Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: MohaTrivi: Nekem az a gyanúm, a serial nem jó. Hány serialt próbáltál ki? Vagy mindre ezt írja?
A serial jó volt, különben a telepítés nem volna, márpedig ment. Ahhoz, hogy ne legyen idõkorlátos, ahhoz kellett volna az aktiváció. De most már leszedtem egy másik helyrõl, ahol még serialt sem kért :)

Fazék

Quote from: MohaBlimp: Szerintem ott valami olyan gond lesz, hogy nem megy együtt a wireless és a kábeles. Az elsõ gép zagyva IP címet kap, ami azt mutatja, hogy nem látja rendesen a DHCP kiszolgálót. De nem igazán látom át az egészet. Tudnál csinálni egy sematikus rajzot, hogy mi mihez van kapcsolva?
semmi komoly hálózat, csak két gép, egyik wireless, másik, pedig az 1-es port-on kábellel csatlakozik, de azért itt a kép :). amúgy Hardwired fórumon meggyõztek, hogy hagyjam a francba ezt a "kényelmes" DHCP-s megoldást, állítsak be rendes IP címeket, és úgy tutira menni fog... hát majd meglátom holnap, mibõl áll a tudományom :)

Dragon

Quote from: MohaBlimp: Szerintem ott valami olyan gond lesz, hogy nem megy együtt a wireless és a kábeles. Az elsõ gép zagyva IP címet kap, ami azt mutatja, hogy nem látja rendesen a DHCP kiszolgálót. De nem igazán látom át az egészet. Tudnál csinálni egy sematikus rajzot, hogy mi mihez van kapcsolva?
Az nem zagyva, az normális, épp abban az esetben, ahogy leírtad, amikor nem látja a DHCP-t, ebben az esetben 169.254.x.x címet oszt magának. Talán a TCP/IP protokoll konfigjában rá kell erõltetni a DHCP server IP címét, és nem automatikusan felismertetni.

1 ADSL router van, és a router tud egyszerre wireless-t meg kábeles portokat is, ugye?
Na szerintem nézd meg a routered konfig paneljét egy webböngészõvel.
Írd a címsorba arról a géprõl, amelyiken megy minden, hogy 192.168.0.1 és ha jó a router meg fog jelenni a beállítókája.
Ott nézd meg, hogy engedélyezve van-e mindkét kapcsolat (wireless, kábeles)
Ha ezt csak egy advanced menüben tudod elérni, és jelszót kér, akkor valószínûleg user:admin pass:admin
Másrészt viszont elképzelhetõ, hogy a wirelesst zavarja valami. Havernak például néha percenként disconnectel, mert közel lakik valami zajforráshoz.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Marfy

Egy kis segítségre lenne szükségem mert az én tudományim itt megált.
Van egy 333-as celeron szgép 128MB memóriával, winme van rajta de 98-al is ez a gond volt, 2GB-oson van a WINme meg van egy 30GB-os azon vannak a cuccok. A win telepítés gond nélkül ment, játékok is futnak simán, de amikor a vincseszteren másolni akarok tök mindegy mit vagy lefagy vagy újraindul mintha reseteltem volna és más vincsikkel is ezt csinálja.
Már mindent róbáltam és az õrületbe kerget ez a sz*r.  :hogyaza:  :comp:
Blimp: Jó a kép :).

Fazék

Quote from: bpka0001 ADSL router van, és a router tud egyszerre wireless-t meg kábeles portokat is, ugye?
pontosan (edit: csak annyival egészíteném ki, hogy egyetlen egy wireless kapcsolatot bír el, plusz 4 kábeleset)
Quote from: bpka000Na szerintem nézd meg a routered konfig paneljét egy webböngészõvel.
Írd a címsorba arról a géprõl, amelyiken megy minden, hogy 192.168.0.1 és ha jó a router meg fog jelenni a beállítókája.
Ott nézd meg, hogy engedélyezve van-e mindkét kapcsolat (wireless, kábeles)
Ha ezt csak egy advanced menüben tudod elérni, és jelszót kér, akkor valószínûleg user:admin pass:admin
Másrészt viszont elképzelhetõ, hogy a wirelesst zavarja valami. Havernak például néha percenként disconnectel, mert közel lakik valami zajforráshoz.
hát pl az internet beállításához már mindenképpen be kellett lépnem a router setup-jába, szóval ezeken már túlvagyok, és ahogy észrevettem csak a wireless kapcsolatot tudom letiltani benne. de ha egyszer a wireless-t zavarja valami, akkor az miért mûködik hibátlanul és miért pont a kábelessel van a gond :confused:  na az ilyenek miatt nem komálom idõnként a számítástechnikát... :ejj:

Karma XXL

ÚÚÚristen tönkretettem a fórumot!

Azazhogy írtam egy postot az Ez nagyon LOL threadbe, és látszólag a benne lévõ HTML szétzúzta... Csak a fájlkiterjesztést akartam bemásolni :eeek: Légyszi, valaki törölje ki! Kösz!  :eeek:

Isi101

Quote from: NokiEgy kis segítségre lenne szükségem mert az én tudományim itt megált.
Van egy 333-as celeron szgép 128MB memóriával, winme van rajta de 98-al is ez a gond volt, 2GB-oson van a WINme meg van egy 30GB-os azon vannak a cuccok. A win telepítés gond nélkül ment, játékok is futnak simán, de amikor a vincseszteren másolni akarok tök mindegy mit vagy lefagy vagy újraindul mintha reseteltem volna és más vincsikkel is ezt csinálja.
Már mindent róbáltam és az õrületbe kerget ez a sz*r.  :hogyaza:  :comp:
Blimp: Jó a kép :).
Mivel másolsz?
Az intézõt használod, vagy valami fájlkezelõt?
Esetleg lehet memóriahiba,nekem installkor fordult elõ, kb 90% ig elment a winstall, és ott reset mindig, nálam egy uj ram megoldotta a problémát(én is próbálgattam mindent, össze-vissza kábeleztem a gépet, jumperelgettem a meghajtókat, darabokra szedtem az egészet, végül úgy derült ki, hogy kicseréltük a haverral a ramot egy próba erejéig). Ha van lehetõséged, próbálj ki egy másik modult a gépben.
Nem win alatt, hanem Dos ban való másoláskor is fagy?
ha memhiba lenne, akkor valahol a rendszertulajdonságoknál le lehet tiltani bizonyos részeit.(rég volt Me a gépemen, pontosan nem emlékszem hol, de valahol azon a részen, ahol a virtuális memóriát lehet állítgatni, csak egy lappal arrébb)

.Attila

Quote from: SysOP XXLÚÚÚristen tönkretettem a fórumot!

Azazhogy írtam egy postot az Ez nagyon LOL threadbe, és látszólag a benne lévõ HTML szétzúzta... Csak a fájlkiterjesztést akartam bemásolni :eeek: Légyszi, valaki törölje ki! Kösz!  :eeek:
Hehe... érdekes, hogy viszont amikor idézel vkit, akkor azokat a postokat látod, amiket a topic olvasásánál nem, és a korábbiakat nem látod :) Mindkét esetben az utolsó post Xipe-nak ugyanaz az üzenete, szóval lehet, hogy Xipe a bûnös :_piszka: :)

Xipe

Quote from: TriviHehe... érdekes, hogy viszont amikor idézel vkit, akkor azokat a postokat látod, amiket a topic olvasásánál nem, és a korábbiakat nem látod :) Mindkét esetben az utolsó post Xipe-nak ugyanaz az üzenete, szóval lehet, hogy Xipe a bûnös :_piszka: :)

tuti hogy en vagyok a bunos.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Djinn

Quote from: Xipetuti hogy en vagyok a bunos.
Hiába, ilyenek a zsenik  :hopp:  :p  
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: Blimpitt  van egy pár tipp a probléma okára/megoldására. sok szerencsét :)
A saját gépemen kapásból ment a regsvr32, és végre el is indul az mkv file, viszont nem tudom kezelni a sávokat, azaz a 2 hangsáv egyszerre megy (megy a japán meg az angol szöveg egyszerre), ill. a felirat sáv nem jelenik meg. Milyen program kell mkv file-ok sávjainak kezeléséhez?  WMP-ben szeretném megoldani, nem mplayerben ;)

Xipe

Quote from: DjinnHiába, ilyenek a zsenik  :hopp:  :p  
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni  :)

Djinn ezt el is vartam.
ez is olyan amikor C++-ban orakat kodol az ember aztan a vegen 1 db ;-et keres.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Quote from: TriviA saját gépemen kapásból ment a regsvr32, és végre el is indul az mkv file, viszont nem tudom kezelni a sávokat, azaz a 2 hangsáv egyszerre megy (megy a japán meg az angol szöveg egyszerre), ill. a felirat sáv nem jelenik meg. Milyen program kell mkv file-ok sávjainak kezeléséhez?  WMP-ben szeretném megoldani, nem mplayerben ;)
a Media Player Classic -ot már kóstoltad? :) abban pl könnyedén lehet váltogatni lejátszás közben is a hangsávokat (ill. feliratokat vobsub segítségével). wmp-ben, hogyan megy ez, sajna nem tudok segíteni, mert uninstalláltam azonnal rendszertelepítés után :)

Dragon

Quote from: Blimpde ha egyszer a wireless-t zavarja valami, akkor az miért mûködik hibátlanul és miért pont a kábelessel van a gond :confused:  na az ilyenek miatt nem komálom idõnként a számítástechnikát... :ejj:
Akkor bocsi, én értettem félre, illetve a tapasztalatok alapján automatikusan arra gondoltam, hogy az a rossz.
De szerintem az tényleg elõforulhat, hogy a kettõt egyszerre nem támogatja.
Kiírta, hogy az adott csatolón a csatlakozás egészséges állapotban van?
(asszem a kábelest "eth-0"-nak nevezi el, a rádióst "wlan0"-nak)
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Fazék

Quote from: bpka000Akkor bocsi, én értettem félre, illetve a tapasztalatok alapján automatikusan arra gondoltam, hogy az a rossz.
De szerintem az tényleg elõforulhat, hogy a kettõt egyszerre nem támogatja.
Kiírta, hogy az adott csatolón a csatlakozás egészséges állapotban van?
(asszem a kábelest "eth-0"-nak nevezi el, a rádióst "wlan0"-nak)
hát én olyannal nem találkoztam még, hogy a kettõt együtt ne támogatná, sztem egy olyan router halálra van ítélve...

de nekem továbbra is az okozza az igazi rejtélyt, hogy akkor miért mûködött kb 2 bekapcsolás erejéig, miért a két gép közötti másolás alatt vesztette el végképp a kábelesen csatlakozó asztali gép a router-el való kapcsolatát?! ha erre valaki magyarázatot ad, akkor talán elhiszem, hogy nem miniatürizált démonok hajtják kényük-kedvük szerint mókuskerékszerûen a gépeket... :ejj:

Dragon

Quote from: Blimphát én olyannal nem találkoztam még, hogy a kettõt együtt ne támogatná, sztem egy olyan router halálra van ítélve...

de nekem továbbra is az okozza az igazi rejtélyt, hogy akkor miért mûködött kb 2 bekapcsolás erejéig, miért a két gép közötti másolás alatt vesztette el végképp a kábelesen csatlakozó asztali gép a router-el való kapcsolatát?! ha erre valaki magyarázatot ad, akkor talán elhiszem, hogy nem miniatürizált démonok hajtják kényük-kedvük szerint mókuskerékszerûen a gépeket... :ejj:

Azt ki tudod zárni, hogy valamelyik gép beállításában legyen a probléma? Mondjuk kicserélni a két gépet? Vagy betenni egy harmadikat?

De lehet, hogy a démonokat kellene megetetned :D

Moha

Blimp, akkor én is csak azt tudom javasolni, hogy állítsd be manuálisan az IP címeket, hátha úgy jobban megy. Pár gépbõl álló hálózatnál mindenképpen szerencsésebb, mint a DHCP.

Cobra

Quote from: TriviA saját gépemen kapásból ment a regsvr32, és végre el is indul az mkv file, viszont nem tudom kezelni a sávokat, azaz a 2 hangsáv egyszerre megy (megy a japán meg az angol szöveg egyszerre), ill. a felirat sáv nem jelenik meg. Milyen program kell mkv file-ok sávjainak kezeléséhez?  WMP-ben szeretném megoldani, nem mplayerben ;)
Morgan Stream Switcher, a Matroska packban benne van. Felirathoz meg VobSub (szintén tartalmazza a Matroska Pack :) )
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraMorgan Stream Switcher, a Matroska packban benne van. Felirathoz meg VobSub (szintén tartalmazza a Matroska Pack :) )
Matroska pack-rõl megvan a véleményem, 2x próbálkoztam vele, mindkétszer megoldotta mkv problémáimat, viszont összekutyult minden mást. Eldöntöttem, hogy soha többé nem használok semmilyen pack-et sem, csak különálló codec-eket rakok fel, így pontosan tudom, mi van fent.

edit: thx, a hangsávokat már tudom kezelni, ellenben a feliratsávot még mindig nem. VobSub fent van már régóta, de mkv file-okat nem ismer fel, csak ogm-et.

zsozso

Quote from: TriviMatroska pack-rõl megvan a véleményem, 2x próbálkoztam vele, mindkétszer megoldotta mkv problémáimat, viszont összekutyult minden mást. Eldöntöttem, hogy soha többé nem használok semmilyen pack-et sem, csak különálló codec-eket rakok fel, így pontosan tudom, mi van fent.

edit: thx, a hangsávokat már tudom kezelni, ellenben a feliratsávot még mindig nem. VobSub fent van már régóta, de mkv file-okat nem ismer fel, csak ogm-et.
Rossz nezni mit szarakodtok ennyit kulonfele buzi lejatszokkal :o
Death is the only redemption

Marfy

Quote from: Isi101Mivel másolsz?
Az intézõt használod, vagy valami fájlkezelõt?
Tök mindegy mivel másolok akkor is kifagy próbáltam total commanderrel és windowosan is és ugyan az az eredmény.
A Win telepítésekor semmi gond nincs a játékok is futnak gond nélkül de ha másolok rögtön vége, a memória tuti jó mert volt másik gépben.
Tegnap vissza vittük a boltba ahonnan van õk szarakodjonak vele lehet az alaplap a hibás.

.Attila

Quote from: zsozsoRossz nezni mit szarakodtok ennyit kulonfele buzi lejatszokkal :o
Csak egy lejátszóval :P A codecekkel szarakodom :)
Mellesleg kipróbáltam mplayert is, és nem tudta lejátszani a hangsávokat, mert hiányzott neki a codec.

Fazék

Quote from: TriviCsak egy lejátszóval :P A codecekkel szarakodom :)
Mellesleg kipróbáltam mplayert is, és nem tudta lejátszani a hangsávokat, mert hiányzott neki a codec.
csak ezt ne mondtad volna... :rolleyes: (zsozso mindjárt kitépi a szívedet :D) ugyanis tudtommal ilyen nem nagyon létezhet, ha a legújabb mplayer-t szedted le az mplayerhq-ról :)

.Attila

Quote from: Blimpcsak ezt ne mondtad volna... :rolleyes: (zsozso mindjárt kitépi a szívedet :D) ugyanis tudtommal ilyen nem nagyon létezhet, ha a legújabb mplayer-t szedted le az mplayerhq-ról :)
Pedig onnan szedtem, és használtam az -aid parancsot :)
Persze tuti nálam a hiba, mivel nem foglalkoztam vele, itt a probléma:
Requested audio codec family [vorbis] (afm=libvorbis) not available.
Enable it at compilation.
Cannot find codec for audio format 0xFFFE.
Meg olvassak el vmit, amihez most nincs kedvem sem idõm :)
Tény ami tény, hogy a WMP-hez képest a prociterhelése kb. a harmada, negyede, de mivel nem szoktam filmnézés közben mást csinálni, csak legfeljebb letöltés megy, így engem a WMP fogyasztása nem igazán zavar, viszont könnyebben kezelhetõ.

Fazék

sikerült! ugyan a router leírása rengeteg nyelvû, de csak pár oldalas quick-setup DHCP-s beállítást tartalmazta, de útmutatásotokat követve sikerült hogy a két gép frankón látta egymást DHCP kikapcsolásával, általam megadott IP-címekkel, csak az internet nem akart menni, pedig a router jelezte, hogy 'connected' gond nélkül... majd zseniális férfiagyammal (copyright Al Bundy) rájöttem, hogy mi lenne, ha beírnám a router-setup WAN csatlakozása alatti két DNS címet a gépeken a TCP/IP settins-ben lévõ üres rublikákba és csodák-csodájára mûködik minden (kopp-kopp) :D
pedig már megint majdnem föladtam, de mint ez is bizonyítja a kitartó munka eredménnyel jár :) (még az olyan nehezebb felfogású embereknél is mint én :hehe: )

zsozso

Quote from: TriviPedig onnan szedtem, és használtam az -aid parancsot :)
Persze tuti nálam a hiba, mivel nem foglalkoztam vele, itt a probléma:
Requested audio codec family [vorbis] (afm=libvorbis) not available.
Enable it at compilation.
Cannot find codec for audio format 0xFFFE.
Meg olvassak el vmit, amihez most nincs kedvem sem idõm :)
Tény ami tény, hogy a WMP-hez képest a prociterhelése kb. a harmada, negyede, de mivel nem szoktam filmnézés közben mást csinálni, csak legfeljebb letöltés megy, így engem a WMP fogyasztása nem igazán zavar, viszont könnyebben kezelhetõ.
Vmit nemigazan jol csinaltal mivel vorbis az alapbol bennevan az mplayerben (Kell az ogg hoz) szal mennie kene.
Pontosan melyik video az amit leszeretnel jatszani?

.Attila

Quote from: zsozsoVmit nemigazan jol csinaltal mivel vorbis az alapbol bennevan az mplayerben (Kell az ogg hoz) szal mennie kene.
Pontosan melyik video az amit leszeretnel jatszani?
[ax]dual_-_episode_01_[f20ed41d].mkv

Moha

Quote from: TriviMellesleg kipróbáltam mplayert is, és nem tudta lejátszani a hangsávokat, mert hiányzott neki a codec.
Van hozzá egy codec csomag (jópár .dll, amiket csak simán az Mplayer codecs könyvtárába kell rakni), azt felraktad? Nekem azzal együtt nem volt még olyan, amit nem tudott volna lejátszani. Még a legismeretlenebb akármi codec-ek is benne vannak. ;)

zsozso

Quote from: Trivi[ax]dual_-_episode_01_[f20ed41d].mkv
Mindket audiosav tokeletesen megy nekem :o
A 0 son angol 1 esen japan van :o
[mkv] Track ID 1: video (V_MS/VFW/FOURCC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_VORBIS), -aid 0, -alang eng
[mkv] Track ID 3: audio (A_VORBIS), -aid 1, -alang eng
[mkv] Track ID 4: subtitles (S_TEXT/UTF8), -sid 0, -slang eng

Checking audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 44100 hz, little-endian 16-bit signed int
AF_pre: 44100Hz 2ch little-endian 16-bit signed int
AO: [win32] 44100Hz 2ch little-endian 16-bit signed int (2 bps)
Building audio filter chain for 44100Hz/2ch/16bit -> 44100Hz/2ch/16bit...
Starting playback...

.Attila

Kezd a tököm tele lenni ezzel a szar mkv-val, ki a franc tud összedobni egy ilyet, amit aztán nem lehet normálisan lejátszani, hanem órákig kell szarakodni vele.
Leszedtem a codec csomagot mplayerhq-ról, beraktam codecs mappába, meg minden szar helyre, de nem jön hang. Sõt, feliratot sem játszik, pedig aztán ahhoz nem kell codec. Hátha a parancsot írom be rosszul, leírom:
mplayer.exe e:\stbstb. -aid 1 -sid 1
Se hang, se felirat, csak video.