Kétszintű érettségi

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:49:26

Previous topic - Next topic

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

For teh luz? Vagy emelt matek kell más helyre átmenéshez?

Darkstar

For teh lulz.
Most is emelt matekom van (70akárhány %), de jobban szeretném, ha az összes 85%+ lenne, és ez alól csak a matek a kivétel. (Van még töri és angol emelt, meg magyar/info közép)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Én

I see. Hú én nagyon le fogom szarni a százalékaimat ha felvesznek :D
Nálunk most rendesen be van fosatva a nép, ugyanis a próbaérettségiket mindenből elég nehézre csinálták. Matek középszint fele emelt szint kategória volt, emelten meg volt 1 olyan feladat, hogy még nem beszéltem olyan emberrel, aki meg tudta volna oldani, olyannal is kevéssel, ak elkezdte volna. Ez kb arra volt jó, hogy mi úgyis tudjuk, hogy nehezebbre volt csinálva direkt, a szüleink viszont pampognak, hogy úristen megbukunk etc
Na húzok vissza kémiát tanulni... Abból tapasztalataim szerint a számítások kb a lulz kategóia, a tesztek viszont eléggé a részletekbe kérdeznek... :S

Zsiga

Én gondolkodom egy emelt kémián (majd jövőre), szintén for teh lulz; meg ha egyszer majd nekiállok a mentőtiszt szaknak akkor oda jól fog jönni, hacsak el nem évül addig.
Anno biosz-kémia-angol-matek központikat csináltam (az én időmben ez volt az emelt megfelelője, in b4 oldfag), angol és biosz 90+, matekból esélytelen hogy jót írjak így azt nem erőltetném (talán 60-70 körül volt anno, fene tudja), kémiából viszont csak valami 30% körül alkottam és abból most simán menne a 90, elég sokat mosták vele az agyam egyetemen.

Btw. nincs valami feladatsorotok hogy lássam kb. miből áll egy ilyen manapság?

Nakedape

nekem bunkóval kellett triceratopsra vadásznom és  koponyáját bevinnem a bizottságnak
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Én

Quote from: Nakedape on 2009-04-19, 19:03:49
nekem bunkóval kellett triceratopsra vadásznom és  koponyáját bevinnem a bizottságnak
derp

Zsiga: Itt megvan a tavalyi emelt és a javítókulcs is, de tavaly pont könnyítettek rajta, ezt én is megcsináltam és tanulással elég laza ügy. Remélem idén is ilyesmi lesz...
Ha lusta vagy elolvasni, általában ilyen: esettanulmány, teszt, táblázatkitöltés, gondolatkísérlet, a végén 4 számítás.

Darkstar

Szerintem a Matek egyszerűen szánalmas. Anno is a szóbelin szívódtam meg, mert egy hülye köcsög vizsgabiztost fogtam ki. Ha idén is megismétlődik, akkor komolyan be fogok rágni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Én on 2009-04-19, 16:37:43
Matek (...) emelten meg volt 1 olyan feladat, hogy még nem beszéltem olyan emberrel, aki meg tudta volna oldani, olyannal is kevéssel, ak elkezdte volna.
Muta!

kikuchiyo

Failure is the default option

Én

Még nem javították ki, én meg középszintűt írtam, a bizonyos feladatra elmondásból nem emlékszem :F
Aztán lehet, hogy nektek tökegyszerű lenne :D Majd ha kiosztják, elkérem valakitől és beírom.

The Troll is strong in this thread.

Próféta

Én

Quote from: Próféta on 2009-04-19, 19:28:42
Matek (...) emelten meg volt 1 olyan feladat, hogy még nem beszéltem olyan emberrel, aki meg tudta volna oldani, olyannal is kevéssel, ak elkezdte volna.
Muta!
Nah, asszem valami ilyen volt: egy koktélpohárban (egyenes körkúp, 60°-os nyílásszög) 10 cm-ig áll a víz. Mekkora barackot (gömb) kell belerakni, hogy pont elfedje a víz?
Lehet nektek laza, én bele se kezdtem nagyon :haha: Csinálom inkább a középszintű példákat...

NLZ

Quote from: Én on 2009-04-23, 18:57:30
Quote from: Próféta on 2009-04-19, 19:28:42
Muta!
Nah, asszem valami ilyen volt: egy koktélpohárban (egyenes körkúp, 60°-os nyílásszög) 10 cm-ig áll a víz. Mekkora barackot (gömb) kell belerakni, hogy pont elfedje a víz?
Lehet nektek laza, én bele se kezdtem nagyon :haha: Csinálom inkább a középszintű példákat...
Magyarul egy szabályos, 10 centi magasságú háromszögbe írható kör sugara a kérdés. Ez a súlyponton van, az pedig a szögfelezőt (jelen esetben egyben a magasságot is) harmadolja. Vagyis a beírható kör sugara a magasság harmada, 3.33 centi.  ::)
[reserved]

motifator

És ha belerakod azt a barackot, akkor nem fog megemelkedni a vízszint?  :gyagya:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Én

És a barack nem is szorít ki vizet, ugye bubu?
ed: lajhár

kikuchiyo

Fail. A barack kiszorítja a vizet.

Pontosabban, a szükséges barack mérete (képként, mert a fórum nem támogatja a képeket):
http://kepfeltoltes.hu/090423/megoldas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerk: hivemind.

Kuroi Tenshi

Quote from: NLZ on 2009-04-23, 19:45:51
Magyarul egy szabályos, 10 centi magasságú háromszögbe írható kör sugara a kérdés. Ez a súlyponton van, az pedig a szögfelezőt (jelen esetben egyben a magasságot is) harmadolja. Vagyis a beírható kör sugara a magasság harmada, 3.33 centi.  ::)

:ejnye:
A barack közben térfogatával megegyező vizet is kiszorít :hehe:
[spoiler=A megoldás:]
a.) a barack úszik a vízen, tehát hiába rakod bele, nem fogja ellepni :hehe:
b.) még ha nem is barack, hanem valami víznél sűrűbb anyagból készült
golyó lenne, akkor sem lehetséges, mert egy 60°-os nyílásszögű
standard koktélpohár nem éri el a 10cm magasságot, tehát eleve
ellentmondó a feltételezés

:muhahah:
[/spoiler]

Oh, megelőztek, amíg írtam a "megoldást"... :D

NLZ

Hoppá, tényleg.  :redface:  Akkor K_T megoldása a jó. :D
[reserved]

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-23, 19:58:56
Quote from: NLZ on 2009-04-23, 19:56:29
Akkor K_T megoldása a jó. :D

"Find x. <-- There it is!" :D
[spoiler][/spoiler]
:D

Szerk: ó a kurva, újra failoltam. Kiszámoltam megint, de még mindig síkban gondolkoztam. :facepalm:  :redface:
[reserved]

kikuchiyo

[spoiler=The best thing about solving a simple math problem is not fucking it up but telling everyone on the internet]10/köbgyök(15)?[/spoiler]

Én

Nem tudom, majd holnap megérdezem havert

NLZ

Nekem meg valami 5.65 jött ki.
[reserved]

kikuchiyo

Általánosan, ha a kúpban a vízréteg magassága kezdetben h és a félnyílásszög α, akkor a gömb sugara:

Ez h/2-höz tart, ha α tart π/2-höz (azaz a kúp tart egy végtelen síkhoz).

Én

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2009-04-23, 20:58:42
Általánosan, ha a kúpban a vízréteg magassága kezdetben h és a félnyílásszög α, akkor a gömb sugara:

Ez h/2-höz tart, ha α tart π/2-höz (azaz a kúp tart egy végtelen síkhoz).
:borul:
És asszem stimmel is.

Darkstar

Középszintű matek:

"Júniusban a 30 napból 12 olyan nap volt, amikor 3mm-nél több és 25 olyan, amikor 7 mm-nél kevesebb csapadék esett

a) Hány olyan nap volt, amikor 7 mm vagy annál több csapadék esett?"

Megoldókulcs: 30-25 = 5, 5 ilyen nap volt

:confused: :confused: :confused:

Pl.: 12 nap 4mm, másik 13 nap 1mm, 5 nap semmi. A kiírásnak megfelel.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Darkstar on 2009-04-24, 21:26:50
:confused: :confused: :confused:

Pl.: 12 nap 4mm, másik 13 nap 1mm, 5 nap semmi. A kiírásnak megfelel.
Ezt most komolyan?
Remélem csak trollkodsz.