Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Xzone on 2009-12-26, 05:35:51
Quote from: Fazék on 2009-12-26, 03:17:23
Harold & Kumar filmek:
már az első rész is az átlag amerikai vígjáték fölött teljesített, de a 2. részen már szabályosan fetrengtem a sok idiótaságon.

Remélem az unrated változatot nézted :)
nem. majd pont a PG változatot  ::)

via_mala

Quote from: Fazék on 2009-12-26, 03:17:23
Mátrix  - sok év után újranézve
Érdekes egybeesés, én is most néztem meg újra, csakhogy nekem még most is ugyanúgy tetszik.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

kikuchiyo

Technikai megjegyzés az Avatarhoz (a tartalmiaikat egyelőre megtartom magamnak):

a MOM Parkban néztem az eredeti nyelvű vetítést, és időnként életlennek tűnt a kép, és néha szétesett a térélmény. Máshol tapasztaltatok ilyet?
Vagy ez csak a szemüvegem meg a kialvatlanság miatt van?
Failure is the default option

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2009-12-26, 23:47:52
Technikai megjegyzés az Avatarhoz (a tartalmiaikat egyelőre megtartom magamnak):

a MOM Parkban néztem az eredeti nyelvű vetítést, és időnként életlennek tűnt a kép, és néha szétesett a térélmény. Máshol tapasztaltatok ilyet?
Vagy ez csak a szemüvegem meg a kialvatlanság miatt van?

emberes részeknél jobban érezhetőek voltak a külön felületek, nálam csak adott részletek nem voltak élesek, direktnek tűnt
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Xzone

Santa's Slay = AWESOME

Nem voltam ott a filmmaratonon aminek keretében itt többen látták, úgyhogy most bepótoltam. Ez egy remek film, a szövegírónak külön elismerésem a szándékosan és zseniálisan idióta párbeszédekért.

Solid Snake

Quote from: Próféta on 2009-12-28, 15:58:45
Making of the Computer Graphics for Star Wars (Episode IV)

Erről valamiért a Fansub Documentary jutott eszembe, ahol a narrátor arról beszélt az elején, hogy mennyi minden nehezen beszerezhető szir-sz@r kellett egy anime fansubosításhoz, manapság meg mindössze egy laptop és egy subtitle progi is elég hozzá.

Mindenesetre tényleg érdekes.

Moulin Rouge!

Alexandrában akadtam rá egy ezresért, s mivel korábbi ajánlásokat kaptam, lecsaptam rá.
Ne hagyjátok ki ti sem, ha még nem láttátok, gyönyörű ez a musicalfilm.
Rómeó + Júlia rendezője csinálta, szóval a stílus némileg hasonló, de annál jóval kiforrottabb.

Ewan "Obi-Wan" McGregor meg most nagyot nőtt a szememben. Saját maga énekelte a dalait, és hát huhh. Odab@sz.
[spoiler]Különösen a fináléban.[/spoiler]

Makos

Quote from: Solid Snake on 2009-12-31, 09:03:05
Moulin Rouge!

Alexandrában akadtam rá egy ezresért, s mivel korábbi ajánlásokat kaptam, lecsaptam rá.
Ne hagyjátok ki ti sem, ha még nem láttátok, gyönyörű ez a musicalfilm.
Rómeó + Júlia rendezője csinálta, szóval a stílus némileg hasonló, de annál jóval kiforrottabb.

Ewan "Obi-Wan" McGregor meg most nagyot nőtt a szememben. Saját maga énekelte a dalait, és hát huhh. Odab@sz.
[spoiler]Különösen a fináléban.[/spoiler]
Velem bnőm nézette meg. Meg se gondoltam hogy végig tudom nézni. De tetszett :D

kikuchiyo

The Day of the Triffids - 2009 BBC TV-változat

Az egy dolog, ha egy adaptáció ezt-azt megváltoztat vagy eltolja a hangsúlyokat az eredetihez képest, ezt adott esetben meg lehet indokolni - de azt nem, hogy az eredeti hangulatát, belső kohézióját és hihető karaktereit kidobják, és egy buta, érdektelen és unalmas masszával helyettesítik. Pedig az alapanyag igazán nagyszerű volt ebben az esetben és annyiféleképpen ki lehetett volna bontani: aki nem ismeri, a történet röviden annyi, hogy egy rejtélyes égi jelenség miatt néhány kivétellel mindenki megvakul a Földön (azon belül Angliában), és az olajukért termesztett, triffidnek nevezett járkáló növények szép lassan betöltik a (lényegében) kihaló emberiség által hagyott helyet. A történet persze a néhány túlélő köré koncentrálódik, de a legfontosabb megállapítás, amit Wyndham eredeti könyve Wells visszafogott, szinte szemlélődő modorában posztulál, az az, hogy az emberiség vélelmezett helye a "teremtés csúcsán" egyáltalán nem magától értetődő, és ha elveszti azt a képességet (jelen esetben a látást), ami ennek a helynek a megtartását lehetővé teszi, akkor egy másik faj probléma nélkül letaszíthatja őket a táplálkozási lánc csúcsáról. Ezt az inkább tudományos, mint fantasztikus meglátást azonban a könyv rendkívüli atmoszférateremtő erővel képes tálalni: a vakságtól megtébolyodott emberekkel teli kórházfolyosó, az először kísértetiesen kiürülő, majd évek múltával egyre romosabb, triffidektől hemzsegő London, vagy a művelés híján szép lassan elvaduló dél-angliai vidék képeinél véleményem szerint senki nem alkotott jobbat a poszt-apokaliptikus alműfajban.

És ez az az atmoszféra, ami teljességgel hiányzik ebből az adaptációból. A jelenetek unott bénasággal következnek egymás után, a nézőnek már azt sincs kedve kérdezni, hogy "na ezt az értelmetlenséget már megint miért csinálták?" A vélhetőleg nem kis költségvetés nagy része a kiégett autókra és a triffidek csápos hentaiból kölcsönzött indáira ment el  - az utóbbiak nem szerepeltek a könyvben, nyilván kizárólag az akciójelenetek "feldobása" céljából kerültek be), és egyes jelenetek színvonala, díszlete inkább a Szomszédokra, mint ambiciózus sci-fi adaptációra emlékeztetett. Hosszan lehetne még sorolni a megváltoztatott cselekmény vagy karakterek hibáit, de az a legegyszerűbb, ha ezt a változatot inkább elfelejtjük, és megnézzük még egyszer az 1981-eset (amely kissé amatőrfilmes hangulatú, de legalább őszinte és tisztességes feldolgozás volt), de még jobb, ha elolvassuk újra a könyvet.

4/10

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-01, 20:10:43
The Day of the Triffids - 2009 BBC TV-változat

Nincs kedved kicsit kibővíteni ezt a posztot és kitenni a Geekzre? Posztap hónap lesz. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Akkor már úgy lenne értelme, ha nagyon kibővíteném és írnék a könyvről és az összes adaptációról, valamint megemlíteném Wyndham további műveit is - meglátjuk ;)

[spoiler=trollung]Elég egy trágya hely lett ez a Geekz mostanában - a posztok egy része még elmegy, de a kommentek jútyúb-színvonalon vannak, idióták fröcskölik egymás pofájába a véleményüket a kloákáikból... [/spoiler]

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-01, 22:03:48
Akkor már úgy lenne értelme, ha nagyon kibővíteném és írnék a könyvről és az összes adaptációról, valamint megemlíteném Wyndham további műveit is - meglátjuk ;)

[spoiler=trollung]Elég egy trágya hely lett ez a Geekz mostanában - a posztok egy része még elmegy, de a kommentek jútyúb-színvonalon vannak, idióták fröcskölik egymás pofájába a véleményüket a kloákáikból... [/spoiler]

Nem feltétlen muszáj, szerintem elég a sorozat (~4e karakter), a könyv (~2e karakter) és max a többi adaptáció említésszinten.

[spoiler]Az index.hu-s linkelés hozza az látogatottságot és a faszfej kommenteket is egyszerre. Amióta megvan a Geekz, állandó téma nálunk, hogy megéri-e ez az egész. Még a főszerk álláspontja sem egyértelmű - utálja az indexet, de a kommentszám hozhat reklámokat. De őszintén: le kell szarni őket, azért egy-két értelmes, érdeklődő, értékes véleményeket megosztó geek is jön a netzombikkal.[/spoiler]

Szóval én örülnék egy ilyen írásnak. :) Arról nem is beszélve, hogy Wyndham-ről írni mekkora kultúrmisszió. Top3 sci-fi íróm közé merem sorolni, pedig tőled hallottam róla először nem is túl rég itt a fórumon.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Talán ráveszem magam - elég január végéig?  :redface:

[spoiler=Re:spoiler]ennek az egész vebkettős izének, ami elvileg hú de milyen forradalmi, merthogy az addig passzivitásra kárhoztatott olvasók hirtelen maguk is a tartalom megteremtőivé és hozzájárulóivá válnak, a gyakorlatban egyetlen világos hozadéka van: gennyesen nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek >90%-a bántóan, sírnivalóan hülye, és az így teremtett "tartalom" jórészt értéktelen. A netes kommunikáció jel-zaj aránya a béka segge és az epszilon között van. A Brian életének azt a jelenetét juttatja eszembe a helyzet, amikor Brian beáll a próféták közé a sorba: a sok locsogás között elvész az is, aminek esetleg még lenne fikarcnyi értéke. Vagy másfelől nézve; az egész internet egy kibaszott nagy /b/ - de ott legalább nem is tetetik, hogy más lenne. És ez igaz az olyan, névlegesen igényes és specializált helyekre is, mint a Geekz.
Off off.[/spoiler]

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2010-01-02, 19:05:16

[spoiler=Re:spoiler]ennek az egész vebkettős izének, ami elvileg hú de milyen forradalmi, merthogy az addig passzivitásra kárhoztatott olvasók hirtelen maguk is a tartalom megteremtőivé és hozzájárulóivá válnak, a gyakorlatban egyetlen világos hozadéka van: gennyesen nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek >90%-a bántóan, sírnivalóan hülye, és az így teremtett "tartalom" jórészt értéktelen. A netes kommunikáció jel-zaj aránya a béka segge és az epszilon között van. A Brian életének azt a jelenetét juttatja eszembe a helyzet, amikor Brian beáll a próféták közé a sorba: a sok locsogás között elvész az is, aminek esetleg még lenne fikarcnyi értéke. Vagy másfelől nézve; az egész internet egy kibaszott nagy /b/ - de ott legalább nem is tetetik, hogy más lenne. És ez igaz az olyan, névlegesen igényes és specializált helyekre is, mint a Geekz.
Off off.[/spoiler]
be our leader

Ramiz

Kedvenc jelenetem. :D Amúgy szerintem túllihegik ezt a webkettős dolgot - és te is.

kikuchiyo

9

Ez tök jó volt! Kicsit egyszerű, a háború-ellenes üzenet kissé átlátszó, de egyébként a film kitűnő példát mutat ad arra, hogy hogy kell egy ambiciózus történetet feszesen és pontosan bemutatni. Izgalmas és a végén még megható is, lenyűgözően ötletes a világa, az animációra pedig nem lehet panasz! Még ilyeneket!

Cloud

Talán kicsit rövid volt...

Én

Tanulás helyett megnéztem a Fülke című filmet. Sok szart hallottam róla, de egész szórakoztató volt, viszont a vége kevés erőfeszítéssel sokkal normálisabb lehetett volna.
7/10
btw itt egész sok film fenn van magyarul, ingyen, direkt letöltés és gyors: http://filmtrend.atw.hu/

Solid Snake

Quote from: Én on 2010-01-03, 02:07:29
Tanulás helyett megnéztem a Fülke című filmet.

Remélem, hogy NEM szinkronosan nézted. Kiefer Sutherland (a telefonáló mesterlövész) vérfagyasztó hangja baromi nagy feszültséget ad a filmnek, ellenben a szinkront anno 15 perc után kinyomtam, annyira sz@r volt.

Sex Drive

Sokan dicsérték, de nekem annyira nem nyerte el tetszésemet. Tipikus tinivígjáték.
És itt merül fel bennem egy kérdés: miért van az, hogy az amcsi tinifilmek 90%-ában mindig a kövér, szemüveges srác az, aki annyira tud mindent a szexről és a nők a lábaik előtt hevernek?

A fánkember + zsaru jelenetért megéri megnézni a filmet, amúgy nem olyan nagy szám.

Én

Quote from: Solid Snake on 2010-01-03, 11:33:12
Quote from: Én on 2010-01-03, 02:07:29
Tanulás helyett megnéztem a Fülke című filmet.

Remélem, hogy NEM szinkronosan nézted. Kiefer Sutherland (a telefonáló mesterlövész) vérfagyasztó hangja baromi nagy feszültséget ad a filmnek, ellenben a szinkront anno 15 perc után kinyomtam, annyira sz@r volt.

De, és engem is idegesített a pocsék szinkron, nemcsak Baueré, hanem az összes. (Eredetileg apámnak szedtem le, ő magyarul kérte, én meg gondoltam nem szedem le mégegyszer angolul... Lehet jobban jártam volna)

chilip

Makos

És itt merül fel bennem egy kérdés: miért van az, hogy az amcsi tinifilmek 90%-ában mindig a kövér, szemüveges srác az, aki annyira tud mindent a szexről és a nők a lábaik előtt hevernek?
Biztos a McDonad's-hoz van valami köze. Bár arra még nekem sem sikerült rájönnöm hogy miért.

Próféta

Terran vs. Night Elf, the IMAX 3D experience (Avatar, 2009)

Zsírjó. Gyönyörű a Pandora hold, és ez a film arról szól, hogy elvisz minket oda. A sztori mellékes; persze klisés, de simán élvezhető, működik a varázslat. Az anvilok kikerülhetőek. A mese szép. A látvány zseniális, és nem csak technikai szempontból. :borul: Félelmetes, hogy mennyi munka van benne; a végeredmény mindenesetre lélegzetelállító.

A vicc egyébként az, hogy maga a beharangozott szuperduper 3D technológia nem működik még tökéletesen; bár mozgásban hatalmas élmény, állóképeknél néha máshova fókuszálnék, mint James Cameron. Ennek köszönhetően szétesik a térhatás, és mindenből kettő - rosszabb esetben három - lesz. Szerencsére ezt csak 4-5 alkalommal vettem észre; a film legnagyobb részén minden rendben van. A hangerő szerencsére valóban halkabb kicsit a hagyományos mozinál, vagyis ez még elviselhető szint, nem rezonál be a hasfalam. A magyar feliratot leghelyesebb figyelmen kívül hagyni, az angol felirat + magyar szinkron rendben van.

Mental note: legközelebb IMAXban nem szabad az első sorba foglalni a jegyet.

Quote from: chilip on 2010-01-03, 12:26:56
Dorian Gray-t érdemes megnézni?
Engem is érdekelne.

A trailerről mindjárt beugrott, hogy akkoriban volt ez divat: http://www.youtube.com/watch?v=iPsvbJU-tfk

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2010-01-03, 18:44:13
állóképeknél néha máshova fókuszálnék, mint James Cameron. Ennek köszönhetően szétesik a térhatás, és mindenből kettő - rosszabb esetben három - lesz.

Ezt nem te veted fel először.

Nakedape

[spoiler=Avatar spoiler][/spoiler]

Fazék

domonkos.
a spoiler gomb használata:
[spoiler=Avatar spoiler]és ide a szöveg[/spoiler]
ez így néz ki:

lehet hogy az utolsó pár post-ban pont erről a filmről beszéltek, de sztem akkor se triviális, hogy arra vonatkozik a spoiler

és amúgy jó, de egy ponton mégis hibás:
[spoiler]Jake vetélytársa nem hal meg, hanem összehaverkodik vele a végére[/spoiler]

Makos

Nakedape

Quote from: Fazék on 2010-01-05, 10:55:50
domonkos.
a spoiler gomb használata:
ez így néz ki:

lehet hogy az utolsó pár post-ban pont erről a filmről beszéltek, de sztem akkor se triviális, hogy arra vonatkozik a spoiler

és amúgy jó, de egy ponton mégis hibás:
[spoiler]Jake vetélytársa nem hal meg, hanem összehaverkodik vele a végére[/spoiler]
done amúgy meg  a hiba [spoiler]nagy végső csatában sem hal meg?[/spoiler]

Fazék

Quote from: Nakedape on 2010-01-05, 11:09:00done amúgy meg  a hiba [spoiler]nagy végső csatában sem hal meg?[/spoiler]
de igen, de nem annál a résznél, ahol a szöveg írja. nem hazudik, de nagy jóindulat kell, hogy elfogadjuk. mert a többi viszont 100%-osan jó, az a szöveg zavaróan kilóg kronológiailag