Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

ReLax18

Quote from: BonciVan a háttérben egy komoly gondolat, és nincs is nagyon elrejtve. Még az openingben is benne van, sõt, asszem a cím maga ez:
Ai (Chuuseishin) - This is not love
Persze nem ezen a komoly gondolaton megy végig az anime, de a végefelé 2 rész ezzel foglalkozik. Többet nem mondok róla, nézd meg. Az a 2 rész nagyon komoly hatással van szerintem a nézõre, legalábbis rám komoly hatással volt.

Még sajna azokat a részeket nem láttam, de kíváncsivá tettél. :)
De azért nem várok olyan véget neki, mint amilyen a Fruits Basket volt :rolleyes:
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

Kvikveg

Quote from: Manu...Az tény, hogy a történet átírása sokakat érzékenyen érinthetet, de szerintem abszolúte nem lett elcseszve, nekem így egészében nagyon tetszett. Amellett nagyon sok nagyon eredeti és jó dolgot felsorolhatnánk, ami a mai anime-dömpingben igencsak dícséretre méltó, és amire azért szerintem érdemes felhívni a figyelmet (pl: rajzolás, zene, [és még így is] a történet, dramaturgia). Az is plusszpont, hogy egy irodalmi mûhöz fordultak, szerintem nagyon szépen, sõt zseniálisan átdolgozták a világot, és nem valami korábbiból klónoztak, vagy nem issszonyat blõdséggel jöttek elõ. Szvsz nem "depis", csak drámai. Nekem a "depis" kb. az a kategória, mint az a film, amiben pl. Björk valami vak táncosnõt alakít. Szerintem, ha lenyugodtál, azért gondold át egy kicsit így is, csakhogy ne rémisszünk el túl sok embert tõle. ;)
No igen lenyugodtam. Engem erzekenyen erintett a valtoztatas, de nagyon. Vegen elfacsarodtam. Egyszeruen nem birtam elhinni Franz halalat, meg kesobb is abban remenykedtem, hogy valahogy elokerul, de hat ez nem a Dallas... (Hala az egnek.) De a grofnal mar: :beken:
Nem is mondtam, hogy el lett cseszve. Francba, visszaolvastam, de. Nos: ld elozo mondatot.
Ezt elhagyva tenyleg nagyon jo. Kifejezetten tetszik a francia nyelvu bevezeto, es az a furcsa modszer, ahogy a mintakat odavarazsoltak. Meg nem lattam mashol ilyet. Erdekes, hogy a tortenetnek annak ellenere megvan az a "kosztumos drama" hangulata, hogy a jovoben jatszodik. Talan a karakterek viselkedese, vagy egyes jelenetek miatt? es egyaltalan nem volt az az erzesem, hogy csak azert jatszodik a jovoben, hogy lehessen eztazt mutogatni... Jo pont. Tenyleg jo feldolgozas amugy.
Szoval aki meg nem olvasta, hajra, aki olvasta, azt is erheti... fogja erni meglepetes.  :__devil:

Quote from: animoniMost lehet, hogy rosszul értelmezem, de te nem a Monte Cristo grófjáról beszélsz véletlenül?Az egy könyv!Na jó több filmet is csináltak belõle.És mi van az én Alucardommal?
A te Alucardoood? :eeek:  Nana, el a kezekkel! :hehe:
Alucard hangja ugyanaz, mint Monte-Cristo grofjae. A konyvbol csinaltak animet. Egyik kedvenc konyvem volt, regen olvastam. Mindjart elo is banyaszom.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Aidan

most kezdtem el legutóbb újra nézni a rurouni kenshint...tök jó, nem értem miért nincs róla nagyon szó...éppen ezért vágok bele teljesen a jelenlegi témába...aztán lehet majd ignore-ni :D
de tényleg, egy jó, minõségi anime, és még történelmileg is borzasztó érdekes korban játszódik (de hát a múltban játszódó anime-ok szeretik a sengoku jidai-t...)
He, who hopes not to win, has already lost.

I believe in karma, do good things and good things happen.

Pirula

Ebben a percben fejeztem be az utolsó részt és örülök hogy ismét kifogtam egy ilyen szép történetet. A rajzolás nekem nagyon tetszik, nagy kedvencemre a Lainre emlékeztet. Az intro-outro zenéje gyönyörû vadászom is nagy lelkesen.
Filózós részei nem szájbarágósak, igaz nekem már sok újdonságot nem mondtak, láttam már elég filmet amik hasonló kérdéseket boncolgattak. A lényeg - ahogyan elõ vannak adva az mestermunka. A karakterek imádnivalóak és ami talán a legeslegnagyobb pozitívum, hogy süt a természetesség az egész animébõl. A szereplõk dialógusai, az egyes epizódok... mintha egy profi festõt látnánk munka közben ahogy pár pacából mestermûvet varázsol.
Drámarajongóknak szvsz kötelezõ darab.

Relunx

Nah elkeztem megint megnézni a Golden Boyt, és mégm indig tud újjat mutatni! - Persze változatlanul lefordulok a hasamat fogva az ágyról a röhögéstõl...

Relunx

.Attila

Quote from: PirulaAz intro-outro zenéje gyönyörû vadászom is nagy lelkesen.
Megvannak ;)

via_mala

Quote from: PirulaA rajzolás nekem nagyon tetszik, nagy kedvencemre a Lainre emlékeztet.
Talán azért, mert ugyanaz a ABe Yoshitoshi rajzolta mindkettõt!  :) ( Ha megkedvelted ABe mestert, akkor ajánlom még Technolyze és -bár még nem láttam- a NieA_7 animéket is.)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

sirtomi

Quote from: PirulaEbben a percben fejeztem be az utolsó részt és örülök hogy ismét kifogtam egy ilyen szép történetet. A rajzolás nekem nagyon tetszik, nagy kedvencemre a Lainre emlékeztet. Az intro-outro zenéje gyönyörû vadászom is nagy lelkesen.
Filózós részei nem szájbarágósak, igaz nekem már sok újdonságot nem mondtak, láttam már elég filmet amik hasonló kérdéseket boncolgattak. A lényeg - ahogyan elõ vannak adva az mestermunka. A karakterek imádnivalóak és ami talán a legeslegnagyobb pozitívum, hogy süt a természetesség az egész animébõl. A szereplõk dialógusai, az egyes epizódok... mintha egy profi festõt látnánk munka közben ahogy pár pacából mestermûvet varázsol.
Drámarajongóknak szvsz kötelezõ darab.
Nekem is az egyik kedvencem lett. Nagyon tetszett, pedig nem vagyok nagy dráma rajongó.

.Attila

Quote from: via_malaABe Yoshitoshi
Vki tudja, hogy miért nagy a B betû is a nevében?

Pirula

Quote from: BonciMegvannak ;)
És hogyan tudnék hozzájutni? ;)
Quote from: via_malaTalán azért, mert ugyanaz a ABe Yoshitoshi rajzolta mindkettõt! :)
Ja hát így persze könnyû! :haha: Akkor most már elmondhatom hogy van kedvenc anime rajzolóm.
Texhnolyze-ot meg most kezdtem el, pedig nem tudtam hogy abban is az õ keze van. :eek: Ez már nem lehet véletlen. :lazza:

.Attila

Quote from: PirulaÉs hogyan tudnék hozzájutni? ;)
Feltöltöm tárhelyre vmikor.
Megvan az egész OST, de gondolom (vagyis remélem :)), hogy csak az opening meg az ending kell. A TV verzió kell, vagy az eredeti?

Moloko

#3491
Quote from: RelunxHa már megnéztem, mondok is véleményt:
Nem tudom mi nem volt érthetõ ebbõl a történetbõl... ?
Nekem így emlékezetbõl is elég kerek a kép:

Van két srác meg egy lány. osztálytársak. a lány nagyapja megtervez egy tornyot, amivel "párhuzamos dimenziót" lehet megjeleníteni. a két srácot nagyon érdekli ez a torony, építeni kezdenek egy repülõt, amivel elmehetnek oda. a torony hokkaidóban van, amit elcsatoltak japántól, hõseink pedig japánban vannak. a lányba mind2 srác bele van zúgva, és megmutatják neki is a repülõt, elmesélik tervüket és megbeszélik, hogy együtt fognak elmenni a toronyhoz.
a lánynak furcsa látomásai vannak, és egyik napról a másikra eltûnik a suliból, nem elérhetõ, a srácok pedig élnek tovább, letesznek tervükrõl, továbbtanulnak, külön-külön folytatják életüket. az egyik srác, aki nem felejti el a lány iránti szerelmét szintén álmokat lát, olyanokat, amikben érzi a lány jelenlétét, de nem látja õt. a lány olyanokat álmodik amiben a srác jelenlétét érzi, de nem látja. mindketten egy nagyon furcsa helyen vannak akkor, ahol végtelen a magány, az egyedüllét és a szomorúság. a tudósok rájönnek, hogy a lány, aki 3 éve folyamatosan alszik és álmodik összefüggésben van a hokkaidói toronnyal, és a torony körül keletkezett különös pusztasággal. ahogy a lány ébersége nõ, a torony körüli puszta is nõ. a szerelmes srác eltökéli, hogy ebben a válságos helyzetben végrehajtja régi tervüket, elrepül a lánnyal a toronyig. amikor odaér összekapcsolódik a valóság az álommal, a lány felébred, a tornyot felrobbantják -> az összeköttetés megszûnik -> a különös tér nem fogja bekebelezni a Földet.


így is érthetetlen zagyva?

Necrid^

Sztem azt akarta irni hogy gyenge/pocsék a történet..nem azt hogy nem értette.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

nephotep

legutobb a gantz c. animét láttam.mindenkit csak lebeszélni tudok rola, nagyon nem tetszett.a rajzolás elmegy és a sztori sem lenne rossz, de semmit nem magyaráznak meg benne, nincs vége, nincs JO történet benne, és még a legtöbb karakter is idegesitõ jellemmel bir ( mármintbelsõ, a kiscsajnak eléggé szép külsõ jellemei vannak :p ). tulajdonképpen egy nagy nulla jo rajzzal.

Fazék

Quote from: nephoteplegutobb a gantz c. animét láttam.mindenkit csak lebeszélni tudok rola, nagyon nem tetszett.a rajzolás elmegy és a sztori sem lenne rossz, de semmit nem magyaráznak meg benne, nincs vége, nincs JO történet benne, és még a legtöbb karakter is idegesitõ jellemmel bir ( mármintbelsõ, a kiscsajnak eléggé szép külsõ jellemei vannak :p ). tulajdonképpen egy nagy nulla jo rajzzal.
ezt a véleményt teljes mértékben alátámasztom. fölösleges megnézni a Gantz-ot

Pirula

Quote from: BonciFeltöltöm tárhelyre vmikor.
Megvan az egész OST, de gondolom (vagyis remélem :)), hogy csak az opening meg az ending kell. A TV verzió kell, vagy az eredeti?
:merci: de türelmetlenségemben megvettem a DC boltban. :)

.Attila

Nem rossz hely, de én inkább már a BT boltba járok :)

SaiyaGin

Quote from: BonciNem rossz hely, de én inkább már a BT boltba járok :)

Azt a boltot szeretem, ott vettem TSR Ep. 03-at.   :haha:

animoni

Milyen bolt ez a BT és CD? Gondolom Pesten vannak!
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

HVp213

#3499
Quote from: animoniMilyen bolt ez a BT és CD? Gondolom Pesten vannak!
Most csak viccelsz ugyi??? :rolleyes:  :lul: :p

Bocsi!
DC nem CD = DC++
BT = BitTorrent
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

animoni

Quote from: HVp213Most csak viccelsz ugyi??? :rolleyes:  :lul:
Hát :rolleyes: ...mindent együtt véve...hmmm...NEM!!! Nem viccelek!Tényleg nem tudom milyen boltok ezek!
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

Kvikveg

Quote from: HVp213DC nem CD = DC++
BT = BitTorrent
Hehe, egy pillanatra en se kapcsoltam. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

karatedog

Én a BT boltban fõleg a BT-bõl vásárolok  :)

Necrid^

Quote from: HVp213Most csak viccelsz ugyi??? :rolleyes:  :lul: :p

Bocsi!
DC nem CD = DC++
BT = BitTorrent
Hehe :D
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

NLZ

Nahm, megnéztem az Akira-t, s szerintem baromi jó volt!  :cool:  Tudnátok még hasonlókat ajánlani? Nem sok animét néztem életembe, kimaradt nálam az ilyen DB, meg egyebek, de ez nagyon tetszett. Bejön nagyon ez a paranormális-apokaliptikus anime. ;) Most a Ghost in the Shell-t, s utána a Neon Genesis Evangelion-t szeretném letölteni. Szal érdekelne még, hogy mi még az ilyen kötelezõ darab, amit látni kell. Igaz még kezdõ vagyok, de írták egyesek, hogy Akira nem jó kezdésnek, de nekem bejött. Szal megyek szívesen a mélyvízbe.  :)
[reserved]

Relunx

Ha paranormális-apokaliptikus animét akarsz: X-The Movie

Relunx

NLZ

hmm, akkor azt fogom legközelebb letölteni. :)  Egyébként NGE-bõl melyik verziót szedjem le szerintetek? Meg idõrendi sorrendben hogy vannak?  :)

Jahm, meg az X, és az X-The Movie hogy kapcsolódnak egymáshoz? :)
[reserved]

Darkstar

Quote from: NLZhmm, akkor azt fogom legközelebb letölteni. :)  Egyébként NGE-bõl melyik verziót szedjem le szerintetek? Meg idõrendi sorrendben hogy vannak?  :)

Ha van elég helyed és sávszélességed, a felujítottat szedd le.
Sorrend:
1., Sorozat (26 rész)
2., Death&Rebirth (tulképp átvezetõ a sorozat és az End of között)
3., End of Eva (lezárás)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Nimlot

Hello emberek! Megnéztem a Star Ocean EX-et,,, szerintem nagyon jó! Most én is az X-et nézem de annyira nem jön be (majdnem elaludtam) persze izlés kérdése. Nem ajánlanátok valami SO-hoz hasonlót?
"Being too kind is also... cruel!"

via_mala

Quote from: NLZhmm, akkor azt fogom legközelebb letölteni. :)  Egyébként NGE-bõl melyik verziót szedjem le szerintetek? Meg idõrendi sorrendben hogy vannak?  :)

Jahm, meg az X, és az X-The Movie hogy kapcsolódnak egymáshoz? :)
Az X - The Movie készült elõbb ('96), utána a TV sorozat ('01-'02). Sokak szerint az egész estés film ratyi, a sorozat sokkal jobb. Van még egy 0. rész is (OAV), de állítólag a sok spoiler miatt csak a TV-sorozat után szabad megnézni.

Én is pont most nézem az X-et, a 9. résznél tartok, ami tiszta bugos volt, alig lehetett valamit látni belõle, tiszta maszat, meg hangugrások, kivéve az utolsó pár percet. Kellene valami OGM Repair Utility, de lehet, hogy azóta már újra fel lett töltve. Ettõl eltekintve tetszik a sorozat, fõleg a megrajzolása, a szereplõk elég karakteresek, bár nem értem egészen, hogy miért olyan arogáns Kamui mindenkivel.
Egyébként nekem tetszett a Movie is, de szerencsére már elég régen láttam, de nem bánnám ha a TV sorozatnak alternatív befejezése lenne.

Excel Saga: Az intro az tényleg fergeteges, köhögést még egyetlen intro-ban sem láttam, és így a 4. résznél még a poénok sem ismétlõdtek OLYAN sokat, de egyfajta South Park*-féle idiotizmust már sikerült felfedeznem benne, bár lehet, hogy ezzel egyedül vagyok. Mellesleg az outro is jó: ahogy Menchi szomorú vonyítását a szenvtelen hangú szinkrontolmács kiegészíti az célzottan és intenzíven hat az arcban a vigyorgást kiváltó izmokra. :) :lul:

*
Amikor Ilpalazzo nyomja a kis marokkonzolon a randi-szimulátort, amiben Hyatt-tel kellene összejönni, és majdnem minden választható ponton a harmadik lehetõség: "Put it in"..., hát ez úgy a 6. alkalom után enyhe csiklandozást okoz a rekeszizom tájékán! :hopp:  :kiraly: Meg ezek a kis kokkolínó macik, amikor Excel bemos nekik milyen fejük van már, vagy az afro-fejû Nabeshin, aki mindig mindenhol feltûnik, kavarja a szart, tök függetlenül a cselekménytõl. :hopp:  :lul:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács