Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Djinn

Mostanában annyi szörmedvényt láttunk, ami a moziból jött (a gépre), hogy teljesen megcsömörlöttem(ünk). Dühömben tegnap letöltöttem 1x Ázsiai filmet.  :3x3:  Én az a típus vagyok aki hisz abban, hogy mindenhonnan jönnek jó alkotások, de most egy idõre hanyagolom a próbálkozást a nyugattal.
Az elsõ, amit megnéztünk:

Il Mare
Stílusát tekintve talán romantikus drámának mondanám. Nagyon tetszett az alapötlet (amit nem lõnék le) és a kivitelezés is szép szerintem. Természetesen lehet benne logikai bakikat találni, de ezek egyátalán nem lényegesek, a film szempontjából. Összefoglalva a téma az egydüllét és magány. Szerintem nagyon jól ábrázolták ezen állapot "mellékhatásait" is. Talán a végével nem értettem egy kicsit egyet, de az aktuális hangulatomhoz tökéletesen megfelelt. A végén inkább a romantikus, mint a drámai rész hangsúlyozták. Szerintem "ütõsebb", lett volna, ha nem azt a véget választják
Szóval mindenképpen pozitív élmény volt szémomra.  :jee:
Ja és még valami. Tájékozódás közben ezt találtam: Lake house  Szinte egy az egyben másolatnak tûnik. :(

A nagy beszerzési lázban találtam valamit, amit ugyan már láttam, de  nagyon régen. (15 éve kb.): The Shaolin Temple :D Annakidején rengeteg ilyen és hasonló filmet néztünk. A videótékában a pult alól kaptuk a legtöbbet. Imádtam õket még akkor is ha az alámondásosság kissé rontott az összhatáson...  :D :kiraly:
Szóval most ezeket is elkezdtem begyüjteni. :)

Mivel nem igazán vagyok otthon ezen a területen (Ázsiai filmek), örömmel veszem a tapasztaltabbak filmajánlásait. Szinte minden stílus érdekel. :)

Quote from: LythisValaki nem tudja, hogy honnan lehet megszerválni a Yamakasi-t?
Nekem nincs meg, de  most 999-ért  lehet venni. Ha máshogy nem tudod megszerezni, és jó film (?), akkor ez nem sok érte.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Lythis

Kösz a linket Djinn!!! Na ja, a gond az, h nemtom h jó film e, mert nem nagyon hallottam róla semmit (ellenben a sportágat, amit promóznak benne nagyon szeretem). 999 télleg nem sok mondjuk...

Manu

Quote from: DjinnIl Mare
Stílusát tekintve talán romantikus drámának mondanám. Nagyon tetszett az alapötlet (amit nem lõnék le) és a kivitelezés is szép szerintem. Természetesen lehet benne logikai bakikat találni, de ezek egyátalán nem lényegesek, a film szempontjából. Összefoglalva a téma az egydüllét és magány. Szerintem nagyon jól ábrázolták ezen állapot "mellékhatásait" is. Talán a végével nem értettem egy kicsit egyet, de az aktuális hangulatomhoz tökéletesen megfelelt. A végén inkább a romantikus, mint a drámai rész hangsúlyozták. Szerintem "ütõsebb", lett volna, ha nem azt a véget választják

Az imdb szerint romantikus sci-fi, s a fentebbi értékelésembe ugyanezeket írtam én is. :) A végével én sem értek egyet, ráadásul így hatalmas dramaturgiai hibát vétettek: tudniillik, ha a srác életben marad, nem költözik el onnan,így a csajszi sem költözik oda. Ha pedig ennek tudatában van, és azért költözik el, hogy a csajszi odaköltözzön, akkor nem várta volna ki azt az egy évet szerintem.:) A fõszereplõ csajszit viszont nagyon szeretemÕ játszott a My Sassy Girl-ben is, ami ugyan romantikus-vígjáték, de szvsz nagyon jó, ajánlom neked is. :)

Djinn

Quote from: ManuAz imdb szerint romantikus sci-fi, s a fentebbi értékelésembe ugyanezeket írtam én is. :) A végével én sem értek egyet, ráadásul így hatalmas dramaturgiai hibát vétettek: tudniillik, ha a srác életben marad, nem költözik el onnan,így a csajszi sem költözik oda. Ha pedig ennek tudatában van, és azért költözik el, hogy a csajszi odaköltözzön, akkor nem várta volna ki azt az egy évet szerintem.:) A fõszereplõ csajszit viszont nagyon szeretemÕ játszott a My Sassy Girl-ben is, ami ugyan romantikus-vígjáték, de szvsz nagyon jó, ajánlom neked is. :)
A visszaolvasás nem az erõsségem, sry. :o Bár be kell vallanom, hogy a másik filmes topic-ot végégnyálaztam az elmúlt két napban a kutatókörutam keretében :D De ezt nem...
Logikai baki van bõven a filmben szerintem. De egy ilyen történetnél ez elkerülhetetlen (max. ha azon van a hangsúly, akkor minimálisra csökkenthetõ). De engem tulajdonképpen annyira nem zavart ez a vég. Mint mondtam, pont megfelelt a leki világomnak. Értem, hogy mi a problémád,gondolom pont azért költözött ki, hogy minden úgy történjen, ahogy "kell". De az nekem sem világos, miért várta meg, hogy a lány kiköltözzön... :3x3:
A ajánlott film után meg már meg is indult a beszerzõ körút. Köszi! :)

edit: A My Sassy Girl már útban van a gépemre. Miközben utánnanéztem a filmnek ide is találtam "újracsinálást" My Sassy Girl (2006) Mondjuk, ezt még nem láttam, nem tudom, mennyire azonos...

kikuchiyo

Ha valami nagyon -NAGYON!- szánalmas dolgot akartok látni, akkor nézzetek meg az indexre is belinkelt Nomen Est Omen c. amatõrfilmet.
Arról szól, hogy egy bizonyos Szabó János nevû metróvezetõ kiirtja az összes többi Szabó Jánost. Állítólag 80000 forintból készült, ez meg is látszik rajta.
A szénciki, vérgáz, ultragagyi stb. jelzõk is kevésnek bizonyulnak ebben az esetben. Random módon váltogatott transition effektek (ha már benne van a kamerába', mér ne), a legidegesítõbb szintizene, hátamon-a-szõr-feláll amatõr hangsúlyozás stb. stb.
Mindezek ellenére -vagy talán éppen ezek miatt- állati jó, én feküdtem rajta végig. Haverokkal, némi tudatmódosító folyadékokkal megtámogatva elsõrangú szórakozás lehet... :D
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoHa valami nagyon -NAGYON!- szánalmas dolgot akartok látni, akkor nézzetek meg az indexre is belinkelt Nomen Est Omen c. amatõrfilmet.
Arról szól, hogy egy bizonyos Szabó János nevû metróvezetõ kiirtja az összes többi Szabó Jánost. Állítólag 80000 forintból készült, ez meg is látszik rajta.
A szénciki, vérgáz, ultragagyi stb. jelzõk is kevésnek bizonyulnak ebben az esetben. Random módon váltogatott transition effektek (ha már benne van a kamerába', mér ne), a legidegesítõbb szintizene, hátamon-a-szõr-feláll amatõr hangsúlyozás stb. stb.
Mindezek ellenére -vagy talán éppen ezek miatt- állati jó, én feküdtem rajta végig. Haverokkal, némi tudatmódosító folyadékokkal megtámogatva elsõrangú szórakozás lehet... :D
Ez durva lehet... :)

Twin Peaks - felbukkant Gordon ügynök... hát... :rotflol: :lul:
edit: milyen furcsa ritmusban vergõdnek ezek a smiley-k... :3x3:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Beren

Quote from: KvikvegNnna, en is letudtam. A szokasok tenyleg masok, de nem ertem, hogy a csaj miert ENNYIRE bena neha??! Ha imadja Japant, kepes volt uzleti nyelvet elsajatitani, akkor csak nekem logikatlan a viselkedese? Vagy csak a szineszno nezett ki es viselkedett ugy, mint egy iq0??!
Persze kedves fonokok sem voltak tul segitokeszek, de hat ha o onallositja magat, meg ablakon bamul kifele rendszeresen... plusz ha o odamegy dolgozni, akkor meg szamithat a leb*szasra ha hulyeseget csinal, amit nem japan reven... na ja, pech. A kis szoke szog. :hehe:

Jó, de akkor nem jött volna ki az ellentét a nyugati, meg a japó munkakultúra között... Amúgy meg mûvészfilmrõl volt szó (legalábbis ezzel nyugtatgattam magam a rémes fimzene hallgatása közben...), továbbá meg kellett magyarázni valamivel, miért bírta olyan jóól a trábbnél trébb melókat a cégnél...
Az Életben nincs csak Fekete vagy csak Fehér - a Világ színes
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyoHa valami nagyon -NAGYON!- szánalmas dolgot akartok látni, akkor nézzetek meg az indexre is belinkelt Nomen Est Omen c. amatõrfilmet.
Szabó János
Hû, asszem az volt a fix.tv-n egy jó ideje :D
"Olyan rossz, hogy már jó" kategória  :lul:

Lythis

Quote from: ShiroiFilmként nagy nulla. Senkinek nem javaslom.
thx az infót! Egyébként engem nem a történeti szál miatt érdekelt volna, hanem a freewalking jelenetekért, de akkor hagyom.

m46u5

Quote from: Lythisthx az infót! Egyébként engem nem a történeti szál miatt érdekelt volna, hanem a freewalking jelenetekért, de akkor hagyom.
A történet tényleg nagyon sánta, de az akciódúsabb jelentben is elég híjján van a film. Speciel (szerintem) kettõ kiemelkedõs rész ilyen, egy amikor a rendõrfõnök a beosztottainak ecseteli a "bûnözõk" jellemrajzait (ekkor mutatnak róluk pár motívumot), ill. mikor a csipet csapat egy gazdag emberke lakását próbálják kirámolni, miközben a kutyusok elõl szaladgálnak.
Jobban jársz, ha letöltöd valahonnét ezt a filmet, megnézed párszor a jeleneteket, aztán letörlöd :)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Sztem se volt különösebben jó film a Yamakasi. Mondjuk nem szoktam nézni ilyen akrobatamutatványos videókat, de nekem tetszettek az "akciósabb" jelenetek. :)
Viszont ne mondjátok már, hogy nem tetszett nektek a vallatási rész a vágásokkal!   :lul: :D

m46u5

Quote from: FazékSztem se volt különösebben jó film a Yamakasi. Mondjuk nem szoktam nézni ilyen akrobatamutatványos videókat, de nekem tetszettek az "akciósabb" jelenetek. :)
Viszont ne mondjátok már, hogy nem tetszett nektek a vallatási rész a vágásokkal!   :lul: :D
Na jó, az tényleg nagyon jó volt :haha:  :jee:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Djinn

Bíbor folyók 2.

Animal unszolására megnéztük. Szerintem nagyon béna film. Szinte minden jelenet kiszátható és unalmas, a szereplõk jellegtelenek (meg jellemtelenek). A sztori is elég zötyögõs és nem igazán van benne újdonság.

Amilyen jó volt az elsõ rész, olyan xar a második. Ha van valaki, aki még nem látta, akkor nem pazaroljon az életébõl másfél órát rá!!  :mad:

Fazék

Quote from: DjinnBíbor folyók 2.

Animal unszolására megnéztük. Szerintem nagyon béna film. Szinte minden jelenet kiszátható és unalmas, a szereplõk jellegtelenek (meg jellemtelenek). A sztori is elég zötyögõs és nem igazán van benne újdonság.

Amilyen jó volt az elsõ rész, olyan xar a második. Ha van valaki, aki még nem látta, akkor nem pazaroljon az életébõl másfél órát rá!!  :mad:
fenébe... úgy látszik sajnos ezen a fórumon elfelejtettem figyelmeztetni az embereket, hogy kerüljék el ezt a trágyahalmot... szeretnék utólagosan bocsánatot kérni. :o

szóval sajnos tényleg így van, ahogy mondtad: "Amilyen jó volt az elsõ rész, olyan xar a második." Fölösleges megnézni ezt a filmet. :( Bár mondjuk én már Vincent Cassel szerepvisszautasításának pillanatától sejtettem, hogy ez egy gyenge film lesz... viszont az elsõ részt, aki még nem látta, sztem nézze meg, mert meglepõen jó thriller sztem is  :jee:

Djinn

Quote from: Fazékfenébe... úgy látszik sajnos ezen a fórumon elfelejtettem figyelmeztetni az embereket, hogy kerüljék el ezt a trágyahalmot... szeretnék utólagosan bocsánatot kérni. :o
Ööö. Izé. Lehet, hogy írtál róla, csak én szokás szerint nem kerestem rá. Meg is lett a büntetésem... :haha:

Lythis

Quote from: DjinnBíbor folyók 2.

Nemtom, nekem tetszett. Tény hogy az egy jobb volt, de ebben a részben a fényképezés nagyon szép volt. Persze kissé Indiana Jones/kliséparádé volt (Mekkora mázli h pont elrakták az amfetamint^^), de annyira nem volt rosz sztem. Bár az egy mögött messze elmarad, az igaz. De a csuhás gennyzsákok nagyon tetszettek:D

Ramiz

Quote from: FazékSztem se volt különösebben jó film a Yamakasi. Mondjuk nem szoktam nézni ilyen akrobatamutatványos videókat, de nekem tetszettek az "akciósabb" jelenetek. :)
Amikor anno megnéztük a tesómmal meg Mazsival, kaptunk ajándék Yamakasis gyufát a moziban. Visszafelé menet elkezdtük dobozon meggyújta elpöckölni (hüvelykujjal hozzányomva), de a popcorntól ragacsos ujjainkhoz hozzátapadt a gyufa, és az én ujjamon is égett a foszfor, meg a tesómén is... ennyi maradt meg a filmbõl... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Beren

Quote from: LythisNemtom, nekem tetszett. Tény hogy az egy jobb volt, de ebben a részben a fényképezés nagyon szép volt. Persze kissé Indiana Jones/kliséparádé volt (Mekkora mázli h pont elrakták az amfetamint^^), de annyira nem volt rosz sztem. Bár az egy mögött messze elmarad, az igaz. De a csuhás gennyzsákok nagyon tetszettek:D

Sztem is jó volt, bár nállam az adathordozó optkai eszköz szépen meghibásodott a mûalkotás 82%-ánál... Szóval, szép volt, jó volt, Jan Reno szerencsére feldobta a dolgot, és friccek már megint kavartak a franciáknak (bár, a Taxi akkor is jobb vót:) :) ).
Most néztem meg a Nemzet Aranyát.
Bizti az átkozott imperialista-kaptialista világképem az oka (ez így nem jó, átálltam Hofi hallgatására, és röhögve nem lehet gépelni...), de nekem jól bejött a cucc. Jó, erõst érzõdik a Dan Brown által gerjesztett kincskeresõsdi-fíling, de legalább jól sikerült adaptálni a dolgot. És legalább nem kellett amiatt görcsölni, mint a könyv-feldolgozásoknál, amikor azt nézzük, mit kellett feláldozni a filmrevitel kedvéért... Szóval, a fíling megvót, a kislány is jól nézett ki, voltak jó poénok is, meg tudományosra is sikerült. A kameratõr is jól dolgozott. Csupán a dollárbankjegyre tett utalások során volt enyhe Angyalok és Démonok utánérzésem (a téma ebben a könyvben is felmerült...). Szóval, aki képes elõítéletek nélkül hátradõlni, és nem összeköpködni a monitort, akkor azoknak ajánlom!
Éljen a nehézlovasság!

Amióta megjelentek az elsõ hópelyhek, ismét erõs késztetést érzek arra, hogy a szobám padlóján fellelt gyanúsan makk-alakú szelídgesztenyét ilyen-olyan résekbe gyömöszöljem-tartalékoljam...

Beren

Jujj - tegnap este volt szerencsém belenézni az elejébe... már elõre tetszik!!! (a James Bondos utalás jól esett az elején...) Bár, asszem az én pocsék izlésem nem megfelelõ benchmark... :lul:  :3x3:
Éljen a nehézlovasság!

Ramiz

Guns and Talks

Halleluja! Újabb tökéletesen összerakott koreai stíluskeverék az Oldboy után!
Vígjáték, akció, játékfilm és dráma keveredik ebben a filmben. Egyik elem sem túl erõs benne (szemben az Oldboy-jal), az összhatás sem olyan kontrasztos, de nem is terhel le annyira érzelmileg, és (talán éppen ezért) ugyanolyan élvezetes.
Négy fiatal utazik egy autóban. "Bérgyilkosok vagyunk", mondja a narrátor, a legfiatalabb közülük. "Ha ezt elmondom embereknek, tízbõl kilenc kinevet, egy pedig õrültnek nevez és dühös lesz. De mit is mondhatnék? Mi tényleg bérgyilkosok vagyunk."
Ilyen egyszerû az egész. Ez a film nem a moralizálással foglalkozik, nem bonyolultan kivitelezett bérgyilkosságokról szól és nem is macsó férfiakról, akik egymásra vadásznak. Ez a film négy fiatal srácról szól, akik a bérgyilkosságokból élnek, ugyanabba a tévébemondónõbe szerelmesek (zseniális jelenet, amikor a reggeli hírmûsort nézik), ugyanabban a házban élnek, és közben különféle problémáik akadnak, mint mindenkinek. Az egyikük például képtelen megölni a célpontot, mert sajnálja, aztán beleszeret (Egyes Számú Hiba, a legsúlyosabb). Természetesen ezzel az egész csapat megélhetését veszélyezteti (senki nem szereti a visszadobott munkát - ha ennek híre megy, talán nem õket fogják felkeresni a kliensek), ezért valaki másnak kell megtennie. A legfiatalabb srác (a narrátor) azonban megindító beszédet mond a szerelem mindent legyõzõ erejérõl. A drámai és megható, azaz tökéletesen szentimentális jelenet önmaga paródiájává válik, és mégis megható marad. ("Ahogy megérintette õket az igaz szerelemrõl szóló tanításom, képtelenek voltak megszólalni, és  a nappalink az érzelmek olvasztótégelyévé vált.") De a groteszk részek sem hiányoznak (a kliens kérése, hogy a célpont tüdõrákban haljon meg - igaz, ez csak egy rövid jelenet), ahogy a kiszólások sem (az egyikük elfelejti a szövegét - egy nagyon sokatmondó mondást kellett volna idéznie - és dühösen elmegy).
Az ilyen sokszínû filmeknél gyakran csak egy hajszálon múlik, hogy érdekes és újszerû darab lesz-e belõle vagy használhatatlan káosz. Nem tudom, hogy mi dönti el a végeredményt, de ez a film nálam tökéletesen mûködött, nem utolsósorban a karakteres színészek (akik fiatal koruk és tapasztalatlanságuk(?) ellenére is mernek játszani) és a piszkosul jól eltalált zene miatt.
Riszpekt!

kikuchiyo

Hm. Érdekesnek hangzik.

Kim Ki-duk legújabb filmjét, a Bin-Jip vagy 3-Iron címût, amit elvileg már játszanak itthon is moziban, látta már valaki?

Ramiz

Quote from: kikuchiyoHm. Érdekesnek hangzik.
Kim Ki-duk legújabb filmjét, a Bin-Jip vagy 3-Iron címût, amit elvileg már játszanak itthon is moziban, látta már valaki?
Szerintem Manu látta... de legalábbis megvan neki. :)

Lythis

Ma tolták a Hetedik-et viasat-on. Vazz, lenyûgözõen eltalált egy film, szóval le a kalappal elõtte. (hozzátenném, hogy elõször volt alkalmam megnézni, és az elejérõl lemaradtam sajna, de így is tetszett).
 Nekem az eddig látott filmek közül leginkább a Bíbor folyók 1-re, és a Csontember-re hasonlított - az utóbbira kicsit talán jobban a légkör miatt. És a fényképezés valami eszméletlen szép volt benne :jee:

Ramiz

Quote from: LythisMa tolták a Hetedik-et viasat-on. Vazz, lenyûgözõen eltalált egy film, szóval le a kalappal elõtte. (hozzátenném, hogy elõször volt alkalmam megnézni, és az elejérõl lemaradtam sajna, de így is tetszett).
 Nekem az eddig látott filmek közül leginkább a Bíbor folyók 1-re, és a Csontember-re hasonlított - az utóbbira kicsit talán jobban a légkör miatt. És a fényképezés valami eszméletlen szép volt benne :jee:
Nekem hatalmas csalódás volt anno az a film. Brad Pitt bénán játszik benne, Morgan Freeman-nek meg alig adnak teret/idõt a vásznon, pedig jó a karaktere. Logikázás, nyomozás alig van benne (mint pl a Gyilkosság lólépésben c. filmben - nálam az az etalon), az egész film az idõrõl idõre paráztató körülmények között megtalált hullákra van kihegyezve, ami uncsi. A végén a csavarra pedig nem tudok mit mondani... visszamenõleg is elcs.szi a többi gyilkosságot az ok, ami a végén derül ki. Brad Pitt megpróbálja eljátszani, hogy küzd magával, hogy ne lõjön, de szánalmasan nem sikerül neki. Morgan Freeman meg nézi, aztán szomorúan elballag. A nézõ is.

Djinn

A Gyilkosság lólépésben szerintem is jó film. Modjuk én alapból imádom Christopher Lambert-et, szóval nekem már plusszal indult a film.  :haha:
De ha már róla van szó ajánlanám a Subway (Magyar cím asszem Metró ) címû filmet, ha még valaki nem látta volna! Földalatt játszódó film Luc Besson módra. :)
Kontroll egyébként szerintem sem volt rossz. A mostani magyar filmekhez képest egyenesen fantasztikus.  :3x3:

My sassy girl

Most utánnanéztem, ki, mit írt a filmrõl, hogy ne  bocsátkoznék ismétlésekbe.:)
Nagyon tetszett a film, szinte üdítõen hatott rám az egész. Nem hibaként említeném, de a vége erõsen kiszámítható volt szerintem.
Aki szereti a csöppmentes (ez egy nagyon pozitív vonása a filmnek szvsz!!) romantikus drámákat, azoknak nagyon ajánlom!! :)

Ramiz

Quote from: DjinnAki szereti a csöppmentes (ez egy nagyon pozitív vonása a filmnek szvsz!!) romantikus drámákat, azoknak nagyon ajánlom!! :)
Aki szereti a romantikus drámákat, az nem annak örül, ha csöpögõs? :__devil:

Djinn

Quote from: RamizAki szereti a romantikus drámákat, az nem annak örül, ha csöpögõs? :__devil:
Nem.
edit: vagy inkább: nem feltétlenül :)

kikuchiyo

Quote from: RamizNekem hatalmas csalódás volt anno az a film. Brad Pitt bénán játszik benne, Morgan Freeman-nek meg alig adnak teret/idõt a vásznon, pedig jó a karaktere. Logikázás, nyomozás alig van benne (mint pl a Gyilkosság lólépésben c. filmben - nálam az az etalon), az egész film az idõrõl idõre paráztató körülmények között megtalált hullákra van kihegyezve, ami uncsi. A végén a csavarra pedig nem tudok mit mondani... visszamenõleg is elcs.szi a többi gyilkosságot az ok, ami a végén derül ki. Brad Pitt megpróbálja eljátszani, hogy küzd magával, hogy ne lõjön, de szánalmasan nem sikerül neki. Morgan Freeman meg nézi, aztán szomorúan elballag. A nézõ is.

Én is megnéztem a Hetediket, és hasonló csalódásról kell beszámolnom. Egészében véve egy kicsit lapos volt a film.

A vége meg számomra már irracionális volt:
Úgy értem, mikor volt ideje a fickónak arra, hogy megölje a nyomozó feleségét? A laboros rendõr azt mondta, hogy háromféle vért találtak a kezén, a sajátját, a büszkeség-csajét, és egy ismeretlent, ami nyilván a feleségé lehetett. Hogy csinálta? Szétszabdalta az egyik nõ arcát, aztán átment a nyomozó lakására a véres pólóban, levágta a csaj fejét, végül azonmód véres kézzel elment a postára, hogy "ezt a fejet szeretném feladni"? És mindezt úgy, hogy a kiléte már ismert volt, és feltehetõleg ki volt az arcával plakátolva a város?
Na hagyjanak már.

edit: viszont utána elkaptam a Pro7-en a True Lies végét, amely filmet valamely ismeretlen okból kifolyólag nagyon élveztem még így nyolcadszorra is. És meglepõ módon, egy öt éve halott német középfokúval értettem a szöveget.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoedit: viszont utána elkaptam a Pro7-en a True Lies végét, amely filmet valamely ismeretlen okból kifolyólag nagyon élveztem még így nyolcadszorra is. És meglepõ módon, egy öt éve halott német középfokúval értettem a szöveget.
Nyelvtudás rulez! :cool: Én is kezdek örülni, hogy nincs felirat a Twin Peakshez. Így rá vagyok kényszerítve, hogy értsem. :)
Egyébként látom, te se szereted a magyar debil címét a True Lies-nak. :)

Kvikveg

Quote from: DjinnA Gyilkosság lólépésben szerintem is jó film. Modjuk én alapból imádom Christopher Lambert-et, szóval nekem már plusszal indult a film.  :haha:
De ha már róla van szó ajánlanám a Subway (Magyar cím asszem Metró ) címû filmet, ha még valaki nem látta volna! Földalatt játszódó film Luc Besson módra. :)
A lolepesben szerintem elegge unalmas. Valahogy dumalnak, de alig tortenik valami. Persze regen lattam.
A Subway viszont alapmu. Cristoph Lambert (nem, nem irtam el), Galabru mint rendorfonok - kulon emlitest erdmel az a jelenet, ahol a lepcsokon masiroznak lefele a metroba. Jo tortenet, erdekes emberek. Jean Reno mellekszerepben. A focimzene kiraly. Csak ajanlani tudom.  :jee:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.