Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Rune

Hosszas fórumböngészés után elkezdtem nézni a Vandread-et...és...hát.....leestem a székrõl  :lazza:
Nagyon jó :jee:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Manu

Quote from: Fazékigen én is hasonlóképpen akartam leírni, csak nem nagyon jött össze :) szóval talán kicsit kevesebb akcióval és több poénnal mint az elsõ sorozat és komoly kapcsolatfejlõdéssel kifejezetten elégedett lennék a végeredménnyel  :jee:

Akkor mind egy oldalon állunk. Próbáljunk meg nyomást gyakorolni a készítõkre... :D

Edit: Apropó, melyik subot érdemes szedni? Én hármat találtam, de egyik csapatot sem ismerem igazán.

.Attila

Quote from: ManuAkkor mind egy oldalon állunk. Próbáljunk meg nyomást gyakorolni a készítõkre... :D

Edit: Apropó, melyik subot érdemes szedni? Én hármat találtam, de egyik csapatot sem ismerem igazán.
Bakakozou jónak tûnik, bár nem azt néztem végig, hanem az Anime-Destiny-set. Az utóbbi szintén jó, csak mplayer nem játsza le, WMP meg a múltkor lejátszotta, most meg nem hajlandó. Szóval a Bakakozou-t ajánlanám, az problémamentes.

Fazék

Quote from: BonciBakakozou jónak tûnik, bár nem azt néztem végig, hanem az Anime-Destiny-set. Az utóbbi szintén jó, csak mplayer nem játsza le, WMP meg a múltkor lejátszotta, most meg nem hajlandó. Szóval a Bakakozou-t ajánlanám, az problémamentes.
Nekem a Bakakozou féle FMP-2nd Raid fansub-ot sikerült beszereznem gyorsabban, és bár vszleg csak szõrszálhasogatás a részemrõl, de idõnként igencsak fura mondatszerkezeteket, kifejezéseket használtak. Nem igazán voltam elégedett a fordítással, bár lehet hogy a másik 2 változat csak rosszabb ennél, fõleg az általad említett esetleges lejátszási probléma miatt, szóval vszleg tõlük szerzem be a köv. részt is, hacsak vki nem ajánlja vmelyik másik verziót :)

Rune

Nem tudjátok, hogy a Vandread-nek csak az elsõ részéhez készült felirat, vagy a többihez is csak én nem találom?
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Rune

Végignéztem a Berserket és meg kell mondjam, hogy elég súlyos hangulata van. Nagyon tetszett. :jee:  El is keztem a mangát...azt meg nem lehet abbhagyni.  :haha:
Tényleg, tudtok valami hasonló hangulatú középkori anime-t ajánlani?

Pagan

Quote from: BonciBakakozou jónak tûnik, bár nem azt néztem végig, hanem az Anime-Destiny-set. Az utóbbi szintén jó, csak mplayer nem játsza le
Pedig nem olyan bonyolult, egyszerûen cseréld le a meglévõ mplayeredet arra, amit belinkeltem a másik topicban, utána gond nélkül le kell hogy játssza. Az sem ártana, ha az ftp-n lévõ mplayert valaki kicserélné az új változatra, merthogy egyre több fansubber csapat áll át az x264 kodekre, mivel jobb minõséget lehet vele elérni kisebb méretben.

Fazék

Quote from: PaganPedig nem olyan bonyolult, egyszerûen cseréld le a meglévõ mplayeredet arra, amit belinkeltem a másik topicban, utána gond nélkül le kell hogy játssza. Az sem ártana, ha az ftp-n lévõ mplayert valaki kicserélné az új változatra, merthogy egyre több fansubber csapat áll át az x264 kodekre, mivel jobb minõséget lehet vele elérni kisebb méretben.
...és ezerszer nagyobb gépigénnyel...

.Attila

Quote from: PaganPedig nem olyan bonyolult, egyszerûen cseréld le a meglévõ mplayeredet arra, amit belinkeltem a másik topicban, utána gond nélkül le kell hogy játssza. Az sem ártana, ha az ftp-n lévõ mplayert valaki kicserélné az új változatra, merthogy egyre több fansubber csapat áll át az x264 kodekre, mivel jobb minõséget lehet vele elérni kisebb méretben.
Az mplayerhq.hu-ról szedtem le a legfrissebbet, és nem akarta lejátszani. Codec csomag meg csak az áprilisi van még mindig.

Pagan

Quote from: Fazék...és ezerszer nagyobb gépigénnyel...
Ugyan, ez nem probléma, az athlon xp 2000+ alapú gépemen (alapórajelen) simán lejátszom a hdtv felbontású videókat, és ez proci ma már elég elavultnak számít.

sirtomi

Quote from: PaganUgyan, ez nem probléma, az athlon xp 2000+ alapú gépemen (alapórajelen) simán lejátszom a hdtv felbontású videókat, és ez proci ma már elég elavultnak számít.
Hát az én 900-as Celeronom már öskövület és neki minden problémát jelent :)
De ez már OFF!

Rune

Tudja valaki honnan tölthetném le a Grave Of The Fireflies-t?
Fontos lenne... :bruhuhu:  :rolleyes:

katz

Quote from: RuneTudja valaki honnan tölthetném le a Grave Of The Fireflies-t?
Fontos lenne... :bruhuhu:  :rolleyes:
Nekem megvan.

Rune

Quote from: katzNekem megvan.
Ennek igazán örülök :rolleyes:
Nade az itt a nagy kérdés hogy én hogyan jutok hozzá....
Esetleg megoldható hogy feltöltsd valahova?
Vagy ha más használható ötleted van az is érdekel :)

sirtomi

Most néztem meg az elsõ részt.
Elég érdekes, eddig semmit nem értek belõle :)
De mivel vámpíros. így nagyon rossz nem lehet, úgyhogy megnézem :)

katz

Quote from: RuneEnnek igazán örülök :rolleyes:
Nade az itt a nagy kérdés hogy én hogyan jutok hozzá....
Esetleg megoldható hogy feltöltsd valahova?
1 Mbites ADSL-el? :lul: Ha mondasz egy ftp-t és vársz néhány napig amig felmegy akkor ok.
Quote from: RuneVagy ha más használható ötleted van az is érdekel :)
Hétvégén BP-en leszek.

Rune

Quote from: katz1 Mbites ADSL-el? :lul: Ha mondasz egy ftp-t és vársz néhány napig amig felmegy akkor ok.

Hétvégén BP-en leszek.
Hát...Ftp-t nem tudok, hétvégén meg úgy általában mindig Debrecenben vagyok...úgyhogy nem király... :bruhuhu:

Relunx

Megnéztem mind a 26 részt!
Hát...megoszlnaka róla a vélemányem...ha a 26 részbõl 13 nem arról szólt volna hogy viszaaemlékeznek, meg a visszaemlékezésben is visszaemlékezek...és a történetet folytatták volna akkor még jobb anime lett volna. Remélem a folytatása (series2) jobb lesz.
Grafika: jó
Zene: átlagon kicsit felüli
Karakterek: király!  :jee:  Aya RULZ!
Történet: a visszaemlékezéstõl eltekintve, egész jóra sikeredett...
Egyéb komment:
az egész konfligtus okozója Maya, mert: bátyja (Shin) elég különös modon vonzódik hozzá...(de nem állítaná le..) akkor még ott van Shin haverja (most nemugrik be a neve) aki szerelmes bele...és ott van még Nagi is...szegény Aya gyorsan lecsapott Aya Nagi-ra erre Maya elveszi tõle...de minek amikor van már pasija...ezek a nõk... :rolleyes:  (ezért kicsit neheztelek Maya-ra, mert nálam Aya RULZ)

Relunx

Necrid^

Quote from: Relunx(ezért kicsit neheztelek Maya-ra, mert nálam Aya RULZ)

Relunx
Ne má.. :D
Kép 1 Kép 2 :D
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

DE MÁ!
Aya (mások kedvéért: hosszú barna hajú) sokkal jobb pózban van mindkét képen! Sokkal jobbak a lábai, kawaii-b és sokkal szebb az arca! Sugárzik róla a fiatalság! És jobbak a mellei is! :D

Relunx

Necrid^

Quote from: RelunxDE MÁ!
Aya (mások kedvéért: hosszú barna hajú) sokkal jobb pózban van mindkét képen! Sokkal jobbak a lábai, kawaii-b és sokkal szebb az arca! Sugárzik róla a fiatalság! És jobbak a mellei is! :D

Relunx
Nemtom vhogy Maya-t láttom sexysebbnek..de kinek milyen az ízlése..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

zolan43

Hogy voltak képesek CSAK 24 részt csinálni?

A ch039-Terrible Master Urd (Part 6)-nál hagyták abba. Hol is tart most a manga, ch201-nél?

Relunx

Biztos hogy csak 24 rész? Nem lehethogy a többit még fansubbolják?

Relunx

katz

Quote from: RelunxBiztos hogy csak 24 rész? Nem lehethogy a többit még fansubbolják?

Relunx
Nem, most nézem én is hogy csak 24 részes :(

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Maron

Quote from: CobraCsak lesz köv. szezon.

Remélem... Most kezdtem el, és ahogy elnézegettem, Hild-sama nem is szerepelt benne :( (javítsatok ki, ha tévedek, és szerepel mégis)

katz

Most fejeztem be haverom gépén a winfos életre rugdosását közben pedig animézgettem.
Ez a 2 részes OAV vmi nagyon durva. Alapból rusnyán néz ki az egész, amire még rátesz egy lapáttal a szinte állandó SD, de amilyen csúnya annyira röhejes. Nincs benne egyetlen komoly jelenet sem, nincs egy perc amikor az ember ne fogná a hasát a nevetéstõl. :jee:

zolan43

Quote from: MaronRemélem... Most kezdtem el, és ahogy elnézegettem, Hild-sama nem is szerepelt benne :( (javítsatok ki, ha tévedek, és szerepel mégis)

Még nem szerepelt. -Majd a Welsper incidens után Urd hívja föl a mamáját, aki mellesleg a pokol ura.-

death_scythe

Most fejeztem be.
Hát.. Ilyen anime-t még nem láttam(no action, no magic) bár hozzá tartozik hogy annyira sok anime-t még nem láttam.Mindenesetre nekem tetszett, nem is tudtam hogy vannak ilyenek is. Nagyon érdekes hogy egy-egy esemény mennyi mindent romba dönthet és mennyi új dolog születhet belõle(autóbaleset, Haruka felébredése). A történet maga legalábbis én úgy éreztem nem egy rohanos típusú, de azért mindig elég dolog történik ahhoz hogy a következõ részt csak azért is megnézze az ember.Összeségében nekem mint már fent is írtam nekem be jött a sorozat bár a férfi fõszereplõ döntéseivel nem mindig értettem egyet (nálam már az elsõ perctõl a kék hajú csaj Mitsuki volt a nyerõ hm... akkor most lehet hogy a kék korszakomat élem mert a Mai HiME-ben is Natsuki tetszett a legjobbban);sokszor számomra furcsán cselekedett bár ez lehet hogy a jellemébõl fakadóan történt így.
Egy kérdésem azonaban lenne a végével kapcsolatban nem vagyok benne biztos hogy jól értettem-e de mivel ez spoiler jellegû kifehérítem:akkor most végül Mitsuki-val jött össze a fiú és vele költözött össze egy másik lakásba, erre utalt a kiürített régi lakás is végén ugye? Mert a legvégén mindenkit mutattnak csak õket nem együtt viszont a lány ujján újra rajta van a gyûrû.

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.