Szerepjátékok

Started by Xaga, 2004-07-27, 16:11:06

Previous topic - Next topic

Bruce

Quote from: Isi101Ne titkoljátok, én is mondtam a sztorit, bár, utólag nem is tûnik kitolásnak, csak egy egész jó poénnak :)
Kidolgoztam egy tökjó kalandot. (Utólag õk is belátták, hogy az :) ) Nem szoktam túl sûrûn úgy kalandot adni, hogy jön egy megbízó, ti meg menjetek a nagy jutalomért, sokkal inkább belecsöppennek valamibe, aztán meg gyõzzenek kimászni a kulimászból. Hát ez a kaland pont a kisebb részbe tartozott: jött egy megbízó, és sehogy sem akarták elfogadni, mindenáron el akarták hagyni a városkát. Hát jó, mondom, hagyjátok. De elõtte még beugrok a piacra. - mondta az egyik játékos. Jó, ugorj. És vett egy kardot, amit - minõ véletlen - démonok üldöztek, és - ismét egy véletlen - a kezéhez ragadt, és lassan beleolvadt... Az már csak hab volt a tortán, hogy a végén ha már ott voltak (mellesleg egy kísértetvárosról volt szó valami ryeki birodalom vagy mifene romjain ;) ) az eredeti kalandot is lejátszották - a kardossal párhuzamosan :D - mert az eredeti kaland helyszínérõl származott a kard, és csak ott tudták az átkát feloldani... Azóta óvatosan utasítanak vissza egy-egy megbízást :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

kisvirag

Ehhehhe :)

Ez nem kitolás :)
legalábbis nem a te részedrõl :)
Õk toltak ki magukkal :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

roderick

Mondjuk velem személyesen nem sok baj történt, talán a legrosszabb az volt, amikor olyan mese volt, hogy egyedül dolgoztam a többi játékos ellen, ami habár  nagyon izgi volt, de elég kellemetlen is volt, hisz többen voltak a többiek :)

Viszont okozni már több galibát is okoztam: Earthdawnban a karakterem (akitöl a usernevem is származik) rájött, hogy legjobb cimborája horrorfertözött... mivel már kb. 2 órája nem tudtunk elöbbrehaladni a történetben ezért gondoltam a nagy és hatalmas szellemmágusok majd tudnak segíteni és elmondtam nekik a dolgot... nos szeritük az egyetlen gyógymód az ügyre a halálrakövezés...
mondjuk nekem nem volt vele problémám, de a havernak nem teccet annyira...
azért mivel kicsit rosszul éreztem emiatt magam, hisz végülis miattam halt volna meg, megdumáltuk a varázslókkal, hogy mien jó alternatíva, ha inkább a srác megöli a rémet aki megfertözte (egyedül)...
mondjuk a rém sokkal erösebb volt...
az élet kegyetlen...
(szegény srácnak amúgy mindig más játékosok miattt halnak meg a karijai.
éljen a csapatmunka:D)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Lord AO

Jóideje csak mesélek, de nem szoktam kitolni a játékosokkal, sikerül az néha saját maguknak is. :D

roderick: Na igen, a Rémfertõzés az tényleg a legnagyobb szivatás ami egy karaktert érhet. Tartózkodom is tõle erõsen. Persze néha a karakterek hõsöknek hiszik magukat... :rolleyes:

kisvirag

én azt ne mszeretem, mikoregyik játékos tol ki a másikkal úgymond...
most pl azért áll a kaland, amiben játszom, mert az egy ik játékos (aki korábban ugyan a csapat mesélõje volt, de most csak játékos) úgy gondolta, játszik egy külön mesét, mert volt 2 hét, amikor a csapat nem tudott összejönni kül. elfoglaltságok miatt. Na most a különmesében a 6 fõs csapat 4 tagja vesz részt.... kitalálhattátok, hogy én nem vagyok benne.
Már azon gondolkodom, hogy legyilkolom egyik másik játékost (amire alapban is lehetne okom, egyes korábbi történések miatt), amig csendben "szunyókál" (a különmese lényege, h kiszakadtak a testükbõl... jahm, és sehogy se akarnak visszatalálni...).
Tényleg. MIlyen jó ötlet.
 :hopp:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lord AO

kisvirag: Szvsz ez már nem játéktechnikai probléma, hanem emberek közötti. Itt meg kell beszélni, hogy visszatértél, Te is játszani szeretnél, tehát tegyenek ezügyben vmit. Nem hiszem, hogy a karakterek legyilkolása kívánt eredményt hozna. Persze nem ismerem a partit, lehet, hogy õk így gondolják.
Mindenesetre ha emberként nem lehet ezt megbeszélni velük, akkor szvsz ideje új csapat után nézned.

Rounin

Quote from: ShiroiAz, amikor M.A.G.U.S.-ban egy bunyó alatt ugyanaz az ellenfél 2, azaz kettõ 00-t dobott...
Aki nem ismeri a rendszert: ez a legsúlyosabb találat, ami ellen a páncél sem véd, és extra sebzés járul a sebzés-dobáshoz.

Én KMként dobtam játékosaim ellen egy castában ugyanazzal az ellenféllel 3 (!) 00-t :/ Nem akartam õket megölni, kínomban már nem tudtam, hogy hazudjak -.-"

Kisvirag: én támogatom a legyilkolást. Megérdemlik :)

Bruce

Quote from: RouninKisvirag: én támogatom a legyilkolást. Megérdemlik :)
Persze elõtte szólj nekik, hogy "Itt állok a testetek fölött kivont karddal. Amennyiben tíz percen belül nem hagytok játszani, többé nem kell visszautat keresni!" ;) Garantálom, hogy pillanatokon belül vagy visszaszállnak a testükbe, vagy te is csatlakozol hozzájuk :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Damnatus

Hali!

Nekem mostaz a gondom, hogy az egyik játékos kijátssza a karakterét, csakhogy így nem hajlandó a csapattal együtt lenni. Úgyhogy valahogy kényszerítenem kell rá, hogy a csapattal maradjon.

kisvirag

hehhe : jaja
csak annyiban módosítanám a mondatot: tõrrel a kezemben ;>
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Bruce

Quote from: DamnatusHali!

Nekem mostaz a gondom, hogy az egyik játékos kijátssza a karakterét, csakhogy így nem hajlandó a csapattal együtt lenni. Úgyhogy valahogy kényszerítenem kell rá, hogy a csapattal maradjon.
Ha elmondod kikbõl áll a parti és kit játszik fent nevezett játékos, talán tudunk segíteni :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Damnatus

Hali!

A csapat egy boszorkányvadászból, egy tolvajlányból, egy bajvívóból, egy harcosból, egy szerzetesbõl és egy lovagból (az illetõ) áll. A gond az, hogy a lovag elég beképzelt, lenézi a többieket, így nem is nagyon akar együtt lenni velük, illetve leis kezeli õket.

Mattanja

Quote from: DamnatusA csapat egy boszorkányvadászból, egy tolvajlányból, egy bajvívóból, egy harcosból, egy szerzetesbõl és egy lovagból (az illetõ) áll. A gond az, hogy a lovag elég beképzelt, lenézi a többieket, így nem is nagyon akar együtt lenni velük, illetve leis kezeli õket.
A kasztokkal szerintem semmi gond, a megoldás a következõ lehet: meg kell kérdezni mindenkitõl, hogy hogyan akar játszani? Vagyis: a karakter kijátszását akarják szem elõtt tartani, vagy elfelejtik annak jellemzõit, és csak a csapatmunkára és a probléma leküzdésére figyelnek?
Errõl egyébként született annak idején egy Rúna magazin cikk is, véletlenül elolvastam már vagy kétszer... :rolleyes:
Igaz, mi is kerültünk már ilyen helyzetbe a cikk a elolvasása elõtt, és mégis meg tudtuk oldani: a válaszúthoz érkezve egyetlen karakter másfele akart menni, mint mi. Mivel nem tudtuk meggyõzni, hogy hülyeségrõl beszél, hagytuk - csak közben elfelejtette, hogy meg van mérgezve (vagy csak bízott a 18-as egészségében). Utána úgy jött utánunk kúszva...
Szóval szerintem szavaztasd meg, hogy kinek mi a fontosabb: karakter vagy kaland? Ne egy ember miatt menjen tönkre a játék!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Damnatus

Hali!

Én is olvastam a Rúna cikket (megvan az összes). Azt hiszem, olyan helyzetbe fogom hozni a karit, hogy alá legyen rendelve vkinek, így nem élhet a pökhendiségével. Csak sajnos ez elég drasztikus módszer. Mivel életutat játszunk, úgy kezdtük, hogy a karakterek nem ismerték egymást, két "csapattá alakultak, s most a két csapat is kezd összeforrni, legalábbis a többiek kezdenek csapatként mûködni, csak ezt a karit kéne ide behozni, ami nehéz (de megoldható) a származásából adódó mentalitása miatt. Így jutottam arra a megoldásra, hogy rá legyen szorulva a csapat segítségére.

Isi101

Egyszerû a módszer, pld: el kell érni, hogy a csapat többi tagjának kelljen kimenteni õt egy veszélyes helyzetbõl, ha kijátssza a lovagot, akkor ez elég nagy érvágás kell hogy legyen neki, és kénytelen kicsit visszavenni a gõgbõl, bár, az elsõ adandó alkalommal igyekezne visszaadni a kölcsönt, nehogy adós legyen, és akkor elõlrõl kezdõdik minden.
Pld egy 5let:
Nagyobb csapat üt rajtatok, és egy közeli város falai közé menekültök, természetesen, a lovagnak nem illik elsõként a városkapun belûlre menekülnie :) a városõrök pedig simán kizárhatják, így adott a lehetõség a partinak a cselekvésre....
Egyébként ez a kizárom is egy elég érdekes szitu lehet, ha pld NEKI kell dönteni, hogy a csapatot kizárja a haramiákkal együtt, vagy hagyja, hogy õk is a városfalon belûlre kerüljenek, és szabadon garázdálkodjanak a védtelen városlakók közt...Akárhogyan is dönt, a lelkiismeretén folt esik, amit valamilyen módon le kell mosnia....
Mentõövnek, pedig bármikor felbukkanhatnak a városfalon a városi õrség ijjászai...

Damnatus

Hali!

Asszem elfogatom a fellázadó nomádokkal, s a csapattal kiszabadíttatom.

Bruce

Quote from: DamnatusHali!

Asszem elfogatom a fellázadó nomádokkal, s a csapattal kiszabadíttatom.
Ez is használható ötlet :D Olyan helyzet elé kell állítani, ahol csak a csapattársai boldogulnak, akár több elé is, ahol mindig más és más kamatoztathatja a tudását, bebizonyítva hogy õk is érnek valamit. Aztán ha ezen még az élete is múlik, akkor csak még mélyebb lesz a tapasztalat :)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Isi101

#197
Most végeztem J.Goldenlane - Farkastestvér c. könyvével,
Ne tudjátok meg, de nagyon tud ez a leányzó... egyszerûen nem tudtam letenni a könyvet, annyira jó :)
(Röviden : egy vérfarkas testvérpárról szól, akik belekeverednek a kokainbárók csatározásaiba, és szépen likvidálják a fél alvilágot, kis redõrségi segítséggel(vagy hátráltatással). A lány szemszögébõl követhetjük a történéseket, igencsak érdekes szemszögbõl néha)

A hogyan játsszunk vérfarkassal c. dologhoz nagyon javasolt, esetleg ha ellenfélnek szánsz vérfarkast, akkor meg méginkább :rolleyes:
Bár, én ezek után igencsak megszerettem õket, aranyos kutyuskák...

Isi101

Régebben volt egy Hasadék nevû fanzin, egy vidéki szerepjátékklub adta ki, ha jól emlékszem.
Nincs véletlenül valakinek pár scan ezekrõl,, vagy valami link esetleg?
Én ugyan kerestem a neten, de eredménytelenül :(

Pirula

Nem tudja valaki hogy a Delta Green szabálykönyv megjelent-e magyarul és ha igen akkor merre lehet beszerezni?
Régen a Rúnában olvastam még róla, most már lenne kedvem kipróbálni.

Mattanja

Quote from: PirulaNem tudja valaki hogy a Delta Green szabálykönyv megjelent-e magyarul és ha igen akkor merre lehet beszerezni?
Régen a Rúnában olvastam még róla, most már lenne kedvem kipróbálni.
Majd megérdeklõdöm, és szólok ide. Én már játszottam, és piszok jó (mondjuk kell hozzá a mi mesélõnk is)!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Quote from: ShiroiMajd megérdeklõdöm, és szólok ide. Én már játszottam, és piszok jó!
:merci:
Quote from: Shiroi(mondjuk kell hozzá a mi mesélõnk is)!
Szabálykönyvhöz adták vagy csak kiegészítõ?  :)

Mattanja

Quote from: PirulaSzabálykönyvhöz adták vagy csak kiegészítõ?  :)
Õt erre tenyésztették...komoly...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Quote from: ShiroiÕt erre tenyésztették...komoly...
Jó neki. Akiknek mesél azoknak meg még jobb. Mifelénk az emberek kénytelenek beérni velem, vagy egy másik cimborámmal, de õ meg csak M.A.G.U.S.-t nyomat.
Cthulhunál azért már volt egy kis sikerem amikor a parti tagjai nem mertek egyesével hazamenni mert mindenhol ilyeneket sejtettek: :morci:
Tényleg Cthulhuzott már valaki errefele?

Mattanja

Quote from: PirulaTényleg Cthulhuzott már valaki errefele?
Sajnos nem eleget, de én igen. Ezért félek a gyereksírástól már egy ideje. :)
(ez már nem komoly)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Rounin

Quote from: ShiroiSajnos nem eleget, de én igen. Ezért félek a gyereksírástól már egy ideje. :)
(ez már nem komoly)

Hmm... csak egyszer, vendégként... most képzeljétek el, hogy aznap éjjel bagzottak a macskák, s én egy erdõn vágtam át hazafelé (jó, csak a szélén). Hallottátok már milyen hangjuk van ezeknek??? Mint egy csecsemõsírás a ködös erdõbõl o.O
Alsót kellett váltanom kis híján, mire rájöttem, hogy mi az -.-

Damnatus

Hali!

Mi nyáron készülünk este erdõben játszani chtulhut. Biztos jó lesz. Csak könyveket olvastam eddig.

Bruce

Quote from: DamnatusHali!

Mi nyáron készülünk este erdõben játszani chtulhut. Biztos jó lesz. Csak könyveket olvastam eddig.
Ugyan még életemben nem játszottam chtulhut, de ezt az erdõset ha megteszitek, SZÓLJATOK! ;) Az alapján, amit eddig olvastam, muszály kipróbálnom :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Relunx

Szerepjáték! Yeah Rulz!
Nos én azon szerencsések közé tartozom akik néhaösszeülnek náha (2-3 hetenként) pár haverral és egész délután nyomják a szerepjátékot...

Én Káosz Szerepjátékkal játszom!
Egyész jó, csak vigyázni kell benne. - Én spec minden game-ben majdnem meghalok :D (elöször csak egy szekér ment át a lábaimon, legutóbb meg egy fa dölt rám...)
Egész jó kis kalandokba csöppenünk...de végül vhogy mindig kikerülünk, néha csak a szerencsén múlik...

Relunx

Bruce

Quote from: RelunxSzerepjáték! Yeah Rulz!
Nos én azon szerencsések közé tartozom akik néhaösszeülnek náha (2-3 hetenként) pár haverral és egész délután nyomják a szerepjátékot...

Én Káosz Szerepjátékkal játszom!
Egyész jó, csak vigyázni kell benne. - Én spec minden game-ben majdnem meghalok :D (elöször csak egy szekér ment át a lábaimon, legutóbb meg egy fa dölt rám...)
Egész jó kis kalandokba csöppenünk...de végül vhogy mindig kikerülünk, néha csak a szerencsén múlik...

Relunx
A Káosz rendszerében találtam pár jó 5letet, de nem játszom vele, és enek egyetlen oka van (mely bármely rendszert haza tudja vágni ha szerepjátékról van szó): nem fogott meg a világa... Pedig télleg vannak benne jól megoldott dolgok...

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!