Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Reklámok, kiemelt szarságok, értékelős baromság, fos kinézet, a skinek letiltva, az új verzióban nem működik az RSS, amire a support válasza: tudjuk.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Ugh... Remélem ezek a szarok win-only feature-ök maradnak...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Reklám kikapcsolható a konfigban, értékelni nem kell semmit. A kinézet meg olyan amilyen, az nekem sem tetszik jelenleg.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Quote from: Selmo on 2014-07-16, 22:46:08
Kezdem unni a utorrent töketlenkedéseit. Kéne helyette valami alternatíva. RSS letöltés kell, ne egyen sokat, meg ne legyen túlcsicsázva. Deluge, Ktorrent, qbittorent?
Én úgy egy hete dobtam el az agyam a legújabb frissítéstől: baromi nagy sorköz listánál, egyfolytában kilép maximális méretből, labelekből állandóan kilép.
Nézegettem alternatívákat, mint Transmission-Qt Win és társai, de végül uT 2.2.1 mellett döntöttem.
Eddig sokkal jobb érzés, egyedüli hátrány, hogy magnet linkeket nem tölt elő, csak ha már elindítod.
Kinézetet kicsit állítani kellett, meg nehezen előkotortam egy jó skint is, azóta minden jó. :)
[reserved]

frozenstein

Quote from: Cobra on 2014-07-17, 00:57:16
Reklám kikapcsolható a konfigban, értékelni nem kell semmit. A kinézet meg olyan amilyen, az nekem sem tetszik jelenleg.
+Nekem még van skin, mert 3.3-nál letiltottam az auto-update-et BakaBT Whitelist miatt.

NLZ

Quote from: frozenstein on 2014-07-17, 20:27:56
+Nekem még van skin, mert 3.3-nál letiltottam az auto-update-et BakaBT Whitelist miatt.
Milyen skint használsz?
[reserved]

kikuchiyo

Kérdés az itteni iPad-használókhoz:

nem tudtok rá értelmes (nem fizetős, nem zárt, nem hazabeszélős-jelszóellopós-mégötdollárértreklámkikapcsolós) ssh klienst?
Failure is the default option

frozenstein

Quote from: NLZ on 2014-07-17, 20:55:24
Milyen skint használsz?
Konkrétan nem tudom, amikor lecserélték az összes ikont, akkor volt egy olyan ami visszarakta a régieket, és azóta is az van. Ha nagyon akarod megpróbálhatom kikeresni a fájlt, ott van az application data-ban valahol többezer torrentfájl között :3x3:.

NLZ

Quote from: frozenstein on 2014-07-18, 23:56:04
Quote from: NLZ on 2014-07-17, 20:55:24
Milyen skint használsz?
Konkrétan nem tudom, amikor lecserélték az összes ikont, akkor volt egy olyan ami visszarakta a régieket, és azóta is az van. Ha nagyon akarod megpróbálhatom kikeresni a fájlt, ott van az application data-ban valahol többezer torrentfájl között :3x3:.
Azt megköszönném, de majd csak egy hét múlva leszek otthon, addig ráér.
[reserved]

Selmo

Quote from: Fazék on 2014-07-16, 22:53:00
igazán nem akarlak elkeseríteni, de been there, done that, back to utorrent. :D
Dear sire, you spoke the truth. :frown: (Bár a Deluge és a qbittorrent is kis fejlődéssel kiválthatja majd.)

Ne fáradj, nekem nem kell keresni.

A tökéletesség unalmas.

Dreamcleaver

Egy ideje Deluge-re váltottam, és nem néztem vissza. Két dolog: 1. Nincs benne az a streames izé (hogy letöltés közben nézed a filmet), de a Digi sebesség duplázás óta úgyis negyed óra alatt röpködnek a 10 gigák, és amúgy se használtam. 2. Viszont a drop down menu, hogy a következő fájlt is a legutóbbi mappába töltsem le, az hiányzik (pl 24 részes anime batch nélkül). Igen én azon barmok egyik vagyok, aki eleve a végleges helyre töltik le a dolgokat, nem egy downloads mappába. :D

Cserébe kicsi, gyors és tiszta.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

Quote from: Selmo on 2014-07-21, 18:32:08
Quote from: Fazék on 2014-07-16, 22:53:00
igazán nem akarlak elkeseríteni, de been there, done that, back to utorrent. :D
Dear sire, you spoke the truth. :frown: (Bár a Deluge és a qbittorrent is kis fejlődéssel kiválthatja majd.)

Ne fáradj, nekem nem kell keresni.
Köszi.
[reserved]

Cloud

Help pls.

uTorrent 3.2-t használok. Eddig töltögettem sorozatokat, most gondoltam lusta vagyok belövöm inkább rss letöltést.

Na irány fel kedvenc oldalamra ( TVstore.me) lekérem az egyik sorozatom 3. évadának RSS feedjét, rámegyek hogy indíthatja kapásból letöltést. Valamiért a köcsög a User/downloads mappába kezdi el szedni a részeket. Mondom ok hülye vagyok szűrőt is be kellene állítanom.

Jobb katt utorrentben az rss feed-en, ott RSS letöltő. megadom a sorozat nevét mint új szűrő, belövöm hogy ide és ide menjen a mentés, beállítom a minőséget, majd bezárás. Indítom torrentet, megint a User/downloads mappába teszi. MIÉRT??????

Selmo

Excel hozzáértők/matematikusok segítségét kérném. Van nekem egy sorozatom és annak az összegét kéne kiszámolnom. Van erre valami függvény? Mert az A1+50 féle képlettel is meg lehet oldani, de marhára nincs kedvem ilyenekből csinálni 100 soros oszlopokat és a végén szummázni, ha nem muszáj.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Nem tudom, hogy "készen" van-e, de szerintem vba-ban pár perc alatt írhatsz ra saját public functiont.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Milyen sorozat ez? Hogy van definiálva? Ha egyszerű számtani v. mértani sorozat, akkor van rá összegképlet, benne van a wikipédiában vagy a középiskolás függvénytáblázatban (de ezt nyilván tudtad). Bonyolultabb esetben vagy meg lehet adni zárt alakban, vagy nem, a konkrét sorozat ismerete nélkül nem lehet megmondani.

Selmo

Hát például ilyen: =KEREKÍTÉS((A4*7,3+A4/5-(A4^2/2)/100+40)/4;0)
A4 1-100-ig egy legördülőmenü, vagyis 100 értéket vehet fel. Ilyenből kéne vagy ~70-et szummázni. Legrosszabb esetben csinálok belőle egy 100 soros oszlopot és megadom a sorszámot változónak, a végén meg összeadom, de ha lehet, elkerülném a ~70 ilyen oszlop megalkotását.

A tökéletesség unalmas.

kikuchiyo

Jól értem, hogy te azt akarod kiszámolni, hogy Sum1100 round(a * x**2 + b * x + c) ?

A kerekítés miatt nem hiszem, hogy van zárt alakja, vagy legalábbis én nem látom.

Lehet, hogy mégis az oszlopos-húzkodós mókával jársz a legjobban, vagy Darkstar Visual Busic javaslatával, ha ragaszkodsz az Excelhez.

Értelmes programnyelven pl.
Quoteruby -e 'puts (1..100).map {|x| ((7.3*x + x/5.0 - x**2/2.0/100.0+40)/4.0).round()} .reduce(:+)'
10047

Selmo

Excelben kell továbbküldeni, amúgy már megcsináltam volna programban. Akkor marad a lehúzkodás, szerintem egy word áthelyezés/cserélés/visszahelyezéssel gyorsan meglesz. Köszi azért.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Tisztelt Guruk!

Ismét ajánlanom kéne notebook-ot vételre, max 140k bruttó értékben, egy nyugdíjba vonuló 55-60 év körüli nőnek.
Követelmények:
- Windows7/8
- numerikus pad
- 15,4" körüli kijelző

oprdsz miatt eléggé szűk rétegből lehet választani, és ki is választottam, amit ajánlanék, csak megerősítés kéne, vagy lehülyézés és korrigálás.

kinézve: DELL Inspiron 3542-166512 (Geforce 820M + HD Graphics 4400)
okok: 3 év gari, DELL buzulás, néhány tesztben azt olvasom, hogy kicsit összeszedték magukat dizájn téren, és ha továbbra se csúcsminőség, de már nem kelt annyira gagyi hatást ez az Inspiron széria. HP-t nem szeretem, Lenovo/IBM-ért se rajongok, Toshiba-t nem ismerem, Acer-t se.
ellenérvek: az utóbb említett márkás gépekben i3-3110m proci van többnyire, ami 30-50%-kal jobban teljesít (és fogyaszt is,) a fentiben lévő Pentium 3558u procival szemben. ezekben viszont csak HD 4000-es széria van, de persze ez nem sokat számít, ha úgyis a proci lenne a szűk keresztmetszet, de ennek a megítéléséhez már tényleg kevés vagyok...

előre is köszi a gyors segítséget :D

szerk: a "kicsit még hozzáteszel pénzt és akkor ennyivel és annyival jobb lehet", meg "minek eredeti win8, megoldjuk okosba"*, stb tanácsokat köszönöm, de felejtsük el ;)

*persze office úgyse eredeti lesz rajta, de az már nem érdekel engem:D

Cobra

Hmm, elég karcsú az eredeti oprendszeres kínálat. Dell Inspiron sorozat állítólag most nem annyira szar, de én inkább Samsungot vagy Acert néznék. Pontos típust most nem találtam semmit, amihez van eredeti oprendszer.

Fazék

Quote from: Cobra on 2014-08-22, 22:12:22
Hmm, elég karcsú az eredeti oprendszeres kínálat. Dell Inspiron sorozat állítólag most nem annyira szar, de én inkább Samsungot vagy Acert néznék. Pontos típust most nem találtam semmit, amihez van eredeti oprendszer.
ma betértem ilyen nagyobb elektronikai áruházba, végigtapiztam a belépő szintű notebook-okat

a Dell 3542-es és az Acer E5-ös jöttek ki győztesként kinézetre, tapintásra, gépelésre.
Az Acer E1-es tapipadja valami hányás felületű. (tudom ezt ideális esetben alig használja az ember, de ha mégis erre kényszerül, akkor na, szóval ilyet nem.)
Ánusz géphez nem nyúlok, HP-t nem komálom, Lenovo meg valami szörnyeteg, ahogy kinéz, a belseje már nem is érdekelt.

Samsung nem volt, és belép szinten nem is nagyon találok sehol, szóval az nem annyira opció.
de az Acer-t erősen megfontolom, csak továbbra is vonz a másfélszer hosszabb garancia a DELL esetében

Cobra

Vicc, jelenleg egy nagyobb cégnél sincs gyári Windowsos laptop 180k alatt...

Cobra

Selmo

Ismerős monitort akar venni, ezeket nézte ki: Dell P2714H, Asus VN279Q, Samsung S27D391H. Valakinek tapasztalata, véleménye, mellette, ellene?

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Mindhárom jó, a Samsung egyetlen hibája, hogy csak egyetlen HDMI van rajta, semmi más (meg D-Sub, de arra ugye nem akarunk semmit dugni FHD felbontásnál).  Ha árban nincs nagy eltérés, akkor mindenképpen a Dellt mondanám. Az Asusban lévő AMVA panelnek jobbak a sötét színei, a Dell IPS panelja viszont gyorsabb, így játékra jobb és még mindig jobb a képminősége, mint a TN paneleknek.

NLZ

Quote from: Cobra on 2014-09-09, 19:29:45
Mindhárom jó, a Samsung egyetlen hibája, hogy csak egyetlen HDMI van rajta, semmi más (meg D-Sub, de arra ugye nem akarunk semmit dugni FHD felbontásnál).  Ha árban nincs nagy eltérés, akkor mindenképpen a Dellt mondanám. Az Asusban lévő AMVA panelnek jobbak a sötét színei, a Dell IPS panelja viszont gyorsabb, így játékra jobb és még mindig jobb a képminősége, mint a TN paneleknek.
Dellen meg nincs egy HDMI se, bár PC-re amúgy is a Display Port a menő.
[reserved]

Cobra

Hmm, igaz, de létezik HDMI-DP átalakító.

chilip

IPS-es monitor szemkímélőbb, mint a TN-es, nem?