Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Alkyra

Nemtom.
Lehet, hogy a gépen levõ valamelyik program megakadályozza?
Én pl Zone Alarmot használok(az új WithAntiVirus vert).

Egyb. mik ezek a "kiterjesztések"?

Moha

Hello!

WinXP-ben hogy lehet (ha lehet egyáltalán) megoldani, hogy egy process rendszer szinten fusson és ne lehessen kilõni a memóriából?
Ugyanis édes jóapámnak sajátos módszere van: Ha valami nem jön be a neten, fogja és kilövi a tûzfalat. Sajnos a "total lamer" kategóriába tartozik, az a fajta, akinek nem lehet elmagyarázni semmit, mert csak azért se úgy csinálja, ill. mindig azt hiszi, hogy én tiltok le valamit... Ja, és fogalma sincs róla, hogy egyes programok miket mûvelhetnek. (pl. multkor valami progi észrevette, hogy hackelt serialt akart beírni, és már küldte is az infót a gyártónak... :grrr:

Ötletek?

Xaga

Passz, készíts neki egy felhasználói fiokot ami használnat és tilsd le hogy hozzáférjen a Task Managerhez vagy néz körül a Felügyeleti eszközök->Helyi biztonsági házirend

Dragon

Quote from: MohaHello!

WinXP-ben hogy lehet (ha lehet egyáltalán) megoldani, hogy egy process rendszer szinten fusson és ne lehessen kilõni a memóriából?
Ugyanis édes jóapámnak sajátos módszere van: Ha valami nem jön be a neten, fogja és kilövi a tûzfalat. Sajnos a "total lamer" kategóriába tartozik, az a fajta, akinek nem lehet elmagyarázni semmit, mert csak azért se úgy csinálja, ill. mindig azt hiszi, hogy én tiltok le valamit... Ja, és fogalma sincs róla, hogy egyes programok miket mûvelhetnek. (pl. multkor valami progi észrevette, hogy hackelt serialt akart beírni, és már küldte is az infót a gyártónak... :grrr:

Ötletek?
Service-ként kell futnia.
Ez megoldható a registry-ben buzerálással, csak szerintem, amit nem alapvetõen úgy írtak, hogy service legyen, az nem fogja szeretni, ha ráerõszakolod.
Másik tûzfal esetleg?
Tudom, valamiért elõítéletesek vagytok a ZA-val szemben, de a ZA Security Suite teljesen jó, és nem is lehet csak úgy kilõni.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: bpka000Service-ként kell futnia.
Ez megoldható a registry-ben buzerálással, csak szerintem, amit nem alapvetõen úgy írtak, hogy service legyen, az nem fogja szeretni, ha ráerõszakolod.
Másik tûzfal esetleg?
Tudom, valamiért elõítéletesek vagytok a ZA-val szemben, de a ZA Security Suite teljesen jó, és nem is lehet csak úgy kilõni.
Outpost van fent. Ezt el tudom tüntetni a tálcáról, és service-ként fut, de rendszergazda jogokkal a task manager-bõl simán kilövöd az exe-jét. Az nem oké, hogy nem adok neki supervisor jogot, mert az õ gépe és pofázna. Az sem jó, ha lejelszavazom. Az egyetlen megoldás volna, ha nem látná a tûzfal process-t (nem tudsz, nem szenvedsz), vagy legalább is nem lehetne kilõni - mintha kritikus rendszerfolyamat lenne. ZA nem jó, mert nem lehet megfelelõ mélységben konfigolni. Pl. ha egy programot kiengedsz, akkor az teljes jogot kap a net felé, aztán ha valamire nincs szabály, akkor kérdez. Az Outpost tud úgy mûködni, hogy amire van szabály, arra alkalmazza, amire nincs, azt tiltja, és nem kérdez semmit.

Darkstar

Én a következõt szoktam eljátszani (csak win98-ban próbáltam + elõtte mentsd ki a registry-t). Regedit --> HKLM/Softvare/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run, itt megnézed, hogy az Outpost melyik programot hívja meg. Aztán a kulcsban átnevezed az exe-t, és ugyaarra a névre átnevezed a tényleges file-t is. (Pl: Quicktime nálam mindíg elindul qttask néven. Registryben atneveztem a kulcsot qttaskról qtimetask-ra, majd a c:/windows/systemben a qttask.exe-t qtimetask-ra. Restart, és máris qtimetask néven fut). Nevezd el valami olyan dolognak, amibõl apád még álmában sem jön rá, hogy az a tûzfal.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Köszi. Bár, még így is megvan rá az esély, hogy "á, mi ez? Kell ez ide? Nem - klikk" legyen... :( Mindenesetre ezt azért kipróbálom. Pl. berakom valami dotnet akármi néven (a dotnet kell egy programhoz, amit mindig használ, így azt biztosan nem fogja majd kilõni :D)

Darkstar

Várom az eredményt!  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dragon

Quote from: MohaOutpost van fent. Ezt el tudom tüntetni a tálcáról, és service-ként fut, de rendszergazda jogokkal a task manager-bõl simán kilövöd az exe-jét. Az nem oké, hogy nem adok neki supervisor jogot, mert az õ gépe és pofázna. Az sem jó, ha lejelszavazom. Az egyetlen megoldás volna, ha nem látná a tûzfal process-t (nem tudsz, nem szenvedsz), vagy legalább is nem lehetne kilõni - mintha kritikus rendszerfolyamat lenne. ZA nem jó, mert nem lehet megfelelõ mélységben konfigolni. Pl. ha egy programot kiengedsz, akkor az teljes jogot kap a net felé, aztán ha valamire nincs szabály, akkor kérdez. Az Outpost tud úgy mûködni, hogy amire van szabály, arra alkalmazza, amire nincs, azt tiltja, és nem kérdez semmit.
?? Expert settings is van a világon.
Azt is megmondhatod, hogy melyik IP-rõl melyik protokollt melyik irányba engedje....
Nem a Tesco Gazdaságos ZA-ra gondoltam, hanem a Security Suite-ra.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Moha

Quote from: bpka000Nem a Tesco Gazdaságos ZA-ra gondoltam, hanem a Security Suite-ra.
Ja, bocs. Én anno az alap változattal találkoztam. Az eléggé harmatgyenge.

Illusion

Hy! Nem tudja véletlenül valaki, hoyg ez a kép melyik Inuyasha részbõl lett kivágva? Az egyik AMV-ben is láttam. Kagome odahajtja a fejét Inuyasha vállához és azt mondja:Still I love him, so there's nothing I can do.

.Attila

Spyware-szerû progit keresek, ami ingyenes, és könnyen frissíthetõ (illegális progik frissítése kicsit körülményesebbnek tûnik nekem).

Marfy

Quote from: BonciSpyware-szerû progit keresek, ami ingyenes, és könnyen frissíthetõ (illegális progik frissítése kicsit körülményesebbnek tûnik nekem).
Ad-Aware

Dragon

Quote from: NokiAd-Aware
Adaware nem a legjobb habár kezdésnek az is valami, SpyBot Search and Destroy elég jó, a Microsoft Antispyware Beta is tud egy-két dolgot.

Moha

Quote from: BonciSpyware-szerû progit keresek, ami ingyenes, és könnyen frissíthetõ (illegális progik frissítése kicsit körülményesebbnek tûnik nekem).
Spyware vagy anti-spyware progit keresel? :p Nem mindegy! :)
Amúgy a Spybot-ot tudom én is ajánlani, de nekem az ad-aware-rel sem volt gondom.
Védekezésre szokták még javasolni a HijackThis-t (bár ezzel nekem nincs tapasztalatom).

.Attila

Ok, felraktam a Spybot-ot. Nincs ennek shieldje, guardja vagy hogyan nevezzem?

Cobra

Immunize-t nyomjál, akkor automatikusan kiszûr elég sokmindent, de attól még kell rendszeresen futtatni (bár nálam szerencsére csak tracker cookiekat talált idáig)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dragon

Quote from: MohaSpyware vagy anti-spyware progit keresel? :p Nem mindegy! :)
Amúgy a Spybot-ot tudom én is ajánlani, de nekem az ad-aware-rel sem volt gondom.
Védekezésre szokták még javasolni a HijackThis-t (bár ezzel nekem nincs tapasztalatom).
A HijackThis csak analizál tudtommal (fuj, perverz... analizál :p)
Az Ad-Aware-rel csak az a gond, hogy bizonyos dolgokat nem vesz észre.
De egy program úgysem elég általában, mindben van rés.

Moha

Quote from: bpka000A HijackThis csak analizál tudtommal (fuj, perverz... analizál :p)
Lehet. Mint írtam, én nem használtam, csak hallottam, hogy jó.
QuoteAz Ad-Aware-rel csak az a gond, hogy bizonyos dolgokat nem vesz észre.
Nekem 1x volt ilyen, de akkor manuálisan le tudtam szedni a spyware-t.

Volt még egy SpyWare Doctor nevû progim, ami meg kicsit túlbuzgónak bizonyult. :p Pl. kapásból le akarta volna szedni a RadLight-ot és a FlashGet-et, mondván, hogy spyware-t is felinstallálnak. No igen, csak épp mindkettõ setupjában ki lehet kapcsolni az extra komponensek telepítését, magában a programban meg nincs spyware. :)

Dragon

Quote from: MohaVolt még egy SpyWare Doctor nevû progim, ami meg kicsit túlbuzgónak bizonyult. :p Pl. kapásból le akarta volna szedni a RadLight-ot és a FlashGet-et, mondván, hogy spyware-t is felinstallálnak. No igen, csak épp mindkettõ setupjában ki lehet kapcsolni az extra komponensek telepítését, magában a programban meg nincs spyware. :)
MS Antispyware is ezt csinálja, FlashGet, Messenger Plus! mindekettõ spyware-t tartalmaz szerinte. Azért ez nem üzletszagú kicsit?

TurboK

Quote from: bpka000MS Antispyware is ezt csinálja, FlashGet, Messenger Plus! mindekettõ spyware-t tartalmaz szerinte. Azért ez nem üzletszagú kicsit?
csak akkor lenne az ha a Firefoxot is leszedné.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Hello!

Már jó ideje dolgozgatok ezen a rendszeren (apránként) és szeretném már végre gatyába rázni.
Adott egy gép Mandrake 10.1-gyel, amit routernek akarunk használni egy shorewall tûzfallal.
Azt már sikerült elérnem, hogy net legyen rajta (onnan irok), de van pár gond.
Kde alatt be tudom állitani a net elérést, DHCP-vel, és mûködik is, de hiába állitom be, hogy boot-nál automatikusan induljon, az eth1 (netes) csatoló feláll ugyan, de nem kapja meg az IP cimet, és nem látszik az ifconfig-ban sem.
Pedig az eth1 configban be van állitva a DHCP és, a start on boot, de mégsem megy, és nem kapok hibaüzenetet sem.

Aki ért a Linux-hoz, please help!

Edit: Azóta szenvedtem vele egy sort. Fogalmam sincs, mit állitottam át, de most már megy a net a belsõ gépeken is. Most már csak a DNS-lookupot kellene belõni. IP alapon megy a kommunikáció a helyi hálón lévõ géprõl, de a dns neveket akkor sem tudja feloldani, ha beirom a szolgáltató dns szervereinek cimét.
Perszer leginkább valami DNS-forwarder lenne jó, hogy a LAN-on a gépek a routerhez küldik a DNS request-et, az meg továbbitja a megfelelõ cimre. Ennek megoldására kellenének ötletek.

TurboK

mostanában elég gyakran fagy le az Internet Explorer, ezekkel a hibákkal:
Hiba paraméterei
AppName: iexplore.exe    AppVer: 6.0.2800.1106    ModName: ntdll.dll
ModVer: 5.1.2600.1217    Offset: 00019ecd

részletes info:
Exception Information
Code: 0xc00000005           Flags: 0x00000000
Record: 0x0000000000000000      Address: 0x0000000077f69ecd

az address mindig ugyanaz. Hibajelentés küldése után azt írja hogy valamilyen 3rd party software beépülõ modul a hibás. Ezeket honnan lehet leszedni IE-bõl?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: TurboKEzeket honnan lehet leszedni IE-bõl?
Szerintem nem lehet. Amúgy meg lehet, hogy valami trójai mászott bele. Használj helyette normális böngészõt.

Xaga

Quote from: MohaHasználj helyette normális böngészõt.

Normális böngészöt használ, és szerintem végig kéne küldeni egy Spyware remove & Antivirus párosítást. IE grissítések fönn vannek??

TurboK

összes hotfix fenn van, spyware/virus egy darab sem.

SP2 még nincs fenn, az lesz a végsõ próbálkozás ujratelepités elõtt. Ja, magyar XP Reduced Media Edition telepitõje nincs meg valakinek? csak az angol verzió van meg jelenleg.

QuoteSzerintem nem lehet. Amúgy meg lehet, hogy valami trójai mászott bele. Használj helyette normális böngészõt.
microsoft.com böngészése után találtam, ActiveX leölése a C:\$windir$\Downloaded Program Files mappában történik. Most kinyírtam onnan mindent, majd meglátjuk mi lesz.

A Flash pluginre gyanakszom, mert csak a siteról beugró "telepiti e a Shockwave Flash 7 stb" ablakból telepitettem, nem a flash mx 2004bõl. Na most leszedtem az activex plugint és visszatettem flash mx-eset, hátha ez megoldja.

ja, és a normális browser alatt biztos olyat értesz ami nem eszik meg 150 mega ramot, vagy lassul be halálosan olyan képfájloknál ahol minden második pixel transzparens (mint pl ezen az oldalon).

Dragon

Quote from: TurboKja, és a normális browser alatt biztos olyat értesz ami nem eszik meg 150 mega ramot, vagy lassul be halálosan olyan képfájloknál ahol minden második pixel transzparens (mint pl ezen az oldalon).
Firefox egy pillanat alatt betöltötte, és amellett, hogy az USTEAM ablak is nyitva van mellette, csak 44M kb., míg az IE-vel 19M, és kétszer annyi idõ alatt töltõdik be.
A görgetés/megjelenítés egyikkel sem lassú.

Moha

Quote from: TurboKja, és a normális browser alatt biztos olyat értesz ami nem eszik meg 150 mega ramot, vagy lassul be halálosan olyan képfájloknál ahol minden második pixel transzparens (mint pl ezen az oldalon).
Na jó, ennél az oldalnál a görgetés tényleg lassabb Firefox-ban. Viszont inkább legyen ilyen esetben lassabb egy kicsit, de ne szedjen össze mindenféle szemetet.
Memóriából meg átlag 20-30MB-ot, ha sok tab van nyitva, akkor is max 70MB-ot foglal.
Opera-val nem próbáltad esetleg? (hátha az gyorsabb)

.Attila

Ha nem tetszik a Firefox, használj Maxthon-t. Ez IE alapú, de az égadta világon semmi baja nincs, csak egy-kétszer találkoztam olyan problémával, hogy pl atw-s linkre 404-es hiba jött ki. Egyébként meg gyors, USTeam és VIPmail ablakkal 12 megát foglal. Nekem nagyon tetszik. Kinézetre is. Firefox nem nagyon jött be.

Xipe

Turbok, ha gyorsitani akarsz a FireFOx-on akkor olvasd el ezt a kis beallitas tweak-et.

http://www.hackaday.com/entry/1234000803024910/
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_