Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Mantaray

Quote from: FazékKezd egyre inkább nem tetszeni az ilyen eligazításos, harci meglepõdéses satöbbi szövegek az anime-kben, mintha idióta lenne az egész bagázs, és egy önálló gondolatuk nem lenne, egy következtetésekre képes ember se lenne köztük.

Csatlakozom Fazékhoz.
Ez tényleg elég idegesítõ tény hogy a fansubberek totál hülyének nézik az embereket.
Én sem értem ez miért szükséges. Még olyan infókat is írnak ki néha, amiket szinte minden gyerek tud, aki már látott egy-két animet, vagy kicsit is jártas ilyen témákban.
In a fight between Good and Evil
Is not the power that counts,
But the Beauty...



.Attila

Quote from: MantarayCsatlakozom Fazékhoz.
Ez tényleg elég idegesítõ tény hogy a fansubberek totál hülyének nézik az embereket.
Én sem értem ez miért szükséges. Még olyan infókat is írnak ki néha, amiket szinte minden gyerek tud, aki már látott egy-két animet, vagy kicsit is jártas ilyen témákban.
Most hogy jöttek ide a fansubberek? :confused:

Mantaray

Azt hiszem félreértettem Fazék-sama comment-jét. Sorry everyone. Mikor elsõre átfutottam az üzenetet, azt hittem azokra a subberek által megjelenõ kis pluszinfokra gondol Fazék-sama, amik megpróbálják megértetni a nézõvel mire is gondolnak a szereplõk egy-egy kijelentéseikkel. Sorry Fazék-sama.
Most hogy többször is elolvastam Bonci-sama felszólítására, teljesen zavarba kerültem figyelmetlenségemért.
Mostantól inkább 2 X is elolvasok minden postot mielõtt reply-ek rá.
Sorry
In a fight between Good and Evil
Is not the power that counts,
But the Beauty...



Fazék

Mantaray: :haha: semmi gond, a legjobbakkal is elõfordul :D a 'sama'-t pedig hagyjuk, mert csak két évvel vagyok idõsebb és csak azért van több post-om, mert régebb óta vagyok itt, ne hozz zavarba :D

death_scythe

Megnéztem az Air címû 13 részes sorozatot(igazából csak 12 mert a 13-ik az az egésznek a tömörített változata).Nekem tetszett a sorozat, állítólag vmi játék alapján készült, mindegy nem játszottam vele úgyhogy számomra ez a tény nem sokat számított. A rajzolás nagyon szépre sikerült, különösen a karakterek szemei lettek nagyon szépek, jók (aki látta már a sorozatot az tudja mirõl beszélek) az eddig látott anime-k közül talán a legszebbek. Ja és sikerült megtalálnom az eddig látott anime-k legaranyosabb karakterét Misuzu-t(õ a fõszereplõ lány) annyira aranyos, de tényleg(csatolok egy-két képet róla, bocsi hogy a szöveget nem szedtem ki). A kedvenc részem amikor a gátról lesétál és elindul az iskola felé ilyenkor mindig utána szólt a férfi fõszereplõ hogy vigyázzon magára erre a lány lép hármat és úgy ahogy van elkenõdik a földön aztán már ugrik is fel és megy tovább(annyira aranyos) mintha semmi se történt volna. A történet nagyon érdekes volt számomra a zenék is nagyon passzoltak a film hangulatához. Egy problémám volt csak, nem értem a befejezést. Ez nem vicc nem a szöveggel van a baj hanem a miértekkel(több forumon is olvastam hogy ált-ban 3-szor kellett megnéznie az illetõnek hogy mindent megértsen,de én lusta vagyok) úgyhogy ha vki látta már és érti a végét az írja már le hogy mi történt.Fõbb kérdéseim:miért lett varjú Kunosaki-san-ból(férfi fõszereplõ),hova repült el,mi lett Misuzu-val(azt tudom hogy meghal, de ennél több történik vele).Egyébként mindenkinek szívesen ajánlom aki szereti az érdekes kicsit szomorú történeteket.Már alig várom hogy kijöjjön az Air in the summer.
   
I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Necrid^

Azok közül az egyik Animek közül amelyek nem hagyhatják figyelmen kívül miért volt benne sok harc,keverve sok szexuális humorral.
A rajzolás nagyon szépre sikerült.. Adok rá 8.5/10

Kép1 kép2 kép3 kép4
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

SaiyaGin

Quote from: FazékA szuper-hiper tengeralattjáró 15 fõs harci legénységének a tájékoztatása a Lambda meghajtóról, valami katasztrófálisan banálisnak hatott...

Szerintem azért volt csak 15 fõs harci legénység, mert lehet, hogy csak ennyi AS-pilóta van a hajón, a többi katonának meg nem kell tudniuk a Lambda Driver-rõl.  ;) Engem az kezd el zavarni, hogy mindenhova ugyanazt a 3 AS-pilótát küldik el.  :rolleyes:  Ebbõl is gondolom, hogy nem lehet túl sok erre képzett katona a hajón.

Fazék

Quote from: SaiyaGinSzerintem azért volt csak 15 fõs harci legénység, mert lehet, hogy csak ennyi AS-pilóta van a hajón, a többi katonának meg nem kell tudniuk a Lambda Driver-rõl.  ;) Engem az kezd el zavarni, hogy mindenhova ugyanazt a 3 AS-pilótát küldik el.  :rolleyes:  Ebbõl is gondolom, hogy nem lehet túl sok erre képzett katona a hajón.
engem mindenki félreért :(
tudom hogy nem ennyi fõbõl áll a teljes harci állomány (láthattuk az elsõ sorozatban az ünneplõs részeket, ott mintha lettek volna páran :)) szóval én továbbra is azt szeretném kihangsúlyozni, hogy röhejes amilyen szinten pofátlanok a katonák, nekiállnak hitetlenkedni (pedig tutira hallaniuk is kellett a dologról(, ha nem személyesen megtapasztalni)) és viccelõdni... persze nagyon jópofa klisés a jelenet, de nem hiszem hogy akár egy anime-beli eligazítás is ilyen szánalmas szinten kell hogy megvalósuljon... már nagyon unalmas, és fáj végighallgatni, amilyen banálisan görög tragédia szinten elõadják magukat ilyenkor... :rolleyes:

de ez vszleg csak engem zavar, mert senki se ezt vonta le az írásomból :)

SaiyaGin

Quote from: Fazékszóval én továbbra is azt szeretném kihangsúlyozni, hogy röhejes amilyen szinten pofátlanok a katonák, nekiállnak hitetlenkedni (pedig tutira hallaniuk is kellett a dologról(, ha nem személyesen megtapasztalni)) és viccelõdni...       fáj végighallgatni, amilyen banálisan görög tragédia szinten elõadják magukat ilyenkor... :rolleyes:

de ez vszleg csak engem zavar, mert senki se ezt vonta le az írásomból :)

Az szerintem is fura volt, amikor kiröhögték a parancsnokukat. Ugyan nem nagyon láttam katonákról szóló filmeket/animéket stb. úgyhogy nem tudom, mennyire szokatlan az, hogy a katonák beleszólnak a feletteseik szövegébe, de szerintem a témához kapcsolódó kérdéseket tettek fel.  ;) Tapasztalatlanságomból következõen tenném fel a következõ kérdést: miért gondolod, hogy "banálisan görög tragédia szinten" adják elõ magukat?  :eeek:

Fazék

Quote from: SaiyaGinTapasztalatlanságomból következõen tenném fel a következõ kérdést: miért gondolod, hogy "banálisan görög tragédia szinten" adják elõ magukat?  :eeek:
ahogy elõadják a jelenetet. mintha a világ vége közeledne és õk semmit sem tudnak tenni, de megpróbálják... a technikai dolog része pedig, ami levágnak... most komolyan össze tudnak dobni egyet, de gõzük sincs, hogyan kéne összedobni minimum még egy lambda meghajtóval felszerelt jármûvet, amivel gyakorolhatnának a többiek? vagy egy rohadt bemutatóra se telik, vagy ha ezek megvalósíthatatlanok, ne mondják már, hogy nincs felvétel, amit lejátszhatnának az eddig mûködés közbeni harcokról... eh teljesen hatásvadász eligazítás volt és unalmas, csak azért hogy akik eddig nem látták az elsõ sorozatot, kb tudják mirõl van szó... de mondom, ez úgyse zavar senki mást, csak én vagyok valószínûleg kötekedõsebb hangulatomban mostanában, hogy sokat kell segíteni a cégnél mostanában, természetesen családtagként egy fillért se kapok és még a régi asztali gépemet is be kell vinnem... rohadtul boldog vagyok mostanában...

.Attila

Tesztelni a lamda drivert? A parancsnok elmondása szerint csak élet-halál szituációkban mûködött eddig, azt meg kötve hiszem, hogy a teszt kedvéért élet-halál helyzetbe küldenének egy pilótát. Kicsit ellentmondana az "emberi élet a legfontosabb" felfogásnak.
Továbbá van egy fontos tényezõ a gyártásnál és a tesztelésnél: pénz. Pénzt adni arra, amit mûködtetni sem tudnak rendesen, így elvonva a forrást olyan területekrõl, amik megbízhatóan mûködnek... az USA meg tudja tenni, de nem egy önkéntes csapat. Persze egy kicsit változtat a dolgon, hogy szerintük a lambda driver nélkül nem lesz hosszú életû a csoport.

Fazék

Quote from: Bonciaz USA meg tudja tenni, de nem egy önkéntes csapat. Persze egy kicsit változtat a dolgon, hogy szerintük a lambda driver nélkül nem lesz hosszú életû a csoport.
hát igen, ezért is írtam, olyan bizonytalanul a tesztelést, mert nehéz élet-halál szitut elõhozni, de ettõl még próbálkozhatnának a teszteléssel, mert látható módon az ellenfél nem csak élet-halál szituban tudja használni, vagyis ideje lenne nekik is edzeni az agyukat... ha meg nem gyártanak le többet akkor csatában megdöglenek. Hogy honnan a fenébõl van pénzük, arra már nem igazán emlékszem (talán eladják kormányoknak, ami technológiát kifejlesztettek régebben? :confused: ). De az abszolút nem megoldás, hogy hagyják, hogy össz-vissz egy ember tesztelgesse az esetlegesen sorsdöntõ technikát... mi van, ha kedves fõszereplõnk csak mérsékelt szellemi erõ vagy franctudjami erõvel rendelkezik és sokkal hatékonyabban is tudnák használni a csapatból mások a gépet? nu mindegy, tényleg kötekedés a részemrõl, de nekem pl ez nem tetszik és eddig se tetszett különösebben a sorozatban, csak a poénok aztán feledtették velem a dolgot. :)

Manu

Így elsõ ránézésre mindkét sorozat, mint ahogy Fazék is írta az FMP-vel kapcsolatban, a megszokott elemekbõl vet be erõsebb, dúsabb elemeket, ill. mennyiségileg többet azokból. Számomra ez egyik sorozat tekintetében sem jelent egyenlõre negatívumot, sõt, a GB-nál kifejezetetten jól jött (a hentai határát súroló ecchi, ilyen rajzolással nekem nagyon bejön) :D, csak ezt tartsák is meg és ne essenek át a ló másik oldalára. Az FMP-ben a gonoszok sokkal ötletesebbnek tûnnek, mint az elsõ szezonban, remélem ez elviselhetõbbé teszi majd a számomra nem annyira lebilincselõ mechás-akciós részeket.

Bandita ^^

Nah kezdem megkedvelni a fantasy-t. A Lodoss War mondjuk annyira nem jött be mert nemigazán tudtam túltenni magam a rajzstíluson, meg nekem egy picit vontatottnak tûnt az egész, viszont a Slayers teljesen az én izlésem... Btw: Nincs még valamilyen könnyedebb comedy-s fantasy történettel?? Nézem a topickokat de nemigen van ilyesmirõl szó... Vagy csak én vok :lame:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

Darkstar

Tegnap délelõtt fejeztem, be. Nagyon király sorozat, de nagyon rövid. Alucard és Victoria Rulz!  :jee:  Kérdés: Walter tulképp mi? Egyszerû ember? Ha igen, mik voltak azok a szálak, amivel olyan jól tudott "dolgozni"? Az opening/ending és a részek alatti zene is király. Nemsokára megnézem megegyszer. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

Quote from: Bandita ^^Nincs még valamilyen könnyedebb comedy-s fantasy történettel??

A Scrapped Princess az elején ilyen. ;)

Titkos

Quote from: Bandita ^^Nah kezdem megkedvelni a fantasy-t. A Lodoss War mondjuk annyira nem jött be mert nemigazán tudtam túltenni magam a rajzstíluson, meg nekem egy picit vontatottnak tûnt az egész, viszont a Slayers teljesen az én izlésem... Btw: Nincs még valamilyen könnyedebb comedy-s fantasy történettel?? Nézem a topickokat de nemigen van ilyesmirõl szó... Vagy csak én vok :lame:

Szerintem nézd meg a Bakuretsu Hunters-t. :)  Bár állítólag a vége már nem annyira vidám, de a sorozat háromnegyede vígjáték (én még csak félig láttam ;) ) és emlékeztet is szerintem valamilyen szinten a Slayers-re.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


sirtomi

Quote from: DarkstarTegnap délelõtt fejeztem, be. Nagyon király sorozat, de nagyon rövid. Alucard és Victoria Rulz!  :jee:  Kérdés: Walter tulképp mi? Egyszerû ember? Ha igen, mik voltak azok a szálak, amivel olyan jól tudott "dolgozni"? Az opening/ending és a részek alatti zene is király. Nemsokára megnézem megegyszer. :)
Szerintem a mangában lehet szó bõvebben Walterrõl is.
De még én sem kezdtem el olvasni.

Necrid^

Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Bandita ^^

Quote from: TitkosSzerintem nézd meg a Bakuretsu Hunters-t. :)  Bár állítólag a vége már nem annyira vidám, de a sorozat háromnegyede vígjáték (én még csak félig láttam ;) ) és emlékeztet is szerintem valamilyen szinten a Slayers-re.

Már 1szer belekezdtem, de valamiért abbahagytam... Most h mondod, meg is nézem... :jee:
"Van nagyobb sötétség annál, mint ami ellen harcolunk. Ez az eltévelyedett lélek sötétsége. Mi ezt a háborút nem hatalmak és elvek ellen vívjuk, hanem a káosz és a reménytelenség ellen. A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála. Ezért sohasem adhatjuk meg magunkat. A jövő itt van körülöttünk az átalakulás pillanataira vár, hogy újjászülethessen a megvilágosodásban. Senki nem ismeri a jövőt, vagy hogy hová vezet majd, csak annyit tudunk, hogy mindig fájdalommal születik meg."

roderick

Quote from: sirtomiSzerintem a mangában lehet szó bõvebben Walterrõl is.
De még én sem kezdtem el olvasni.

Van egy külön manga ami Walter fiatalkorával foglalkozik, amikor még a II. világháborúban irtották Alucarddal a náci zombikat vagymiafene, Dawn a címe de eddig sehol se találtam.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Dragon

Quote from: DarkstarTegnap délelõtt fejeztem, be. Nagyon király sorozat, de nagyon rövid. Alucard és Victoria Rulz!  :jee:  Kérdés: Walter tulképp mi? Egyszerû ember? Ha igen, mik voltak azok a szálak, amivel olyan jól tudott "dolgozni"? Az opening/ending és a részek alatti zene is király. Nemsokára megnézem megegyszer. :)
Nekem az lenne a tippem, hogy ghoul, méghozzá Alucard ghoulja, de lehet, hogy ez az elképzelés csak olyan VtM-es behatás nálam
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Újra nekiestem ennek a sorozatnak, mert anno, amikor néztem, akkor csak 16 rész volt még meg, majd külön megnéztem a 17.-et, és most megnézem egybe az egészet, mert állítólag vége, nem csinálnak többet.

Hát ez még másodszorra is :lol: és :lul: meg :rotflol:, nagyon :haha:

Necrid^

Quote from: bpka000Nekem az lenne a tippem, hogy ghoul, méghozzá Alucard ghoulja, de lehet, hogy ez az elképzelés csak olyan VtM-es behatás nálam
Nem hinném hogy Ghoul mert a sorozatban mi elöbb talákozik integra Alucard-al már nyomja ezekez a fonalakatt.. azzem 11 vagy 12 részben mutatják amikor vissza emlékszik integra .
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Cobra

Walter szerintem sima ember, a fegyvere meg néhány zongorahúr, vagy hasonló vékony, de nagyon erõs szál, amivel egy határozott mozdulattal el lehet vágni sokmindent. Ninja-s filmekben látni ilyen fegyvert.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Necrid^

Quote from: CobraWalter szerintem sima ember, a fegyvere meg néhány zongorahúr, vagy hasonló vékony, de nagyon erõs szál, amivel egy határozott mozdulattal el lehet vágni sokmindent. Ninja-s filmekben látni ilyen fegyvert.
Egyetértek..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Relunx

Jó volt! Kellemes esti órákat szerzett, illett a hangulathoz! Szépen volt vezetve a történet fõszála, lassan adagolva az infókat. A Grafika szép, szinte ua. mint az Onegai Teacher-é. Hangok jól ellettek találva, zene RULZ!, nagyon ott van! Történet: átlagon felüli. Összhatás: 7/10.
Egyéb komment:
Az Onegai Teacher jobban tetszett!  :rolleyes:  - valahogy jobban megfogott a története (ufó-szerelem :D), de a legjobban a Hyosuke-Kaede párost bírtam!

Relunx

Darkstar

Quote from: RelunxJó volt! Kellemes esti órákat szerzett, illett a hangulathoz! ...

Nekem pont a Twins tetszett jobban.  :jee:  A grafikai hasonlóság és szereplõk "átfedése" nem véletlen.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Necrid^

#3448
Relunx : Aljánlom neked az Ikkitousen cimú anime-t (Verekedõs), sztem tetszeni fog mert kicsit jóbban sikerült mint TT.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Lythis

Hirtelen felindulásból elkövetett Armitage3 újranézést eszközöltem hajnalban, mivel nem tudtam aludni. Ez volt a második anime, amit életemben láttam (ha nem számítjuk a Dragon  Ball-t az rtl klub on (^_^)), és annó nagyon megfogott. Így újranézve azt kell mondjam, hogy tényleg nem volt egy rosz darab, de valahogy mégis olyan "fura" volt, talán a egyes karakterek kinézete miatt. mindenesetre a hangulat nagyon ottvan, még akkor is, ha a storyt kissé hiányosnak/nehezen érthetõnek tartom néhol. (a szerelmi szál pedig szvsz eléggé nagy vicc :lul: , de mind1).
 A zene viszont nagyon passzol alá, azt külön díjaztam még annó is, meg most is :jee: