Anime információs sarok

Started by .Attila, 2004-07-02, 21:26:26

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Quote from: ShiroiA Biomega c. animérõl (manga?) tudtok valamit - azon kívül, hogy ugyanaz felelõs érte, aki a Blame!-ért és a Noise-ért?
Tsutomu Nihei

Pár scan (nemtom hogy tényleg a mangából vannak e lévén nem ismerem a sorozatot ^^")...

Nem a legjobb minõségûek...

Mattanja

Quote from: ShadowolfPár scan (nemtom hogy tényleg a mangából vannak e lévén nem ismerem a sorozatot ^^")...
Köszönöm a gyors reagálást!  :merci: Ezek szerint mangában biztosan létezik - az anime meg úgyis sz*r a Blame! alapján...
Várom a további adatokat (animenfo-n semmi, tehát eléggé új lehet)!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Alucat

Na gondoltam hirdetem az igét egy kicsit és ha esetelg érdekel valakit:
gundam.atw.hu
Gundam Fan site egyik iskerõsöm készítette nem rég. Érdemes megnézni bár még nincs teljesen kész. Mondjuk elég nehéz 1hét alatt a teljes 30évnyi Gundam cuccot összeszedni leírásokat csinálni meg galléria meg istennyila.

és az õ nevében kérek elnézést a Mozilla használóktól mert nem tudta csinált rendes ccs-t és nincs háttér.

Na ennyi voltam egyenlõre!
Csákány!
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Meske

Quote from: Alucatés az õ nevében kérek elnézést a Mozilla használóktól mert nem tudta csinált rendes ccs-t és nincs háttér.
Háttér az van, s pont ettõl nem látszik semmi sem a szövegbõl...

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Marfy

Nekem is van háttér (Netscape) de valóban nem láccik semmi a szövegbõl :).

Karma XXL

Quote from: AlucatNa gondoltam hirdetem az igét egy kicsit és ha esetelg érdekel valakit:
gundam.atw.hu
Gundam Fan site egyik iskerõsöm készítette nem rég. Érdemes megnézni bár még nincs teljesen kész. Mondjuk elég nehéz 1hét alatt a teljes 30évnyi Gundam cuccot összeszedni leírásokat csinálni meg galléria meg istennyila.

és az õ nevében kérek elnézést a Mozilla használóktól mert nem tudta csinált rendes ccs-t és nincs háttér.

Csákány!

Opera alatt a szöveg zöld, és így látszik, de a Firefoxom alatt fekete. Megnéztem a forráskódban, valószínûleg a

SPAN  style="FONT-SIZE: 14pt; COLOR: lime; FONT-FAMILY: Impact; mso-bidi-font-size: 12.0pt; mso-fareast-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-ansi-language: HU; mso-fareast-language: HU; mso-bidi-language: AR-SA"

résszel van a gond. Nem vagyok otthon a webszerkesztésben, de ilyennel, hogy COLOR: lime még életemebn nem találkoztam HTML kódban  :rolleyes:

Nem az ismerõsödet akarom ezzel  :_piszka:-ni, csak jelzem, hogy ott kéne körülnézni. Az elérhetõségét én nem találtam meg az oldalon...

Isi101

Quote from: AlucatNa gondoltam hirdetem az igét egy kicsit és ha esetelg érdekel valakit:
gundam.atw.hu

Csákány!
Explorer és opera alatt megy rendesen, csak a betûszínekkel van apróbb gond:
Mivel a háttér nagyon sötét, szerencsésebb lenne kontrasztosabb színeket használni, pld: a sötétkék a feketén nem nagyon olvasható.
Vagy pedig, és szvsz ez jobb megoldás, a hátteret átszerkeszteni kicsit világosabbra valami képszerkesztõvel.
Az oldal egyébként ígéretesnek látszik, én pld : a gundamot be is tettem letöltésre, az oldal hatására.Meg amúgy is bolondja vagyok a mechás animéknak :)
Egyébként az idõk során áttértek a kézzel rajzoltról a cg re?
Legalábbis nekem mintha úgy tünne(pld a galéria 52, 56 os képe elég cgs effektnek tünik, de lehet hogy tévedek ?)

Alucat

Quote from: Isi101Egyébként az idõk során áttértek a kézzel rajzoltról a cg re?
Legalábbis nekem mintha úgy tünne(pld a galéria 52, 56 os képe elég cgs effektnek tünik, de lehet hogy tévedek ?)
Nemtom pontosan.
NagB-nek meg majd szólok hogy javítsa ki a hibákat¢:)
Ja nekem is van egyoldalam! Most csináltam 2hete egyenlõre fejlesztés alatt.
http://alucat.uw.hu
Itt nincs sok hiba csak sok hiányosság amit még pótolnom kéne.
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Nagymester B

Na itt vagyok. (valami állat már használja a normál nevem, hülye két space-es változatot kell használnom... az illetõ jelentekzzen nálam egy adag  :uzi: ra. köszönöm.)

HTML ügyeskedés: Namost én egy HTMLpad nevû igen csekély képességû programot használok, ami azért jó, mert olyanok is tudnak honlapot gyártani, akik nem. Például én. Ez azzal jár, hogy némileg gyenge lesz a végtermék, lásd gundam.atw.hu. Idézet a hírekbõl:
"A minap kaptam némi anyázást hogy az oldal nem mûködik jól Mozilla Firefox használata esetén, meg hogy nem vagyok képes egy normális CSS-t írni. Elnézést, azt hiszem nem beszéltem elég világosan: halvány fogalmam sincs a weblapkészítésrõl. Három napja még azon agyaltam, hogy teszek hivatkozássá egy képet (menügombok ugyebár). A következõ delikvens meg arra fog panaszkodni hogy 1024*768-as felbontás fölött ronda a háttér. Lassacskán tehát idõszerû lenne kiírni:
Az oldal megtekintése Internet Explorerrel, 1024*768-as felbontásban ajánlott. Más beállítások és böngészõprogramok mûködése esetén is van némi esély a mûködésre, de ha nem megy hát nem megy."

Színek: A múltkor meg arra érkezett panasz hogy túl világos a háttér. Hogy ezeknek az embereknek mennyi bajuk van... egyébként a linkeken kívül nagyjából semmi nem kék az oldalon. Pirossal is csak néhány cím van írva, de jó, következõ frissítésnél sötétítek még egy kicsit az összképen. Akkor meg vszeg le fognak sátánistázni.

CG: Általában nem jellemzõ, persze nyilván a számítógép már jó ideje besegít itt-ott, de teljesen CG gundamhoz még nem volt szerencsém. Azt tudom, hogy legalább egy ilyen eresztés létezik, mégpedig a Gundam Neo Experience 0087: Green Divers. Ehhez nekem még nem volt szerencsém. Mindazonáltal ez nekem a képek alapján NAGYON nem tetszik:
CGI verzió
Rajzolt verzió
Hát lehet hogy van aki ennyire 3D-mániákus, én biztosan nem.

A következõ frissítés már feltétlenül Gundam Winges lesz, mert már gyülekeznek a lincselõ tömegek...

Pirula

Quote from: Nagymester BNa itt vagyok. (valami állat már használja a normál nevem, hülye két space-es változatot kell használnom... az illetõ jelentekzzen nálam egy adag  :uzi: ra. köszönöm.)

HTML ügyeskedés: Namost én egy HTMLpad nevû igen csekély képességû programot használok, ami azért jó, mert olyanok is tudnak honlapot gyártani, akik nem. Például én. Ez azzal jár, hogy némileg gyenge lesz a végtermék, lásd gundam.atw.hu. Idézet a hírekbõl:
"A minap kaptam némi anyázást hogy az oldal nem mûködik jól Mozilla Firefox használata esetén, meg hogy nem vagyok képes egy normális CSS-t írni. Elnézést, azt hiszem nem beszéltem elég világosan: halvány fogalmam sincs a weblapkészítésrõl. Három napja még azon agyaltam, hogy teszek hivatkozássá egy képet (menügombok ugyebár). A következõ delikvens meg arra fog panaszkodni hogy 1024*768-as felbontás fölött ronda a háttér. Lassacskán tehát idõszerû lenne kiírni:
Az oldal megtekintése Internet Explorerrel, 1024*768-as felbontásban ajánlott. Más beállítások és böngészõprogramok mûködése esetén is van némi esély a mûködésre, de ha nem megy hát nem megy."

Színek: A múltkor meg arra érkezett panasz hogy túl világos a háttér. Hogy ezeknek az embereknek mennyi bajuk van... egyébként a linkeken kívül nagyjából semmi nem kék az oldalon. Pirossal is csak néhány cím van írva, de jó, következõ frissítésnél sötétítek még egy kicsit az összképen. Akkor meg vszeg le fognak sátánistázni.

CG: Általában nem jellemzõ, persze nyilván a számítógép már jó ideje besegít itt-ott, de teljesen CG gundamhoz még nem volt szerencsém. Azt tudom, hogy legalább egy ilyen eresztés létezik, mégpedig a Gundam Neo Experience 0087: Green Divers. Ehhez nekem még nem volt szerencsém. Mindazonáltal ez nekem a képek alapján NAGYON nem tetszik:
CGI verzió
Rajzolt verzió
Hát lehet hogy van aki ennyire 3D-mániákus, én biztosan nem.

A következõ frissítés már feltétlenül Gundam Winges lesz, mert már gyülekeznek a lincselõ tömegek...

Mondanám hogy nagyon paraj lett az oldal, de én is a Mozillások táborát gyarapítom - bát a tûzróka mibenlétérõl fogalmam nincs - és a menüsor zöld, a kép nekem meg túl sötét. Nem vagy te véletlenül sátánista?  :rolleyes:
Ha viszont az a célod hogy felkeltsd az érdeklõdést a sorozat után akkor jóváírhatsz magadnak egy pontot, felvettem a megnézendõ filmjeim listájára.

Fazék

Quote from: Nagymester BNa itt vagyok. (valami állat már használja a normál nevem, hülye két space-es változatot kell használnom... az illetõ jelentekzzen nálam egy adag  :uzi: ra. köszönöm.)
sztem nem meglepõ, hogy használják, pl pont pár napja írtam alá így egy pm-et Ramiz-nak Nagymester B-ként :) (gondoltam a Blimp rövidítéseként még belefér) de ezek után természetesen tartózkodom ettõl az aláírástól :)

Mattanja

Van valaki közöttetek, aki biztosan tudja, hogy mennyi részbõl áll? Mert 24 és 26 részesnek is írják több helyen, és AHQ-n és itt is 24 rész van fennt.  :wtf:
8]]=((

Fazék

Quote from: ShiroiVan valaki közöttetek, aki biztosan tudja, hogy mennyi részbõl áll? Mert 24 és 26 részesnek is írják több helyen, és AHQ-n és itt is 24 rész van fennt.  :wtf:
én mindenhol 24 részesnek találom (animenewsnetwork, animenfo, anidb - ezek pedig azért elég megbízhatóak véleményem szerint) :)
de csak egy dolog biztos, a halál  :bsd:

Chronos

Quote from: ShiroiVan valaki közöttetek, aki biztosan tudja, hogy mennyi részbõl áll? Mert 24 és 26 részesnek is írják több helyen, és AHQ-n és itt is 24 rész van fennt.  :wtf:
24 részes, második szezon 2005-ben...:)

CHRONOS

Mattanja

Quote from: Chronosmásodik szezon
HOLY SH*T!  :cool:
Köszönöm a megerõsítést mindkettõtöknek!  :merci:
8]]=((

sirtomi

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, ha nem akkor bocsi :)

Érdekelne, hogy valaki tudna-e ajánlani olyan anime-t, amiben nem sok megrígatós érzelmi szál van. Valami akciódús vagy vicces, vagy akármilyen anime érdekelne. Azért nem árt ha jó is.

Az utóbbi idõben túl sok érzelmes anime-t néztem, most kéne valami más.

Marfy

Quote from: sirtomiSziasztok!

Érdekelne, hogy valaki tudna-e ajánlani olyan anime-t, amiben nem sok megrígatós érzelmi szál van. Valami akciódús vagy vicces, vagy akármilyen anime érdekelne. Azért nem árt ha jó is.

FURI KURI  :hopp: .

sirtomi

Quote from: NokiFURI KURI  :hopp: .
Köszi.
Csak hat rész, úgyhogy el is kezdtem tölteni. :merci:

Marfy

Quote from: sirtomiKöszi.
Csak hat rész, úgyhogy el is kezdtem tölteni. :merci:

FLCL néven van fent,de gondolom tudom, a biztonság kedvéért azért szólok.
Igaz csak 6 rész a részek méretei elég nagyocska.

Meske

Quote from: Nokide gondolom tudom
Ha tudod, akkor biztos tudod, nem csak gondolod, hogy tudod. Vagy nem? :hehe:

(Persze, tudom, hogy az tudod akarna lenni, csak most piszkálódó hangulatomban vagyok :hehe: ...)

sirtomi

Quote from: MeskeHa tudod, akkor biztos tudod, nem csak gondolod, hogy tudod. Vagy nem? :hehe:

(Persze, tudom, hogy az tudod akarna lenni, csak most piszkálódó hangulatomban vagyok :hehe: ...)
Noki jól gondolta, hogy tudom .  :hehe:

Meske

Quote from: sirtomiNoki jól gondolta, hogy tudom .  :hehe:
Igen, pont az, hogy szerintem is rád értette és nem magára, de ha azt írja, hogy "gondolom tudom", akkor az olyan, mintha nem neked mondaná, hanem magának, bár ki tudja. (csak Noki, azaz: Az igazság Nokinál van! :))

Marfy

Pedig azt a rész már eccer javítottam, nem is tuom mi lenne hosszbb szveg estén.  :rotflol:

Moha

Quote from: sirtomiSziasztok!

Ha egy kis felüdülésre vágysz, akkor tudom ajánlani a Golden Boy-t. Az is csak 6 részes, nincs benne mély érzelmi szál és nagyon LOL.
Vagy a My Neighbour Totoro: ez egy kis aranyos movie, kimondottan fel tudja dobni az embert.
Vagy esetleg az Azumanga: az már kicsit hosszabb, de eléggé vicces.

Fazék

történelmi pillanat: elgondolkodtam egy anime abbahagyásán az elsõ rész után. a ti feladatotok lesz meggyõzni, hogy ezt ne tegyem. (nem kell megijedni, nem lesz olyan hatalmas feladat) :) a BGC2040-rõl van szó, és rájöttem, hogy most nincs kedvem egy mecha-fight-of-the-day stílusú sorozatot végignéznem, ahol felváltva vannak a vicces és komoly betétek... (ez most éppen a Mahoromatic miatt van, majd ha összeszedtem a gondolataimat, akkor a Mit láttál... topic-ba írok róla egy értékelést)
ha esetleg mégis továbbnézném, érdemes-e inkább megnéznem az OVA-t elõbb, ill. a BG Crash-t? köszi a válaszokat.

ui: találtam egy ilyet. ezek szerint készül a folytatás? de más oldalon semmi infót nem találtam róla... tudom, érdekes, hogy abbahagynám a sorozatot, de mégis ilyenekkel foglalkozom, hiába mindig is mondtam, hogy nem vagyok teljesen normális :D
edit: beugrott! azért találtam meg ezt, mert nekiálltam keresgélni a zenéje után, mert az viszont nagyon bejön, és valahonnan szinte már a fele ismerõs is volt... csak tudnám honnan... :confused:

Marfy

Quote from: Blimptörténelmi pillanat: elgondolkodtam egy anime abbahagyásán az elsõ rész után. a ti feladatotok lesz meggyõzni, hogy ezt ne tegyem. (nem kell megijedni, nem lesz olyan hatalmas feladat) :) a BGC2040-rõl van szó, és rájöttem, hogy most nincs kedvem egy mecha-fight-of-the-day stílusú sorozatot végignéznem, ahol felváltva vannak a vicces és komoly betétek... (ez most éppen a Mahoromatic miatt van, majd ha összeszedtem a gondolataimat, akkor a Mit láttál... topic-ba írok róla egy értékelést)
ha esetleg mégis továbbnézném, érdemes-e inkább megnéznem az OVA-t elõbb, ill. a BG Crash-t? köszi a válaszokat.

ui: találtam egy ilyet. ezek szerint készül a folytatás? de más oldalon semmi infót nem találtam róla... tudom, érdekes, hogy abbahagynám a sorozatot, de mégis ilyenekkel foglalkozom, hiába mindig is mondtam, hogy nem vagyok teljesen normális :D
edit: beugrott! azért találtam meg ezt, mert nekiálltam keresgélni a zenéje után, mert az viszont nagyon bejön, és valahonnan szinte már a fele ismerõs is volt... csak tudnám honnan... :confused:
NE HAGYD ABBA! (meggyõzõ voltam? :))
Ennyire nem jó?
Pedig gondlokodtam hogy én is letöltöm de lehet mégse :).
Mintha régebben a Vox-on ment volna BGC de ott jónak tûnt mondjuk igaz nem tudok németül és nem is láttam minden részt.
De viszont a Mahoromatic is terítéken van azt éredemes megnézni ugye?

Fazék

Quote from: NokiNE HAGYD ABBA! (meggyõzõ voltam? :))
Ennyire nem jó?
Pedig gondlokodtam hogy én is letöltöm de lehet mégse :).
Mintha régebben a Vox-on ment volna BGC de ott jónak tûnt mondjuk igaz nem tudok németül és nem is láttam minden részt.
De viszont a Mahoromatic is terítéken van azt éredemes megnézni ugye?
nem mondanám rossznak a BGC-t, (hogyan is lehetne 1 rész után) egyszerûen csak arról van szó, hogy így elsõre olyan sablonosnak tûnik. És azt várnám másoktól, hogy szóljanak "de nem így van, abszolút érdemes megtekinteni" vagy vmi hasonló :)
a Mahoromatic-ot végülis ajánlom, csak jelenleg túl lusta vagyok egy normális értékelést írni róla, talán a nap végére majd már összeáll és akkor megy a megfelelõ helyre.

Damnatus

Hali!

Elõször nézd meg a sima BGC-t, aztán a 2040-et!

Fazék

Quote from: DamnatusHali!

Elõször nézd meg a sima BGC-t, aztán a 2040-et!
too late. már a 19. résznél tartok :)
amúgy ha jól látom az AD Police sorozat is ebben a világban játszódik, de az már tényleg elég rossz értékeléseket kapott... most hogy már itt tartok, még mindig érdemes megnéznem a BGC OVA-kat?

Damnatus

Hali!

Én mindíg megnézem egy adotttémához kapcsolódó összes filmet (ami elérhetõ, és tudomásom van róla).