SporTopic

Started by Exo, 2004-05-24, 17:57:45

Previous topic - Next topic

Darkstar

Quote from: katz on 2009-04-14, 14:13:27
1 nap nagy sullyal guggolás  (...) Szigoruan csak szabad sullyal
Hát, ha most kezdi és nincs benne "gyakorlata"/nem segít neki valaki, azzal hamar kinyírja a derekát/hátát.
De lényegében tényleg ennyi, én még hozzátenném, hogy ha sokáig (1.5 óra+) edzel, közben lecsúszhat valamilyen izotoniás ital.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

pet

kössz a tanácsokat :) amit lehet meg képes vagyok rá kipróbálok.:)
http://kepfeltoltes.hu/view/090414/wtfchoice_www.kepfeltoltes.hu_.jpg wtf...

Én

Igen, guggolás-felhúzás cinkes gyakorlat nélkül, utóbbi főleg azért mert egyszerűnek tűnik. De mindent el kell kezdni, ha jól begyakorolja a formát kis súlyokkal, nem lesz gond. :jee:
Még arra ügyelj, hogy ha a gyakori, hosszú edzésektől nem érsz már el eredményt, akkor egy idő után túledzed magad, ilyenkor le kell lassítani vagy mégjobb pihenni kicsit.

Selmo

Nem és sajnos nem megy a kijelölős szétválasztás sem.
Aki meg erősíteni akar, menjen úszni, lassú de garantált eredménye van, csak napi 1 órát kell csinálni. :)

A tökéletesség unalmas.

katz

Quote from: Darkstar on 2009-04-14, 14:28:27
Quote from: katz on 2009-04-14, 14:13:27
1 nap nagy sullyal guggolás  (...) Szigoruan csak szabad sullyal
Hát, ha most kezdi és nincs benne "gyakorlata"/nem segít neki valaki, azzal hamar kinyírja a derekát/hátát.
De lényegében tényleg ennyi, én még hozzátenném, hogy ha sokáig (1.5 óra+) edzel, közben lecsúszhat valamilyen izotoniás ital.
Guggolas es felhuzas lenyege, hogy folyamatosan homoritani kell, elkerulendo a gerinc rosz iranyu tulterheleset.
Celszeru tapasztaltabb emberkevel beszelni/egyutt edzeni legalabb az elso 2-3 alkalommal. Akar az edzo teremben is megkerdezhetsz nagyobb darab embereket, hogy is kell csinalni.

illetve tudom meg ajanlani Joe Weider: A TESTÉPÍTÉS BIBLIÁJA-t
Izomcsoportra lepontva szerepelnek benne a gyakorlatok, van pár edzésterv is kulonbozo szinthez, illetve elegge belemegy az anatomiai reszbe is, aminek segitsegevel konnyen megertheted melyik izom hogy mukodik.

BTW max napi 30-45 perc edzessel celszeru kezdeni.

Cloud

Quote from: Selmo on 2009-04-14, 16:34:53
Aki meg erősíteni akar, menjen úszni, lassú de garantált eredménye van, csak napi 1 órát kell csinálni. :)
Nekem is  úszást ajánlja mindenki. Egy gond van az egésszel. Nem tudok úszni. :D

.Attila

Quote from: Cloud on 2009-04-14, 17:48:15
Nekem is  úszást ajánlja mindenki. Egy gond van az egésszel. Nem tudok úszni. :D

Akkor akár meg is tanulhatnál.

NLZ

Quote from: .Attila on 2009-04-14, 18:00:15

+1 :D
[reserved]

sirtomi

Quote from: NLZ on 2009-04-14, 12:02:58
Kezdj el valami férfias sportot, pl valami küzdősportot, fél év alatt felszedhetsz magadra vagy 10 kilót. Kár, hogy a karácsonyi ünnepek elmúltak, akkor lehet felszedni kilókat. :D  Egyébként a gyúrás a béna buziknak való, rendes sporttal normálisabban fogsz kinézni. Vagy ha mindenáron súlyokat akarsz emelgetni, akkor Kettlebell.
Hát én elkezdtem thaiboxolni, zabáltam is mint egy ló és 10 kiló mínusz lett az eredménye fél év alatt. Győztem eljárni gyúrni mellette, meg táplálék kiegészítőket szedni, hogy visszahízzam ami lement. Mondjuk cserébe most egész jó lett a testfelépítésem :D
Igaz a heti 4*2 óra thaibox edzés + 3*1óra kondi elég kemény volt :)

Szerk:
Guggoláshoz meg úgy általában is mondom, hogy egy alapos bemelegítés nagyon sokat segít a helyes testtartás mellett. Nekem pl guggolás előtt kell futnom vagy bringáznom, hogy a térdem bírja és a derekam is be kell melegítenem rendesen.
Kemény gyúrás végén még egy alapos nyújtás jót tehet.

noriko

Tegnap húgom elvitt gerincjógára. (Kedvenc részem a 8 perces betakarózva földön fekvő relaxáció volt.  :D )
Nem volt kemény, vagy túlságosan megterhelő, viszont ma egész izomlázam van a hátamban, szóval hosszútávon biztos hatékony lehet. Főleg, hogy végig a gerincre és a tartásra összpontosít. És az első óra ingyen volt  ^^
"I wish I could, but I don't want to."

Moha

Quote from: noriko on 2009-04-16, 18:52:59
És az első óra ingyen volt  ^^
És utána fizetned kell, hogy megmutassák, hogy gyere ki a jógapózból. :D

Amúgy talajgyakorlatok voltak?

Cloud

Létezik felnőtt úszásoktatás is?   :D   Lehet tényleg el  kellene mennem.  :D
23 évesen az ember hogy nem tud úszni azért eléggé szívás.  :D

.Attila

Quote from: Cloud on 2009-04-16, 19:47:12

Létezik felnőtt úszásoktatás is?   :D   Lehet tényleg el  kellene mennem.  :D

Miért volna szívás? Nem szeretem az ilyen hülyeségeket, senki sem lesz kevesebb attól, hogy nem tud úszni.
Mindenesetre nem árt tudni, mert nyáron azért mégiscsak jobb úgy tenger vagy tó mellett nyaralni, hogy az ember tud.

.Attila

Quote from: Én on 2009-04-16, 19:52:40
Quote from: .Attila on 2009-04-16, 19:49:08
Miért volna szívás?
mégiscsak jobb úgy tenger vagy tó mellett nyaralni, hogy az ember tud.

Attól még nem szívás...
Szívás akkor, ha 2m-nél mélyebb vízbe esik.

Én

Miért volna szívás?

Quote from: sirtomi on 2009-04-14, 23:34:16
Nekem pl guggolás előtt kell futnom
Az én térdem a futópadon futást nem bírja :/
Amúgy mostanában próbálgatok egy olyan edzéstervet, amiben csak alapgyakorlatok vannak (guggolás, felhúzás, fekvenyomás, húzódzkodás, tolódzkodás, etc). Eddig tetszik és nem is érzem azt, hogy visszaesnének aok a részek, ahova izolált gyakorlatokat végeztem (ugye összetettek sok helyre mennek). 1-2 hónap után meglátom, jó e.

tiem paradox because of slowpokery. :D Also, you're overeacting the term "szívás".

NLZ

Hát én elkezdtem thaiboxolni, zabáltam is mint egy ló és 10 kiló mínusz lett az eredménye fél év alatt.
Biztos mert kövér voltál mint a disznó. :__devil: :D
[reserved]

Moha

Quote from: .Attila on 2009-04-16, 19:54:25
Miért volna szívás?

Attól még nem szívás...
Jól látom, hogy saját magadra reagáltál? :D
Skizofrénia rulez...  :3x3:

Amúgy szerintem sem gáz, ha valaki nem tud úszni, csak vigyázzon, hogy ne menjen olyan helyen vízbe, ahol nem ér le a lába. :)

.Attila

Quote from: Moha on 2009-04-16, 20:40:09
Quote from: .Attila on 2009-04-16, 19:54:25
Miért volna szívás?

Attól még nem szívás...
Jól látom, hogy saját magadra reagáltál? :D
Skizofrénia rulez...  :3x3:

Nem, csak Én (azaz nem én, hanem Én) átszerkesztette a posztját.

Damnatus

Tegnap húgom elvitt gerincjógára.
Nem volt kemény, vagy túlságosan megterhelő, viszont ma egész izomlázam van a hátamban, szóval hosszútávon biztos hatékony lehet. Főleg, hogy végig a gerincre és a tartásra összpontosít.
Ez engem is érdekel!

És hajrá Manchester!

.Attila

Tegnap húgom elvitt gerincjógára. (Kedvenc részem a 8 perces betakarózva földön fekvő relaxáció volt.  :D )
Nem volt kemény, vagy túlságosan megterhelő, viszont ma egész izomlázam van a hátamban, szóval hosszútávon biztos hatékony lehet. Főleg, hogy végig a gerincre és a tartásra összpontosít. És az első óra ingyen volt  ^^

Tartásjavításhoz javaslom még a mély hasizmok, ill. a lapockaizmok erősítését (pilates :)).

Damnatus

Quote from: .Attila on 2009-04-16, 21:50:40
Tartásjavításhoz javaslom még a mély hasizmok, ill. a lapockaizmok erősítését (pilates :)).
A váll, hát, gerinc, has és lapockaizmok mindegyike játszik.
Anno egyetemen kötelező tesin míg baktattam a röplabdapályára egy tanárnő megállított. Rögtön kiszúrta a gerincferdülésem. Azt mondta, erősítenem kéne. Így benézegettem a kondis órákra is. 1 kimondottan gerincerősítő gyakorlatot megtanultam, de azt otthon kicsit nehéz megcsinálni. Mellesleg a kondis tanár meg azt mondta, hogy amíg meg a gerincizmok nem erősödnek meg, és nem javul a tartásom, addig nehéz súlyokkal ne is kísérletezzek, mert komolyabban megsérülhetek. Tartásjavításra ajánlotta az úszást, úgyhogy mentem úszásórákra. Úszni viszont nem szeretek, mert a víz állandóan befolyik az orromba, és az viszket, mar és prüszkölnöm kell. Ráadásul mindig kint tartom a fejem a vízből, ami máris nem helyes tartás, és csak árt a gerincnek. Ami jó volt, az az úszás utáni üldögélés és duma a kis melegvizes medencében, de nem ért meg 1 óra gürizést az a 20 perc :( .

noriko

Ezen is volt hasizom és lapockaizom erősítés is, nyújtással egybekötve. Nekem is eszembe jutott közben a pilates amúgy. Szerintem az ugyanez, csak feltúrbózva kicsit :D
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: noriko on 2009-04-16, 22:16:37

Ezen is volt hasizom és lapockaizom erősítés is, nyújtással egybekötve. Nekem is eszembe jutott közben a pilates amúgy. Szerintem az ugyanez, csak feltúrbózva kicsit :D

Pilates sok izomra dolgozik (gondolom, haladó szinteken kvázi minden izomra), a mély hasizom van csak kitüntetett szerepben, azt mindig, minden gyakorlatban használni kell.

NLZ

Quote from: Damnatus on 2009-04-16, 22:04:47
A váll, hát, gerinc, has és lapockaizmok mindegyike játszik.
Anno egyetemen kötelező tesin míg baktattam a röplabdapályára egy tanárnő megállított. Rögtön kiszúrta a gerincferdülésem. Azt mondta, erősítenem kéne. Így benézegettem a kondis órákra is. 1 kimondottan gerincerősítő gyakorlatot megtanultam, de azt otthon kicsit nehéz megcsinálni. Mellesleg a kondis tanár meg azt mondta, hogy amíg meg a gerincizmok nem erősödnek meg, és nem javul a tartásom, addig nehéz súlyokkal ne is kísérletezzek, mert komolyabban megsérülhetek. Tartásjavításra ajánlotta az úszást, úgyhogy mentem úszásórákra. Úszni viszont nem szeretek, mert a víz állandóan befolyik az orromba, és az viszket, mar és prüszkölnöm kell. Ráadásul mindig kint tartom a fejem a vízből, ami máris nem helyes tartás, és csak árt a gerincnek. Ami jó volt, az az úszás utáni üldögélés és duma a kis melegvizes medencében, de nem ért meg 1 óra gürizést az a 20 perc :( .
Jaj már, ne panaszkodj a víz miatt, nem vagy te cukorból. Férfi vagy, vagy mifene!
[reserved]

Damnatus

Quote from: NLZ on 2009-04-16, 22:23:37
Jaj már, ne panaszkodj a víz miatt, nem vagy te cukorból. Férfi vagy, vagy mifene!
A férfi természetes folyékony közege a sör, vagy az egyéb alkoholfajták :D
Pancsolni, ugrálni játszani szeretek, meg üldögélni a jó meleg vízben, de az úszás nem az én műfajom. Inkább a csapatjátékok.

Kuroi Tenshi

Igaz a heti 4*2 óra thaibox edzés + 3*1óra kondi elég kemény volt :)

az tényleg durva  :3x3:

És az első óra ingyen volt  ^^

az első óra egyhelybenfekvés volt? :haha:

Quote from: Cloud on 2009-04-16, 19:47:12
Létezik felnőtt úszásoktatás is?   :D   Lehet tényleg el  kellene mennem.  :D

Miért volna szívás? Nem szeretem az ilyen hülyeségeket, senki sem lesz kevesebb attól, hogy nem tud úszni.

Dehogynem. Átkozott szárazföldi patkány  :3x3:

Viccen kívül: de. Ne röhögtess már, hogy nem tudsz úszni...
Jó, én mindigis vízigyerek voltam, szüleim szerint csecsemőként
is szerettem a vizet, úszásra meg 4 éves koromtól kezdve jártam;
na de nálunk még az általános iskolában is volt kötelező úszás,
aki addig nem tudott, azt ott tanították; aztán ha jól rémlik a
gimiben is volt úszás.

Quote from: Damnatus on 2009-04-16, 22:04:47
Tartásjavításra ajánlotta az úszást, úgyhogy mentem úszásórákra. Úszni viszont nem szeretek, mert a víz állandóan befolyik az orromba, és az viszket, mar és prüszkölnöm kell. Ráadásul mindig kint tartom a fejem a vízből, ami máris nem helyes tartás, és csak árt a gerincnek.

Erre kíváncsi vagyok, hogy csináltad. Én is utálom, ha az
orromba megy, de az csak akkor szokott előfordulni, ha
háton úszok, víz alatt... rendes mellúszás-tempónál amíg
víz alatt van a fejed, addig fújod a levegőt, tehát akkor
nem is tud befolyni a víz.
Amúgy nekem is gerincre meg úgy általában minden izom
megmozgatására az úszást ajánlották az orvosok.

Quote from: Damnatus on 2009-04-16, 22:44:19
úszás nem az én műfajom. Inkább a csapatjátékok.

haveri vizilabda-meccs? :D

.Attila

Én tudok úszni, ettől függetlenül nem hiszem, hogy szívás, ha az ember nem tud.
Azért, mert te már csecsemőként is imádtál, attól még nem ez lesz az alap.

Az mondjuk tényleg furcsa, hogy általános iskolában nem tanították. Nekem alsó és felső tagozatban is volt egy-egy félév úszás.

Damnatus

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-16, 23:30:17
Erre kíváncsi vagyok, hogy csináltad. Én is utálom, ha az
orromba megy, de az csak akkor szokott előfordulni, ha
háton úszok, víz alatt... rendes mellúszás-tempónál amíg
víz alatt van a fejed, addig fújod a levegőt, tehát akkor
nem is tud befolyni a víz.
Amúgy nekem is gerincre meg úgy általában minden izom
megmozgatására az úszást ajánlották az orvosok.

haveri vizilabda-meccs? :D
Hát, én a levegőt bent tartom, a kifújás az egy pillanat alatt történik :( Sajna nem tudtam a helyes légzést megtanulni.
Sajna épp ezért kár, hogy nem szeretek úszni.

Ha leér a lábam akkor akár a póló, akár a szinkronúszás is jöhet :D
Quote from: .Attila on 2009-04-16, 23:36:27
Az mondjuk tényleg furcsa, hogy általános iskolában nem tanították. Nekem alsó és felső tagozatban is volt egy-egy félév úszás.
Lehet, hogy a sulinak nem volt medencéje?

.Attila

Quote from: Damnatus on 2009-04-16, 23:38:13
Lehet, hogy a sulinak nem volt medencéje?

Mienknek sem volt, a Losoncziba jártunk át úszni.

Makos

nesztek sport, ami megöli az izületeket:

http://www.youtube.com/watch?v=x98jCBnWO8w