Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Manitu

Valami olyasmi, hogy a licencelt animeknak jogilag van tulajdonosa amerikában. Tehát a letöltése, terjesztése, stb innentõl a szerzõi jogok megsértése. A nem licenceltekre is áll ez, csak azzal senki sem törõdik... az amcsikat nem érdekli, ha a japánoknak kárt okoznak az illegális másolatok, de amikor egy animeból a pénz amerikai zsebekbe megy, akkor nem szeretnének emiatt bevételtõl elesni... Valami ilyesmi... Mondjuk szerintem nem ellenõrzik jobban a licencelt animek letöltögetését mit bármely más, mondjuk Hollywoodi moziét, csakhát a legtöbb fansub csoport a fõ az óvatosság elvét követi, és inkább nem foglalkozik licencelt animekkel. ...Más a helyzet, ha a csoport mondjuk nem amerikai :D , mert azok általában nem törõdnek az amerikai licencekkel... és ez esetben ez a helyzet, az AnY ugyanis, ha jól tudom Ausztrál:)


Moha

#1831
Most értem a végére. Még emésztenem kell egy kicsit, az utolsó 2 részt egyelõre nem tudom hova tenni. Lehet, hogy majd nekifutok mégegyszer. Mindenesetre az biztos, hogy kemény dráma, és akár a Kimi mellett is megállja a helyét, bár azért ez eléggé más történet.
Egy dolog már az elején megfogalmazódott bennem: Miért pont ez a lány? ...
Egyelõre enny, most többet nem tudok. Még gondolkodom rajta. :sóhaj:

.Attila

Quote from: MohaEgy dolog már az elején megfogalmazódott bennem: Miért pont ez a lány? ...
Ezért most sokan el kezdik készíteni nekem a kötelet (ha még nem lenne elõkészítve korábbi kirohanásomért :)):
csak ez az egy?

Manu

Quote from: BonciEzért most sokan el kezdik készíteni nekem a kötelet (ha még nem lenne elõkészítve korábbi kirohanásomért :)):
csak ez az egy?

Ha már Kvikveget úgyis égetjük az Azu miatt, mellédobhatunk téged is, így megspóroljuk a kötelet... :D

.Attila

Quote from: ManuHa már Kvikveget úgyis égetjük az Azu miatt, mellédobhatunk téged is, így megspóroljuk a kötelet... :D
Hamár spórolunk: biztos van Tesco Gazdaságos máglya :)

Kvikveg

Quote from: BonciEzért most sokan el kezdik készíteni nekem a kötelet (ha még nem lenne elõkészítve korábbi kirohanásomért :)):
csak ez az egy?
nem lattam, ugyhogy ebbol most egy kukkot sem ertek.
Lehetne kicsit bovebben please?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Na, megrágtam a dolgot. Megpróbálom nagyjából leírni a véleményem, aztán majd meglátjuk, hogy életben hagytok-e. :p
Szóval, röviden és tömören: érzelmileg eléggé megérintett, de azért szerintem hagy némi kívánnivalót maga után. Bár lehet, hogy csak túl sokat vártam tõle a leírások alapján. Az biztos, hogy nagyon erõs érzelmek vannak benne.

Amit nagyon nem értettem az egészben, az az, hogy miért pont ez a lány? Miért pont egy 17 éves iskolás lányból kellett kiborgot csinálni??? Egyáltalán miért egy élõ embert alakítottak át?
Nem sírtam el ugyan magam rajta, de sokszor közel voltam hozzá. Például, mikor Akemi meghalt Shuji karjaiban. :beken: Nagyon sajnáltam szegényt (nem is sejtettem, hogy õ fog szerelmet vallani Shuji-nek) és az a jelenet szívszorító és lesújtó volt.
Az utolsó részeknél (fõleg azután, mikor elfogyott a gyógyszere) azt hittem, hogy Chise meg fog halni, és azzal lesz vége. De ilyen befejezésre nem számítottam
Szóval eléggé depis hangulatom lett tõle. Most még megnézném a Grave of the fireflies-t és tutira akasztanám magam...
Úgyhogy most sürgõsen kell valami vígjáték, vagy legalább is valami a könnyedebb mûfajból, különben bekrepálok. Azt hiszem nekilátok a Rizelmine season 2-nek, de szóljatok, ha annak is drámai vége lenne, mert akkor inkább várok vele. Esetleg ajánlatok?

A története eléggé szokatlan. Nem is tudom, ki írta anno, hogy "ki képes ilyen történetet kitalálni" - hát osztom a véleményét.

Sokan írtátok, hogy a zenéje nem jó. Nekem tetszett. Az intro ugyan nem kiemelkedõ szerintem sem, de az ending nagyon is az! Én amúgy a szövegre is figyeltem és talán emiatt szerintem az ending nagyon jó. A BGM is egész jó lett, bizonyos pontokon nagyon kiemeli a cselekményt. :beken:
Tegnap este még nem bírtam igazán feldolgozni. Ma viszont egész nap csak sóhajtoztam, még a meló sem ment rendesen.

Az elején egy kicsit idegesített a sok "gomenne". Késõbb viszot már egész más hatást váltott ki, nem tudom, miért.
A szereplõk viszont szvsz itt sem annyi idõsnek néznek ki, mint ami a történetben van. Chise pl sokkal fiatalabbnak néz ki (és úgy is viselkedik), mint 17.
Még egy pont volt, ami megint csak :wtf: volt számomra. Egy: Chise mesterséges testet kapott, és elfelejett mindent. Mégis szinte úgy viselkedett Shuji-val, mint elõtte. Ja és nem tudom, de egy mesterséges testtel valahogy már nem ugyanaz a lány lenne... :wtf: Kettõ: A végén "minden elpuszul" és ott vannak a semmiben. Ennyi? Semmi jövõ, csak múlt és az álmok? :wtf:

Mattanja

Quote from: MohaKettõ: A végén "minden elpuszul" és ott vannak a semmiben. Ennyi? Semmi jövõ, csak múlt és az álmok? :wtf:
Vagy legalábbis valami ilyesmi - amíg spoilerShuji éhen nem hal, mert akkor már max Chise marad csak, de ebbe már kár belemennispolier vége
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

.Attila

Quote from: MohaAzt hiszem nekilátok a Rizelmine season 2-nek, de szóljatok, ha annak is drámai vége lenne, mert akkor inkább várok vele.
Van egy-másfél résznyi dráma benne, de az pont jó, nem fog padlóra vágni, egyébként meg még nagyobb állatság, mint az 1. sorozat :)
QuoteJa és nem tudom, de egy mesterséges testtel valahogy már nem ugyanaz a lány lenne... :wtf:
Engem sokminden zavart, de ez pont nem. Ez mondjuk magyarázható a szerelem erejével :) Engem sokkal inkább az zavart, hogy (amit mondtál) miért egy ilyen icike-picike törékeny kislányból csinálnak élõ fegyvert? Az alkotók sem tudnának rá válaszolni, ezért nem is feszegették. Továbbá az egész kerettörténet annyira irreális, hogy annyival sem lehet elintézni, hogy fiktív történet, mert annyira lehetetlen, és itt most nem arról van szó, hogy egy kiscsajból ilyen fegyvert csináltak, hanem hogy úgy hirtelen az egész világ, a lakosság tudta nélkül hirtelen háborúban tör ki. Az ellenséges gépek (kik lehettek egyáltalán?) úgy repültek be a város fölé, mintha nem is õriznék a légteret. Ráadásul mind bombázó volt, sehol a kísérõ vadászgépek.
Aztán nekem a 2 fõszereplõ érzelmei is sokszor túlzottnak tûntek, ill. önmagában nem túlzottak, hanem túl sok ilyen jelenet volt, normális ember ilyen helyzetben sem tud ennyiszer lelkileg kiakadni, hanem eljut egy fásult, kiábrándult állapotba, vagy mi.

QuoteKettõ: A végén "minden elpuszul" és ott vannak a semmiben. Ennyi? Semmi jövõ, csak múlt és az álmok? :wtf:
Hát igen, ezt sem gondolták tovább szerintem az alkotók. Õk alkottak vmi különleges endinget, azt úgy hagyták. Hogy ez hogy megy tovább, az már részletkérdés, nem foglalkoznak vele. Meg egy kicsit idegesítõ is szerintem, hogy mindenki elpusztul a világon, de a dolog úgy van beállítva, hogy csak a 2 fõszereplõ a fontos, mindenki más mellékszereplõ annyira, hogy nem is érdekelnek minket.

Moha

Quote from: BonciMeg egy kicsit idegesítõ is szerintem, hogy mindenki elpusztul a világon, de a dolog úgy van beállítva, hogy csak a 2 fõszereplõ a fontos, mindenki más mellékszereplõ annyira, hogy nem is érdekelnek minket.
Igen, a végének különösen ilyen szaga van. Habár, a mellékszereplõk nagy része meghalt már elõtte...
Mindegy. Azért tetszett, de a kedvenceim közé nem kerül be.

.Attila

Quote from: MohaIgen, a végének különösen ilyen szaga van. Habár, a mellékszereplõk nagy része meghalt már elõtte...
Mellékszereplõk alatt én az egész emberiséget értettem, nem csak azokat, akiket az anime-ben láttunk ;)

Feldin

http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

#1842
Quote from: White SeeD1, Nos felmerült a kérdés, hogy kik is a támadók. A válasz elégé egyszerû. A pilóta angolul könyörög az életéért. A ruhájuk is az USA hadseregére utal. (Na meg melyik ország annyira agresszív hogy lerohanjon másik országokat? Pl most is...)
2, Csak a lány testét cserélték le. A tudatának nagy részét áttöltötték.
3, Ott vannak a semmibe. Nem a semmiben vannak, Shuji testében élnek mindketten. Viszont szvsz Shouji pedig Chise testében él tovább, ahol csak kap valamilyen táplálékot. Gondolom chise gondolt arra, hogy kaja nélkül nehezen lehet megélni. Ezt a Chise testében élést abból gondolom, hogy Shuji körül sötét van, vagyis zárt helyen van valahol. De kettõjük valójában Shuji tudatában élnek, ami nem sivár, van benne minden ami kell.
4, Azért hal meg mindenki, meg azért pusztul el minden, mert õk ketten mindent feladnak szerelmükért. A családjukat, barátaikat, az egész emberiséget, sõt, a bolygón minden életet, növényt, állatot. Nem kell nekik semmi, csak egymásért élnek, egymásból, és talán mindörökké...
Jajj... bocsi, de valahogy a magyarázataid egy cseppet sem változtattak a véleményemen.
Akkor szépen sorjába:
1. Nonsense, amit írtál. Lehet, hogy az USA céljai nem azok, amit kihírdetnek (sõt, minden bizonnyal nem azok), de mindig keres egy okot, amibe kapaszkodni lehet. Mondj egy okot, hogy Japánt miért támadnák meg.
2. Ezt meg honnan vetted? Remélem nem fanfiction...
3. Chise benne van Shujiban aki benne van Chiseben aki benne van Shujiban... stb. Az ok, hogy Chise lelke Shujiban él tovább szó szerint, meg hogy Chise által alkotott védõburok veszi körül Shuji-t, de az nem Chise. A táplálás meg már erõsen fanfiction, semmi nem utalt rá. És szvsz kizárt dolog, hogy Chise erre gondolt.
4. Ja vagy úgy. Szóval azért pusztult el mindenki, mert kettõjüket nem érdekelte. Aha. Na engem nem érdekel, hogy a világon mindenki elpusztul. Akkor most mindenki el fog pusztulni? Lehet, hogy nem ezt akartad mondani, de ez jött le. Mintha csak és kizárólag rajtuk állt, hogy a világ elpusztul-e.
QuoteMellesleg még kiemelném belõle a háború igazi nagy borzalmait. Szal ott az a sok háborús film, meg egyéb, de eddig számomra kevés olyan jól megcsinált alkotást láttam, ami ilyen szinten bemutatná a háború true borzalmait. Gyûlölet, bosszú, halál, értékvesztés, a háború közbeni életet.
Szóval te már átéltél egy háborút? Melyiket? Mert különben honnan tudnád eldönteni a háború "true" borzalmait ilyen hitelesen. Javaslom egyébként, hogy nézd meg a Ryan közlegény megmentését. Eltekintve a történet hollywoodi beütéseitõl (ki a fene fog egy ember életéért másik 10-et vagy mennyit kockáztatni, fõleg, ha egy közlegényrõl van szó), nem kíméli az embert, megmutatja neked, hogyan is nézhet ki egy háború. A Saikano smafu ahhoz képest.
QuoteÉs még egy nagyon fontos dolog: A Saikano szépségei a részletekben vannak, és az igazi arcát csak akkor mutatja meg, ha mindent figyelembe veszünk. És nem csak a fõszereplõket, még akkor is ha nem más nem is éli túl.
Észreveszem a részleteket. A Saikano-ban nincsenek is olyan nagyon eldugott részletek, mint más anime-kben. A részletekkel együtt valahogy nem érzem hitelesnek az egészet.
Quote(Amúgy mért zavaz ilyen befejezés bárkit is az Evangelion óta? Kétségtelen, hogy ez is egy réteganim, szal csak azok tudják megérteni az igazi lényeget, akiknek van bizonyos látásmódjuk, érettségük. Szvsz bõven az Evangelion szintjén van, csak az evolutció helyett a szerelem van a középpontban..
Megvan a bizonyos látásmódom, sõt, én a nézõpontjaimat váltogatni is tudom, adott helyzethez tudom illeszteni. Azt hiszem érettnek is érett vagyok. A Saikano akkoris véleményem szerint teljesen irreális történeten alapszik (nem összekeverni mindenféle sci-fi, fantasy fikciókkal!), és az érzelmek is túlzottak (nem egy-egy jeleneté, hanem összességében).

Elnézést, ha valahol megsértettelek vagy ha nem tetszik a véleményem.

edit: lehet, hogy a True Love-ról szól, bár szerintem nem olyan jó, nem igazán hiteles a túl sokszor mutatott túlfûtött érzelmek miatt.
Ha jó drámát akarsz látni, vmi igazán jót, akkor ezt ajánlom neked:
Kimi Ga Nozomu Eien - csak egy valami van a történetben, ami valószínûtlen (habár nem lehetetlen), hogy megtörténjen.

Fazék

nekem pl semmi kedvem megnézni a Saikano-t és még csak nem is a negatív vélemények miatt döntöttem így, hanem már a pozitívak meggyõztek róla, hogy ez az anime nem nekem van kitalálva. :) olyan mérhetetlen önsajnálat és világfájdalom áradatnak festitek le ezt az anime-t, hogy nekem tutira az idegeimre menne, mert ritkán szeretem a dolgok totális egyoldalú megközelítését, max akkor vagyok képes elviselni, ha vmilyen szinten poénok is társulnak mellé, akár fekete komédiaként is. - mellesleg az alapsztori is elég bárgyúnak tûnik számomra, szóval elképzelhetõ hogy kategóriájában nagyon jónak számít, de hát ízlések és pofonok, én imádom a spenótot, Öregem és még sokan mások nem. ez van. el kell fogadni hogy valaki nem nyeli le a sok "hiányosságot" a sorozatban, hiszen talán pont azok kellettek volna neki, hogy elfogadja és jobban átérezze a történet. szóval love & peace! :D

.Attila

Quote from: Blimpolyan mérhetetlen önsajnálat és világfájdalom áradatnak festitek le ezt az anime-t, hogy nekem tutira az idegeimre menne, mert ritkán szeretem a dolgok totális egyoldalú megközelítését
Márpedig ilyen, úgyhogy ezesetben tényleg ne nézd meg.
Hogy kategóriájában milyen, pontosan nem tudom megmondani, mert mélyre ható drámákat nem igazán néztem eddig, csak ezt meg a KGNE-t, de igazán jónak nem mondanám, a Kimi Ga-tól meg biztos fényévekre van, legalábbis szerintem.

Mattanja

Lassan nyitni lehetne egy: "Miért van NEKEM igazam" - thread-et. Azt hiszem mindenki érti, mire gondolok...  :rolleyes:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Ok, bízd csak rám, fõnök! (Imádok topicokat nyitni! :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: White SeeDSzerintem éppen ezért van oltári nagy happy endje az egésznek. És én is bármikor vállalom mindezt, ha találnék egy olyan lányt, akiért érdemes mindezt végigvinni.
Azért elõbb szólj, hogy ne érjen készületlenül a "világvége" :p
Quote from: Bonci1. Nonsense, amit írtál. Lehet, hogy az USA céljai nem azok, amit kihírdetnek (sõt, minden bizonnyal nem azok), de mindig keres egy okot, amibe kapaszkodni lehet. Mondj egy okot, hogy Japánt miért támadnák meg.
Szerintem ez annyira nem lényeges. Bárki lehet a támadó, mindössze annyi, hogy a Japánok leginkább az USA-val háborúztak a modern korban.
QuoteMintha csak és kizárólag rajtuk állt, hogy a világ elpusztul-e.
Ja, most akkor istenek, vagy mi? :confused:
QuoteJavaslom egyébként, hogy nézd meg a Ryan közlegény megmentését. Eltekintve a történet hollywoodi beütéseitõl, nem kíméli az embert, megmutatja neked, hogyan is nézhet ki egy háború. A Saikano smafu ahhoz képest.
Egyetértek! Jópár borzalmas jelenet van benne. (és én még csoportosan láttam anno az osztállyal, ami dobott egyet rajta...)
QuoteKimi Ga Nozomu Eien - csak egy valami van a történetben, ami valószínûtlen (habár nem lehetetlen), hogy megtörténjen.
Mire gondolsz?
Quote from: Blimpde hát ízlések és pofonok, én imádom a spenótot
Én is! :)

.Attila

Quote from: ShiroiLassan nyitni lehetne egy: "Miért van NEKEM igazam" - thread-et. Azt hiszem mindenki érti, mire gondolok...  :rolleyes:
Sejtettem, hogy vki szóvá fog tenni vmi ilyesmit. Miért nem lehet vmin egyszerûen vitatkozni (nem veszekedni!). Azért, mert ellentétes véleményünk van, akkor már nem is beszélhetünk róla?
Quote from: MohaMire gondolsz?
Arra, amikor SPOILER Mizuki és Takayuki eldöntik, hogy továbblépnek a múlton, és összeköltöznek. Micsoda véletlenül, hogy abban a szent pillanatban jön a hívás a hírrel, hogy Haruka felébredt...

Manu

Engem csak az idegesít a Saikano-t lenézõekben, hogy egyértelmûen látszik, hogy abszolút nem értették mirõl akar szólni az egész, teljesen rossz oldalról közelítenek hozzá a negatívumaikkal. Lesz*rom ki támadja Japánt és mivel, mert közel sem ez a lényeg. Kicsit venni kéne a fáradságot és a felszín mögé nézni, mert ez nem egy szájbarágós anime, mert kicsit mûvészi, tehát nem kell mindent szószerint értelmezni, mert rengeteg benne a metafóra, amiket már egyszer leírtam, de most nem keresem vissza, mert akkor is már untam az egész meddõ vitát...

.Attila

Manu, tudtam, hogy ilyesmit fogsz írni, és már régen is megmondtam neked, hogy azért, mert nekem nem tetszik az, ami neked igen, attól én még nem leszek hülye, felszínes bamba nézõ. Honnan a rákból veszed, hogy nem értettem a Saikano lényegét? Akinek nem tetszett, az nem értette? :wtf: Láttam én már nem egy szájbarágós anime-t (pl. Noir, egyik nagy kedvencem), és habár voltak igen nehezen érthetõk, minegyiket sikerült valamennyire megérteni. A Saikano-t is sikerült, és nem a mondanivalójával van nekem gondom (ebbe mikor kötöttem én bele?), hanem a kivitelezésével. Nyugodj le egy kicsit.
Quote from: White SeeDMásik ok lehet Chise. Nagy erejû fegyver. Veszélyforrás. Az USA már azért lerohant országokat, mert "hú, mert vegyi fegyvereik vannak" azt nem volt nekik egy darab se...
Nos, ez már egy érdekes indok, és még jó is lehet. Vmi ilyesmit választ vártam, és nem olyat, hogy "hülye vagy, nem értesz ehhez".
QuoteMár régóta nem nézek amerikai maszlag filmeket.
Abba a hibába esel, amibe az anime utálók. Azért, mert sok maszlag hollywoodi gyártmány van, nem azt jelenti, hogy mind az. Speciel a Ryan közlegény megmentésében pont az az egyik jó motívum, hogy megmutatja, milyen gyarló az ember. Az amerikai katona halálán teljesen kétségbe van esve, ill. nagy ütközetek során be van tojva. De ha német katonát lát, aki ki van szolgáltatva, bizony felébred a bosszúvágy, és mindjárt le is akarja mészárolni. Tényleg nézd meg, csak ezt az egyet, ha mást nem is.

Btw. örülnék neki, ha nem hülyéznétek le azért, mert nekem nem tetszett. Én sem teszem veletek.

Chronos

Quote from: ShiroiLassan nyitni lehetne egy: "Miért van NEKEM igazam" - thread-et. Azt hiszem mindenki érti, mire gondolok...  :rolleyes:
Tökéletesen egyetértek, mert az utóbbi postok totál nem illettek bele a thread-be...:)

Kérek mindenkit, hogy ne ebben a threadben vitassátok meg ezeket a dolgokat, mert így "halálra" spoilerezitek azoknak, akik még nem látták az adott animét...

CHRONOS

Chronos

Quote from: BonciBtw. örülnék neki, ha nem hülyéznétek le azért, mert nekem nem tetszett. Én sem teszem veletek.
Quote from: Szabályzat1. az adminisztrátort, a moderátorokat, illetve egymást sem illik sértegetni. Az összes ilyen jellegû post azonnal törölve lesz.
Szóval ha valaki lehülyéz, nyugodtan küldj egy pm-et...:)

CHRONOS

Ramiz

Nyitottam egy topicot, de bezárták, gondolom ez azt jelenti, hogy ne vitatkozzunk még olyan topicban sem.
Szóval maradjunk a "Love & Peace" - nál (á la Vash), füvezzetek, piáljatok, béke, uff.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

noriko

#1854
na én is megnéztem az Azu-t! ...:)

Nagyon cuki! Igaz hogy bele kellett rázódni, mert az elsõ részt elsõre még furának találtam, de mihelyst felfogtam hogy itt nem kell bonyi történetet keresni, és hogy teljesen gyerekszemmel készült az egész, onnantól már nagyon élveztem! Fura ez a transzformáció...az elején Osaka engem is idegesített, erre a végére meg õ lett a kedvencem!(késes jelenet:rotflol: ) Lehet hogy különbözõ hangulatokban néztem volna? vagy csak tényleg a belerázódás volt a lényeg? hmm.. :rolleyes: Fene tudja. Mindenesetre Azumanga:  :jee:
Az egyik jelenetnek különösen örültem, mert olyan saját gyerekkori mókát juttatott eszembe amit már el is felejtettem! És ezért is írtam az elõbb, hogy gyerekszemmel készült! [amikor Osaka kergeti a kis vonalkákat a szemében! Ilyet én is csináltam gyakran, és egy csomót elmélkedtem róluk kiskoromban! És már nem is emlékeztem erre. Hihetetlen hogy valaki egy ilyet beletesz egy animébe! ettõl valahogy olyan õszinte lesz az egész!!És az ilyenek miatt lesz aranyos és nem gagyi.:)]
"I wish I could, but I don't want to."

Chronos

Quote from: RamizNyitottam egy topicot, de bezárták, gondolom ez azt jelenti, hogy ne vitatkozzunk még olyan topicban sem.
Szóval maradjunk a "Love & Peace" - nál (á la Vash), füvezzetek, piáljatok, béke, uff.
Imho az Offtopic szekcióban kellett volna létrehozni...:)

CHRONOS

Shadowolf

Quote from: ChronosImho az Offtopic szekcióban kellett volna létrehozni...:)

CHRONOS

Szvsz inkább kerüljük a fölös topicok nyitogatását (már így is több van a kelleténél). Nem akarom, hogy a végén totál áttekinthetetlen legyen a fórum és órákig kelljen keresni azt a topicot, amibe éppen postolni szeretnél. :)

Ha valaki válaszolni szeretne erre, akkor arra kérném hogy azt az offtopicban tegye. Köszönöm.

Moha

Ma este fejeztem be a season 2-t. A season 1-et meg még a Saikano elõtt.
Mit is mondjak. Szerintem stílusban elég szép különbségek vannak a 2 season között. Az elsõ csak egy poénos schoolgirl sorozat és egy kicsit gyerekesnek tûnt, a season 2 viszont átcsap ecchi-be.
Season 1: Összességében tetszett, bár kicsit "ovisnak" tûnt az elején. De aztán rájöttem, hogy nem az - bár a fõszereplõ 12 éves. :)  Röviden, egy kellemes, comedy anime.
Season 2: Itt viszont nagyobb hangsúlyt kapott az ecchi. Tele van utalásokkal, és 2 értelmû jelenetekkel. Jópár helyen fetrengtem a röhögéstõl. :lul: Pl: Aoi-chan esete a kutyussal - mikor odamegy "nyalakodni" :D:D
Még egy érdekes (nekem ez is tetszett), hogy különbözõ filmekbõl voltak benne paródia jelenetek. :)

Zene: Az intro ugyanaz mindkét seasonben, és nekem tetszett, bár a vége felé már átugrottam. Az endingbõl viszont a season 1 kicsit "gyenge". A Season 2 endingje viszont jó.

Amúgy a történet lényege nagyjából az, hogy az ártatlan, gyermeki gondolkodásmód hogyan alakul át.

Összhatás: 7,5/10 (kb.)

Ajánlom bárkinek, aki szereti a vígjátékokat. :)

Djinn

Hát érdekes volt. Nem erre számítottam. Valahogy nem teljesen volt érthetõ szamomra a sztori. Illetve az elején elég sokáig nem voltam képben és ez zavat. Nem lett a kedvencem, de végülis jó volt. Persze itt is megvan a filozofálgatás, amit aztán ki lehet beszélni. Ez tetszett.
De zavart pl., hogy a figurák szája hol mozog, hol nem beszéd(?) közben. Lehet, hogy akkor telepátiával beszéltek, nem tudom, de semmi ilyesmit nem jeleztek. Ez nagyon zavart.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Xipe

Quote from: DjinnHát érdekes volt. Nem erre számítottam. Valahogy nem teljesen volt érthetõ szamomra a sztori. Illetve az elején elég sokáig nem voltam képben és ez zavat. Nem lett a kedvencem, de végülis jó volt. Persze itt is megvan a filozofálgatás, amit aztán ki lehet beszélni. Ez tetszett.
De zavart pl., hogy a figurák szája hol mozog, hol nem beszéd(?) közben. Lehet, hogy akkor telepátiával beszéltek, nem tudom, de semmi ilyesmit nem jeleztek. Ez nagyon zavart.


Amikor nem mozog a szjuk beszed kozben akkor picit mas a hangjuk mivel a Ghostjukon keresztul beszelnek egymassal a halozaton keresztul.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_