Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

zsozso

Death is the only redemption

.Attila


Komplikato

Azt hiszem most adtam fel végleg az elmúlt egy hét után, hogy valaha is tudjam használni az mplayer-t.  :beken:
Én elhiszem nagyon szuper átlag linux felhasználóknak, de az ergonomikus szoftver totális ellentéte.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

zsozso

Quote from: KomplikatoAzt hiszem most adtam fel végleg az elmúlt egy hét után, hogy valaha is tudjam használni az mplayer-t.  :beken:
Én elhiszem nagyon szuper átlag linux felhasználóknak, de az ergonomikus szoftver totális ellentéte.
Fogod hozzatarsitod a fileokat aztan enter a fileon ugye milyen bonyolult? ...
Death is the only redemption

Komplikato

Hmm. A Win 3.11 óta nem volt szükségem rá soha, hogy bármit is társítsak ... szeretem ha én döntöm el, éppen mit akarok elindítani.
Másrészt elismerem, hogy ez egy briliánsan megírt lejátszó program, de kb. olyan használni, mint ha egy sztradivari hegedût adnál valakinek, akinek mindkét keze az ujja végéig gipszben van.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Marfy

Az ftp szerveren az Mplayer mappában benne van az Mplayer windowos verziója is és nem kell társítanod sem mert mikor a program települ rákérdez hogy mely fájlokhoz társuljon.

zsozso

Quote from: KomplikatoHmm. A Win 3.11 óta nem volt szükségem rá soha, hogy bármit is társítsak ... szeretem ha én döntöm el, éppen mit akarok elindítani.
Másrészt elismerem, hogy ez egy briliánsan megírt lejátszó program, de kb. olyan használni, mint ha egy sztradivari hegedût adnál valakinek, akinek mindkét keze az ujja végéig gipszben van.
Akkor fileon jobbklikk open with -> mplayer ...
Death is the only redemption

izriot

#1237
Nem tudok Kademliához csatlakozni! Mit tegyek?...

Nekem ez a rész nem teljesen világos Chronos, el tudnád egy kicsit részletesebben magyarázni? Az emule weblapján is azt irja hogy a program automatikusan megpróbál csatlakozni a Kad-hoz, de van amikor ezt manuálisan bootstappel kell, de nem fogalmaz egyértelmûen. Szoval akkor hogyan kell keresnem felhasználókat és melyik gomb is ez a "bootstrap"? Légyszi lépésrõl lépésre.:)
Elõre is köszi.

Moha

Quote from: KomplikatoMásrészt elismerem, hogy ez egy briliánsan megírt lejátszó program, de kb. olyan használni, mint ha egy sztradivari hegedût adnál valakinek, akinek mindkét keze az ujja végéig gipszben van.
Kövezzenek meg, de nekem sem jön be az Mplayer kezelõfelülete. Én már régóra RadLight-ot használok. Az nekem bevált, nem nagyon volt vele gondom, nekem megfelel.

A társításokkal meg dettó úgy vagyok, mint te....

Marfy

Én mondjuk Windows Media playert használok számomra ennek van a legjobb kép és hangminõsége de amit nem akar lejátszani mint pl egy amv-t amit tegnap szedtem le ahhoz tökéletes az mplayer.
Filmnézés közben nem kell a kezelõfelületet nézned :).

.Attila

Quote from: NokiFilmnézés közben nem kell a kezelõfelületet nézned :).
Nem is aközben akarjuk, hanem amikor elindítjuk a filmet, vagy méginkább akkor, amikor be akarunk állítani vmit.

Marfy

Ogm-es filmeknél hogy birom beállítani hogy alapból japán szinkron legyen ne pedig angol? Vagy ez attól függ hogy melyik az elsõdleges és csak a Virtualdub-al lehet átállítani?

Karma XXL

Quote from: NokiOgm-es filmeknél hogy birom beállítani hogy alapból japán szinkron legyen ne pedig angol? Vagy ez attól függ hogy melyik az elsõdleges és csak a Virtualdub-al lehet átállítani?

Ha MPlayerrõl beszélsz, akkor ott van az MPlayer feliratú threadben leírva 2x is (nem vettem észre hogy az volt a legelején, amikor leírtam :D)

Isi101

Nem tudtok valami módszert a nyomtató fejének a kitisztítására?
hiába van benne majdnem új patron, nem akar nyomtatni.
Régen használtam, most meg elõször csak nagyon halványan,
utána meg csak fehéren hajlandó nyomtatni :(
(epson stylus color IIs tintasugaras)

Marfy

Nem az Mplayer-rõl van szó.

Karma XXL

Quote from: Isi101Nem tudtok valami módszert a nyomtató fejének a kitisztítására?
hiába van benne majdnem új patron, nem akar nyomtatni.
Régen használtam, most meg elõször csak nagyon halványan,
utána meg csak fehéren hajlandó nyomtatni :(
(epson stylus color IIs tintasugaras)

Csak vindózos módszert tudok... A Vezérlõpult -> Nyomtatók -> [te nyomtatód] -> [elsõ menü :rolleyes: ] -> Beállítások... azon belül van fejtisztítás is, legalábbis anno a BJC240es canon nyomtatómnál, meg a mostani epson stylus C42SXemnél van.

Karma XXL

Quote from: NokiNem az Mplayer-rõl van szó.

Akkor lehet, hogy a programban beállítható az automatikus nyelv.. Konkrétat nem tudok mondani, de tudom, hogy találkoztam már ilyen beállítással... Esetleg a VobSubban is lehet valami hasznos.

Na ilyen konkrét postot se írtam hosszú ideje...

Cobra

Sajnos ha beszáradt a patron, akkor elég kicsi az esélye, hogy újra rendesen mûködjön.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Marfy

Nekem egy Canon s200-as van és nekem nem a patron hanem a fej járatai száradtak be. Tettem egy vizes vagy alkoholos zsebkendõt oda ahova a patront beteszed és ott felszívja a vizet mintha tinta élenne áztattam pár órát és a száradt festék feloldódott és kifolyt az alján és most mûködik. Lehet hogy hülyén hangzik de sikerült :).

Isi101

Én is a fejrõl beszéltem :)
Közben adtak még 1 tippet : enyhe ecetes vízzel próbáljam.
Egy próbát szvsz.megér, Így is egy õskori pusztulat, amihez fejet már nem kapni, Úgyhogy ha nem válik be, legfeljebb ugyanúgy nem fog nyomtatni, nagyobb baj nem lehet... :)

Khazar

Sziasztok új vagyok még, leszedtem töletek a Ragnarok The Animations címü Animét ennek már az Online MMORG változatát is nyomom neten de a lényeg hogy feliratot szeretnék hozzá készíteni de sajna nem tudják beolvasni ezek a felirat készítõ programok (Subtitutle Workshop) a filmet hogy nézhessem jól idõzítettem e, ezek után manuálisan fogtam hozzá tehát úgy hogy megirtam elmentettem és megprobáltam alájátszani, de a DivX nem olvasta be hiába volt azonos a nevük, léccives segítsetek mert nagyon szeretném ezt az Animét élvezhetõ tenni azoknak is akik nem bõvelkednek Angol Nyelvtudásba.

Cobra

Windows Media Playerrel játszd le, és használd a Vobsubot feliratozásra. Az egyetlen gond, hogy hardsubos a film, tehát alapból ott az angol felirat a képen.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Khazar

Leszedtem (Vobsub 2.23)  de ez vmi irtó bonyolultnak látszik olyan kéne aminek annyi hogy megadom ettõl eddig tartson ez a szöveg és kész több nem is kell ez meg mindenféle opcióval van tele ha más ilyen program nincs is akkor tudtok nekem ehezz vmi Magyar Leírást adni vagy egy olyan embert aki segíteni tud ?

Moha

Ha jól értem, akkor olyan proggi kellene, ami magától alárakja a feliratot, és lehet állítani, hogy mennyivel tolja el?
Nos, arra tényleg a VobSub a legjobb, de pl a RadLight lejátszó magától berakja a feliratot, ha ugyanaz a neve, mint a videónak. Sok formátumot ismer, és lehet idõzíteni a felirat megjelenését.

De ha olyan proggi kell, amival feliratot tudsz fordítani, arra szvsz használd a fentebb már említett Subtitle Studio-t.

Karma XXL

Próbáld meg ezt a progit  is, én még nem használtam, de látszólag ez azt csinálja amire gondolom hogy gondolsz  :rolleyes:

(Piszkálás nélkül, nem szégyen tagolni a mondatokat :rolleyes: )

Damnatus

Hali!

hogy tudom lementeni a topicokat, hogy offline is elolvashassam õket?
A segítséget elõre is köszi!

Moha

Asszem fentebb már volt hasonló kérdés. Komplett site-ot webspiderekkel lehet lementeni. Ilyen pl a Webzip vagy a Teleport Pro.
De javaslom, inkább az archiv-ot mentsd le, ne a fõ fórumot, mert úgy nem lesz benne a sok kép és egyéb, ami miatt a letöltendõ anyag is sok lenne, és a szervert is jobban terhelné.

Damnatus

Hali!

Kösz a segítséget!, megnézem ezeket a progikat. Én is az archivra gondoltam! Tegnap próbálkoztam, de nem sikerült még egy egész topicot se lementenem, legfeljebb aktuális oldalt. De talán ezekkel jutok majd valamire.

Khazar

Nem Felirat csúsztató kell nekem hanem Felirat Készítõ vmi könnyü. :teccik:

Moha

Akkor a Subtitle Studio-t tudom mondani. Ha visszalapozol ebben a thread-ben, akkor találsz hozzá linket is.
Ha jól emlékszem, akkor DWz postolta be.