Kinek honnan származik a neve?

Started by Shadowolf, 2004-05-30, 11:36:29

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: norikohogy most se tegyem, lássuk csak....a film amit a tesóm látott, amiben Noriko volt a szereplõ, az Ozu: Tokió történet  
szóval innen van a nevem.
És az már csak véletlen, hogy a polgári nevedre is hasonlít?

Damnatus

Hali!

Quote from: MohaÉs az már csak véletlen, hogy a polgári nevedre is hasonlít?

Biztos csak a véletlen mûve!

Pandóra

Helló!

Ezt most olvastam Hésziodosz Munkák és napokjában a kis névadómról.  :rolleyes: Itt-ott azért van hasonlóság köztünk, legalábbis az utolsó két sor 100%-ig.  :hehe:

Ekkor a felleggyûjtõ Zeusz így szóla haraggal:
   "Íapetosz fia, minden másnál hát ravaszabb vagy,
annak örülsz, hogy megcsaltál s elloptad a lángot,
mely bajt hoz tereád s a jövõben az emberi nemre.
Tûz kellett? Adok én majd nékik olyan veszedelmet,
hogy szeretik s körülujjongják saját vezsedelmük."
Szólt és felnevetett a halandók s istenek atyja,
s tüstént hívta a híres Héphaisztoszt a paranccsal,
hogy földet gyúrjonn vízzel, majd emberi hangot
és mozgékony erõt adjon bele és gyönyörû szûz
istennõkre hasonló szépséget, azután meg
asszonyi mesterségre: szövésre tanítsa Athéné,
és arany Aphrodité öntsön bûbájt a fejére
s bajszerzõ vágyat s gondot, mi a testet emészti,
szemtelen eblelket bele, tolvaj hajlamot adjon
végül az isteni hírnök, Hermész Argeiphontész.
   Így szólt, s mind hallgattak Zeusz fejedelmi szavára.
Tüstént gyúrt, ahogyan Kronidész kívánta, a sánta
mester szégyenlõs szép szûz lánykát az agyagból,
és a bagolyszemü Pallasz Athéné felcicomázta.
Istennõk: Khariszok, s Pheitó, a királyi Igézet,
hoztak arany láncot testére, s a széphaju Hórák
nyíladozó tavaszon fonták meg dús koszorúját,
végül minden díszt elrendez rajta Athéné.
Keblét Argeiphontész megtöltötte csalással,
hízelgõ szóval s tolvaj hajlammal egészen,
úgy ahogyan mennydörgõ Zeusz kívánta, s adott még
hangot az isteni hírnök a lánynak, s elnevezé õt
Pandórának, mert neki, akik lakják az Olümposzt,
mind adtak valamit, kárára az emberi nemnek.
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Damnatus

Hali!

Szerintem az utolsó sor pont nem stimmel!

Pandóra

Quote from: DamnatusHali!

Szerintem az utolsó sor pont nem stimmel!
Szerintem az utolsó 6 stimmel egyedül. De azért  :merci:  :)
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Damnatus

Hali!

Annyira még nem ismerlek, hogy a "tolvaj hajlamaidról" tudnék, de az biztos, hogy nem vagy "kárára az emberi nemnek". Márcsak itt, a fórumon se! :)

Phoeneix

Nekem ez akkor jott, amikor elkezdtem haloban starcraftozni. Haver mindig felemlegette, amikor a semmibol nyertem, mivel legyakta a bazisom, es 1 expbol techeltem ujra es vertem meg, aztan par nap mulva elkezdtem heroes3 armegedon's blade-del gamelni, es abba a kedvenc fajomnak . ez volt a fo1sege. Szal ebbol a megjegyzesbol es a gamebol jott. Amugy meg azert Phoeneix, mert eloszor elirtam, es amikor eszrevettem, akkor mar azt mondtam, hogy nem javitom at, mert igy egyedi:D
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

Damnatus

Hali!

Off: Heroes 3 Conflux nagyon jó volt. én fõnix + tûz és energia elementállal mentem, armageddonoltam (nem hat rájuk) a maradékot meg fõnixxel elintéztem (mivel a leggyorsabb egység). :) Ja és stracraft rulez!

Egyébként így tényleg egyedi, de mégis mindenki tudja mibõl született a neved.

Pirula

Hogy teljes legyen a bemutatkozásom ide is teszek bejegyzést.
Tehát.
Pirula a polgári becenevem, tudom, ilyesmit netes környezetben mellõzni szokták, mert nem elég anonim, de mindegy.
Pofonegyszerû a történetem: mivel az arcom bõrrétegén a köb- lap- és egyéb hámsejtek számomra ismeretlen okokból nehezen leplezik a vér betódulását az itt futó hajszálerekbe. Ezt a jelenséget elpirulásnak is nevezik irodalomkedvelõ körökben, innen ered - már nagyon de nagyon régrõl - a név.
Persze ez egy abszolút lapos, semmilyen történet, ezért bemutatkozáskor gyakran kiszínezem. Például úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Igen, inkább ezt szokták elhinni.  :)

Moha

Quote from: PirulaPersze ez egy abszolút lapos, semmilyen történet, ezért bemutatkozáskor gyakran kiszínezem. Például úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Igen, inkább ezt szokták elhinni.  :)
Jaaaaj! :rolleyes:

Damnatus

Hali!

Azért errõl a sztoriról lassan szokj le! ;)
A polgári beceneves sztori jobban tetszik!

.Attila

Egy kérdés: miért pont a 8. ker.?

Dragon

Quote from: TriviEgy kérdés: miért pont a 8. ker.?
Mert ott a Kandó, és a leendõ villanymérnököknek árulta, hogy azoknak könnyeb legyen elviselni a tanáraikat.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Marfy

Quote from: PirulaPéldául úgy hogy zsenge gyermekkoromban apám halála után nehéz sorsú édesanyámmal és 5 testvéremmel együtt éltem a 8. kerületben és tabletta formában kellett kábítószert árulnom hogy a családnak legyen mit ennie. Mindezt persze lehajtott fejjel, ujjaimat tördelve, félhangosan, nehéz sóhajokkal megszakítva.
Hú de szomorú történet  :beken: .

;)

Pirula

Quote from: bpka000Mert ott a Kandó, és a leendõ villanymérnököknek árulta, hogy azoknak könnyeb legyen elviselni a tanáraikat.

Hmm...  ezek szerint te is lenn voltál a téren? Csak nem te voltál az a kis kockásinges csávó aki a kokszot terítette?  :eeek: :D

Trivinek válaszolva: Azért mert a Gengszter Zoltán bácsi meg a Szasza bácsi is csomószor megmondta már hogy az egy nagyon kúl környék, és ha valaki ott nõ fel akkor köthet a fejére kendõt, meg mondhatja hogy Vato Loco. :lazza:

Damnatus: Nagyon nehéz egyébként leszokni errõl a sztoriról, mert nagyon mókás látni a ledöbbent arcokat. Pedig mondom, mindig úgy adom elõ hogy mondom az eredetit is és adok választási lehtõséget. Persze megvan a veszélye hogy mint kamugépet könyvelnek el, de istenem, az élet csupa kalandos meglepetés...  :)

.Attila

Quote from: Pirulamondhatja hogy Vato Loco
Mi?

Feldin

Quote from: TriviMi?
:D Trivi nem mûvelt Gangsztában :)
Örülj neki! Asszem egy dalszöveg részlet.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Dragon

Quote from: PirulaHmm...  ezek szerint te is lenn voltál a téren? Csak nem te voltál az a kis kockásinges csávó aki a kokszot terítette?  :eeek: :D
Nem, én Óbudán voltam, infó karon.
 :)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Jól mondja Feldin, egy refrén:
"Vato Loco!
Tesó vagy chico!" :D

Egyébként meg a Vér kötelez c. alapfilmben hívták így a dél-amerikaiak utcai bandáját, innen ered ez a nagy magyar gengszterkedés is.

Pirula

Quote from: bpka000Nem, én Óbudán voltam, infó karon.
 :)

Asszem a Szasza óbudai, szóval az is nagyon  :lazza::uzi: környék.  :)

Action ist :kiraly:

Rounin

A Loco az asszem õrült (?) (szegényes spanyoltudásomat elõvéve :D )

"Loco como un zorro!" -> Õrült mint egy róka :) [hogy honnan rémlik ez :wtf: ]

Xipe

ez egy spanyol banda mondasa amit a Latin Kings nevezetu  gangster banda hasznal a mai napig.
amit zolikaek elvettek toluk.
ha ezt mint feher ember odamondanad egy Latin Kingnek kulfodon, le is lone erte(volt mar ra pelda)
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

A nevem katz. A Vérengzõ Horda klán tagja vagyok.
Törött Agyar vezetésével elég sokat járunk vadászi a Galaxisban, fõleg a Nrakhit-ra. A legerõsebb vezér Árnyékfarkas Ölõ pár ezer évvel ezelõtt elõvigyázatosságból több helyre is telepíttetett az ember nevû keltetõfajból, így a Nrakhit bolygóra is. (Kiváncsi vagyok miféle állat lehet az az Árnyékfarkas. A dicsõ vezérnek a fõhelyen van az elejtett préda koponyája. Az alapján olyannak képzelem, mint egy Wookie agyarakkal és nagy karmokkal.) Az eredeti származási helyükön a Szíriusz rendszerben már ugyancsak elszaporodtak és felfejlõdtek ezért le kellett vadászni az egész állományt. Mostanában a Föld nevõ sárfészken is kezdenek elpimaszodni. A múltkor is kinyírtak két vadászt. Bár igaz, két ilyen nyomorult selejtért, akiket meg bír ölni egy ilyen alantas faj, nem kár.
A Nrakhit elég nyugalmas egy bolygó. Az emberprédák elég kevesen vannak arrafelé és meglehetõsen primitívek. Istenként tisztelnek bennünket és amikor eljön az idõ, önként választanak maguk közül áldozatok a keltetésre. Ilyenkor indul a vadászat. Ezt nagyon szeretem, de a múltkori vadászaton az egyik társam Picur véletlenül leölte a királynõt. Törött Agyar nagyon megharagudott rá és a prédák elé vetette, hogy Predatorian fejlödjön ki belõle. Erre a legjobb vadászni. Olyan, mint mi csak nagyobb és erõsebb. Igazi kihívás és nekem, életemben elõször sikerült becserkésznem egyett. Még Törött Agyar is megdicsért. Hatalmas dicsõség volt. Jelentõsen megnõtt ezáltal az esélyem, hogy ha Törött Agyar az örök vadászmezõkre távozik én legyek az új klánvezér. Az összes préda leölése után mehettünk vissza a Khsyykurra hozni egy másik királynõt. 3 társunk ott is hagyta a sisakját a harcban. Amatõrök. Hibáztak. De legalább dicsõ módon, harc közben haltak meg.
A Nrakhit elég nyugalmas egy bolygó. Szeretek ott idõzni a vadászatokon kívük is. Meleg van, ugyanakkor a kiterjedt erdõségek miatt rengeteg a rejtõzködési lehetõség. Ideális vadászterep. Olyan, mint amilyen az ember álltal Vietnámnak nevezett hely. Az volt a kedvenc helyem az eddigi vadászataim közül. Ugyan csak emberekre lehetett vadászni, de mégis nagyon jó volt, mert sokan rejtõztek a bokrok között és jól taktikáztak, sok csapdát állítottak. Rég szórakoztam olyan jót.
Visszatérve a Nrakhitra. Az emberprédák mellett élnek ott vmi nagytestû macskafélék is. Az alantas faj persze azok közül is sokat meghágott. Az embereknek mindegy csak lyuk legyen rajta. Egy vadászat során láttam, hogy egy ember meghágott egy fehér gyapjas, bégetõ állatot. Undorító volt. A kis szõrös, hegyesfülû faj és az emberek keveredésébõl születtet lényeket a prédák csak katz-nak hívják. Hasonlítanak az emberekhez, de messze nem olyan ocsmányak. Hegyes fülük és szõrös farkuk van. Ha elég türelmes velük valaki, akkor gyorsan lábhoz lehet szoktatni õket, de azután már le sem lehet õket rázni. Állandóan nyalakodnak és általában mindig eltalálják azt a pontot  ahol a legjobban esik, illetve hozzámdörgölõznek és nyávognak. Ez nekem nagyon furcsa ugyan akkor roppant jól esik. Törött Agyar szerint ezek a lények gyengévé tesznek engem és méltatlanná válok a vadászatra, ezért bizonyításként, hogy nem függök tõlük, ki kellett végeznem azt amelyik a legtöbbet volt velem. Megtettem, ismét elnyerve ezzel a klánvezér bizalmát. Azóta elnézik nekem, hogy ott töltöm a vadászatok közötti idõt és a kicsiny állatok nyomán elneveztek katz-nak. Már új kedvencem is van. Íme.
Így lehet az, hogy a vadászok egyik legjelesebb képviselõjét úgy szólítnak, mint egy gyáva és gyenge fajt.

Xipe

Katz, nem is ismerted Dashande-t.

az en nevem Xipe(pontositva Xipe Totec).
ez a fogadott nevem mint az Order of the Gash fopapja.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipekatz, nem is ismerted Dashande-t.

az en nevem Xipe(pontositva Xipe Totec).
ez a fogadott nevem mint az Order of the Gash fopapja.
A te vallásodnak mi vagyunk az Istenei és a te dolgod nem más, mint szolgálni az uraidat és áldozatot ajánlani fel nekik.

Xipe

Quote from: katzA te vallásodnak mi vagyunk az Istenei és a te dolgod nem más, mint szolgálni az uraidat és áldozatot ajánlani fel nekik.

tevedsz.
mi mar elotettek eltunk es utanatok is fogunk elni.
ti nekunk apro porszemek vagytok a mindorokke tarto verontasban.
szamunkra, a te neped, nem mas mint eszkoz.
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipetevedsz.
mi mar elotettek eltunk es utanatok is fogunk elni.
"utanatok is fogunk elni." HAHAHAHAHA
Nyomorult préda. Személyesen fogom karóra tûni a fejed.
NHEEEHM. Inkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad. Sokkal nagyobb élvezet lesz majd arra vadászni ami szépen lassan kimászik belõled és magzabálja a tested.

Baldy

Quote from: katzInkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad.

Valahogy ugy, mint ezen a képen? :D
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

katz

Quote from: BaldyValahogy ugy, mint ezen a képen? :D
Én is pont erre gondoltam, csak nem akartam belinkelni :D

Xipe

Quote from: katz"utanatok is fogunk elni." HAHAHAHAHA
Nyomorult préda. Személyesen fogom karóra tûni a fejed.
NHEEEHM. Inkább hagyom, hogy egy arcraugró végezze a dolgát rajtad. Sokkal nagyobb élvezet lesz majd arra vadászni ami szépen lassan kimászik belõled és magzabálja a tested.

erre mondjak azt hogy: Almodik a nyomor.

Baldy, nem is tudtam hogy olvasod a VGCats-et
_(๏̯͡๏)_