Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: Ramizinkább kijön, hogy itt õk végül is kihasználják a róninokat (például a szerelmi szálban nem a cowboy csábítja el a félénk lányt, hanem a lány csavarja el a szamuráj fejét ügyes és tudatos módszerekkel), és a végén csak õk járnak jól, se a rablók, se a gazdátlan szamurájok.
Hát igen, kb-raezt akartam mondani. :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kikuchiyo

Figyelem!

Vasárnap este 22:15-kor a Duna tv-n megtekinthetõ a már emlegetett Tavasz, Nyár, Õsz, Tél... és Tavasz c. zseniális koreai filmalkotás!
Semmiképp se hagyjátok ki, ha szeretnétek egy megrendítõ, lélekgazdazdagító hatású filmélménnyel gazdagodni!
Failure is the default option

Rounin

Quote from: kikuchiyoFigyelem!

Vasárnap este 22:15-kor a Duna tv-n megtekinthetõ a már emlegetett Tavasz, Nyár, Õsz, Tél... és Tavasz c. zseniális koreai filmalkotás!
Semmiképp se hagyjátok ki, ha szeretnétek egy megrendítõ, lélekgazdazdagító hatású filmélménnyel gazdagodni!

Most erre mit mondhatnék. Hiába felelek meg a követelményeknek, kihagyom. Hacsak nem adsz igazolást :D

Fazék

Quote from: RamizMindkettõ megvan, úgyhogy ha érdekel, oda tudom adni (kiírom dvd-re), persze csak a min. 1 oldalas filmesztétikai összehasonlító elemzésért cserébe. :D
Már a lényeget leírtátok, vagyis kihagyom az "1 oldalas filmesztétikai összehasonlító elemzés" megírását, de a filmre (amennyiben jó minõségû, van hozzá magyar és angol felirat is,) igényt tartanék, kérem szépen, köszönöm :)

Necrid^

Az egy mekkora vígjáték. .szét lehet esni a röhögéstól. csak tóvább tudom aljánlani.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Ramiz

Quote from: FazékMár a lényeget leírtátok, vagyis kihagyom az "1 oldalas filmesztétikai összehasonlító elemzés" megírását, de a filmre (amennyiben jó minõségû, van hozzá magyar és angol felirat is,) igényt tartanék, kérem szépen, köszönöm :)
A francba a beszélõkémnem, megint nem hagytalak érvényesülni! :D Akkor írj esszét a híradóról! Vagy bármirõl! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: kikuchiyoFigyelem!

Sajna lehet, hogy még meeten leszek, de megkérem a szüleim, hogy vegyék fel nekem! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonSajna lehet, hogy még meeten leszek, de megkérem a szüleim, hogy vegyék fel nekem! ;)
Nem görcs, megvan aviban. De persze tv-n kényelmesebb nézni, és legalább megint csinálunk egy közös filmnézés + sört! :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizNem görcs, megvan aviban. De persze tv-n kényelmesebb nézni, és legalább megint csinálunk egy közös filmnézés + sört! :cool:
:D

Well, do ya, punk?"

Manu

Quote from: roderickde már én is keresek valami jó helyet ahonnan le lehetne tölteni... fene fog heteket várni 1 részre, föleg mivel még pénteken adják :))

Fenn vann 18-ig itt

Fighter in the wind

Egy kicsit heroikus, színpadias történet, szépen megkorreografált harcokkal. Annyira nem sablonos, de nem is egy unicum, a színészi játék is közepes, meg a díszlet/látvány is. Amolyan nagy költságvetésû, epikus filmnek szánták, aki szereti ezekt, az nézze meg, leglább olyan minõség, mint a hasonszõrû amerikaiak.

Bang Rajan

Szvsz eszméletlen jó thai történelmi dráma. Számomra a legmegragadóbb dolog annak a majdnem kõkori szinten élõ, talán XIX. - XX. sz. fordulóján élõ kultúra hiteles bemutatása volt, mely körül bonyolódik a történet. Végig magával ragadó történet egy faluról, mely öt hónapig ellenállt a burmai invázió egyik seregének a kettõ közül. Jó színészek, jó rendezés, és még egyszer, a környezet-hely-kultúra (nekem) teljesen egyedi, és ez az egzotikum adja a film ízét.

Ramiz

Quote from: ManuBang Rajan
Szvsz eszméletlen jó thai történelmi dráma. Számomra a legmegragadóbb dolog annak a majdnem kõkori szinten élõ, talán XIX. - XX. sz. fordulóján élõ kultúra hiteles bemutatása volt, mely körül bonyolódik a történet. Végig magával ragadó történet egy faluról, mely öt hónapig ellenállt a burmai invázió egyik seregének a kettõ közül. Jó színészek, jó rendezés, és még egyszer, a környezet-hely-kultúra (nekem) teljesen egyedi, és ez az egzotikum adja a film ízét.
Ez jól hangzik. A Musa-ra emlékeztet így látatlanban :) , és az nagyon tetszett.

roderick

Quote from: ManuFenn vann 18-ig itt

:merci:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Feldin

Quote from: RamizEz jól hangzik. A Musa-ra emlékeztet így látatlanban :) , és az nagyon tetszett.
Ramiz! majd ha jössz hozz új filmeket!!!!!!!!
Kaptál Manutól?
Amikröl az utóbbi idõben ír szimpik.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Raggie

Quote from: ManuFighter in the wind
Bang Rajan
Mindkettõ szimpatikus ugyhogy megint frissült a beszerzési lista! ;)

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: FeldinRamiz! majd ha jössz hozz új filmeket!!!!!!!!
Kaptál Manutól?
Amikröl az utóbbi idõben ír szimpik.
Egyelõre nincs üres dvd-m, és kilátás sincs rá. :D

Beren

mond valakinek valamit az a cím, hogy Traumschiff??  :jee: (de csakis német hanggal! meg némi magyar felirattal, mert így könnyebb koncentrálni a német szövegre... - vizuális-audio típus vagyok:) ) :jee:
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Ramiz

Általában az ember egy film megnézése után ír ajánlót. Na én most megfordítom, és elõtte írok. :D De nem azért, mint a Matula oldalon (elvbõl :D ), hanem mert már láttam, és most csak re-nézni* fogom.
Ez a film pedig a Párbaj. Spielbergnek az Indiana Jones meg a JP1 mellett az egyetlen igazán jó filmje. (Ryan-t ugyan nem láttam, de A terminál és a Világok harca szánalmas, E.T. elég gagyi, de hát gyerekfilm, Kubrick A.I.-ját teljesen hazavágta a nagy mennyiségû ráömlesztett nyáltömeggel (bár lehet, hogy Kubrick is nyálasra csinálta volna, de attól még vacak lett a film).) Egy autósról szól, aki úgy érzi, mintha követné egy hatalmas kamionnal... valaki. A gyanúból egyre erõsebb paranoia és félelem lesz. Próbál rájönni, hogy tényleg követi-e, vagy csak ugyanarra megy a hatalmas amerikai országutakon, amerre õ, aztán késõbb azt, hogy ki az és miért követi (ha követi). Nem árulok el sokat, csak annyit, hogy annak ellenére, hogy az egész film országutakon játszódik, és gyakorlatilag egy színészt látunk végig, egy tényleg izgalmas és feszült film. Ehhez tényleg tehetség kellett. (Kár, hogy elkommerszializálódott. No de sokat csak úgy lehet keresni.)

--------------
* : tökéletesen felesleges és kifejezetten szemet sértõ magyartalanság heccbõl

m46u5

Quote from: RamizEz a film pedig a Párbaj. Spielbergnek az Indiana Jones meg a JP1 mellett az egyetlen igazán jó filmje...
Arról nem is beszélve, hogy párbeszéd a filmben alig van, és az sem igazán hosszú. De a belsõ monológ annál több.
A film nekem is nagyon bejött, csak az volt vele a problémám, hogy másnap estefelé Székesfehérvárról hazafelé tartva rahedli sok kamionos volt az úton (asszem kamionstopp volt, így kerülõutakon mentek) és egyszerûen nem mertem megelõzni egyiket sem :eeek: . Még akkor sem, mikor jelzett, hogy elõzhetek, mert "nem jön senki szembõl" (ismerõs jelenet a filmben)
Amúgy épp tervezem, hogy megcsinálom végre dvdrip-es, szinkronos, 2 lemezes változatra, csak mert eme nagyszerû mûvet tudtommal még nem adták ki magyarul dvd-n (no nem mindha annyira kellene a magyar szöveg a filmbe :))
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Beren

Quote from: RamizNem árulok el sokat, csak annyit, hogy annak ellenére, hogy az egész film országutakon játszódik, és gyakorlatilag egy színészt látunk végig, egy tényleg izgalmas és feszült film. Ehhez tényleg tehetség kellett.

Errõl a hasonlóan "egyhelyszínes" Fülke jut az eszembe. Jó, biztos valaki arra is rá fogja modani, hogy kommersz (pocsék izlésem van, de általában pont azért megyek moziba, hogy ne gondolkozzak ... valakinek meg csak ott sikerül... :jee: [diszkréten lebukok az asztal mögé, és megpróbálok meatrixosan elhajoni, a monitorból kidobált papírgalacsinok - üllõk - vasalók - kecskebékák - ... elõl...:) ]

Na, ha már a jóizlésnél tartunk, akkor elõadom, mely filmek vezetik nálam a "minden idõk legnevetségesebb filmjeinek" listáját. A Ford Fairline csak azért nem került bele, mert az egy jó film:)))) Áu!
1.: Utolsó állomás
(csak a feléig bírtam, utána kiküldtek a terembõl, mert olyan hangosan röhögtünk... tök jó vígjátéknak el lehetett volna adni! Bár a Happy Tree Firends hasonlóan elmebeteg...)
2.: Fûrész
(na azt az elmebeteget is le kéne csukni valahová, aki azt kitalálta...)
3.: Fehér Zaj
(légköri zavarokat és mosógépeket, esetleg traktorokat fölvenni magnószallagra... most komolyan: ha mûködne a dolog, akkor mindenki ott csücslne a tv elõtt, és már mindenki befircolt volna... másik, hogy a csillagászok egyhén finomabb rádioteleszkópjain se lehet fongni ilyesmit, akkor hagyjanak a leteszem a wókitókit és fõveszi az asszonyt címû dajkamesével - ráadául nem is lett igazi Happy End, mert a csaj túlélte... nagyjából... szóval, lehetett volna jobb is...)
4.: Resident Evil I-II:
(a múltkor csak azért is megnéztük a második részt - az elsõn is jókat szórakoztunk - ismét nem maradt el az élmény, ezúttal sikerült beletenni némi Robotzsaru-fílinget is - ismét nagyokat borultunk, bár a fekete srác túlélte, ami eltérést jelent az Evolúcióban és a Már megint egy dilis amcsi filmben lefektetett "Mindig a fekusz hal meg elõször - azzé' vagyok, hogy idõnként benyögjem, hogy Azta, meg Anyád, meg, hogy Tesó!" bár, ez utóbbiak itt is összejöttek...)

Természtesen még vannak további csutkák, de a best ofot nálam ezek vezetik... mert olyan jóóóóóóóók:))))))))))
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

sirtomi

A Resident Evil filmek nekem tetszettek :)
Sima kis akció film volt, semmi komoly, kikapcsolódásnak jó volt.

Beren

Quote from: sirtomiA Resident Evil filmek nekem tetszettek :)
Sima kis akció film volt, semmi komoly, kikapcsolódásnak jó volt.

nekünk is:)))))))))))
Éljen a nehézlovasság!

nite

A fülke nem olyan rossz sztem se, bár tényleg nem az a kategória amikor egybõl másnap mész a moziba megnézni még1x, vagy utána napokig gondolkozol rajta...
uez sztem a resident evil is, a (jó)multkor vmelyik csatornán ment a tvben, és szokásos esti agypihentetõ "garfield-ozás" (click-click-click a program váltó gombon) közben megállt a kezemben a távirányító, kikapcsolódásnak nem volt rossz.
dvd-n valószinüleg nem veszem meg egyiket se :)
--
God's in his heaven, all's right with the world

Beren

Quote from: niteA fülke nem olyan rossz sztem se, bár tényleg nem az a kategória amikor egybõl másnap mész a moziba megnézni még1x, vagy utána napokig gondolkozol rajta...
uez sztem a resident evil is, a (jó)multkor vmelyik csatornán ment a tvben, és szokásos esti agypihentetõ "garfield-ozás" (click-click-click a program váltó gombon) közben megállt a kezemben a távirányító, kikapcsolódásnak nem volt rossz.
dvd-n valószinüleg nem veszem meg egyiket se :)

Jó, ami a szellemi színvonalamat mutatja, az utóbbi idõben csak egy film volt, amit kétszer egymás után néztem meg moziban: a Galaxis utikalauz stopposoknak. Nekem tetszik (bár tudom, nem autentikus, meg a többi...)
(a slusszpoén fõleg vicces a végén, amikor a két idegen civilizáció teljes hadseregét megeszi a kutya:))) )

Részemrõl a Világok Harca is jó volt, elvégre més szemszögbõl mutatta be az idegenek attakját, mint a Függetlenség napja (bár, abban jobbak voltak a poénok:) ). És emellé még szépen is volt filmezve. Itt végül is nem az idegenek voltak a lénygesek (sztem elég gyíkan néztek ki, miért lesz minden idegen olyan nyamvadt a filmekben, hogy egy fogpiszkálóba is belehalna?!), hanem a szereplõk közti konflikus. Kb, mint a Jelekben. Csak itt láthattunk több amcsi katonát (elvégre szükségállapot van), meg vizihullát ("fekszek a vizen és süt rám a nap"), egy szép pánzélos-légi támadást... (viszont nincsen benne leszakadós orrú Michael Jackson - federítõ:))

Ha már film: látta valaki a National Geographic-on az Is it real?-címû mûsort? Rendkívül jóóó! Fõleg a gabonakör-készítõs:) Igen, a parasztok se szeretik, ha letapossák a gabonát...
Éljen a nehézlovasság!

nite

a galaxis utikalauz yóóóóóóóó! csak olyan mint az asterix&obelix film volt, ahogy öcsém mondta "best of a könyvbõl", de ahhoz kedvet csinált hogy megint elolvassam.
1ik munkatársamtól kaptam kölcsön egy rakat filmet mostanában, de amit el se hoztam tõle az a "buzi-e vagy" nagy sándor és a mennyei kingdom, miután a tróján szét aludtam magam ezekre nem vagyok nagyon kiváncsi. szerintetek érdemes megnézni?
A világok harca mint amerikai akciófilm tényleg nagyon jó volt, kár hogy a jelekben meg a függetlenség napjában szétrágott témákhoz nem tudott sok újat hozzátenni. Azért párszor majdnem szívrohamot kaptam amig néztem :)
--
God's in his heaven, all's right with the world

sirtomi

Quote from: nitea galaxis utikalauz yóóóóóóóó! csak olyan mint az asterix&obelix film volt, ahogy öcsém mondta "best of a könyvbõl", de ahhoz kedvet csinált hogy megint elolvassam.
1ik munkatársamtól kaptam kölcsön egy rakat filmet mostanában, de amit el se hoztam tõle az a "buzi-e vagy" nagy sándor és a mennyei kingdom, miután a tróján szét aludtam magam ezekre nem vagyok nagyon kiváncsi. szerintetek érdemes megnézni?
A világok harca mint amerikai akciófilm tényleg nagyon jó volt, kár hogy a jelekben meg a függetlenség napjában szétrágott témákhoz nem tudott sok újat hozzátenni. Azért párszor majdnem szívrohamot kaptam amig néztem :)
A Nagy Sándor szerintem egész jó, igaz néha vannal benne hosszabb párbeszédek, monológok, amik unalmasak, de egyébként nem rossz film.

Ramiz

Quote from: BerenErrõl a hasonlóan "egyhelyszínes" Fülke jut az eszembe. Jó, biztos valaki arra is rá fogja modani, hogy kommersz (pocsék izlésem van, de általában pont azért megyek moziba, hogy ne gondolkozzak ... valakinek meg csak ott sikerül... :jee:
Szerintem az pont egy aránylag szellemes film.

Raggie

Szvsz a Fülke egész jó kis film, a Fûrész pedig egyszer nézhetõ, met ha már tod a végét, akkor nem izgalmas.

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

A fulke egesz jo. Legalabbis sokkal jobb, mint amire szamitottam. Colin Farrelt viszont tovabbra sem birom...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: KvikvegA fulke egesz jo. Legalabbis sokkal jobb, mint amire szamitottam. Colin Farrelt viszont tovabbra sem birom...
Ja. CF elég idegesítõ (én a mesterlövésznek drukkoltam :__devil: ). De akit tényleg egyszerûen csak utááálok a nyálas képe/filmjei és a béna szerepei és a nulla színészi képességei miatt: B*n Affl*ck.

kikuchiyo

Vagy ahogy a Team America betétdalában éneklik:
"I need you more than Ben Affleck needs acting school"
:D
Failure is the default option