Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Selmo on 2011-09-24, 15:55:44
Mindenben működik Ramiz, mert rendes windows, de azzal ugye tisztában vagy, hogy semmiféle 3D-s játékra nincs lehetőséged alatta, mert egy S3Trio64+ VGA van emulálva?
Egy újabb VMware Workstation mondjuk lazán virtualizálja a 3D gyorsítót is, de ahogy nézem csak Win2000 vendég OS-től felfelé. VirtualBox dettó. :(

kada

Quote from: Cheesy on 2011-09-24, 15:22:04
Quote from: Ramiz on 2011-09-24, 14:38:03
Próbált már valaki Virtual PC-vel Win 95-öt futtatni XP alatt? Erőforrásigényes? Megbízható?

Csupa olyan játékot játszanék (Messiah, Gorky 17 stb), ami nem fut normálisan XP alatt.
Esetemben a régi jó HP scanneremhez (3400C) nincs win7 driver. Nincs. De végül rájöttem, hogy ha VMware-n telepítek egy XP-t, akkor azon keresztül tudok scannelni és egy shared dirrel meg is van oldva a file áthozatal :)
Nem árt ha van RAM a gépedben, nálam 6GB esetén nincs gond, de szvsz 4GB a minimum ha virtuanálizálni akarsz.
Na pont ez a bajom volt nekem is, laptop win7esére aszondja hogy nem elég friss...
Szerencsére még van az asztali gépem amin XP fut.
Végülis, ideje egy virtuálkodással játszani tapasztalatot szerezni.

Fazék

Sharkoon usb3-as termékekről vmi tapasztalat?

SATA QuickPort USB3.0
SATA QuickPort XT USB3.0
DriveLink USB3.0

ezek kb egy árban vannak (br. ~8k körül)
azért játszom a vétel gondolatával, mert fölöslegesnek érzem a 6 vinyót a gépemben.
sajnos gyűjtögető életmódot folytatok, vagyis tömve van a gépemben lévő összesen ~7TB-nyi vinyó.
ebből kb 3-4TB már megnézett (és csak szökőévente elővett) filmeket/sorozatokat tartalmaz, amik nyugodtan pihenhetnének a polcon is.
de ha mégis elővenném őket, akkor sem akarnék szórakozni gépbe rakással, szerelhető rack-kel, stb, hanem marhára szimpatikus egy ilyen dokkoló megoldás.
a 720p+ minőségmániámnak köszönhetően a vinyóim száma is nőni fog az elkövetkezendő években

White SeeD

Nekem SATA QuickPort XT USB3.0 van, nagyon jó és kényelmes cucc.
USB3 sebesség olyan mintha a gépbe lenne kötve a hdd, max sebességgel másol mindent. Gépben már csak 1 hdd van.
Viszont ha bekapcsolod, benne a hdd folyamatosan pörög függetlenül a használattól (lehet valami beállítással meg lehet oldani, hogy lemenjen energiatakarékos módba x idő után) én simán kikapcsolom, ha már nem használom, ha meg igen 1 gombnyomás és 5 sec-en belül elérhető minden egy 1,5 tb-s hdd-n.

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Én

Szomszédom rábeszélt a windows 7-re. Az a gondom, hogy sehogy se akarja felismerni a hangszórómat. Sajnos egyáltalán nem értek a géphez, de azért próbálkoztam. A rendszerinformációban azt bírja kinyögni, hogy a "hangeszközöm" egy High Definition Audio hangeszköz. Ehhez találtam is valami drivert, telepítettem, újraindít, semmi új. Halp!

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Én

Igen, innen telepítettem a legfölsőt (32 bites), sajnos eredmény nélkül. :(

Selmo

Milyen alaplap az? Ha nem tudod, a cpu-z mainboard füle megmondja.

A tökéletesség unalmas.

Én

ASUS P5K SE. ASUS honlapján is néztem, ott win7-re nincs is. Megpróbáljam a Vistásat?

Selmo

Első körben azt kéne kipróbálni.

A tökéletesség unalmas.

TurboK

Lehet hülyeség, de azt megnézted hogy a hangszóró rendesen be van-e dugva?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Maga a driver meg a beállításokra használható panel feltelepült rendesen?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Én

Quote from: Selmo on 2011-09-26, 05:23:05
Első körben azt kéne kipróbálni.
Kipróbáltam, semmi :S
Quote from: TurboK on 2011-09-26, 06:53:15
Lehet hülyeség, de azt megnézted hogy a hangszóró rendesen be van-e dugva?
Biztos, kínomba már 57346x leellenőriztem...
Quote from: Cobra on 2011-09-26, 10:12:13
Maga a driver meg a beállításokra használható panel feltelepült rendesen?
Hát, ezt nem tudom. AZ XP-n volt egy külön kezelőpanel hozzá de itt nem találom. A telepítésnél kiírta h sikeresen befejeződött, indítsam újra (megtettem).

szerk&repost: kezdek rájönni mi van: egy driver amit leszedek se telepítődik rendesen. Az eszközkezelőben mindig ugyazokat a fájlokat írja illesztőprogramnak, és nem lehet őket kitörölni a driver mappából. A leszedett cuccok meg csak a program files-ba pakolnak. WTF?

Darkstar

Nem lehet, hogy csak egy önmagát kicsomagoló állományt szedsz le, amit utána abból a folderből, ahova kipakol, telepíteni kéne?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

Hát egyrészt, a kipakolt alkalmazások közül egyet se tudok megnyitni (duplaklikk után egyszerűen nem csinál semmit). Másrészt a "programok eltávolításá"nál ki van írva a listába, hogy Realtek High Definition Audio Driver, szal valamit csak felrakott, ha be van jegyezve.

Dirk

Legutóbb vesztetekre nagy hozzáértést tanúsítottatok hardwer téren, így most megint hozzátok fordulok. Csak vennék 1 gépet, 1 normálisat amin még játszani is lehet!
Olyan 80-90k körülire gondolok, az a lényeg hogy a mostani játékok döcögés mentesen menjenek, a jövőre megjelenő játékok még elfussanak, hogy 2 év múlva hogy bírja az nem érdekel :D
Nem tom elég-e ez a pénz, ha nagy a szakadék a 90k-s és a 100k-s ár között teljesítményben még az is megoldható.
Az hogy milyen házat veszek az nem érdekel különös kép, annyit mondjatok max hogy mekkora táp kell bele. Még winchester se kell!
Ami kell:
alaplap+cpu (mind1 hogy amd vagy intel)
videokártya: ha most lenne vmi generáció váltás amiről fingom nincs akkor lehet veszek most egy gyengébbet és majd kis idő múlva egy erősebbet, de akkor most többet fordítanék az alaplap+cpu-ra
Ram: az végül is magáért beszél, annyi hogy mennyi kell bele, én kingston párti vok szal még azzal se lesz gond :D

Előre is köszönöm a segítséget!

Cloud

Két kérdés:

MIlyen monitoron akarsz játszani?(felbontás)
Használtan akarod cuccokat venni, vagy újonnan?

Dirk

Quote from: Cloud on 2011-09-26, 17:27:39
Két kérdés:

Van egy 17"-os 1024x768-as monitor, meg van egy 82-es full hd lcd tv 1920x1080-as vagy milyen :)
És újonnan akarom venni! nem bízok a használtban.

Cloud

Quote from: Dirk on 2011-09-26, 17:33:16
Quote from: Cloud on 2011-09-26, 17:27:39
Két kérdés:

Van egy 17"-os 1024x768-as monitor, meg van egy 82-es full hd lcd tv 1920x1080-as vagy milyen :)
És újonnan akarom venni! nem bízok a használtban.

Tehát akkor:

Proci+lap+ram+vga+ház akár full hd felbontásra, úgy hogy jövőre is menjenek még a játékok...Kicsit necces lesz szerintem. Táp?
Proci hűtés?

Cobra

Tápból bőven elég egy FSP 400-60APN vagy most látok árlistában Chieftec Arena 400W-ot akciósan, mindkettő nagyjából 10k. Vagy még Gigabyte superb 460W, annak jó bele van, az is 10k Aquában. Videókártyából Radeon 6770 van 30-35k között vagy 6850 45-50k között. Nvidiából 550Ti 35-40k, 560GTX már 50-57k, az már nem biztos, hogy belefér árban. Processzorból meg ami tetszik és árban belefér. Intel most jobb vételnek tűnik.

Cloud

MSI 760GM-P23 (FX), ~12k

AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition, ~27k

KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz, ~5k

Sapphire HD6950 1G, ~58k

Gigabyte GZ-M3, ~6k

kb 108k összesen...

Vagy:

LAP: MSI 760GM-P23 (FX) ~12eFt
CPU: AMD Phenom II X4-955 BE BOX ~26eFt
CLR: Arctic Cooling Alpine 64 PRO REV2. ~2eFt
RAM: 4GB Kingmax DDR3 1333MHz ~5,5eFt
HDD: -
ODD: -
VGA: Sparkle GTX465 1GB ~29eFt
TÁP: Chieftec CTG-500-80PB ~12,5eFt
HÁZ: Cooler Master Elite 342 ~8eFt

Összesen: ~95eFt.

De majd jön Tenshi és ajánl jobbat. :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Dirk on 2011-09-26, 16:41:42
Olyan 80-90k körülire gondolok, az a lényeg hogy a mostani játékok döcögés mentesen menjenek, a jövőre megjelenő játékok még elfussanak, hogy 2 év múlva hogy bírja az nem érdekel :D

Álmodozni szabad :)

videokártya: ha most lenne vmi generáció váltás amiről fingom nincs

Most ősszel / télen lesz egy nagy váltás AMD-nél, 4-5 év után az első
igazi új architektúrájuk. Én is arra várok

videokártya: ha most lenne vmi generáció váltás amiről fingom nincs akkor lehet veszek most egy gyengébbet és majd kis idő múlva egy erősebbet, de akkor most többet fordítanék az alaplap+cpu-ra

hacsak nem IGP-t veszel (Llano?), nagy pénzkidobás ez a stratégia

Még winchester se kell!

Biztos? Mintha azt mondtad volna, hogy nagyon régi a géped, lehet,
hogy még IDE-s, ami a mostani lapokkal már nem fog menni. Másrészt,
az a gépben a legnagyobb szűk keresztmetszet, a leglassabb elem,
pont azt hagynád meg?

A helyedben most még ellennék pár hónapig Llanoval,
s majd utána egy 7850 ha már az is GCN-es lesz

A8-3850 - 30k
GA-A55-DS3P (leginkább még csak ez kapható) - 20k
2×4GB legolcsóbb Kingmax vagy Kingston DDR3 - 10k
Seagate 7200.12 500GB - 8.5k
FSP 400-60APN - 8.5k
tetszőleges ház - kb 10k

Eddig 87k, aztán majd még 40-50k nov-dec táján.

Quote from: Cloud on 2011-09-26, 18:34:41

:zomg: ezt ugye nem mondod komolyan?
A Csúftek CTG pedig szar, Sirtec beles, bottal se!

Cloud

Egy próbát megért. :D A 2. konfigot meg ph-n ajánlották. :) Az első  a saját ajánlásom.

Próféta

Dear Lazyweb,

ért itt valaki a hálózatokhoz?

A szitu: egy bizonyos gép átkerült más helyre, ahol a kábeles bekötése nem praktikus. Alapvetően linux van rajta, az gond nélkül felpattant wifire és megy is rendben a netkapcsolat. Viszont dual bootban csücsül mellette egy Windows Vista is, azzal nem vagyok ilyen szerencsés. Csatlakozás megvan, de utána "korlátozott kapcsolat", mivel DHCP-n ugyan még kap IP címet a routertől, de semmilyen IP-szintű kommunikációra nem képes ezután (pontosabban küldésre igen, de fogadott csomagok száma nulla). A wifi router mindeközben szépen látja, hogy a gép fellépett a wifi szegmensre, listázza a DHCP-n neki kiosztott IP címet, és a NetBIOS gépnevet is szépen odabiggyeszti, amit a Windows csatlakozás után kihirdet magáról. Wiresharkkal rászimatoltam: már eleve ott hal el minden további kommunikáció, hogy a Vista sikertelenül ARP-zi a router IP-jéhez tartozó MAC címet (nem észlel semmi választ). Ha kézzel berakom az ARP táblába a megfelelő értéket, akkor elkezd végre mindenféle IP-alapú üzeneteket küldeni (pl. kimegy végre az ICMP echo, ha pingelek), de akkor se fogad semmi neki szóló IP csomagot, csak alacsonyabb szintű / más protokollú üzeneteket. Érdekes módon a broadcast üzeneteket megkapja a wifi routertől (bár lehet, hogy azok nem egészen IP alapúak, és akkor ez a kijelentés nem hordoz új információt). route.exe segedelmével legjobb tudásom szerint kipucoltam a Windows saját routing tábláját, de továbbra se szuperál.

Bármi ötlet? Ki látott már ilyet?
Majd ha még egyszer odajutok, azt az egyet még megnézem, hogy nem csak valami extrém MTU beállítás-e. De hát layer 2 keretek rendben megjönnek, szóval nem nagyon reménykedem.

Dirk

Köszönöm a tanácsokat mindenkitől!

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-09-26, 22:41:15
Álmodozni szabad :)

2006-ban vettem gépet akkor is kb 90 körül és ugyan úgy az akkori játékok gond nélkül mentek high-ban, 2007-es játékok meg még elindultak, de akkor pont volt generáció váltás, ha jól emléxem a pixel shader 3 jött be, meg a geforce 8800gt és akkor már nem sokra mentem ezzel a géppel. Ugyan ebbe a hibába nem akarok megint bele esni.

Most ősszel / télen lesz egy nagy váltás AMD-nél, 4-5 év után az első
igazi új architektúrájuk. Én is arra várok.

Na akkor most vagyok gondban. Ilyen alacsony kategóriás gép vételnél nem tom mennyire számít ez nekem, mert ha most ezek bejönnek akkor gondolom még nem olcsók lesznek.

A helyedben most még ellennék pár hónapig Llanoval,
s majd utána egy 7850 ha már az is GCN-es lesz

most kiadok 50k+ -t hogy ezeket megvegyem, aztán 2 hónap +50k nekem ez tűnik pénz kidobásnak :D
Akkor most várják 1-2 hónapot, és akkor vegyek gépet? de mint fentebb említettem megéri-e ez nekem? :D mert sztem nem az a kategória lesz amiben most gépet akarok venni.
Tudom hogy nem a legjobb stratégiát választom a gép vásárláshoz de 2 év múlva így is kuka lesz ha ráköltök +50-et :D

A8-3850 - 30k
GA-A55-DS3P (leginkább még csak ez kapható) - 20k
2×4GB legolcsóbb Kingmax vagy Kingston DDR3 - 10k
Seagate 7200.12 500GB - 8.5k
FSP 400-60APN - 8.5k
tetszőleges ház - kb 10k

Ebben ha jól látom nincsen videokártya, így még ehhez +30 :D
De még ezt nézve, nem elég nekem most hirtelen az új gépbe 4giga ram? mennyire kell már a 8?
Mert ezzel tényleg várhatok még 1-2 hónapot aztán rászánok 5-6k +4gigára.
Így egyből spórolok 5k-t.

NLZ

Mi a gond, a proci vagy a hűtő? :D

Dirk, ami procit mondott KT (AMD A8-3850), abban benne van egy integrált videókártya. Nem nagy szám, de jóval erősebb, mint egy sima IGP, vagy  a Sandy Bridgeben lévő példányoknál. Ezt a lapot érdemes legalább elolvasni:
http://prohardver.hu/teszt/amd_llano_apu_megateszt/vegszo.html
[reserved]

Dirk

Quote from: NLZ on 2011-09-27, 11:26:41

Mi a gond, a proci vagy a hűtő? :D

Dirk, ami procit mondott KT (AMD A8-3850), abban benne van egy integrált videókártya. Nem nagy szám, de jóval erősebb, mint egy sima IGP, vagy  a Sandy Bridgeben lévő példányoknál. Ezt a lapot érdemes legalább elolvasni:
http://prohardver.hu/teszt/amd_llano_apu_megateszt/vegszo.html

Na ez most nagyon érdekes, mert pont azt írja hogy ez nekem kitűnő alternatíva és tényleg annak is tűnik, egyben megvenni az egészet.
Nektek mi a véleményetek?
Mennyire lehet ezt fejleszteni későbbiekben? Ez az FM foglalat ha jól olvastam még új szóval pár évig menni fog, a 4x 3 magos proci jónak tűnik, de a videokártya az mennyire használható benne? és ezt lehet-e bővíteni, ha veszek egy másik videokártyát? Gondolom az még nem megy dual-ban pedig úgy lenne az igazi :)
Annyi a probléma hogy én 40-ért látom 2 boltban is miskolcon nem 30-ért! 

Cobra

Cloud tud érdekeseket írni :D

A Llano-ban lévő videókártya (főleg ami az A8-ban van) 1024-ben simán viszi az újabb játékokat is, igaz nagyobb gépigényűeket inkább csak low-mediumban. Viszont ott az alaplapon a PCIE hely, amibe bármit belerakhatsz később. Dual Graphics csak a hasonló kategóriájú kártyákkal működik és ott se túl fényesen egyelőre.
Árakat meg nyugodtan nézd a legolcsóbb webshopban, a garanciát a helyi üzletben se fogják gyorsabban intézni, mint ha postán kell visszaküldened, ha esetleg valami problémás.

NLZ

FM1-re úgy tekintsetek, hogy hamarosan jön az FM2, ami már valsz hosszú életű lesz.
Azt a 30at meg nettónak kell érteni.
[reserved]

Dirk

Quote from: NLZ on 2011-09-27, 14:24:01
FM1-re úgy tekintsetek, hogy hamarosan jön az FM2, ami már valsz hosszú életű lesz.
Azt a 30at meg nettónak kell érteni.

Akkor mégse lenne hosszú életű ez az alaplap? pedig reménykedtem hogy még fejleszthető lesz 1 év múlva is.
A többi nettó árban volt leírva így gondoltam az is az és még a legtöbb webáruházban is 36-40-ig terjed az ára!