Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Fazék

Manu

A Shogun TW-t életem legjobb játékának tartom. Igazából én csak a strtégiai játékokat szeretem, nagyritkán esetleg egy RPG, de a Shogun szvsz a stratégiák királya. A Medieval TW-t sajna ugyanaz a motor hajtotta, mint a Shogunt, és a japánokat én sokkal jobban szeretem, úgyhogy az kimaradt.
Ez a Rome azonban így elsö pár alkalom után valami kegyetlen. Hihetetlen látványos, valami besz*rás, mikor íjjászok soraiból figyelheted a szemben charge-oló nehézlovasságot, utána meg megsorozod öket, vagy amikor Karthágót ostromlod, s közben az elefántok dobálják szét embereidet, meg harci kutyáidat. És mindezt "testközelböl". Valami elképesztö. A stratégiai térkép is 3D-s lett, és az évszakok változásával nQ a domborzat, a városokon is látszik mostmár a fejlödés, és battle mappon is be lehet menni beléjük. Városi csata, kegyetlen. Maga a strtégiai-fejlesztgetös rész rendkívül összetett, és még nem is látom át teljesen, úgyhogy arról nem írok. Mindenesetre engem teljesen lenyügözött, bár nem vagyok egy játék, föleg FPS, meg akció fan, úgyhogy nincs viszonyítási alapom a mostani mainstream dolgokhoz.

roderick

Hmmm... akkor lehet hogy ideje lenne megnézni... habár szvsz. a Centurion-nál jobb úgyse lehet :D
Amúgy állítólag nem spórolták ki belöle azt sem, hogy számít az, hogy honnan támadod meg az ellent, ami igaz nem valami nagy szám, de pl. a BfME-böl simán kihagyták... így hiába a látványos olfiántsereg meg hösök meg minden... ha lovasokkal hátbatámadok egy kupac pikeman-t akkor nehogymár a lovasaim haljanak meg... árggh... mellesleg unalmas is... sok ugyanolyan küldetés és a végén semmi katarzis... azért még megnézem a gonosz oldallal hátha lesz Gollum
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Damnatus

Hali!

Nekem a Shogun és a Medieval után a Rome már nem olyan nagy szám, nem annyira sok az újdonság. Ettõl függetlenül nagyon jó játék.

tomengler

Estét!

Én most vittem végig a Prince of persia Warrior within-t,és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon jól ki van dolgozva a sztorija, ráadásul a Sot minden jó tulajdonságát is megtartotta!
És a Dahaka... na azért kell az egésszel játszani! :rolleyes:
He has really swung the bat!

Marfy

Quote from: tomenglerEstét!

Én most vittem végig a Prince of persia Warrior within-t,és mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon jól ki van dolgozva a sztorija, ráadásul a Sot minden jó tulajdonságát is megtartotta!
És a Dahaka... na azért kell az egésszel játszani! :rolleyes:
Sok jó tulajdonságot  :rolleyes: hát én az elsõ résszel nagyon nem voltam megelégedve elején még bejött de azaz ugrabugra már az agyamrament nem egyszer kaptam idegbajt tõle és gondolom ez a 2ben is megmaradt de azért biztos jó lehet ez csak az én egyéni véleményem.

tomengler

Igazából nekem se jött be a mûfaj (a legelsõ prince-t természetesen végigvittem:)), de miután olvastam egy infomagazinban a PopWW-rõl, rájöttem, hogy nekem muszáj játszanom vele, csak ezért vittem ki a PopSot-ot is :)
Amúgy az ugrabugra részek sztem elég primitívek, értem ezt úgy, hogy általában mindenhol egy irányba lehet ugrani, nem kell profinak lenni hozzá. Én se vagyok platformjáték-kedvelõ, de pl az idõvisszatekeréssel sokat könnyítettek a harcrendszeren és az ugrálós részeken egyaránt.
Sztem

Suszi

Nemrég fejeztem be a pokoli szomszédok 1-et. Tegnap kezdtem el a 2-vel játszani. Há, hogy ebben a játékban mennyit lehet röhögni. Igaz kicsit rövidre sikerült sajna. Hamar végig lehet játszani. Szvsz ez az egyetlen hibája.  :)

Damnatus

Hali!

Én is játszottam a pokoli szomszédokkal, de nekem az elsõ 5-6 pálya után unalmassá vált.

Fazék

Quote from: DamnatusÉn is játszottam a pokoli szomszédokkal, de nekem az elsõ 5-6 pálya után unalmassá vált.
szintén így voltam a programmal :( pedig elsõre nagyon jó ötletlenk tûnt, és pár percig tényleg nagyon jól szórakoztatott a demo, de hamar ráuntam...

Fazék

vááá sikerült végigjátszanom a Call of Duty alapjátékot veterán fokozaton! el se hiszem! (na jó azért elég sokat segített benne a quicksave/quickload páros, de hát azért van, hogy használjuk, nem? :D) valami átkozottul jó a játék még így másodszorra is, és tartok tõle nem fogom kibírni, hogy ne kezdjek bele a kiegészítõbe is... ennyit a tanulásról és a sikeres vizsgákról... :D

Dragon

Quote from: Blimpvááá sikerült végigjátszanom a Call of Duty alapjátékot veterán fokozaton! el se hiszem! (na jó azért elég sokat segített benne a quicksave/quickload páros, de hát azért van, hogy használjuk, nem? :D) valami átkozottul jó a játék még így másodszorra is, és tartok tõle nem fogom kibírni, hogy ne kezdjek bele a kiegészítõbe is... ennyit a tanulásról és a sikeres vizsgákról... :D
Ez szép teljesítmény!
Ugye neked is a Pavlov volt a kedvenc pályád?  :lol:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

Quote from: bpka000Ez szép teljesítmény!
Ugye neked is a Pavlov volt a kedvenc pályád?  :lol:
te vagy olvasod a Hardwired fórumját is, vagy most azonnal menj és vegyél egy ötös-lottó szelvényt! :D
telibetaláltad, hangulatilag az a legeszméletlenebb!! :hopp:  beírom ide is a veteran fokozaton való szenvedésemet ezen a pályán:
éppen már nagyban védjük a 4-emeletes épületet, tankok sorra jöttek, de eggyel kéne már csak végezni, 3 perc múlva jön az erõsítés, negyedikrõl irány a 3-as emelet anti-tank fegyverhez, guggolás, fegyver újratölt, quicksave, kb 1 másodpercre rá fal berobban, kinyiffanok... quickload, felállás, teljes erõbõl fut el, robbanás, meghalok ááárrghh. frankó, kezdhetném a legutóbbi automatikus mentéstõl... de nem ki lehet jutni az egyik ajtón, ha villámgyors vagyok, de ekkor is fél életerõm ugrott, továbbá a robbanástól megsüketülök és belassulok ideiglenesen, persze jönnek katonák is és ilyen félhullán szedjem le õket... hát vagy 20-szor újratöltöttem, mire ezt a 8 másodpercnyi küzdelmet sikerült egyszer úgy lejátszanom, hogy életben maradtam a végén, és utána se volt a legegyszerûbb a legnagyobb rohamot fél életerõvel kivédeni :D

Dragon

Quote from: Blimpte vagy olvasod a Hardwired fórumját is, vagy most azonnal menj és vegyél egy ötös-lottó szelvényt! :D
Vagy csak én is végigcsináltam :D

Egyébként multiban sniper-partyzni is az egyik legélvezetesebb pálya.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Fazék

Quote from: bpka000Vagy csak én is végigcsináltam :D
no igen, ez is egy logikus lehetõség :D
Quote from: bpka000Egyébként multiban sniper-partyzni is az egyik legélvezetesebb pálya.
hát nem meglepõ, bár én egyelõre maradok a single-player résznél, mert emberek elleni csatára azért még nem vagyok lelkileg felkészülve :) megyek is nekiugrok a kiegészítõnek  :uzi:

Damnatus

Hali!

Kipróbáltam a HL2-t tetszik. Lesz olyan szórakoztató, mint az egy volt. Csak elõtte végig akarom vinni a HL1 kiegészítõit (persze vizsgaidõszak után) :(

tomengler

A Hl2 tényleg nagyon jóra sikerült, a fizikai motor nagyon sokat dob a játékon!
Ha majd kivitted szedj le róla egy done quick videót, 1 tag körülbelül 3 óra alatt kivitte... Nagyon menõ!!!

Dragon

Nem akar valamelyikõtök egyszer valamilyen úton-módon NFSU2-ben versenyezni?
Valami külsõ szerveren esetleg vagy egy nagy sávszélességgel megáldott egyén hostolhatna egyet.
Na?

Cobra

Ha megmondjátok hogy tudunk játszani nem eredeti játékkal, akkor én mennék NFSU-zni.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Marfy

Quote from: CobraHa megmondjátok hogy tudunk játszani nem eredeti játékkal, akkor én mennék NFSU-zni.
Nem eredeti NFSU 1 el simán lehetett jáccani csak az EAGames-on kellett regisztrálnod magad.
Most a 2 ügyében ez nem tudom hogy van.

Fazék

még mindig a demo-val játszom (más ennyi idõ alatt már a rendes játékot végigjátssza :rolleyes: ) élménybeszámoló következik:
ez a Ravenholm rohadtul nagy egy hely... most kaptam meg a puskát és majd kell mennem a templomhoz. és megjelentek ezek a falmászó alien-szerû lények... :wtf:  miután túltettem magam az elsõ szívrohamomon, továbbmentem. beugrom a tartályba, föl a létrákon, újból jönnek páran, shotgun baromság, inkább leszedtem õket a Magnum-mal. be az épületbe, lift hív, õk is jönnek, quickload, be az épületbe, ajtó eltorlaszol, lift hív. és itt támadt egy kis movie-feeling-em... láttam magam, ahogy mint buta ember rohadtul büszkén állok az eltorlaszolt ajtót nézve, hogy azok az agyatlan szörnyek nem tudnak bejönni "há-há-háá suckers!" felkiáltást is talán még eleresztem, amikor egyszercsak üvegcsörömpölést hallok és ilyedten nézek körül, de semmit se látok, majd "szép lassan" fölnézek és látom, hogy a tetõn van két tetõablak, amik tartalma immár szilánkok formájában hever a padlón, két kevésbé barátságos szörnnyel egyetemben...
azt hiszem mégiscsak felkerül majd a 'megvenni' listámra :)

Meske

Én meg most elõszedtem a Broken Sword-öt és azzal játszok a gépecskémen. :)
Remélhetõleg Moha hamar meg tudja szerezni a kettõt is, mert azzal is nagyon szívesen játszanék már. :hopp:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Dragon

Quote from: CobraHa megmondjátok hogy tudunk játszani nem eredeti játékkal, akkor én mennék NFSU-zni.
Ha van valakinek egy nagy sávszélességen ücsörgõ gépe, amit lehet szervernek használni, akkor azon, csak az IP-jét kell tudni. Elméletileg.
Tipikusan: kolis, vagy egyéb felsõoktatási hálón levõ, külsõ IP-s gépek, amiken nincs port korlátozás és elég bikák elfuttatni egy szervert.
Van ilyen, csak ritka. Én sajna már nem férek hozzá ahhoz a géphez amit ilyesmire használtunk anno.

Rounin

Nu... most hogy megvettem új gépemet, nekiestem egy pár játéknak :)

Panzers (ja igen, Codename: )

Hûha... nos, persze, magyar játék, de akkor sem számítottam erre. A grafika egész egyszerûen szemet gönyörködtetõ, nem találtam benne hibát. Az animáció, a modellek semmi hiányérzetet nem hagytak bennem. Csillagos ötös.
Egységek? Hogyne, vannak. :) Rengeteg. És végre a gyalogságé a fõszerep :) A tankok, teherautók, tüzérségi ütegek csak használható tárgyak, egy tank nem kap XP-t, csak a legénysége (akik a tank kilövése után még megmenthetõk, s egy másik tankban újra bevethetõek). Lángszórósok, mesterlövészek, géppuskások, anti-tank lövészek etc... nyálcsorgató :) Fõleg, hogy felszerelhetõek kiegészítõkkel is (gránát, látcsõ, gumicsónak, akna, aknakeresõ etc. ). Egyelõre csak demoval játszottam, de ezek után beszerzem a fullt, annyi szent (az Ai-ról nincs véleményem, mert ez egy bevalottan könnyített játékmenet, de csak nem lesz rossz)

Painkiller:

Fun. Elsõre ez jutott eszembe. Másodikra már semmi, csak az eszelõs mészárlás maradt meg bennem, és a falra tûzött ellenfelek halálhörgése :) Nem rajongok az ilyen agyatlan játékokért, de ez most kivétel... talán a sátánista környezet miatt :bsd: Karóvetõ rulz ^^ Nem szabad tõle sokat várni, de a gebac nagy fõellenfelek, és a pörgõs zene, na meg a tömegével rohamozó pokolkatonák kellemes órákat szerezhetnek (szigorúan agymentes )

Elsõ élmények az új "szobafûtõtesttel" (gy.k. :p4proci)

Dragon

Ááááááá, most láttam a ragnarök reklámját a német RTL-II -n.
Még a the animationbõl is vannak bevágott jelenetek.
Nem gondoltam volna hogy valaha TVben fogják reklámozni.

Azt nem bírtam ebben a játékban, hogy csak attól volt jobb nálam egy csomó ember, mert több ideje volt játszani, vagy már egy évvel elõttem elkezdte.

roderick

Quote from: bpka000Ááááááá, most láttam a ragnarök reklámját a német RTL-II -n.
Még a the animationbõl is vannak bevágott jelenetek.
Nem gondoltam volna hogy valaha TVben fogják reklámozni.

Azt nem bírtam ebben a játékban, hogy csak attól volt jobb nálam egy csomó ember, mert több ideje volt játszani, vagy már egy évvel elõttem elkezdte.

Pedig ez minden ilyenfajta játékkal így van... amúgy csinálják már a második részt, láttam valami viedót... tiszta .hack koppintás lesz a designja...

sebaj majd jön a WoW és béke lesz a földön

Amúgy aki jáccot a Rome: Total War-ral annak volt olyan problémája, hogy a Senate fülnél kilépett a Desktopra? Amúgy tényleg jó játék, csak már nagyon fúrja az oldalam, vajon mi lehet abban a menüben:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Meske

Most éppen a Thief-el játszanék, de sajnos a training-nél nem jutottam tovább, mert nem akarja lejátszani a videót a gép, s fogja magát és kilép a játékból. :(
De azért még próbálkozok! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Dragon

Ma egy ültõ helyemben végignyomtam ezt a játékot.
Hát nem egy kifejezett adrenalindús akció, de olyan cuki.
Meghát egy fannak kötelezõ szerintem.

A lényeg, hogy kapsz egy tulajdonképp "üres" Rei-t, akit fel kell nevelni, van egy rakat pontértéke, amit növelni kell, hogy jól tudjon harcolni az angyalok ellen, satöbbi.
Ez nekem olyannyira sikerült a szigorú tréninggel, hogy pár támadással letakarította az angyalokat, Shinji meg Asuka értékei messze elmaradtak.

Persze a szociális értéket egy kínszenvedés feltornászni, de ha ügyesen vásároltok, akkor az is növekszik. Például ilyen szépre be lehet rendezni a szobáját. (Látjátok milyen csinos rucit találtam neki?)

A történet egyébként a TV series történetét követi (nagyrészt).
Kár, hogy egy full japán verzió van meg, és szinte semmit sem értettem, a legtöbbjét csak a sorozatból maradt emlékeim miatt sikerült kisilabizálni.
Azt viszont, hogy párbeszédben miket mondtam neki, el sem tudom képzelni.

Mellesleg meg lehet tanítani Reinek néhány szót, amit te írsz be.... hát biztos sok értelme volt azoknak a random kanákból összeállított dolgoknak amiket megtanítottam neki :D

Összességében azért egy elég ari játék, de valószínû, hogy csak a téma fogott meg benne.
Mondjuk 7/10

.Attila

El is felejtettem írni errõl.
Grafika csúcs, feeling detto. A korábban említett iszonyat gyors szörnyek Ravenholmban tényleg szívroham-veszélyesek :) Bár én az antlion-öket (asszem így hívták õket) még jobban utáltam, fõleg akkor, amikor a "ne lépj a homokra" játékot kellett játszani...

Marfy

Hát hol is kezdjem, akkor az elejérõl :) a grafikája gyönyörû szerintem simám megüti a mai játékok grafikai mércéjét és egy átlagos gépen is viszonylag magas  felbontásban is gond nélkül fut. Az intrók és az átvezetõ videók is mesteri munkára vallanka. A zenéje csodálatos, a film betétdalai szólalnak meg.
De viszont a játékmenetrõl már nem mondhatok ennyi jót, a singleplayer nem igazán jött be. igaz nagyon bele sem merültem de nincs kedvem kisebb nagyobb csapatokat A pontból B be juttatni úgy hogy mindenki túlélje bár lehet hogy a kampány végére megváltozik a véleményem. Számomra a fõ hangsúly a Skirmish és a Multiplayer részén van, itt aztán mát lehet építkezni seregeket gyártani és elõjönnek a filmbéli szereplõk is és nemutolsósormabn hatamas csatákat lehet vívni :). A kasztokat nem tartom teljesen kiegyensúlyozottnak, a sötét oldal kissé erõsebb (és könnyebben járható :D) .
A fejlesztési rendszer és a játékmenet nagyon egyszerû sõt túl egyszerû is lett és az egységekbõl sem lehet túl sokat gyártani.
Szvsz mindent leszámítva nagyon jó kis játék én nem csalódtam benne bár lehet mert Lotr fan vagyok :).
Fanoknak kötelezõ, de amúgy nem jelent nagy kihívást.