Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

Draconire

Quote from: White SeeD on 2006-07-29, 12:30:57
azt hiperjó kardot merre kapom meg? Majd a legeslegvégén azzal kéne leszedni Ravent?

Nem, Raven fog Téged leszedni vele egy párszor, mielőtt megölöd ^^

Kuroi Tenshi

Quote from: Rounin on 2006-07-28, 10:53:32
Micsoda élvezet lehet így végigjátszani valamit :rolleyes:
Igen, mint látom WS barátunk naponta blogolja ide panaszáradatát :D

Annyit dumálnak itt róla, hogy lassan átnevezhetnénk Gothic 2 Guide topicnak...
lassan már én is kedvet kapok hozzá... Még amíg van időm - augusztus második felétől szigorlat+munka, majd szeptembertől tovább tanulás+munka = - szabadidő :(

Lt. Simoan Blarke

raadasul, bar a Gothic 2 kalandjatek, de nem a "mult" nagyja... max nagyon kozeli multe... :D {es engem enyhen szolva zavar, na de majd ha vegigjatszotta, csak abbahagyja :D }

on: tolom Fallout 1-et eppen... eskuszom, kezdek begolyozni a "valtozatossagtol". viszont az rohely, hogy a szintlimitet (18!!! wtf? :D ) pillanatok alatt elertem. hiaba, itt a deathclaw-k ultragyengek meg... egy szemlovestol megfekszenek plazmabol... es hogy akkor mar en is panaszkodhassak: MIERT MANTISOKAT KELL GYILKOLASZNI KARAVANOKKAL?!  :mad: kellett a penz implantokra, erre minden karavankiseres soran jott vagy 3szor egy mantiscsapat. unarmedem szora se erdemes, plazmaloszert meg sajnalom ra... na de mind1. :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Randal

A G2+kiegben valóban vannak érdekes dolgok:)
Azért Raven nem annyira könnyű csávó.

Falloutnál meg hogyhogy nincs pénz implantra? ha már fel avyg táposodva akkor elméletileg tele avgy cuccal. Vagy nem?:)

Lt. Simoan Blarke

deathclawk nem droppolnak, es hiaba vagyok tele cuccokkal, ha egyszer nincs olyan NPC, aki megveheti tolem oket - egyszeruen nincs eleg penzuk. aztan mondjuk talaltam a hubban egy csokat valami 2000 kupakkal, nala eladtam valami 8 energiafegyvert :D de osszes operaciora valami 5+4+7+9+6+8=41000 penz kellett, ha jol emlekszem az arakra... azert ezt nem lehet olyan jol osszegyujtogetni. kulonosen, hogy amikor plasma rifle-t adok pl el, akkor penz + rakat cuccert kell eladnom, aztan ezt a rakat cuccot is el kell adnom penzert, vagyis a nevleges ar kb felet orulhetek, ha osszeszedem erte :(
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Rounin

Én tizes szerencsével szoktam menni és általában rátalálok a "kupakos autóra" XD
Amúgy Jacobnál újratermelődik a pénz.

Lt. Simoan Blarke

en is 10-es szerencsevel mentem (alien blaster kellett, csak kar, hogy ilyen kicsi range...)
tudom, hogy ujratermelodik. de pl plasma rifle = 10k. eladom 2k penz + 8k cuccert. 8k cuccot megint eladogatom neki, kapok erte valami 3-4ezret... mert egyszeruen nem tud egyszerre annyit kiperkalni.

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-07-31, 22:21:44
deathclawk nem droppolnak, es hiaba vagyok tele cuccokkal, ha egyszer nincs olyan NPC, aki megveheti tolem oket - egyszeruen nincs eleg penzuk. aztan mondjuk talaltam a hubban egy csokat valami 2000 kupakkal, nala eladtam valami 8 energiafegyvert :D de osszes operaciora valami 5+4+7+9+6+8=41000 penz kellett, ha jol emlekszem az arakra... azert ezt nem lehet olyan jol osszegyujtogetni. kulonosen, hogy amikor plasma rifle-t adok pl el, akkor penz + rakat cuccert kell eladnom, aztan ezt a rakat cuccot is el kell adnom penzert, vagyis a nevleges ar kb felet orulhetek, ha osszeszedem erte :(
ööö ilyen kvázi csaláshoz nem vagy hajlandó folyamodni? :)
azt hiszem kb 40%-os gambling és 10-es luck-kal már simán megy a mocskos pénzszerzés :D
mondjuk a falcon-ban nekiállsz szerencsejátszani. előkapsz két pénzérmét, kirögzíted vele az 1-es és 4-es gombokat a billentyűzeten és otthagyod a gépet fél-1 órára. mire visszatérsz garantáltan lesz mit a tejbe aprítanod :D

szerk: tudom nem szép dolog, de mindig is untam a cserével játszadozni :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Fazék on 2006-07-31, 22:25:19
ööö ilyen kvázi csaláshoz nem vagy hajlandó folyamodni? :)
azt hiszem kb 40%-os gambling és 10-es luck-kal már simán megy a mocskos pénzszerzés :D
mondjuk a falcon-ban nekiállsz szerencsejátszani. előkapsz két pénzérmét, kirögzíted vele az 1-es és 4-es gombokat a billentyűzeten és otthagyod a gépet fél-1 órára. mire visszatérsz garantáltan lesz mit a tejbe aprítanod :D

szerk: tudom nem szép dolog, de mindig is untam a cserével játszadozni :D
heh? ez mi? gambling ilyen jo dolog? :D
egyebkent lakotars vmi olyat habogott itt, hogy betagelte bartert, es dragabban adott el, mint ahogy visszavette... ez is jo dolog :D

Rounin

Egyszer voltam gambler, de akkor egész jól működött. Szóval nem is annyira szerencse dolga... HAMISKÁRTYÁS! \o/

Lt. Simoan Blarke

tetszik ez az otlet, ezt ki fogom probalni :D
de mi ez a falcon?

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-07-31, 22:27:58heh? ez mi? gambling ilyen jo dolog? :D
hát ezzel a kis "csalással" igen :) nekem 2 film alatt, az említett értékekkel 10k-ból csinált 99999 pénzt, úgy hogy a játék végéig nem csökkent ezen szám alá, mert úgy látszik fölötte is számolja, csak már nem írja ki  :D

igen, első részben még könnyű úgy feltornázni a barter-t, hogy ki tudd fosztani az összes árúst, hogy csak 1 pénz maradjon nála :D
azt hiszem az első játékomban én is így csináltam :)

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-07-31, 22:30:33
tetszik ez az otlet, ezt ki fogom probalni :D
de mi ez a falcon?
maltese falcon azt hiszem.. a caravan-os város, ami most nem ugrik be, ott van ez a kaszinó. persze ha már elintézted az üzemeltetőjét, akkor üres, de azt hiszem még van pár másik roulette-asztalos kaszinó a játékban, szóval egy ilyenhez térjél be :)

Lt. Simoan Blarke

jujjjj...
*terdreesik, megszaggatja ruhajat es port szor a fejere*
Cafe of the Broken Dreams helyszin, a hubos kaszino... hogy felejthettem el... *kicsit duhos magara* koszi, ezt tuti megnezem :D

egyebkent ez a lenehezitem 1-es, 4-es gombokat miert mukodik? elvileg nekem, ha beszorul egy gomb, nem ervenyesul a hatasa az ujabb menu(k)ben...

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-07-31, 22:34:58egyebkent ez a lenehezitem 1-es, 4-es gombokat miert mukodik? elvileg nekem, ha beszorul egy gomb, nem ervenyesul a hatasa az ujabb menu(k)ben...
nekem eddig mindig hibátlanul működött így. tégy vele egy próbát :)
elméletileg az 1-es a 'Yes' hogy 'igen tovább játszom' a 4-es pedig a legnagyobb föltehető tét szokott lenni :)
van hogy ha jó ütemben indul el, akkor a folyamatos frissítésnél látod is ahogy kúszik föl a pénzszámlálód a beszédmezőben :D

Lt. Simoan Blarke

ahha. lehet, hogy Fallout2ben ezt kipatcheltek mar. na ezt esku, hogy kiprobalom majd, kosz a tippet  :angyali: (+)

Fazék

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-07-31, 22:40:14
ahha. lehet, hogy Fallout2ben ezt kipatcheltek mar. na ezt esku, hogy kiprobalom majd, kosz a tippet  :angyali: (+)
igen, a 2-ben már nem is mertem próbálkozni ezzel, gyanítottam hogy kiszűrték :D
itt már én is becsületesen egy egész boltot cipelek magammal, és mindenkitől elcserélem a pénzét, ami egy kicsit macera azért... :)

de a 2-ben is van pl egy marhajó hely:
Gecko-ban a fölső helyszínen,
[spoiler]ahol a kocsialkatrészt is kapod, tőle balra van egy kis bolt, egy ghoul-lal, aki egy ghoul barátját keresi. azt hiszem a barter képességem 30-on van, de tőle rendszeresen olcsóbban kapom az árut, mint amennyiért adom neki, vagyis simán ki lehet fosztani 1 garasig! és általában minimum egy FN FAL van nála, illetve töltények, pénz is, satöbbi... szóval jócskán megszedheti magát nála az ember, mert ráadásul 2-3 naponta újratermelődik a készlete  :angyali:
[/spoiler]

Lt. Simoan Blarke

hm. ez fel se tunt. (mondjuk FN Fal nem sokat er 1.051 elott, de utana az egyik legjobb long arm. 700-akat lehet vele sebezni metal armoron keresztul, de power armorban es teptek mar szet vele...)
mondjuk lehet, hogy 1.051-ben ez mar maskepp van. amikor elvallalod, hogy segitesz neki, megno a hozzaallasa veled szemben, ami + bartert jelent, ezert lehet tole baromi olcson vasarolni.
a legjobb akkoris Renesco. ha belepsz a Salvatore-khoz, akkor van egy kuldetes, amin le kell huznod Renescot a helypenzre. nincs penze fizetni, de mindent "diszkontaron" odaad neked, ha kifizeted helyette. ez azt jelenti, hogy a nala levo penz kivetelevel mindent (MINDENT!!!!!!) elvihetsz ingyen (sajna csak egy barter erejeig). ami nagyon komoly, tekintve, hogy egy sh1tl04dnyi drog es fegyver van nala :D

Próféta

Szvsz olyan értelemben a múlt nagyjai, hogy a kalandjátékok és (single player) RPG-k kábé 7-10 évvel ezelőttig voltak igazán divatban, azok voltak a nagyok.
Manapság szinte minden FPS, RTS vagy MMO.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Próféta on 2006-08-01, 00:27:14
Szvsz olyan értelemben a múlt nagyjai, hogy a kalandjátékok és (single player) RPG-k kábé 7-10 évvel ezelőttig voltak igazán divatban, azok voltak a nagyok.
Manapság szinte minden FPS, RTS vagy MMO.
evvel messzemenokig egyetertek. raadasul az MMO az teljesen elvesztette az RPG jelleget... az elettelen NPC-k, hozz X komponenst kuldik nagyon haza tudjak vagni a dolgokat. (mondjuk imho az SWG es az EVE eleg jok lettek a szabadsag miatt, meg mert a jatekosok eleg kemenyen beleszolhatnak a gazdasagba, de nem ezek a topok, ha megnezzuk...) bezzeg a jo kis labirintusturo EoBok... Wizardyk... Might & Magicek... vagy a CRPG fogalom szerint nalam abszolute fetisse valt Falloutok... azokban aztan volt feeling :D ( mondjuk kerdes, ki hogy definialja a dolgokat, de nagyon jo es/vagy interaktiv sztorit utobbi idokben nem igazan hoztak ki... de majd ha eljo a Fallout 3 :D )
szoval igaz, ilyen ertelemben a klasszikus izometrikus maszkalosdik szamitanak a mult nagyjainak. (hm. lehet, hogy Arcanumozni kellene :angyali: )

thrall

bárki bármit mond, Baldur's Gate 2, csak azt az egyik hüyle nyomorék haver lenyúlta, mert elköltözött a mocsokja!!!!!  :morci: pedig az a játék szerepelt az elsők között, amit megvettem...

Lt. Simoan Blarke

na igen, a BG2 az egy nagyon utos jatek  :whoah: ( a ToB mar nem annyira, de hozza tartozik a sztorihoz... ) mondjuk a problemamegoldas a gyilkolaszasra orientalodott, de olyan gyonyoruen kidolgozott es visszakoszono csapatNPC-jellemeket nem nagyon lehetett eddig mashol latni :D romanc powa. (Planescape-hez kepest nagysagrendekkel jobb. elvegre lehet utodod is :D )
mindenesetre en tovabbra is Fallout 2 mellett allok. mondjon nekem valaki meg egy olyan jatekot, amit vegig lehet jatszani ugy, hogy 1. kiirtasz mindenkit, mint egy vadallat berzerker, beleszamitva a varosokat is; 2. siman mesz es kalandozol, es egy ido utan szepen joarc hos kerekedik ki beloled :D ; 3. SENKIT nem olsz meg (meg a foellenseget sem te, hanem az emberei es a sajat lovegtornyai lovik szet) ! szerintem eleg hamar veget erne a lista  :redface: jo, tudom, mindenkinek mas a fetise :D

Próféta

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-01, 00:41:06
mindenesetre en tovabbra is Fallout 2 mellett allok. mondjon nekem valaki meg egy olyan jatekot, amit vegig lehet jatszani ugy, hogy 1. kiirtasz mindenkit, mint egy vadallat berzerker, beleszamitva a varosokat is; 2. siman mesz es kalandozol, es egy ido utan szepen joarc hos kerekedik ki beloled :D ; 3. SENKIT nem olsz meg (meg a foellenseget sem te, hanem az emberei es a sajat lovegtornyai lovik szet) ! szerintem eleg hamar veget erne a lista  :redface: jo, tudom, mindenkinek mas a fetise :D
Nem épp RPG, de talán a Deus Ex áll a legközelebb az ideálodhoz az általam ismertek közül. Vagy az újabb Civ-ek (talán civ3 és felette), de az ugye mégannyirase rpg ;)
Viszont a Fallout az ISTEN, ezt aláírom. Mondjuk szvsz a fallout2-t egyféleképpen lehet végigvinni: jó sok szabadidővel, és ezt még nekem egyszer se sikerült összehozni :) Mindig elkezdődött közben a gimi/szorgalmi időszak/valami ilyesmi :( De ez is elég, hogy meggyőződjek a nagyságáról :)

Lt. Simoan Blarke

tudom, a Deus Ex az allitolag nagyon jo cucc, meg fogom nezni, mar rajta van a halallistamon... csak sajnos fps, az meg veszit a prioritasaban. (mondjuk morrowinddel is jol elszorakozgatok.)
a Fallout meg nem annyira idoigenyes. mondjuk en allitolag mar perkekkel ebredek es questtablazatokkal alszom el, szoval az, hogy en vegigjatszottam mar 5 ora 27 perc alatt, gondolom nem jelent semmit :D { fogadott velem srac, hogy nem tudom vegigjatszani, ha kevesebb, mint 8 oram van ra... bebukta :D }
nade, szumma szummarum, Profeta: :tezsvir:

Zsiga

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-01, 01:03:09
tudom, a Deus Ex az allitolag nagyon jo cucc, meg fogom nezni, mar rajta van a halallistamon... csak sajnos fps, az meg veszit a prioritasaban. (mondjuk morrowinddel is jol elszorakozgatok.)
a Fallout meg nem annyira idoigenyes. mondjuk en allitolag mar perkekkel ebredek es questtablazatokkal alszom el, szoval az, hogy en vegigjatszottam mar 5 ora 27 perc alatt, gondolom nem jelent semmit :D { fogadott velem srac, hogy nem tudom vegigjatszani, ha kevesebb, mint 8 oram van ra... bebukta :D }
nade, szumma szummarum, Profeta: :tezsvir:
Ha már Deus Ex, akkor nézd meg a System Shock 2-t is.
Fallout2 gyors végigjátszásához meg ennyit fűznék hozzá: http://ia200126.eu.archive.org/3/movies/Fallout2_SS_1751/Fallout2_SS_1751.avi  :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Zsiga on 2006-08-01, 14:50:01
Ha már Deus Ex, akkor nézd meg a System Shock 2-t is.
Fallout2 gyors végigjátszásához meg ennyit fűznék hozzá: http://ia200126.eu.archive.org/3/movies/Fallout2_SS_1751/Fallout2_SS_1751.avi  :D
nem felejtettem el az SS2t :)
OMG :eek: ez a movie nem akarmi :D

Lythis

A D-x -ben az riaszt el, hogy fps? Atyaég blarke, verd ki az előítéleteket a fejedből, de gyorsan :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Lythis on 2006-08-01, 15:29:46
A D-x -ben az riaszt el, hogy fps? Atyaég blarke, verd ki az előítéleteket a fejedből, de gyorsan :D
igen, pontosan az riaszt el. tudod utalom, ha a jatekos kepessegei befolyasoljak a karakter kepessegeit... marpedig amikor 20 orat vegigjatszom, a vegen mar kicsit nem megy pl. a celzas...

Lythis

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-08-01, 15:31:37
Quote from: Lythis on 2006-08-01, 15:29:46
igen, pontosan az riaszt el. tudod utalom, ha a jatekos kepessegei befolyasoljak a karakter kepessegeit... marpedig amikor 20 orat vegigjatszom, a vegen mar kicsit nem megy pl. a celzas...
Eleve nem megy, ha nem pakolsz benne a megfelelő skillre... :rolleyes: vagyis megy, csak tovább tart.
Ha meg annyira zavar, akkor ne lődözz, hanem lopakodj. D-x ben lehet azt is, és a legtöbb pályát meg lehet csinálni anélkül, h megölnél bárkit is. Sőt, a kötelező halálosztást is meg lehet oldani tűzharc nélkül. A D-x ben lehet kreatívkodni kedvedre.

Lt. Simoan Blarke

hah. Deus Ex most kapott egy priority 1 besorolast. koszi a tippet :)