, ez esetben nincs gond :)

A profilkönyvtárad ott van, ahova tetted, de alapból a felhasználód home könyvtárában van, keresd meg. Érdemes külön backupolgatni néha. Újratelepítés után újra megetetheted vele. A firefox profilmenedzserével váltogathatsz profilt; pl. próbaképp csinálsz egy új profilt, hogy azzal jó-e, mert a profilban is lehet a hiba.

TurboK

Wireless egerekkel kisérletezek, de nagyon szokatlan, "pontatlan" mozgása van az összesnek amit eddig kipróbáltam. Még tökéletlen a wireless érzékenység egy egérhez, vagy a DPI különbség miatt mozog gyorsabban, számomra szokatlan módon? Vezérlőpult egérsebesség alatt nem tudtam passzoló sebességet adni, vagy túl gyors vagy túl lassú. Meg ha rövidet mozditok akkor túl sokat mozog, ha nagyot mozditok (képernyő egyik feléből a másikba), akkor meg nem elég gyors.

A régi egerem a4 wop-35, 800dpi. A mostani A4 G6-70D, 1000dpi, 2.4ghzes és 6+ méterig biztos jó, nagyobb távról már nem tudom tesztelni mert nincs annyi hely.

A régi egerem tökéletesen pontos volt - megérné a wireless egy olyan egérre cserélni, ami annyiban különbözik hogy 2000dpi (gamer mütyür) és kábeles?

Vagy tényleg csak én vagyok a béna és csak megszokás kérdése?

Cobra

Én úgy vettem észre ,hogy minél magasabb a DPI, annál furcsább először az egér. Persze a vezeték nélkülinek mindig lesz kis delay-e.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Tulajdonképpen Delay nincsen, csak a sebesség nem olyan jó. Ha aprót mozgatok, akkor nagyobbat ugrik mint akartam. Ha nagyobbat mozgatok, akkor nem ugrik ki olyan nagy sebességgel mint elvárnám.

De lehet hogy csak én gondolom úgy hogy rossz. És ez az ami igazán zavar. Már egy egeret kicseréltem, nem akarom még egyszer-kétszer cserélgetni.

Cobra

Lézeres vagy hagyományos optikás az egér? Ileltve milyen felületen használod? Pl nekem a sima asztallapon a lézeres eléggé akadozik, de van egy 4D Steelpad-om, azon működik rendesen.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Démoni fényaurás azaz optikai és nem lézer. A százforintos egérpadon mintha jobban akadozna mint a sötétkék/fekete fa íróasztalomon. (érdekes hogy a régi egerem az asztalon nem is megy, de az egérpadon meg tökéletes...)

Dreamcleaver

Quote from: Próféta on 2009-03-03, 23:43:26
Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-03, 13:35:28
Ha a bookmarkjaidon kívül másra (jelszavak, beállítások, addonok, szótár, cookiek, űrlapadatok, stb.) nincs szükséged, akkor okés. Bár uninstallkor asszem választható az, hogy meghagyja a profilodat, ez esetben nincs gond :)

A profilkönyvtárad ott van, ahova tetted, de alapból a felhasználód home könyvtárában van, keresd meg. Érdemes külön backupolgatni néha. Újratelepítés után újra megetetheted vele. A firefox profilmenedzserével váltogathatsz profilt; pl. próbaképp csinálsz egy új profilt, hogy azzal jó-e, mert a profilban is lehet a hiba.

Hát a jelszókat jó lenne elmenteni. Felhasználó home-t nem igazán értem, az valahol a dokumentumokon belül van? Vagy a program files/mozila firefox mappából kel kimenteni a dolgokat? Mert ott van egy profile könyvtár, ha az kell.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Quote from: Dreamcleaver on 2009-03-06, 14:46:27
Hát a jelszókat jó lenne elmenteni. Felhasználó home-t nem igazán értem, az valahol a dokumentumokon belül van? Vagy a program files/mozila firefox mappából kel kimenteni a dolgokat? Mert ott van egy profile könyvtár, ha az kell.
Az.

Quote from: TurboK on 2009-03-05, 21:21:57
Tulajdonképpen Delay nincsen, csak a sebesség nem olyan jó. Ha aprót mozgatok, akkor nagyobbat ugrik mint akartam. Ha nagyobbat mozgatok, akkor nem ugrik ki olyan nagy sebességgel mint elvárnám.

De lehet hogy csak én gondolom úgy hogy rossz. És ez az ami igazán zavar. Már egy egeret kicseréltem, nem akarom még egyszer-kétszer cserélgetni.
1 hét és megszokod, elsőre természetesen furcsa. Amúgy nekem a legjobb az a szövetfelületű egérpad, az optikai alá. Ne kérdezd miért ezzel működik a legjobban. :haha:

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Quote from: Selmo on 2009-03-06, 18:27:00
1 hét és megszokod, elsőre természetesen furcsa. Amúgy nekem a legjobb az a szövetfelületű egérpad, az optikai alá. Ne kérdezd miért ezzel működik a legjobban. :haha:
Kicseréltem egy kábelesre, egy árban volt. Az uj egér nem "ugrál", pontosan annyit mozog és oda ahova tolom, nincs az a probléma hogy ha kicsit mozditom túl sokat megy, ha "kitolom" a szélre akkor meg nem megy elég messzire.
Még csak nem is mondhatom hogy azért lett pontosabb mert az uj egér lézeres, mert eddig két kábel nélkuli egérrel volt pontosan ugyanilyen problémám - tucat kábeles egérrel pedig sose fordult elő (görgős, optikás, lézeres). A régi optikás egerem ugyanilyan pontos volt.

Az uj egér egyébként a4 xl-750f.

Member

Kezdek ideg lenni. Naponta el kell játszanom, hogy megnézem, mi a faszér fagy és nem boot-ol ez a szar.
Ha bekötök egy plusz USB-t, vagy az integrált hálókártya USBjét használom (enabled vagy disabled állapot, tökmindegy neki, amúgy a net ethernet PCI kártyával megy), nem boot-ol, ha közben lefagy, De ezt még elviselném, hiába kevés a 2 USB (főleg, hogy az egyik a billentyűzet, ha azt PS2-be dugom, akkor is lefagy/nem bootol), de ma már többször szállt el a PS2-es egér. Kicsit beremeg a zene, aztán onnantól baszik mozdulni, dugdoshatom ki/be, semmi. Valami tipp, hogy mi okozza?

Kuroi Tenshi

Alaplapi drivereket (chipset-drivert) takarítsd teljesen le, még
registryből is, majd telepítsd újra. Vagy pedig az alaplap kezd
már meghalni.
integrált hálókártya usb-je? Olyat még nem láttam. Az, hogy a
hátlapon az eth-port alatt van két usb-port, nem jelenti azt,
hogy hozzá tartozik. Ha meg PCI-kártyás ethernet, akkor az
nem integrált.
Ha a ps2 portokkal is baj van, az már nagyon rosszatt jelent,
mert az még az usb-nél is sokkal stabilabban kéne működjön.

Amúgy az alaplapon biztos van még usb-kivezetés, csak a
7-tűs (téglalapban két sorban 3 ill 4 tű) formában, nem
kivezetve a hátlapra.

Member

Nem tudom, miért, de külön drivert akar felrakni ahhoz a két USBhez állandó jelleggel (ha bedugok valamit, auto bejön, onnantól síri csend). Amúgy igen, alatta vannak, de nem PCIs, azt még felismerném.
Sajna a srácot ismerve kinézem az öccséből, hogy szétvágta az alaplapot, állítólag mindenben ugyanolyan mint ő, csak pár évvel fiatalabb.

Most DVDt írok, de aztán mégnézem ezt a chipset dolgot.

Kuroi Tenshi

A külön drivert akar felrakni dolgot csak úgy tudom
elképzelni, hogy 98/ME os még nem ismeri az USB2.0
szabványt, de a lapon már 2.0 van; és hogy az 1.1
egyszámjegyű MBps sebessége helyett normálisan
lehessen adatot tölteni usb-tárolóra.
Különben viszont semmi keresnivalója külön drivernek,
a déli híd (chipset) kezeli. Simán lehet, hogy ez okoz
akadást.
Ja és egy bios-frissítést is megpróbálhatsz ezután/
ezzel együtt.

Member

Akkor ezekre nyomjak egy uninstall-t? PCI-ben nem lehet semmi, csak egy ethernet van, az unknown device meg főleg böki a csőrömet, mert minden telepítve van és megy, amit beszereltem.

Hmmm, az a 2x2 gondolom az az alaplapi 2x2 USB, lehet, hogy a kakukktojás az, amit +2 volt külön rácsatlakoztatva, de kivettem, mert akkor sem bootolt?

Kuroi Tenshi

A PCI nem csak a slotok, sok alaplapra integrált eszköz is
pci (újabban pci-e) buszon keresztül csatlakozik a chipsethez.

Nem itt, hanem az Add/Remove software részen a chipest
és egyéb alaplapi eszköz driverét; bár itt is megpróbálhatod.

Az alaplapi driverek biztos mind telepítve voltak? Mert én ott
csak a 4 usb portot és egy fura usb composite devicet látok;
na meg az is fura, hogy nem std openhcd usb host kéne ott
legyen, hanem valami utalás arra, hogy az a chipsethez
tartozik. Leírnád végre, hogy milyen alaplap milyen chipsettel?

Member

ASRock U8Upgrade-NF3 és Single Chip: NVIDIA® nForce3 250
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K8Upgrade-NF3&s=
A bios v2.30

Fazék

újból a notebook-om hangkimenetelére kérdeznék rá.

ha rádugom a hangfalat, azonnal elkezd recsegni/sípolni a hangfal, statikus zörejszerűség jön ki belőle.
az előbb próbálgattam birizgálni az érintkezőket, illetve egy kicsit megtisztítani őket, de semmit sem segített.

amúgy nagyon olyannak tűnik a kijövő hang, mintha a belső mozgó alkatrészek által keltett zörejt adná tovább (vinyó, ventik,...).
namármost ezeken nem tudok mit segíteni, azok a zörejek meglesznek, de mégis szeretném, ha nem csak a nyamvadt beépített hangszóróival tudnék hallgatni dolgokat a notebook-ról, hanem legyen rajta normál hangszórókimenet is.

ez vajon megoldható egy külső hangkártyával? azon nem jönnek át ezek a rohadt zörejek?

Kuroi Tenshi

Talán nem... talán igen...
Kevesebb lesz az alapzaj, de elképzelhető, hogy marad
még benne valami interferencia (bár az már biztosan
elenyésző lesz ahhoz képest, ha tényleg annyira rossz
most.)

kikuchiyo

Kérdés:

Van valami egyszerű és gyors módszer arra, hogy egy meglévő ubuntu telepítésről az összes beállítást, csomagot, saját fájlt át lehessen másolni egy szűz gépre?

Továbbá egy VistAIDS + Ubuntu dual boot kialakításánál van valami, amire ügyelni kell?
Failure is the default option

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-03-08, 17:46:26
Talán nem... talán igen...
Kevesebb lesz az alapzaj, de elképzelhető, hogy marad
még benne valami interferencia (bár az már biztosan
elenyésző lesz ahhoz képest, ha tényleg annyira rossz
most.)
no igen, kb ezt tippeltem én is, csak így hirtelen körülnéztem a lehetőségeket illetően, és nem vagyok benne biztos, hogy megér nekem 10k-t a legolcsóbb külső hangkártya, arra a pár alkalomra, amikor a notebook-on néznék vmit :(

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2009-03-09, 01:28:42
Van valami egyszerű és gyors módszer arra, hogy egy meglévő ubuntu telepítésről az összes beállítást, csomagot, saját fájlt át lehessen másolni egy szűz gépre?
Biztos vannak rá kész alkalmazások, de nagyjából megoldható kézzel is, legalábbis azonos verziójú Ubuntuk közt.

1. Nézz utána, emlékeim szerint egy egyszerű paranccsal le lehet kérdezni (dpkg*, apt-*, dselect, aptitude search... nem emlékszem) az összes kézzel kiválasztott (tehát nem disztróval alapból települő, és nem is csak függőségként felmászó) csomag listáját, simán belepipe-olható egy fájlba, és utána szintén egy sor ezt a listát a másik gépen megetetni vele, hogy rakja fel őket. De ha nem akarsz nagyon keresgélni, a Synaptic GUI is ki tudja fájlba menteni ill. visszaolvasni a csomagokat (Save Markings, generate full state), bár ez asszem a teljes állapotot kilistázza a függőségekkel egyetemben (nem tuti), de azonos verziójú Ubuntuk közti áttérésre ez is jó. Mindenesetre olvass utána. Persze /etc/apt/sources.list legyen mindenek előtt átmentve, mert abban vannak az esetleges 3rd party / custom repóid.
Edit: hmmm
2. Home könyvtár ezek után szerintem másolható 1:1. Ha itt tartottad a saját fájljaidat, akkor azok is mennek. A felhasználói beállítások és konfigurációs fájlok ezen belül mindenféle rejtett fájlban és mappában vannak, feltéve ha szobatiszták a programjaid.
3. A rendszerbeállítások pedig /etc alatt. Ha tökös legény vagy, ezt is rámásolhatod. Bár ha nem újratelepítésről van szó, hanem tök más gépre viszed, akkor én inkább csak egy másolatot vinnék belőle, aztán szükség esetén szemezgetnék, mert nem hordozható infó is szokott lenni benne (hálózati beállítások, felcsatolandó kötetek, driver beállítások).

(t) tévedés joga fenntartva azért :) Keresgélhetsz a barátodon, vagy ubuntuforumson.

Quote from: kikuchiyo on 2009-03-09, 01:28:42
Továbbá egy VistAIDS + Ubuntu dual boot kialakításánál van valami, amire ügyelni kell?
Most nem jut eszembe semmi különleges. Praktikusabb a Windowst előbb fölrakni, hogy utána a GRUB maradjon a rendszerleíróban, de a Vista ilyen téren se olyan barbár már, mint az XP volt.