Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: TurboKLuca Turilli - Prophet of the last Eclipse megvan valakinek?

Csak csendesen, lábujjhegyen bepötyögöm ide, csak nektek, csak most, csak itt, csak norisszal, hogy igen. Tegyem elérhetõvé? ;)

TurboK

Quote from: RouninCsak csendesen, lábujjhegyen bepötyögöm ide, csak nektek, csak most, csak itt, csak norisszal, hogy igen. Tegyem elérhetõvé? ;)
már a fenti linkrõl leszedtem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Rounin

Esetleg más nincs meg, akinek kell :)

TurboK

más nincs (pedig a rock szimfóniát le akartam szedni).
egyelõre.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Orion

Quote from: TurboKmás nincs (pedig a rock szimfóniát le akartam szedni).
egyelõre.

Erre gondolsz?: London Symphony Orchestra Royal Choral Society
Liberate tuteme ex infrenis!

TurboK

nemtom mi volt a címe.

TurboK

Rounin

Quote from: TurboKmás nincs (pedig a rock szimfóniát le akartam szedni).
egyelõre.

Váááh :D Mondom, esetleg nincs más valaki, akinek kellene? ;) Bojlermód fogalmaztam, bocs :)

Orion

Ha esetleg van valakinek Dying Fetus, ill. Aborym, örömmel venném, ha megosztaná velem. Elõre is köszönöm.
Liberate tuteme ex infrenis!

Xipe

in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Most néztem meg a Jimi Hendrix dvd-t. Jópár koncertfelvétel meg riportok. Nagyon tetszett. Elõször a zene kell hogy megragadja az embert, de egy ilyesmi anyag (klip, koncertfelvétel fõleg) nagyon megdobja a hangulatot a zenéhez. :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Végre kialudtam magam. Elég sok koncerten voltam idén, hátha valakit érdekel megosztom élményeimet itt.

Kedd
Illés. Õszintén szólva nem vagyok nagy rajongó, de amit itt levágtak azon igencsak tátva maradt a szám. Jól elkapták a búcsúkoncerthangulatot, a Ha én zászló volnék... alatt a hideg futkosott a hátamon. Bródy kijött egy szál gitárral és ötvenezer ember egyszerre maradt csöndbe anélkül hogy erre külön felkérték volna. Katarktikus volt na.
Szerda
Kezdésnek nagyszínpadon SKA-P. Király pörgõs ska buli volt, fesztiválnyitónak a legmegfelelõbb. Annak ellenére hogy fél ötkor kezdtek meglehetõs tömeg gyûlt össze, talán olyan 8-10000 ember. Ment a show a színpadon rendesen, erre a zenekarnak külön mókamestere is van, gólyalábakon meg mindenféle jelmezekben rohangál fenn a fószer a számok alatt. Egy jótanács: szandálban ne menjünk ilyen koncerten az elsõ sorokba mert fáj. A tapasztalat beszél belõlem.
Még három bulin voltam eznap, mind a metálsátorban, sorrendben: Casket Garden, Vale Of Tears, aztán éjjel még volt egy Wall Of Sleep. A sátorról tudni kell hogy évek óta itt a legratyibb a hangzás, hiába hívnak akármilyen zenekart, a technikusok nem állnak a helyzet magaslatán. Ebben az évben azonban egész összekapták magukat, a két elsõ bandának korrekt, a harmadiknak jó hangzást voltak képesek összekalapálni.
Személy szerint a WOS bulit élveztem legjobban, jó volt az éjszaka közepén hallgatni ezt a nullára belassított Sabatthos alapú muzsikát. Ja, és a VOT sajnos nem játszotta a Spiritual Swamp c. slágerüket, amit egyszerûen nem értettem. Írnak egy ekkora nótát és kihagyják a legnagyobb reklámot jelentõ programjukból??? :confused: Na mindegy, a Desolate volt, arra megtornáztattam a nyakizmaimat.
Csütörtök
Metálsátor Iron Maidnem. Korrekt hangzás, volt pár apró mellényúlás a zenészek részérõl, de ekkora slágergyûjteménnyel istenigazából nem lehet célt téveszteni. Kár hogy még világosban volt.
Éjjel egy körül a blues színpadon Mystery Gang volt látható, hallható és táncolható. Éltem mindhárom lehetõséggel, majd kiköptem a tüdõmet, heringhangulat megvolt, a sátor telítettsége szerintem olyan 130% körül lehetett.
Úgy döntöttem hogy eznap korán fekszem, így aztán hazafelé csak pár számra kukkantottam be a Cool Head Clan produkciójára, volt Szeresd a testem baby meg Százszor ölelj még. Mókás, pörgõs, de számomra felejthetõ buli volt.

Na jó, ez így baromi hosszú lenne, inkább szorítkozom a kivételes élményekre.

The Wailers. (aka: Bob Marley zenekara) Õszinte leszek, számomra ez volt a Sziget parasztvakítása. Kezdtek két vagy három instrumentális nótával amit a közönség nem értett. Aztán bekiabáltak hogy peace meg rastafari erre lett hatalmas höjjögetés meg örömködés. Akárhányszor leült egy picit a hangulat ezt eljátszották és kész. Persze voltak ismert, király nóták (Buffalo Solider, One Love satöbbi), de az én szememben ez akkor is úgy marad meg hogy lehívták a bandát egy haknira egy olyan közönség elé akiknek a 80%-a rasztahajú, de csak 2%-a tudja hogy hol van Jamaika és ki is volt meg mit csinált ez a Bob nevû faszi valójában. A többieknek maradt a frizura meg a szívás.
Volt ugye Korn is. Masszív színpadkép, hatalmas, csontkezekbõl a KORN feliratot mutató zászló elõtt volt a lefüggönyözött dobcucc, a spéci mikrofonállvány, istentelen sok láda, rajta a lemezborítókkal. Hangzás: az ének halk volt, de ez nem a zenekar sara. A negyedórás csúszás, a négyszámutánlevonulunk addig a basszer és a dobos Metallicát ökörködünk produkció azonban igen. Aztán visszajöttek, lenyomták a Falling Away from Me-t pár nótával egyetemben aztán ismét levonultak. Én itt hagytam el a koncerthelyszínt, holott úgy érkeztem hogy végre meg fogom érteni hogy miért olyan jó is a banda mint amennyire azt mindenki mondja. Ez nem történt meg.
Második búcsúkoncertem a Sziget alatt a Sentenced-é volt. Metálsátor, jó hangzás. Bulinak nem nevezném, inkább temetésnek, márcsak a zene jellegébõl is. Meg kell mondjam, nagyon sajnálom ezt a bandát. Ilyen kiállású zenekart én még nem sokat láttam. Az énekes egy kétméteres, finny nyírfa, szögegyenes fekete hajjal, aki koncert alatt számolatlanul tolta le a dobozos söröket, meg valami Kalinkás üveggel is bohóckodott 'oszt néha eltolt egy cigit is. Ez most leírva semmilyen hatást nem kelt ugye, de színpadon nagyoncsak másképp mutat, adja a rakendrollt rendesen. Kábé negyediknek nyomták el a kedvencz nótámat (Rain Comes Falling Down - Frozen album), szóval ezután tõlem akár már egybõl fel is oszolhattak volna, összes hangadó szervemet leamortizáltam. De ehelyett még egyszer visszatapsoltuk õket és onnantól már örömzenélésbe fulladt a buli. Elnyomták a Maidentõl a Troopert jöttek még saját számok és rendesen tátva volt a szájuk a csurig töltött sátor elõtt. Ez olyan 5-6000 embert jelent egyébként. A végén stílszerû befejezésképpen jött az End of the Road az uccsó lemezrõl. Utána levonultak és ennyi volt. Többet a büdös életbe' nem fogjuk látni õket. :(

Saxon. Semmi különös, egy korrekt heavy metal koncert, nem is láttam végig csak egy darabot, de eszembe jutott hogy Ramiznak biztos tetszene.

Hellacopters. Róluk annyit hogy Guns 'n' Roses koncertvideók óta ekkora rakendroll sót nem láttam még. Pláne elsõ sorból. Utolsó anyagaik ugyan lemezen elég gyengécskék voltak, de ez tipikusan színpadra termett mûfaj, hatalmasat ütött, az egyik legjobb koncertje volt a Szigetnek.

Hétfõn nemtom mi ütött a hangmérnökökbe a metálsátorban, de eddigi legjobb teljesítményüket hozták. Történt ez pedig Watch My Dying és Neck Sprain koncerteken.
WMD-ék ismét két gitárossal operáltak, ennek köszönhetõen lemezminõségben és verzióban nyomták el a nótákat. Nemegyszer támadt az az érzésem a ritmusszekció munkája nyomán hogy valaki két lábbal rugdos mellbe. Az Eredeti testforma elszállós része után pedig olyan ritmusképlettel jöttek vissza hogy számológépet kellett vinnem magamhoz hogy tudjam mikor lengessem a rõzsét. Az egész úgy hangzott mintha egy marhatetemet téptek volna szét fogókkal. A szólógitároson megint rajta függött a szemem. Én még mindig nem értem hogy hogyan lehet derékból headbangelni és közben tappingszólózni...

Hát nagyjából ennyi. Persze ennél sokkal több volt a móka, kultúra, miegymás de már ezt is eluntam mire begépeltem. :)

Ramiz

Röviden: az Ifitali jobb volt. :)
Ja, a metálsátor tényleg ratyi (volt eddig legalábbis biztosan), én Ramones Mániára mentem anno (RAMONES rulez!!! :cool: :whoa: ), és alig ismertem rá a számokra... :3x3:  :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: RamizRöviden: az Ifitali jobb volt. :)
Inkább olcsóbb. :D Itt élveztem hogy fesztivál és nem kell melóznom.
Ja, a Ska-P nyomott Ramones-ot, az I wanna be sedatedet. Jau volt, csak kevesen ismerték.

Ramiz

Quote from: PirulaInkább olcsóbb. :D Itt élveztem hogy fesztivál és nem kell melóznom.
Az más... :) Tudom, hogy az elõbbinél sokat kellett dolgoznod, intézkedned. De azért ugye, hogy más a hangulat!

Pirula

Quote from: RamizAz más... :) Tudom, hogy az elõbbinél sokat kellett dolgoznod, intézkedned. De azért ugye, hogy más a hangulat!
Más hát, az sokkal családiasabb.
Ja, tényleg, Saxont ismered? Mert ha érdekel akad. Az a fajta metál ami neked tetszene szerintem.

roderick

Azért utolsó nap Hives se csinálta rosszul a rakenrollt, öszintén szólva nem értem miért kellett 18.00ra berakni öket.... (amikor a föattrakciónak, az alapból se túl jó, de ráadásul kegyetlenül elcseszettül kihangosított Good Charlotte volt.. pff...)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Pirula

Quote from: roderickAzért utolsó nap Hives se csinálta rosszul a rakenrollt, öszintén szólva nem értem miért kellett 18.00ra berakni öket.... (amikor a föattrakciónak, az alapból se túl jó, de ráadásul kegyetlenül elcseszettül kihangosított Good Charlotte volt.. pff...)
Arról lemaradtam, nem is ismertem. Az öreg kubaiakat voltam megnézni szerintem akkortájt. (Buena Vista Social Club)

Fazék

Quote from: roderickAzért utolsó nap Hives se csinálta rosszul a rakenrollt, öszintén szólva nem értem miért kellett 18.00ra berakni öket.... (amikor a föattrakciónak, az alapból se túl jó, de ráadásul kegyetlenül elcseszettül kihangosított Good Charlotte volt.. pff...)
A Good Charlotte tényleg valami siralmasan rossz volt, nem tudom mi alapján tették be nagyszínpadra, egy régebbi albumukat ismertem és hallgattam, gondoltam megnézem, de nem voltam ott sokáig. A Hives viszont tényleg átkozottul jó koncertet adott.

Hmmm... jövõre akár egy találkozót is össze lehetne dobni, ha már ennyien kint voltunk :D

Pirula

Quote from: FazékHmmm... jövõre akár egy találkozót is össze lehetne dobni, ha már ennyien kint voltunk :D
Felõlem aztán mehet! Hétfõn ráadásul anime elõadás is volt a Mozinet sátorban (asszem így hívják) de kihagytam mert ütközött a Watch My Dyinggal.

Dragon

Quote from: PirulaFelõlem aztán mehet! Hétfõn ráadásul anime elõadás is volt a Mozinet sátorban (asszem így hívják) de kihagytam mert ütközött a Watch My Dyinggal.
Tûzmadárt nem nézted meg?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

sirtomi

Wall of Sleep nem is rossz.
Már be is vásároltam DC boltban :D

Pirula

Quote from: bpka000Tûzmadárt nem nézted meg?
Nem, az kimaradt. Õk ilyen dallamos speed/heavy jellegû dolgot tolnak nem?
Quote from: sirtomiWall of Sleep nem is rossz.
Már be is vásároltam DC boltban :D
Úgy úgy! Melyiket? Mert a Sun Faced Apostles csak mostanában jön ki, azt még én sem hallottam, bár koncerten annak a lemeznek a nótái is voltak. Súúúlyos. Most már érzem hogy mit érez a szotyi amikor étolajat csinálnak belõle. :whoah:

Dragon

Quote from: PirulaNem, az kimaradt. Õk ilyen dallamos speed/heavy jellegû dolgot tolnak nem?
Aha, és nagyon jó a basszusgitár benne.
(juteszembe, ezekrõl a "kis" magyar együttesekrõl semmi infót nem lehet szerezni, nem tud valaki linket bármiféle anyaghoz Tûzmadárral ill. Fekete Sereggel kapcsolatosan?)
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Ramiz

Nekem egy 'Mach 1.67' nevû japán rockbanda zenéje kellene piszkosul. (Asano Tanadobu bandája.)

Pirula

Quote from: bpka000Aha, és nagyon jó a basszusgitár benne.
(juteszembe, ezekrõl a "kis" magyar együttesekrõl semmi infót nem lehet szerezni, nem tud valaki linket bármiféle anyaghoz Tûzmadárral ill. Fekete Sereggel kapcsolatosan?)
Csak a honlapjukat tudom linkelni.
A Fekete Sereg oldala meg még készülõben van.

Dragon

Quote from: PirulaCsak a honlapjukat tudom linkelni.
A Fekete Sereg oldala meg még készülõben van.
Ez már valami, köszi.
Hmmm, szoktak játszani a Fekete Yuk-ban... lehet, hogy egyszer meg kéne tekinteni.

Rounin

Children of Bodom - Are You Dead Yet c. új album.

Végighallgattam, semmi extra. Nme igazán fogott meg. Kellemes háttérzene számítógépezés közben, de én többet vártam.

Mattanja

Quote from: RouninChildren of Bodom - Are You Dead Yet c. új album.

Végighallgattam, semmi extra. Nme igazán fogott meg. Kellemes háttérzene számítógépezés közben, de én többet vártam.
Szomorú. Hallgasd inkább ezt:
Cannibal Corpse: Butchered at birth
Emelett a Diablo II kellemes háttérfoglalkozás... :haha:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Quote from: ShiroiSzomorú. Hallgasd inkább ezt:
Cannibal Corpse: Butchered at birth
Emelett a Diablo II kellemes háttérfoglalkozás... :haha:
Az ilyen tanácsokkal óvatosan mert rögzülnek a reflexek. Régen én Carmageddonozás közben hallgattam állandóan Judas Priestet - a Painkiller albumot, de vagy milliószor lement. Aztán amikor kocsiba ültem és elindítottam a kazettát szinte kerestem az idõszámlálót a visszapillantó fölött. :)
Most képzeld csak el, lemész a pincébe, a dobhártyáidat mondjuk fülesbõl áradva masszírozza a kellemes kétlábdobos hörgés. Fát kell vágnod, álmos tekinteted a nagyfejsze után kutat. Befelé botorkálsz a félhomályban... Egyszer megakadsz egy kék flakonon zzzzzzzz kattan az agyad! Mana! Literes kortyokkal feltöltöd varázserõdet majd megragadod a fûnyíró melletti szekercét a sarokból. Ösztöneid a furcsa, lombikban lebegõ lények elpusztítására ragadtatnak. Nagymamád hát határon legendás kompótgyûjteménye egy csapásra megadja magát az enyészetnek. Nem kerüli el a figyelmedet a kapu felé lopódzó sötét árnyalak sem. Egy gyors ugrással elvágod az útját, majd egy kecses mozdulattal a gerincét. Marci cica a falu legjobb egerésze, valamint gyermekkori játszótársad halk nyikkanással távozik az örök egerészmezõkre. Diadalittasan lépnél a fényre, de fejed elakad a szemöldökfában, vérzõ homlokkal esel hanyatt. Gyógyitalt de sürgõsen! Még szerencse hogy a papa a dugipálinkáját az ajtó közelében levõ szekrény aljában tartja. Két három HP után már érzed a javulást és talpra szökkensz. Szerencsére a discman elemei itt felmondják a szolgálatot és te rádöbbensz hogy fagyállómérgezéssel és hullarészegen ácsorogsz a tönkrezúzott cseresznyekompótok roncsai között.
Kalandod itt véget ér.