Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Zelda

Quote from: Megmurdel on 2013-11-16, 02:40:23
bele kukkantottam a RAW-ba is de azért mégis jobb ha van angol fordítás és a 19. fejezet kint is van  :D
Gondolom :)
Am már kb majdnem megbántam, hogy elkezdtem olvasni a mangát, mert így most az anime elég töredezettnek tűnik számomra... [spoiler]Túl sok az ok nélküli helyszínváltoztatás benne, és a cselekmény is sokkal laposabb a kimaradt poénok nélkül... De azért én megbirkóztam a RAW-al, de nem is olvasom tovább, majd csak ha az anime már lezajlott.[/spoiler]

Megmurdel

Quote from: Zelda on 2013-11-19, 23:13:42
Am már kb majdnem megbántam, hogy elkezdtem olvasni a mangát, mert így most az anime elég töredezettnek tűnik számomra... [spoiler]Túl sok az ok nélküli helyszínváltoztatás benne, és a cselekmény is sokkal laposabb a kimaradt poénok nélkül... De azért én megbirkóztam a RAW-al, de nem is olvasom tovább, majd csak ha az anime már lezajlott.[/spoiler]
én ugye azt előbb olvastam és igen kicsit gyengébb az anime mint a manga ahogy te is mondtad, de én nem bántam meg mert most hogy az anime elhúzott a story-val majd jönnek a jobb fejezetek :D (főleg ha nem RAW-ot kell nézegetnem xD)

Zelda

Arago
Japán által írt, Londonban játszódó, kelta, ír, óangol mitológiai elemeket tartalmazó misztikus okkult detektív manga. Nos, mikor először megláttam, nem hittem, hogy túl sokat ígérhet, de aztán mivel a grafika csak megnyert magának, gondoltam elkezdem... Megvolt 3 nap alatt, és kellemeset csalódtam benne. Nem a legjobb manga, amit valaha olvastam, de azért jól szórakoztam rajta, és a karakterek is tetszettek.

frozenstein

Talán ide.

To Aru Majutsu no Index LN+New Testament(ennek a leírása spoilereket tartalmaz, elolvasni saját felelősségre)
A Railgun S óta ezt olvastam, mostanra sikerült a végére érni. Láttam, hogy az első sorozat teljesen le van fordítva ezért belekezdtem, mert érdekelt mi történet az anime után. Persze a legérdekesebb kérdésekre a 22-ik kötet végén se kaptam választ, ezért olvashattam tovább. A New Testament-től se kaptam meg egyelőre, amit vártam, de úgy látszik a következő kötetben véget ér a Gremlin arc, és remélem végre a lényegre tér az író:[spoiler]-Micsoda valójában Imagine Breaker?
-Mit tervez Aleister?
-Kapunk-e 4. Világháborút Necessarius ellen?
-Level 5 fronton meg örülnék több Shokuhou Misaki-nak, meg kiderülhetne valami #6-ről.[/spoiler]Összességében eddig érdekes, csak túl hosszan hagy nyitva egy pár kérdést már az első kötet óta.
10/10

kada

Koe de Oshigoto aktuális része:
Szeretem ha egy lány tudja mit akar,hát még ha ki is mondja.
Főleg a legvégén...  :lazza:

Megmurdel

Onanie Master Kurosawa: After the Juvenile Nem tudom, miért tartott ennyi ideig hogy elolvassam, de tetszett ez is. :D Az egyetlen problémám az volt, hogy nagyon rövid.

Megmurdel

Full Metal Panic! Sigma Számomra nagy kedvenc volt az elejétől a végéig. 10/10  :Kiraly: .. és most el kellene olvasnom a LN-t is :D

NLZ

My Young Cat and My Old Dog
Váratlanul futottam bele, így elég erős hatással is volt rám. :)  Ráadásul épp olyan zene is szólt a háttérben, ami ráerősített, úgyhogy ajánlom másnak is ezt BGMnak.
[reserved]

chilip

Magician 314 - [spoiler]Fenelia és Iremi rokonok :O és tényleg mennyire hasonló a rajzolásuk de nem gondoltam volna :O jövőkép enzunak :D :D :D[/spoiler]

NLZ

Quote from: chilip on 2014-01-30, 02:49:38
Magician 314 - [spoiler]Fenelia és Iremi rokonok :O és tényleg mennyire hasonló a rajzolásuk de nem gondoltam volna :O jövőkép enzunak :D :D :D[/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

Edit:
Új OPM (32v3) egyik oldalánál hangosan vihogtam, sztem nem nehéz kitalálni, melyik volt az. :D
[reserved]

blackronin

Shingeki no Kyojin 51-54:
Utoljára az 50-es fejezet kapcsán írtam be, ami nagyon tetszett.
Azóta kijött 4 fejezet (a legutolsó éppen ma) és be kell vallanom, hogy annyira nem voltam megelégedve a tartalmukkal.
Persze, történtek érdekes dolgok is (egy-két korábbi esemény más megvilágításba került), de valamiért inkább vontatottnak éreztem az egészet, sokkalta pörgősebbre kellene venni ezt a[spoiler] "háttérben mozgunk és közben megdöntjük a kormányt"[/spoiler] történetvonalat, mert így magában annyira nem érdekfeszítő.
Főleg annak a fényében mondom ezt, hogy a mangaka elméletileg (legalábbis egy interjú erről árulkodik) az egész sorozatot 20 kötetesre tervezi...
Jelenleg a 12-ik kötetnél tartunk, de az 54-es fejezettel már megvan a 13-ik kötetre való anyag is.
Vagyis lényegében 7 kötet van még hátra, hogy MINDEN kiderüljön.
Ami szerény véleményem szerint annyira nem sok.

Egyébként beleolvastam a mellékszálba is, Before the Fall, de az nem igazán keltette fel az érdeklődésemet.

gerey

Quote from: blackronin on 2014-02-06, 14:00:18
Shingeki no Kyojin 51-54:
Utoljára az 50-es fejezet kapcsán írtam be, ami nagyon tetszett.
Azóta kijött 4 fejezet (a legutolsó éppen ma) és be kell vallanom, hogy annyira nem voltam megelégedve a tartalmukkal.
Persze, történtek érdekes dolgok is (egy-két korábbi esemény más megvilágításba került), de valamiért inkább vontatottnak éreztem az egészet, sokkalta pörgősebbre kellett volna venni ezt a[spoiler] "háttérben mozgunk és közben megdöntjük a kormányt"[/spoiler] történetvonalat, mert így magában annyira nem érdekfeszítő.
Főleg annak a fényében mondom ezt, hogy a mangaka elméletileg (legalábbis egy interjú erről árulkodik) az egész sorozatot 20 kötetesre tervezi...
Jelenleg a 12-ik kötetnél tartunk, de az 54-es fejezettel már megvan a 13-ik kötetre való anyag is.
Vagyis lényegében 7 kötet van még hátra, hogy MINDEN kiderüljön.
Ami szerény véleményem szerint annyira nem sok.

Egyébként beleolvastam a mellékszálba is, Before the Fall, de az nem igazán keltette fel az érdeklődésemet.

Az 50 chp. környékén többünkben is felmerült az időugrás lehetősége, ami végül nem jött be. De mivel a 13. volume feltehetően végig a [spoiler]a survey corps, kormány elleni puccsáról[/spoiler] fog szólni, annak valamilyen lezárása után nem tartom elképzelhetetlennek az időugrást. Mert, ahogy te is mondtad 20 kötetbe ez a az egész nem fog beleférni a jelenlegi tempó mellett. Arra már nem is számítok, hogy mindenre választ kapnánk, de nem is muszáj, nekem már az elég lesz, ha a vége nem légből kapott és/vagy elsietett lesz.

blackronin

gerey:
Egy időugrás jót tenne a sorozatnak, az biztos.
Tudom, hogy azért a mostani dolgok se elhanyagolhatóak teljesen, de azért lehetne gyorsítani a tempón.

A 13-as kötet pedig a mostani fejezettel már lezárult, így az általad említett dolog majd csak a 14-es kötetben jöhet már csak.

gerey

Quote from: blackronin on 2014-02-06, 16:35:16
gerey:
Egy időugrás jót tenne a sorozatnak, az biztos.
Tudom, hogy azért a mostani dolgok se elhanyagolhatóak teljesen, de azért lehetne gyorsítani a tempón.

A 13-as kötet pedig a mostani fejezettel már lezárult, így az általad említett dolog majd csak a 14-es kötetben jöhet már csak.

Értem köszi, akkor amit írtam a 14-re értendő. Igazából erre a mostani szálra nem is számítottam, bár tény, ha ezt megtudják oldani akkor könnyebb lesz összefogni az emberiséget,[spoiler] (persze attól függően, ki marad meg, mekkora veszteségek lesznek, illetve, hogy akarják a puccsot megoldani)[/spoiler]. De igazából ezt is Eren-el lehetne a legkönnyebben megoldani, csak nem tudom a mangaka bevállalná-e azt, illetve, hogy férne össze Eren anti-titán mentalitásával a [spoiler]vezérkar titán formában történő kivégzése[/spoiler]. És hol van akkor még a Historia szál, a pince, a szőrös titán, a titán "falu" stb. egyre inkább úgy gondolom, hogy ez túl sok, hogy beleférjen 20 kötetbe, lesz ez több is.

frozenstein

Én ugyan a mangát nem olvasom (off: mondjuk ha ennyit írtok róla, meg spoilerekbe, csinálhattok neki egy saját topic-ot), de legutóbb ezt olvastam sankaku-n. Így ha droppolta a tervezett endinget, akkor lehet hosszabb lesz, ja.

frozenstein

Quote from: frozenstein on 2013-12-14, 17:02:18
To Aru Majutsu no Index LN+New Testament(ennek a leírása spoilereket tartalmaz, elolvasni saját felelősségre)
...úgy látszik a következő kötetben véget ér a Gremlin arc...
10/10
NT Vol.9.
Hát nem! A kötet nagyrésze alatt legszívesebben ritmikusan vertem volna a szerző fejét a falba. Két pozitívum volt benne: felbukkant egy eddig egyszer látott szereplő (Will of the Misaka Network), meg a legvégén a fordulat tetszett. A következő kötettel remélem mostmár tényleg lezárják ezt a részt, és végre a lényegre térnek.

szerk:
Quote from: frozenstein on 2012-10-27, 17:20:09
Nozoki Ana
Először csak fap-material-nak kezdtem olvasni, de aztán beszippantott a történet, és nem tudtam abbahagyni az olvasást. A 11. kötet végéig van lefordítva, és mintha azt olvastam volna valahol, hogy még kettő lesz összesen. Eddig 10/10.
Végre ezt is befejeztem. A történet vége is a szokásos karakterek közötti huzavonából állt :_piszka:. Az utolsó chapter felé már nekem is kicsit sok volt a kavarás, meg hasonló lezárást mintha már láttam volna valahol:[spoiler]Ez a timskip-es megoldás mintha az Ichigo 100%-ből lenne ismerős.[/spoiler]Még mindig 10/10.

Megmurdel

Sora no Otoshimono Sajnos ez a manga is véget ért, de amíg tartott király volt.  :Kiraly:  10/10

LuckyDingo

Quote from: Megmurdel on 2014-02-14, 01:34:25
Sora no Otoshimono Sajnos ez a manga is véget ért, de amíg tartott király volt.  :Kiraly:  10/10

Jó volt, de 10/10 túlzás... ellaposodott a végére és a komoly történetszál kicsit kinyírta a vicces részeket nálam. De legalább rendesen lezárták.. mondjuk ez a [spoiler]minden visszaáll a régibe[/spoiler] vég elég klisé, de elnézhető.

NLZ

The Gamer
Átlagos főhősünk rájön, hogy RPG játékból származó speciális képességei vannak.
Meglehetősen szórakoztató darab. :)
[reserved]

chilip

Quote from: NLZ on 2014-02-16, 10:59:21
The Gamer

végigrágtam magam rajta, nagyon jó a humora :D

NLZ

KURO
Kislány és egy "macska" bizarr kis hétköznapjai. Egész kultúráltan aranyos :)
[reserved]

gerey

Quote from: chilip on 2014-02-16, 15:01:20
The Gamer

végigrágtam magam rajta, nagyon jó a humora :D
végigolvastam én is az eddigieket, valóban jó kis humora van (washing dishes skill :lol:)

Quote from: NLZ on 2014-02-17, 17:19:25
KURO
Kislány és egy "macska" bizarr kis hétköznapjai. Egész kultúráltan aranyos :)
Érdekes volt az biztos, aranyos és egyben bizarr. Bár a doki egészen gyanús lett a végére. Remélem jön a folytatás hamar.

-OJ-

The Gamer

Kösz az ajánlást.
Szintén végigolvastam az eddig kijött fejezeteket és hatalmas, főleg a haverja reakcióin szoktam nagyokat mulatni :rotfl:

Megmurdel

The Gamer

akkor beállok én is a sorba :D köszi szépen .. mondjuk én még nem értem végig rajta, de a hétvége megfelelő alkalomnak tűnik hozzá

-OJ-

Satougashi no Dangan wa Uchinukenai olvastam a hétvégén.
Az eleje még egy kellemes slice-of life, amiben a full-komoly realista kislány összebarátkozik a gyerekes, álmodozó lánnyal, aztán előkerül a dráma, az állatkínzás, a családon belüli erőszak és [spoiler]vidám kislány feldarabolva végzi.[/spoiler]
Depresszív, de a műfaján belül jó darab ^^"

NLZ

Újabb idióta webtoon:
http://tapastic.com/episode/2139
Van benne faszság, de a poénokon besírtam. :D
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-02-26, 01:35:25
Újabb idióta webtoon:
úgy látszik most hétvégén is lesz mit végigolvasni :D

NLZ

Quote from: Megmurdel on 2014-02-26, 09:15:39
Újabb idióta webtoon:
Nem hosszú és havonta pár oldal jön ki, mert a grafika nagyon részletes.
[reserved]

Megmurdel

Quote from: NLZ on 2014-02-26, 10:27:26
Újabb idióta webtoon:
Nem hosszú és havonta pár oldal jön ki, mert a grafika nagyon részletes.
kár, mert csak belepislantottam és nagyon jól nézett ki

gerey

Újabb idióta webtoon:
A rajzolás tetszett, a fent említett faszság is elfogadható mennyiségben volt eddig.  :ejnye: És nem is különösebben hosszú, reggeli kávé mellé pont elég volt, kösz az ajánlást.   :jee: