Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Selmo on 2009-04-18, 22:04:54
Moha: pocketdivxencodert szokták használni h264 átkonvertálására.
Ezt nem ismerem. Bármilyen codec-be tud konvertálni? Csak mert a minőség miatt inkább huffyuv-ot használnék, mint divx-et, bár tudom, hogy zabálja a helyet.
Akár a H.264-et is odaadnám közvetlen a Vegasnak, ha lenne natív vfw codec, amivel tud dolgozni.

Member

NLZ

[reserved]

Cobra

Nakedape, ez sajnos jó eséllyel hardverhiba. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy merevlemez vagy kábel, lehet alaplap és memóriahiba is. Memtestet kéne még lefuttatni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Szerintem futtas le egy Spinrite tesztet, hátha az kidobja a hibát. Habár nálam nem akart a Spinrite elindulni nagyobb vinyónál (500 gigáson még ment, 1 teráson már nem).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kvikveg

Thief nem biztonsagi masolattal a bevezeto palyan, ahol az ember megtanulja, hogy mit kell csinalni, az elso feladat utan lemerevedett a kep. At tudtam valtani masra, es a feladatkezeloben azt irta, hogy nem valaszol a program.
CSnel meg ha jol emlekszem fekete lett a kepernyom es/vagy ujraindult a gep.
Gep:
ATI Radeon X1200 series (eszkozkezelobol kikeresgelve)
alaplap oldala
AMD athlon 64 X2 dual core processor 4600 +

Kb amikor CSeztem - talan egy eve? - akkor felraktam uj drivereket, de nem emlekszem mit. Utana sem ment a CS, ugyanazzal a jelenseggel krepalt be. Ott meg atvaltani sem nagyon tudtam, a Thief-et legalabb az eszkozkezelobol ki tudtam loni, es utana nem nyuvadt ki a gep.

[spoiler=Rendszerinformacio cenzurazva]Operációs rendszer neve   Microsoft Windows XP Home Edition
Verziószám   5.1.2600 Szervizcsomag 2 build 2600
Operációs rendszer gyártója   Microsoft Corporation
Rendszer gyártója   Gigabyte Technology Co., Ltd.
Rendszer modellje   GA-MA69G-S3H
Rendszer típusa   X86 alapú PC
Processzor   x86 Family 15 Model 75 Stepping 2 AuthenticAMD ~2405 Mhz
Processzor   x86 Family 15 Model 75 Stepping 2 AuthenticAMD ~2405 Mhz
BIOS-verzió/-dátum   Award Software International, Inc. F3, 2007.07.27.
SMBIOS verziója   2.4
Windows könyvtár   C:\WINDOWS
Rendszerkönyvtár   C:\WINDOWS\system32
Rendszerindító eszköz   \Device\HarddiskVolume1
Teljes fizikai memória   2 048,00 MB
Szabad fizikai memória   1,17 GB
Teljes virtuális memória   2,00 GB
Szabad virtuális memória   1,96 GB
Lapozófájl mérete   3,04 GB
Lapozófájl   C:\pagefile.sys
[/spoiler]

A thiefben megnezhetem mit allitottam be videobeallitasoknal ha segit.

Na, most meg a training palya legelejen behalt, 640x480ban, az instruktor szovegelese ment tovabb.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Patchek, bug-fixek telepítve vannak a játékhoz?
Az első Thief wiki szerint 98-as, tehát akadhatnak egy nála
három évvel későbbi oprendszerrel gondjai.

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-19, 15:02:46
DVD borito szerint XP-n menne kene. Es aDVD nem regi, tavaly vettem talan. Vagy tavalyelott?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

katz

Quote from: Kvikveg on 2009-04-19, 15:08:28
DVD borito szerint XP-n menne kene. Es aDVD nem regi, tavaly vettem talan. Vagy tavalyelott?
Inkább a dual core, illetve az eltérő memória típus szokott bezavarni a régi játékoknál

Kvikveg

Quote from: katz on 2009-04-19, 15:15:23
Inkább a dual core, illetve az eltérő memória típus szokott bezavarni a régi játékoknál
:facepalm: dual core lesz, legalabbis ennel, francba, elfelejtettem. Megyek tesztelni...
edit: hja, ennel az volt a gond.

katz

Kvikveg

Quote from: katz on 2009-04-19, 15:19:57
Quote from: Kvikveg on 2009-04-19, 15:16:35
...Megyek tesztelni...
Kiveszed az egyiket? :D
Jaja, ilyenkor nekiallok csavarhuzoval, es kiszedem. Utana mindig venni kell egy ujat, de hat szeretem a Thief-et. :)
[spoiler]Elinditas utan az eszkozkezeloben meg lehet mondani neki, hogy csak az egyiket hasznalja.[/spoiler]

kikuchiyo

Végső esetben futtasd virtuális gép alól.
Failure is the default option

Kvikveg

Half-Life2 egyelore megy. :) Nyammm! :)

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2009-04-19, 15:16:35
Quote from: katz on 2009-04-19, 15:15:23
:facepalm: dual core lesz, legalabbis ennel, francba, elfelejtettem. Megyek tesztelni...
edit: hja, ennel az volt a gond.
a régi programok túl sok processzor miatti gondját én továbbra is a winlauncherxp programmal szoktam megoldani. használják Önök is!

Kvikveg

Koszi a tippet. :)
HL2 jooo. :) A feszitovas mindig is tetszett. :D

Cobra

Drivereket itt találod:AMD oldala. Itt még lejjebb a South Bridge drivert is keresd meg.
Innen meg kell a processzor driver meg a Dual Core Optimizer nevű program, ha nem lennének felrakva.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2009-04-19, 20:06:55
Drivereket itt találod:AMD oldala. Itt még lejjebb a South Bridge drivert is keresd meg.
Innen meg kell a processzor driver meg a Dual Core Optimizer nevű program, ha nem lennének felrakva.
Koszi, megnezem majd oket. HL2 teljesen jol elvan a gepen per pillanat. :)  :uzi:

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2009-04-19, 21:18:10
HL2 teljesen jol elvan a gepen per pillanat. :)  :uzi:

Meg látom Kviki is a HL2-n :D
Hol tartasz és hányszor láttad eddig a G-man-t? :D
Ha majd végeztél vele, ajánljuk a Concerned nevű
webcomic-paródiát ( :Kiraly: na jó, lehet közben is, de
ne olvass túlságosan előre, mert poénokat lő le)

Liquid Snake

Valaki tud adni egy torrentet egy JÓ antivírus programhoz? A Nod mostanában nem tud csatlakozni a frissítési szerverhez -__-

Cloud

Quote from: Liquid Snake on 2009-04-19, 22:04:52
Valaki tud adni egy torrentet egy JÓ antivírus programhoz? A Nod mostanában nem tud csatlakozni a frissítési szerverhez -__-

Használj ESET 4-et.  Pc World-ös kodokkal. (mindig felrakják netre) Így jogtiszta vírusírtód lesz. Én is ezt használom.

Liquid Snake

Pontosan egy linket vagy vmit tudsz adni?

Moha

Quote from: Liquid Snake on 2009-04-19, 22:04:52
Én még mindig az Avast-ot javaslom, akkor is, ha egyesek leugatnak miatta. :P
Ingyenes, gyakran frissít, nincs vele sok macera és szvsz elég hatékony (néha túlságosan is - az FTP szerver programot pl. kártékonynak titulálja)

Ed: Eset Smart Security meg újabban hajlamos újraindítgatni a kábelmodemeket. Szívunk vele HD-n rendesen...

Cloud

Quote from: Liquid Snake on 2009-04-19, 22:09:13
Pontosan egy linket vagy vmit tudsz adni?
Innen  leszeded:

http://www.eset.hu/letoltes/proba

Kódot itt találsz:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1111644056
Nem  warez, nem kell  félni.  Újságokból vannak kiszedve kódok. 30  napig érvényesek.

Megadják a kódot, felmész linkelt oldalra, kitöltöd amit kell, és emailben kapsz egy jogtiszta érvényes 30napos felhasználónevet, jelszóval.
Az egész művelet 5 perc kb.  :D

Raggie

Nna vettem egy Zalman VF-700 AlCu ventillátort a videókártyámra és minden megoldódott. Eddig alapjáraton volt 75, terheléssel 120-125 fokos a kártya a gyári 600/1350/1000-es beállítással, most meg felhúztam 700/1575/1100-ra és még így is max 61 fokos Crysis Warhead alatt max bállításokkal... Szóval király... :D

Köszi a tanácsokat mindenkinek.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

TurboK

Biztos hogy Celsiusban méred a hőmérsékletet? 120 fok nagyon irreálisan hangzik nekem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

120 tényleg mintha picit sok lenne, de a 90-100 manapság gyakran megesik.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-04-21, 01:11:34
Biztos hogy Celsiusban méred a hőmérsékletet? 120 fok nagyon irreálisan hangzik nekem.

Mint korábban írtam, szerintem beállt a venti a kártyán...

120 nem irreálisan nagyon sok. Régi 6800GS kártyám biosában
125 foknál csak lassított, 135 fokra volt beállítva a vész-
leállítás... 4850-esem gyári hűtője alapfordulaton terhelés
után gyorsan elérte a 95 fokot, aminél lelőttem a tesztet és
feltekertem manuálisan a fordulatszámát -- most már "csak"
85-88 fok a max ::) úgy hallottam 4870X2-n 110 fok se ritka..

Raggie

Igen celsiusban mérem. Nem tudom nekem mit csinált, de akármi futott is 125-nél beszaggatott az egész, uh inkább gyorsan kiléptem windowsba ilyenkor. A 8600 GT nem egy legújabb kártya...

És valszeg az lehetett amit Tenshi írt. De igazából nem is annyira érdekel, mert most az új hűtővel tök jó, úgyhogy király! :Kiraly:

Egyébként a 120-as fahrenheit csak 49 celsius fok aminél egyetlen kártya sem akad ki tehát eleve nem volt túl sok értelme a kérdésnak... :hehe:
(a Kelvin-t már fel sem vetem... :D )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Moha

Áh, még mindig az x264-el kínlódok. Most felraktam az ffdshow-t. Lejátszani a mezei windows media player is lejátsza. Most már legalább hajlandó megnyitni a filet a virtualdub, ill. az editorba is be tudom tenni, viszont hang van, kép nincs, csupa feketeség az egész.
Mi a fenék kéne állítani ffdshow-ban, hogy rendesen dekódolja a h.264-et virtualdub alatt?