Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Kösz, megnézem

Szerk: itt valami nagyon nem kóser.
Ha megnyitom a fájl, rebuildelni akarja az indexet,
aminek az az eredménye, hogy eltűnik a kép. Ha nem
hagyom, hogy újrarakja az indexet, a 25FPS helyett
ugrál a kép. Mivanmá'itt?

Raggie

Windows Movie Maker?
Tudom, hogy a leggagyibb program ami létezik, de egy ilyen egyszerű dologra(legalábbis a vágásra) még jó és elég sok formátumot kezel. A hanggal nem tudom, hogy érdemes-e szarakodnod, mert a youtube úgyis autómatikusan átkonvertálja majd valami szarabb tömörítésra és romlani fog a minősége szvsz.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Kuroi Tenshi

Ld nem lol topic
Amúgy az se működött, tippre az mpeg4-től dobott hátast.

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-21, 12:27:29
Kösz, megnézem

Szerk: itt valami nagyon nem kóser.
Ha megnyitom a fájl, rebuildelni akarja az indexet,
aminek az az eredménye, hogy eltűnik a kép. Ha nem
hagyom, hogy újrarakja az indexet, a 25FPS helyett
ugrál a kép. Mivanmá'itt?

Valószínűleg az eredeti konverzióval sem stimmel valami. Mit használtál az MPEG-2-->MPEG 4 konvertálásra?
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

bimanc

Kuroi Tenshi :

Egy corona.dll-t fel tudok tölteni valahova, ha nagyon kell. Mellesleg mpeg-4-hez Yamb-ot is szoktak használni, vágásra nem tudom mennyire jó, egyéb szerkesztés működni szokott. Esetleg ha valamivel csinálsz az eredetiből avi-t (akár raw-ot is) azt a vdub jól kezeli, meg azt magában is fel tudod tölteni a yt-ra (meg a .vob-ot is btw).

Cloud

Ha esetleg dll megoldja a gondod itt is megtalálod:

http://www.dll-files.com/

Kuroi Tenshi

Kösz srácok, de mint utaltam rá, már megoldottam máshogy :)
A végeredmény

De ha már ennyire belejöttetek (:D), akkor az ott feltett
kérdésre néhány ötlet?
Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-21, 14:46:33
Iszonyat sokat romlott a minőség a youtube konvertálása
miatt. Tippek, hogyan lehetne legközelebb javítani?

kikuchiyo

Captain Useless Advice intervenes:

mencoderrel próbáltad?
Failure is the default option

bimanc

Szvsz nem látom nagyon rossznak a minőségét. Mármint úgy általában a yt minőséghez képest. Ha jól gondolom a darabosság a konverziótól van, ami nem egy 2-pass volt, ugye. Felbontás nagyban számít, még 480p-ben is látványos a különbség, de ahhoz olyan forrás kell. Hallottam olyat, hogy .flv-ben feltöltve nem konvertál az oldal, de ebben nem vagyok biztos. A lényeg a minél nagyobb felbontás, meg a minél nagyobb bitráta, de .h264 esetén (más codecnél nem tudok róla) már 2 Mbps esetén is elromolhat a konverzió (belassul a videó), 5 Mbps-nél meg szinte 100%. A legjobb valami nyers formátum, vagy amit a yt ajánl. Én 2 megás mp4-eket szoktam feltölteni, szerintem jobbat nem kell elvárni egy ilyen streamelő oldaltól.

Off: Mellesleg, Homokszentgyörgy...5 km-re lakok onnan (szomszéd falu).   :frown:

Kuroi Tenshi

MEncoder, single-pass h264 ~2-2.2Mbps video +
160kbps mp3 hang, 704*576.
MPEG-4 avi + mp3, direkt, amit utoob ajánlott.
A darabosság sajnos már az eredetiben is benne volt,
sőt, valami interlace hiba is, a sorok fésűsen el voltak
csúszva, de ezt avidemux egyik filtere egész jól kivette.
Viszont most elmosódott-elkenődött az egész. Olyan
tipikus agyontömörített jpeg-érzése van.

Lehet legközelebb megnézem flv-vel.

Member

Én Video Edit Magic-et használok, persze csak azért, mert az fut Win2k-n is. :D Annak meg az a baja, hogy a kimentett videót már nem érdemes szerkeszteni, mert vmiért odébb tolja a hangsávot.

flv-ben van fent youtube-on, csak már nem konvertálja magának át megint. :) Mondjuk igaz, ki tudod nyerni a saját vidijeidet mp4-ben.

bimanc

Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-22, 00:32:34
MPEG-4 avi

Wait, what?  Egyébként semmi egyéb ötletem, ha nem a yt konverzió vagy a single-pass miatt van, akkor jobb nem lesz. h264 beállítások esetleg? QP?  :D

És ja, gondolom ha flv, akkor nem konvertálja át, de abból is van többféle. Ja, jut eszembe, a hd-verziókat mintha mp4-ben tárolná a yt.

Kuroi Tenshi

Quote from: bimanc on 2010-05-22, 20:56:20
Quote from: Kuroi Tenshi on 2010-05-22, 00:32:34
MPEG-4 avi
Wait, what? 
Wait, why?
MPEG-4.10 AVC aka h264-kódolású videófolyam
avi konténerben, mi ebben a fura? Mármint azon
kívül, hogy "aviba ált. mpeg2-kódolásút szoktak
csak tenni", de hát utoob így kérte.

NLZ

Azon akadt fenn, hogy simán az mpeg4 egy kicsit általános megnevezés.
[reserved]

Cobra

Mpeg4-et mp4-be szokás csomagolni, nem avi-ba.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

bimanc

Igen, valahogy úgy. Mondjuk a konténer szerintem mindegy a feltöltésnél, csak a kódolás a fontos. Ha az alapanyag van olyan minőségű, akkor érdemes rászánni azt a plusz időt a 2-pass-re, meg hasonlókra.

Kuroi Tenshi

Ahhoz képest, hogy "szokás", többször találtam .mkv,
de még avi konténerben is MPEG-4.x kódolású streamet,
mint .mp4 fájlt ;D
Ha meg -- mondom harmadszor -- utoob kérte így,
akkormeg?

bimanc

Az oké, hogy így kérte.
Én mondjuk többször találtam divx-es avit, mint h264-eset. Helyenként, szubkultúránként változik, mi a kedvelt formátum.

Viszont szerintem próbáld ki egy magasabb minőségű encode-al, és ha akkor se jó, akkor a yt konverzió a ludas.

Ramiz

Kérdésem gyakorlott grafikus zsenikhez: CD borító és kép tervet kell csinálnom, pdf formátumba kérik, de 300 DPI-vel:
http://hdcopy.hu/letoltesek_segedletek.html#10

Milyen szoftverrel érdemes ezt megcsinálni? Egy-két képem van, nem tudom, hogy elég nagy felbontásban-e (2000x1000-esre fel tudtam nagyítani elcsúnyulás nélkül pár effekttel), meg hogy hogyan lehet beállítani, hogy NE RGB-ben dolgozzak, meg ilyesmi.

CorelDraw-val érdemes ilyet csinálni? Vagy GIMP is tudja?

A pdf-en "belül" már nem vektorgrafikus a kép, ugye? (Már nem a jpg-ből / png-ből mentett kép, hanem amit én szerkesztek, pl feliratok).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Ramiz on 2010-05-27, 18:20:30
A pdf-en "belül" már nem vektorgrafikus a kép, ugye? (Már nem a jpg-ből / png-ből mentett kép, hanem amit én szerkesztek, pl feliratok).
Akár vektorgrafikus is lehet, attól függően, hogy a program hogy gyártja a pdf-et. Ha valami megfoghatatlan okból raszterizál magától, akkor telepíts egy jóféle pdf nyomtatót, és nyomtass abba. Erős bezoomolással utána ellenőrizheted.

Quote from: Ramiz on 2010-05-27, 18:20:30
CorelDraw-val érdemes ilyet csinálni? Vagy GIMP is tudja?
Abszolút nem vagyok szakértő, úgyhogy ezt passzolnám. A fórum Photoshop-mágusai mit szólnak hozzá?

Mondjuk nulla gyakorlattal ennyit azért sikerült GIMP-pel csinálnom annó; 1 db. kép plusz színes szöveg, nem nagy cucc ugye. De rémlik, hogy a GIMP-nek pont a nem-RGB színkezelésben vannak (csak voltak?) hiányosságai (valami támogatás persze van, arra emlékszem), szóval gyanús, hogy nem lesz neked jó. Amúgy a Paint.NET is ingyenes, még könnyebben is használható, szóval esetleg vess arra is egy pillantást - bár emlékeim szerint a GIMP-nél valamivel kevesebbet tudott, így még rosszabbak az esélyeid.

Cloud

Hoztak hozzám egy ilyen laptopot, hogy telepítsem fel win7-et:

Advent 7209

Hallott már róla valaki? Próbáltam neten keresni de szinte semmit nem találtam róla. Magáról az Advent laptopokról igen, de erről a típusról semmit. :)

Gondolom valami átcsomagolt masina lehet.

Makos

Windowsdvd berak, feltelepít, örül.

Cloud

Quote from: Makos on 2010-05-28, 13:46:20

Öööööö, ezt tudom megy is már telepítő, nem is azért írtam. Csak ilyen noname laptopról még nem hallottam. :D

Kuroi Tenshi

Ennyi.

Quote from: Cloud on 2010-05-28, 14:03:14
nem is azért írtam. Csak ilyen noname laptopról még nem hallottam. :D

És? Van ez így.
Adventet inkább Angliában forgalmazzák, Mediont meg
inkább Németországban, mindegyik átmatricázott, több
oemtől (clevo, pegatron, de még msi is) származó fajta.
Ezeken kívül kismillió erre ismeretlen "gyártó" van még.

Xzone

Miért számítana bármit is a laptop márkája ilyen szempontból? A PC az PC.

Kuroi Tenshi

Quote from: Xzone on 2010-05-28, 14:47:27
Miért számítana bármit is a laptop márkája ilyen szempontból? A PC az PC.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Egyes gyártóknak módosított
biosuk van, amik csak a saját, speciális drivereket fogadják
el (pl. hp, dell. Letöltesz intel/nv/ati gpu drivert, nem fog
menni -- csak a saját átalakított driverük). Szerencsére az
a néhány nagy is kezd leszokni róla, aki eddig csinálta, az
ilyen oem gyártóknál pedig egyáltalán nem volt jellemző.

TurboK

Quote from: Cloud on 2010-05-28, 14:03:14

Öööööö, ezt tudom megy is már telepítő, nem is azért írtam. Csak ilyen noname laptopról még nem hallottam. :D
Sógoromnak Advent tipusú laptopja van, habár rendkívül régi fajta (1ghz alatt). Nem tudom a pontos típusszámát, de biztos van 5+ éves.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Dreamcleaver

Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy az internet kapcsolat stabilitását teszteljem? Ergo, hogy X idő alatt hányszor szakad meg.

Az a problémám, hogy időnként szétkapcsol a a netem 10-20 mp-re. Van, hogy 3 óránként egyszer ha előfordul, máskor meg 10 percenként. Ha hívom a DIGI ügyfélszolgálatát, akkor ránéz a modemre és mondja, hogy nála semmi hiba és bekaphatom.

Általános internetezésnél nagyon nem zavar, hiszen 10-20 mp után helyre áll a kapcsolat és megy max sebességgel, de pl online játékoknál baromira zavaró tud lenni.

Amit néztem:
- nincs vírus a gépen
- most már vírusírtó sem megy
- firewall csak ami a Windows-ban van
- próbáltam 3 különböző LAN kártyával, mindegyikkel csinálta
- routerrel és router nélkül is csinálja
- úgy látszik, hogy a szakadás ideje alatt is kap a gép adatokat kívülről, csak küldeni nem tud. pl ha játszom, akkor megy tovább a meccs is látom amit a többiek csinálnak, de én nem tudok semmit csinálni, aztán vagy lekapcsol a szerver, vagy nem.

Ezek után nem tudom mi lehet a gond. Sztem a DIGI-nél a hiba (a modem vagy maga a hálózat), de szerintük meg minden ok. Elég régi a rendszerem, szal lehet valami szemét progi okozza?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Nézd meg a router logot, hogy van-e benne újratárcsázás, ha igen, akkor a net a bűnös, ha nem, akkor a géped.

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Köszi, megnézem, bár nem tudom pontosan, hogy mit is keresek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS