Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: DarkstarEzek szerint megnézted.  :)  Azért teszett? Ha még nem tetted meg, nézd meg az Aoianime NGE-s aloldalát, ott van magyarázat (vagy legalábbis pár ötlet) pl az általad kiszinezett kérdésre is. Találtam még egy oldalt.
Hogy tetszett-e? Hmm... nem volt rossz, de olyan hû de nagyon nagy élmény sem volt.
Tény viszont, hogy kitûnõ anime a komplex érzelmek terén.
Bár az nagyon nem tetszett, hogy megint gyakorlatilag egy emberen múlik az összes többi sorsa. Mintha Shinji érzelmei mindenki másé felett lenne. Mintha csak az számítana, hogy õ így akar-e élni, vagy az álmai szerint. Mintha szinte csak õ számítana. Ez nem tetszik. Lehet, hogy azért van, mert mindenhol az anyja van (Rei, EVA01), és az anyja számára õ a legfontosabb, de akkoris...

.Attila

Quote from: White SeeDHmmm, tõled ilyet hallani, hogy mik az angyalok, és mi a szerepük?!?!
Mintha errõl szólt volna az egész sorozat.  :rolleyes:
Véleményem szerint az anime egyszerre több dologról szólt párhuzamosan.
Elolvastam a dolgokat azon a linken, amit Darkstar adott. Nagyon érdekes dolgok, abból azt hiszem már sokmindent megértettem. Tudom, hogy mi volt a SEELE célja. De azt még mindig nem egészen tudom, hogy a spontán érkezõ angyalok, azoknak mi a célja. Miért akartak Adamhoz meg Lilith-hez jutni? Hogy bekövetkezzen a Third Impact? Ezt kétlem. Ez SEELE célja volt.
Ööö... nem volt egy NGE topic? Sok lesz az :_off: itt :)

Damnatus

Na végignéztem a Dragonbal GT-t és a mozifilmet hozzá. Nekem nagyon tetszett. A poénok jól, jókor vannak ellõve, a hang nagyon jó, fõleg Pan hangja tetszett. Bizonyos mozzanatok többször elõfordulnak, meg nem is a felnõtt közönségnek készült, de én nagyon beleéltem magam. 3 nap alatt végig is néztem. Aki szereti a DB-t annak ajánlom. (de elõbb nézzétek meg a többit, DB-s cuccot, ez maradjon a végére).

Ramiz

Quote from: LothandarEn inkabb azt mondanam A Wolf's Rainre hogy NEHEZ :) nem nehezkes.
Nem amolyan "megnezem mind a 30000 reszt egy slukkra" anime. Azokat nem is szeretem.
(Egyebkent teljesen specializalodott anime, nincs kozeput, vagy szereti valaki [nagyon] vagy nem szereti [nagyon nem :D], en az elobbibe tartozom)

Én meg se ez nem vagyok, se az. :hehe: Mert volt, ami tetszett benne (a világ, fõleg az elején; farkas-ember átalakulni képes lények + az ebbõl fakadó problémák, farkasvadász fazon), volt, ami nagyon nem (negatív hõs (izé szemû nemes), Chesa (túl... rózsaszín folt az animében, nem illik bele), a bõrdzsekis srác (idegesítõ, béna), befejezés).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Itachi

Te jó Isten! :eeek:  Ilyen elborultan beteges animével még nem találkoztam.Ehhez képest az FLCL meg az Exel Saga egy komoly hangvételû lírai mû.Ez már oly szinten beteges, hogy fáj.Még a Taro Alien en is túl tesz. :3x3:  :lul:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

kikuchiyo

Quote from: ItachiEz már oly szinten beteges, hogy fáj.

Ugye? A 3. részben, amikor beadják azt az Evangelion-os zenét, én is majdnem szétröhögtem magam...

/Na ha már postolok, bemásolom ide is... Hátha érdekel valakit innen is./
Twilight Q  (1987)

OVA-antológia lett volna, sajnos csak 2 rész készült el.
A korhoz képest jó az animáció színvonala, fõleg a 2. részben.

Az elsõ részben a fõszereplõ, Mayu búvárkodás közben talál egy eléggé megviseltnek tûnõ fényképezõgépet a víz alatt.
Amikor elõhívatja a benne talált filmet, meglepõdik (mi nem), mert õ van rajta, egy férfival, akit még sosem látott. És a legfurcsább, hogy kiderül: az a kamera csak két év múlva fog elkészülni...
Tulajdonképpen korrektül kivitelezett idõutazásos agycsavarónak szánt filmecske, de mivel jónéhány hasonlót láttam már, nem üt akkorát.

Annál inkább a második rész: P. K. Dick-i mélységek tárulnak fel, és a fõszereplõvel együtt elnyeléssel fenyegetik a nézõt. Annak ellenére, hogy kevés mozgást látunk a képen, fõleg a fõhõs/narrátor monológját halljuk, mégis a hatás, ahogy ráébredünk a kilátástalanság újabb és újabb rétegeire, tényleg lesújtó. Az Ubik c. könyvre emlékeztetett a valóság teljes összeomlása felett érzett tehetetlen rémület, ami ebbõl az igen kitûnõ filmecskébõl árad. Õõ... elfelejtettem mondani, hogy Mamoru Oshii rendezte. :)

Kár, hogy nem volt több belõle.
Failure is the default option

Moha

Quote from: ItachiTe jó Isten! :eeek:  Ilyen elborultan beteges animével még nem találkoztam.Ehhez képest az FLCL meg az Exel Saga egy komoly hangvételû lírai mû.Ez már oly szinten beteges, hogy fáj.Még a Taro Alien en is túl tesz. :3x3:  :lul:
Pedig az aniDB nem is jegyzi a "demencia" kategóriában. :p
Mindenesetre majd lehet, hogy belenézek, asszem pár rész le van belõle töltve. Kíváncsi vagyok, milyen lehet az, ami még a FLCL-nél is betegebb. :haha: De csak kis adagokban: az ilyen fajta animébõl egyszerre nem bírok sokat. :)

Itachi

Quote from: MohaPedig az aniDB nem is jegyzi a "demencia" kategóriában. :p
Mindenesetre majd lehet, hogy belenézek, asszem pár rész le van belõle töltve. Kíváncsi vagyok, milyen lehet az, ami még a FLCL-nél is betegebb. :haha: De csak kis adagokban: az ilyen fajta animébõl egyszerre nem bírok sokat. :)
Úgy mondom;az elsõ rész még nem gázos.Viszont a 2. ,3. résznél nagyon eldurvul a dolog.Tele van az egész poénokkal, csak legyen az ember elég mûvelt, hogy megértse õket.Van benne jó sok ecchi, meg minden más is ami már pl gusztustalan(travi és tsa).Amúgy van storyja is ,de az elég lassan bontakozik ki a sok idiótizmus között. :lul:
Spoiler: amitõl én behaltam az amikor azt tárgyalják árnyaltan, hogy milyen kicsi Sasshi pöcse; a SSJ s kamehame, meg a Buce Lee és Jackie Chan utánzat/paródia;mikor Arumi nak ellopja a gnóm a bugyiját, és Sasshi nem akarja visszaszerzni mert hugyszagú stb. Spoiler END
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Ramiz

Quote from: kikuchiyoTwilight Q  (1987)Ööö... elfelejtettem mondani, hogy Mamoru Oshii rendezte. :)
Már a sztori & hangulat is jól hangzott, de ez pláne. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

animoni

:bruhuhu: Mindig olyan szomrúan olvasom ezt a topicot! :bruhuhu: A sok szép anime ismertetõt, amit én nem tudok letölteni :bruhuhu: mert a csigánál is lassabb netem van :bruhuhu:
DE!
Szeptembertõl(elméletileg) netes koliszobába kerülök!!! :) Korlátlan letöltéssel!Addig is gyûjtöm itt az infokat!!! :jee:
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Necrid^

Quote from: animoni:bruhuhu: Mindig olyan szomrúan olvasom ezt a topicot! :bruhuhu: A sok szép anime ismertetõt, amit én nem tudok letölteni :bruhuhu: mert a csigánál is lassabb netem van :bruhuhu:
DE!
Szeptembertõl(elméletileg) netes koliszobába kerülök!!! :) Korlátlan letöltéssel!Addig is gyûjtöm itt az infokat!!! :jee:
Nekem jó a netem csak 60 Giga korlátt  :morci:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

White SeeD-nek:
Az OVA1 az nekem is bejött, mert a története nagoyn megtetszett és megával ragadott. És a szereplõk is nagyon bejönnek!
Az OVA2 viszont nem tetszett. Az okés hogy folytatja az OVA1-et, de sztem mégsem, és mégpedig azért nem mivel: Az OVA1-ben szinte az "Emberiség Szobra" körûl forog az egész OVA. De az OVA2-ben még csak említést sem tesznek az "Emberiség Szobra"-ról...hol itt a folytatás..az OVA2 vége megy egszerûen pocsék..vagy 10x kellett megnéznem a végét hogy megértsem, és még akkor is csak homályos volt..és itt a forumon vki magyarázta el a végét és csak akkor értettem meg végleg...szal összegezve: az OVA2 végét megcsinálhatták volna jobbra is és nem vmi kusza homáylos maszlag izét a végére...

Relunx

Titkos

Quote from: ItachiMég a Taro Alien en is túl tesz. :3x3:  :lul:

Jesszus! :eeek:  Valami lehet annál a baromságnál is dúrvább? :eeek:  A címét mindenesetre megyjegyzem. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

sirtomi

Még mindig a Cb-t nézem. A 22. résznél tartok.
Volt most egy pár nagyon agyament és pár komolyabb rész is :)

Egyre jobban tetszik  :jee:

Már elõre félek, hogy vége lesz. Mit fogok én akkor csinálni :(

.Attila

Részletesebben majd a megfelelõ topicba írok.
Itt csak annyit jegyeznék meg, hogy nem értem sem azokat, akik nagyon szidják, sem azokat, akik agyba-fõbe dícsérik.
Szerintem nem rossz, de annyira hûdenagyonjó sem. Vannak benne hibák, itt-ott klisés, amit vehetünk negatívumnak, ha akarunk...
Szóval nálam a jó kategóriába esik, bár van egy alapvetõ problémám vele, de azt majd a saját topicjában.

Manu

Nagyon-nagyon-nagyon bejött ez a sorozat. Minden szegmense magával ragadott, elõször azt hittem, csak a meglepetés ereje, de aztán végig fentartotta az érdeklõdésemet, mégpedig nem is akárhogy. Számomra abszolút elsõ osztályú anime. A rajzstílus, technika talán pár embernek a torkán akadhat, nem hétköznapi, de szerintem eredeti és nagyon jól kivitelezett, mégha néha egy kicsit túlzásba is esnek, bár ott megvan a jelentése. Teljesen elszakad a hagyományos rajzolástól, és nem akar mindekinek tetszeni. Mindenestre a ruhák és hajak textúraválasztása nagyon jó. A történet is lebilincselõ, minden rész a végletekig kidolgozott és mindnek megvan a helye. Az státusok, helyzetek, az emberek közti kapcsolatok érzelmek nagyon komplikáltak és szépen kidolgozottak. A világ hangulata teljesen egyedi és engem teljesen megfogott. A Monte Cristo grófja feldolgozástól nem kell megijedni, mert teljesen rendben van az is. A zenék is hasonló igényességgel vannak megkomponálva, a megfelelõ helyen a megfelelõ stílusú szól, rendesen alátéve a feelingnek. Az intro-ending az egyik legjobb, amit hallottam. Egyetlen kicsike kis ellenérzésem talán a végével van, lehetett volna egy kicsit erõteljesebb, de ez már túlzás.
Mint a fentiekbõl látszik, engem teljesen földhöz vágott, de nem várok semmiféle folytatást meg ilyesmit, mert így volt kerek egész, egyszeri stb.

.Attila

Hát nyitásnak ritka pocsék, unalmas, dehát ugyebár sose ítéljünk elsõ részbõl...
Mindenesetre megkaphatná az elsõ díjat a "Hogyan ne csináljunk gyakorlatilag semmit 18 percen keresztül" kategóriában.

Relunx

Eddig az elsõ két részt láttam! Olyan detektivesdi, egy fõiskloás srác fõszereplésével.

Relunx

Ramiz

Quote from: sirtomiMár elõre félek, hogy vége lesz. Mit fogok én akkor csinálni :(
1. Újranézed. :cool:
2. Filmet nézed.
3. Mangát elolvasod.
4. Elsõ ponttól ismételni. :D

Quote from: BonciHát nyitásnak ritka pocsék, unalmas, dehát ugyebár sose ítéljünk elsõ részbõl...
Mindenesetre megkaphatná az elsõ díjat a "Hogyan ne csináljunk gyakorlatilag semmit 18 percen keresztül" kategóriában.

"ritka pocsék, unalmas" => erre csak ezt tudom "mondani": :eeek: ...
Lehet, hogy nem jön be neked, de el kell ismerned, hogy ennyire egyedi hangulatú és látványvilágú anime nem sok van.
Fõleg hogy vannak általad jónak elismert animéid, amik lassúak, és mégis kibontakoznak, és jók, "mélyek" (.hack//SIGN, Noir).
Egyébként sok minden történik/derül ki az elsõ részben is, és ez végig így lesz a jelentéktelennek tûnõ részekkel is.

.Attila

Akkor még egyszer olvasd el, amit írtam ;)
Egy név hangzik el, tényleg nem történik semmi, de még az emberek lelkében sem, egyszerûen semmi az elsõ részben. Hangsúlyozom, elsõ részben, majd még továbbnézem.

Raggie

Én a 6. résznél tartok, de eddig naggyon ütõs hangulatú és a látványvilága is egyedi szvsz. Egyik rész sem volt unalmas, csak nem tudni még, hogy mi mit fog jelenteni, legalábbis szerintem, mivel naggyon jót és naggyon szart is ki lehet még ebbõl hozni...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: BonciAkkor még egyszer olvasd el, amit írtam ;)
Egy név hangzik el, tényleg nem történik semmi, de még az emberek lelkében sem, egyszerûen semmi az elsõ részben. Hangsúlyozom, elsõ részben, majd még továbbnézem.
Félreértesz. (Nem egyszer olvastam el elsõre sem, amit írtál, mielõtt reagáltam.) Tudom, hogy nem az egész sorozatot jellemezted, csak az elsõ részt, de még azt sem ítélheted meg jogosan ilyen erõsen. Gondolj a .hack//SIGN-ra! Ott is alig történik valami az elsõ részben, és mégis kell! Azonkívül a világról is sok mindent meg kell tudnia a nézõnek, amit töredék jelenetekkel és a tipikus nyomasztó Texhnolyze-hangulattal ad át a sorozat.

Raggie: nem tudom, hogy direkt írtad-e, de már sokszor láttam tõled: a "nagyon" szóban egy "gy" van.

Relunx

Ismét megnéztem a Golden Boy-t! És ismét jót röhögtem!
Egyébként belekezdtem a Juuni Kokki-ba! Elég érdekes anime!

Relunx

Necrid^

most néztem meg a Kimi Ga Nozomu Eien egyik legjóbb Dráma - thx to bonci és Moha
Csak ajánlani tudom.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

via_mala

Quote from: White SeeDkíváncsi vagyok mire jutnak a second sesonban.
Még csak 8 rész jött ki belõle, én 7-et láttam, ezalapján egyértelmû: egyre inkább hentai-ba megy át, emellett viszont a legtöbb szereplõ jellemfejlõdik, pl. a playboy srácról (Kazuharu Fukuyama) kiderül, hogy néha tud rendes is lenni.
De gondolom már te is túl vagy rajta.

Én az Angelic Layer-t nézegetem. Az elsõ fele jó volt, de a 18. résznél már kezd elég monotonná válni, plusz már nagyon idegesítõ, SPOLIER: hogy Misakichi muterja ennyire "töketlen": jaj mit fog hinni a kislányom, hogy 7 évig még csak fel sem hívtam, jaj azt gonbdolja majd, hogy hazudtam neki, jaj be akarom neki bizonyítani, hogy mennyit küzdöttem, és sikerült felül kerekednem.
Idáig a 10-14 részek voltak a legjobbak.

Haladgatok a Slayers Try-jal is (5 rész), végre Xellos-t is kizökkenti valami/valaki a folyton vigyorgó fölényes nyugalmából (Philia, hehe), meg Gourry is milyen arcokat vág.  :lul:  :lul: :lul:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

.Attila

Quote from: White SeeDMaria Sama Ga Miteru Spring:
Én nem szeretem a Shoujo stílust. De ez kifejezetten tetszik.
Szép rajzolás, a zene illik hozzá (Noha eddig egyszer nem bírtam végighallgatni/nézni az intro-t...)
A szereplõk aranyosak, a környezet nyugodt és meghitt. Néha jó kikapcsolódni egy ilyen animmal is:)
A történetek egyszerûek, de meglehetõsen valósághûek. Mondjuk örülnék némi akciónak, de állítólag a második fele az.
Akció? Ne számíts rá. Én kifejezetten unalmasnak találtam az egészet, egy-két dologtól eltekintve.

.Attila

Quote from: White SeeDHát igen. Ez van ha valóságra épülõ anime-ot néz az ember:)
Ugyan már, nem ezen múlik. Egyszerûen lassúnak, vontatottnak érzem, és lehet, hogy az említett jelzõ miatt nem igazán tudom átélni az érzelmeiket.

katz

Quote from: White SeeDHmm, azért mit vársz egy katolikus lányiskolában?:)
Tentacle hentait v Bible Black folytatást.

katz

Quote from: White SeeDHmm, érdekes megközelítés. Azért szerencsére eddig nem sûlyedtek odáig a klasszikus lányiskolák:)
Francba, akko ezt se nézem meg :D
Nagyon reggel van még, azért vagyok ilyen lökött

Hogy kicsit ON is legyek:
Gallforce/Ûramazonok ***
Gyerekkorom elsõ animéje, legalábbis az elsõ része. Most megnéztem a többit is. Tök poén, h mindegyik részben ugyan olyan formájú karakterek harcolnak, csak az idõ tolodik pár 100 évvel. Sõt még a történet is mindig ugyanaz, csak más körítésben. Iskolapéldája annak, hogyan húzzunk le 4-5 bõrt, ugyanarról. Majd megnézem nem e a Tenchi készítõi csinálták. Asszem irni fogok róla egy cikket.

Ramiz

Quote from: katzTentacle hentait v Bible Black folytatást.
:cool: :hopp:

Quote from: katzFrancba, akko ezt se nézem meg :D Nagyon reggel van még, azért vagyok ilyen lökött
Inkább õszinte. :)