Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Nakedape

Quote from: Fazék on 2010-01-05, 11:25:22
Quote from: Nakedape on 2010-01-05, 11:09:00done amúgy meg  a hiba [spoiler]nagy végső csatában sem hal meg?[/spoiler]
de igen, de nem annál a résznél, ahol a szöveg írja. nem hazudik, de nagy jóindulat kell, hogy elfogadjuk. mert a többi viszont 100%-osan jó, az a szöveg zavaróan kilóg kronológiailag
jahh, you have teh truth
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Namosmaa nekem is meg kene neznem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

Én amint hazaértem a moziból és a haverok kérdezték, hogy milyen volt, pont ennyit mondtam, hogy [spoiler]olyan, mintha a Pocahontas-t kereszteznék a FF Spirit Withinnel[/spoiler].

Amúgy tetszett, a látvány is, meg az egész film. Nyilván kliséhegy, de kb. 2 perc alatt rá lehetett jönni, hogy ez kérem egy nagy hollywoodi tündérmese. Innentől kezdve hátradőltem, nem érdekeltek a klisék, a plothole-ok, csak hagytam, hogy szórakoztasson a film. És bizony sikerült neki.
Na jó, kicsit hosszú, de nem unalmas, csak inkább kényelmetlen. Meg vagyok fázva kicsit, és hatalmas köhögőroham jött rám, pont, amikor [spoiler]Sigourney Weaver meghalt[/spoiler]. A nézőtéren síri csend, én meg könnyezve próbálom visszatartani a köhögést. És még kólám se volt, mert elkéstünk. Na az szar volt. De a film jó :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Flaser

Collapse (2009)

Ettől a filmtől a szar is megfagyott bennem olyan rémisztő. Nem... nem horror film. Dokumentum. Ego trip. Paranoiás félelemkeltés. Ennyire nem létezik, hogy szar lenne a helyzetünk.

Michael C. Ruppert túl sok időt töltött a CIA piszkos ügyeinek hajszolásával, most már mindenhol összeesküvést lát...

...de akkor mégis, miért van egy olyan sanda gyanúm, hogy elhiszi amit mond?

...és én miért hiszek neki?

Kikuchiyoval szilveszterkor dumáltunk róla, hogy a gazdaságunk és a (főleg) a pénzügyi rendszerünk az állandó fejlődést feltételezi. Ugyanakkor ez nem egy egyenletes fejlődés. Az állandó 5%-x%-os fejlődés más takar. Ha évről-évre x%-al nő a gazdaság az nem +Y konstansnyi növekedést feltételez, hanem x%-nyit, azaz évről évre egyre többet és többet kell termelni, eladni, fogyasztani. KELL. A pénzügyi rendszerünk az adósságon alapul, az adósság kamaton, a kamat növekedésen. Ezért.
Van egy bibi: ez az exponenciális növekedés nem fenntartható. Az erőforrások korlátosak.

Mi van, ha már most elkezdődött az összeomlás? Mi van, ha ezek után már nem lesz növekedés? Mi van, ha már a mi életünkben itt a "peak oil"?

Ruppert az olajról beszél, mert annyira létfontosságú erőforrás, hogy a hiányába beleroppan a világ. Szerinte már túl késő átállni. Túlontúl sokat tököltünk, a gazdasági elitnek túlontúl édes volt a pénz, hogy ne halogasson a mi kontónkra.

Torrent itt.
Nyugató már a patikában keress.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

chilip

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

Quote from: Kvikveg on 2010-01-06, 18:20:23
Quote from: chilip on 2010-01-06, 18:06:58
Quote from: Próféta on 2010-01-03, 18:44:13
Quote from: chilip on 2010-01-03, 12:26:56
Dorian Gray-t érdemes megnézni?
Engem is érdekelne.

senki se látta még?
Engem is erdekelne. Kar, hogy meg nem megy.

ne hülyéskedj már, DVD RIP itt figyel a vinyómon (bele is néztem, igen az), csak neten 50/50-be imádják/nem szeretik.

Cloud

[spoiler]Dorian Gray az az a halhatatlan, festményes muksó?[/spoiler]

Kvikveg

Quote from: Cloud on 2010-01-06, 18:49:26
[spoiler]Dorian Gray az az a hallhatatlan, festményes muksó?[/spoiler]
Ja. Csak egy l-lel.

kikuchiyo

Quote from: Flaser on 2010-01-06, 18:01:50
Collapse (2009)

[spoiler=paranoiás világvége-látomások!!!!44négy]
Ha valaki úgy dönt, hogy nem akarja elhinni a filmben hallottakat, akkor hivatkozhat arra, hogy ez a Ruppert egy paranoid összeesküvés-elmélész (9/11-truther, többek között).
Sajnos azonban amiket mond, azok többségében megállják a helyüket tőle teljesen függetlenül is.

És igen, a helyzet ennyire szar, bizonyos tekintetben még annyi remény sincs, amennyit ő megcsillant a végén. A doomerek között elterjedt nézet, hogy a túlélés az összeomlás utáni világban csak akkor lesz lehetséges, ha az ember része lesz egy kis, önfenntartó közösségnek. Ebben van bölcsesség, hiszen az emberiség fennállásának legalább 90%-a alatt így működött (vadászó-gyűjtögető törzsek stb.). Az elképzelés az, hogy ezek a kis közösségek majd maguknak kitermelik az élelmüket. Egyes változatok még hozzáteszik ehhez, hogy mindennek a spirituális megtisztulással, $istenség felé fordulással együtt kell járni (Hetesi Zsolték Mo-n, pl.).
Csak az a baj, hogy az ilyen kis volumenű, helyi mezőgazdasági módszerek sokkal kisebb termésátlagot eredményeznek, mint a modern, gépesített és műtrágyát használó termelési módszerek, következésképpen kisebb népességet tudnak eltartani.
Lokálisan, egyes szerencsés helyeken talán fennmaradhatnak ilyen kommunák, de globálisan ez sem megoldás.

A peak oil-lal kapcsolatban: a többiek most nézzenek félre... nem talán lesz, meg majd lesz, hanem van, illetve volt. 2005 óta már az olajtermelés platóján vagyunk.[/spoiler]
Failure is the default option

Flaser

[Spoiler=Világvége Gary Brecher módra]Ezt én is sejtettem - azaz aki hoppon maradt az éhenhal.
Persze el is lehet venni az élelmet/földet erővel...

...és ez be is fog indulni. A gond csak az, hogy a Madmax/Sivatagi harcos megoldás a valóságban nem működik, a magányos harcost kurva gyorsan levadásszák a többiek.

A közösség abban is stimmel, hogy a hatékony erőszak alkalmazásához szervezettség kell. A gond csak az, hogy a többség ebben nem jó (mi magyarok meg pláne). Aki ugyanakkor már most is jó ebben az az esetek nagy részében már most is radikális és vlm.-en keményebb szervezet tagja...

...és egyáltalán nem biztos, hogy a "megbízhatóbb" szervezetek (katonák, rendőrök, tűzoltók, stb. úgy általában azok akik nem az "xy-akármilyen elvért/népért/célért" hanem valami társadalmilag elfogadott célból) téged is bevesznek ill. megtűrnek majd mikor egyértelmű lesz, hogy a föld csak egy töredékünket tudja majd eltartani.

Több info itt: http://exiledonline.com/war-nerd-apocalypse-never/all/1/[/spoiler]
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-06, 19:38:56
franc. most akartam ezt az elméleti folytatást írni, amivel Flaser beelőzött végül :)
de szóval igen. gebasz van.

Cloud

51-es bolygó
http://www.imdb.com/title/tt0762125/

Hát ez valami kegyetlen volt. :D  :lol: :lul: :rotfl:

Az az alien kutya  legjobb.

chilip

megnéztem a Dorian Gray-t, egész jó volt. Hangulata megvolt sztem. most nincs kedvem kifejteni :D

Nakedape

Többen hamisnak tartják a természetábrázolást és a Na'vik megjelenítését is
ez a mondat  :lol:
székely lófövek szerint meg a star wars-ban vannak technikailag hihetetlen elemek
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

The Imaginarium Of Dr Parnassus (2009, r.: Terry Gilliam) **** - Tömény Gilliam-humor kész színészparádéval és agyament látványvilágokkal - de az etalont, a Brazilt nem ugorja meg. A Sátán meg a legjobb fej a filmben, mi van itt?! (Imádom Tom Waits-et amúgy, úgyhogy nem panaszképpen mondtam...)

Moziban nézzétek meg amúgy, kellett a szélesvászon azokhoz az álomvilág-jelenetekhez (amiből amúgy nincs is olyan sok).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Mondtuk már, hogy rohadj meg az újságíró-vetítéseiddel együtt? :D

LiaLia

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-03, 01:04:38
9

Ez tök jó volt! Kicsit egyszerű, a háború-ellenes üzenet kissé átlátszó, de egyébként a film kitűnő példát mutat ad arra, hogy hogy kell egy ambiciózus történetet feszesen és pontosan bemutatni. Izgalmas és a végén még megható is, lenyűgözően ötletes a világa, az animációra pedig nem lehet panasz! Még ilyeneket!
:jee: tényleg jó film, kellően látványos és érdekes. Meglepett milyen akciófilmet lehet kreálni egyszerű kis bábok szereplésével.
A végén nekem hirtelen lett befejezve, vártam volna még mi lesz velük a továbbiakban, hogy "kezdik" a további életüket. Bár ez egy második részbe is beleférhet felőlem  :smile:

Láttam az Avatart, bár arról már csak holnap írok.

A világvégelátomással kapcsolatban, egy ideje már hallottam a fenntartható fejlődés kifejezésről, amihez a nagyhatalmak közelébe se lépnek, és a világ amortizálódása már most folyamatban van. Fura, hogy egyes vallások apokaliptikus jóslataiban is időszakokat különböztetnek meg, épülésről, virágzásról, és összeomlásról. A megoldáshoz  a környezettudatosabb szemlélet elkerülhetetlen, a fogyasztás visszafogásával együtt. Arról nem is beszélve, hogy skizoid módon nem vesz arról tudomást a fejlett világ, hogy már napjainkban jóideje éhezés van a föld egyes részein.

Xzone

Quote from: Nakedape on 2010-01-06, 23:25:03
Többen hamisnak tartják a természetábrázolást és a Na'vik megjelenítését is
ez a mondat  :lol:
székely lófövek szerint meg a star wars-ban vannak technikailag hihetetlen elemek

Az ilyen emberekből él Jon Stewart már jó sok éve.

A Collapse-et töltöm, de nem tudom fog-e újat mondani.

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-07, 00:02:32
+1  :D

Próféta

kikuchiyo

Coraline

Szerencsére kellően régen olvastam a könyvet ahhoz, hogy az esetlegesen eltérő adaptáció ne okozzon gondot.
Egész jó volt így. Az animáció szép teljesítmény, már ha tényleg mind stop-motion. Szinte végig teljesen sima és természetes volt minden mozdulat - el nem tudom képzelni, mennyit dolgozhattak a bábukon.
Néhol látszott (a pókhálós jelenet a végén), hogy 3D-re tervezték a filmet.

Ehhez meg nem fűzök kommentárt.

Kvikveg

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2010-01-07, 02:38:07
Quote from: kikuchiyo on 2010-01-07, 02:19:40
...
Buagh, creepy. :eek:
Remélem, hogy nem azért, mert tudod, hogy Kiku miért linkelte azt a képet. Megkímélnék mindenkit attól, hogy ideszúrom az eredetit...  ^^"

Kvikveg

Quote from: Lythis on 2010-01-07, 02:45:43
...
Remélem, hogy nem azért, mert tudod, hogy Kiku miért linkelte azt a képet. Megkímélnék mindenkit attól, hogy ideszúrom az eredetit...  ^^"
Nem tudom miert linkelte. Egyszeruen nagyon furcsa az a ket csontvazszeru felho-kez.

NLZ

Még furcsább az, hogy mit ábrázol a Hold. :)
[reserved]

Xzone

Quote from: Kvikveg on 2010-01-07, 02:48:41
Quote from: Lythis on 2010-01-07, 02:45:43
...
Nem tudom miert linkelte. Egyszeruen nagyon furcsa az a ket csontvazszeru felho-kez.

Hello.

Kvikveg

Ramiz

ááá, reménykedtem egy Rule 34-ben, erre ez...

[spoiler=Na jó, az internetben természetesen lehet bízni...]http://rule34.paheal.net/post/list/coraline/1[/spoiler] :D
(Egyébként kiku linkje nélkül nem ugrott volna be, hogy rákeressek, úgyhogy NEM vagyok perverz!)

Quote from: Próféta on 2010-01-07, 00:53:46
Quote from: Kvikveg on 2010-01-07, 00:48:45
Quote from: kikuchiyo on 2010-01-07, 00:02:32
+1  :D
+1
:__devil:

Más ment a Watchmen-re, a Basterds-re, a Sherlock Holmes-ra, egy Imaginarium-ot csak megérdemlek, ha már évek óta vártam a filmre! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

noriko

Quote from: Próféta on 2010-01-03, 18:44:13
Mental note: legközelebb IMAXban nem szabad az első sorba foglalni a jegyet.
Hányadik sortól éri meg? Harmadik már jó?
"I wish I could, but I don't want to."