Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Necrid^

Quote from: RouninCPU típusa   Intel Celeron D, 2866 MHz (21 x 136)
CPU alias   Prescott-256
Alaplap neve   Abit IS7-E2  (5 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, LAN)
Rendszer memória   512 MB  (DDR SDRAM) (2x256Mb dual megoldás)
Videokártya   NVIDIA GeForce FX 5700LE  (256 MB)

A lényegesebb adatok ezek.

Most akarok cserélni egy amd MSI K8N platinum alaplapra, prescott 3200+ (vagy 3400+) procira és egy GF6600GT kártyára.

Edit: CIV4 miatt még számolunk :morci: :D
GF6600GT az ott van. elején én is azt akartam venni. csak nemtom vhogy haver rá vett Ati-ra.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Darkstar

Quote from: NecridGF6600GT az ott van. elején én is azt akartam venni. csak nemtom vhogy haver rá vett Ati-ra.
Én meg azt is vettem. Nem bántam meg. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

roderick

Ha a Civ4-nek az a hibája, hogy "Failed to initialize blabla", akkor vagy frissítened kell a videókártya driverjét vagypedig a 2k studios honlapján a support szekcióban van valahol elrejtve valami megoldás, hogy ki kell csomagolni egy adatfájlt és akkor megy állítólag, elég sok videokártyával föleg az ATI-kal baja van.
edit: mondjuk látom neked nem is olyan van

Master of Magic meg a világ legjobb játéka volt!!! Semmi sem pótolja a mai csili-vili játékokban azt a hangulatot, amikor feldühödött, éhező HOBBIT(!!!) seregemmel elfoglaltam a világot, meg az übertáp hösömmel egy nyíllövéssel öltem sárkányokat:). Nekem rémlik valami mintha felrebbentek volna hírek a remake-röl? vagycsak álmodtam?

edit: amúgymeg civ4-et ne sajnáld, meg kimondottan GONOSZ egy játék, ki kell törölnöm a fejemböl minden régi civ2-es taktikát, hogy egyáltalán túléljek és nehezebb fokozatokban már nagyon nem packáznak az ellenfelek... ráadásul ha rossz helyen kezded akkor el vagy veszve:) szóval emebres kihívás ami pár agyvérzést még okozni fog nekem a közeljövöben. Viszont régen volt olyan játék amitöl hajnali 3kor is még a gép elött ülök és eljátszom a "csak még egy kör effektust", olyan 6-ig:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickMaster of Magic meg a világ legjobb játéka volt!!! Semmi sem pótolja a mai csili-vili játékokban azt a hangulatot, amikor feldühödött, éhező HOBBIT(!!!) seregemmel elfoglaltam a világot, meg az übertáp hösömmel egy nyíllövéssel öltem sárkányokat:). Nekem rémlik valami mintha felrebbentek volna hírek a remake-röl? vagycsak álmodtam?
én továbbra is azt vallom, hogy fölösleges remake, mert már van Age of Wonders (1,2,SM) címmel :) sztem olyan komoly a hasonlóság, hogy mellette fölösleges lenne kiadni egy újabb MoM-ot, csak rontani lehetne rajta hozzá képest. Aki mai grafikát akar és élvezetes játékot, annak sztem jó lesz az AoW ;) Akárki akármit mond, én csak ezért nem veszem elő a MoM-ot időről-időre, mert sztem az AoW:SM méltó utódja :) sajnos ezt pl nem lehet elmondani az UFO: Enemy Unknown-ról, melynek sztem azóta se született méltó utódja és évente legalább egyszer újból végig is játszom :) (btw tudtátok, hogy azért olyan egyszerű Superhuman fokozatban az alaprész, javítás nélkül, mert az első visszatöltéskor átáll automatikusan a nehézségi fokozat Beginner-rel? :) szóval érdemes fölrakni hozzá a patch-et ;))

Rounin

AoW!! Ez az amit még be kell szereznem. Anno sok pozitívumot véltem felfedezni a leírásaiban.
Civ 4 meg majd megy új gépen, újratelepített vinyózzal >:] Jobban teszi ;>

Most éppen a CoD2-t nyomom.. auch. Nagyon irreális, nagyon intenzív, iszonyat fílinges.

Necrid^

Quote from: RouninMost éppen a CoD2-t nyomom.. auch. Nagyon irreális, nagyon intenzív, iszonyat fílinges.
Most jón le pc-re. ugyanis xboxon szép meg minden. de irányitása vhogy naon csicskán megvan oldva.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Quote from: RouninAoW!! Ez az amit még be kell szereznem. Anno sok pozitívumot véltem felfedezni a leírásaiban.
Civ 4 meg majd megy új gépen, újratelepített vinyózzal >:] Jobban teszi ;>

Most éppen a CoD2-t nyomom.. auch. Nagyon irreális, nagyon intenzív, iszonyat fílinges.
nekem megvan az AoW2 és az AoW:Shadow Magic is. ha gondolod vmelyik meet-re magammal tudom vinni

Rounin

#1147
Quote from: NecridMost jón le pc-re. ugyanis xboxon szép meg minden. de irányitása vhogy naon csicskán megvan oldva.

Hiába no, a konzol az nem FPS-re van tervezve ;>

Remélem veterán fokozaton ez is lesz olyan kihívás, mint az első része. Egyelőre easyn végigfutok rajta, aztán jöhet a veterán >:]

Edit: Fazék, mikor van az a meet legközelebb? Ha ezt megoldjuk, akkor Szent fazék tiszteletére oltárt állítok \o/

Felsmuk

Quote from: RouninHiába no, a konzol az nem FPS-re van tervezve ;>

Halo...
"Here in the age of Internet porn it's hard to know exactly what percentage of male orgasms occur in front of a computer monitor, but we're going to guess it's more than half. So if you ask when we'll have virtual reality sex, or human/robot sex, the answer from tens of thousands of researchers and inventors is, "We're working as fast as we can, dammit!""

Rounin

Quote from: NecridMost jón le pc-re. ugyanis xboxon szép meg minden. de irányitása vhogy naon csicskán megvan oldva.

Hiába no, a konzol az nem FPS-re van tervezve ;>

Remélem veterán fokozaton ez is lesz olyan kihívás, mint az elsõ része. Egyelõre easyn végigfutok rajta, aztán jöhet a veterán >:]

Edit: Fazék, mikor van az a meet legközelebb? Ha ezt megoldjuk, akkor Szent Fazék tiszteletére oltárt állítok \o/

Fazék

Quote from: RouninEdit: Fazék, mikor van az a meet legközelebb? Ha ezt megoldjuk, akkor Szent Fazék tiszteletére oltárt állítok \o/
én pl ma is odamegyek a Sirius-ba vetítés után, ott leszek Ramiz-ékkal 4-f5-tõl kb 7-8-ig minimum Vampire-ezni fogunk, magammal viszem, hátha beugrasz érte

Rounin

Quote from: Fazékén pl ma is odamegyek a Sirius-ba vetítés után, ott leszek Ramiz-ékkal 4-f5-tõl kb 7-8-ig minimum Vampire-ezni fogunk, magammal viszem, hátha beugrasz érte

Jól van. Én a déli határtól 20 km-re élek. Avagy 220-230 km-re a tali színhelyétõl. Gondolom nem várod el, hogy most felugorjak, majd vissza éjszakás mûszakba Pécsre :D Majd jövõ héten ^^""

Rounin

Quote from: FelsmukHalo...

Egy példa, woahh.. azért azt ne mondd, hogy olyan hû de überfrankó a konzolok kontrollere FPS-ekhez.

Fazék

Quote from: RouninJól van. Én a déli határtól 20 km-re élek. Avagy 220-230 km-re a tali színhelyétõl. Gondolom nem várod el, hogy most felugorjak, majd vissza éjszakás mûszakba Pécsre :D Majd jövõ héten ^^""
hát pedig már levettem a polcról és be is raktam a táskámba, ilyen komoly erõfeszítések megtétele után elvárnám, hogy fölgyere érte! :3x3:

:haha: szóval bocsi nem tudtam, hogy ilyen messze laksz, akkor majd legközelebb ha lesz meet és jössz, akkor figyelmeztess, mert magamtól elfelejtem :rolleyes: :)

roderick

Azért AoW és MoM között vannak különbségek. Mondjuk nekem csak az AoW1 tetszett a kettö, hát nemtom.. szépnek szép de valahogy nem jött be.

MoM-böl meg azért kéne remakeféleség, mert pl. a térkép nevetségesen kicsi egy civ2-höz képest is már (pedig azse mai technológiával készült). AoW-ben is "csak" pályák vannak, de én szeretem azt a nagy epikus civilizaton szerü játékstílust, ahol elkezded 1 várossal és végén hatalmas birodalmad van. (soksok harcias hobittal :) )

Mondjuk AoW-ben meg szerintem zseniális volt a dinamikus hadjárat, hogy *tényleg* döntés volt, hogy melyik küldetést választod és így az egész további játékot meghatátozta, így kicsit azért kárpótolódtam.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Pr3d4k1ng

Quote from: NecridMost jón le pc-re. ugyanis xboxon szép meg minden. de irányitása vhogy naon csicskán megvan oldva.

Kezdtjük ott , hogy FPS nem való konzolra. Nehányat már nyomtam és rájöttem , hogy jólkéne tudnon zogorázni ahoz , hogy normalisan tudjak játszani.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Rounin

Quote from: roderickde én szeretem azt a nagy epikus civilizaton szerü játékstílust, ahol elkezded 1 várossal és végén hatalmas birodalmad van. (soksok harcias hobittal :) )

Nekem a kedvenc fogásom az arkangyal + sebezhetetlenség kombó volt >:]

m46u5

Egy jópofi arcade sílusú repülõs szim.
A grafikája elég gyermeteg a mai szemnek, de ehhez a stílushoz bõven megfelel, lévén itt csak száguldozni kell, miközben a gépágyú és rakéták kilõvéséhez szükséges gonbokról csak az újratöltés erejéig vesszük le az ujjunkat. Felhõtlen kikapcsolódást tud nyújtani egy komolyabb munka/game után.
Funkciók a játékban: négyféle sebesség (fékezett, alap, félgáz, fullgáz) ; spec. tüzelési mód ; hosszanti tengely körül forgás (elõször nem is értettem mi haszna van ennek, aztán rájöttem, hogy a rámtapadt rakétákat így lehet kikerülni - amikor be akar csapódni)
Mûködés: ha lelõsz valamit normál módban (gépágyúval, vagy rakétával), akkor egy energiacsík töltõdik, melyet akkor tudsz kamatoztatni, ha álváltasz speciális üzemmódba (erõsebb, spéci támadás), no és persze a lelõtt gépek/fegyverek után javul a pajzs, mely a küzdelem során bizony tud rongálódni. Nehézségi fokozatok nincsenek, a játék nehézsége (többnyire) az ellenfelek mennyiségében merül ki - ami persze bõven meg tudja dolgoztatni az ujjakat.
Természetesen a fegyverzet soha nem fogy ki, csupán idõnként meg kell nyomni az újratöltés gombot.
Észrevett hibák: az alap beállításokat célszerû nagyonis átkonfigurálni, mert nem éppen ésszerû a billentyûkiosztás (egérhasználat nincs - gondolom ezért is jött ki ps2-re is :)) ; hiába van egy-egy küldetésben nagy segítõ seregem, ha egyszerûen, képtelenek egy gépet is lelõni (pedig õk is folyamatosan tüzelnek). Tökmindegy milyen sebességgel haladsz is, a rádtapadt rakéta konstans távolságban marad, s csak egy rövidke idõ után "támad" meg :rolleyes: (nincs az a Top Gun-os jobbra-balra lavírozás, szigorúan csak a tengelymenti forgással lehet a rakéta elõl kitérni, ha már rászánta magát a becsapódásra).
Mindenesetre nagy móka, mikor az elõtted szlalomozgató ellenfél gépét próbálod elkapni, miközben a földi, és légi ütegek szórják az áldást reád, s a szembõl jövõ ellenséges repülõk is megkínálnak egy-egy rakétával :jee:.
Info: GameSpot
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Hát én most igazából újratelepítettem a HL2-t és játszanék vele... ha éppen nem azzal lenne elfoglalva, hogy frissíti magát, immár kb 1 órája 60 KB/s-es átlagsebességgel (legalábbis ő ezt mondja)... kezdek aggódni a vinyómon lévő maradék helyet illetően... :rolleyes:

Necrid^

Quote from: FazékHát én most igazából újratelepítettem a HL2-t és játszanék vele... ha éppen nem azzal lenne elfoglalva, hogy frissíti magát, immár kb 1 órája 60 KB/s-es átlagsebességgel (legalábbis ő ezt mondja)... kezdek aggódni a vinyómon lévő maradék helyet illetően... :rolleyes:
Érdekes.Nekem Reggel volt egy Format C: azt amikor ujra telepitettem fel is 1 perc allat updatelte. ja és sebesség 60k/s.sztem indisd ujra mert 1 óra az sok.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

m46u5

Quote from: FazékHát én most igazából újratelepítettem a HL2-t és játszanék vele... ha éppen nem azzal lenne elfoglalva, hogy frissíti magát, immár kb 1 órája 60 KB/s-es átlagsebességgel (legalábbis õ ezt mondja)... kezdek aggódni a vinyómon lévõ maradék helyet illetõen... :rolleyes:
Nem kell aggódni, nálam 3 és fél órát frissített, úgy hogy mellette nem ment semmi letöltés :). Jelenleg a Valve mappám 6,3 GB :eeek:.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Quote from: m46u5Nem kell aggódni, nálam 3 és fél órát frissített, úgy hogy mellette nem ment semmi letöltés :). Jelenleg a Valve mappám 6,3 GB :eeek:.
nekem "csak" 5,5 GB, de én még nem szedtem le a Lost Coast-ot hozzá, mert nem igazán felel meg rá úgyse a gépem... amúgy te már kipróbáltad ezt? HL2 játék közben lenne valahol, vagy egy teljesen különálló utána játszható rész?

m46u5

#1162
Quote from: Fazéknekem "csak" 5,5 GB, de én még nem szedtem le a Lost Coast-ot hozzá, mert nem igazán felel meg rá úgyse a gépem... amúgy te már kipróbáltad ezt? HL2 játék közben lenne valahol, vagy egy teljesen különálló utána játszható rész?
Huhh NE SZEDD LE!!!!, naggyon gagyi, vagy csak én vagyok túl penge hozzá, de szerintem nem.
Kb 300MB, és gyakorlatilag annyi a történet, meg a pálya (szakasz) lényege, hogy egy hegy tövében vagy, melletted a piócákkal teli öböl, odaát a távolban a város, melyet a hegy tetejéről lőnek rakétákkal, és a kikötőben a parasztbácsi megkér, hogy ugyan menjek már fel, és kérjem meg a jóembereket, hogy ne csinálják már.
Ha jó vagy fps-ben, és játszottál már egy kicsit a HL-el, akkor ezt a "pályát" kb 1 perc alatt végigviszed (nekem 10 volt, mert én még béna voltam).
Gyakorlatilag felmész a hegyoldalt, néha-néha akad egypár ellenfél, melyek olyan fegyverekkel lőnek, ami csak az én kezemben hatásos, mert hogy ők még 1hp-t (EGY HP - csak hogy ne lehessen félreolvasni) sem tudtak leszedni az életemből, pedig mikor az első kettő elkezdett rám tüzelni, kb 10 mp-ig !!! tűnődtem, merről jön az áldás, s csak akkor vettem észre, hogy felettem vannak a galádok. Mikor felérsz (egy-két kacskaringó erre arra, de lényegében felfelé) ott van egy kis kuckó , bemész (asszem) szédkapod az automatát, ami lövi a várost, majd újabb ellenséges "hullám", asszem 2 helikopter, melyet a már jóelőre kikészített rakétakilövővel simán szétkapsz, majd a párkányról kicsit lejjebb mész, bele a liftbe, ami visszavisz egyenesen a kikötőbe, ahol a parasztbácsi megköszöni a segítségedet. ENNYI :wtf:
Szóval baromian nem éri meg!
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Azért ha lesz egy rohadtjó gépem, amin szépen csillog majd ez a 10 percnyi játék, akkor majd letöltöm :D
de addig megfogadom tanácsodat és elkerülöm :)

Kupo

Hát szerintem a Lost Coast-al nem teljesen a jó játékélményt akarták elérni, talán csak a HDR-t próbálni. :)
Én is hallottam pár helyen, hogy nem egy nagy szám a pálya.

sirtomi

Szerintem a Lost Coast csak egy tech demo jellegû pálya, hogy bemutassák a HDR hatást :)

m46u5

Quote from: sirtomiSzerintem a Lost Coast csak egy tech demo jellegû pálya, hogy bemutassák a HDR hatást :)
Szóval azért akad mindenféle beállításnál amit próbáltam? :rolleyes:
Mindenesetre csak ezért nem éri leszedni, majd ha esetleg egy koplett pálya-sorozat lesz belõle.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Necrid^

Nem tudjátok mikor jón ki a HL2:AfterMath?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

sirtomi

Quote from: m46u5Szóval azért akad mindenféle beállításnál amit próbáltam? :rolleyes:
Szerintem a legújabb grafkártyák és egyebek kellenek hozzá.

Necrid^

#1169
Tegnap este sikerült le tölteni xboxra.Rohadt jó. Olyan mint egy interaktív film. Nagyon hangulatos és nagyon szép. Nekem az irányítás is kézreáll, bár eddíg a majmot nem kellett irányítani. Bátran ajánlom mindenkinek.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!