Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-27, 13:17:52
10k-t hajlandó vagyok rá áldozni, ha cserébe kapok egy viszonylag jó hangminőségű, tartós és kényelmes fülhallgatót.
ami képet link-eltem, az a nokia bh-103-as sztereó bluetooth headset és sztem rohadt jól szól, és került 8400 Ft-omba. ha te 10-ért nem találsz tisztességes vezetékeset, akkor megeszem a kalapom :)

amúgy argep.hu-s értékelések is érhetnek valamit: http://www.argep.hu/main.asp?kid=3-112&sort=mean

szerk: pl ez jónak tűnik: http://www.argep.hu/opinions_800705.html

Zsiga

Fazék

ok, Zsiga nyert :)

amúgy azért döntöttem a bluetooth mellett, mert zenehallgatás mellett rendszeresen könyvet olvasok + táska félvállon, 1 hónap alatt kettő vezetékes fülest nyírtam ki buszon felszálláskor ajtóba akadással...
ez a bluetooth viszont ugyebár véges működési idejű, szóval nem árt telefonnal együtt feltölteni...

nagyon korrekt fülesnek tűnik ez az xears
azt a "bejáratóhangok" link-et viszont már kicsit erősnek érzem :)

chilip

Quote from: White SeeD on 2011-05-27, 11:06:26

Mondjuk eddig csak 2 gamen tudtam letesztelni, lévén hogy a steam szuper guardja letiltotta az accom és bassza mailban küldeni az aktiváló kódot.
Természetesen a support acc létrehozásakor sem működik a visszaigazoló mail, így a support szolgáltatást sem tudom igénybe venni.... Igaz csak 3 accot csináltam 3 különböző szolgáltató mailcímével, mindegyik fail ::) Így küldtem nekik mezei emailt amire kíváncsi vagyok hány nap múlva válaszolnak.

ez velem is előfordult most új gép miatt, nem küldték ki a kódot előtte (vagy spam áldozata lett) de aktiválva lett. DE! én nékem sikerült fél órán belül lekérnem a kódot tőlük. a lényeg asszem hogy webes felületen megpróbálni bejelentkezni. persze nem enged, mert oda is kell a kód de lesz ott valami lehetőség amivel a mail címedre küldetheted a kódot újra. csak nem rögtön küldik ki. ideges is lettem 5 perc múlva és párszor elküldetttem újra, azt utána kiküldték 5x egybe

White SeeD

Quote from: chilip on 2011-05-27, 13:44:24
ez velem is előfordult most új gép miatt, nem küldték ki a kódot előtte (vagy spam áldozata lett) de aktiválva lett. DE! én nékem sikerült fél órán belül lekérnem a kódot tőlük. a lényeg asszem hogy webes felületen megpróbálni bejelentkezni. persze nem enged, mert oda is kell a kód de lesz ott valami lehetőség amivel a mail címedre küldetheted a kódot újra. csak nem rögtön küldik ki. ideges is lettem 5 perc múlva és párszor elküldetttem újra, azt utána kiküldték 5x egybe

Megnézem ott is, bár ha jól emlékszem egyszer ott is eljátszotta ezt. A kód kérése után 36 órával küldték meg. Csak addigra már le is járt ::) Ott fel is adtam hogy a honlapon keresztül be fogok én oda jelentkezni valaha is, ha kellett valami kliens böngészőjéből elintéztem.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

Quote from: Fazék on 2011-05-27, 13:31:40
ok, Zsiga nyert :)

amúgy azért döntöttem a bluetooth mellett, mert zenehallgatás mellett rendszeresen könyvet olvasok + táska félvállon, 1 hónap alatt kettő vezetékes fülest nyírtam ki buszon felszálláskor ajtóba akadással...
ez a bluetooth viszont ugyebár véges működési idejű, szóval nem árt telefonnal együtt feltölteni...

nagyon korrekt fülesnek tűnik ez az xears
azt a "bejáratóhangok" link-et viszont már kicsit erősnek érzem :)

A TD100-ról tényleg írnak jókat. Zsiga által linkelt helyen head-fi összesítős topic jó, énis azt akartam linkelni. :)  Érdemes egyszer elolvasni a basic guide-t ott, hasznos.
Ott írják is, hogy a burn-in egy hülyeség. :)
[reserved]

Cobra

Quote from: White SeeD on 2011-05-27, 11:06:26
Sokadszori cmos reset után sikerült működésre bírni a kártyát. Viszont a windows totál kiakad, kékhalál folyamatosan, el sem lehet indítani.

(win7 alatt mivel lehet megállítani a kékhalál képernyőt hogy ne tűnjön el azonnal?)

Lett egy win reinstall. A kártya úgy ahogy megy, de win7 ráerőltetett drivere nemigen működik úgy ahogy kell.
Simán standard vga-nak ismerte fel a kártyát, hiába töröltem tettem fel a legújabb drivert az ati honlapjáról, csak a win7 update driverét fogadta el 5800 seriára. :comp:

Textúrában random eltűnnek (feketére váltanak) elemek, majd vissza kis 3-4 szögek formájában, de nem 1-2 hanem 50-60 kisebb elem random elhelyyezkedésben. Elvileg legújabb ati driver és legújabb dx van rajta. Tegnap régi gépen ugyanez volt, nem volt vele semmi baj :mad:

Mondjuk eddig csak 2 gamen tudtam letesztelni, lévén hogy a steam szuper guardja letiltotta az accom és bassza mailban küldeni az aktiváló kódot.
Természetesen a support acc létrehozásakor sem működik a visszaigazoló mail, így a support szolgáltatást sem tudom igénybe venni.... Igaz csak 3 accot csináltam 3 különböző szolgáltató mailcímével, mindegyik fail ::) Így küldtem nekik mezei emailt amire kíváncsi vagyok hány nap múlva válaszolnak.
Es sajnos 80%-ban GPU hibának tűnik. A maradék 20%-ban alaplapra gondolok még.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-27, 13:03:21
Minél jobb hangminőséget és izolációt tud, annál jobb.

A hangminőség még nem minden, a színezés típusa is kinek-mi :)
Érdemes a head-fi-n ezt a hosszú összehasonlító tesztet megnézni,
az elején a leírást elolvasni. Amit Zsiga linkelt, az is jó, a TD kicsit
magas-mély hangsúlyos, de sokan mondják, hogy ettől az "íztől"
van meg a karaktere, kellemes, energikus a hangja. Ha ennél
kiegyensúlyozottabb, analitikusabb hangra vágysz, akkor Xearstól
az XR120. Én is sokáig gondolkoztam rajta, de mivel nekem
méretben kisebb kellett (ezek már nem fértek volna be sisak alá),
ezért Brainwavz M1-et vettem.
A TD-II-t még nem próbáltam ki, Zsozsónak is olyan van.

White SeeD

Ez a steam support nemigen van a helyzet magaslatán.
4 napja síri csend...
Bár elvileg jobban állok mint jópáran, akik még a support account welcome mailjára várnak már napok óta.
Az első support accos levelem meg el sem olvasták, helyette copypasty sablonszöveg hogy azonosítsam magam, biztostolvajvagyok.
Még jó hogy az első levélben nem csak 2 cdkeyt adtam meg, de az ilyenkor szokásos bankkártya adatokat is.

5 nap után meg megkaptam az először kérvényezett steamguard kódot. persze már nem működik.

Csodálkozok hogy az egyik legnagyobb digitális eladónak ennyire fos supportja legyen ::)

Fazék

Quote from: White SeeD on 2011-05-30, 17:45:00Csodálkozok hogy az egyik legnagyobb digitális eladónak ennyire fos supportja legyen ::)
igazán nem akarok szemét lenni, de én meg azon csodálkozom, hogy egyesek hogy lehetnek ilyen bénák, hogy elvesztik a steam account-jukhoz a hozzáférést :)

a másik érdekesség, hogy korábbi hasonló esetekben más fórumbeszámolók alapján teljesen korrekt formában és sebességgel zajlott számukra az account visszaszerzés általában...

White SeeD

Őszintén szolva én is csodálkozok, de nagyon is könnyű azt "elveszíteni".
Elég csak rendszert újratelepíteni, vagy megnyitni valahonnan máshonnan az accot és már is a kedves steam, steam guard programja ami arra hivatott hogy megvédje őket, kizárja őket a saját accjukból :P
Amit csak akkor kapnak vissza, ha bepötyögik azt a kódot amit az automata server valamiért képtelen kiküldeni egyes embereknek pl nekem is. De ahogy olvasom a fórumot egyre több ember nem kapja meg a kódját :frown: Persze ettől függetlenül van aki instant megkapja. Lehet nem vagyok elég valuable customer. Amit meg is értek, mert 75+% leárazás alatt nem veszek semmit :angyali:

Fazék

Quote from: White SeeD on 2011-05-30, 19:40:14
Őszintén szolva én is csodálkozok, de nagyon is könnyű azt "elveszíteni".
Elég csak rendszert újratelepíteni, vagy megnyitni valahonnan máshonnan az accot és már is a kedves steam, steam guard programja ami arra hivatott hogy megvédje őket, kizárja őket a saját accjukból :P
Amit csak akkor kapnak vissza, ha bepötyögik azt a kódot amit az automata server valamiért képtelen kiküldeni egyes embereknek pl nekem is.
ha megnyitod máshonnan, az a már biztonságosnak jelölt helyre vonatkozóan semmilyen hatással nem bír. engem abszolút nem zárt ki, amint megpróbáltam a netbook-omon is bejelentkezni, simán megkaptam e-mail-ben a security code-ot, beütöttem és onnantól a netbook-om is biztonságosnak lett jelölve a megfelelő beállításokkal.

ha egyetlen biztonságos helyet jelöltél meg, és azt alakítod át teljesen, abban az esetben a security code több napos késése viszont már tényleg szívás. így megértem a problémát.

Kvikveg

Nekem sem volt gond a laptopra feltenni.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

White SeeD

Yeyyy 5 nap után megkaptam az összes elmaradt kódot egyszerre. (jobban mondva a délelőtt folyamán lecsordogált mind a 46 kód. Öröm volt félóránként kipróbálni az új kódokat, hogy vajon az-e a legutolsó ami működni is fog.)
Sőt, ahogy nézem még kapom a kódokat, úgyhogy az nem a legutolsó volt ami mőködött ::)

Fazék

adott:
2 vinyó a gépben.
az egyik régi 40GB-os, rajta WinXP-vel, a másik egy új 500GB-os üres vinyó
előbbi vmi olyan fura módon hibás, hogy clonezilla képtelen klónozni, kb 10-20% környékén belefut egy olyan olvasási hibába, ami teljesen megakasztja a klónozást
és egy kolléga, aki a gépébe való legkisebb beleavatkozást is szóvá teszi, (amennyiben észreveszi)

kérdés:
hogyan tudnám megoldani az egyik vinyóról a másik vinyóra a teljes rendszeráthozatalt, hogy minden ugyanúgy működjön mint korábban, semmi látható változás ne legyen?

ha kompletten átmásolom a vinyó tartalmát, akkor működhet az új vinyóról az xp? vagy kell fixboot/fixmbr meg ilyesmikkel szórakozni előtte?

Moha

Norton Ghost-al próbáld meg. Nekem volt egy eset, mikor egy már haldokló 40-es HDD-ről kellett áttennem a rendszert egy új 160-asra. CloneZilla beledöglött olvasási hibával, Norton Ghost meg átpakolta, megtartva a partíciók arányát (kitöltötte a teljes 160 gigát, a partíciók mérete pedig négyszeres lett). Utána működött az eredeti XP róla, zokszó nélkül.

Fazék

Quote from: Moha on 2011-06-01, 12:00:36
Norton Ghost-al próbáld meg. Nekem volt egy eset, mikor egy már haldokló 40-es HDD-ről kellett áttennem a rendszert egy új 160-asra. CloneZilla beledöglött olvasási hibával, Norton Ghost meg átpakolta, megtartva a partíciók arányát (kitöltötte a teljes 160 gigát, a partíciók mérete pedig négyszeres lett). Utána működött az eredeti XP róla, zokszó nélkül.
ez sem igazán működik...
pedig be van pipálva, hogy "ignore bad sectors bla-bla", de másolás 10-20%-nál leáll, log-ban azt írja, hogy a lemezen hibák vannak, valószínűleg rövidesen megdöglik, ajánlott a mihamarabbi teljes mentés, és javasolja, hogy kapcsoljam be az "ignore bad sectors bla-bla" opciót másoláskor... kössssz norton.

NLZ

Clonezillánál is van valami hibaátugrási opció, nem? Vagy azt a vinyót rádugni egy másik gépre, de nem bootolni róla, csak hogy a másik vinyóval ráereszthess egy felülettesztes checkdisket.
[reserved]

Fazék

szerk&repost
Quote from: NLZ on 2011-06-01, 15:01:42
Clonezillánál is van valami hibaátugrási opció, nem? Vagy azt a vinyót rádugni egy másik gépre, de nem bootolni róla, csak hogy a másik vinyóval ráereszthess egy felülettesztes checkdisket.
clonezilla hibaátugrás se segített.
másik gépbe még nem lett átrakva, de nem tudom mit segítene a klónozáson a checkdisk. kizárná a hibás szektorokat és úgy már lehetne klónozni? de ilyen rendszerindítás előtti checkdisk-et már lefuttattam vele, nem tudom miben lenne más ez.

most már meguntam a dolgot, átmásoltam total commander-ben egy az egybe mindent a vinyóról a másikra, és megpróbálok majd holnap az újról összeszenvedni egy beboot-olást (mert xp telepítő cd természetesen otthon van, anélkül meg nem állok le szórakozni

szerk: na lehet hogy ez a progi (EASEUS Disk Copy 2.3.1) végigcsinálja?
8%-nál elidőzött egy csomót, 8 olvasási hibát is jelez az állapotjelentésben, de úgy látom hogy túljutott ezen a kritikus részen és már 40% körül jár.

boldog lennék, ha végigfutna és működne is utána a rendszer :)
kimondhatatlanul boldog lennék.

szerk2: eheheh, hát persze. hibátlanul haladt ezután, egészen 98%-ig. ott megint megakadt... remélem ezt az akadályt is sikeresen veszi, mert különben igencsak elkeserednék...

szerk3: már 32 olvasási hibánál tart és 99%-nál, szóval még nem adta föl :)

szerk4: eh. 51 hibánál tart, és a hátralévőnek jelzett 321,85 MB semmivel sem csökkent egyelőre :(

Makos

Mennifoooooooooooooog. :D

Szerk: Pontosabban... sikerült? :D

Fazék

Quote from: Makos on 2011-06-01, 18:19:42
Mennifoooooooooooooog. :D

Szerk: Pontosabban... sikerült? :D
nem tudom. h5-kor eljöttem az irodából éppen 97 hibánál tartott, de már párszáz KB-tal előrébb, szóval nincs kizárva, hogy reggelig végez :haha:

megpróbálok a kolléga előtt beérni, de vannak kétségeim ezt illetően ^^"

Fazék

lefutott. 117 error, vagy ilyesmi, 3 óra alatt

jelenlegi gond.

kurvajó, hogy a klónozás sikerült, de az új vinyó nem hajlandó magában beboot-olni, a windows bejelentkezési képernyőnél elakad és csak az egér mozog, de semmire nem reagál, ctrlaltdelre se.
csak akkor hajlandó az új vinyóról beboot-olni a rendszer, ha ott van mellett rádugva az előző rendszervinyó.

a probléma oka: klónozással meghajtó betűjel nem ment át, vagyis az új rendszer mivel F volt régebben, C-ről próbál minden megoldani, betölteni, stb., pl f-ről indításnál azonnal létrehozott c-n lapofófájlt, stb.

na most tök jó, hogy ha mindkettő rá van dugva a gépre, akkor elindul a windows, de hogy a búbánatba módosítom a két eszköz betűjelét, hogy sikerüljön is a módosítás és ne dögöljön le a rendszer közben.

mert ugye előbb c-t át kell raknom mondjuk g-nek, aztán f-et c-nek. de már c átrak g-nél mindenféle biztonsági figyelmeztetést dob fel, és ha ezeket figyelmen kívül hagyom, akkor elkezdi a műveletet, de 5 perc után sincs semmi eredménye...

ötlet? ha valami iszonyat egyszerű megalázó megoldásotok van, azt is szívesen fogadok, mert már unom ezzel a szenvedést...

szerk: ja igen, 500Gb-os (jelenleg F ugyebár) vinyóról bootolva még a safe mód se akar működni. safe mode parancssorral se, többit mondjuk nem próbáltam, nem tudom, hogy mi ez a címtár helyreállítása micsoda. esetleg az segíthetett volna?

de akkor is hogyan csinálok belőle c-t? eh. faxom kivan ezzel a vinyó átmentési szenvedéssel.

kikuchiyo

Hiren's Boot CD?

Elvileg egy butulható windowsos környezetet ad, és van rajta registry-szerkesztő is.

Azzal megnyitod a volt C: jelű partíción lévő windows registryjét, átjelölöd valamire, majd a másikét, azt átjelölöd C-re, végül az elsőét visszajelölöd vagy mi.

Disclaimer: sosem próbáltam, én annak idején egy harmadik partícióra felhúztam egy szűz windowst, és onnan hajtottam végre a fenti bűvészmutatványt.
Failure is the default option

Selmo

Quote from: Fazék on 2011-06-02, 13:55:44
mert ugye előbb c-t át kell raknom mondjuk g-nek, aztán f-et c-nek. de már c átrak g-nél mindenféle biztonsági figyelmeztetést dob fel, és ha ezeket figyelmen kívül hagyom, akkor elkezdi a műveletet, de 5 perc után sincs semmi eredménye...

ötlet? ha valami iszonyat egyszerű megalázó megoldásotok van, azt is szívesen fogadok, mert már unom ezzel a szenvedést...
http://support.microsoft.com/kb/223188

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2011-06-02, 15:50:53
Quote from: Fazék on 2011-06-02, 13:55:44

http://support.microsoft.com/kb/223188
igen, ezeket a leírásokat én is megtaláltam, csak ez nem volt elég, mert fogalmam se volt, hogy hogyan érjem el azon a vinyón a registry-t

ugyanis sajnos hiába indult el a haldokló vinyó segítségével F-ről is a rendszer, az csak a látszat volt, kb csak a képernyőre festette a megszokott asztalt, mert semmi sem működött benne. semmit nem lehetett elindítani, task manager se volt hajlandó előjönni, stb.

de csak meglett a megoldás :)
találtam hasonló problémás eseteket és ott leírták, hogy hol találom meg helyileg a vinyón azt a registry bejegyzést.
ezután csak annyit kellett csinálni, hogy régi c-ről beboot-oltam, ott elindítottam a regedit-et, hkeylocalmachine-en belülre 'struktúra betöltése' előhalásztam a másik vinyón a system registry bejegyzést, betölt, előkeres benne a mounteddevices bejegyzést, ott szépen lezavarni a meghajtó átnevezéseket, struktúra eltávolítása, újraindítás, bios-ban beállítani, hogy most már boot-olhat a másik vinyóról és ezt meg is tette a drága :)

most már csak amiatt szopok, hogy ugyebár a klónozás 2 nappal ezelőtti állapotról történt, azóta kolléga már dolgozott a gépen, szóval most vethetem össze a könyvtárméreteket, hogy hova mentett el dokumentumokat, amiket át kell másolnom a jó vinyóra ^^"

otherwise GREAT SUCCESS

NLZ

totalcommander compare funkciója nem jó erre?
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2011-06-03, 18:08:36
totalcommander compare funkciója nem jó erre?
dehonnem. csak először mivel siettem haza, csak célirányosan a dok és közös dok könyvtárakat gyorsan összevetettem TC-ben, máshova kétlem, hogy mentett volna, a maradék 40GB-nyi adatot meg majd összevetem hétfőn

Fazék

más: unokatesómnak notebook-ot kell vegyek.
tartós, megbízható gépet akar max 160k-ért. ezt néztem ki így hirtelen: http://www.notebook.hu/notebook/dell/vostro/dell-vostro-1015-126991-black

probléma: unokatesóm útálja a vista-t. vista-val én sosem találkoztam, nem tudom, hogy ugyanígy útálná-e a win7-et. illetve ha igen, akkor win7 "lebutítható"-e XP használatszerűségre? ha nem, akkor vajon vannak-é XP driver-ek ehhez a notihoz?
(az utolsó kérdéssel nem kell foglalkozni, majd én is bevetem google-skill-emet, csak most vacsorázni fogok, és gondoltam a többi kérdést addig is rátok uszítom. thx)

TurboK

Quote from: Fazék on 2011-06-03, 20:11:36
más: unokatesómnak notebook-ot kell vegyek.
tartós, megbízható gépet akar max 160k-ért. ezt néztem ki így hirtelen: http://www.notebook.hu/notebook/dell/vostro/dell-vostro-1015-126991-black

probléma: unokatesóm útálja a vista-t. vista-val én sosem találkoztam, nem tudom, hogy ugyanígy útálná-e a win7-et. illetve ha igen, akkor win7 "lebutítható"-e XP használatszerűségre? ha nem, akkor vajon vannak-é XP driver-ek ehhez a notihoz?
(az utolsó kérdéssel nem kell foglalkozni, majd én is bevetem google-skill-emet, csak most vacsorázni fogok, és gondoltam a többi kérdést addig is rátok uszítom. thx)

A Vista is meg a Win7 is lebutitható az XP szintjére, nagyjából. Egyébként egy normálisan beállitott Vistán elég kevés dolgot lehet utálni, de amikor kijött, még nem volt hozzá semmi driver és volt benne egykét durva bug + 512mb ramos pentium 4 volt az akkori átlag gép. Ezért let olyan rossz híre, de egyébként simán okosabb egy XPnél.

Ha nem tetszik neki a win7 a vadi uj laptopján, akkor meg szuvenyir nyihaha ne kukucska protkó.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Ez a Dell egy ezer éves modell, ennyiért sokkal jobb HP G62-t kapsz (igaz AMD processzorral, cserébe van benne normális videókrátya és van hozzá eredeti W7).
edit: hmm, lehet már elfogyak az akciós AMD-s modellek, amik 120k-ért voltak?
Hide and fear, Cobra Commander is here !