Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: TriviMár létezik egy ilyen mûsör az egyik rádión, mégpedig a Fix Rádión. Vannak barátaim annál a rádiónál, ha érdekel.
Sok tudás... az anime társaságnál sokan vannak, akik értelmesen tudnak beszélni, sokat tudnak róla, és nincs gondjuk a nyílvános szerepléssel... asszem.
Egyébként beszélni én is tudok, értelmesen is :):):), csakhát nem tudom, hogy rádióban elõjön-e a lámpalázam  :rolleyes:
Beszelj  a Japanimania-sokkal. Aoi forumon megtalalhatok.
Biztos vallaljak.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: NokiEgy újabb fantasztikus Ghibli film.
Aranyos kis szeremli történet, két gimnazista közt.
Csak ezzel is az a gondom hogy túl hirtelen végeszakadt, ennek sem lett végülis igazi hepi endje. De azért nagyon teccett.
Mondjuk a Grave of the Fireflies után ez kész felüdülés volt :).
Ez a Ghibli asszem nincs meg!!!!
Onegai!!!!!
Mi az angol cime? Csak hogy biytos legyek benne.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: ShiroiÉs ami még nekem erõs volt benne Spoileramikor a tornaszertárban az a három idióta egymásra mászott...Spoiler vége
De a legfontosabb kimaradt: Sanae-chan !!! :)
A medve :D :lol:
Na Shiroi talald ki ki a kedvenc szereplom! :D
Trivi! Nem er segiteni!

topok:

Pi-Tec

Üdvözlet, kedves fórum! :uzi:

Nekem a legfrissebb animé-m, amit láttam, az Elfen Lied. Imádom!! Hogy miért? Mert emberek halnak meg benne. Mert kegyetlen. Mert elgondolkodtató. Mert az utolsó részig mindig kiderül valami. Mert a diclonius-ok ANNYIRA ÉÉÉÉDÍÍÍK!!! :appl:
Lucy az én istennõm!
Long Live the Diclonius race!!! :__devil:

Kilteh

Végeztem a Samurai Deeper Kyoval is: a történet a legelejétõl már lebilincselt, és végig lekötött; szerintem nagyon jó lett. A történet Kyoshiro és Kyo történetét, és a Mibo klán történetét meséli el - ha nagyon szûk keretbe akarom foglalni a storyt -, megfelelõ csavarokkal ellátva :)
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Fazék

Planetes
kiváló anime minden tekintetben! kellõen valósághû, szinte teljesen hihetõen ábrázolja (legalábbis egy olyan (talán) átlagosnak tekinthetõ tudással rendelkezõ embernek, mint én) a 70 év múlva várható állapotot. témájaként az ûr van választva, annak felfedezése/ meghódítása (persze nem elrugaszkodva, vagyis még a Naprendszeren belül) és az ezzel járó morális / hosszútávú problémák, személyes tragédiák, emberiséggel kapcsolatos kérdések, szóval minden ami kell! én imádtam, másoknak is csak ajánlani tudom. mondjuk legyen 10/10 :)

Tenchi Muyo OVA
az eddig megjelent 17 rész nagyon tetszett, a történet és magyarázatok tömkelege egy akkora zagyvaság, hogy készítõi sem gondolhatják komolyan (de nekem talán pont emiatt kifejezetten tetszett :D), de a szereplõk személyiségei és az azokból kifolyólag kialakuló helyzetek nagyon jó szórakozást nyújtottak - nekem természetesen egyértelmûen Ryoko a kedvencem :D
mondjuk összességében legyen 7.5/10 és szõrösszívû voltam :)

Tenchi Muyo in Love - Tenchi the Movie 1
csalódás. sokkal kevesebb jó poén, viszonylag unalmas történet. elvette a kedvem a többi film megtekintésétõl is, bár tény hogy szép meg minden, de valahogy nem állt össze kellõen az egész
spoiler: azt különösen nem értettem, hogy miért ez lett a cím lévén egy darab személlyel sem lesz szerelmi kapcsolata, vagyis már csak ezért is csalódás volt. az idõutazás témát, pedig ritkán tudják úgy megvalósítani, hogy ne tekintsem az egész történetet komplett baromságnak, ha nem tudnak nyújtani valamit azon túl, márpedig ennek a filmnek nem nagyon sikerült... egyedül az anyjával való kapcsolata tudott bennem komolyabb érzelmeket kelteni, de azok is hamar véget értek
5/10 és kegyetlen voltam  :__devil:

Bruce

Hát végigértem a Neon Genesis Evangelion sorozaton. Jövõ héten még jön a Death and Rebirth és az End of Evangelion, de akkor is végigértem a sorozaton. Nos tény, hogy amiket eddig láttam, azok jobban tetszettek, de azért ez sem marad el mögöttük. Csak egy kicsit. Asszem hogy komolyabb beszámolóval majd csak a filmek után szolgálhatok, de az már bizonyos, hogy szerintem nem véletlen, hogy elõbb-utóbb majd' minden animés szembekerül ezzel a mûvel...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Mattanja

Quote from: FeldinNa Shiroi talald ki ki a kedvenc szereplom! :D
Ha az Azumanga Daioh-ban Tomo, és a Da Capo-ban Mako, akkor ebben vagy Reika, vagy Futaba(inkább).
Ha nem talált, akkor vagy eddig hazudtál, vagy most teszed azt... :)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Marfy

Quote from: BruceHát végigértem a Neon Genesis Evangelion sorozaton. Jövõ héten még jön a Death and Rebirth és az End of Evangelion, de akkor is végigértem a sorozaton. Nos tény, hogy amiket eddig láttam, azok jobban tetszettek, de azért ez sem marad el mögöttük. Csak egy kicsit. Asszem hogy komolyabb beszámolóval majd csak a filmek után szolgálhatok, de az már bizonyos, hogy szerintem nem véletlen, hogy elõbb-utóbb majd' minden animés szembekerül ezzel a mûvel...

SZVSZ a sorozatnak más a befejezése mint az End of Eva-nak, pont ez ellenkezõje.
De mondjuk ez csak az én meglátásom majd kiváncsi vagyok te hogy hogy vagy vele.

.Attila

Quote from: BlimpTenchi Muyo OVA
7.5/10
:(:(:(:(:(:(:(:(
Többet érdemel az jóval :beken:

In Love-ot nem láttam, de olvastam már, hogy tényleg átlagon aluli, közelébe nem ér a többi Tenci Muyo-nak.

.Attila

Quote from: ShiroiHa az Azumanga Daioh-ban Tomo, és a Da Capo-ban Mako, akkor ebben vagy Reika, vagy Futaba(inkább).
Utóbbi. Mellesleg nekem is :)

Mattanja

Quote from: TriviUtóbbi. Mellesleg nekem is :)
IGEEEN!!!  :rotflol:  :rotflol:  :rotflol:
Ezt a megkönnyebbülést...kicsit azért tartottam tõle, hogy nem jól gondolom/érzem...
8]]=((

Fazék

Quote from: Trivi:(:(:(:(:(
Többet érdemel az jóval :beken:
oké, bocsánat, most próbáltam egy kicsit reálisan osztályozni, de oda is írtam hogy ha szigorúan tekintem, akkor annyi, különben kategóriájában és szórakoztatás szinten talán igazságosabb lenne a 8-8.5/10 csak valahogy a Planetes most annyira bejött nekem, hogy sztem annak rontotta volna az értékelését, ha adok a Tenchi OVA-ra egy 8.5-öt...  (amúgy amikor szigorúan értékelek, akkor az 5 az átlagos, a 6-os már érdemes az egyszeri megtekintésre, , a 7 a már ajánlott, 8 a kiemelkedõ 9 a kiváló 10 a tökéletes. 5 és az alatta levõkkel már nem szívesen foglalkozom (pl Elfen Lied)) meg hát az igazsághoz tényleg hozzátartozik, hogy tetszett, tetszett, csak valahogy mégse volt az igazi... ez van, ilyen vagyok  :)

Titkos

Quote from: BlimpTenchi Muyo OVA
az eddig megjelent 17 rész nagyon tetszett, a történet és magyarázatok tömkelege egy akkora zagyvaság, hogy készítõi sem gondolhatják komolyan (de nekem talán pont emiatt kifejezetten tetszett :D), de a szereplõk személyiségei és az azokból kifolyólag kialakuló helyzetek nagyon jó szórakozást nyújtottak - nekem természetesen egyértelmûen Ryoko a kedvencem :D
mondjuk összességében legyen 7.5/10 és szõrösszívû voltam :)

Lehet, hogy én látom rosszul a dolgot, de szerintem a történet "rendes", nem zagyvaság, és igen jól ki van dolgozva. SPOILER!Lásd pl. a Ryoko vs. Yosho harcot a visszaemlékezésekben (ez a személyes kedvencem, talán, mert õk ketten a kedvenceim :D ), vagy Sasami és Tsunami történetét, de nem kell ennyire a múltba menni, ott volt pl. a két részes harc Kagato-val...stb. (Az más kérdés, hogy inkább a poénok vannak elõtérben, ezért nincs túl sok harc és monumentális esemény, de attól még szerintem is nagyon szórakoztató. :)
A TV sorozatoknak és a Movieknak pedig semmi köze az "eredeti" Tenchi-hez (az OVA-hoz), szinte csak a szereplõk ugyanazok (vagy õk se'...), de minden más ki van benne facsarva, át van variálva. A Movie-kat amúgy nem láttam, a sorozatokból a Tenchi Universe még kifejezetten kellemes volt, bár sajnos az OVA szintjét messze nem érte el (kivéve a zenék, azok nagyon jól voltak, megkockáztatom, hogy az opening talán jobb, mint az OVA-é), a Tenchi in Tokio pedig szvsz valami borzadály, én 1 részt bírtam belõle, de azt is csak részletenként. Aki jó Tenchi sorozatot akar, az nézze meg a GXP-t, az az OVA világában játszódik. :)  (Bár idõrendben az OVA után van, aminek még most készülnek a részei. ;) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Manu

Quote from: BlimpPlanetes
kiváló anime minden tekintetben! kellõen valósághû, szinte teljesen hihetõen ábrázolja (legalábbis egy olyan (talán) átlagosnak tekinthetõ tudással rendelkezõ embernek, mint én) a 70 év múlva várható állapotot. témájaként az ûr van választva, annak felfedezése/ meghódítása (persze nem elrugaszkodva, vagyis még a Naprendszeren belül) és az ezzel járó morális / hosszútávú problémák, személyes tragédiák, emberiséggel kapcsolatos kérdések, szóval minden ami kell! én imádtam, másoknak is csak ajánlani tudom. mondjuk legyen 10/10 :)

Uh, jól eset véger ez a megerõsítés. Én egy kicsi bizonytalankodtam, hogy megadjam-e rá a 10-est, mért rajzolás néha elég "visszafogott" volt,  meg a végén egy kicsit vegyes érzelmek maradtak bennem, de féltem, hogy csak magánéletem alakulása zavart bele. Mondjuk akkor legyen 9.5 csakazértis :)

.Attila

Quote from: TitkosAki jó Tenchi sorozatot akar, az nézze meg a GXP-t, az az OVA világában játszódik. :)  (Bár idõrendben az OVA után van, aminek még most készülnek a részei. ;) )
Ööö... a GXP-vel az a bajom, hogy a fentlévõ verziónak a felirata angolszerû, de nem egészen az, nekem a sorozat közepén már fogalmam nem volt, hogy mi a történet, annyira nem érthetõ. A másik, hogy túl erõltetettek már benne a poénok nekem. SPOILER Az meg határozottan zavar, hogy mindenki a totál béna gyerekre bukik és õt akarja. Persze a nõi szereplõk minden bombázó csajok. Az eredeti szereplõk nincsenek így eltúlozva. END OF SPOILER
Szvsz az OVA a legjobb, a Universe is nagyon szuper szerintem, csak az félig akció-dráma is, ezért nehezen összehasonlítható az OVA-val, a GXP erõltetett. 1. movie-t láttam, akció-dráma, semmi humor. A történet a lényege. Röviden, és ez azért nem spoiler, Tenchi anyjának történetét meséli el.

És a lényeg: Washu-chan a legjobb :hopp:

Dragon

Quote from: BruceHát végigértem a Neon Genesis Evangelion sorozaton. Jövõ héten még jön a Death and Rebirth és az End of Evangelion, de akkor is végigértem a sorozaton. Nos tény, hogy amiket eddig láttam, azok jobban tetszettek, de azért ez sem marad el mögöttük. Csak egy kicsit. Asszem hogy komolyabb beszámolóval majd csak a filmek után szolgálhatok, de az már bizonyos, hogy szerintem nem véletlen, hogy elõbb-utóbb majd' minden animés szembekerül ezzel a mûvel...
Lehet, hogy csak azért mert szimplán "letudtad" a sorozatot.
Abban viszont biztos vagyok, hogy más szemmel nézel majd az egészre az EoE után (azt persze nem garantálom, hogy jobban fog tetszeni)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

gyroscope

most eppen: Junni Kokki, Armitage III Poly Matrix, Gunslinger Girl, Last Excile
(az Armitage, Last Excile, Tsukikage -nek szerintem tok jo az angolja)
the sun rises and sets. feelings go with the wind.

Marfy

A legagyamentebb Anime amit eddig láttam :).
Nagyon humoros kis történet olykot viszont már betegessé vált, de ennek ellenére nagyon tecett, de csinálhatták volna kicsit hosszabra is.
A garfikája szép de ennél is jobban a zenéje tûnik ami :cool:.
Szerelmi történet vagy Mecha ezt mindenki maga dönti el, de aki megnézi ne számítson egy átlagos anime-re a környezete teljesen egyedi.
Számomra olykor érthetetlen volt de egy újranézés lehet mindent tisztáz.
FURI KURI  :rotflol: .

Fazék

Quote from: NokiA legagyamentebb Anime amit eddig láttam :).
Nagyon humoros kis történet olykot viszont már betegessé vált, de ennek ellenére nagyon tecett, de csinálhatták volna kicsit hosszabra is.
A garfikája szép de ennél is jobban a zenéje tûnik ami :cool:.
Szerelmi történet vagy Mecha ezt mindenki maga dönti el, de aki megnézi ne számítson egy átlagos anime-re a környezete teljesen egyedi.
Számomra olykor érthetetlen volt de egy újranézés lehet mindent tisztáz.
FURI KURI  :rotflol: .
hát kíváncsi vagyok mi fog tisztulni egy újranézéstõl... :D
a zenéjéért pedig a The Pillows banda tehetõ felelõssé, szerencsére nem kis számmennyiséggel képviseltetik magukat az ftp-n :)
ebben a hónapban már a harmadszor ajánlom, de sztem ha ez tetszett, akkor érdemes megnézned az Abenobashi Mahou Shoutengai c. anime-t is, ugyanazok készítették.

Marfy

Quote from: Blimphát kíváncsi vagyok mi fog tisztulni egy újranézéstõl... :D
a zenéjéért pedig a The Pillows banda tehetõ felelõssé, szerencsére nem kis számmennyiséggel képviseltetik magukat az ftp-n :)
ebben a hónapban már a harmadszor ajánlom, de sztem ha ez tetszett, akkor érdemes megnézned az Abenobashi Mahou Shoutengai c. anime-t is, ugyanazok készítették.

Ha nem is tisztul meg akkor is legalább mégeccer jót szórakozok rajta.
A zenéket már elkezdtem tölteni :cool:.
Az ajánlott filmed az Animefno szerint jó lehet majd meglátom de most más van a terítéken elõször azokat akarom letölteni.

Fazék

Quote from: NokiHa nem is tisztul meg akkor is legalább mégeccer jót szórakozok rajta.
sztem érdemes végighallgatni rendezõi komment hangsávval, én csak pár percet hallgattam belõle, de úgy tûnt, hogy néha elõttük is rejtély amit csináltak :D

Mattanja

Hogy ezt eddig miért nem néztem meg...
:jee:
Szép az animáció (de még mennyire!), van mondanivalója, az akciójelenetek is jók - csak sajnos rövid (2 OVA)! Minimum 13 rész kellett volna, mert sokmindent ki lehetett volna még hozni belõle! Így viszont marad a manga, mint utolsó remény (kétlem, hogy a '93-as animét folytatnák).
Egyetlen hibája: a rövidsége!
8]]=((

Fazék

Quote from: ShiroiHogy ezt eddig miért nem néztem meg...
:jee:
Szép az animáció (de még mennyire!), van mondanivalója, az akciójelenetek is jók - csak sajnos rövid (2 OVA)! Minimum 13 rész kellett volna, mert sokmindent ki lehetett volna még hozni belõle! Így viszont marad a manga, mint utolsó remény (kétlem, hogy a '93-as animét folytatnák).
Egyetlen hibája: a rövidsége!
nem rossz. pont tegnap éjfélkor néztem meg, miután hirtelen felindulásból elindítottam a letöltését napközben :D
az animáció szép, az akciójelenetek nagyon jók, a történet, sajnos a 2 rész miatt számomra nagyon sok megválaszolatlan kérdést hagyott, de még a film megnézése után beraktam a letöltési listába a mangát, vagyis pár órán belül talán tisztul a kép. talán annyi, hogy néhány ember feje egy kicsit fura volt elsõre, de aztán tükörbe néztem és túltettem magam rajta :D
amúgy a manga-nak elkezdték a folytatását 2000-ben, jelenleg a 4. volume-nál tart, fordításról nem tudok egyelõre GUNNM: Last Order a címe

Marfy

A manga.hu-n fent van lefordítva de azt nemtudom hogy meddig.

Ramiz

Quote from: Blimpsztem érdemes végighallgatni rendezõi komment hangsávval, én csak pár percet hallgattam belõle, de úgy tûnt, hogy néha elõttük is rejtély amit csináltak :D

Dehogyis! Összekevered az Evangelionnal!  :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: BlimpAbenobashi Mahou Shoutengai c. anime-t is, ugyanazok készítették.
Feldin, ugye megmondtam! :D
Rajzstílusról ordít, hogy ugyanaz a csapat :)

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizÉs van olyan jó, mint a Furi Kuri?
Csak képeket láttam belõle, tehát nem tudom :)

Mattanja

:beken:
...
 :cool:
Nem mondjátok, hogy minden Ghibli ennyire szép ?
Azon a néhány szinti-pop-os zenei részen kívül egyelõre nem találok benne kivetni valót! Alapmû!
 :hail:

Edit: bocs Moha, 18 perccel kicsúsztam - hozzáteszem: önhibámon kívül álló okok miatt. Úgyhogy mégegyszer: :hail: Nausicaa!
8]]=((