Main Menu

Douglas Adams, a Mester

Started by Ramiz, 2004-03-24, 16:27:08

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: buggerNos, nemrég láttam a most elkészült filmet, és..... Látszik, hogy a mester kihalt útközben (bocs). Kb az elsõ 15 percig még tartja a könyv cselekményét, de azontúl egyre csak távolodik. a végére már csak nyomokban emlékeztet az eredetire. Teljesen újraírták, hollywoodi szemét lett belõle. B kategóriás ci-fi paródiának elmegy, de semmikép se Galaxis útikalauznak. Sokkal jobb a régi BBC kiadás, és nem csak azért, mert az hosszabb volt. (Ebben cenzúráztak, szétvágtak, hozzáírtak, stb...)
ÁÁÁÁÁÁááááááá.......!!!!!!!!!
Ezért még megfizetnek! De: Ne ess pánikba!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Karma XXL

Quote from: Raggie GordonÁÁÁÁÁÁááááááá.......!!!!!!!!!
Ezért még megfizetnek! De: Ne ess pánikba!

Hááát... olvastam reviewokat az imdb.com-on, ott volt olyan, amelyiknek az volt a címe, hogy "Do Panic!".

Nekem is megvan már a film, de még nem néztem meg, csak belepörgettem. Sajnos tényleg agyonvágták meg átírták... Legalább a könyv jól néz ki szerintem :)

Ramiz

Ma is láttam egy csókát, aki a könyvet bújta... :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bill

Quote from: RamizEttõl tartottam...
És a BBC-s valahol fent van?
A BBC-s változat nekem megvan. Még nem néztem meg teljesen, pár részt, de eléggé jó! :D  :jee:
Én is attól féltem, hogy elrontják  filmet, szétvágják, megváltoztatják, elveszik a mondanivalóját, és lám, beigazolódni látszik. "Do Panic!" :grrr:
"I think he had a connection to his audience that was very, very deep. His music is powerful, very intense. That sort of power is rare. You hate to lose somebody like that, someone who keeps the music alive and moving ahead. Not many guys like him come along."
   - Bruce Springsteen [Kurt Cobainrõl]

Karma XXL

Quote from: RamizMa is láttam egy csókát, aki a könyvet bújta... :cool:

Én ma kezdtem el a harmadikat :) ("Az Élet, a Világmindenség, meg minden")  :lazza:

m46u5

No lejött a Starship Titanic.
Ha valakinek kellene, az jelezzen, oszt megbeszéljük a dolgot.
Info: 3CD v. 1DVD - ebben az esetben BIN+CUE
Nekem ment a mountolt változat is, mivel windóz alá írták.
Elõre jelzem, mivel nem BP-n lakom szerintem a póstai utánvét a legjobb megoldás. A lemezért meg nem kérek semmit, ha dvd-n kéri az illetõ, lévén 100 HUF nem pénz érte.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Ramiz

Nekem nagyon kéne!
Csak azért ide írom, hogy ha SysOP-nak is lejött, akkor tõle könnyebben el tudom kérni, mert pesti. De ha nem, akkor nekem jó így (és lógok eggyel :) ), és megírom a címem pm-ben.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: BillA BBC-s változat nekem megvan. Még nem néztem meg teljesen, pár részt, de eléggé jó! :D  :jee:
!!!!!Az király!!!!! Naggyon hálásak lennénk Ramizzal ha valahogyen el tudnád hozzánk juttatni!  :whoah:  :merci:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Karma XXL

Quote from: RamizNekem nagyon kéne!
Csak azért ide írom, hogy ha SysOP-nak is lejött, akkor tõle könnyebben el tudom kérni, mert pesti. De ha nem, akkor nekem jó így (és lógok eggyel :) ), és megírom a címem pm-ben.

Nekem lejött, csak épp nem vagyok pesti :(

Ramiz

Bocsánat, rosszul emlékeztem. Akkor m46u5-tel megbeszéljük, ha már így felajánlotta.

syeren

Júniusban végre megveszem a könyvet!!!  :lul:
Elõször a neten néztem, miért kerül ilyen sokba??? (4800pénz)
Betévedtem az Alexandrába és megláttam, h 5in1 típusú!
Már alig várom... :)

Ramiz

Bölcs döntés. :) Sokszorosan megéri azt a pénzt. Ennek jóval többszörösét kell leperkálni egy évnyi tankönyvért, és hol van az az élvezet ettõl? :lol:

Raggie

Quote from: RamizBölcs döntés. :) Sokszorosan megéri azt a pénzt. Ennek jóval többszörösét kell leperkálni egy évnyi tankönyvért, és hol van az az élvezet ettõl? :lol:
Azt azért én nem jellemezném semmilyen, az élvezet szó közvelen asszociációs körébe tartozó egyetlen szóval sem! Össze se lehet hasonlítani nyilván! .... :D

Well, do ya, punk?"

Feldin

film megvan nincs feliratom igy még nem néztem meg.
A BBC-s viszont halál jó!!!!!!!!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Tyrael

Quote from: Feldinfilm megvan nincs feliratom igy még nem néztem meg.
A BBC-s viszont halál jó!!!!!!!!!!!!
pedig nem is japanul beszelnek benne :)

Tyrael

syeren

Douglas Adams:
Egyébként mind az 5 könyve megvan magyarul pdf formátumban is
és letölthetõk innen:
http://f451.host.sk/index.php?p=2
 :)

Raggie

Quote from: FeldinA BBC-s viszont halál jó!!!!!!!!!!!!
Nemtom, de ha csak feleannyi energiát fektettek bele, mint a hangjátékba(amit nem tudok elképzelni a Mesterrõl), akkor is iszonyat jó lehet(a hangjátékról ír a Kétség Lazacában, és azt mondja, hogy kb annyi idõt/pénzt fordítottak a "négyszázhetvennyolc mérföld/óra sebességgel a földnek csapódó bálna szétplaccsanásának hangja*" címzetû effektus kikeverésére, hogy egy egész másik részt leforgathattak volna belõle!)
_______
*: :lol:

Well, do ya, punk?"

m46u5

Én belekukkantottam a H2G2 (2005) filmbe, s meglepõdve tapasztaltam, hogy spoiler: /szerepel a régi Marvin is/ Ha mindkét verzió összeül egy kis dumálásra, nem tudom mi lenne a vége :)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Quote from: bpka000A mostani Galaxis útikalauz filmrõl biztos van már torrent ;)
Sõt, rádiójáték, meg képregény is van a könyvekbõl.
Kár, hogy a könyv élményét rongálja mind.
A rádiójáték, mint mindannyian tudjuk természetesen a könyvváltozat elõtt készült... :rolleyes:
Amúgy, aki elolvasta a A kétség lazacát, az tudhatja, hogy szinte minden újabb médiumon (furán hangzik nekem ez a szó...) másképp akarja megvalósítani, véletlenül sem arra törekszik, hogy egy az egyben a nagy sikerû könyvet (rádiójátékot) adja vissza. Douglas Adams, folyamatosan készítette a film forgatókönyvét, majd újraírogatta stb, és ha jól tudom nagyjából ezt használták föl a filmnél. Az persze lehetséges, hogy a színészek és a rendezés végképp tönkreteszi a filmet, de legalább ne gyertek elõ olyan butaságokkal, hogy abszolút nem könyvhû, mert akkor nem olvastatok eleget Douglas Adams-rõl...  :lazza:

Tyrael

Quote from: BlimpA rádiójáték, mint mindannyian tudjuk természetesen a könyvváltozat elõtt készült... :rolleyes:
Amúgy, aki elolvasta a A kétség lazacát, az tudhatja, hogy szinte minden újabb médiumon (furán hangzik nekem ez a szó...) másképp akarja megvalósítani, véletlenül sem arra törekszik, hogy egy az egyben a nagy sikerû könyvet (rádiójátékot) adja vissza. Douglas Adams, folyamatosan készítette a film forgatókönyvét, majd újraírogatta stb, és ha jól tudom nagyjából ezt használták föl a filmnél. Az persze lehetséges, hogy a színészek és a rendezés végképp tönkreteszi a filmet, de legalább ne gyertek elõ olyan butaságokkal, hogy abszolút nem könyvhû, mert akkor nem olvastatok eleget Douglas Adams-rõl...  :lazza:
azzal johet, hogy nem konyvhu
csak eppen senki nem mondta, hogy a konyv es nem a forgatokonyv alapjan keszul :)

Tyrael

Ramiz

Summa summarum: mindenki olvassa el a vonatkozó szövegeket (Viszlát és kösz a halakat! bevezetõje; A kétség lazaca). ;)

Kapcsolódik a topichoz (önreklám :) ).

Fazék

Quote from: Tyraelazzal johet, hogy nem konyvhu
csak eppen senki nem mondta, hogy a konyv es nem a forgatokonyv alapjan keszul :)
Igaz, azt kellett volna írnom, hogy "hû az eredetihez"... :)

Raggie

Nna akkor ezek szerint itt sincs mindenki homlokegyenest a film ellen. Én is valami olyasmire emlékszem, hogy a Mester írta a forgatókönyvet, csak rohadt sokat késett utána a dolog valami holivudi kavarás miatt :( . És azt is tényleg mondta, hogy nem egy-az-egyben fogja átültetni.

Well, do ya, punk?"

Tyrael

en remelem, hogy filmen vissza lehet adni ezt a fajta, humort

Tyrael

Ramiz

Moziban kihagyom, talán majd itthon megnézem, hogy ha nagyon amerikaiba fordul, akkor félbehagyhassam...

Raggie

Quote from: Tyraelen remelem, hogy filmen vissza lehet adni ezt a fajta, humort

Tyrael
Azzal semmiképpen sem hagy föl(legalábbis naggyon remélem), nem is azt mondta, hanem hogy nem pontról-pontra ugyanazt ülteti át. Pontosan azért, mert vannakk olyan dolgok, amik filmen nem jönnek ki jól, de könyvben igen. Ezek helyett olyan dolgokkal igyekezett feldobni, amik inkább filmen jönnek ki.
Legalábbis én így értelmeztem...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Igen, a film formanyelve tök más, de Douglas Adams ott is örökbecsût alkothatott volna... :bruhuhu: :RIP:

syeren

Szerintetek elõbb a könyve(ke)t olvassam el és csak utána nézzem meg a filmet, vagy fordítva?  :confused: Általában: a könyvet mindig jobbnak találom és emiatt csalódok a filmben... Hogyan érdemes? (júnban lesz meg nekem a könyv is, ahogy írtam)

Ramiz

Mindenképpen a könyvvel kezdd!!! Lehet, hogy csalódni fogsz a filmben, de ne adja isten, hogy a könyvet hasonlítsd a filmhez!!! :eeek:  :eeek:  :eeek: